![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: PWSZ w Nysie
Kosmetologia jest na przyzwoitym poziomie. Kończąc te studia z pustą głową nie wyjdziesz. Z kierunkowych przedmiotów rzeczywiście wymaga się od nas wiedzy i umiejętności, a pozostałe przedmioty typu technologia informacyjna czy wf, zależy na jakiego prowadzącego się trafi, wiadomo
![]() W Opolu od tego roku też jest kosmetologia, a gdybyś się uparła,miała tyle chęci i fundusze na dojazd, to prawdopodobnie dałabyś radę dojeżdżać z Opola. Z pracą jest różnie, ale znam dziewczyny, które w weekendy pracują w Opolu czy Wrocławiu (czy do Opola czy do Wrocławia jedzie się ok.1,5 godziny busami). Wiadomo, jeżeli ktoś jest obrotny i rzeczywiście potrzebuje, to pracę znajdzie ![]() Co do egzaminów wstępnych z tego co wiem są tylko na jazz i muzykę estradową. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za odpowiedź Oddity
![]() Ja z Opola nie jestem, mam zamiar przeprowadzić się ze swojego miasta do tego, w którym będe studiowac, także za jakims mieszkaniem się chyba będzie trzeba rozejrzec ![]() Hm, skoro tam jest dopiero od tego roku to może być słabiej, w Nysie jest już od kilku lat i cieszy się powodzeniem, z tego co widzę, to pewnie już opracowali sobie jakis dobry plan nauczania ![]()
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
magdziaa też zastanawiałam się rok temu między opolem a Nysą, ale gdybym wybrała pierwszą opcję, to byłabym "króliczkiem doświadczalnym". Wybrałam kadrę z doświadczeniem i nie żałuję.
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- A jeśli chodzi o samo miasto... to na początku wydaje się w porządku, a z czasem - bardzo nudne.. no ale to jest tylko moje zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#425 |
Rozeznanie
|
magdziaa w nysie, jeżeli będzie Ci zależeć i się postarasz, to znajdziesz pracę dorywczą. Są knajpy w których NON STOP szukają kelnerów/kelnerek, dużo studentów pracuje też jako konsultant telefoniczny, bo mamy 2 takie "biura" w Nysie
![]()
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o wieczorne wypady to może być z tym gorzej. Co nie znaczy, że w ogóle nie ma gdzie wyjść. W Opolu jest większy wybór.
Jeśli mam być szczera, to nawet znajomi z Wrocławia mówili mi, że na imprezy chodzi się tylko na początku - potem nie ma się na to czasu. Musisz zdecydować, czy bardziej zależy Ci na poszerzaniu swojej wiedzy i zainteresowań, czy bardziej nastawiasz się na tzw. "studenckie życie". Nysę polecałabym również z powodu bardzo dobrego kontaktu z wykładowcami - prawie wszyscy odpowiadają na e-maile. Ponadto są indeksy elektroniczne, co również bardzo ułatwia życie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
Ja już własciwie zdecydowałam, teraz czekam tylko na wyniki
![]() ![]()
![]() |
#428 |
Przyczajenie
|
Na stronie szkoły jest Bank Kwater Studenckich gdzie są ogłoszenia mieszkań skierowane głównie dla studentów więc łatwo się szuka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
AgatuS_91 dziękuję
![]() A powiedzcie mi jeszcze bo troche spanikowałam, pojutrze sa jakieś egzaminy wstepne, kogo one dotyczą?! Ok, już nie trzeba, zadzwoniłam i wszystko wiem:P
"Uważaj czego pragniesz, bo nawet jeśli to zdobędziesz i tak okaże się, że chciałeś czegoś innego." Licencjonowany kosmetolog to ja! ![]() Edytowane przez magdziaa Czas edycji: 2011-07-25 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Raczkowanie
|
Dostaniesz się na pewno. Tam wszystkich przyjmują.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Przyczajenie
|
oo ja też sie wybieram
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki,
ja również wybieram się do nysy na kosmetologię, jestem w fazie szukania mieszkania. Mam nadzieję że poznam studiujące tam wizażanki ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Przyczajenie
|
Też się wybieram na kosmetologie, ale zaocznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() Ubiega się któraś z Was o akademik? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Przyczajenie
|
Mam nadzieję,że warto tyle poświęcić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
Co do mieszkan moge Wam doradzic jedno, jesli ciezko Wam cokolwiek znalezc,to na poczatku bierzcie co jest (oczywiscie w rozsadnych cenach), a w trakcie semestru i na koniec spokojnie zmienicie sobie mieszkanie na lepsze,z lepsza ekipa, blizej szkoly. Tylko pamiętajcie o miesięcznym (lub krótszym lub żadnym)okresie wypowiedzenia przy podpisywaniu umowy! Wystarczy poznac troche ludzi i rozeznac sie w miescie, a kryteria szukanego lokum sie rozjasnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Jak w ogóle wygląda to rozpoczęcie? Rok zaczyna się od piątku czy poniedziałku? Widziałam że uroczysta inaugarcja jest 14.10 więc nie wiem, w pierwszy dzien przychodzi się normalnie na zajęcia?
![]() |
#439 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kiedy przyjeżdżacie do Nysy? ![]() Edytowane przez agathh Czas edycji: 2011-09-24 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
Yyy,a w jakiej ja jestem grupie?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#441 |
Przyczajenie
|
http://www.pwsz.nysa.pl/aktualnosci/...1112sem1v2.pdf Tu jest napisane,który tydzień jest parzysty,a który nie
![]() ![]() ![]() O żadnym spotkaniu organizacyjnym nie słyszałam,ale fajnie byłoby,gdybyśmy takie miały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Raczkowanie
|
Aha, to mogłabyś napisać tu jak się czegoś dowiesz na ten temat?
![]() Co do spotkania to też myślę ze fajnie by było, a w poniedzaiłek juz normalne zajęcia ![]() ![]()
![]() |
#443 |
Przyczajenie
|
Jasne,dam znać,jak się dowiem
![]() Dziewczyny,nie wiem,czy czytacie oficjalne forum miasta Nysy,gdzie jest wątek o uczelnii i naszym kierunku,ale planujemy zrobić spotkanie jeszcze przed zajęciami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Przyczajenie
|
Dzwoniłam na uczelnię i dowiedziałam się,że:
-W tym roku także w ostatniej grupie będą osoby z jęz. niemieckim -w środę na uczelnii będą wywieszone listy z grupami -spotkanie planujemy zrobić w niedzielę (godzinę jeszcze się ustali) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za wiadomości
![]() ![]()
![]() |
#446 |
Przyczajenie
|
Nie ma za co!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny! W niedzielę o 16 pod żółtym instytutem kosmetologii planujemy się spotkać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
Okej, postaram się i mam nadzieję, do zobaczenia
![]()
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Znajdzie się tu ktoś kto planuje startować na Germanistykę w Nysie w 2012r? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
hej , studiuje ktoś dietetyke w Nysie ?
Rozważam możliwość pójścia w tym roku na ten kierunek (zaocznie). Jaki jest próg przyjęć ? Zdawalam jedynie biologie na podstawie w 2009 r. Mam jakieś szanse? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.