Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- wątek zbiorczy - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-11-11, 15:44   #421
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Czy da się przyspieszyć wzrost włosów??

mozna
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-11, 16:15   #422
hanny007
Rozeznanie

dzieki dziewczyny za pomoc.
teraz bede wcierala we wlosy i skore glowy raz w tygodniu. po prostu slyszalam ze to silny srodek i nie chcialam przesadzic . czytalam ze od waxu moga wypadac wlosieta , wiec zwalilam to na niego . no nic teraz kiedy wiem ze to nie jego wina z wzmozonym zapalem bede go wcierala w cala lepetynke i mam nadzieje ze klaczki mi nie tyle urosna co sie nieco dobuduja bo istna tragedia
hanny007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-11, 19:12   #423
Bias
Przyczajenie

Wlasnie wtarlam w skore glowy sok z czarnej rzepy. Ponoc jest bardzo skuteczny na porost wlosow. Ktos tego juz probowal? Ja za chwile zaczne krzyczec, tak piecze.No ale czego sie nie robi dla...
Podobno z ta rzepa to trzeba siedziec ze trzy godziny. O matko!!!!!!
Bias jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-11, 19:22   #424
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bias
Wlasnie wtarlam w skore glowy sok z czarnej rzepy. Ponoc jest bardzo skuteczny na porost wlosow. Ktos tego juz probowal? Ja za chwile zaczne krzyczec, tak piecze.No ale czego sie nie robi dla...
Podobno z ta rzepa to trzeba siedziec ze trzy godziny. O matko!!!!!!
Ja kiedyś wcierałam. Pamiętam, że podczas wcierania wypadało mi dużo włosów. Ale nie potrafię powiedzieć, czy mi pomogła. Pamiętam też, że mnie szczypało, ale ja siedziałam z tym 1 godzinę.
Puniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-11, 20:03   #425
Bias
Przyczajenie

Juz lepiej i teraz mozna wytrzymac i wlasciwie juz nie piecze. Ale pierwsze minuty to byl koszmar. Jest przynajmniej jedna zaleta - odechcialo mi sie spac
Bias jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-11, 20:17   #426
indianka
Przyczajenie

dzięki Opiumalfa, ta henna troche mnie zmyliła i myślałam, zże będą problemy z farbowaniem, ale skoro można to w pon. lece do apteki
indianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-12, 12:32   #427
PinkGerl
Raczkowanie

Red face Dot.: Czy da się przyspieszyć wzrost włosów??

Czesc dziewczyny a jak wygladaja te srodki...
tzn Garnier Neril
Seboradin Lotion
Skrzypovita
HENNA TREATMENT WAX
???
PinkGerl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-11-12, 13:12   #428
allicjaa
Zakorzenienie

A ja mam pytanie w sprawie odżywki Henna Treatment Wax. Otóż jest do włosów blond i brązowych, czyli ona nadaje delikatny kolor czy jak ?
allicjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-12, 13:23   #429
Opiumalfa
Zakorzenienie

nie nadaje zadnego koloru, po prostu jest wersja do blond i ciemnych
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-12, 13:24   #430
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Cytat:
Napisane przez allicjaa
A ja mam pytanie w sprawie odżywki Henna Treatment Wax. Otóż jest do włosów blond i brązowych, czyli ona nadaje delikatny kolor czy jak ?
Ponoć do włosów blond delikatnie rozjaśnia. Do włosów brązowych nie daje żadnego efektu kolorystycznego. Dlatego blondynki mogą używać i do blondów i do brązów. Ja mam kasztanowe włosy, używam do brązów i cały czas mam taki sam kolor włosów.
As!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-12, 15:10   #431
allicjaa
Zakorzenienie

Dziękuję bardzo za uświadomienie
Stary 2005-11-12, 15:39   #432
Puniax
Rozeznanie

Ale jest jeszcze wersja ECO - czyli do wszystkich kolorów włosów (biały z zielonym nadrukiem). Jak skończy mi się Wax do ciemnych włosów, to kupię chyba sobie Wax Eco.Tylko, że ten jest trudniej dostępny, ale apteki mogą przecież zamówić.

Zobacz tu: http://esentia.pl/servlet/SNFProduct...9&f=onet_pasaz

Edytowane przez Puniax
Czas edycji: 2005-11-12 o 16:00
Stary 2005-11-12, 18:22   #433
allicjaa
Zakorzenienie

Dziękuję Puniax W poniedziałek idę kupić to cudo, zobaczymy co zdziała
Stary 2005-11-20, 12:30   #434
trine
Raczkowanie

Dot.: Tani sposób na przyspieszenie porostu włosów

Cytat:
Napisane przez gaga
ja musze wtracic pare slow jeszcze z racji mojego zawodu, nie mam nic pzreciwko olejkowi, sama nawet bedac mloda dziewczyna smarowalam nim rzeski ,po tuym jak sobie podcielam, bo kolezanki w klasie (bylam w 7 kl)mowily ze jak sie podcina rzesy to szybciej rosna.... , ale mi juz nie odrosly takie dlugie jak mialam , moze sie troche wzmocnily, na szczescie nie obcielam ich calkiem
natomiast ,jednak nalezy uwazac z zastosowaniem go zbyt czesto na wlosy i to na wlosy farbowane czy rozjasniane, jak zreszta juz pisalam , no i jak juz tak ktos chce to raczej raz w tygodniu, zwroccie uwage ze na ulotce nie pisze ze jest produkt do wlosow, on napewno nie nawilza , raczej natluszcza , przez co wlos staje sie gladszy dlatego sie dobrze rozczesuje, napawde nie nalezy pzresadzac z dawkowaniem
bo jednemu owszem pomoze ale innemu moze zaszkodzic, a wyciagnac z wlosa , z jego wnetrza substancje tlusta
ato ma wpyw potem tez na zabiegi np na farbowanie czy trwala ondulacje, porostu zabiegi nie wychodza
a co powiesz o szmponach i odżywkach do włosów farbowanych z olejkiem rycynowym? one tez utrudniają ponowne farbowanie i szkodza włosom farbowanym? powodują ze są one tłuste i nieodzywione? proponuje sprobować !!
trine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-20, 17:32   #435
Justynusienka
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

A czy on nie powoduje wypadania wlosow i czy moj szampon nie zmieni swoich wlasciwosci, jesli go zmieszam z olejkiem? A czy jesli rosna w 1 miesiac tak jak w 3 miesiace to czy tak samo sie koncowki rozdwajaja? A jak go nalezy na rzesy stosowac? Prosze o pomoc!!!!!!!!!!!!!!
Justynusienka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-11-20, 18:03   #436
sweetes_things
Rozeznanie

Ooo mi by sie tez takie coś przydało :p Studniówka sie zbliża i kudły 3eba miec po same paaachy hehe
Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ
Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ
Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM
Taka już jestem..i to właśnie jA
by Sweetes_things
sweetes_things jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-21, 19:50   #437
justyna_dt
Zakorzenienie

Baby, jesteście okropne! To przez Was siedzę teraz przed kompem z olejkiem rycynowym na włosach A tak nawiasem mówiąc, to kilka lat temu używałam go, aby wydłużyć rzęsy, i że też ja nie wpadłam na to, żeby czyprynie pomóc...
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-26, 19:46   #438
Shadow-of-sanity
Przyczajenie

GG do Shadow-of-sanity

Ja zrobiłam sobie grzywke dzień przed świętem zmarłych. Włoski kończyły mi się wtedy mniej więcej tak jak brwi. Pare dni po ścięciu kupiłam sobie wyciąg ze skrzypu polnego w kapsułkach. I teraz moja grzywka sięga kawałek za oczami Czyli w moim wypadku 2cm (mierzyłam przed chwila linijka ) w ciągu niecałego miesiąca. Dodam że mam włosy cieńkie i dość rzadkie (anemia ). No i niestety zaczeły wypadać dużo bardziej niż zwykle, dlatego dzisiaj dokupiłam sobie wax i olejek rycynowy. Mam nadzieję że pomoże. Waxu już użyłam i włoski są supermiękkie, zobaczymy jak z wypadaniem. Olejeku użyje przy następnym myciu. Pozdrawiam!
Shadow-of-sanity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-26, 20:14   #439
misia_bella
Zakorzenienie

Mi włoski zaczeły szybciej rosnąć po szamponie DERMENA. Jestem fanką tego szamponu. Polecony mi on został przez dermatologa do czestego stosowania (włoski myje codziennie)
Śmianie się z samego siebie jest terapeutyczne
."
misia_bella jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-27, 12:35   #440
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Ja uzywalam odzwyki do wlosow WAX - tez wlasnie po niefortunnym scieciu wlosow ( mialo byc podciecie koncowek, ale fryzjerka miala inna wizje ) - ech ileza ja wycierpialam teraz juz mi wloski odrosly i jest pieknie ale naprawde bardzo duzo pomogla mi odzywka do wlosow WAX - nakladam ja na pol godziny, wlosy owijalam folia, to wszystko zawijalam dodatkowo w recznik i przec chwile podsuszalam suszarka. Ponadto zaczelam tez brac tabletki - INNEOV GESTOSC WLOSOW. Wszystko to jest do kupienia w aptece, Wax kosztuje okolo 20 zl., a inneov okolo 90 zl. Ja naprawde nie zaluje, ze tego uzywalam - moje wlosy i szybko odrosly (po scieciu we wrzesniu juz w grudniu byly dlugie ), poz atym ogolony stan sie poprawil, a inneov uzywam do dzis dzien co jakis czas
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-27, 17:41   #441
patricja
Zadomowienie

Miesiąc temu ściełam włosy. Fryzjerka mi powiedziała, zebym uzywaala mocniejszych odżywej bo mam przesuszone włosy. Kupilam WAXa. Uzywalm go co 4 dni - ale przed nalozeniem mieszam go na rece z olejkiem rycynowym Papke owijam cieplym recznikiem i trzymam na glowie z godzinkę. I teraz grzywka mi sięga aż po nos!!! z 4 - 5 cm mi urosły!!! Jestem zachwycona rezultatem
patricja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-27, 18:27   #442
Shadow-of-sanity
Przyczajenie

GG do Shadow-of-sanity

Ja niestety mam za cienkie włosy i po takiej mieszance z olejkiem po umyciu miałabym bardziej tłuste włosy niż wcześniej Więc pokombinuje z jakąś maseczką. Spróbuje cytryny, zółtka i olejku. Tylko nie wiem w jakich proporcjach to wszystko mieszać i ile czasu trzymać na głowie. Poradźcie
Stary 2005-11-27, 18:38   #443
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shadow-of-sanity
Ja niestety mam za cienkie włosy i po takiej mieszance z olejkiem po umyciu miałabym bardziej tłuste włosy niż wcześniej Więc pokombinuje z jakąś maseczką. Spróbuje cytryny, zółtka i olejku. Tylko nie wiem w jakich proporcjach to wszystko mieszać i ile czasu trzymać na głowie. Poradźcie
Wpisz do wyszukiwarki słowo "żółtko" i wyświetli ci się napewno kilka stron z przepisem na taką maseczkę (sama nie jeden raz podawałam ten przepis)
Stary 2005-11-29, 18:32   #444
San
Raczkowanie

GG do San
Dot.: Re: Porost włosów

co znaczy, ze bardzp szybko zaczęły rosnąć?? po jakim czasie mozna zauważyc efekt tej kuracji??
San jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-30, 19:22   #445
justyna_dt
Zakorzenienie

Dot.: Porost włosów

Dziewczyny, mnóstwo wątków o tym jest w archiwum. I o skrzypowicie, i seboradinie, i waxie, i olejku rycynowym i o innych specyfikach, wystarczy poszukać

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-01, 00:43   #446
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Wax jest bardzo dobry,ale wizyta u dobrego dermatologa jest lepsza.Raz w roku przeprowadzic kuracje na porost wlosow.Wlosy rosna w blyskawicznym tempie i sa mocniejsze,zdrowsze.Za taka kuracje place ponad 150 zlotych-niestety.
Aneta??? jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-01, 07:27   #447
Athenka
Raczkowanie

Poza srodkami doustnymi trzeba w zimie też pamiętac o nakryciu głowy, włosy wolniej rosna w niskiej temperaturze.
Athenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-01, 13:46   #448
misia_bella
Zakorzenienie

Szampon DERMENA (polecony przez dermatologa) 5 listopada byłam u fryzjera. Grzywkę miałam sciętą nad linia brwi. Wczoraj musialam sama podciąć bo wchodziła mi już do oczu.
Śmianie się z samego siebie jest terapeutyczne
."
misia_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-01, 13:52   #449
..::LiMoNkA::..
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aneta???
Wax jest bardzo dobry,ale wizyta u dobrego dermatologa jest lepsza.Raz w roku przeprowadzic kuracje na porost wlosow.Wlosy rosna w blyskawicznym tempie i sa mocniejsze,zdrowsze.Za taka kuracje place ponad 150 zlotych-niestety.
aneta mozesz powiedziec cos wiecej o takiej kuracji?? czym jest ona przeprowadzsana i w jaki sposob?? ja pierwsze slysze o czyms takim a bylabym bardzo chetna
..::LiMoNkA::.. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-01, 14:45   #450
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez ..::LiMoNkA::..
aneta mozesz powiedziec cos wiecej o takiej kuracji?? czym jest ona przeprowadzsana i w jaki sposob?? ja pierwsze slysze o czyms takim a bylabym bardzo chetna

Mnie dermatolog przepisal na dzien olejek robiony,ktory wciera sie w skore glowy,na noc masc i plyn,rowniez robione,ktore mialam wcierac codziennie na zmiane,do tego byly jakies tabletki(nazwe przypomne sobie to dopisze),witaminy m.in.PP,H,cos tam z witamin B,cynk,troche tego bylo,ale zadne zestawy typowe na takie dolegliwosci.Odzywki kazal uzywac jakiekolwiek,polecal wax,szampon Pregaine w zelu(w aptece).Kiedy sie skonczyly te leki robione,przepisala kolejne dla podtrzymania.Jedna taka kuracja mnie kosztowala ponad 150 zlotych+40 zlotych wizyta (prywatnie)Kuracje robilam tylko raz,ale efekty sa,nowe wloski zaczynaja rosnac,wlosy nie wypadaja juz tak.Podstawa znalez dobrego dermatologa.Teraz powinnam zrobic kolejna (prawie rok minal),ale z moimi wlosami nie jest tak zle,a poza tym musze przeprowadzic kuracje na twarzy (znow mi powyskakiwalo )wiec na razie sobie odpuszcze.
Aneta??? jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości