|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowa era...
OOO rada z plasterkiem naprawde świetna - jeszcze nie próbowałam bo nie miałam czasu ale podejrzewam ze powinno pomóc - dziękuje.
Prace jak zwykle rewelacyjne
|
|
|
|
|
#422 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie nakleiłam plastra bo uwazam ze za gruby, ale mam takie cos jak cieniutka gaza podklejana z jednej strony. Działa ze hej i sie przyjemniej drucik wygina
|
|
|
|
|
#423 |
|
Raczkowanie
|
nie potrafię wybrać konkretnej pracy, która byłaby tą naj, wszystkie są wspaniałe
gratuluje talentu i wyczucia |
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Cały dzień oglądam te śliczności i cięzko tak jakoś opuszczać to miejsce. Po prostu R_E_W_E_L_A_C_J_A!!!!!!!! ! Brak słów. Teraz dopiero widzę jaki amator ze mnie.... W ogóle te zdjęcia nie wspominając o robociżnie i pomysłach. Czy może mi ktoś pomoć i o tej obróce podrzucić info, może link... gdzieś taki widziałam, ale komputer po formacie i znieknęlo? Jak KTOŚ wspomniał wcześniej. dobre zdjęcie to podstawa
POZDRAWIAM
|
|
|
|
|
#426 |
|
Konto usunięte
|
cuda
jak ty robisz, np. takie motylki albo takie "sprężynki w kółeczkach" przydałoby się doedukowac w sprawach takich cudeniek ![]()
|
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
|
|
#428 |
|
Konto usunięte
|
mam do ciebie pytanko: jak robisz takie "sprężynkowe siateczki" w kółeczkach albo takie motylki?
bo ja nie wiem, a chciałabym zrobic coś w tym stylu
|
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
W motylkach po prostu uformowałam kształt motylka z kilku odrębnych części + kółko dookoła i połączyłam w całość cienkim drucikiem.
W tych "siateczkach" zrobiłam duże koło i zacynając od zewnętrznej części koła zaczęłam owijać co jakiś czas robiąć półokrąg z cienkiego drucika, a następnie drugi i dalsze poziomy do środka przeplatałam. Nie da się tego wyjaśnić pisemnie. Spróbuj na jakimś druciku miedzianym pokombinować Wiem że dziewczyny robiły na szydełku takie wypełnienia kół, tylko one wyglądają trochę bardziej chaotycznie
|
|
#430 |
|
Konto usunięte
|
dzięki
spróbuje napewno ![]() |
|
|
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
Prace piękne !!!! nie bede wypisywała co najbardziej mi sie podoba bo WSZYSTKO jest superrr
Pozdrawiam
|
|
#432 |
|
BAN stały
|
Jeny, ggagatka, piękną biżuterię robisz!
ja dopiero zaczynam, mam nadzieję, że kiedyś zrobię coś podobnego (chodzi mi o to, że są takie pomysłowe). Od dawna robisz biżuterę? A co byś radziła osobom, które dopiero zaczynają (np. ja)? Pozdrawiam i życzę dużo bigli pod ręką! |
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję gorąco! Dokładnie nie jestem w stanie powiedzieć ile już rbię, ale chyba z rok będzie. A takim początkującym osobom moge powiedzieć rzeby próbowały wszystkiego, różnych technk, nie zniechęcały się krzywymi elementami, bo z czasem ręka się wyrobi. Ja na początku łapałam sie wszelakich technik (szydełko, glina, koraliki na druciku, wrapy) żeby znaleźć to, co najbardziej mi odpowiada ![]() A życzenie bigli bardzo się przyda, bo właśnie mi zabrakło
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Ggagatko, ty niedobra kobieto
- kiedy będą nowości, no kiedy?
|
|
|
|
#435 |
|
Konto usunięte
|
no właśnie - kiedy?
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro Dziewuszki, jutro
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
...z warszawskich korali?
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Między innymi tyż
|
|
#439 |
|
Konto usunięte
|
ja czekam....
![]()
|
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Jak obiecałam tak i wrzucam. Na początek komplet robiony na zamówienie. Miał być zielony więc malachit i drucik posrebrzany. Przepraszam za zdjęcia, ale były robione wieczorem przed dokonaniem transakcji.
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
No a teraz cała reszta. Wzięłam się w końcu za coś innego, a nie tylko kolczyki, czego wynikiem są te dwie bransoletki. Jesna z turkusikami robiona na szydełku (palce podziurawione :/ ) i druga z piaskiem pustyni. Poradźcie mi, czy ta z piaskiem się nie urwie? Bo kępki kamyczków sa nanizane na drucik 0,4 i tym drucikiem przyczepione do grubszych elementów bransoletki, a ja mam stracha że to się może urwać...
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
A teraz kolczyki oczywiście
![]() W ogóle powiedzcie jak wyszły zdjęcia, bo są bez obróbki jakościowe w PSie a jedynie z dodatkiem brushy. W końcu i ja się skusiłam na kolczyki z kaliami ![]() No i kolejna wersja tkanych w motyle - chyba muszę podnieść cenę za nie ;P A niebieskie dmuchańce z Warszawy - bardzo je lubię
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Reszta...
|
|
#444 |
|
Raczkowanie
|
Przesliczne te bransolety!! Niebieska ma piękny kolor!
A co do zerwania: wydaję mi się, że się nie zerwie, ale ciężko mi to ocenić,nie jestem specem w tych sprawach ![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5471905 kolor!! pozłacane? http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5471905 te też są śliczne. a o tkanych motylkach nawet nie wspominam, bo jak zawsze piękne. |
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko one są JESZCZE piękniejsze niż zwykle!!!!!
![]()
|
|
#447 |
|
Wtajemniczenie
|
turkus bransa jest super
ta piaskowa mi trochę mniej podhodzi ![]() komplet malachitwy też niezły, oj musiałaś trochę czasu się nasiezieć nad nim ![]() podobają mi się jeszcze kolki, te takie delikaatne , misterioso, pięknie wykonne, perfetto![]() motyli komentować nie będę, bo to już klasyka gatunku jasne, jasne że podwyższaj ceny, a co![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5471886 te fajne i jeszcze dmuchańce niebieskie ładnie zaaranżowalaś
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy mam Cię obwiniać za moje kompleksy, za to, że będę tu musiała się trochę poprodukać, czy za lanie miodu na moje oczy.
![]() Więc: Komlet bardzo ładny i ciekawy. Plus za pomysł, formę, całokształt. Kompletnie nie mój gust, ale na kim innym z pewnością będzie się prezentował bosko. Bransoletki obydwie piękne, mimo tych "niekamieni". Ich zaletą jest to, że są w niebanalnej formie. Co do drucika to nie wiem jak z jego trwałością, ale wygląda ładnie. A z kolczyków to TE i TE są bardzo ładne, ale wg mnie nie dorastają do pięt TYM. Mimo, że mają elementy różu, to są niezwykle zwiewne, kobiece i takie delikatne.
|
|
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie kobieto
![]() 1-5 - komplecik elegancki, a jednocześnie taki... lekki (o malachicie już się kiedyś wypowiadalam ze wyglada jak dzieciece rysunki )6-7 - ja sieczki nie cierpie, ale w twoim wykonaniu poprostu się zakochałam, ale szczególnie w turkusowej 8 - kalie ja mogę zawsze i w (prawie ) każdym wykonaniu![]() 9 - tkaczyki, w które już kiedyś sie zapatrywałam 10 - dmuchawki w kolorze błekitnego nieba... (btw. zachwycajacoi równe kółko) 11 - czerń i czerwień - proste, a zjawiskowe 12 - barwy narodowe ![]() 13 - dyndające cukiery ![]() 14 - pustynne motyle 15 - mrożone truskawki ![]() 16 - śliczne. Bardzo proste, ale śliczne ![]() 17 - delikatna filiżanka... 18 - kolejne dyndajki... A ja bardzo kochać dyndajki ![]() 19 - morskie ślimaczki. A jakie urodziwe... ![]() Ggagatko wybacz, ale musiałam je wszystkie opisać
|
|
|
|
#450 |
|
Raczkowanie
|
Motylki tkane są przecudowne - jak takie cudo się robi, też bym takie chciała
![]() Poza tym niebieska bransoletka czaderska oraz 6 kolczyki z drugiego postu a także ślimaczki z trzeciego postu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

- kiedy będą nowości, no kiedy?