Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-19, 21:19   #421
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7

Cytat:
Napisane przez schatzsi Pokaż wiadomość
A ja byłam dziś z Colinkiem na kontroli i mały ma już60 cm i wazy 5300
Wszystko dobrze tylko jdno bioderko jest bardziej rozwinięte niż drugie i musze go podwójnie pieluchować.Tylko jak ? Jak na pampersa zaloze jeszcze jedna tetrową pieluche to to nic nie daje, rozstaw nog caly czas taki sam.Chyba że ją sie jakoś inaczej zakłada.Wie ktoś coś na ten temat???
Pieluchowałam Alę profilaktycznie (bioderka ma w porządku ale podobno każde dziecko do 3-ego miesiąca należy szeroko pieluchować.. chociaż na ten temat zdania są podzielone ) Najlepiej wkładać złożoną białą (jest grubsza od kolorowej) flanelową pieluchę. Ważna jest szerokość - musi mieć rozstawione nóżki na żabkę Nigdy przy przebieraniu nie unoś pupy dziecka pociągając za nóżki tylko za pupę, nakładaj luźne ubranka, noś dziecko na opierając rozkrokiem na biodrze, często układaj na brzuszku. Najważniejsze aby nie krępować jego ruchów Mam nadzieję, ze trochę pomogłam i szybko bioderka Colinka będą idealne

A wszystkim grudniowo-styczniowym mamusiom gratuluję przecudownych dzieciaczków - wszystkie bez wyjątku przepiękne Co Wy jadłyście w ciąży, że prawie wszystkie maja takie gęste i czarne czupryny, hę Śliczności
Stary 2007-01-19, 21:55   #422
malgogaj
Zadomowienie

Ja karmię na żądanie co 3 - 3,5h. Jakoś tak sie uregulowało nam. Nie wiem czy Olaf rozróżnia dzień i noc, chyba jeszcze za wcześnie. W dzień zazwyczaj śpi w wózku w salonie, gra radio albo tv, my rozmawiamy. Natomiast w nocy ma cicho i spi u siebie w łóżeczku. Jak go przewijam to nie gadam do niego, choć już nie musze go przewijać co karmienie, bo w nocy nie ma kupki. Olaf generalnie przesypia całe noce i budzi sie tylko na karmienie. Wieczorkiem troche marudzi. Kapiemy sie około 20, potem jemy i potem fika do około 23. Zasypia na godzinke i budzi sie na jedzonko. Ale za to dzien zaczynamy dopiero około 10. To znaczy robimy jasno, włączamy radio i takie tam
Stary 2007-01-19, 21:59   #423
AnitaSuska
Zadomowienie

ELu ,czyli przyda sie i Cebion,to jest bez recepty,moze i ja go nabede?dosyc czesto trzeba przemywac,moj maly dotychczas robil dziwne miny na aftin i na wit D3,ale dzis mial chyba dosc i poplakusial troszke,no coz jak trzeba to trzeba,to dla jego dobra

Aranko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ,powodzenia na uczelni(uff jak dobrze,ze ja ma za soba egzaminy,juz tylko mgrka),zdrowka dla coreczek!

Fibian ja karmie malego na zadanie,ale on zada coraz bardziej regularnie,lapiemy powoli jakis rytm,nocki sa super bo udzi sie co 3-4 godzinki,a w dzien roznie,co 2-3,no i jak ma czkawke dostaje cyca..Jak prezy sie i meczy,przy kupce daje mu plantex,klade na brzuszku,masuje..

Oj rzeczywiscie widac,ze teraz silna ekipa tu rzadzi grudniowo-styczniowa:a na styczniowkach juz coraz mniej dziewczyn..

http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png

Edytowane przez AnitaSuska
Czas edycji: 2007-01-19 o 23:18
AnitaSuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 11:37   #424
instruktorka
Raczkowanie

GG do instruktorka

Moje Skarby

SIELANKA RODZINNA TEŻ CZASEM BYWA

Jula -6,5
Ola - 1 miesiąc

duża ta moja Ola,co?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg oLAI jULA2.jpg (103,2 KB, 72 załadowań)

http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...y+child+is.png

http://b1.lilypie.com/jT2Bp1.pngalt="Lilypie 1st Birthday Ticker" border="0" width="400" height="80" /></a>
instruktorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 12:10   #425
marti86
Zakorzenienie

spoznione ale najszczersze zyczenia dla Aranki
no i dla Maciulkajuz duzi chlopiec
ja mysle ze to nie jest typowa kolka choc z zachowania malej tak wynika-prezy sie poplakuje jak pusci baczka to jej lzej przy cycku jak jest to tez glowe odchyla tak ze brodawki mi wyciaga max i zaczyna plakac-wiec napewno cos ja boli.wczoraj na wieczor dostala herbatke i pol pipety(bo infacol dopiero od miesiaca)infacolu i byl spokojTŻ mial wczoraj chrzest bojowy bo mu sie mala konkretnie zrzygala i wolal mnie tak ze myslalam ze sie czyms zakrztusila czy cos takiego a weszlam i patrze ze ona cala zarzygana i on tezpotem mi wisla na cycu 2 godz az sie zezloscilam bo 5 razy ja odkladalm do lozeczka co odlozylam to ona sie budzila i marudzila, poplakiwala ale nie prezyla sie wiec wiedzialam ze nic jej nie dolega.w koncu wzielam ja do lozka na lezaco dalam cyculka i zasnela na amen-mialam wyrzuty sumienia bo ona widocznie chciala czuc moja bliskosc a ja sie zloscilam no ale o 12 w nocy po calym dniu czlowiek zmeczony to i mu odbija:/ale jak zasnela tak spala do 5 rano bo sie widocznie sporo najadla.wstalam o 4 zeby dac jej cyca to na spiocha dala sie przebrac i nawet nie chciala zaciaganac wiec jak odlozylam.potem po 5 ja wzielam pociagnela 5 razy i odleciala a ja musialam sciagnac mleczko bo cycki o malo nie ekslodowaly.i obudzilam ja o 8 poniewaz stwierdzilam ze juz troche dlugo.jeszcze ze 3 tyg i nie bede jej budzic.poradzono mi w szpitalu do 6 tyg budzic dziecko w nocy a potem na zadanie(to ma zwiazek laktacja).w dzien to ona spi i jak wstaje to zawsze daje jej cyca.z reszta ona jak glodna to rece do buzki wpycha

a te pocenie to chyba norma.u mnie juz spokoj ale pierszy tydzien poporodzie to masakra w nocy byla.wstawalam calusieknka mokra.teraz juz sie uspokoilo.

EluZa wkladki ale mam juz swojego faworytaTŻ mi kupil canpola premium.mleko zamienia sie w nich w zel i nic kompletnie nie przeciekarewelka dziewczyny polecam.wczesniej mialam te zwykle canpola to do dupy ale te premium sa swietne.chicco tez sie nie sprawdzily u mnie-przeciekaly(mialam probki ze szpitala)

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 20:54   #426
AnitaSuska
Zadomowienie

Martitko dzieki w imieniu Maciusia za zyczonka rozbawila mnie historia z Hubertem,dlugo nie trzeba bylo czekac,az poczuje na wlasnej skorze to i owohehe dobre!
Jka czytam opisy przebojow jelitowych Twojej gwiazdki to moglabym rownie dobrze pd tym sie podpisac z moim synciem..On tez mial przez dwa dni wstecz,takie bolaczki,budzil sie rykiem placzem ale jakby tos go wrzatkiem traktowal,nie wiedzialam o co mu chodzi prezyl sie i mial twardy brzuszek..Pytalam o to poloznej mowila zey obserwowac,jego,brzuszek i kupki,kupki wtedy byly skape,teraz jest lepiej bo podalam mu przez te dwie doby ze 3saszetki plantexu,pomogly i kupki sa bardziej wodniste..sorry,za opisy..Polozna mowila,ze to nie jest raczje kola,to cos z zarelka mojego,ale co przeciez uwazam ze wszystkim z wielu rzeczy rezygnuje,robie wieksze odstepy od karmienia do kapielimasuje,klade na brzuszku..A dzis mial kilka talich prezen znow
Dzis byli u mnie goscie i ciocia mowila,zeby bardzo dbac o piersi,bo sa delikatne i wszystko chwytaja,i powiedziala,ze jak mnie wstrzasnie zimno czy nerwy,to maly to spije w moim mleku i odpokutuje..a dzis chodzilam jak snieta srednio wyspana,bolala mnie glowa,goscie mieli przyjechac na luzie ok 16-17 wpadli ok12,bo kierowca im sie rozchorowal i przyjechaly same baby bez prawka autobusem i tak 5godzin wczensije,ja prawie w betach,totalny szok nie posprzatane,maly byl rozdrazniony,kuzynka z cora zostaly u mnie,a ciocia poszla do reszty rodzinki i tak pojechaly o 20 szok myslalam,ze padne na twarz..Goscie jak najbardziej,ale ja nie czuje sie jeszcze na silach na osmiogodzinny maraton;/

Stary 2007-01-20, 21:34   #427
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Ja tych odwiedzających tez mam dość. Niby wszystko fjnie bo nie przychodzi ktos kogo niecierpię ale ile mozna te herbatki parzyć i uśmiechac się jak juz nie ma się siły na nic. Jeszcze jak rodzina przyjedzie t pól biedy, bo cycka wyciagam i mam w nosie, ale dziś odiwedzili nas moi byli uczniowie-abslowenci. Fajne chłopaki ale zamieniłam znimi może 2 zdania, bo Jasiek zaczął się pruć, więc wyszła do drugiego pokoju i przesiedziałam tam godzinę. Chłopaki pogadali sobie z mężem W przyszłym tygodniu mają przyjechać kolejni oraz koleżanki z pracy. Ciekawe na czy uda mi się z nimi pogadać... Jasiek ostatnio ma rozregulowany czas snu. Zasypia na godzinę, albo i krócej.. cięzko go uspić, a dzis mniej spał niż ja!
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-20, 22:18   #428
Aranka
Zakorzenienie

A mnie moja terrorystka dziś nie puściła na egzamin! CO ja ją od cyca próbowałam odłączyć to ta w ryk. Nazarta aż jej bebechy wywaliło ale nie! Cycka nie puściła. Czuła skubana przez skórę co się święci! A ja wczoraj próbowałam jej mleko odciągnąć ale jakoś nic nie mogłam - wydusiłam jedynie 25ml a z takim mlekiem to śmiech na sali TŻ pwoiedział, że z nią nie zostanie! W piątek musiałam dop PZU pojechać po kasę "z okazji narodzin dziecka" i chociaż ją nakarmiłam na zapas to po powrocie się okazało, że Laura darła się półtorej godziny! TŻ ją nosił, cały z nerwów spocony! Ja normalnie w kurtce siadłam na fotelu i ją szybko do cycka przystawiłam bo się aż zanosiła. A ta gamguła pomemłała mnie z 3 minuty i padła jak betka! TŻ wkurzony na maxa powiedział dziś, że on z nią więcej sam nie zostanie. Chyba, że ściągnę ze 150 ml mleka albo kupię jakieś modyfikowane...to wtedy ewentualnie godzina wchodzi w grę! Jestem załamana bo chcę koniecznie karmić piersią ale z takim cycorem jak ona to nie dam rady studiować! Muszę kupić laktator i pojemniki do zamrażania i jazda! Trzeba popróbować...

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za urodzinowe życzenia! Dziś przyszli rodzice - mama mi upiekła pyszny torcik a Laura słodko spała. Oczywiście kiedy miałam zdmuchnąć świeczki to się obudziła i razem to zrobiłyśmy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050267.JPG (74,2 KB, 101 załadowań)

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 22:37   #429
Siasiek
Zadomowienie

Smile Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7

Dziewczyny napiszcie po jakim czasie Wasze male pociechy podnosily glowki do gory...
Moj maly ma tydzien a od trzech dni sam podnosi glowe czy to lezac czy zwisajac na ramieniu - niesamowity widok, bynajmniej jak dla mnie, bo jest naprawde malutki i wazy tylko 3 kilo.

A jak Czarek ma bole brzucha, prezy sie i placze... ja stosuje na to suszarke do wlosow strumieniem cieplego powietrza zataczam koleczka na brzuszku (dziala rozkurczowo i uspokajajaco) po czym kolanka do brzuszka, maly i lepiej sobie "purka" i sie uspokaja.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg talent.JPG (27,6 KB, 72 załadowań)

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 23:11   #430
Aranka
Zakorzenienie

Siasiek moja Laura też od pierwszych chwil życia podnosi główkę, trzyma sztywno podczas noszenia do beknięcia i wogóle bardzo wysoko ją podnosi leżąc na brzuchu. Potem oczywiście jej opada z impetem na rożek ale silna baba z niej. Dziewczyny wcześniej pisały, że ich maluchy tez tak robią - więc widocznie taki urok naszych zimowych maluszków - "strongmeni" nam rosną i już!

Stary 2007-01-20, 23:43   #431
maszka66
Zadomowienie

Ja tym razem szybciutko i króciutko. Nie mogłam się tego doczekać więc chce tylko dać "cynk", że na styczniówkach jest zdjęcie mojej Wikuni, które w moim imieniu wkleiła kaśka333
Całuski dla dzieciaczków i mamuś.
maszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-21, 08:59   #432
Anulka33
Raczkowanie

Spożnione ale jak najbardziej szczere życzenia z okazji urodzin Aranko ,oby mała dluzej spała i mało plakała [ale tak się niestety nie da ]A ja zbastowałam i od wczoraj zaczęłam podawac mojej Kseni mlako modyfikowane typu Bebilon Pepti bo od cyca darła sie a jak jej podałam butle to wytrabila od razu 120 ml.oczywiście nadal będe ja karmic piersią a butla dokarmiać ,ale po butelce to spi jak smok ,wczoraj spała prawie 4 godziny także wyrzutów sumienia nie mam bo calkowicie z piersi nie rezygnuję a przynajmniej widze ile dziecko zjadło i czy wogóle sie najadło .A u nas w sobote szykuje sie imprezka czyli chrzciny malej i zacznie się jazda przygotowywacza bo troszku ludzi będzie Ide szykować śniadanko .śliczne te wasze dzieciaczki co do jednego .uciekam ,na razie dziewczynki
Anulka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-21, 10:06   #433
malgogaj
Zadomowienie

Maszko Corcia jak malowane! Trzymam za was kciuki i mam nadzieje ze niedługo bedziesz z Malutką w domku. Wy to dzielne dziewczyny jesteście!!!!

A my mieliś my trudną noc. Męczyły nas pierdki cały wczorajszy dzień i północki. Nie wiem czy to po tej herbatce plantex, bo ponoć może powodować odwrotny skutek. W każdym razie pisze, bo wypróbowaliśmy Infacol i rewelacja. Pierdki same wychodzą Każde dziecko inne ale dla mam kolkowych dzieci polecam do wypróbowania.

A my kończymy dzisiaj miesiac! Olaf wchodzi w poważny wiek niemowlęcy....
Stary 2007-01-21, 10:23   #434
Aranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgogaj Pokaż wiadomość
Maszko Corcia jak malowane! Trzymam za was kciuki i mam nadzieje ze niedługo bedziesz z Malutką w domku. Wy to dzielne dziewczyny jesteście!!!!

A my mieliś my trudną noc. Męczyły nas pierdki cały wczorajszy dzień i północki. Nie wiem czy to po tej herbatce plantex, bo ponoć może powodować odwrotny skutek. W każdym razie pisze, bo wypróbowaliśmy Infacol i rewelacja. Pierdki same wychodzą Każde dziecko inne ale dla mam kolkowych dzieci polecam do wypróbowania.

A my kończymy dzisiaj miesiac! Olaf wchodzi w poważny wiek niemowlęcy....
Zjadłam wczoraj pierwszy raz gołąbki i dziś poobserwuję co na to powie moja Laura? Mi pediatra też kazała odstawić cherbatkę koperkową jak usłyszała, że podaję ale efektów nie ma. Bo podobno faktycznie u niektórych dzieci daje odwrotny efekt. U mnie najlepsze okazało się odstawinie żelaza...przynajmniej dziecko śpi dłużej niż pół godziny!

Stary 2007-01-21, 10:56   #435
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Heh tak sobie czytam o tym spaniu Waszych maluchow i troche mi smutno. Moja Tosia spi 2-3 godziny w dzien, ale w nocy budzi sie srednio co 1-2h, 3h to juz cod. I tak dzisiaj wstawalam na karmienie o 1, 2.30, 3.30, 4.30, 5, 6, 7, 8, 9 do 10tej, bo tem sie juz na amen obudzila. Niezla mam z nia jazde, nie?? Niedlugo zaczne chyba po scianach chodzic z niewyspania.
Stary 2007-01-21, 11:06   #436
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Czesc kobitki,
w koncu zamieszczam dla porzadku w przewijlani zdjatka Tamarki ze szpitala- 2-3 dzien po urodzeniu.
Ciagle brak mi czasu zeby nadrobic tutaj zaleglosci, doba jest normalnie za krotka na to wszytsko. Moze dzisiaj w koncu mi sie uda poczytac wieczorem. Dzisiaj moja Tamara jedzie pierwszy raz do dziadkow. Cala wyprawa bo pol Wroclawia do przejechania mamy. To Tamarki druga po szpitalu wyprawa autem. Jak wracalismy ze szpitala to miala taki ,,szok" na buzce ze sie usmialismy z TZ.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0302.JPG (47,1 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0304.JPG (48,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0324.JPG (48,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0331.JPG (69,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0346.JPG (63,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0354.JPG (37,4 KB, 46 załadowań)
Stary 2007-01-21, 11:28   #437
malgogaj
Zadomowienie

Simona, ja już chyba Ci pisałam ale sie powtorze. Wasza córcia ma super czuprynke!!!!
Stary 2007-01-21, 13:26   #438
marti86
Zakorzenienie

widze ze dzis dzien na wklejanie fotosikow to i ja sie nie wykrece

my juz po odwiedzinachprababcia i dzidkowie zachwyceni mala.dziadek jak zwykle z aparatem(mala juz ma chyba przez niego z 1000 zdjeci zrobionych-fotograf z zamilowania)pogadalismy wypilismy herbatke i wrocilismy do domku.LAura cala wizyte przespala z przerwa na karmienie.dostala od babci 100zl i jak wrocilam do domu drugie 100 znalazlam w kombinezonie-oszaleli.zastanawiam sie co jej za to kupic zeby dziecko mialo jakas pamiatke.w sumie dzis nie jej swieto a ja obdarowali.
dzis w nocy moja mala jak nugdy budzila sie sama na karmienie i to co 2 godziny.to chyba zalezy od tego jaki tresciwy mamy pokarm wiec Kamilko sprobuj pojesc gotowanego mieska na noc bedziesz miala tresciwszy pokarm to i Tosia dluzej pospi-warto sprawdzic
no nic uciekam.jak bede miala chwilke wieczorkiem to wpadne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM_0795a.JPG (68,1 KB, 70 załadowań)

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-21, 13:45   #439
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Dziewczyny melduję się szybciutko Później nadrobię zaległości.
Obie czujemy się dobrze, przez większość czasu zajmuję się karmieniem mała to straszny głodomór.
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-21, 16:28   #440
uskow
Zadomowienie

Witaj Rzabko My chcemy fotki córeczki! i na dzieciakach l-s-w 2005 też

uskow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-21, 16:37   #441
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Marti dzieki za rade. Tylko kto mi zafunduje to gotowane mieso, ja nie mam czasu na kuchnie A Twoja Laura jak spi to mi moja Tosie przypomina. To juz drugie dziecko na forum co mi moje przypomina. Ciekawe
Simona ale ma czuprynke ta Twoja Tamara. Moja chrzesnica miala taka jak sie urodzila.
Stary 2007-01-21, 18:38   #442
AnitaSuska
Zadomowienie

Hej MAMUSKI
Rzabo fajnie,ze sie meldujesz,czekam na fotki Twojej drugiej pannicy
Dziewczyny trzeba przyznac,ze sie dzi4eci udaly grudniowo-styczniowe jak patrze na te fotki to tylko kochac ,sciskac i caluowac,wszystkie maluszki piekneNo a Wy jakie laski,jak szybko forme opdzyskalyscie Aranka,Marti,Simona..A ja musze zrzucic wrrr!ale powoli widze postepy,jednak karmienie piersia pomaga w zrzucaniu,lekka dietka i bieganie przy babelku z cycem

U nas dzis barrdzo mily Dzien Babci i Dziadka dwa w jednymi pierwszy wypad malego na specerek,bylo swietnie,maly spal w swojej force,a maz i ja na zmiane prowadzilismy furke,a dziadkowie,posikani

Stary 2007-01-21, 20:35   #443
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Doride dziękuje za odpowiedz

Dziewczyny szczerze wspolczuje wam tych nie przespanych nocy, moj Colin śpi od 23 do 6,7 z jedna przerwą na szybkie karmienie.
Ale za to nadal drze się przy myciu, już 3 razy moczyliśmy sie bez płaczu a od kilku dni znowu darcie.Nie cieszy mnnie to bo za dwa tyg chciałam z nim wybrac sie na basen, a jak tak dalej pojdzie to moge o tym zapomnieć.

Powiem jeszcze ze wczoraj bylam sama na urodzinach kolezanki,odkad urodzilam bylam pierwszy raz sama poza domem 4 godz Fajnie bylo ale jakas troszkę sfilmowana bylam i co chwilke zerkalam na tel, czy Tż prypadkiem nie dzwonil że maly glodny i mam wracac na karmienie.

No i pokarze wam jeszcze mojego Colinka jak już pieknie potrafi sie usmiechać

Edytowane przez schatzsi
Czas edycji: 2007-03-01 o 20:54
schatzsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-21, 20:43   #444
kasia191273
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Dziewczyny napiszcie po jakim czasie Wasze male pociechy podnosily glowki do gory...
Moj maly ma tydzien a od trzech dni sam podnosi glowe czy to lezac czy zwisajac na ramieniu - niesamowity widok, bynajmniej jak dla mnie, bo jest naprawde malutki i wazy tylko 3 kilo.
moja dziś kończy tydzień, ma niecałe 50 cm, waży 3300 i też podnosi łebek do góry bardzo często))
kasia191273 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 09:05   #445
kasia191273
Zakorzenienie

Nina ogląda świat:

http://www.youtube.com/watch?v=vt5-shFkM6I

Ma dziennie 3 takie godzinne sesje, kiedy jest aktywna i bardzo zainteresowana tym, co wokół niej.
Stary 2007-01-22, 09:44   #446
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Schatzsi Colin sie super usmiecha, to juz raczej taki swiadomy usmiech jest, a nie grymas. Gratulacje!! Aha i ma taka sama bluzeczke jak moja Tosia H&M
Kasiu Nina slodka, bardzo zainteresowana swiatem, bo oczy ma szeroko otwarte. Mala chyba do Ciebie podobna, chociaz nie wiem, bo TZ'ta nie widzialam

A ja musze moja Tosie dzisiaj pochwalic, bo obudzilam sie o 2giej, a potem prawie do 6tej dociagla!! Nie chce zapeszac, ale oby tak dalej!!
Stary 2007-01-22, 09:57   #447
malgogaj
Zadomowienie

Colin pieknie sie usmiecha! Ja to sie musze nagadać, naspiewac zeby miec usmiech

A Nina śliczna i widać ze grzeczniutka. I ma piękne oczęta.

Ja też musze dzisiaj Olafka pochwalić. Zjadł o 23 i obudził sie o 4h20!!! Jak zobaczyłam godzine to nie mogłam uwierzyć, bo jeszcze nigdy nam sie nie przytrafiło tyle spać. Potem obudził sie o 7 potem o 9h30 a teraz już na spacerku sobie z babcią spacerują, a mama na forum . No i jeszcze raz polecam ten infacol na kolki i wzdecia. Bąki same wylatują

Dostaliśmy z Olafkiem od taty nowy aparat i jak tylko wypróbujemy to wkleimy nowe zdjecia
Stary 2007-01-22, 10:06   #448
Anulka33
Raczkowanie

Kamilko,wprowadż jak ja mleko modyfikowane i nie rezygnuj z piersi .Po prostu dokarmiaj ją tym mleczkiem a wierz mi ze rożnica będzie bardzo widoczna w zachowaniu dzidziulki .[po prostu wtedy sie dobrze naje i jest wieksze prawdopodobienstwo że sobie troszke wtedy pospi.pozdrawiam.

Cytat:
Napisane przez kamilka23 Pokaż wiadomość
Heh tak sobie czytam o tym spaniu Waszych maluchow i troche mi smutno. Moja Tosia spi 2-3 godziny w dzien, ale w nocy budzi sie srednio co 1-2h, 3h to juz cod. I tak dzisiaj wstawalam na karmienie o 1, 2.30, 3.30, 4.30, 5, 6, 7, 8, 9 do 10tej, bo tem sie juz na amen obudzila. Niezla mam z nia jazde, nie?? Niedlugo zaczne chyba po scianach chodzic z niewyspania.
Anulka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 10:19   #449
kasia191273
Zakorzenienie

To dziś chyba była NOC MARZEŃ- moja też poszła spać o 1.00, a obudziła się o 5.00! I potem o 8.30. Wyspałam się za wszystkie czasy!!!
Stary 2007-01-22, 10:49   #450
taika
Raczkowanie

GG do taika

czesc dziewczyny widze ze o nockach piszecie,u mnie jest koszmar dobrze jak 4 godz spie,dzisiaj np. zasnela o 2:30 po dlugiej walce obudziła sie o 5 oczywiscie do cyca zasnela perzed 6 i o 7:30 koniec spania ja tez mysle zeby mleko modefikowane wprowadzic bo moze ona glodna moze ja mam lichy pokarm jak myslicie wklejam zdjecia mojej terorystki ale bardzo kochanej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 017.jpg (112,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 018.jpg (118,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 021.jpg (118,6 KB, 14 załadowań)
taika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości