![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Dziewczyny mam do was pytanie, do tych bardziej doświadczonych
![]() zaczęłam szukać sobie rodzinki już teraz, żeby móc wyjechać na początku czerwca. Piszę z z jedną i wczoraj zadzwonili do mnie. Właściwie to pisaliśmy bardzo krótko bo zaledwie dwa dni. Pani z która rozmawiałam powiedziała mi żebym nie przejmowała się jeśli teraz nie będą odzywać się przez około 2 tyg. ale muszą sobie wszystkie sprawy przemyśleć i ułożyć [ich sytuacja jest troszkę skomplikowana] i dała mi też do zrozumienia że są bardzo zainteresowani mną ale mają też inne propozycje chociaż jestem w czołówce. I właśnie mam do was takie pytanie... czy powinnam napisać coś do nich ? czy czekać na jakąś wiadomość od nich? bo już sama nie wiem co mam robić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
a ja jusz czekam od 3 tygodni i nic... zadna rodzina mnie nie chce
![]() mysle ze powinnas pomilczec troszke i potem sie skontaktowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie, osobiscie nie polecam korzystania z takich stron tak jak nie polecam szukania pracy na wlasna reke za granica. Od tego sa profesjonalne agencje, ktore (nie wszystie ale w wiekszosci zaganicznych agencji Au-Pair) za darmo wspieraja w szukaniau odpowiedniej rodzinki (lub pracy) i w zlatwieniu wszystkich formalnosci. Dopilnuja tez aby ominelo was wiele nieprzyjemnosci a w razie ewentualnych problemow z ktorymi w sumie zawsze trzeba sie liczyc, na pewno pomoga.. Pobyt Au-Pair trwa z zasady rok czasu i w tym czasie moze sie na prawde wszystko zdazyc. Kazde profesjonalne biuro zapewni Wam na pewno opieke przez caly okres pobytu.
Strona o ktorej tutaj piszecie a takze inne podobne nie ciesza sie ogolnie niestety zbyt dobra renoma. Dziewczyny z krajow Unii Europejskiej maja bardzo duze szanse na szybkie znalezienie rodzinki zawsze i wszedzie !!! Dlaczego wiec nie skorzystacie z pomocy agencji w danym kraju skoro macie juz jakas tam znajomosc danego jezyka i potraficie dogadac sie z rodzinka. Zasanowilysycie sie choc przez chwile, dlaczego te wszystie rodzinki wlasnie tam a nie za posrednictwem agencji szukaja Au-Pair?? Poszukajce w necie opowiesci dziewczyn z calego swiata ktore wlasnie za posrednictwem takich stron znalazly (niby super mile) rodzinki a ktore potem przezywaly koszmar. Jezeli nie znajdziecie chetnie zacytuje kilka tych najmniej szokujacych opowiesci od dziewczyn ktorym pomoglam. Niektore dziewczyny naciely sie nawet na te same rodzinki.... ojej uwiezcie mi, ludzie potrafia byc czasami na prawde podli..... Owszem, zgadzam sie, nie wszystie rodzinki ktore sie tam prezentuja sa nieuczciwe ale w wiekszosci przypadkow niestety tak wlasnie jest:-( Zmieniaja Au-Perki jak rekawiczki i traktuja co najmiej jak niewolnikow....... Pobyt jako Au-Pair za granica daleko od domu, nie jest ogolnie latwym pobytem, dlatego bardzo wazna jest swiadomosc, ze w razie czego macie sie do kogo zwrocic i ze nie jestescie sami. Wsparcie jest bardzo wazne...... Dlatego jezeli chcialybyscie swoje pobyty Au-Pair milo wspominac zastanowcie sie i skorzystajcie z pomocy agencji. Pozdrawiam i zycze powodzenia w szukaniu milych rodzinek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
To fakt mozna się naciąc na jakas nieuczciwą rodzinkę. Ale z moich obserwacji wynika iz mozna do tego dojsc juz po opisie samej rodziny na takiej stronie. Czesc rodzin wypisuje tylko obowiązki aupairki, nie pisząc nic o tym co oferują w zamian. Jestem przekonana ze zdecydowana większosc szuka po prostu niani tanim kosztem. Ja wybrałam rodzine z dwoma nastolatkami, do tego po opisie wyczułam ze są uczciwiymi ludzmi i szukaja prawdziwej au pair a nie niani czy sprzataczki. Oczywiscie mam pewnie obawy, obcy kraj, obcy ludzie.... ale jak to mówią no risk no fun. Z agencji miałam korzystac dwa razy, moim zdaniem to zdzierstwo 600 czy 800zł za pośrednictwo, które polega na znzlezieniu rodzinki. Wiem ze czesc dziewczyn korzystajaca z usług takowych agencji w razie kłopotów nie zawsze otrzymywały pomoc, a w praktyce posrednictwo polegało tylko na znalezieniu rodziny. Nie znam na tyle angielskiego zeby moc bez problemow dogadac sie z zagranicznymi agencjami
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Przyczajenie
|
".... ale jak to mówią no risk no fun. Z agencji miałam korzystac dwa razy, moim zdaniem to zdzierstwo 600 czy 800zł za pośrednictwo, które polega na znzlezieniu rodzinki. Wiem ze czesc dziewczyn korzystajaca z usług takowych agencji w razie kłopotów nie zawsze otrzymywały pomoc, a w praktyce posrednictwo polegało tylko na znalezieniu rodziny. Nie znam na tyle angielskiego zeby moc bez problemow dogadac sie z zagranicznymi agencjami[/quote]
Owszem zgodze sie z Toba, jezeli zglosisz sie do agencji w kraju (np.w PL) to jedynym ich zadaniem jest poifnormowanie Ci o wymaganiach, zasadach programu i o aplikacji. Po otrzymaniu kompletnych formularzy zgloszeniowych wysylaja je poprostu dalej do agencji zagranicznej i na tym sie ich rola konczy. Za to oczekuja zaplaty prowizji no ale jakos w sumie musza tez zarabiac nik tnie pracuje za darmo..... z ich uslug mozna ale nie trzeba korzystac. Wiekszosc zaganicznych agecnji (np.w Niemczech) nie pobiera juz jednak zadch oplat..... A jak mozesz sie przekonac , czy dana agecnja rzeczywiscie interesuje sie losem swoich Au-Pair? Uwazam, ze kazda powazna agencji ktora dziala od jakiegos czasu moze pochwalic sie referencjami od swoich bylych ub aktualnych Au-Pair lub udostepnnic Ci dane kontaktowe do innych Au-Perek ktore wynajela abys mola sie o wszystko dopytac, rowniez o to, czy w razie problemow mozna liczyc na ich pomoc.....Uwazam tez, ze skoro ktos jest juz w stanie odpisac na e-maila lub porozmawiac przez telefon z potencjalna rodzinka to da sobie tez na pewno rade z formularzami zgloszeniowymi z agencji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeśli któraś z was szuka rodziny
![]() jest ktoś chętny? |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
Napisz mi wiecej info na priva
#433 |
Raczkowanie
|
jak znaleźć coś na okres wakacji ?! z aupair world nie potrafią czytać ze chce na 3 miesiące, i tysiące telefonów dostaje i musze im tłumaczyć że tylko na czas wakacji moge.... jak coś znaleźć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
No ciężko jest zazwyczaj wolą na dłużej. Może zaczną pisać bardziej zainteresowani jak zacznie zbliżć się lato? Ja tez planowałam tylko summer au pair ale teraz się zastanawiam nad dłuższym podbytem tym bardziej, że tak też są szkoły tylko trzeba się dogadać z hostami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
no ja po maturze chce jechac na rok, a pozniej wrocic, albo nie wrocic i studiować germianistyke..
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
hej!
Mam zamiar w te wakacje wyjechac jak au-pair do Anglii! własnie dzis dostałam komplet dokumentów z "mojej" agencji i jestem cala podekscytowanaaa! Kurcze, strzsznie bym chciala żeby jakas rodzinka mnie wybrała. strzasznie bym chciała nauczyc sie jezyka perfect! ![]()
#437 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie ma nikogo chętnego? up up up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Zadomowienie
|
A co to za rodzinka?
Napisz więcej i jakie sa ich oczekiwania? ![]()
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
Hostka fajna
![]() Przez telefon miła spokojnie można się z nia porozumieć. Dzieciaki małe dziewczynka teraz ma 3 miesiące a chłopczyk nieco straszy 2 latka. Chodzi do niani 3 razy w tygodniu. Mogę napisać więcej na pw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
Hura
![]() wczoraj dzownila do mnie rodzinka i chca mnie na wakacje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja właśnie też myślę o wyjechaniu na wakacje. myślałam, że jeszcze trochę za wcześnie, zeby szukać rodziny, ale może i ma to sens ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny tak sobie czytam i czytam aż postanowiłam się przełamać i zadać pytanie
![]() Myślicie że gdzieś mnie wezmą na okres samych wakacji biorąc pod uwagę że mam 17 lat (rocznik '91 więc rocznikowo 18) ![]()
![]() |
#443 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Musiałabyś zapytać w jakiejs agencji au-pair ![]() Ja jestem w trakcie wypisywania dokumentów ![]()
![]() |
#444 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
Witajcie,niedługo kończę 18 lat,znam dobrze francuski i angielski i chciałabym wyjechać jako au pair do Francji.Problem jest w tym,że gdziekolwiek szukam,wszyscy chcą au pair na rok,a mnie interesuje wyjazd na miesiąc w wakacje.Czy mogłybyście mi podać jakieś namiary na agencje,które organizują wyjazdy także wakacyjne?Z góry dziękuję.
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
już prędzej na 3 ![]() www.aupair-world.net ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
ja mam w kwietniu 18tke. w tym tygodniu spotykam sie z rodzinka ;-) na okres wakacji chce wyjechac.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale szukam dalej bo ,,kto szuka ten znajdzie'' ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Racja, kto szuka ten znajdzie ![]() A prawda jest tez to, ze wiekszosc rodzinek szuka tuz przed wakacjami, nie w styczniu, wiec bedzie sie coraz wiecej pojawiac im blizej do wakacji bedzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.