Praca jako au-pair - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-04, 12:29   #421
tangozmotylem
Raczkowanie

Dot.: Praca jako au-pair

Dziewczyny mam do was pytanie, do tych bardziej doświadczonych
zaczęłam szukać sobie rodzinki już teraz, żeby móc wyjechać na początku czerwca. Piszę z z jedną i wczoraj zadzwonili do mnie. Właściwie to pisaliśmy bardzo krótko bo zaledwie dwa dni. Pani z która rozmawiałam powiedziała mi żebym nie przejmowała się jeśli teraz nie będą odzywać się przez około 2 tyg. ale muszą sobie wszystkie sprawy przemyśleć i ułożyć [ich sytuacja jest troszkę skomplikowana] i dała mi też do zrozumienia że są bardzo zainteresowani mną ale mają też inne propozycje chociaż jestem w czołówce. I właśnie mam do was takie pytanie... czy powinnam napisać coś do nich ? czy czekać na jakąś wiadomość od nich? bo już sama nie wiem co mam robić jak u was wyglądał początek tej znajomości z waszą rodzinką ?
tangozmotylem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 12:37   #422
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

a ja jusz czekam od 3 tygodni i nic... zadna rodzina mnie nie chce

mysle ze powinnas pomilczec troszke i potem sie skontaktowac
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 18:01   #423
kasia_go1
Przyczajenie

Witam serdecznie, osobiscie nie polecam korzystania z takich stron tak jak nie polecam szukania pracy na wlasna reke za granica. Od tego sa profesjonalne agencje, ktore (nie wszystie ale w wiekszosci zaganicznych agencji Au-Pair) za darmo wspieraja w szukaniau odpowiedniej rodzinki (lub pracy) i w zlatwieniu wszystkich formalnosci. Dopilnuja tez aby ominelo was wiele nieprzyjemnosci a w razie ewentualnych problemow z ktorymi w sumie zawsze trzeba sie liczyc, na pewno pomoga.. Pobyt Au-Pair trwa z zasady rok czasu i w tym czasie moze sie na prawde wszystko zdazyc. Kazde profesjonalne biuro zapewni Wam na pewno opieke przez caly okres pobytu.

Strona o ktorej tutaj piszecie a takze inne podobne nie ciesza sie ogolnie niestety zbyt dobra renoma. Dziewczyny z krajow Unii Europejskiej maja bardzo duze szanse na szybkie znalezienie rodzinki zawsze i wszedzie !!! Dlaczego wiec nie skorzystacie z pomocy agencji w danym kraju skoro macie juz jakas tam znajomosc danego jezyka i potraficie dogadac sie z rodzinka. Zasanowilysycie sie choc przez chwile, dlaczego te wszystie rodzinki wlasnie tam a nie za posrednictwem agencji szukaja Au-Pair??

Poszukajce w necie opowiesci dziewczyn z calego swiata ktore wlasnie za posrednictwem takich stron znalazly (niby super mile) rodzinki a ktore potem przezywaly koszmar. Jezeli nie znajdziecie chetnie zacytuje kilka tych najmniej szokujacych opowiesci od dziewczyn ktorym pomoglam. Niektore dziewczyny naciely sie nawet na te same rodzinki.... ojej uwiezcie mi, ludzie potrafia byc czasami na prawde podli.....
Owszem, zgadzam sie, nie wszystie rodzinki ktore sie tam prezentuja sa nieuczciwe ale w wiekszosci przypadkow niestety tak wlasnie jest:-( Zmieniaja Au-Perki jak rekawiczki i traktuja co najmiej jak niewolnikow.......
Pobyt jako Au-Pair za granica daleko od domu, nie jest ogolnie latwym pobytem, dlatego bardzo wazna jest swiadomosc, ze w razie czego macie sie do kogo zwrocic i ze nie jestescie sami. Wsparcie jest bardzo wazne......
Dlatego jezeli chcialybyscie swoje pobyty Au-Pair milo wspominac zastanowcie sie i skorzystajcie z pomocy agencji. Pozdrawiam i zycze powodzenia w szukaniu milych rodzinek Kasia
kasia_go1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 19:44   #424
sandrunia83
Raczkowanie

To fakt mozna się naciąc na jakas nieuczciwą rodzinkę. Ale z moich obserwacji wynika iz mozna do tego dojsc juz po opisie samej rodziny na takiej stronie. Czesc rodzin wypisuje tylko obowiązki aupairki, nie pisząc nic o tym co oferują w zamian. Jestem przekonana ze zdecydowana większosc szuka po prostu niani tanim kosztem. Ja wybrałam rodzine z dwoma nastolatkami, do tego po opisie wyczułam ze są uczciwiymi ludzmi i szukaja prawdziwej au pair a nie niani czy sprzataczki. Oczywiscie mam pewnie obawy, obcy kraj, obcy ludzie.... ale jak to mówią no risk no fun. Z agencji miałam korzystac dwa razy, moim zdaniem to zdzierstwo 600 czy 800zł za pośrednictwo, które polega na znzlezieniu rodzinki. Wiem ze czesc dziewczyn korzystajaca z usług takowych agencji w razie kłopotów nie zawsze otrzymywały pomoc, a w praktyce posrednictwo polegało tylko na znalezieniu rodziny. Nie znam na tyle angielskiego zeby moc bez problemow dogadac sie z zagranicznymi agencjami
Stary 2009-01-04, 20:53   #425
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez sandrunia83 Pokaż wiadomość
To fakt mozna się naciąc na jakas nieuczciwą rodzinkę. Ale z moich obserwacji wynika iz mozna do tego dojsc juz po opisie samej rodziny na takiej stronie. Czesc rodzin wypisuje tylko obowiązki aupairki, nie pisząc nic o tym co oferują w zamian. Jestem przekonana ze zdecydowana większosc szuka po prostu niani tanim kosztem. Ja wybrałam rodzine z dwoma nastolatkami, do tego po opisie wyczułam ze są uczciwiymi ludzmi i szukaja prawdziwej au pair a nie niani czy sprzataczki. Oczywiscie mam pewnie obawy, obcy kraj, obcy ludzie.... ale jak to mówią no risk no fun. Z agencji miałam korzystac dwa razy, moim zdaniem to zdzierstwo 600 czy 800zł za pośrednictwo, które polega na znzlezieniu rodzinki. Wiem ze czesc dziewczyn korzystajaca z usług takowych agencji w razie kłopotów nie zawsze otrzymywały pomoc, a w praktyce posrednictwo polegało tylko na znalezieniu rodziny. Nie znam na tyle angielskiego zeby moc bez problemow dogadac sie z zagranicznymi agencjami
a z jakies strony korzystałaś? ja dostałam narazie 2 oferty z aupair world. odpisuje jednej bo drugi to facet samotny wychowyjacy 5 letnie dyna nie wiem czy to dobry pomysl do takiego faceta?
Stary 2009-01-04, 21:27   #426
sandrunia83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
a z jakies strony korzystałaś? ja dostałam narazie 2 oferty z aupair world. odpisuje jednej bo drugi to facet samotny wychowyjacy 5 letnie dyna nie wiem czy to dobry pomysl do takiego faceta?
Korzystałam ze strony www.aupair-world.net Trudno mi powiedziec dlaczego taki nikły odzew, ja miałam kilka ofert dziennie. Samotny facet to raczej niefajna opacja. Po pierwsze sam fakt mieszkania z samotnym facetem... po drugie facet to facet bedziesz oewnie musiala wszystkim sie dookoła zajmowac. Ja wylatuje za trzy tygodnie
Stary 2009-01-05, 07:21   #427
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Korzystałam ze strony www.aupair-world.net Trudno mi powiedziec dlaczego taki nikły odzew, ja miałam kilka ofert dziennie. Samotny facet to raczej niefajna opacja. Po pierwsze sam fakt mieszkania z samotnym facetem... po drugie facet to facet bedziesz oewnie musiala wszystkim sie dookoła zajmowac. Ja wylatuje za trzy tygodnie
pewnie dlatego ze ja dopiero chce leciec w czerwcu albo lipcu no ten facet jakos nie bardzo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-05, 13:17   #428
kasia_go1
Przyczajenie

".... ale jak to mówią no risk no fun. Z agencji miałam korzystac dwa razy, moim zdaniem to zdzierstwo 600 czy 800zł za pośrednictwo, które polega na znzlezieniu rodzinki. Wiem ze czesc dziewczyn korzystajaca z usług takowych agencji w razie kłopotów nie zawsze otrzymywały pomoc, a w praktyce posrednictwo polegało tylko na znalezieniu rodziny. Nie znam na tyle angielskiego zeby moc bez problemow dogadac sie z zagranicznymi agencjami[/quote]

Owszem zgodze sie z Toba, jezeli zglosisz sie do agencji w kraju (np.w PL) to jedynym ich zadaniem jest poifnormowanie Ci o wymaganiach, zasadach programu i o aplikacji. Po otrzymaniu kompletnych formularzy zgloszeniowych wysylaja je poprostu dalej do agencji zagranicznej i na tym sie ich rola konczy. Za to oczekuja zaplaty prowizji no ale jakos w sumie musza tez zarabiac nik tnie pracuje za darmo..... z ich uslug mozna ale nie trzeba korzystac. Wiekszosc zaganicznych agecnji (np.w Niemczech) nie pobiera juz jednak zadch oplat.....
A jak mozesz sie przekonac , czy dana agecnja rzeczywiscie interesuje sie losem swoich Au-Pair? Uwazam, ze kazda powazna agencji ktora dziala od jakiegos czasu moze pochwalic sie referencjami od swoich bylych ub aktualnych Au-Pair lub udostepnnic Ci dane kontaktowe do innych Au-Perek ktore wynajela abys mola sie o wszystko dopytac, rowniez o to, czy w razie problemow mozna liczyc na ich pomoc.....Uwazam tez, ze skoro ktos jest juz w stanie odpisac na e-maila lub porozmawiac przez telefon z potencjalna rodzinka to da sobie tez na pewno rade z formularzami zgloszeniowymi z agencji.... Dobre Agencje organizuja ponadto co jakis czas spotkania Au-Pair co jest bardzo wazne i pomaga w nawiazywaniu kontaktow z innymi Au-perkami.......
kasia_go1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 18:16   #429
Joaniaa
Przyczajenie

Cytat:
Jestem u samotnego ojca juz ponad dwa lata operka, nie zamienilabym tej rodziny na zadna inna, moja kolezanka w londynie takze jest u samotnego ojca, nie generalizujcie dziewczyny, bo po co jak to nieprawda? Przynajmniej nie ma sie meczacej i kontrolujacej hostki nad soba 24h dziennie.
Joaniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 18:31   #430
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez Joaniaa Pokaż wiadomość
Jestem u samotnego ojca juz ponad dwa lata operka, nie zamienilabym tej rodziny na zadna inna, moja kolezanka w londynie takze jest u samotnego ojca, nie generalizujcie dziewczyny, bo po co jak to nieprawda? Przynajmniej nie ma sie meczacej i kontrolujacej hostki nad soba 24h dziennie.
mówisz? hm ja się trochę boję. i tego co na to mój TŻ
Stary 2009-01-10, 06:31   #431
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Dziewczyny jeśli któraś z was szuka rodziny to mogę odstapić moją do lipca ;> niestety nie mogę teraz pojechać a hostka chce koniecznie pod koniec stycznia.

jest ktoś chętny?
Stary 2009-01-10, 20:31   #432
sandrunia83
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny jeśli któraś z was szuka rodziny to mogę odstapić moją do lipca ;> niestety nie mogę teraz pojechać a hostka chce koniecznie pod koniec stycznia.

jest ktoś chętny?
Napisz mi wiecej info na priva
Stary 2009-01-11, 16:07   #433
beacia440
Raczkowanie

jak znaleźć coś na okres wakacji ?! z aupair world nie potrafią czytać ze chce na 3 miesiące, i tysiące telefonów dostaje i musze im tłumaczyć że tylko na czas wakacji moge.... jak coś znaleźć?
beacia440 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 16:52   #434
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

No ciężko jest zazwyczaj wolą na dłużej. Może zaczną pisać bardziej zainteresowani jak zacznie zbliżć się lato? Ja tez planowałam tylko summer au pair ale teraz się zastanawiam nad dłuższym podbytem tym bardziej, że tak też są szkoły tylko trzeba się dogadać z hostami
Stary 2009-01-12, 20:25   #435
beacia440
Raczkowanie

no ja po maturze chce jechac na rok, a pozniej wrocic, albo nie wrocic i studiować germianistyke..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-13, 16:58   #436
Agacix
Raczkowanie

hej!
Mam zamiar w te wakacje wyjechac jak au-pair do Anglii! własnie dzis dostałam komplet dokumentów z "mojej" agencji i jestem cala podekscytowanaaa! Kurcze, strzsznie bym chciala żeby jakas rodzinka mnie wybrała. strzasznie bym chciała nauczyc sie jezyka perfect!

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=269740
oceń moją pracę! ;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=318298
KOLCZYKI!! WEJDZ I ZOBACZ!!
Agacix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 18:34   #437
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Dziewczyny nie ma nikogo chętnego? up up up
Stary 2009-01-13, 19:00   #438
MonkaIska
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny nie ma nikogo chętnego? up up up
A co to za rodzinka?
Napisz więcej i jakie sa ich oczekiwania?

Króliczki
MonkaIska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 19:06   #439
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Hostka fajna

Przez telefon miła spokojnie można się z nia porozumieć.
Dzieciaki małe dziewczynka teraz ma 3 miesiące a chłopczyk nieco straszy 2 latka. Chodzi do niani 3 razy w tygodniu.

Mogę napisać więcej na pw

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 14:17   #440
beacia440
Raczkowanie

Hura
wczoraj dzownila do mnie rodzinka i chca mnie na wakacje za tydzien beda we wrocławiu to się mamy spotkać . trzymajcie za mnie kciuki
Stary 2009-01-14, 16:47   #441
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beacia440 Pokaż wiadomość
Hura
wczoraj dzownila do mnie rodzinka i chca mnie na wakacje za tydzien beda we wrocławiu to się mamy spotkać . trzymajcie za mnie kciuki
fajnie

ja właśnie też myślę o wyjechaniu na wakacje. myślałam, że jeszcze trochę za wcześnie, zeby szukać rodziny, ale może i ma to sens
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 16:56   #442
Oddycham69CanYouSee
Raczkowanie

Hej dziewczyny tak sobie czytam i czytam aż postanowiłam się przełamać i zadać pytanie

Myślicie że gdzieś mnie wezmą na okres samych wakacji biorąc pod uwagę że mam 17 lat (rocznik '91 więc rocznikowo 18)
Stary 2009-01-19, 17:10   #443
Agacix
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oddycham69CanYouSee Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny tak sobie czytam i czytam aż postanowiłam się przełamać i zadać pytanie

Myślicie że gdzieś mnie wezmą na okres samych wakacji biorąc pod uwagę że mam 17 lat (rocznik '91 więc rocznikowo 18)

Musiałabyś zapytać w jakiejs agencji au-pair

Ja jestem w trakcie wypisywania dokumentów

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=269740
oceń moją pracę! ;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=318298
KOLCZYKI!! WEJDZ I ZOBACZ!!
Agacix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 20:00   #444
asiulaak
Przyczajenie

Cytat:

jest ktoś chętny?
oferta dalej ważna??? ja bardzo chętnie
asiulaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 20:18   #445
zuczang
Raczkowanie

Witajcie,niedługo kończę 18 lat,znam dobrze francuski i angielski i chciałabym wyjechać jako au pair do Francji.Problem jest w tym,że gdziekolwiek szukam,wszyscy chcą au pair na rok,a mnie interesuje wyjazd na miesiąc w wakacje.Czy mogłybyście mi podać jakieś namiary na agencje,które organizują wyjazdy także wakacyjne?Z góry dziękuję.

zuczang jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 20:21   #446
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez zuczang Pokaż wiadomość
Witajcie,niedługo kończę 18 lat,znam dobrze francuski i angielski i chciałabym wyjechać jako au pair do Francji.Problem jest w tym,że gdziekolwiek szukam,wszyscy chcą au pair na rok,a mnie interesuje wyjazd na miesiąc w wakacje.Czy mogłybyście mi podać jakieś namiary na agencje,które organizują wyjazdy także wakacyjne?Z góry dziękuję.
na miesiąc jest ciężko, a raczej jest to niemożliwościa...
już prędzej na 3

www.aupair-world.net
Stary 2009-01-20, 08:43   #447
Joaniaa
Przyczajenie

Cytat:

znam dwie dziewczyny, ktore wyjechaly na wakacje jako au pair przed klasa maturalna = nie majac ukonczonych 18 lat. probuj przez internet znalezc, masa jest ofert przeciez
Stary 2009-01-20, 09:59   #448
beacia440
Raczkowanie

ja mam w kwietniu 18tke. w tym tygodniu spotykam sie z rodzinka ;-) na okres wakacji chce wyjechac.
Stary 2009-01-20, 18:44   #449
Oddycham69CanYouSee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Joaniaa Pokaż wiadomość
znam dwie dziewczyny, ktore wyjechaly na wakacje jako au pair przed klasa maturalna = nie majac ukonczonych 18 lat. probuj przez internet znalezc, masa jest ofert przeciez
OJ nie aż tyle szukam już 2 dzień i nic nie moge znaleźć zazwyczaj od 21lat oO a jak już wszystko pasuje to szukają na więcej niż 3 miesiące

Ale szukam dalej bo ,,kto szuka ten znajdzie''
Stary 2009-01-21, 09:11   #450
Joaniaa
Przyczajenie

Cytat:
OJ nie aż tyle szukam już 2 dzień i nic nie moge znaleźć zazwyczaj od 21lat oO a jak już wszystko pasuje to szukają na więcej niż 3 miesiące

Ale szukam dalej bo ,,kto szuka ten znajdzie''

Racja, kto szuka ten znajdzie
A prawda jest tez to, ze wiekszosc rodzinek szuka tuz przed wakacjami, nie w styczniu, wiec bedzie sie coraz wiecej pojawiac im blizej do wakacji bedzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości