|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: cienkowłose!- laczmy sie
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Naturalny kolor włosów mam ciemny blond, ale od roku farbuję na ciemny brąz - to dziwne, ale też zauwazyłam, że bardziej mi się przetłuszczają niż wcześniej i muszę je częściej myć, chyba że to przez to, że włosy farbowane wymagają więcej odzywek itd i a to tez ma swoje działanie na włoski, szczegolnie cienkie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
Do tej pory zawsze tak obicnałam włosy, żebym nie musiała nic z nimi robić, tzn umyć, wysuszyc i uczesać, nigdy nie miałam ochoty, cierpliwości ani czasu na zabawy z suszarką i szczotką przed lusterkiem, tym bardziej, że mnie nigdy nie wychodziło to tak ładnie jak fryzjerce, a teraz mam na głowie coś takiego, że jesli chociaz trochę się nie pomęczę ze szczotką, to wyglądam jak.... w ogóle nie wyglądam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Raczkowanie
|
witam i dołączam
![]() mówiąc krótko, moje włosy są: cienkie, delikatne, niepodatne na układanie, napuszone, odstające jedne od drugich. na dodatek jest ich mało, a z koloru też nie jestem zadowolona (ciemny blond, popielaty - albo bym je rozjaśniła, albo przyciemniła) ![]() dotychczas stosowałam całe masy szamponów do włosów zniszczonych, suchych, cienkich, bez objętości.. również w ruch poszły pianki, lakiery, balsamy, mleczka i wszelkiego rodzaju spraye. wersja sprzed wzięcia się za siebie (tj. od wczoraj ![]() ![]() dzisiaj pierwszy raz zaaplikowałam sobie wax, podgrzewałam włosy przez jakiś 15 min, a potem umyłam szamponem dla dzieci nivea (nie mogłam znieść tego zapachu - jak szare mydło ![]() ![]() ![]() trochę się rozpisałam, ale siedząc z maseczką na twarzy, schnącymi włosami i balsamem na nogach i odżywka na paznokciach nie można robić wiele rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
![]()
Nie myślałyscie o headline styling? Mi chodzi to po głowie już od kilku miesiecy ... czytałam watki o stylingu ale jakos nie było w nich nic konkretnego ... co jednoznacznie by mnie przekonało. sama niewiem już .... jak widze w lustrze moje piórka to .... wrrrr ....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez karla_92 Czas edycji: 2007-11-28 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
dołączam się... brakuje mi juz pomysłów co zrobić zeby moje włosy jakos wyglądały
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam
![]() Mam cienkie, przetłuszczające się włosy. Dopóki nosiłam krótsze włosy nie było źle. Najpierw podkręcałam na szczotce, a potem zakręcałam na wałki. Ale potem zaczęłam eksperymentować z prostownicą i trochę je zniszczyłam. W dodatku postanowiłam je zapuszczać i ostatnio jest tragedia- przetłuszczają się, są oklapnięte chyba pójdę do fryzjera i je zetnę! No ale zgadzam się , że dobry szampon to podstawa- ja używam Palmolive do włosów zniszczonych takie cuś kokosowe bo było w promocji i nie za dobre. Chyba kupię sobie tą rzepę dziś... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
Raczkowanie
|
ja mam dzisiaj włosy okrutnie klapnięte (wax?), dlatego chodzę cały czas w opasce i związanych włosach. jak mi się zachce, to pójdę po olejek rycynowy + naftę kosmetyczną i zrobię sobie maseczkę, nawet nie spodziewam się jakiś efektów, tylko chcę sobie poprawić humor po zgubieniu 200zł, nowym szaliku i stłuczeniu 2 szklanych pilników
![]() ![]() Cytat:
zastanawiam się, czy nie kupić inneov na gęstość włosów - łykał to ktoś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
A ja (o dziwo) jestem dzisiaj zadowolona ze swoich włosów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
witajcie, dopisuję sie i ja
![]() też usilnie walczę aby moje włosy nie były przyklapnięte i źle nie wyglądały.Używam zielonej serii loreal professionnel volume extreme ale za bardzo efektów nie widzę. Używam tez szamponu pregaine na zmianę z zielonym loreal. Ostatnio kupiłam sobie świetną suszarkę z porządną mocą i dosyć dobrze podnosi moje włosy u nasady. Wczoraj dokupiłam też dyfuzor i już nie moge sie doczekac aby go użyć ![]() Zauważyłam,ze jak miałam kiedyś zrobiona trwałą to włosy się tak nie przetłuszczały i widac było,że jest ich więcej ale z drugiej strony to ona strasznie niszczy włosy... Nie znosze moich włosów kiedy mam np. niewielkie odrosty cienutkich pasemek blondu i wystaja moje mysie włosy, całe naturalne sa tym bardziej przetłuszczone i na cimnych włosach strasznie to wygląda. Jak sa pomalowane to chyba te włosy sa troche bardziej przesuszone i trudniej o przetłuszczenie.. tak myślę. Niebawem chcę sie wybrać na pomalowanie odrostów - mam raczej efekt roswietlenia niż pasemka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
P.S. Wax sie u mnie nie sprawdził. Jedynie żółtko+rycyna+nafta.
Poszukuję dobrej odżywki. w załaczniku moje marzenie włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
moje dzisiaj wysuszone glowa w dol i wyprostowane prostownica, mimo ze cienkie przyklapniete nie sa, byly wczesniej jak mialam ciemny kolor a teraz po rozjasnianiu sa bardziej puszyste. takze tym sie nie przejmuje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#440 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki widze ze bardzo duzo z nas ma ten sam problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zadomowienie
|
a moje wlosy chyba wyczuly ze zalezy mi na tym aby dzisiaj ladnie wygladaly (bo mam imprezke) i od kilku godzin grzecznie ukladaja sie w super loki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
Witam !
Mam wiele problemów z wloskami. Musze myc je codziennie, są cienkie, delikatne. Zapewne spowodowane to jest ich rozjasnianiem i farbowaniem. Zauwazylam, ze jak farbowalam na braz, to lepiej sie ukladaly i byly sztywniejsze i zdrowsze. Wiadomo rozjasnianie niszczy i u mnie powoduje to przyklapniecie wlosow, suche koncowki, no i przymus codziennego mycia oraz problemy z ukladaniem. Rozwazam przejscie znowu do brazu, wlasnie z powodu zlej kondycji wlosow. Zasada jeste taka, ze im mniej preparatów stosuje na wlosy, tym dluzej sa swiezsze, a z drugiej strony musze stosowac odzywke na suche koncowki.... Jesli ktos ma wloski delikatne i cienkie, to nieodpowiednie odzywki moga je mocno obciazyc, dlatego trzeba je rozsadnie wybierac. Ja na razie zaczynam kuracje z Silica+nafta kosmetyczna+maska z jedwabiem. Ostatnio poszlam do fryzjerki-stylistki(niby), ktora mnie niezle urzadzila ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy macie podobne spostrzezenia, ze po farbowaniu na ciemne kolorki wlosy sa w lepszym stanie, bardziej blyszczace itd ? Wydaje mi sie ze w farbach sa jakies skladniki wzmacniajace wlos...
![]() |
#447 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj ufarbowałam włoski i wyglądają super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Rozeznanie
|
ja też mam cienkie włosy, a do tego mało
![]() ![]()
![]() |
#450 |
Przyczajenie
|
Ech.. Ja mam nie dosc, ze cienkie wlosy, to jeszcze musze myc je codziennie, pozatym sa bardzo zniszczone od farbowania, eksperymentow z roznymi kolorami ostatnio byl ( czarno - szafirowy)...
Ale jakos sobie z nimi radze, albo upinam je tak, zeby wygladaly, ze jest ich wiecej... Albo je tapiruje, na zniszczone uzywam jedwabiu... Z myciem nic nie zrobie XD W sumie teraz jest i tak lepiej niz kiedys.... Mozna powiedziec, ze jest ich wiecej o,o
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.