Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: --
- 0 0%
- 0 0%
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-16, 15:19   #421
czuczenka
Zakorzenienie

Dot.: Jestem spanikowana :( POMOCY!!!

dziewczyny nie wiem skad tekst o tym ze ja takie rzeczy wypisuje na ginekologicznym dosyc czesto ? pfff serio dziwne bo to chyba moj pierwszy raz kiedy napisalam cos takiego... to byla chwila moment i tak mi sie to napisalo bo bylam zdenerwowana.... dojrzala jestem... a i smeiszy mnie jesli mi ktos mowi ze jestem durna bo uzywam dwoch metod antykoncpecji naraz.... bardzo duzo moich kolezanek tak robi, i nie widze w tmy nic dziwnego, po prostu nie chca sobie zmarnowac zycia czy to wam wizazankom tak trudno zrozumiec?? serio... nie spodziewalam sie tego po was. a i paranoi nie mam, bo nigdy takich rzeczy nie wypisuje, takie dziwne objawy mi sie zdarzyly pierwszy raz.... dlatego moj lęk taki... ale co ja mam wam tłumaczyc wy swoje lepiej wiecie. pozdrawiam

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-16, 22:14   #422
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka
Dot.: Jestem spanikowana :( POMOCY!!!

Czuczenko, na pewno nie pierwszy raz. na ginekologii już to pisałaś i wiem, że wtedy też Ci odpowiadałam. odpowiadało Ci wiele dziewczyn, które stwierdziły, że być może nie dojrzałaś.
a jeśli chodzi o dwie metody, to ja nie uważam tego za durne. jak się tak lepiej czujesz, to czemu nie ?

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-17, 07:12   #423
live
Rozeznanie

wpadłam w straszne tarapaty

Witam wszystkich!
Mam okropny problem, przez dłuższy czas brałam antykoncepcyjnie harmonet, ale źle się po nim czułam i odstawiłam go na miesiać aby zmienić na inny. Pod koniec tego miesiąca przerwy bardzo bolał mnie jajnik, więc poszłam do ginekologa. Dodoatkowo 2 dni spóźniała mi sie miesiączka, ale uznałam to zza normalne po odstawieniu harmonetu.
Pani doktor stwierdziła że mam torbiel na jajniku i zapalenie jajowodów ale w żadnym wypadku ciąży nie stwierdziła, dała mi antybiotyk Bactrim forte i na wywołanie miesiączki Proverę. Podczas brania obu leków ciągle okropnie bolały mnie jajniki. Skończyłam brać proverę i nie dostałam miesiączki więc postanowiłam zrobić test ciążowy i jakie było moje zaskoczenie że wyszedł pozytywny. Nie wiem co mam robić, rozstałam się z tym chłopakiem, mam okropne kłopoty rodzinne (mieliśmy w rodzinie wypadek samochodowy w którym zginęła moja bratowa zostawiając nam pod opiekę 2 małych synków).
Byłam wczoraj u Pani doktor ale miała zamknięte ( jak na złość ).
Poradźcie mi coś ..
live jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-17, 08:05   #424
Selina
Zadomowienie

GG do Selina
Dot.: wpadłam w straszne tarapaty

Testy mogą się mylić. Jeśli nie możesz dostać się do tej lekarki, to spróbuj iść do innego gabinetu.
Selina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-17, 08:50   #425
201704240951
Konto usunięte

nie mart się wszystko będzie dobrze
Jeśli możesz idź do innego lekarza
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-17, 12:14   #426
asienka22
Raczkowanie

Moze te leki wplynely jakos na test ciazowy ze tak wyszedl czasami sa rozne zaklocenia radzilabym ci powtorzyc test po odstawieniu lekow albo wizyta u doktora ktory cie porzadnie zbada raz jeszcze narazie sie nie martw na zapas
asienka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-17, 12:20   #427
kamaO
Wtajemniczenie

Idź jak najszybciej do innego ginekologa - jeśli wynik testu okaże się prawdą, to chyba powinnaś powiadomić tego chłopaka. Trzymaj się dzielnie!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-17, 12:23   #428
aamw7
Przyczajenie

wspolczuje ci z powodu tragedi jaka dotknela twoja rodzine. testy ciazowe nie koniecznie moga mowic prawde, raz tez po zrobieniu testu wykazal obecnosc ciazu a nastepnego dnia dostalam okres. ale musisz jak najszybciej skontaktowac sie z twoim lekarzem ginekologiem, bo w przypadku wystapienia ciazy tabletki moga zaszkodzic dziecku. a moze nie masz okresu wlasnie przez stres i problemy jakie cie dotknely
aamw7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-17, 17:30   #429
Chantalle
Raczkowanie

jesli ciaza sie potwierdzi, koniecznie powiedz chlopakowi,jesli sie nie zejdziecie, to ma chociazby obowiazek finansowo wspierac ciebie,a jak to bedzie w praktyce to sie dopiero okaze.
Przeczytaj dokladnie ulotke tego leku, czy mozna go brac w czasie ciazy, a jak nie to czym to grozi.
Trzymaj sie!
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-18, 17:51   #430
Kizia Mizia19
Zadomowienie

Dot.: Testy ciążowe

ja jeden jedyny raz wykonywałam test ciążowy i to zgodnie z ulotką ... okres spoznial mi sie tydzien a ja była mstarsznie spanikowana, o niczym innym nie myslalam tylko o ciąży.. wkoncu zrobiłam test i był negatywny, ..;0 a okres przyszedl po 2 dniach bo jzu o ciązy nie myslałam.... uwierzyłam w test i samo przyszło, tak ot ym sie niepoczebnie stersowała dalej,,,
Stary 2006-08-19, 14:09   #431
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka
Prosze O Odpowiedz

Zwracam się do Was mając nadzieję na odpowiedz, sądzę, że będziecie potrafiły odpowiedzieć.

1) Wczoraj około godziny 21-22 ja i mój facet kochaliśmy się. Nigdy nie mieliśmy wpadki. Lecz po wczorajszym mamy troche wątpliwości.
Ostatnia miesiączkę miałam 21lipca ( a wczesniej 24czerwca). Następna będzie niebawem... sądzę więc że moje obecne dni są niepłodnymi? Mam rację??

2)Jak to jest z tabletakmi Postinor? Czy kiedy pójde do ginekologa muszę wyjaśniać po co i dlaczego, czy wystarczy poprosić o przepisanie?
Nigdy u ginekologa nie byłam, mam 18 lat. Co zrobić, aby lekarz przepisał takie tabletki. Mam lęk iść do ginekologa bo znam opinie gdy owy lekarz był dziwnie nieprzyjemny w tego typu sytuacjach...

Prosze o wyrozumialosc... pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc.
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-19, 14:24   #432
primavera
Zakorzenienie

Dot.: Prosze O Odpowiedz

adoosienka - po pierwsze-wątki staramy się tytułować w taki sposób, aby mówiły coś o treści.
Cytat:
Napisane przez adoosienka
1) Wczoraj około godziny 21-22 ja i mój facet kochaliśmy się. Nigdy nie mieliśmy wpadki. Lecz po wczorajszym mamy troche wątpliwości.
Ostatnia miesiączkę miałam 21lipca ( a wczesniej 24czerwca). Następna będzie niebawem... sądzę więc że moje obecne dni są niepłodnymi? Mam rację??
A czy miałaś już owulację i kiedy? Tylko w ten sposób można stwierdzić, czy jest to czas płodny czy niepłodny.

Cytat:
Napisane przez adoosienka
Co zrobić, aby lekarz przepisał takie tabletki.
Wybrać sie na wizytę u ginekologa i powiedzieć, w czym rzecz.

Polecam lekturę wątku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77688
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-19, 14:24   #433
dioska
Rozeznanie

Myślę, że musisz wyjaśnić ginekologowi co i jak. Niektórzy wcale nie tak chętnie przepisują postinor.

No i chyba najwyższy czas na wizytę u lekarza, skoro już współżyjesz.

No i może warto pomyśleć o zabezpieczeniu? Na pewno wyjdzie taniej niż nagłe wizyty u lekarza i postinor A ile spokoju!
Stary 2006-08-19, 14:38   #434
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Ok jeszcze jedno pytanie:

Czy po tabletkach anty sa takie objawy jak tycie, trądzik, itp??
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-19, 15:09   #435
dioska
Rozeznanie

Trądzik - teoretycznie - raczej znika po tabletkach, a z tyciem bywa różnie.
Poczytaj wątki wizażowe na temat tabletek.
Stary 2006-08-20, 17:53   #436
Kizia Mizia19
Zadomowienie

antykoncpeja po stosunku?? wazne pyatnie prosze o odp!!

mam takie pytanie, antykoncpecja tzw alarmowa jest uzywana w wyniku wpadki, prawda,, do 72 h trzeba zazyc jakos tabletke przepisano przez ginekologa i od zazycia pierwszej 12h pozcekac do zazycia drugiej, a jesli ktos do konca nie jest pewny czy nastopila wpadka lub cos? wczoraj kiedy to wlasnie kochałam się z moim mezczynzo, a nie uzywam wlasnie zadnych pigułekanty, procz prezerwatyw to na samym koncu kiedy bylo juz po wszytskim mojemu TŻ zsuneła się gumka((( i teraz jest wyraznie kłopot, on mówi ze niby cała zawartosc jest w zbiorniczku ,a mi sie wydaje ze moglo sie cos przedostać, na dodatek miałam jeszce płodne dni(( i jutro wybieram sie do ginekologa po właśnie te tabletki narazie upłynelo 24 h czyl iejscze mam jakby nie paczeć troszkę czasu... a co jeslii okazałoby sie ze nie byłam w ciązy i tabletkę zażyła... jaki to mogłoby mieć póżniej skutek..??? niestety ale innego wyjscia nie widzę, muszę to zażyć jak najwczesniej.. tylko zastanawia mnie własnie to co jesli wszystko ok. a ja je zazyje?? prosze o odppowiedzi !!!
Stary 2006-08-20, 22:50   #437
rambo
Zakorzenienie

GG do rambo Send a message via Skype™ to rambo
Dot.: antykoncpeja po stosunku?? wazne pyatnie prosze o odp!!

myślę, że na twoje wątpliwości odpowie ginekolog. Jakkolwiek byśmy się nie starały, nie jesteśmy kompetentnym źródłem informacji
Stary 2006-08-21, 16:50   #438
Kizia Mizia19
Zadomowienie

Dot.: antykoncpeja po stosunku?? wazne pyatnie prosze o odp!!

juz wszystko wiem
Stary 2006-08-24, 16:21   #439
Beata J
Przyczajenie

GG do Beata J

Witam i proszę o poradę.zawsze miałem niereg okresy a cykle 28-33 dni. Mój pierwszy raz miał miejsce 17 maja i od tego czasu nie współżyję.Stosunek był z prezerwatywą(nie pękła i sie nie zsunęła). Następnego miesiąca w przewidywanym dniu okresu czyli 8.06 miesiaczka sie nie pojawiła więc 9.06 zrobiłam pierwszy BOBOTEST i wynik był negatywny.Okresu nadal nie było i powtórzyłam go 19.06 i też był negatywny.Okresu jednak nadal nie było, zrobiłam trzeci BOBOTEST 26.06 i poszłam do ginekologa 27.06.Lekarz mnie zbadał i powiedział ze macica nie jest powiększona ani nic, ja nie mialam objawów(nie licząc stresów) i przepisał mi Luteine na wywołanie.Brałam ją przez 7 dni i w 2 dniu po odstawieniu dostałam okres, który trwał 6 dni.W pierwszym dniu tego okresu wywołanego Luteina zaczęłam brać Diane35 na ureg i poprawe cery. 11.07 tak dla sprawdzenia zrobiłam test i tez był negatywny a 18.07 na kolejnej wizycie lekarz mi zrobił USG przez brzuch i nic nie było,zero zmian,nic nie było widać.Brałam nadal Diane35 i w 7 dni 7-dniowej przerwy dostałam krwawienie z odstawienia.Były 3 dni plamień i 5 dni normalna krew.Teraz jest juz sierpień, po tym jak skończyłam ten 1 listek Diane to je odstawiłam, bo sie zle czułam i teraz czekam na okres.Dzis jest 20 dzień cyklu. Wczoraj zrobiłam test( ten test to już jest zrobiony w 13 tygodniu od tego stosunku w maju, wiec chyba wiarygodny,prawda?) i nadal negatywny.Prosze powiedzcie mi czy ja panikuje czy jak i czy teraz ten sluz taki brazowawy to na zblizajaca się miesiaczkę.Zawsze taki mam i czuje sie jak na okres.Przepraszam,ze taka długa historia.Prosze i czekam na odp
Beata J jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-24, 16:47   #440
summer2
Przyczajenie

Nie denerwuj się to na pewno okres. I gwarantuję na pewno w ciązy nie jestes. Nie zadręczaj się nie warto. Po tylu tabletach na pewno nie masz sie czym denerwować. Przeciez byłaś u gin i nic. A test naprawdę nic nie da jeśli lekarz powiedział ci tak przecież minęło trochę czasu. Sama widzisz, to na pewno okres, nie martw sie juz całuski i pozdrawiam serdecznie
summer2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-25, 05:55   #441
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez Beata J
Witam i proszę o poradę.zawsze miałem niereg okresy a cykle 28-33 dni. Mój pierwszy raz miał miejsce 17 maja i od tego czasu nie współżyję.Stosunek był z prezerwatywą(nie pękła i sie nie zsunęła). Następnego miesiąca w przewidywanym dniu okresu czyli 8.06 miesiaczka sie nie pojawiła więc 9.06 zrobiłam pierwszy BOBOTEST i wynik był negatywny.Okresu nadal nie było i powtórzyłam go 19.06 i też był negatywny.Okresu jednak nadal nie było, zrobiłam trzeci BOBOTEST 26.06 i poszłam do ginekologa 27.06.Lekarz mnie zbadał i powiedział ze macica nie jest powiększona ani nic, ja nie mialam objawów(nie licząc stresów) i przepisał mi Luteine na wywołanie.Brałam ją przez 7 dni i w 2 dniu po odstawieniu dostałam okres, który trwał 6 dni.W pierwszym dniu tego okresu wywołanego Luteina zaczęłam brać Diane35 na ureg i poprawe cery. 11.07 tak dla sprawdzenia zrobiłam test i tez był negatywny a 18.07 na kolejnej wizycie lekarz mi zrobił USG przez brzuch i nic nie było,zero zmian,nic nie było widać.Brałam nadal Diane35 i w 7 dni 7-dniowej przerwy dostałam krwawienie z odstawienia.Były 3 dni plamień i 5 dni normalna krew.Teraz jest juz sierpień, po tym jak skończyłam ten 1 listek Diane to je odstawiłam, bo sie zle czułam i teraz czekam na okres.Dzis jest 20 dzień cyklu. Wczoraj zrobiłam test( ten test to już jest zrobiony w 13 tygodniu od tego stosunku w maju, wiec chyba wiarygodny,prawda?) i nadal negatywny.Prosze powiedzcie mi czy ja panikuje czy jak i czy teraz ten sluz taki brazowawy to na zblizajaca się miesiaczkę.Zawsze taki mam i czuje sie jak na okres.Przepraszam,ze taka długa historia.Prosze i czekam na odp
po co to samo w dwóch różnych wątkach...?
Stary 2006-09-01, 10:37   #442
natalija
Raczkowanie

Do którego tygodnia ciaży można o niej nie wiedzieć???

Pytanie takie jak w temacie.Tak mi przyszło do głowy ile kobieta może chodzić w ciazy kompletnie o niej nie wiedząc, bo ma normalnie okres, a żadne inne objawy świadczace o ciąży nie występują.Czy ktoś mógłby mi odpowiedziec na to pytanie? I tak przy okazji jeszcze jedno.Jak zmienia się śluz w zwiazku z kolejnymi etapami cyklu?Będę bardzo wdzieczna za odp na moje pytania
natalija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-01, 10:49   #443
Diaana85
Raczkowanie

GG do Diaana85
Dot.: Do którego tygodnia ciaży można o niej nie wiedzieć???

odpowiedź może trochę nie kompletna ale moja znajoma dopiero o ciąży dowiedziała się w 16 tyg (przez 3 miesiące miała normalny okres i zero objawów)
Diaana85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-01, 11:31   #444
asiunia
Raczkowanie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...07#post1545607 podobny
asiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-01, 13:29   #445
natalija
Raczkowanie

Dziękuję bardzo za odpowiedzi.Nie ukrywam, przeraziły mnie one.Mam jeszcze jedno pytanie.Jak duże są szanse zajścia w ciażę przez petting?Bez wprowadzania penisa, jedynie ocieranie się, pieszczoty itd?Nie chodzi mi o naukowe prawdopodobieństwo, ale o to czy faktycznie jest to tak proste?Tak łatwo jest spłodzić dziecko, nawet tak naprawdę nie uprawiając seksu?
Stary 2006-09-01, 15:52   #446
novakia
Zakorzenienie

tylko jeśli w okolicach warg sromowych pojawi sie sperma. podobno byly przypadki że tak doszło do zapłodnieniaale to naprawde jakies totalne wypadki. ocieranie i pieszczoty owszem, ale gdy nie ma z wami, lub na was spermyzawsze lepiej uwazac jednak. poza tym, czy dasz rade ocierając sie tak blisko, nie kochac sie potem?
Stary 2006-09-01, 16:57   #447
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
czy dasz rade ocierając sie tak blisko, nie kochac sie potem?
Novakia super pytanie Ja bym nie wytrzymała tylko ocierając się

Nieraz mnie zadziwiają nastolatki swoją niekompletną wiedzą...

Jeśli chodzi o objawy ciązy, to typu mdłości, sennośc, osłabienie, napięcie w piersiach występowało u mnie zawsze od 6 tygodnia (byłam 4 razy w ciąży), czyli jakieś 2 tygodnie po spodziewanej miesiączce.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-01, 18:39   #448
natalija
Raczkowanie

Mozna wytrzymać i skonczyć tylko na ocieraniu się.To wcale nie jest tak nadludzko trudne.A to prawdopodobieństwo zajscia w taki sposób zawsze mnie interesowało, tak poprostu, jak wszystkie inne wybryki natury
Stary 2006-09-01, 18:42   #449
Marishka
Rozeznanie

Łatwiej wytrzymać jeśli jeszcze nigdy nie uprawialo się seksu. Tzn takie jest moje zdanie Kiedyś mogłam wytrzymać, teraz rzuca mi się na mózg
Marishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-02, 10:04   #450
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marishka
Kiedyś mogłam wytrzymać, teraz rzuca mi się na mózg
haha dobre moim zdaniem skonczyc tylko na ocieraniu sie-jest nadludzko trudne

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości