MAJORKA - miejsc gdzie spełniają się marzenia - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-29, 08:04   #421
Partolcia
Raczkowanie

Dot.: MAJORKA - miejsc gdzie spełniają się marzenia

Cytat:
Napisane przez Peanut 1 Pokaż wiadomość
Jakos tu przywedrowalam do tematu bo mysle sobie , ze o tym czasie akurat teraz bylabym na Majorce. Bylabym gdybym nie stchorzyla.

W zwiazku z katastrofa smolenska a glownie z nadmiernym , wrecz juz niesmacznym rozdmuchiwaniem jakze przykrych faktow i obrazow doslownie wszedzie , poglebila mi sie fobia latania.
Zawsze bylam pod silnym wplywem lekow w trakcie lotu , tym razem stalo sie jasne , ze nie bede ...wiec stracilam ochote na urlop. Majorka zaczela mi zwisac.Snilo mi sie , ze nie musze leciec i bylam spokojna , jak sie obudzilam i dotarlo do mnie , ze urlop jest faktem zaczynalam panikowac patrzac na kalendarz .
Skonczylo sie , ze zostalam w domu i tylko mi zal zaliczki 500 eu.

A tak poza tym wiecie moze jak sie leczy u psychiatry takie fobie ?
No chyba mi nie kaze leciec , skoro ja wlasnie robie wszystko by tego nie robic
Ja samolotem leciałam tylko 2 razy. Na początku też się bałam że się rozbije czy spadne gdzieś do morza. Wydaje mi się że sama powinnaś pokonać tą fobie wsiadając do samolotu i nie myśleć o tym że zaraz coś się stanie. Samoloty to najbezpieczniejsze środki transportu. Jak się boisz to nie siadaj przy oknie aby nie patrzeć w dół. A lot samolotem to tak jak jazda samolotem nigdy nie wiesz czy nie przytrafi Ci sie jakiś wypadek. Za każdym razem jak wychodzisz na ulice możesz ulec wypadkowi. Zawsze możesz spróbować iść do jakiegoś lekarza i może on coś poradzi albo leć na jakichś lekach uspokajających. Teraz coraz rzadziej zdarzają się katastrofy.
Partolcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 22:58   #422
tenebrosa
Wtajemniczenie

Ja latałam już niezliczoną ilość razy i powiem Wam, że może to dziwne, ale na początku się wcale nie bałam, a z każdym kolejnym lotem (a może po prostu z wiekiem? ) robię się bardziej strachliwa. Też miał w tym swój udział 10.04.2010, nie powiem. Ale akurat jeśli chodzi o Majorkę to tam naprawdę muszą mieć świetną koordynację na lotnisku, bo dosłownie co 5 minut ląduje lub startuje jakiś samolot i tak niemal przez całą dobę. A dla Majorki naprawdę warto pokonać ten lęk, Peanut, uwierz mi. I nawet pomimo moich lęków (na szczęście u mnie to jeszcze nie fobia), gdybym znalazła w tym roku tanie loty do Palmy to nawet ani chwili bym się nie zastanawiała czy tam polecieć raz jeszcze. Oczywiście, że tak! Więc Peanut, jeśli urlop jeszcze przed Tobą to nie rezygnuj. Chętnie bym nawet od Ciebie odkupiła rezerwację, ale 500 euro samej zaliczki to dużo, w tym roku dla nas akurat zbyt dużo (urządzamy dom i zbieramy na wesele). My w tamtym roku za taką kwotę to we dwie osoby spędziliśmy tydzień na Majorce z wyżywieniem HB i przelotem w obie strony, ale organizowaliśmy sobie pobyt sami, a nie przez BP. Nie mnie jednak jeśli jeszcze jest czas to chociaż odsprzedaj komuś rezerwację - Ty odzyskasz zaliczkę, a ktoś zobaczy jedno z najcudowniejszych miejsc na świecie!
Stary 2011-08-29, 10:27   #423
bbeatta
Przyczajenie

Też się boję latać ale takie obrazki jak te mnie przekonują:

I nie mam zamiaru przegapić takich widoków przez moje głupie strachy
Tak więc w tym roku po raz pierwszy po miesiącach oszczędności jedziemy na Majorkę i chcemy żeby wszystko było idealne, łącznie z noclegiem, zatrzymujemy się tu: http://www.interhome.pl/polski/hiszp...di/es8120.50.2 przynajmniej na razie na tym stanęło, może była któraś z was w tym hotelu? Może coś więcej na jego temat powiedzieć? Szepnąć słówko o okolicy, albo polecić coś podobnego.
Początkowo miała byś Sardynia, potem Chorwacja ale plan się nieco zmienił i wyjazd się trochę opóźni ale nadrobimy wszysto - wiecie to mają być wakacje życia

Edytowane przez bbeatta
Czas edycji: 2011-08-31 o 12:25
bbeatta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 10:03   #424
alexis_t
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bbeatta Pokaż wiadomość
Też się boję latać ale takie obrazki jak te mnie przekonują:

I nie mam zamiaru przegapić takich widoków przez moje głupie strachy
Tak więc w tym roku po raz pierwszy po miesiącach oszczędności jedziemy na Majorkę i chcemy żeby wszystko było idealne, łącznie z noclegiem, zatrzymujemy się tu: http://www.interhome.pl/polski/hiszp...di/es8120.50.2 przynajmniej na razie na tym stanęło, może była któraś z was w tym hotelu? Może coś więcej na jego temat powiedzieć? Szepnąć słówko o okolicy, albo polecić coś podobnego.
Początkowo miała byś Sardynia, ale plan się nieco zmienił - wiecie to mają być wakacje życia
blisko plazy es trenc gdzie jest PIEKNIE! ale za sama miejscowoscia jakos nie przepadam - sama nie wiem dlaczego

UKŁADAM SOBIE ŻYCIE NA MAJORCE

today i do, tomorrow i will !
alexis_t jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 23:06   #425
lewa102
Raczkowanie

Dziewczyny, wybieram sie we wrzesniu na Majorke w 4 osoby. Interesuje mnie miejscowosc Palma de Mallorca. Poniewaz jest blisko lotniska. Mozecie polecic jakis hotel albo apartament. Chodzi mi zeby bylo blisko plazy i centrum. To jest nasz pierwszy wyjazd na wlasna reke i ja go organizuje. Do jakich miejscowosci od lotniska Palma de Mallorca jest rowniez blisko. Chodzi mi o to, ze boje sie zeby pozniej nie bylo problemu z dojazdem. Planujemy byc tam w okolicach 23-29 wrzesnia. I jeszcze mam pytanie, oplaca sie brac jak cos wycieczke z biura podrozy? jak tak to w jakie miejsce?

Dziekuje i prosze o pomoc
lewa102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 23:14   #426
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lewa102 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wybieram sie we wrzesniu na Majorke w 4 osoby. Interesuje mnie miejscowosc Palma de Mallorca. Poniewaz jest blisko lotniska. Mozecie polecic jakis hotel albo apartament. Chodzi mi zeby bylo blisko plazy i centrum. To jest nasz pierwszy wyjazd na wlasna reke i ja go organizuje. Do jakich miejscowosci od lotniska Palma de Mallorca jest rowniez blisko. Chodzi mi o to, ze boje sie zeby pozniej nie bylo problemu z dojazdem. Planujemy byc tam w okolicach 23-29 wrzesnia. I jeszcze mam pytanie, oplaca sie brac jak cos wycieczke z biura podrozy? jak tak to w jakie miejsce?

Dziekuje i prosze o pomoc
Ja polecam w miejscowości El Arenal hotel Mediodia 3*. Jest bodajże 20km od lotniska położona, z lotniska jedzie się dosłownie kilkanaście minut taksą. Jak lądujecie w dzień to spokojnie dojedziecie autobusami i nie ma potrzeby brać taksy.

Jeśli chodzi o wycieczki, to polecam zwiedzać wyspę autobusami, które kursują z Palmy i z Arenalu do najważniejszych atrakcji turystycznych. Po swojej ubiegłorocznej wycieczce na Majorkę opisałam najciekawsze miejsca, które udało nam się zwiedzić tutaj: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=234
A co do dojazdu - z Arenalu autobusy na lotnisko kursują do północy.
Stary 2011-08-31, 13:05   #427
lewa102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Ja polecam w miejscowości El Arenal hotel Mediodia 3*. Jest bodajże 20km od lotniska położona, z lotniska jedzie się dosłownie kilkanaście minut taksą. Jak lądujecie w dzień to spokojnie dojedziecie autobusami i nie ma potrzeby brać taksy.

Jeśli chodzi o wycieczki, to polecam zwiedzać wyspę autobusami, które kursują z Palmy i z Arenalu do najważniejszych atrakcji turystycznych. Po swojej ubiegłorocznej wycieczce na Majorkę opisałam najciekawsze miejsca, które udało nam się zwiedzić tutaj: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=234
A co do dojazdu - z Arenalu autobusy na lotnisko kursują do północy.
Tenebrosa, dziekuje bardzo za info, sprawdzilam ten hotel bardzo ladny, niestety nie ma zadnego wolnego pokoju w naszym terminie Mozesz polecic cos jeszcze. Widzialam ze ten mial znakomita lokalizacje.
Bylabym bardzo wdzieczna
lewa102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-31, 13:11   #428
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

Lewa103 fajne hotele to Cristobal Colon, i grupotel Orient zazdroszczę wyjazdu jestem pewna że tak jak ja się w Mallorce
miczka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 11:25   #429
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lewa102 Pokaż wiadomość
Tenebrosa, dziekuje bardzo za info, sprawdzilam ten hotel bardzo ladny, niestety nie ma zadnego wolnego pokoju w naszym terminie Mozesz polecic cos jeszcze. Widzialam ze ten mial znakomita lokalizacje.
Bylabym bardzo wdzieczna
Wiesz co, ja byłam tylko w Mediodii i juz nie pamiętam jakie hotele były obok, ale mam dla Ciebie radę. Wpisz w google maps "San Cristobal, Arenal", czyli ulicę przy której jest położona Mediodia. Tam, idąc w górę mapy, zobaczysz sobie jakie hotele są obok i czy są położone przy samej plaży czy wysunięte gdzieś dalej w miasto. Tak na szybko to kolejny hotel blisko plaży w Arenalu to Tierramar 1* albo hotel Flamingo 4* - nie wiem jakiego standardu oczekujecie. Flamingo jest już położony w sąsiedniej miejscowości - Playa de Palma, która znajduje się jeszcze bliżej lotniska. Mam nadzieję, że trochę pomogłam.
Stary 2012-01-23, 11:46   #430
Kessie71
Raczkowanie

Odświeżam wątek

Dziewczynki, czy możecie pomóc?

Ja i moi przyjaciele (ok. 8-12 osób, wszystko zależy od ceny) marzymy o Majorce. Chcielibyśmy już ją wykupić, a polecieć pod koniec lipca lub w sierpniu. Interesuje nas El Arenal. Kryterium jest cena, dlatego nie jest ważne czy byłby to wyjazd na własną rękę czy z biurem oraz nieważne jest czy biuro lub wylot jest z Polski czy z Niemiec. Ważne żeby było jak najtaniej
Pomożecieee?

Co kilka sekund w laboratoriach giną w niewyobrażalnym cierpieniu miliony zwierząt (psy, koty, myszy, króliki..)
Nie wspieraj firm testujących na zwierzętach!
JEŚLI CHCESZ POZNAĆ TE FIRMY I ICH UNIKAĆ - kliknij!
Kessie71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 08:15   #431
bbeatta
Przyczajenie

Jeżeli zależy Wam na tym żeby było taniej, to może warto pomyśleć o wyjeździe we wrześniu, początkiem października?
bbeatta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-24, 14:11   #432
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

Kessie dokładnie pozasezonem i taniej z Angli będzie w maju np są mega lasty sprzedawałam za 1100zł 3* hotel z hb w arenalu..
Stary 2012-02-02, 09:43   #433
ezme098
Raczkowanie

w odpowiedzi na post Kessie71 : ja również mam w planach El Arenal z tym że pod koniec sierpnia i na razie najkorzystniejsza oferta jaką znalazłam to http://www.eccoholiday.com/oferta/379/termin/1164675, trochę ponad 2300 za tydzień, według mnie cena jest okay, patrząc na inne oferty, gdzie ceny przebijają 3 tys.

'grab somebody sexy, tell 'em hey
give me everything tonight'

ezme098 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-04, 22:16   #434
Malgos_12
Zakorzenienie

Ja znalazłam jakiś hostel tak na szybko, który ma opinie b.dobry za 1168zł za 7 dni to cena za dwie osoby, czyli ok 550zł za osobę + bilety... poszukaj na booking.com ja tam zawsze wyszukuję oferty
termin to koniec sierpnia. Jeśli cena jest wyznacznikiem to wyżywienie można kupić w markecie albo na tamtejszym targu...
przykładowy link
http://www.booking.com/hotel/es/host...oom=RD26256801

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-02-04 o 22:19
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 08:54   #435
Kessie71
Raczkowanie

Dzięki za odpowiedź znaleźliśmy ofertę. Lecimy w 9 osób, zdecydowałam się na ofertę niemieckiego BP za pośrednictwem naszego polskiego Dreamtours.
Cena od osoby 483 euro za 9 dni, wyżywienie HP, HOTEL LUABAY ALEA-sierpień!
Widzę że naszej oferty już nie ma, ale tak czy owak podam link:
http://www.dreamtours.pl/home/offer_...c7d2b90c1745ae

Naprawdę polecam, bo cena bardzo korzystna, a Dreamtours widziałam jako często polecane biuro

Co kilka sekund w laboratoriach giną w niewyobrażalnym cierpieniu miliony zwierząt (psy, koty, myszy, króliki..)
Nie wspieraj firm testujących na zwierzętach!
JEŚLI CHCESZ POZNAĆ TE FIRMY I ICH UNIKAĆ - kliknij!
Kessie71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 13:42   #436
Malgos_12
Zakorzenienie

Fajna cena i ja tam lubię HB. Już nie mogę doczekać się moich wakacji w listopadzie... to jeszcze tyle czasu!
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-13, 10:43   #437
tenebrosa
Wtajemniczenie

Gdyby kogoś interesowały wyloty z Polski, to uwaga, uwaga: Ryanair ma teraz loty z Krakowa do Palmy w bardzo dobrych cenach!

My właśnie zabookowaliśmy sobie wczoraj bilety na maj Zapłaciliśmy niecałe 470zł za osobę w dwie strony. Według mnie to rewelacyjna cena jak na loty z Polski bezpośrednio na Majorkę.
Jak ktoś chce zorganizować sobie podróż na własną ręką i dużo taniej niż za pośrednictwem BP, to polecam skorzystać z okazji My się długo nie musieliśmy zastanawiać.
Stary 2012-02-13, 10:46   #438
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

orientowałaś się ile hotele?
w jakim terminie lecisz?
Stary 2012-02-13, 10:53   #439
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miczka84 Pokaż wiadomość
orientowałaś się ile hotele?
w jakim terminie lecisz?
My uderzamy do Arenalu do hotelu Mediodia 3* - byliśmy tam już dwa lata temu. Mamy czek Eurorest, więc mamy zniżkę na noclegi. Z wyżywieniem HB zapłacimy niecałe 16 euro za dobę. W sumie lot w dwie strony+ hotel na 7 dni wyniesie nas 950zł na osobę Lecimy w terminie 16-23 maja
Stary 2012-02-13, 13:24   #440
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

szczerze mówiąc żaden interes moim zdaniem w maju to ja miałam lasty koło tysiąca złotych z dwoma czasem nawet z AI ale życzę udanego wypoczynku
Stary 2012-02-13, 13:58   #441
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
szczerze mówiąc żaden interes moim zdaniem w maju to ja miałam lasty koło tysiąca złotych z dwoma czasem nawet z AI ale życzę udanego wypoczynku
No ja na takie lasty nie natrafiłam do tej pory, mimo że śledzę oferty BP. Może nie trafiłam na Twoje? Najtańsze oferty jakie widywałam to 1299zł za tydzień z HB, więc jednak trochę oszczędzamy Jakby nie było jakieś 350zł zostaje w kieszeni, a to z miłą chęcią wydamy na zwiedzanie już na miejscu. W każdym razie dla mnie tydzień na Majorce za niecałego tysiaka z wylotem z Polski i wyżywieniem HB to bardzo tanio i w żadnym polskim biurze Majorki w takiej opcji za trzycyfrową sumkę nie widziałam do tej pory.
Stary 2012-02-13, 14:14   #442
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

Tenebrosa no ja sprzedałam najtaniej 11oozłotych HB tylko to masz już z ubezpieczeniem transferami oczywiście wylotem z pli pod koniec maja... jak będę jeszcze kiedyś jechać na Majorkę to najwcześniej jednak czerwiec bo u mnie średnio ciepło było i woda też zimna..
zazdraszczam Majorki
Stary 2012-02-13, 14:55   #443
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Tenebrosa no ja sprzedałam najtaniej 11oozłotych HB tylko to masz już z ubezpieczeniem transferami oczywiście wylotem z pli pod koniec maja... jak będę jeszcze kiedyś jechać na Majorkę to najwcześniej jednak czerwiec bo u mnie średnio ciepło było i woda też zimna..
zazdraszczam Majorki
To chyba zależy jak się trafi z tą pogodą. My byliśmy 2 lata temu w ostatnim tygodniu maja i średnio 27 stopni było. Pogoda rewelacyjna Poza tym 25 maja mamy rocznice zaręczyn, a miały miejsce właśnie na Majorce, więc termin nieprzypadkowo wybraliśmy
Stary 2012-02-14, 09:15   #444
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

jak romantycznieklask i: u mnie było ciepło choć słońce zachodziło za chmury i ostatni dzień który mieliśmy wolny po zwiedzaniu nie było słonka a następny tydzień podobno padało po naszym powrocie
Stary 2013-03-18, 14:17   #445
Yo-asia
Zakorzenienie

GG do Yo-asia

witam

pytanie do tych, ktorzy juz byli. Jak jest z plazami?? Tzn czy sa prywatne jak np we Wloszech. Nalezace do hoteli?? Czy mozna wbic sie gdzie sie chce?? Czy tylko za oplata?? Oczywiscie nie pytam o dzikie:P Zastanawiam sie czy wykupic hotel przy samej wodzie, czy moze jednak odrobine dalej..
Stary 2013-03-18, 14:58   #446
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Napisane przez Yo-asia Pokaż wiadomość
witam

pytanie do tych, ktorzy juz byli. Jak jest z plazami?? Tzn czy sa prywatne jak np we Wloszech. Nalezace do hoteli?? Czy mozna wbic sie gdzie sie chce?? Czy tylko za oplata?? Oczywiscie nie pytam o dzikie:P Zastanawiam sie czy wykupic hotel przy samej wodzie, czy moze jednak odrobine dalej..
W El Arenal jest bezpłatna i ciągnie się przez prawie całą promenadę ( około 7 km ) , każdy może się wbić ze swoim kocykiem czy ręcznikiem, płatne są jak zawsze tylko parasolki i leżaki

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 10:19   #447
alexis_t
Raczkowanie

to samo w Paguerze, Santa Ponsie, Magalufie/Palmanova, Es camp de Mar, es Trenc, Formentor, Puerto de Alcudia czyli bezpłatnie, chyba, że chcesz leżak,parasol. Nie wiem jak na wschodzie, bo tam nie byłam, ale koleżanka mieszkała w Cala d'Or i też tak jest.

UKŁADAM SOBIE ŻYCIE NA MAJORCE

today i do, tomorrow i will !
alexis_t jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 12:32   #448
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Napisane przez alexis_t Pokaż wiadomość
to samo w Paguerze, Santa Ponsie, Magalufie/Palmanova, Es camp de Mar, es Trenc, Formentor, Puerto de Alcudia czyli bezpłatnie, chyba, że chcesz leżak,parasol. Nie wiem jak na wschodzie, bo tam nie byłam, ale koleżanka mieszkała w Cala d'Or i też tak jest.
na wschodzie tak samo - bezpłatne

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

Stary 2013-03-20, 14:28   #449
Yo-asia
Zakorzenienie

GG do Yo-asia

Świetnie!! Wielkie dzieki za szybką odpowiedz
Wykorzystam Was zatem raz jeszcze;]
Jak wygląda życie nocne w mniejszych miastach, chce spedzic na majorce 30-te (!!) urodziny, zastanawiam sie czy spokojne dni, na kameralnych plazach muszą isc w parze z ciszą i spokojem w nocy??
Stary 2013-03-20, 20:00   #450
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Napisane przez Yo-asia Pokaż wiadomość
Świetnie!! Wielkie dzieki za szybką odpowiedz
Wykorzystam Was zatem raz jeszcze;]
Jak wygląda życie nocne w mniejszych miastach, chce spedzic na majorce 30-te (!!) urodziny, zastanawiam sie czy spokojne dni, na kameralnych plazach muszą isc w parze z ciszą i spokojem w nocy??
Jeśli chodzi o rozrywkę typu kluby, dyskoteki itp to właśnie El Arenal tam imprezy są prawie 24 na dobę.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości