Suknie ślubne Firmy EMMI MARIAGE! - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-09, 11:32   #421
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Suknie ślubne Firmy EMMI MARIAGE!

Nie, nie mieszkam "w większym mieście" (niecałe 90 tys mieszkańców), a tą suknie mierzyłam w komisie. Bardzo mi się podobała tzn po ubraniu, bo odkąd pamietam chciałam mieć całką prostą suknię, ale mierzenia zweryfikowały te zamiary W takich wyglądałam jak dziewczynka od komunii, ew. jak w koszuli nocnej i musiałam mieć z obfitszym dołem.

Ooo No to wszystkiego najlepszego

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2011-11-09 o 11:33
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 14:51   #422
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietkaaaaa Pokaż wiadomość
No to mnie pocieszyłyście
Wszyscy mi mówią, że to koniec sezonu i suknia się będzie kurzyc do następnego, a szkoda bo jest naprawdę śliczna i na pewno jakiejś innej Pannie Młodej by się przysłużyła, ale macie racje. Nie ma co się martwic na zapas
Tak swoją drogą, wiecie coś na temat zakupu dodatków w Emmi Mariage ? Warto czy zbyt drogo jednak?

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Mi się spodobała Flower z kolekcji 2011. Ale ze względu na mój wzrost muszę niestety szyć.
kobietko dowiadywałaś się ile by Ciebie kosztowało uszycie Twojej sukni, bo jestem ciekawa, czy Twoja krawcowa też dużo krzyknęła czy tylko moja jest taka szalona
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie, nie mieszkam "w większym mieście" (niecałe 90 tys mieszkańców), a tą suknie mierzyłam w komisie. Bardzo mi się podobała tzn po ubraniu, bo odkąd pamietam chciałam mieć całką prostą suknię, ale mierzenia zweryfikowały te zamiary W takich wyglądałam jak dziewczynka od komunii, ew. jak w koszuli nocnej i musiałam mieć z obfitszym dołem.

Ooo No to wszystkiego najlepszego
Hosenko to ja Tobie powinnam życzyć wszystkiego co najlepsze i pomyslności na Nowej Drodze Życia pamiętam jak wklejałaś swoją próbną fryzurę na innym wątku i bardzo się wszystkim podobała Czy na ślubie też miałaś ją czy zdecydowałaś się na coś innego? No i jaką suknię miałaś?
gregia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-10, 14:36   #423
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
kobietko dowiadywałaś się ile by Ciebie kosztowało uszycie Twojej sukni, bo jestem ciekawa, czy Twoja krawcowa też dużo krzyknęła czy tylko moja jest taka szalona

Hosenko to ja Tobie powinnam życzyć wszystkiego co najlepsze i pomyslności na Nowej Drodze Życia pamiętam jak wklejałaś swoją próbną fryzurę na innym wątku i bardzo się wszystkim podobała Czy na ślubie też miałaś ją czy zdecydowałaś się na coś innego? No i jaką suknię miałaś?
Dziękuję

Tutaj wrzucałam zdjęcia:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3852
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3866

Fryzurę miałam taką samą jak na próbnym, tylko poprosiłam, aby włosy z tyłu bardziej płynnie przechodziły na bok (czyli żeby mniej było loczków).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-12, 13:54   #424
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
napisałam maila do EM po ile Jessica będzie w salonach, ale nic nie odpisali mnie do tej pory, jak będę w Polsce to do nich zadzwonię , bo tylko podali numer na komórkę. PS. Hosenko wychodziłaś za mąż w moje urodziny
widze ze zainteresowala nas ta sama suknia wlasnie obejrzalam kolekcje i tez mi sie spodobala jessica. gdybys sie dowiedziala jaka jest jej cena w salonie dasz mi znac?
Stary 2011-11-13, 17:18   #425
agutka222
Przyczajenie

Witam Dziewczyny, mam do sprzedania śliczną suknię ślubną firmy Emmi Mariage model scarlet z 2009 roku. Suknia jest długa bez ramiączek z drapowaniami, fałdami i opuszczoną talią. Przerobiłam górę gorsetu (brak falban). Tył sukni zapinany na zamek-zamek przykrywają guziczki. Gorset świetnie podkreśla talię oraz wydłuża sylwetkę.
Sukna jest w kolorze ecru. Do sukni dołożę halkę oraz śliczne bolerko z motywami koronki znajdującej się w górnej części sukni. Całość ślicznie się komponuje. Byłam pierwszą właścicielką. Rozmiar 38 na wzrost 173 + 5cm obcas .
Osobom zainteresowanym dodatkowe zdjęcia prześlę na maila. Kontakt: 500 289 122
GG 2954487
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg emmimariage_6_2009.jpg (29,7 KB, 106 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4LI_2513.jpg (42,3 KB, 99 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4LI_2628.jpg (34,7 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4LI_2653.jpg (29,1 KB, 100 załadowań)
agutka222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 07:19   #426
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agutka222 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny, mam do sprzedania śliczną suknię ślubną firmy Emmi Mariage model scarlet z 2009 roku. Suknia jest długa bez ramiączek z drapowaniami, fałdami i opuszczoną talią. Przerobiłam górę gorsetu (brak falban). Tył sukni zapinany na zamek-zamek przykrywają guziczki. Gorset świetnie podkreśla talię oraz wydłuża sylwetkę.
Sukna jest w kolorze ecru. Do sukni dołożę halkę oraz śliczne bolerko z motywami koronki znajdującej się w górnej części sukni. Całość ślicznie się komponuje. Byłam pierwszą właścicielką. Rozmiar 38 na wzrost 173 + 5cm obcas .
Osobom zainteresowanym dodatkowe zdjęcia prześlę na maila. Kontakt: 500 289 122
GG 2954487
Tu nie sprzedajemy
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-16, 11:41   #427
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
widze ze zainteresowala nas ta sama suknia wlasnie obejrzalam kolekcje i tez mi sie spodobala jessica. gdybys sie dowiedziala jaka jest jej cena w salonie dasz mi znac?
melleczko dzwoniłam do salonu firmowego EM w Radomiu i dowiedziałam się, że niestety Pani nie może mi podac konkretnej ceny, ale podała mi przedział cenowy w którym może się znajdowac Jessica od 3000-3500zł. Aha jeszcze jedno Jessica jak narazie jest do zmierzenia w Warszawie lub w Toruniu ( gdzie Tobie bliżej), w Radomiu jej nie mają.
Spytałam się jeszcze o Anabell to jej przedział cenowy zaczyna się od 5000 tyś zł mało z kanapy nie spadłam jak mi to Pani oznajmiła Jednakże baaardzo polecam Panią z salonu z Radomia, była meeega sympatyczna i pomocna. Bardzo chciałabym trafic na podobną sprzedającą w salonie, gdzie zamówie suknię.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-19, 22:00   #428
perla6
Przyczajenie

hej dziewczyny, gylam dzisiaj w salonie emmi mariage w radomiu i mierzylam 3 suknie w tym jedna z nich to jessica,mimo ze jestem szczupla czulam sie jak "tort"lub beza,piekny gorset poza tym czulam sie 2 razy szersza, pozniej byla mirabell, calkiem ok,ostatecznie zamowilam dolores, jest piekna i lekka cena 3200
perla6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-22, 08:08   #429
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perla6 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, gylam dzisiaj w salonie emmi mariage w radomiu i mierzylam 3 suknie w tym jedna z nich to jessica,mimo ze jestem szczupla czulam sie jak "tort"lub beza,piekny gorset poza tym czulam sie 2 razy szersza, pozniej byla mirabell, calkiem ok,ostatecznie zamowilam dolores, jest piekna i lekka cena 3200
Perla6 a czy Pani zdradziła Tobie cenę Jessici? Kurczę jak ja dzwoniłam do Radomia to Pani powiedziała, że nie mają w salonie Jessici i że jak chcę ją zmierzyc to jest ona w salonie w Warszawie uwielbiam takie różnice w informacjach: baba:
Stary 2011-11-22, 17:52   #430
perla6
Przyczajenie

hej, moze jeszcze nie bylo jessici jak dzwonilas, nie znam dokladnej ceny (nie pamietam) bo od razu chcialam ja zdjac,byla za ciezka i strasznie szeroka, mierzylam od najdrozszych druga mirabell 3400 pln, czyli jessica wiecej.. obsluga w salonie bardzo mila
perla6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-28, 22:48   #431
buumkie14
Przyczajenie

Hej a ja mam pytanie koleżanka się zastanawiała: czy można przymierzać suknie nie biorąc ślubu? tak dla zabawy... czy sa jakieś przeciwwskazania? prosze o odpowiedź
buumkie14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 09:51   #432
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buumkie14 Pokaż wiadomość
Hej a ja mam pytanie koleżanka się zastanawiała: czy można przymierzać suknie nie biorąc ślubu? tak dla zabawy... czy sa jakieś przeciwwskazania? prosze o odpowiedź
Możesz zacząć się dusić jak SJP w Sex w Wielkim Mieście :P
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 09:58   #433
buumkie14
Przyczajenie

nie to koleżanka się będzie dusić co najwyżej
buumkie14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-05, 10:39   #434
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cześć dziewczyny!
Podoba mi się sie model Marinella z kolekcji 2012.
Mieszkam we Wrocławiu, a więc jest tu salon tylko współpracujący.
Pomyślałam, że w salonie firmowym sukienka może być tańsza (inne marże?)
Po zadzwonieniu do salonu w Kielcach i Krakowie dowiedziałam się, że muszę pojechać aby dowiedzieć się jaka jest cena, bo przez telefon nie udzielają takich informacji.
Czy któraś może któraś wie ile kosztuje ten model w salonie firmowym?

dzięki
Stary 2011-12-20, 22:04   #435
justyna_g4
Zakorzenienie

Mam pytanie do dziewczyn, które już sprzedały swoje EM lub wiedzą na jakich zasadach odbywa się oddawanie sukni do komisu. Wiem, że Anula się orientowała, ale nie za bardzo pamiętam jak to było. Chodzi mi o to ile max można dostać za suknie w komisie. Coś mi się wydaje, ze max 50% ceny ale nie jestem pewna.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-21, 10:34   #436
anula2313
Raczkowanie

Tak Justynko daja Ci 50 % ceny o ile Ci sie sukenka sprzeda.... moze nawet Ci lezakowac w salonie rok i nici ze sprzedazy , a co miesiac musisz wplacac kaucje za trzymanie jej....
Ja swoją Poemkę trzymam w domu, wystawilam kilka aukcji.... moze pojdzie...
W salonie sie nie oplaca....
anula2313 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 17:30   #437
zochawks
Zakorzenienie

Dziewczyny wiecie ile kosztuje model z 2012 Nerina ? u mnie w bydgoszczy 4700 a jak w Warszawie w ich salonie? Dzwoniłam i Pani nie udziela informacji o cenie.

Z góry dziękuję za odpowiedź

WYMIANA KOSMETYKÓW

zochawks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 19:42   #438
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zochawks Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie ile kosztuje model z 2012 Nerina ? u mnie w bydgoszczy 4700 a jak w Warszawie w ich salonie? Dzwoniłam i Pani nie udziela informacji o cenie.

Z góry dziękuję za odpowiedź
zochawks radzę Tobie najpierw suknię zmierzyc Ja tez sie tak napaliłam na Jessice z 2012r., napaliłam to mało powiedziane pojechałam zmierzyc, wchodzę od razu mi sie suknia rzuciła w oczy , zwłaszcze jej gorset... mierzę i co? wielkie rozczarowanie strasznie w niej wyglądałam!a byłam gotowa zapłacic te 3600 za nią oczywiście nie zakładam, że zaraz ty w niej super nie będziez wyglądac, tylko naprawdę trzeba suknię mierzyc, bo troche też inaczej wyglądają niż na zdjęciach, wiadomo suknie są wyretuszowane na modelkach i nie wszystko tak pieknie wygląda.
Stary 2012-03-05, 19:36   #439
werandalis
Przyczajenie

Witam
Bardzo podoba mi się sukienka Diamond z kolekcji 2012, z tym że w Wa-wie chcą za nią 6400 zł z halka. Orientujecie się może ile ta sukienka kosztuje w Kielcach czy w Krakowie bądź w innym mieście, bo oczywiście przez tel nikt nie chce podać ceny.
Dodam tylko, ze sukienkę mierzyłam i to jest po prostu ta jedyna, jednak cena powala mnie na kolana.

werandalis.blox.pl
werandalis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-05, 20:04   #440
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez werandalis Pokaż wiadomość
Witam
Bardzo podoba mi się sukienka Diamond z kolekcji 2012, z tym że w Wa-wie chcą za nią 6400 zł z halka. Orientujecie się może ile ta sukienka kosztuje w Kielcach czy w Krakowie bądź w innym mieście, bo oczywiście przez tel nikt nie chce podać ceny.
Dodam tylko, ze sukienkę mierzyłam i to jest po prostu ta jedyna, jednak cena powala mnie na kolana.
Jeżeli się nie mylę to Diamond była już w kolekcji 2012, więc czemu nie poszukasz używanej? Nigdy w życiu bym nie dała za kieckę 6 tyś
Stary 2012-03-05, 20:16   #441
werandalis
Przyczajenie

no właśnie problem w tym, że ja mam ślub w czerwcu, a znalazłam tylko jedna dziewczynę, co zamówiła ta sukienkę i ona ma ślub w lipcu.
droga jest paskudnie, a ja mam taki problem, że pracowałam w salonie sukien ślubnych i wszystko mi się już opatrzyło i nie mogłam się na nic zdecydować.
a jak przymierzyłam tą, to aż mnie za serducho ścisnęło.
Mój luby już w sumie zgodził się na zakup, ale mimo wszystko szukam, może uda mi się taniej kupić niż w Wa-wie.
czytałam we wcześniejszych wpisach, że w krk jest taniej

werandalis.blox.pl
Stary 2012-03-05, 20:24   #442
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie problem w tym, że ja mam ślub w czerwcu, a znalazłam tylko jedna dziewczynę, co zamówiła ta sukienkę i ona ma ślub w lipcu.
droga jest paskudnie, a ja mam taki problem, że pracowałam w salonie sukien ślubnych i wszystko mi się już opatrzyło i nie mogłam się na nic zdecydować.
a jak przymierzyłam tą, to aż mnie za serducho ścisnęło.
Mój luby już w sumie zgodził się na zakup, ale mimo wszystko szukam, może uda mi się taniej kupić niż w Wa-wie.
czytałam we wcześniejszych wpisach, że w krk jest taniej
A byłaś w salonie w Toruniu i Radomiu? Jakby nie patrzec Radom to stolica EM
Stary 2012-03-05, 20:39   #443
werandalis
Przyczajenie

Cytat:
A byłaś w salonie w Toruniu i Radomiu? Jakby nie patrzec Radom to stolica EM
W sunie do Radomia się mogę wybrać. Mam spotkanie w salonie w Wa-wie w środę, może wyrwę jakiś rabat. Jak nie, to pojade i spróbuje.
Właśnie wyczytałam na stronie EM, że w krk mają wyprzedaż, rano zadzwonię i też zapytam.

Dzięki

werandalis.blox.pl
Stary 2012-03-05, 20:49   #444
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
W sunie do Radomia się mogę wybrać. Mam spotkanie w salonie w Wa-wie w środę, może wyrwę jakiś rabat. Jak nie, to pojade i spróbuje.
Właśnie wyczytałam na stronie EM, że w krk mają wyprzedaż, rano zadzwonię i też zapytam.

Dzięki
a dadzą radę w 3 m-ce Tobie uszyc suknie? bo mi mówili o 4-5 m-cach.
W każdym razie trzymam kciuki i jak coś to wklej zdjęcia z przymiarki
suknia cudna, mi w oko wpadła Jessica, ale na mnie już sie tak cudnie nie prezentowała
Stary 2012-03-05, 21:07   #445
werandalis
Przyczajenie

Cytat:
a dadzą radę w 3 m-ce Tobie uszyc suknie? bo mi mówili o 4-5 m-cach.
W każdym razie trzymam kciuki i jak coś to wklej zdjęcia z przymiarki
suknia cudna, mi w oko wpadła Jessica, ale na mnie już sie tak cudnie nie prezentowała
oni zawsze wydłużają czas na uszycie, żeby tylko dziewczyny szybciej namówić (wiem z byłej pracy, standardowa praktyka). tak naprawdę, jeśli szyją w Polsce, to nawet 2 tygodnie na uszycie wystarczy.
Jessice też przymierzałam i miałam to samo co ty. ona chyba tylko na modelkach pięknie wygląda.

zdjęcia będę mogła zrobić dopiero po zamówieniu, ale na pewno wstawię

werandalis.blox.pl
Stary 2012-03-05, 21:51   #446
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
oni zawsze wydłużają czas na uszycie, żeby tylko dziewczyny szybciej namówić (wiem z byłej pracy, standardowa praktyka). tak naprawdę, jeśli szyją w Polsce, to nawet 2 tygodnie na uszycie wystarczy.
Jessice też przymierzałam i miałam to samo co ty. ona chyba tylko na modelkach pięknie wygląda.

zdjęcia będę mogła zrobić dopiero po zamówieniu, ale na pewno wstawię
Teraz spojrzałam na ten model Diamond i go pomyliłam z innym Twoja suknia troche jest podobna do modelu Vivien, akurat go przymierzyłam, ale też to nie było to.
Stary 2012-03-06, 07:39   #447
werandalis
Przyczajenie

Cytat:
Teraz spojrzałam na ten model Diamond i go pomyliłam z innym Twoja suknia troche jest podobna do modelu Vivien, akurat go przymierzyłam, ale też to nie było to.
Tak, Vivien pogrubia strasznie, ale to przez krój gorsetu. Jeżeli ktoś ma większy biuścik, to niestety jak Bunia z gumisiów się wygląda

werandalis.blox.pl

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-06, 10:26   #448
justiii87
Zakorzenienie

Ja na jakimś forum czytałam że suknie EM najtańsze mają w Czechach. Dziewczyny jeżdżą tam i kupują suknie więc może warto zadzwonić i zapytać 6 tyś to jednak sporo jak na raz
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-07, 07:11   #449
werandalis
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Ja na jakimś forum czytałam że suknie EM najtańsze mają w Czechach. Dziewczyny jeżdżą tam i kupują suknie więc może warto zadzwonić i zapytać 6 tyś to jednak sporo jak na raz
gdyby jeszcze telefon z pytaniem o cenę coś dał. niestety w EM nie udzielają tej informacji przez telefon. próbowałam negocjować z KRK i Radomiem i żadne prośby nic nie dały
po drugie podróż do Czech, to też nie mały wydatek i pewnie koszt paliwa przewyższyłby rabat

jadę dziś do salonu w Wa-wie i zobaczymy, może jakiś rabat mi dadzą

werandalis.blox.pl
Stary 2012-03-07, 11:04   #450
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
gdyby jeszcze telefon z pytaniem o cenę coś dał. niestety w EM nie udzielają tej informacji przez telefon. próbowałam negocjować z KRK i Radomiem i żadne prośby nic nie dały
po drugie podróż do Czech, to też nie mały wydatek i pewnie koszt paliwa przewyższyłby rabat

jadę dziś do salonu w Wa-wie i zobaczymy, może jakiś rabat mi dadzą
mnie to tez wkurzało, że nie chcieli podać ceny Przecież muszę wiedzieć, czy stać mnie na daną suknię czy nie...Przecież nie będę mierzyć sukni i napalać się na taką, na którą mnie nie stać
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości