Dziewczęta,chodzicie w spódnicach ? - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Spodnie czy spódnica/sukienka ?
spódnica/sukienka 15 17,05%
spodnie 73 82,95%
Głosujący: 88. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-18, 12:55   #421
20160901857
Konto usunięte

Dot.: Kobietki, nosicie spodnice, sukienki? Jeśli nie- dlaczego nie?

W zasadzie noszę tylko sukienki. Jakbym obfociła swoją szafę to wyszłoby, że mam 2 pary spodni, ze 4 bluzki 2 spódnice i dosłownie ze 30 sukienek. Lepiej się czuję w sukienkach, bo podkreślają co trzeba i ukrywają też co trzeba, poza tym właśnie nie ma problemu z doborem góry do stroju. Jeżeli chodzi o rajstopy to też cały rok pomykam - jesienią/zimą w grubych (60-100 den),a wiosną i latem w cienkich albo w ogóle bez (rzadko, bo w mojej pracy nie wypada pokazywać się z gołymi nogami). Dla mnie spodnie są o wiele mniej wygodne niż rajstopy.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 15:20   #422
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Dot.: Kobietki, nosicie spódnice, sukienki? Jeśli nie- dlaczego nie?

Ja noszę tylko sukienki o każdej porze roku. Spodni nie mam wcale

Mam pytanie do dziewczyn, które noszą sukienki.
Mam 1,70 wzrostu i sukienki zazwyczaj kupuję w sieciówkach. Jednak jest jeden wkurzający fakt- wszytskie sukienki są tak do połowy uda, musze się sporo natrudzić, by znaleźć coś co sięgałoby kolan.

To co mają zrobić dziewczyny, które maja powyżej 1,70?

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 15:23   #423
IvoryRose
Raczkowanie

Ja mam 1,60 m i wcale nie jest łatwiej: wiele sukienek jest za długich i widać po nich, że są uszyte na wyższą kobietę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
IvoryRose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 15:31   #424
evanaeve
Zadomowienie

GG do evanaeve

Cytat:
Napisane przez IvoryRose Pokaż wiadomość
Ja mam 1,60 m i wcale nie jest łatwiej: wiele sukienek jest za długich i widać po nich, że są uszyte na wyższą kobietę.

Mam to samo Spodnice rowniez za dlugie.

Życie takie ma klimaty, że co dobre to na raty
Jacek Kaczmarski
evanaeve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 15:37   #425
Aimee_J
Zakorzenienie

Cytat:

Mam tak samo.
Szału dostaję, bo gdy chcę kupić nową sukienkę, krótką, to wiąże się to z długimi poszukiwaniami, albo przeróbkami mojej Mamy.
Jeżeli osoba mająca 160cm ma problem, bo za długie, a mająca 170cm, bo za krótkie, to... Na kogo oni je robią? Na 165?
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 15:40   #426
evanaeve
Zadomowienie

GG do evanaeve

Cytat:
Napisane przez Aimee_J Pokaż wiadomość
Mam tak samo.
Szału dostaję, bo gdy chcę kupić nową sukienkę, krótką, to wiąże się to z długimi poszukiwaniami, albo przeróbkami mojej Mamy.
Jeżeli osoba mająca 160cm ma problem, bo za długie, a mająca 170cm, bo za krótkie, to... Na kogo oni je robią? Na 165?
Ja tez wszystkie spodnie musze skracac bo robia jedna standardowa dlugosc

Życie takie ma klimaty, że co dobre to na raty
Jacek Kaczmarski
evanaeve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 17:01   #427
IvoryRose
Raczkowanie

Ja też tego nie rozumiem, ale fakt, że życie to utrudnia. Jako że szyć nie umiem, nie mam nikogo, kto by mi to zrobił, to często po prostu czegoś za długiego nie kupuję. Bo zanim bym się zebrała i zaniosła do krawcowej do skrócenia... Ale i tak lubię swój "marny" wzrost. :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 18:06   #428
wika82
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam 161,5 cm, jestem szczupła i nie zauważyłam tego problemu..
Stary 2014-03-18, 18:24   #429
IvoryRose
Raczkowanie

No nie wiem, może to kwestia sklepów, w których się ubieramy. Mam dokładnie 161,5, noszę rozmiar 36, czasem 34 i mnóstwo spódnic i sukienek jest za długich. Chociaż może to być też kwestia biustu (ja mam 70B) - może sukienki są szyte na większy rozmiar, a jak w biuście jest mniej, to całość układa się inaczej.

Stary 2014-03-18, 19:16   #430
Pa li
Przyczajenie

Lubię nosić sukienki i spódnice ale w spodniach czuję się bardziej komfortowo. Oprócz wymienionych już kłopotów z butami, rajstopami to mam jeszcze problem z wiatrem szczególnie wiosną. Idąc ulicą cały czas stresowałam się czy nie podwieje mi spódniczki i czy nie uraczę przechodniów widokiem mojego tyłka.. Dlatego ostatnio przekonałam się do długich sukienek/spódniczek, czuję się pewniej

Przy okazji chciałam się przywitać- pierwszy post z nowego konta, chociaż czytam was od lat

Pa li jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 19:24   #431
Ettelie
Raczkowanie

Uwielbiam sukienki, spódnice trochę mniej, bo trzeba do nich górę dopasować... Gdybym mogła, to w ogóle bym nie używała spodni .

Jedyne co, to mam ogromny problem ze znalezieniem odpowiedniego kroju sukienek. Mam 170 i jestem dość szczupłą klepsydrą. I naprawdę nie wiem na kogo oni szyją. Bo albo kiecki kończą mi się tam gdzie majtki, albo są same odcinane pod biustem (wtedy wyglądam jakbym była gruba, a nie jestem...), albo w ogóle są brzydkie. Ciężko mi znaleźć rozkloszowaną, normalną sukienkę do codziennego chodzenia.
Ettelie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 19:28   #432
LilyAllen
Zadomowienie

Co do sukienek i wzrostu - mam ok 164cm, rozm. 38/40 i nigdy nie miałam problemu z "za długą" sukienką, choć pewnie większe rozmiary mogą być nieco dłuższe. Dodam jeszcze, że tułów mam dość krótki, za to nogi długie - dzięki temu nie narzekam też na długość spodni.

Ale ogólnie przecież znalezienie ciucha jakby uszytego "na nas" nie jest łatwe - czy tylko ja tak mam?
LilyAllen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 19:48   #433
Dziwactwo
Raczkowanie

GG do Dziwactwo

Cytat:
Przypuszczam, że buty od jeszcze droższych producentów, też mogą się nieźle sprawdzać. Ja się przekonałam, że niestety w wypadku butów cena idzie w parze z jakością :/ I zamiast kolekcji róznych butów, wolę mieć dwie pary, nazwijmy to neutralnych i móc w nich chodzić.
Nigdy wiecej CCC, Deichamnów itd. Raz kupiłam w Deichmanie buty za 200 złotych i leża w szafce, bo nie mogę w nich chodzić :/
Niestety nie zawsze. Już nie raz nacięłam się na buty za ponad 600 zł. które okazały się bublem (oczywiście, skóra naturalna itd.). Być może dużo zależy od stopy. Ja w każdym razie nigdy więcej nie wstąpię ani do Prima Mody, Venezia ani tym bardziej do Aldo.
A w rozsądnej cenie polecić mogę Baldowskiego.
Dziwactwo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 20:16   #434
Farisss
Wtajemniczenie

Wszystkie panie chodzące tylko w sukienkach, powiedzcie mi - gdzie je kupujecie ?

Bo ja bym chętnie pomykała w sukienkach, ale to co widzę w sklepach sprawia, że szybko je opuszczam...
Stary 2014-03-18, 20:19   #435
malagaw
Zakorzenienie

Nie noszę spódnic/sukienek, nie mam ani jednej (a ostatnio miałam na sobie chyba w czasach wczesnej podstawówki). Nie lubię i nie podobam się sobie w takim stroju.
Stary 2014-03-18, 20:25   #436
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Farisss Pokaż wiadomość
Wszystkie panie chodzące tylko w sukienkach, powiedzcie mi - gdzie je kupujecie ?

Bo ja bym chętnie pomykała w sukienkach, ale to co widzę w sklepach sprawia, że szybko je opuszczam...
Tylko w internecie - allegro, bonprix, zalando. Na szczęście opanowalam juz sztukę wymierzania się, więc rzadko się zdarza nie trafić z rozmiarem. W sklepach stacjonarnych tez nie widzę zbyt wielu tajnych rzeczy dla siebie.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 20:25   #437
chwast
Zakorzenienie

Noszę. Kocham sukienki. Ale niezbyt krótkie bo nie podobają mi się moje kolana. To znaczy niby są ok, ale gdyby druga osoba miała identyczne to po prostu stwierdziłabym - zakryj.
Nie trzymam się tego jakoś ściśle no czasem założę krótszą albo krótkie spodenki, nie będę się przecież gotować w 25 stopniowym upale

Ale tak, sukienki to dla mnie coś wspaniałego i nie mogę się doczekać by założyć moją ulubioną
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-19, 06:25   #438
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem, może to kwestia sklepów, w których się ubieramy. Mam dokładnie 161,5, noszę rozmiar 36, czasem 34 i mnóstwo spódnic i sukienek jest za długich. Chociaż może to być też kwestia biustu (ja mam 70B) - może sukienki są szyte na większy rozmiar, a jak w biuście jest mniej, to całość układa się inaczej.

Mamy więc identyczne proporcje, z tym, że po odwiedzinach brafitterskiego sklepu z bielizną, wiem, że noszę rozmiar 65 E i faktycznie, odkąd mam porządnie dobrany stanik skończyły się problemy z za małym biustem w bluzkach i sukienkach..

Stary 2014-03-19, 06:36   #439
IvoryRose
Raczkowanie

Dziękuję za wskazówkę, dotychczas mierzyłam się sama z pomocą tabel w internecie, jest jakaś strona o mierzeniu i dobieraniu rozmiaru, nie pamiętam nazwy... W każdym razie wychodziło mi 70B, 65C, w zależności od stanika, nie wyobrażam sobie kupić bez mierzenia...

A wracając do tematu: jakie są reakcje na sukienki/spódnice u Was w pracy? U mnie większość firmy to mężczyźni, ale na szczęście żaden nie pozwala sobie na dziwne uwagi. Raz się tylko zdarzyło i musiałam powiedzieć, że życzymy sobie z koleżanką bardziej profesjonalnego traktowania:P.

A Wasi TŻ lubią Was w sukienkach?

Stary 2014-03-19, 07:57   #440
201604250957
Konto usunięte

uwielbiam sukienki, najchętniej chodziłabym tylko w nich szczególnie przyjemnie nosi się je latem gdy nie trzeba zakładać rajstop moim zdaniem są wygodne, nie trzeba się zastanawiać co włożyć żeby góra pasowała do dołu i bardzo kobiece poza tym ktoś mi kiedyś powiedział, że mam figurę stworzoną do sukienek (jestem klepsydrą) i faktycznie dużo atrakcyjniej wyglądam w kieckach niż w innych ciuchach (np. spodniach) i znacznie atrakcyjniej się w nich czuję
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-19, 08:01   #441
suszarka
Buc

Cytat:
Mam tak samo.

a co ma powiedzieć osoba, która ma poniżej 160cm?
ja często kupuję duże bluzy/tuninki i przy moim wzroście mam jak ulał, krótką sukienkę.
Stary 2014-03-19, 08:56   #442
kjd3
only smart shopping

Cytat:

Sukienki z Orsay'a są kobiece, długośc przed kolano - lubię i noszę, tylko jakośc tkanin nie zawsze jest rewelacyjna.
Polecam Zalando; można kupic więcej ciuchów, poprzymierzac i bezproblemowo zwrócic niedopasowane.

Edytowane przez kjd3
Czas edycji: 2014-03-19 o 10:20
kjd3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-19, 10:09   #443
Aimee_J
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
a co ma powiedzieć osoba, która ma poniżej 160cm?
ja często kupuję duże bluzy/tuninki i przy moim wzroście mam jak ulał, krótką sukienkę.
Robię to samo
Ale ma to jedną wadę. Zazwyczaj są to rzeczy proste i dopasowane, a ja strasznie lubię rozkloszowane sukienki. I prędzej czy później rozbijam się o ścianę

Orsay'a sama bardzo lubię. Nie wiem jak z innymi rzeczami, ale te które ja mam w domu jakościowo zawsze były w porządku. Szczerze mówiąc nazywam ten sklep moim awaryjnym, bo jak naprawdę mam bat nad sobą i muszę coś kupić, to tam zawsze znajduję cos dla i na siebie
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-19, 10:27   #444
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe
Konto usunięte

Mi ciężko znaleźć sukienkę albo spódnicę, która by dobrze na mnie leżała.

Jestem wysoka (186cm) i większość spódnic dostępnych w sklepach jest na mnie za krótka. Poza tym mam traumę co do mierzenia spódnic. Kiedyś jedną założyłam, a potem nie mogłam z niej wyjść . Musiałam poprosić jakąś panią w przymierzalni, żeby mnie uratowała .

Lubię za do długie spódnice do ziemi i w nich chodzę, jak jest ciepło.
Mam kilka sukienek na specjalne okazje , za którymi się musiałam nabiegać po sklepach.
Sukienki są często za ciasne w biuście. Czasem mam wrażenie, że producenci je szyją na jakieś małe dziewczynki.

A jak już znajdę taką, która będzie odpowiedniej długości i będzie dobrze leżała w biuście, to przejrzę się w lustrze i zazwyczaj wyglądam w nich, jak małe dziecko . Noszę tylko jeden krój, taki -> http://lghttp.15260.nexcesscdn.net/8...y_nika_1_1.jpg

Z typów casual, mam za to mnóstwo letnich sukienek maxi, w których chodziłam ciągle, jak mieszkałam w Rodezji.

Ogółem spódnice i sukienki wydają mi się mało praktyczne. Biegam ciągle między uczelnią, sądem, a treningami i nie miałabym gdzie tych sukienek nosić.

Mam wrażenie, że w sukienkach wyglądam, jakbym chciała się przebrać za małą dziewczynkę. Sukienki mi nie bardzo pasują .

I strasznie zazdroszczę dziewczynom, które mogą zakładać sukienki bez pleców .

Edytowane przez 0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe
Czas edycji: 2014-03-19 o 10:35
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-19, 11:11   #445
LilyAllen
Zadomowienie

[1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;45655549]Mi ciężko znaleźć sukienkę albo spódnicę, która by dobrze na mnie leżała.

Jestem wysoka (186cm) i większość spódnic dostępnych w sklepach jest na mnie za krótka. Poza tym mam traumę co do mierzenia spódnic. Kiedyś jedną założyłam, a potem nie mogłam z niej wyjść . Musiałam poprosić jakąś panią w przymierzalni, żeby mnie uratowała .

Lubię za do długie spódnice do ziemi i w nich chodzę, jak jest ciepło.
Mam kilka sukienek na specjalne okazje , za którymi się musiałam nabiegać po sklepach.
Sukienki są często za ciasne w biuście. Czasem mam wrażenie, że producenci je szyją na jakieś małe dziewczynki.

A jak już znajdę taką, która będzie odpowiedniej długości i będzie dobrze leżała w biuście, to przejrzę się w lustrze i zazwyczaj wyglądam w nich, jak małe dziecko . Noszę tylko jeden krój, taki -> http://lghttp.15260.nexcesscdn.net/8...y_nika_1_1.jpg

Z typów casual, mam za to mnóstwo letnich sukienek maxi, w których chodziłam ciągle, jak mieszkałam w Rodezji.

Ogółem spódnice i sukienki wydają mi się mało praktyczne. Biegam ciągle między uczelnią, sądem, a treningami i nie miałabym gdzie tych sukienek nosić.

Mam wrażenie, że w sukienkach wyglądam, jakbym chciała się przebrać za małą dziewczynkę. Sukienki mi nie bardzo pasują .

I strasznie zazdroszczę dziewczynom, które mogą zakładać sukienki bez pleców .[/QUOTE]

O tak, sukienki bez pleców są super A dlaczego Ty ich nie nosisz, ze względu na wzrost?

Też mnie kiedyś jakaś kobitka w przymierzalni uwalniała z sukienki, ale to dlatego, że jakoś zasunęłam sobie sama zamek na plecach, a odpiąć go już nie umiałam.
LilyAllen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-19, 11:28   #446
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LilyAllen Pokaż wiadomość
O tak, sukienki bez pleców są super A dlaczego Ty ich nie nosisz, ze względu na wzrost?

Też mnie kiedyś jakaś kobitka w przymierzalni uwalniała z sukienki, ale to dlatego, że jakoś zasunęłam sobie sama zamek na plecach, a odpiąć go już nie umiałam.
Mam za duży biust i muszę założyć stanik. Widziałam jakieś "ultra dziwne" staniki, które zapina się na brzuchu. Podobno są do sukienek bez pleców, ale są tylko w rozmiarach A-C
A takie staniki bez ramiączek ze mnie "spływają" i ześlizgują się . Do dziś nie umiem ich nosić. Więc sukienki bez ramiączek też odpadają.
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-19, 12:33   #447
zuzia_zuzia
Raczkowanie

A ja koooocham wszelkie sukienki!

Stanikow bez ramiaczek ze wzgledu na obfity biust tez nie nosze (nie umiem? nie znalazlam odpowiedniego...?) a takich do sukienek bez plecow nawet nie znam... wiecie jak to wyglada? jak sie nosi?

اذا ضحك لك الزمان فكن على حذر... لأن الزمان لا يضحك طويلا
zuzia_zuzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-19, 12:45   #448
ellish
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam prawie wszystkie z promodu. Uwielbiam ich sukienki. Jeszcze jedna mam z H&M, ale to jest bardziej wizytowa, bialo-czarna. Ale glownie promod.
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-19, 12:48   #449
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zuzia_zuzia Pokaż wiadomość
A ja koooocham wszelkie sukienki!

Stanikow bez ramiaczek ze wzgledu na obfity biust tez nie nosze (nie umiem? nie znalazlam odpowiedniego...?) a takich do sukienek bez plecow nawet nie znam... wiecie jak to wyglada? jak sie nosi?
http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v3/1...w-Cut-Push.jpg

http://thestylishcity.com/wp-content...ckless-bra.jpg

Ten drugi często widzę w sklepach z bielizną, ale nie mogłabym nosić silikonowych ramiączek - brzydzą mnie.

Moje koleżanki noszą staniki samoprzylepne. Takie -> http://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225...ZmKvAuOnSg.jpg

A mi to ani nie trzyma biustu, ani nie pasuje. Kiedyś chodziłam w takim po domu "na próbę" (dobrze, że w domu) i... Zgubiłam go w drodze do kuchni. Nawet nie poczułam, że już go na sobie nie miałam. Moja współlokatorka wróciła z pracy i go "zdeptała".

Edytowane przez 0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe
Czas edycji: 2014-03-19 o 12:49
Stary 2014-03-19, 13:02   #450
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
ja mam prawie wszystkie z promodu. Uwielbiam ich sukienki. Jeszcze jedna mam z H&M, ale to jest bardziej wizytowa, bialo-czarna. Ale glownie promod.
też mam kilka kiecek z promodu, bardzo lubię ich wzornictwo, ceny jednak zdecydowanie mniej więc kupuję głównie na wyprzedażach
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości