![]() |
#421 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brak znajomych, jaki powód?
Niestety nie.. A co wczasy sobie robicie tam?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Ja również bywam czasem bardzo samotna z powodu braku znajomych. NIe mam takich, z którymi mogłabym umawiać się na piwko do pubu, czy na ploteczki o życiu przy herbacie w domowym zaciszu. Prawdą jest że często lubię przebywać sama ze sobą, ale to dlatego że nauczyłam się akceptować swoją mało towarzyską osobowość ![]() Mieszkam z chłopakiem, z którym lubię spędzac wolny czas,ale miewałam jeszcze do niedawna takie momenty, że roztrząsałam temat braku znajomych. Zastanawiałam się dlaczego niektóre pary wiodą bujne towarzyskie życie zarówno razem jak i osobno a żadne z nas dwojga nie ma znajomych. Obserwowałam nas w związku i stwierdziłam że nie zachowujemy się inaczej niż inni. W towarzystwie kolegów ze studiów jesteśmy radośni i całkiem rozgadani, ale nie utrzymujemy z nimi kontaktów częstszych niż w szkole czy sporadycznie na piwku "klasowym" ![]() Widać takie charaktery, ale nie powiem żeby mi to pasowało tak na 100%... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
Tak, tak!!! ![]() madie ja mam podobnie... Tez niby sie pogodziłam i mi pasuje, ale nie na te 100%....
![]() |
#424 |
Zadomowienie
|
punk_lady no to fajnie ze sobie jedziecie odpoczac
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Raczkowanie
|
ewakuacja A może ktoś jest tu z Warszawy??? Byłam tam ostatnio na koncercie z moim TŻ...
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
punk_lady ja tez bylam jeden dzien tam i akurat byla fatalna pogoda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Zadomowienie
|
wiecie co, tak się zastanawiam... większość dziewczyn pisała, że jest małomówna,że nie zawsze dogaduje się z innym towarzystwem itd,
więc już sama nie wiem jak ten świat działa, bo ja zawsze dogadywałam się z każdym napotkanym towarzystwem, nie wiem może to zależy od tych ludzi ... co więcej wszyscy byli moi znajomi i mojej dawnej przyjaciółki mówili mi, że jestem dużo fajniejsza od niej i dziwili się co ja w niej widzę, że się z nią przyjaźnie. Zawsze panowała opinia, że ona jest tą ładniejszą, a ja tą fajniejszą, ale zawsze kończyło się, że jej chłopak zostawał moim przyjacielem. I mimo, że byli w niej tak zakochani to musiałam wysłuchiwać ich żalów i rozczarowań. Zawsze ją broniłam i to mi zawdzięcza, że jej związki tyle wytrzymały bo zawsze broniłam jej tyłek. Jak widać głupota i naiwność ludzka nie zna granic, mam za swoje, a raczej za dobre serce i uczciwość, szkoda, aby, że przekonałam się o tym tak boleśnie, i na każdym kroku muszę widzieć jej wyższość i pogardę wobec mnie i gdy ja siedzę w domu i płaczę w poduszkę, a ona prowadzi bujne życie towarzyskie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
Oh skarbie, tez tak miałam, teraz nie mam przyjaciółki, to ten problem mam z głowy... Ehh, nie martw się będzie lepiej, tylko nie rób głupot, tzn rzeczy których potem będziesz żałować i kieruj się serduchem, muaa;*
Powiem tak: ja już żałuję...
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
Muszę się wyżalić..moi rodzice się rozwiedli...
![]() |
#430 |
Raczkowanie
|
mandarinka nie wiem ile masz lat. Ja mam 16 i właśnie będę się jesienią wyprowadzać, ale tylko z matką i się cieszę, bo ojciec jest okropny, sama z nim w chacie nie zostaję, ale cóż dawniej taki nie był... 3m się;**
![]() |
#431 |
Zadomowienie
|
mandarinko
![]() musisz być silna... aż nie wiem co Ci napisać, jeśli to możliwe staraj się utrzymywać kontakty z obojga rodzicami, a na pewno nie będzie tak źle. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
Co nas nie zabije, to wzmocni, damy radę
![]() ![]()
![]() |
#433 |
Zadomowienie
|
Mandarnika przykro mi.. Ale tak w zyciu niestety bywa. Moja mam rozwiodla sie z ojcem jak mialam chyba z dwa lata i poniekad to moja wina.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam wszystkim za te mile slowa
![]() Najgorsze jest to, ze rodzina mojego taty sie teraz po rozwodzie calkowicie rozlaczyla, co roku przyjezdzali tu na wakacje, a teraz nie przyjadą bo przeszkadza im to ze moi rodzice sie rozeszli. I co to za rodzina ![]() Po tym rozwodzie wszystko będzie inaczej ale chociaz z dala od siebie beda szczesliwi..tylko czemu ja to musze przezywac..no trudno musze jakos dac radę.
![]() |
#435 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Ja wychowałam się bez ojca. Rodzice rozstali się zanim przyszłam na świat. Nie pamiętam kiedy go ostatnio widziałam... 10 lat temu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Zadomowienie
|
Angel , ale przynajmniej Ty masz czyste sumienie, robiłaś to co wtedy uważałaś za stosowne.Często tak jest ,ze nasze poswięcenia nie sa doceniane, baa sa traktowane jako coś normalnego.
mandarinko ![]()
![]() |
#437 |
Zadomowienie
|
slonko1990 mowie tak poniewaz moj "tatus" bardzo chcial miec synka, ale ja niestety okazalam sie coreczka, ktora w dodatku cale noce plakala i darła sie, no i biednypan "tatus" nie wytrzymal, synka pewnie by zniosl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
Coś niesamowitego, jakbym to wszystko co tu jest napisane czytala o sobie. Ale chociaz jakies male pocieszenie, ze chociaz w tym nie jestem sama.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
Witam!
![]() mam taka sama sytuacje... chodzilam kiedys do psychologa. dowiedzialam sie, ze problem wielu osob jast taki, ze ZA BARDZO chca miec przyjaciol. skupiaja sie na sobie. jest to pewien schemat. osoby 'popularne' patrza zarowno na potrzeby innych, jak i wlasne. asertywnosc. gdy bedziemy patrzec tylko czy innym jest dobrze mozemy spac sie potencjalnym popychadlem. mnie jest duzo latwiej od czasu gdy poznalam ten schemat. warto sprobowac! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
Czy ja wiem czy to jest schemat na dziejsiejsze czasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe osoby w wątku. Mandarinka bardzo współczuje z powodu rowodu rodziców. Jestem pewna, ze dasz radę, trzymaj się ;*
Sangiva nie bardzo rozumiem o co chodzi. Dawno mnie tu nie było, ale teraz przeważnie wychodze, jak nie sama to z koleznaką. Stwierdziłam, ze nie ma co się użalac nad soba i trzeba wyjśc do ludzi. I się udało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zadomowienie
|
a ja mam już dosyć tego wszystkiego :/ wszyscy dookoła się bawią i korzystają z wakacji, a ja siedze albo przed tv albo komputerem. mama mi ciągle mówi, że powinnam wyjść do ludzi, tylko wyjde i co z tego, powiem pierwszej lepszej napotkanej osobie ' czesc, nie mam przyjaciół moge sie z tobą kolegować? ' :/
i nawet jak juz wyjde do jakiegos skepu albo coś i spotkam starych znajomych to słysze, aby czesc, a pomyśleć, że do niedawna wszyscy do mnie lecieli bo mieli problemy i chcieli kogoś kto ich wysłucha i poradzi coś. przepraszam musiałam to napisać, dzisiaj jestem wyjątkowo sfrustrowana moim życiem i mam ochote ich wszystkich pozabjać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Raczkowanie
|
Rozumie się bo ja mam to samo;/ Matka chyba już się pogodziła że nie mam znajomych i już mi nie mówi bym gdzieś poszła.... Z ojcem nie gadam, ale wiem że jest wściekły przez to;/ Chce mi net odłączyć itd... Teraz już mu odwala posunął się za daleko i się z matką jesienią wyprowadzamy... Mam mętlik w głowie, już nie wiem nic, za dużo chyba czeka mnie tych zmian w tym roku
![]() Buziaki, 3m Cie się dziewczynki ![]()
![]() |
#445 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was kochane zarówno nowicjuszki jak i starszyzne!
![]() ![]() Dawno mnie tu nie było i jestem zaskoczona rozwojem, ale widzę, że z Wami cienko ![]() Mandarinka Bardzo mi przykro z powodu Twoich rodziców ![]() ![]() Angel i Skyth właśnie ja też nie rozumiem takiego podejścia "Wyjdź do ludzi". Ciężko jest tak po jakimś wyjściu poznać kogoś nowego, a już szczególnie jeśli to wyjście jest do sklepu, czy na zwykły spacer. Nowe osoby łatwiej jest poznać na jakieś imprezie itd., ale przecież, która z nas przy zdrowych zmysłach pójdzie sama do klubu na imprezę ![]() Ech... chyba lepiej gdyby nie było wakacji albo chociaż by były krótsze, bo te wakacje sprawiają, że zamiast cieszyć się wolną chwilą, zamartwiamy się i za dużo rozmyślamy ![]()
![]() |
#446 |
Zadomowienie
|
Mnie tez to denerwuje jak ojciec mnie pyta czemu siedzie w domu, albo zebym wyszla do ludzi. Ciekawe do ktorych:/ Myslalam zeby zapisac sie na jakis aerobik, moze tam bym kogos poznala, a jak nie to przynajmniej bym miala lepsza kondycje
![]() Mandarinko, wiem ze Ci ciezko, u mnie rodzice czesto sie kloca, wogole nie cierpie swojego ojca i czasem wolalabym zeby sie wlasnie rozwiedli. Sie przyzwyczaisz do nowej sytuacji i bedzie dobrze ![]() Biala_damo wczesniej, albo mi sie wydawalo, albo to Ty napisalas ze jestes z Podlaskiego. Jezeli tak to skad dokladnie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Zadomowienie
|
przez te wakacje czuje się jak jakiś nieudacznik życiowy
![]() tyneczko masz rację, takie wyjścia na spacer i do sklepu nic nie dadzą, a na pewno nie poszłabym na jakąś impreze sama jako nieproszony gość. cóż, widzę że dzisiaj jakoś wszyscy tacy pozbawieni nadziei. niech dziewczyny, które mają 'tylko' tż-ów cieszą się, bo jak widać bez nich jest dużo gorzej, i trzymam kciuki za białą_damę, która jest na dobrej drodze by znaleźć przyjaciółkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Zadomowienie
|
no ja tez siedze sama, az do momentu gdy spotkam sie z TZ, to mnie tylko pociesza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
uśmiechnięta89 - napiszę ci na PW, bo jednak wolałabym pozostać anonimowa na tym forum
angel1710 - w zasadzie to jest moja przyjaciółka, bo moge z nią o wszystkim pogadać, nie mamy tematu tabu. Tyle, ze kiedyś się kłóciłyśmy, się rozstałyśmy, a teraz znowu wracamy i wszystko sie jakoś ładnie układa. Tyle, ze w tamtym czasie co się z nią nie przyjaźniłam ona znalazła sobie nowych przyjaciół. Teraz może wszystko sie ułozy i może jej przyjaciele staną się moimi przyjaciółmi. Ale zagmatwałam, mam nadzieję, że ktos zrozumiał. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tyneczka to prawda. Mi rodzice co chwile sie pytaja dlaczego nie pojade z bratem na impreze, bo on jezdzi co tydzien. Tylko po co mam jechac skoro bede tam calkiem sama, bo on z kumplami gdzies pojdzie, a ja...... ja bede odliczala minuty do konca imprezy zeby jak najszybciej wrocic do domu, a jak wroce to bede tego zalowac, ze wogole tam pojechalam. A gdybym nawet spotkala jakas znajoma osobe to i tak byloby tylko czesc czesc i koniec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.