Chude nogi - co nosić,żeby je optycznie pogrubić? :( - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-24, 16:00   #421
kasek05
Przyczajenie

Dot.: Chude nogi - co nosić,żeby je optycznie pogrubić? :(

nogi które tu pokazujecie sąszczupłe i ładne ja mam prawdziwe patyki ale co tam w laato chodze w szortach tylko że jak jest troche zimniej to pojawiają mi się śine plamy i musze je ukrywać

Edytowane przez kasek05
Czas edycji: 2009-09-24 o 16:13
kasek05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-24, 18:08   #422
margalit
Raczkowanie

Też kiedyś miałam problem chudych nóg i potwierdzam, że najlepsze są grube, białe rajstopy lub pończochy.
Ja nosiłam czarne, cienkie rajstopy i na to grube, białe pończochy z takimi delikatnymi splotami i nogi wyglądały o niebo lepiej
margalit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-24, 22:15   #423
ach ten kasik
Przyczajenie

ehh

Edytowane przez ach ten kasik
Czas edycji: 2011-08-23 o 21:57
ach ten kasik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-25, 15:35   #424
KitiFighter7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość
a mnie sie wydaję, że łodzianie raczej nie zwracają na tą większej uwagi
Wiesz zawsze znajdzie się ktoś komu będzie sprawiało przyjemność dopiekanie innym Ja akurat w Łodzi spotkałam się z wieloma przykrymi sytuacjami, być może mam taki niefart do ludzi Jak to się mówi znalazłam się w nieodpowiednim miejscu o nieodpowiedniej porze. Mimo wszystko teraz tyję w tempie zadziwiającym jak widać nawet mój Marcin dzisiaj rano spojrzał na mnie i wyleciał z tekstem, że mi tyłek urósł a dzień wcześniej mnie podniósł i mówił, że rzeczywiście utyłam.. no cóż większość kobiet pewnie by swojemu mężczyźnie w tym momencie przyłożyła ale ja mu podziękowałam, bo strasznie mnie buduje, że inni zauważają zmiany, nad którymi tak zaciekle pracuję Teraz tylko poćwiczę łydki żeby się rozbudowały i będzie git

41 42 43 44 45 46 47 48 49 50,2 51 52 53,4

Wzrost: 170 cm
Udo: 50 cm
Łydka: 32,5 / 33 cm
Biodra: 88cm
KitiFighter7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-27, 09:12   #425
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KitiFighter7 Pokaż wiadomość
Wiesz zawsze znajdzie się ktoś komu będzie sprawiało przyjemność dopiekanie innym Ja akurat w Łodzi spotkałam się z wieloma przykrymi sytuacjami, być może mam taki niefart do ludzi Jak to się mówi znalazłam się w nieodpowiednim miejscu o nieodpowiedniej porze. Mimo wszystko teraz tyję w tempie zadziwiającym jak widać nawet mój Marcin dzisiaj rano spojrzał na mnie i wyleciał z tekstem, że mi tyłek urósł a dzień wcześniej mnie podniósł i mówił, że rzeczywiście utyłam.. no cóż większość kobiet pewnie by swojemu mężczyźnie w tym momencie przyłożyła ale ja mu podziękowałam, bo strasznie mnie buduje, że inni zauważają zmiany, nad którymi tak zaciekle pracuję Teraz tylko poćwiczę łydki żeby się rozbudowały i będzie git
Mnie mój TŻ też bardzo podbudowuje zawsze jak mnie trzyma na rękach to mówi "oj nie przesadzaj taka lekka to nie jesteś", po czym z ulgą stawia mnie na ziemię poza tym dla niego i tak jestem idealna, nie widzi żadnej niedowagi itp i mi to wystarcza

hmm patrząc po Twojej wadze, strasznie szybko tyjesz kurcze zdradz dziewczyno, jak Ty to robisz mi też waga troszeczkę skoczyła, ale tylko o jakieś 0,2 kg więc malutko
dwudziestolatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-27, 10:15   #426
KitiFighter7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dwudziestolatka Pokaż wiadomość
Mnie mój TŻ też bardzo podbudowuje zawsze jak mnie trzyma na rękach to mówi "oj nie przesadzaj taka lekka to nie jesteś", po czym z ulgą stawia mnie na ziemię poza tym dla niego i tak jestem idealna, nie widzi żadnej niedowagi itp i mi to wystarcza

hmm patrząc po Twojej wadze, strasznie szybko tyjesz kurcze zdradz dziewczyno, jak Ty to robisz mi też waga troszeczkę skoczyła, ale tylko o jakieś 0,2 kg więc malutko
Szczerze powiedziawszy to na początku w ogóle nie wiedziałam, że zaczęłam tyć.. dopiero jak wróciłam do domu od mojego TŻ i po jakimś czasie się zważyłam, to zauważyłam zmiany, ale nadal uważałam, że to zbyt piękne aby było prawdziwe. Miałam nerwicę, która z tego co zauważyłam minęła, więc to zapewne miało ogromny wpływ na moją wagę, poza tym jem regularnie 4-5 posiłków dziennie, ale nie są to zastraszające ilości (np. 4 kanapki na śniadanko) no i przede wszystkim ograniczyłam słodycze, gdyż wbrew pozorom to one są długo trawione i zalegają w żołądku, a później traci się apetyt i obciąża organizm. Tak czy inaczej ja po słodyczach nie tyłam, mimo że pochłaniałam nizliczone ich ilości Zmieniłam troszkę dietę, jem 2 razy więcej pieczywa, więcej mleka piję, sporo serów, wędliny no i makaronów oraz innych dań mącznych, muesli, dżemów itp. Unikam napoi gazowanych i kawy naturalnej.

Stary 2009-09-27, 10:50   #427
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze powiedziawszy to na początku w ogóle nie wiedziałam, że zaczęłam tyć.. dopiero jak wróciłam do domu od mojego TŻ i po jakimś czasie się zważyłam, to zauważyłam zmiany, ale nadal uważałam, że to zbyt piękne aby było prawdziwe. Miałam nerwicę, która z tego co zauważyłam minęła, więc to zapewne miało ogromny wpływ na moją wagę, poza tym jem regularnie 4-5 posiłków dziennie, ale nie są to zastraszające ilości (np. 4 kanapki na śniadanko) no i przede wszystkim ograniczyłam słodycze, gdyż wbrew pozorom to one są długo trawione i zalegają w żołądku, a później traci się apetyt i obciąża organizm. Tak czy inaczej ja po słodyczach nie tyłam, mimo że pochłaniałam nizliczone ich ilości Zmieniłam troszkę dietę, jem 2 razy więcej pieczywa, więcej mleka piję, sporo serów, wędliny no i makaronów oraz innych dań mącznych, muesli, dżemów itp. Unikam napoi gazowanych i kawy naturalnej.
Ja też długo "wychodziłam" z nerwicy...I z tego co zauważyłam, to od kiedy mam TŻ i on baaardzo mi w życiu pomaga, też minęła Ostatnio też zmieniłam trochę swoja dietę. Też jem dużo pieczywa, mięsa, wędlin, warzyw, owoców, makaronów, zup itp i od czasu do czasu zamiast ziemniaków robię sobie frytki Jem często, ale mało. Ja niestety na śniadanie jem bardzo malutko od zawsze tak mam, nie wiem czemu zwykle to tylko jedna, dwie kanapki, więcej mi "nie wejdzie", bo zaraz mi niedobrze
Stary 2009-09-27, 14:33   #428
KitiFighter7
Raczkowanie

Cytat:
Ja też długo "wychodziłam" z nerwicy...I z tego co zauważyłam, to od kiedy mam TŻ i on baaardzo mi w życiu pomaga, też minęła Ostatnio też zmieniłam trochę swoja dietę. Też jem dużo pieczywa, mięsa, wędlin, warzyw, owoców, makaronów, zup itp i od czasu do czasu zamiast ziemniaków robię sobie frytki Jem często, ale mało. Ja niestety na śniadanie jem bardzo malutko od zawsze tak mam, nie wiem czemu zwykle to tylko jedna, dwie kanapki, więcej mi "nie wejdzie", bo zaraz mi niedobrze
No ja miałam dokładnie to samo.. musisz mieć jeszcze nerwicę, bo ona tak się objawia.. widocznie się uspokoiłaś, ale nie do końca i może potrzeba jeszcze czasu na to. Ja od miesiąca normalnie bez mdłości jem rano i to dość spore ilości. Zazwyczaj rano nie jadłam nic i to rzutowało na mojej wadze, bo śniadanie jest najważniejsze.. Ja z nerwicy wyszłam sama, bez leków. Latami brałam leki, chodziłam do specjalistów, ale jeszcze bardziej się nakręcałam, aż w końcu poradziłam sobie sama, a mój TŻ wciąż poprawia mi nastrój i nawet zaproponował wspólne mieszkanie, żebym miała bliżej na uczelnię bo codziennie dojeżdżałam 25 km w jedną stronę a teraz mam 10 minut drogi hehe

Stary 2009-09-28, 10:49   #429
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cytat:
No ja miałam dokładnie to samo.. musisz mieć jeszcze nerwicę, bo ona tak się objawia.. widocznie się uspokoiłaś, ale nie do końca i może potrzeba jeszcze czasu na to. Ja od miesiąca normalnie bez mdłości jem rano i to dość spore ilości. Zazwyczaj rano nie jadłam nic i to rzutowało na mojej wadze, bo śniadanie jest najważniejsze.. Ja z nerwicy wyszłam sama, bez leków. Latami brałam leki, chodziłam do specjalistów, ale jeszcze bardziej się nakręcałam, aż w końcu poradziłam sobie sama, a mój TŻ wciąż poprawia mi nastrój i nawet zaproponował wspólne mieszkanie, żebym miała bliżej na uczelnię bo codziennie dojeżdżałam 25 km w jedną stronę a teraz mam 10 minut drogi hehe

ja też codziennie dojeżdżam prawie 40km w jedną stronę w tym jakieś 5km w jedną stronę muszę piechotką a to z pewnością korzystnie nie wpływa na moją wagę ale co zrobić
hmm ale ja tak od zawsze mam, nigdy nie mogłam rano dużo zjeść. Nawet, jeśli to już nie tak wcześnie. Po prostu pierwszy mój posiłek jest skromny...
Stary 2009-09-29, 12:48   #430
KitiFighter7
Raczkowanie

Cytat:
ja też codziennie dojeżdżam prawie 40km w jedną stronę w tym jakieś 5km w jedną stronę muszę piechotką a to z pewnością korzystnie nie wpływa na moją wagę ale co zrobić
hmm ale ja tak od zawsze mam, nigdy nie mogłam rano dużo zjeść. Nawet, jeśli to już nie tak wcześnie. Po prostu pierwszy mój posiłek jest skromny...
No ja 3 km na piechotkę zawsze chodziłam Ale jakiś ruch też trzeba mieć Tak czy inaczej ja też zawsze malutko jadłam na śniadanie i ciężko było się przestawić.. ale teraz jem już normalnie. Dzisiaj w szkole byłam już o 7:30 i pierwsze co zrobiłam to wyjęłam śniadanie i poszłam do sklepiku po dalsze zaopatrzenie hehe Może z czasem też się przyzwyczaisz do zjadania większej ilości.. może zamiast kanapek rób sobie muesli z mlekiem na ciepło (coś a' la owsianka) bo ja na początku tak robiłam no i jem głównie kanapki z dżemem.. na słodko zawsze coś szybciej wejdzie.. aha no i nie jem chleba białego tylko firmy Schulstad ten tostowy z 3 ziaren zbóż, bo on najlepiej rano "wchodzi" a jedna kromka ma 75 kcal

Stary 2009-09-29, 15:36   #431
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cytat:
No ja 3 km na piechotkę zawsze chodziłam Ale jakiś ruch też trzeba mieć Tak czy inaczej ja też zawsze malutko jadłam na śniadanie i ciężko było się przestawić.. ale teraz jem już normalnie. Dzisiaj w szkole byłam już o 7:30 i pierwsze co zrobiłam to wyjęłam śniadanie i poszłam do sklepiku po dalsze zaopatrzenie hehe Może z czasem też się przyzwyczaisz do zjadania większej ilości.. może zamiast kanapek rób sobie muesli z mlekiem na ciepło (coś a' la owsianka) bo ja na początku tak robiłam no i jem głównie kanapki z dżemem.. na słodko zawsze coś szybciej wejdzie.. aha no i nie jem chleba białego tylko firmy Schulstad ten tostowy z 3 ziaren zbóż, bo on najlepiej rano "wchodzi" a jedna kromka ma 75 kcal
a ja właśnie takie"normalne" kromki jem. I nie mogę niczego słodkiego rano jeść , bo mnie mdli muszę mieć coś, co nie jest słodkie...Jadłam kiedyś płatki śniadaniowe, ale pół godziny po tym byłam strasznie głodna Ja muszę mieć coś, co można pogryźć bo inaczej, to zaraz jestem głodna i zawsze jak tylko dojadę na uczelnie to wyciągam kanapkę nawet na wykładach jem, ale do tego wszyscy się przyzwyczaili i mówią, że to już taka tradycja nawet jak się przejdę chwilkę po mieści, to zaraz się głodna robię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-30, 14:12   #432
KitiFighter7
Raczkowanie

Cytat:
a ja właśnie takie"normalne" kromki jem. I nie mogę niczego słodkiego rano jeść , bo mnie mdli muszę mieć coś, co nie jest słodkie...Jadłam kiedyś płatki śniadaniowe, ale pół godziny po tym byłam strasznie głodna Ja muszę mieć coś, co można pogryźć bo inaczej, to zaraz jestem głodna i zawsze jak tylko dojadę na uczelnie to wyciągam kanapkę nawet na wykładach jem, ale do tego wszyscy się przyzwyczaili i mówią, że to już taka tradycja nawet jak się przejdę chwilkę po mieści, to zaraz się głodna robię
No i właśnie o to chodzi żeby być głodnym zwróć uwagę, że nieważne jest to ile jesz i co konkretnie, tylko ile ma kalorii i musi koniecznie pokrywać Twoje zapotrzebowanie kaloryczne, a płatki + suszone owoce + mleko pełnowartościowe to sporo kalorii no ale skoro Cię mdli to nie polecam ja w tej chwili chodzę po sklepach i szukam chleba najbardziej kalorycznego.. dzisiaj zakupiłam taki z suszonymi owocami, którego malusia kromeczka ma aż 86 kcal Dobra bo za bardzo odbiegamy od tematu i zaraz zacznie się narzekanie hehe, jak zacznę narzekać znowu na swoje patyczki, to tu wrócę

Stary 2009-09-30, 19:35   #433
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cytat:
No i właśnie o to chodzi żeby być głodnym zwróć uwagę, że nieważne jest to ile jesz i co konkretnie, tylko ile ma kalorii i musi koniecznie pokrywać Twoje zapotrzebowanie kaloryczne, a płatki + suszone owoce + mleko pełnowartościowe to sporo kalorii no ale skoro Cię mdli to nie polecam ja w tej chwili chodzę po sklepach i szukam chleba najbardziej kalorycznego.. dzisiaj zakupiłam taki z suszonymi owocami, którego malusia kromeczka ma aż 86 kcal Dobra bo za bardzo odbiegamy od tematu i zaraz zacznie się narzekanie hehe, jak zacznę narzekać znowu na swoje patyczki, to tu wrócę
Taaa chyba niedługo już nie będziesz tego wątku odwiedzać coś tak jakoś mi się wydaje i kto mi tu będzie radził
Stary 2009-10-01, 07:38   #434
KitiFighter7
Raczkowanie

Cytat:
Taaa chyba niedługo już nie będziesz tego wątku odwiedzać coś tak jakoś mi się wydaje i kto mi tu będzie radził
Spokojnie zawsze możesz PW napisać, a ja w przerwie na jedzonko będę odpisywać hehe. Już się tak przyzwyczaiłam do tego wątku, że ciężko mi będzie nie czytać, kto nowy się dołączył.. poza tym jeszcze troszkę narzekam na swoją wagę

Stary 2009-10-01, 11:05   #435
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie zawsze możesz PW napisać, a ja w przerwie na jedzonko będę odpisywać hehe. Już się tak przyzwyczaiłam do tego wątku, że ciężko mi będzie nie czytać, kto nowy się dołączył.. poza tym jeszcze troszkę narzekam na swoją wagę
ahh zazdroszczę szybko Ci waga rośnie...Mi już co prawda nie spada(przynajmniej na razie) ale żeby coś w górę poszła to nieee obecnie dobiło tylko do 42,5 i stop ja już chodzę taka przejedzona a po wadze tego nie widać nic a nic
a jakby co to będę pisać PW i "grubnijmy"
Stary 2009-10-07, 18:45   #436
justinn_1
Przyczajenie

Smile Dot.: Chude nogi - co nosić,żeby je optycznie pogrubić? :(

też mam chude nogi, lubię chodzić w spódnicach, ale w nich nie chodzę, bo się wstydzę, bo każdy patrzy się na mnie . Przy wzroście 159cm, udo: 51cm, w łydce 30cm. Ale z tymi ludźmi to chyba jest tak, że zazdroszczą...i dlatego patrzą i komentują. Ważne, żeby były proste...
justinn_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-08, 16:52   #437
Matylda82
Raczkowanie

Miałam ten problem, nosiłam wzorzyste rajstopy, raczej grube i niezbyt wysokie obcasy
Matylda82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-11, 17:36   #438
pawlinka
Przyczajenie

GG do pawlinka

Hej Dziewczyny
Widzę ze nie tylko ja mam problemo-obsesję na punkcie nóg.
Przy wzroście 171 cm ważę 53 kg. I niestety nie moge przytyć (mimo urodzenia dziecka) . Dodam że przed ciążą ważyłam 55 kg, a po ciąży mimo iż minęły 3 lata nigdy nie wrociłam do swojej dawnej wagi .
pawlinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-12, 16:11   #439
dwudziestolatka
Zakorzenienie

a masz zdjęcie nóżek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-12, 16:50   #440
Wenja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pawlinka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Widzę ze nie tylko ja mam problemo-obsesję na punkcie nóg.
Przy wzroście 171 cm ważę 53 kg. I niestety nie moge przytyć (mimo urodzenia dziecka) . Dodam że przed ciążą ważyłam 55 kg, a po ciąży mimo iż minęły 3 lata nigdy nie wrociłam do swojej dawnej wagi .

podaj swoje wymiary
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-13, 14:26   #441
pawlinka
Przyczajenie

GG do pawlinka

oto moje nogi, przepraszam za jakośc zdjęcia a co do wymiarów jak tylko sie zwymiaruje to napisze Dawno tego nie robiłam gdyz po kazdej miarce było załamanie nerwowe
Stary 2009-10-13, 14:32   #442
Wenja
Zadomowienie

No jaaa... masz swietne nogi :P a jakie dlugie?? od kroku do podeszwy mierzone a 2 pomiar od kolca biodrowego do podeszwy... wszyscy maja grubsze lydki ode mnie
Stary 2009-10-13, 15:03   #443
pawlinka
Przyczajenie

GG do pawlinka

od kroku do podeszwy 83 cm a to drugie hmm 92 pod warunkiem ze dobrze zmierzyłam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 15:30   #444
Wenja
Zadomowienie

a jaki masz obwod w najszerszym miejscu lydki?
Stary 2009-10-13, 15:34   #445
pawlinka
Przyczajenie

GG do pawlinka

obw. łydki w najszerszym miejscu az prawie 32
Stary 2009-10-13, 16:01   #446
Wenja
Zadomowienie

ja przy twoim wzroscie mam duzo dluzsze nogi i tyle samo w lydce wiec wyglada to strasznie
Stary 2009-10-13, 16:04   #447
pawlinka
Przyczajenie

GG do pawlinka

Natomiast sporo szczupłych dziewczyn pisze ze buty na obcasie odpadaja, ja niestety mam rozmiar 39 i dla mnie obcasy to jedyny ratunek, a nawet wydaje mi sie ze im wyzszy obcas to nogi lepiej wygladają. A Wy co myslicie?

Wenja to ile Twoje nogi mają cm ?

Edytowane przez pawlinka
Czas edycji: 2009-10-13 o 16:07
Stary 2009-10-13, 16:13   #448
Wenja
Zadomowienie

ponad metr muszkieterki tez odpadaja w najlepszy wypadku widzialam takie do kolan a nie za kolano...mam dlugie szczudla...
Stary 2009-10-13, 16:29   #449
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Pawlinka moim zdaniem masz bardzo ładne nóżki ja mam sporo chudsze łydki( co ja bym dała, żeby moje wyglądały jak te Twoje ze zdjęcia

A mi się udało znaleźć muszkieterki takie wysoookie tylko, że oczywiście muszę je zakładać na spodnie, bo inaczej noga mi w nich lata...
Stary 2009-10-13, 16:38   #450
pawlinka
Przyczajenie

GG do pawlinka

Ja w zeszłym roku kupiłam sobie takie prawie muszkieterki Lasockiego. Mozna je nosic za lub przed kolano. Jestem z nich bardzo zadowolona ,są skrojone tak prawie w sam raz na szczupłe nogi.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości