![]() |
#421 |
Rozeznanie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
Nie wiem,jak u was jest,ale jam mam promotora bardzo ostrego.Ostatnio gdy oddawał mi poprawiony rozdział,to dał mi do zrozumienia co ja robie na tych studiach,dosłownie "nawrzeszczał"na mnie przy całej grupie......Bardzo mnie to zniechęciło do pisania pracy mgr....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostaje mi tylko napisać, żebyś się tym nie przejmowała, bo zachowania promotora nie zmienisz.
![]() |
![]() |
#423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dwie promotorki (piszę dwie prace), jedna jest bardzo miła i bardzo...pasywna:rolleyes :Sprawdza tylko błędy ortograficzne, interpunkcyjne i przypisy ![]() Drugiej się trochę boję - absolutny autorytet i cięty język... Ale bardzo ją cenię, to konkretna, myśląca o studentach babka, zawsze cenne rady, bardzo szczegółowo analizuje prace ![]() Cytat:
Też się kiedyś nacięłam - potem musiałam się natrudzić, żeby znaleźć te numery stron z kilku pozycji:-( |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
o matko wiecie co?? dzis nam promotorka powiedziała, ze do swiąt trzeba juz oddac cała prace magisterską
![]() A mam pytanko: czy wy tez metodologie musicie pisac tylko wg jednego autora?? ja pisalam jak mi pasowało a teraz musze zmienic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
oo jaaaa, ja bym się pocięła jakbym do świąt miała oddać całą pracę. mam na razie książki i plan pracy i to jeszcze niezatwierdzony, bo promotor na wakacjach i zero motywacji do dalszej pracy. ale jak już się dogadam z promotorem, to myśle że pójdzie już jako.
edit: a wiecie może, czy są jakieś standardy odnośnie ilości rozdziałów ?? bo moja praca będzie raczej teoretyczna, na część praktyczną będę pisać aplikację w c++. (studiuję infę). i nie wiem co i jak, jak to wszystko rozplanować. bo teorii mam sporo
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
o 11 zaczynam moja prace z pracą magisterską
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Wtajemniczenie
|
Madzialenka masz jeszcze 20 min
![]() a ja wlasnie dostalam pierwsze uwagi od promotorki i ze za malo przeczytalam na ten temat chociaz jestem we Francji i mam dostep do wielu ksiazek...no niby tak,ale szczerze jest mi trudno cokolwiek znalezc... kurde dolek mnie dopadl okropny, nie czuje tej pracy nie wiem ogolnie jak to pisac,co czytac, jak szukac i gdzie szukac...bleee szkoda,bo temat fajny, sama sobie wymyslilam i nie powinno byc tak trudno powinnam miec wiecej entuzjazmu do niego. nie wiem co sie dzieje. musze jakos sie zmotywowac, wziac w garsc echech |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
no tak, jeszcze troche czasu mam.
a ja mam pytanie: po podobno trzeba miec tylko 30 linijek tekstu (czy w tym i przypisy sie licza??) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Madzialenka, działasz?
![]() Ja wciąż nie uporałam się z projektem...może dziś mi się uda skończyć. Już mi to ciąży! Pola - nie załamuj się, i nie demobilizuj! Najważniejsze, że pierwsze koty za płoty, wiesz jakich błędów unikać... Co do szukania materiałów, to ciężka sprawa...może oprócz tradycyjnej metody - katalog autorski, tematyczny, słowo kluczowe..., przejrzyj jakieś czasopisma literackie z roczników, w których Schmitt (bo o nim piszesz chyba, z tego co pamiętam) publikował jakieś powieści... Może też warto zajrzeć do słownika motywów literackich (francuskiego) itp? Trzymam kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
oj tak działam, tzn działałam rano
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj skończyłam projekt po północy...więc dziś jest TEN magiczny dzień, gdy zasiądę do pisania - choćby na trochę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
ja zaczynam dzis tez o 11
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Wtajemniczenie
|
no to powodzenia dziewczyny!!
a ja po wczorajszym dołku wzięłam się w garść, rozplanowałam czas co kiedy robię no i zobaczymy jak to będzie. emi_lka, dzięki za pomysły, na pewno skorzystam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ja też jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej. Z części teaoretycznej mam już 3 rozdziały (na 4). Dopiero od przyszłego tygodnia zacznę badania w lab. Była awaria sprzętu, niestety go nie naprawią (nie ma na to kasy) więc promotor zmienia mi temat. Tak konkretniej to zmienia mi metale, które mam zanalizować (miałam analizować frakcje tytanowców w popiołach przem. i ich formy mobilne). Dlatego czekam z napisaniem ostatniego rodziału teoretycznego. Pracy w lab mam na szczęście niewiele. Myślę, ze do końca marca spokojnie uda mi się skończyć badania i je spisać. Trzymam za Was kciuki. Damy radę ![]() Na szczęście promotora mam rewelacyjnego, bardzo pomocny, wyrozumiały i niestety flegmatyczny, ale jest ok. Pozdrawiam Kaśka
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
No w końcu z górki
![]() ![]()
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
aaa dziewczyny mam problem, chodzi o analize danych (nie wiem jak bedzie przejrzyscie wyglądało, wiec wszelkie rady mi sie przydadzą
![]() a wiec zrobiłam tabelke z budżetem czas dziennego dzieci (77 osób) ma ona 4 dane: odrabianie lekcji, szkoła. sen i czas wolny. Promotorka kazala mi to przedstawic na podstwie wykresów ze względu na klasę (2,4 6 klasa) i ze wzgledu na płec ![]() ![]() 1. wykres kołowy klasa 2 (i wklejam wykres z 4 danymi - oczywiscie licze ich sredną), potem obok wykres klasy 4 i klasy 6 (tak sama z płcia) 2. wykres słupkowy tu tez licze srednią ale przedstwiam to inaczej czyli na jednym wykresie daje od razu 3 klasy tylko analizuje po jednym czynniki np. sen: i 3 słupki leca(bo 3 klasy są), potem czas wolny w nastepnym wykresie i 3 slupki do tego z klasami . czyli mam 4 wykresy bo 4 dane są i co jes lepsze?? mam nadzieje, ze mnie rozumiecie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: co do wykresów to może dać obie formy? najpierw przedstawiasz dane, a potem robisz porównanie i dodajesz jakiś komentarz, bo zapewne jest tak, ze im wyższa klasa tym więcej obowiazków szkolnych a mniej czasu wolngo etc.
![]() |
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
ja mam te dane w tabeli teraz wszytskie zrobione dla kazdego dziecka oddzielnie zrobione, ale kobietka kazała zlikwidowac tabele i przedsawic na przykladzie wykresów z podziałem na klasy i płec. i nie wiem który wykres by był czytelniejszy z tych co pokazalam. a nie chce dawac 2 wersjii bo w sumie po co?? przeciez dane beda te same.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: niby tak, ale może warto zrobić porównanie i omówić jak się zmieniają dane wraz z nr. klasy, bądź też płcią. O ile się zmieniają. Że np. dziewczynki poświęcają więcej czasu na naukę niż człopcy (o ile takjest), bdź też, że im wyższa klasa tym więcej tej nauki a mniej czasu wolnego czy cuś. No ale to tylko taka moja sugestia, wydaje mi się, ze to może być ciekawe. A jeśli chcesz tylo jeden rodzaj to obstawiała bym pierwszy rodzaj. Ale swoją drogą promotorka dziwna, u mnie wykres bez tabeli by nie przeszedł.
![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
oby i u nas tak było
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
Będzie
![]() ![]()
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywscie ze wsyztsko sie tu zmienia wraz z wiekiem i to chce przdsawic, nie wiem tylko, czy lepiej w jednym wykresie (kolowym)analizowac jedna klasa przedstawiając jej budzet czasu dziennego i tak 3 wykresy zrobic (bo 3 klasy) i potem ich analiza czy zrobic wykresy słubkowe (wtedy 4 wykresy) i w każdym analizowac wszytskie 3 klasy ale biorąc pod uwage inny czynnik czyli np sen i 3 słupki jak to jest w kazdej klasie, potem nauka i 3 słupki itd. nie wiem co jest bardziej przejzyste potem dla innej osoby co to bedzie czytała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze mam pytanie co do przypisów - kiedy bierze się słowa w cudzysłów a kiedy nie? W ksiazkach nieraz zrobiony jest przypis, pisze z czego to jest ale cudzysłowia nie ma
![]()
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Przypis robisz:
1.kiedy cytujesz wtedy zaczynasz przypis od autora Szymon Hołownia, Tabletki z krzyżykiem. , Kraków 2007, s. 14-15. (tytuły kursywą) 2.kiedy przytaczasz czyjeś poglądy, wyniki badań wtedy na początku przypisu stawiasz Por. autor Por. Michał Głowiński, O intertekstualności, [w ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
Tak, to juz wiem
![]() Ale czy gdy parafrazuje jakis fragment z jednej ksiązki to nie robie przypisu?No zeby bylo widac ze na tym tekscie akurat bazowalam ![]()
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.