Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-17, 22:29   #421
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki

wlascicielka salonu w ktorym mam praktyki w ten sam dzien we Wroclawiu bedzie na szkoleniu ale Lady esther. Pracuja za to na kosmetykach rejuvi, i powiem ze maja fajne produkty

ja jakos zyje, zostalo w sumie 7 dni do konca praktyki chcialam tylko sprostowac bo nie wiem ktore komentarze byly do mnie. no wiec na dzien dzisiejszy wisi mi to jaka dostane opinie, po rozmowie z jedna praktykantka naprawde sie dowartosciowalam. Nie zycze nikomu takich praktyk, to koszmar, robic wszytsko pod presja, ciagle uwagi nawet przy klientkach, wiecie jaki to wstyd. ta dziewczyna chce napisac artykul do gazety lokalnej, i jestem prawie pewna ze to zrobi bo ma znajomosci. Ciesze sie ze to nie tylko moje odczucia bo juz przez chwile naprawde myslalam ze kompletnie nic nie umiem.

jakos wytrwam do konca, wiem przynajmniej jakie mam braki, teraz zacisne zeby ale powiedzialam sobie ze po raz ostatnio ktos mnie ponizal. Przyloze sie do pewnych rzeczy a wprzyszlym roku nie bede sie kierowac najlepszym salonem czyli wygladem, opinia, tylko wlascicielka, jakie ma podejscie. Nie mialam pojecia jakie to wazne. Nie uslyszalam ani jednego dobrego slowa, nawet kiedy wiem ze wszystko zrobilam źle i wykonalam caly zabieg samodzielnie, tyle ze bez masazu bo tego niestety nie umiem.

dzieki tej prktyce zaczelam bardziej zastanawiac sie nad tym co bede robic w przyszlosci. Napewno branza kosmetyczna ale czy praca w gabinecie tego nie wiem. Czasem mysle ze nie umialabym bez tego zyc, to jest to co lubie, ale z drugiej strony sama nie wiem
Stary 2008-09-17, 23:12   #422
Liiii
Zakorzenienie

Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki

dziewczyny powiedzcie mi czy z czasem gdy zaczelyscie studiowac kosmetologie, macie wiecej wydatkow? nie chodzi mi tutaj teraz o np. czesne tylko o to czy aby trenowac na kolezankach znajomych kupjecie wiecej kosmetykow z tych wyzszych polek?

a co ze szkoleniami? jak sie o nich dowiadujecie? i czy warto dodatkowo robic jakies kursy?

Liiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 23:15   #423
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

Kurczę, z tym pójściem do gazety to mnie zaskoczyłaś Faktycznie aż tak źle? Możesz podac jakis przyklad? Nie no w glowie mi sie nie miesci, ze wlascicelka salonu w ktorym masz praktyki zachowuje sie w ten sposob.. Co za ludzie.. Ten gabinet ma podpisana umowe ze szkola, czy sama szukalas? Jezeli ma to zloz tez zazalenie w szkole, u osoby odpowiedzialnej za praktyki, zeby nie dopuscici do tego, zeby inne dziewczyny tez przez to przechodzily.

Ja jak na razie nie mam jeszcze swojego dzienniczka bo nie został wypełniony.. Na ocenie zależy mi tylko ze względu na stypendium naukowe, bo wiem, że nie jest wiarygodna Dziewczyna z którą pracuję mówiła mi, że poprzedniej praktykantce została wystawiona 5 chociaz nie umiala nawet zmyc henny czy makijazu, opilowac paznokci, kompletnie nic! Po prostu byla mila i nieproblemowa, taki typ cichej myszki, ktora ja nie jestem i nigdy nie bede.. Szczegolnie, gdy mam racje

Wspolczuje Ci tych praktyk, szczegolnie gdy trafilo ci sie to po pierwszym roku i tak naprawde sama nie jestes pewna, czy chcesz pracowac w tym zawodzie.. Nie zniechcecaj sie, moze sprobuj poszukac jakiegow gabinetu, ktory szuka praktykantek do pomocy na weeekndy np. zeby podszkolic niektore rzeczy.

Aha, jezeli artykul sie ukaze to koniecznie daj znac!
Stary 2008-09-18, 10:03   #424
xxbiankaoo
Raczkowanie

a moze mi ktos napisac ile dokladnie godzin praktyk nas obowiazuje ? chodzi mi o 2 tygodniowe i miesieczne własnie uzupelniam dzienniczek i jest mi potrzebna pomoc
xxbiankaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-18, 12:47   #425
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

Cytat:
Napisane przez Liiii Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi czy z czasem gdy zaczelyscie studiowac kosmetologie, macie wiecej wydatkow? nie chodzi mi tutaj teraz o np. czesne tylko o to czy aby trenowac na kolezankach znajomych kupjecie wiecej kosmetykow z tych wyzszych polek?

a co ze szkoleniami? jak sie o nich dowiadujecie? i czy warto dodatkowo robic jakies kursy?
Hmm.. na pewno mam więcej wydatków, ale to dlatego, że więcej się dowiaduje i więcej chcę testować na sobie Co do trenowania to bez przesady, masaż na oliwce, lakiery jakieś masz a sprzęt do manicure/pedicure trzeba kupić jako wyprawkę.

Kosmetyki z wyższych półek wolę wypróbowywać na sobie Szczególnie kolorówkę Może jednak moja sytuacja jest inna, bo najpierw mieszkałam z dziewczynami z którymi raczej nie miałam kontaktu a teraz z 3 facetami, więc trenować nie ma jak. Jak już to zbierałyśmy się w kilka osób przed zaliczeniem z masażu i powtarzałyśmy ruchy.

Szkolenia są organizowane zarówno przez szkołę [ja miałam z Thalgo, Clareny i LD] jak i przez np. hurtownie kosmetyczne, wystarczy poszperać w necie.
Pytanie dla mnie z cyklu retorycznych, bo to już od Ciebie zależy czy chcesz nauczyć się nowych rzeczy, wypróbować kosmetyki, podyskutować o danej marce.. Kwestia wyboru

Cytat:
a moze mi ktos napisac ile dokladnie godzin praktyk nas obowiazuje ? chodzi mi o 2 tygodniowe i miesieczne własnie uzupelniam dzienniczek i jest mi potrzebna pomoc
Nie wiem o jakie Ci chodzi bo po każdym semestrze jest inaczej, ja teraz miałam 150. Powinnaś mieć to wypisane na skierowaniu, tak jak i zakres obowiązków/rzeczy do opanowania.

EDIT: tutaj dość przydatna rzecz dla niektórych:
http://asp.edu.pl/praktyki-kosmetyczne.php <-- praktyki można sobie też wykupić
http://www.kosmetykaprofesjonalna.pl...Str=1133905945 <-- list ze skargą i odpowiedź, wg mnie sensowna
Stary 2008-09-18, 15:54   #426
xxbiankaoo
Raczkowanie

nie dostałam takiego skierowania, dlatego nie wiem ile dokładnie godzin powinnam "odrobic: w miesiecznej praktyce, wiem tylko, ze dziennie powinno wychodzic 8 godzin chyba ze sie myle :\
xxbiankaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-18, 17:20   #427
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

U mnie było 150 godzin i wg zaleceń powinnam pracować 6 dziennie, zostawałam często jednak po 8-10 bo zależało mi na czasie. Wybierz się lub przedzwoń do swojego dziekanatu, nikt Ci nie powie przecież tutaj ile masz mieć godzin

Co do szkolenia REJUVI gdyby ktoś był jednak zainteresowany to podaje szczegoly:
Novotel, 28.09. godz. 10.00

Zabiegi:
1. Kwasy owocowe.
2. Zabieg wybielający.
3. Multilift ( kwasy owocowe + kwas mlekowy)
4. Zabieg przeciwtrądzikowy.
5. Zabieg liftingujący okolice oczu. --> poprawnie powinno byc napisane liftujący, jednak gdy dzisiaj zobaczyłam w ulotce ALESSANDRO perełkę pod tytułem PERFUM do stóp to ręce mi opadły..
Stary 2008-09-24, 11:44   #428
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

Moze kolejny temat do dyskusji zaproponuje, skoro ten o praktykach zamarł
Jak wygladaja zarobki kosmetyczek w waszych miastach? Co zaobserwowalyscie na praktykach? Jaki jest stosunek cen do wynagrodzen?

Tutaj mozna dosc pobieznie zobaczyc jak to wyglada w innych miastach:
http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,...smetyczka.html
Stary 2008-09-24, 15:00   #429
migotka41
Przyczajenie

Witam! melduje sie jako kolejna ktora zaczyna studia we Wroclawiu w tym roku wybralam studia dzienne bo napewno bym nie umiala pogodzic pracy i nauki cos by nie szlo po mojej mysli tak sie zlozylo ze moja kolezanka z klasy z liceum tez sie wybiera na ten sam kierunek i mam pytanie czy jest mozliwosc jezeli nie bedziemy z tej samej grupie przeniesienia sie bo to w sumie sa kwestie chodzby wsponelgo spedzania przerw miedzy zajeciami bo slyszalam ze bywaja kosmiczne . Z gory dzieki za odpowiedz i chetnie wymienie sie numerem gg z laskami ktore beda studiowac teraz na 1-szym roku na dziennych Pozdrawiam
migotka41 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-26, 21:03   #430
ogór
Rozeznanie

Nieśmiale pytam czy ktoś od tego roku wybiera się na WSPIA w Poznaniu - studia stacjonarne ?

ogór jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-27, 11:20   #431
fadinha
Przyczajenie

Witam ja rowniez zaczynam kosmetologie od pazdziernika. Na GWSH w Katowicach Mam nadzieje za podolam fizyce i chemi pozdrawiam
fadinha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 11:20   #432
agusiaaaaa19
Przyczajenie

Witam
co do tematu jaki zaproponowała Ameska....

ja mieszkam w Legnicy i w tym roku skończyłam dwuletnie studium kosmetyczne z wizażem(dziennie), mam na swoim koncie wiele szkoleń kosmetycznych ok 8 znanych firm + dwa na przedłużanie paznokci akrylem i żelem Bass Cosmetics i Star Nails. Nie mówie, że wszystko umiem robić perfekcyjnie czy znam sie na wszystkim i powinnam zarabiac po 1500zl od razu, ale to co sie dzieje w legnicy to poprostu porażka...i z tego linku co podałaś wynika że w innych miastach wcale nie jest lepiej
*Są oferty pracy dla kosmetyczki, ale oczywiście najpierw na staż- na rękę dostajemy 600zl ( ok zgadzam się z tym na początku staż, trzeba się jeszcze trochę na uczyć wyćwiczyć rekę itd). Problem pojawia się wtedy gdy pracodawczynie po upłynięciu stażu nie chcą zatrudniać na stałe bo wolą zatrudnić dalej kogoś innego na staż żeby mniej płacić...:eek : brak słów...
*inne koleżanki zgodziły się podpisać umowę o pracę ale pracodawczyni i tak płaci im inną sumę, oczywiście mniejszą niż ta która jest w papierach...
*koleżanka z lubina- pracowała w salonie od 9 do 21 przez 6 dni w tygodniu głownie i to też za grosze, miała na rękę niecały 1000zl a na podwyżkę czy jakąś prowizję od wykonanych zabiegów się nie zapowiadało...
*inna była na stażu 3 miesiące oprócz tego że robila głownie pedicure i henne a przy pozostałych zabiegach ledwie pomagala to sprzątała w salonie i sprzedawała kosmetyki a na koniec musiała zwrócić 400 zl babce za żekomo zronione manko...
Nie wiem, widziałam też oferty w gazetach na lepszych warunkach do 1200 zl nie wiem czy netto czy brutto ale to było dla pań które maja conajmniej 2 letnie doświadczenie. Teraz sie pytam skąd mam je wziąść?????
oczywiście nie co lepsze warunki są też dla dziewczyn które przedłuzają paznokcie .. lubie to robić i mogę od czasu do czasu ale nie jako codzienna praca, bo mnie interesuje pielęgnacja twarzy i ciała

Od jakiegoś tygodnia zastanawiam się czy dobrze zrobiłam idąc teraz od pażdziernika na studia kosmetyczne na ktore wywale dużo pieniędzy... bo co z tego ze to lubie skoro w przyszłości z tego nie wyżyje a o własnym salonie raczej nie ma mowy bo to trzeba mieć fundusze i to duże...

Jestem ciekawa jak to jest w innych miastach???? Dziewczyny piszcie
pozdrawiam serdecznie
agusiaaaaa19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 07:59   #433
Liiii
Zakorzenienie

mysle ze ja ktos otwsorzywlasny zaklad to ma o niebo lepiej, ale dziewczyny mam nadzieje ze bedzielepiej !
ja jestem juz po pierwszym zjezdzie zaocznych i jestem zadowolona

Stary 2008-10-13, 17:12   #434
Arya90
Zakorzenienie

A ja mam zamiar wybrać się po maturze (maj 2009) do poznania. Nie czytałam całego wątku, ale chciałam zapytać jak tam jest? Jaka atmosfera? I najważniejsze: ciężko jest? Jak z chemią i anatomią? Bo słyszałam, ze trudno dość jesli ktoś mało miał jej w liceum, a jestem właśnie taką osobą.
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-20, 13:31   #435
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

agusiaaaaa19 faktycznie, sytuacja w Legnicy wygląda niezbyt ciekawie, powiem Ci jednak, że we Wrocławiu wcale nie jest za różowo.. Gabinet w którym miałam praktyki działał an podobnej zasadzie jak te opisywane przez Ciebie, ciągła rotacja pracowników ze względu na naprawdę śmieszne zarobki.. Dziewczyny dostawały tam 15% od wykonanych zabiegów, gdzie np. pedicure kosztował 40 zł, henna z regulacją 17 zł, oczyszczanie z kawitacją 70 zł , ceny więc jak na Wrocław niskie.. Jedyną motywacją jest chyba ta praktyka, bo są takie dni, gdzie 5 zł zarobisz + ewentualne napiwki, ale ile się z tego może nazbierać.. Jednak dla właścicieli to jest zawsze dobry interes, przyjęcie studentów na staż będzie istnieć nadal i tego typu praktyki będą zawsze na porządku dziennym, liczy się przecież pieniądz..
Dla pocieszenia dodam, że widziałam również ofert po 15/20 zł za godzinę + prowizja za zabiegi, co jak dla mnie jest b. korzystne, szczególnie na początek U mnie na szkolnej tablicy ogłoszeń cały czas wiszą ogłoszenia typu: przyjmę kosmetyczkę, najlepiej z umiejętnością przedłużania paznokci.
Ja już teraz płacę za pokój 500 zł, tyle samo na życie, o opłatach za szkołę nie wspominając więc nie wyobrażam sobie tego, że miałabym pracować za 600 zł, wolałabym wrócić do hostessowania..
Miejmy jednak nadzieję, że sytuacja na rynku nie jest taka tragiczna, chociaż jak słyszę o tym, że połowa koleżanek oczywiście ma zamiar własne gabinety otwierać to niedługo nikt nie będzie pracowników potrzebował

Szczególnie, że poziom wiedzy i umiejętności szczerze powiedziawszy obniża się i to tragicznie.. Dzisiaj na zajęciach praktycznych prowadząca czytała nam "rodzynki" z kartkówek studentek II roku [ wiem, że nie było to zbyt kulturalne z jej strony, jednak mi też opadłyby ręce chyba..]"
- kolor skóry przy drożdżycy jest NIEHIGIENICZNY, zastanawiałyśmy się co studentka miała na myśli..
- grzybica jest chorobą WIRUSOWĄ i powoduje bolesność skóry wokół paznokcia
- drożdżyca i grzybica w zasadzie to nie różnią się niczym..
- zanokcica dotyczy MACIERZY paznokcia

I wiele tego typu perełek.. chociaż u mnie też zdarzają się kwiatki typu pytanie po zbaiegu kawitacji: to co, mogę sobie już iść na solarium?
W ręce takich specjalistów, którzy legitymują się wyższym wykształceniem nie chciałabym nigdy trafić..

P.S. 26. X w Novotelu jest bezpłatne szkolenie z BIELENDY, ktoś chętny
Stary 2008-10-20, 16:26   #436
agiii
Zadomowienie

oooo! a co to za szkolenie? czy moga tam przyjsc osoby z zwenatrz czy tylko studentki kosmetologii?
agiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-20, 17:52   #437
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

hhmm.. to jest ogólnie szkolenie skierowane dla kosmetyczek/studentek, ale miejsc jest dużo i nikt Cię nie sprawdza na wejściu, więc wydaje mi się, że nie powinno być problemu
Stary 2008-10-24, 15:51   #438
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

AKTUALIZACJA: szkolenie z BIELENDY jest na godz. 10.00 w Novotelu, ulica Wyścigowa , miejsc nie trzeba rezerwować
Stary 2008-11-20, 16:06   #439
klodi22
Przyczajenie

Czesc dziewczyny!
Tak sobie czytam to forum i tez mam kilka pytan.
Skonczylam w tamtym roku Studium Kosmetyczne, od przyszlego roku chcialabym pojsc na studia do Wroclawia. Chcialam sie dowiedziec, czy ktoras z Was studiuje zaoczne w Wyszej Szkole Ochrony Zdrowia? Jesli tak, bardzo bym prosila o jakies informacje, co prawda napisalam do nich maila z zapytaniem, ale jak narazie odpwiedzi nie uzyskalam. Jaki jest poziom, jak wyposazone sa pracownie kosmetyczne, czy zajecia odbywaja sie tak jak w WSF-co tydzien?
Jesli chodzi o to jak jest na rynku kosmetycznym, to nie tylko w Legnicy, Wroclawiu czy innych mniejszych badz wiekszych miastach trafia sie na 'wyzyskiwaczy'. Ja sama pracowalam w Warszawie, w ekskuzywnym Salonie SPA. Pracowalam po 10-12 godzin dziennie, mialam naobiecywanie niewiadomo co, a jak przyszlo co do czego(wyplata) to dostalam 700 zl! Mam mnostwo kolezanek, ktore skarza sie na zarobki, na traktowanie, na umowy itp itd. Mozna by tak pisac i pisac niestety, temat rzeka. Chcac byc dobra kosmetyczka naprawde trzeba sie napracowac(chodzi mi o nauke), naprawde duzo musimy wiedziec, ale rzeczywistosc jest taka ze bardzo rzadko pozniej ktos nas docenia. Miejmy nadzieje ze to sie kiedys zmieni, i z tego zawodu bedzie mozna godnie wyzyc.
To sie troszke rozpisalam jak na pierwszy raz
Pozdrawiam Was goraco i prosze o odpowiedz co do szkoly.
klodi22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-06, 11:56   #440
zelgadia
Raczkowanie

Witam,
W tej chwili studiuję I rok na KWSPZ tzn Krakowskiej Wyższej Szkole Promocji Zdrowia, ale zastanawiam się nad przeniesieniem do Czamary we Wrocławiu. Jak sądzicie jest taka możliwość po polowie roku czy musiałabym zaczynać od nowa w październiku? I czy którakolwiek z was może w jakikolwiek sposób porównać poziom tych dwóch uczelni? Sprawdzałam wcześniej to obie miały dość pozytywne opinie (przynajmniej w większości), ale wybrałam Kraków ze względu na partnera a mieszkam w Bielawie 60 km od Wro i w sumie teraz trochę żałuję tej odległości... Słyszałam że Czamara trochę się "zepsuła" porównując z początkiem działalności, ale wolałabym od was uzyskać w miarę obiektywny osąd.
Pomóżcie Proszę!
zelgadia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-16, 12:45   #441
BlauFarma
Przyczajenie

Witam
Szukam chętnej do uczestnictwa w akcji promocyjnej dermokosmetyków firmy Blau Farma w aptekach, pierwsza promocja w przyszłą sobotę w Magnolii we Wrocławiu, zainteresowane proszę o kontakt na e-mail a.szczurowski@blaufarma.p l ( cv albo krótka notka, doświadczenie) 9-14 zł/h
Pozdrawiam
BlauFarma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 19:00   #442
agiii
Zadomowienie

Dziewczyny studiujące u Czamary, jak to jest z językiem obcym? bo wyczytalam na stronce: "W programie jest również do wyboru język angielski lub język niemiecki." z ciekawosci takze zaglądnelam do planu dla 1 roku i tam nie ma zadnego języka. Uczycie sie go?
Stary 2009-01-28, 19:07   #443
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agiii Pokaż wiadomość
Dziewczyny studiujące u Czamary, jak to jest z językiem obcym? bo wyczytalam na stronce: "W programie jest również do wyboru język angielski lub język niemiecki." z ciekawosci takze zaglądnelam do planu dla 1 roku i tam nie ma zadnego języka. Uczycie sie go?
jezyk obcy jest od 2 roku przez 4 semestry
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 19:37   #444
agiii
Zadomowienie

dziękuję bardzo za odpowiedz
Stary 2009-02-01, 17:13   #445
Klapusiek
Przyczajenie

Hey Justyneczkaa ! chciałam sie Ciebie spytać jak jest na tych studiach w Szczecinie??bo ja też chce pójść na studia ale w tym Szczecinie nie ma w czym wybierać...a nie chce za bardzo wyjeżdżać z miasta..bardzo bym chciała zostać wizażystką-stylistką, masażystką ale nie bardzo wiem czy warto tam iść gdzie ty poszłaś..?jestem troszkę załamana że moje marzenia nie spełnią się...a w tym roku mam maturę...proszę poradź mi co mam robić..
Klapusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 20:42   #446
cbab6038fa2d8b6807118ea8918f02bf2a489cf0_5f77b0f29e2aa
Konto usunięte

Treść usunięta
cbab6038fa2d8b6807118ea8918f02bf2a489cf0_5f77b0f29e2aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 15:21   #447
muszu3
Przyczajenie

Witam serdecznie wszystkie Panie troche poczytalem wasze wpisy , komentarze itd. I mam tez takie pytanko , a co z facetami na takich studiach jak kosmetologia ?? sa jacys ?? bo ja np. myśle zeby wybrac wlasnie ten kierunek . Pozdrawiam
muszu3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 15:44   #448
Liiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszu3 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie Panie troche poczytalem wasze wpisy , komentarze itd. I mam tez takie pytanko , a co z facetami na takich studiach jak kosmetologia ?? sa jacys ?? bo ja np. myśle zeby wybrac wlasnie ten kierunek . Pozdrawiam
u mnie jest jeden

Stary 2009-02-05, 15:48   #449
sintagma
Wtajemniczenie

U mnie jest dwóch tzn nie w grupie tylko na roku. Własnie sie dowiedziałam ze zakichanej chemii nie zdałam.....super,2 zaliczone ,jedna nie,jeszcze jedna przede mną....
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 17:30   #450
muszu3
Przyczajenie

tak myślalem ze calych zastepow facetow to tam nie bedzie hehe ciekawi mnie taka praca , i chciabym to robic ale troche przerazaja mnie te studia ta chemia , biologia ajjj no ale zobaczymy co to bedzie jeszcze mam rok liceum przed soba
muszu3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości