![]() |
#421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ugg Boots
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
ojj przepraszam... za drugim razem mierzenia wyszło mi 24.3
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- ok , dziękuję to problem prawie mam rozwiązany ![]() przepraszam, że tak męczę ale chce się upewnić w swojej decyzji bo buty mało nie kosztują ![]() proszę o doradzenie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Przyczajenie
|
Przesylam pare stronek australijskich nie jest az tak tanio jak mozna kupic na paddys market w sydney no ale zobaczcie :
http://www.uggboots.com.au/frameset.asp http://www.jumbougg.com.au/ http://www.uggbootsaustralia.com.au/ http://uggbootsmadeinaustralia.com.a...FQczbgodSh8C0Q http://www.australianuggboots.com.au...FQZBbgodZCjy0Q http://www.uggstore.com.au/?gclid=CM...FRW1bwodz09SzA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
To już jest tak bezczelna reklama, że mam nadzieję, że sklep tej pani splajtuje. Ja również widziałam buty od tego sprzedawcy i jako posiadaczka kilku oryginalnych par byłam w szoku. Oczywiście również usłyszałam tę samą historyjkę, której komentować chyba nie ma sensu bo wszystko już zostało opisane. Żeby nie było-na dokumentach celnych również się znam, z racji mojej pracy i mogę dać 100% gwarancji, że to nie są oryginalne rzeczy. Poza tym zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz-dlaczego niektórym się wydaje, że celnicy mają regularne szkolenia z rozpoznawania wszystkich produktów i wszystkich marek? Jakby to miało wyglądać? A potem mieliby jeszcze znaleźć czas, żeby każdą paczkę sprawdzać i dokładnie oglądać każdy przedmiot? Przecież tych paczek tam jest tysiące. Skąd w takim razie biorą się wszystkie podróby? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co tej pani, która handluje UGG to może sama nie jest świadoma, że sprzedaje podróbki? ![]()
![]() |
![]() |
#427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
Wyśle, że babka wie bo na innych stronach z oryginałami pojawiają się linki do strony z w stanach.
Jednak stron z podróbami jest tak dużo, że można się zakręcić co jest prawdziwym ugg, a co nie. Nawet ten filmik który krąży na youtube http://virtuela.com/ugg_podroby.htm pokazuje buty ugg z australii i odsyła do stronki australijskiej. A przecież jedyne oryginalne buty ugg są ze stanów. Także myślę, że celnicy nie są jakoś poinformowani i uczuleni na co mają zwracać uwagę sprawdzając oryginalność ugg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przez urząd przechodzą tysiące paczek. Ile doba musiałaby mieć godzin, żeby dokładnie obejrzeć każdy produkt w każdej paczce? Celnicy zwracają uwagę na zawartość paczek, czy jest zgodna z tym, co widnieje w dokumentach, czy nie ma nic ponadto. Oczywiście zdarza się, że reagują jeżeli niepokoi ich wygląd jakichś produktów ale nie ma możliwości sprawdzenia wszystkiego dokładnie. Ja nie wiem, czy pani MB.... jest świadoma tego, że nie są to oryginalne buty, czy też jest na tyle niezorientowana w temacie, że nawet nie wie, że sklep od którego kupuje buty nie posiada oryginałów, ale skoro tyle ludzi zwraca buty bo są nieoryginalne, to już dawno powinno dać jej to do myślenia. Tymczasem na moje stwierdzenie, że buty nie są oryginalne pani MB... zaskoczona odparła, że pierwszy raz jej się zdarza sytuacja, że ktoś tak mówi o jej butach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/buty-ugg-australia...246855819.html czy te buty są oryginalne waszym zdaniem?? dołączam jeszcze zdj które dostałam od sprzedawcy.
Załącznik 3447167 Załącznik 3447178Załącznik 3447181 Załącznik 3447192Załącznik 3447188 Załącznik 3447196Załącznik 3447209 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
Podróba. Całkiem inna metka powinna być. Ktoś już zamieszczał zdjęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
@sara137: Oczywiście, że tak. Wszystko zależy od tego w jakim stanie jest podeszwa - czy da się coś z niej zrobić. Na to pytanie może jednak odpowiedzieć tylko i wyłącznie szewc. Dzięki za odpowiedź. Podeszwa w sumie obie są pęknięte przez całą szerokość. Jednak szkoda mi ich wyrzucać. Po pierwsze przywiązanie do nich, po 2 poza podeszwą nic im się nie dzieje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Raczkowanie
|
kurcze poza metka wszystko wygląda chyba dobrze?? może są jeszcze jakieś inne metki?? ktoś się orientuje??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
Musi być logo jak na zdjęciu. Ta torba i buty z metkami to przykłady podróbek podanych na stronie oryginalnych UGG
Edytowane przez rikola Czas edycji: 2010-10-06 o 20:49 Powód: podanie złej informacji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
czyli buty których zdjęcia załączyłam to repliki?? ja znowu słyszałam że buty muszą być w pudełku a nie torbie?
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- w takim razie gdzie przez internet można kupić oryginale ugg?? czy ktoś wie??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
Buty muszą być w pudełku, ale do dodatkowo powinna być taka papierowa torba w pudełku.
Byty na pewno oryginalne kupisz na stronie uggaustralia.com ale są spore koszty sprowadzenia ich do Polski. Na pewno też są na ebay. Wydaje mi się również, że oryginały sprzedaje na allegro Distoman (9), ale super pewna nie jestem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
@rikola
Chyba niedokładnie zapoznałaś się z informacjami zamieszczonymi na stronie producenta, albo po prostu nie zrozumiałaś kontekstu wypowiedzi. Decker wyraźnie zaznacza, aby wystrzegać się replik, które charakteryzują się m.in. tym, że buty pakowane są w torbę antystatyczną z napisem Snow Boots - nie ważne czy jest to torba materiałowa, czy też papierowa. Podobnie zresztą wspomina o "kiepskim szyciu" i futerku. Coś czuję, że będę musiała przygotować jakąś instrukcje jak rozróżnić oryginalne obuwie od podrobionych, bo ciągle wynikają z tego różne problemy ![]() @pauli88 Powtórzę jeszcze raz, bo widzę, że nie zwróciłaś uwagi na tą informacje. Na stronie producenta znajdziesz listę sklepów internetowych, w których kupisz oryginalne obuwie*. Wejdź, poszukaj, sprawdź. Co zaś się tyczy doboru odpowiedniego rozmiaru. Zobacz załączoną przeze mnie rozmiarówkę producenta, porównaj długość stopy w centymetrach z dopasowanym do niej rozmiarem i dobierz ten, który Tobie najlepiej odpowiada. Jak się boisz, to nie bierz mniejszego, tylko ten, który nosisz - zawsze możesz ratować się skarpetką, jak się futerko ubije. *"UGG® Australia does NOT authorize any of its dealers to sell on eBay, Amazon.com, or any other on-line auctions or trade boards." @sara137 Ciężka sprawa... Nie wiem, czy będziesz mogła to zareklamować u producenta, gdyż wydaje mi się, iż mogą to podciągnąć pod uszkodzenie wynikające z nieprawidłowego użytkowania obuwia. W tym przypadku wątpię, aby jakiś szewc podjął się tego zadania, gdyż nikt Ci nie da gwarancji, że sklejone obuwie znowu się nie popsuje. Możesz jednak spróbować, bo niejednego cudotwórcę mamy na świecie ![]() Co zaś się tyczy celników, to wtrącę trzy grosze, bo sporo wiem o ich pracy. Mają oni szkolenia, na których uczą się, jak odróżniać oryginale produkty od podrobionych. Jednakże firma UGG, wbrew pozorom, nie jest zbyt znana na naszym rynku, a co za tym idzie, do urzędu nie wpłynęły w tej sprawie żadne zażalenia (zresztą, jak same widzicie po swoim przykładzie, w przypadku uggów ciężko jest odróżnić oryginały od replik). Pamiętajcie więc, że jeżeli kupicie od kogoś podrobione buty (torebkę, zegarek, sprzęt elektroniczny - cokolwiek), kto będzie szczycił się tym, iż ma papiery z odprawy celnej, że wszystko jest w porządku, to możecie - a nawet powinniście - poinformować urząd celny, że sprzedawca sprowadza podrobiony towar (często się zdarza, że poszkodowani klienci zwracają się o pomoc do urzędu celnego). Kolejna kwestia... jesteśmy w UE i nie wszystkie repliki ściągane są z Chin czy Stanów. Bardzo często sprzedawcy zaopatrują się w innych państwach sąsiednich - np. w Niemczech i stamtąd sprowadzają podrobione produkty transportem kołowym. Niestety, ale proceder związany ze sprzedażą fałszywych towarów jest obecny nie tylko w Polsce, ale także w Stanach czy w Wielkiej Brytanii - w końcu większość torebek Vuittona na polskim rynku, to repliki - niektóre są tak straszne, że aż bolesne ![]() ![]() Edytowane przez kitten von mew Czas edycji: 2010-10-04 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
kitten von mew
myślę, że sporządzenie takiej instrukcji bardzo by się przydało bo widać że naprawdę się znasz na tym ![]() czyli te załączone przeze mnie wyżej buty to repliki?? (ta metka dziwna bardzo) też mi się wydaje że Distomen (9) ale do tej pory nie przesłał mi zdj metek i pudełka... pisze że coś mu się popsuło w aparacie... karta chyba i w piątek ma mi dosłać te zdj, więc wtedy zobaczymy.. ja miałam mieć buty przywiezione z Londynu ale nie wyszło... okazało się że bardzo drogie;/ 860zł;/. za ile można kupić ugg w usa?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja również bardzo bym prosiła o instrukcje jak rozpoznać oryginalne UGG. Edytowane przez rikola Czas edycji: 2010-10-04 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Instrukcja będzie do końca tygodnia. Obiecuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Przyczajenie
|
w Butyku znalazłam kilkanaście fasonów butów Emu, niektóre to chyba [na pewno] podróbki, bo są jakoś podejrzanie tanie
http://www.butyk.pl/blog/czyje-to-bu...gsy-od-szpilek http://www.butyk.pl/blog/trendy/buty...e-w-obiektywie tutaj są te tanie, za mniej niż 200 zł, ale widać, że to imitacja http://www.butyk.pl/blog/hity/cieple...iej-niz-200-zl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
Dot.: UGG gdzie kupić oryginalne HELP !
witam
ponieważ jestem posiadaczka butów UGG, zakupionych w Dublinie w firmowym salonie, chciałam przestrzec, żeby kategorycznie nigdy nie kupować tych butów na allegro, czy na stronach typu: www.uggaustralia.sklep.pl Jeśli chcecie mieć oryginalne UGG, to albo trzeba się wybrać do firmowego salonu lub salonu patronackiego ( w Polsce jak do tej pory takiego nie ma) albo zakupic na asos.com lub schuh.co.uk, bo tam dostaniecie oryginalne buty i z tego co sie oreintuje to wysylaja je do Polski. Mozna tez zakupic na zappos.com, ale trzeba sie liczyc z clem i droga wysylka. Chcialam jeszcze tylko dodac, ze oplaca sie zainwestowac w oryginal, swoje mam juz 5 lat! chodze w nich cala zime i nic sie z nimi nie dzieje. Zaplacilam za nie 240 euro, ale to byly dobrze ulokowane pieniadze. Jestem na prawde bardzo zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
a jeżeli zakupię na miejscu w usa to będę mieć mniejsze koszty czy większe?? jak to jest??
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- a jeżeli bym zamawiała przez internet to jakie są koszty wysyłki i odprawy celnej?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Zakochalam sie
![]() Czy ktos widzial gdzies te butki? (kupione w Poznaniu chyba)
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/ugg-australia-clas...258724186.html czy te buty sa oryginalne?
wiecie moze gdzie kupic oryginalne Uggi aqua?
![]() |
#449 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Była rozmowa o tym allegrowiczu. Wszystkie buty tego sprzedawcy są nieoryginalne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Rozeznanie
|
Dot.: UGG gdzie kupić oryginalne HELP !
Ja kupiłam moje UGG za 50 Funtów, co prawda nie tradycyjny model, tylko letni, ale na jesień się nadają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.