|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Obozy - Kto w tym roku wybiera się do Hiszpanii ?
kurde tzn. ze jak mi bedzie brakowalo 3 tyg. do 16 to nie wejde na dyskoteke?;o
|
|
|
|
|
#422 |
|
Rozeznanie
|
Cen wstępu na dyskotekę nie znam, bo mieliśmy już w cenie wykupiony karnet. Język to oczywiście angielski i migi
Niektórzy sprzedawcy znają trochę polski, co nas miło zaskoczyło Ja wykupiłam jedna fakultatywna wycieczkę - rejs statkiem ze szklanym dnem wybrzeżem Costa Brava i zwiedzanie Tossa de Mar za 18e. Niestety, pogoda nam się wtedy zepsuła, było pochmurno i wiało. Oprócz tego mieliśmy jeszcze możliwość pojechania do Waterworld za 25e, Marineland za 22e i wieczór hiszpański za 25e. Ja wzięłam 150e i mi starczyło, nawet jeszcze jakieś drobne przywiozłam z powrotem. Tak, opaliliśmy się wszyscy Niektórzy nawet za bardzo :P Ja, nauczona niemiłymi doświadczeniami z tamtego roku cały wyjazd smarowałam się filtrem 20 a i tak wróciłam brązowa. Dziewczyny, nie szarżujcie z opalaniem, smarujcie się kremami z porządnym filtrem. Mówię to szczerze, bo wiele osób cierpiało przez poparzenia słoneczne. Ja sama, siedząc ok. 15 min na balkonie bez żadnych filtrów troszkę się sparzyłam, a nie mam jaśniutkiej karnacji. Naprawdę, nie warto męczyć skóry, uwierzcie.afus - niestety, jeżeli nie nagną dla was granicy wiekowej, to nie wejdziesz. Edytowane przez Selene2203 Czas edycji: 2009-07-13 o 16:02 |
|
|
|
|
#423 |
|
Raczkowanie
|
selene, a jak wyglądało wychodzenie wieczorami itd? musieliscie byc punktualnie w hotelu czy jak to wygladalo? ;p a w dzien mogliscie sami chodzic po miescie czy ?
a tak pozatym to chyba ci chodzilo o dyskoteke las vegas, a nie sala vega? (: |
|
|
|
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
A te 150 Eur to wzięłaś tak ogółem na wszystko czy miałaś jakąś osobną kase na wycieczki fakultatywne ?
|
|
|
|
|
#425 |
|
Zadomowienie
|
powiedzcie mi jeszcze czy krem z filtrem 15 do opalania wystarczy żeby się nie spalić?
nie chciałabym też brać większego bo chcę przyjechać opalona mimo wszystko
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm... Ja biorę 35 i będę opalona, a nie spalona
Zawsze brałam powyżej 30 i byłam ładnie opalona Ale to zależy od karnacji.
|
|
|
|
|
#427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#428 |
|
Przyczajenie
|
a jak ceny pocztowek, znaczkow? albo np ciuchow w stradivariusie?
|
|
|
|
|
#429 |
|
Raczkowanie
|
ja też się zastanawiam nad filtrem . mam jasną karnację, nawet bardzo, a wiadomo, że chcę wrócić opalona
35 ??
|
|
|
|
|
#430 |
|
Raczkowanie
|
Starczy Ci, a opalona będziesz
|
|
|
|
|
#431 |
|
Rozeznanie
|
Opalone będziecie nawet z 50
Zwykle wychodziliśmy z grupą, mieliśmy czas wyznaczony i robiliśmy co chcieliśmy (nie było problemu, bo czasu było dużo i, jak chcieliśmy, do późnego wieczoru). Jeżeli ktoś w ciągu dnia chciał coś kupić itd. też mógł bez problemu wyjść, tylko musiał się odmeldować. 150 e miałam ogólnie, ale, jak pisałam, tylko ta jedna fakultatywna mnie zainteresowała. Disco Sala Vega, nawet gdzieś mam koszulkę stamtąd Choć nazwę Las Vegas też słyszałam. Pocztówki kosztują zwykle 50 centów, znaczek do Polski 62 centy. Ja tunikę w Stradivariusie kupiłam za 13e, koszulkę z napisem I (serduszko) Barcelona za 6 e (choć widziałam też po 10). Reszty nie pamiętam Polecam kupić Malibu, bo jest tańsze niż w Polsce - ja za 1l zapłaciłam 9.90 e. Aha, no i radzę zabrać wapno - w tamtych stronach uczulenie na słońce wcale nie jest takie rzadkie.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#432 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zadomowienie
|
zapytam w kliku wątkach o to samo ale wydaje mi się, że są inne składy
otóż czy jest jakaś osoba jadąca na obóz studencki w wieku około 20 lub więcej lat? czy to tylko 18latki jadą? bo tak czytam i czytam i przeważnie taki wiek.
|
|
|
|
|
#434 |
|
Raczkowanie
|
no ja myślę..
to dobrze że mogliście wychodzić sami późno.. ![]() zastanawiam się dalej jak to bd w tych namiotach.. |
|
|
|
|
#435 |
|
Przyczajenie
|
Jest tu ktuś kto w piątek wyjeżdża do Lloret de mar z Częstochowy? ;- ).
|
|
|
|
|
#436 |
|
Przyczajenie
|
ja we wtorek do blanes z Wielunia ok. Czestochowy
|
|
|
|
|
#437 |
|
Raczkowanie
|
Bella92, Ty będziesz w namiotach?
|
|
|
|
|
#439 |
|
Przyczajenie
|
tak w namiotach
a co Ty tez w tym terminie?mieszkam 25km od Wln, ale za to chodze tam do szkoly :P Edytowane przez bella92 Czas edycji: 2009-07-16 o 13:28 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#440 |
|
Przyczajenie
|
JA Dzisiaj wrociłam z Blanes mam 15 lat i na legalu wpuszczaja na dyske Sala Vega
(Polska ochrona),kolezanka wchodzila ma 14 lat wiec luz wzielam 165 euro zostalo MI 10 było za***iscie Polecam !!
|
|
|
|
|
#441 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
popieram w 200% ![]() ![]() było genialnie namioty w porządku... dyskoteki w porządku ![]() wszytsko gra ) opieka w porządku faceci również ![]() ![]() POLECAM :P:P:P
|
|
|
#442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo to tylko dobra wola ochrony. A, właśnie, zapomniałam wspomnieć, że wszyscy ochroniarze tam to Polacy
|
|
|
|
|
|
#443 |
|
Raczkowanie
|
A to super
Mam nadzieję, że też wejdę Jak ze zwiedzaniem Monako i Wenecji?? Co z ładowaniem telefonów?? Kradli w namiotach i w Barcelonie?? O której z powrotem byliście w Katowicach? Jedzenie było dobre?
|
|
|
|
|
#444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz moze od ilu lat wpuszczaja do dyskotek Areny i Las Vegas? |
|
|
|
|
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
Bella92, nie, ja jadę 17 sierpnia.. tylko że już lepiej, Ty będziesz w namiotach więc dasz właściwą opinię, myślałam że nikt z namiotów już nie przyjedzie, co tylko zaglądam tu, na forum, to ktoś wraca albo z Lloret, albo z Blanes ale hotelu
Ale już się cieszę że ktoś odezwał się z campingowiczów ![]() dziewczyny, opowiadajcie bardziej szczegółowo.. podłącze się do pytania powyżej - jak jedzenie, zwiedzanie Monaco i Wenecji, no i te telefony... poza tym, jak wyglądał autokar? a jak ze światłem w namiocie? trzeba wziąć latarke? Opiekunowie młodzi i fajni? Jak wyglądał przykładowy dzień? o której pobudka itp.. no i łazienki. ile ich tam jest? nie wiem, dajmy na to że będzie te 40 osób i jednak ranna toaleta mimo wszystko trochę zajmuje, zwłaszcza u dziewczyn Mogliście wychodzic sobie na wieczór i wracac w nocy? Albo słyszałam też ze osoby się wymykają z namiotów i idą na plażę na noc, możliwe to jest?
|
|
|
|
|
#446 |
|
Przyczajenie
|
Ja bym chciala jechac do Hiszpani w sierpniu. Ale bym jechala sama i troche sie tego obawiam. Zawsze lepiej z kims kogo juz znasz, razniej..
Jedzie ktos w sierpniu? A moze polecicie cos fajnego? Bo jeszcze nawet nie mam zarezerwowanego, ale mam nadzieje ze gdzies sie miejsca znajda ;D |
|
|
|
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
ja jadę w sierpniu, 17tego dokładnie
do Blanes pod namioty.
|
|
|
|
|
#448 |
|
Przyczajenie
|
a podasz strone na ktorej to jest? ;D
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- http://www.kolonie.net.pl/szczegoly.php?id=937 ten oboz mi sie podoba ;d moze ktos jedzie na to? albo by pojechal? ;p |
|
|
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
spoko, tylko znajde...
http://www.wakacje.net.pl/hiszpania/oboz/
|
|
|
|
|
#450 |
|
Przyczajenie
|
eeeej fajne ;d i cena atrakcyjna ;d a z kim jedziesz?
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- miejsc juz nie ma ;[[[[ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

Niektórzy sprzedawcy znają trochę polski, co nas miło zaskoczyło
Ja wykupiłam jedna fakultatywna wycieczkę - rejs statkiem ze szklanym dnem wybrzeżem Costa Brava i zwiedzanie Tossa de Mar za 18e. Niestety, pogoda nam się wtedy zepsuła, było pochmurno i wiało. Oprócz tego mieliśmy jeszcze możliwość pojechania do Waterworld za 25e, Marineland za 22e i wieczór hiszpański za 25e. Ja wzięłam 150e i mi starczyło, nawet jeszcze jakieś drobne przywiozłam z powrotem.