Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-14, 22:40   #421
Feme21
Wtajemniczenie

Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki

Ja też jestem studentką pedagogiki
a konkretnie to studiuję sobie zintegrowaną edukację wczesnoszkolna i wychowanie przedszkolne...

dzieci to moja specjalnosc (narazie, póki nie mam swoich .. he he he )

Feme21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-15, 09:52   #422
Ann_ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Feme21 Pokaż wiadomość
Ja też jestem studentką pedagogiki
a konkretnie to studiuję sobie zintegrowaną edukację wczesnoszkolna i wychowanie przedszkolne...

dzieci to moja specjalnosc (narazie, póki nie mam swoich .. he he he )
Czyżby na UŚ?? Na którym jesteś roku?? Studiuję tą samą specjalność i jestem baaardzo zadowolona (póki praktyki nie zaczęły się na dobre )
Ann_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-15, 10:09   #423
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a ja jestem (jak juz pisałam) na wczesnej edukacji zintegrowanej i... w tym roku mam obrone. składam podania o prace do pzredszkoli i skzól ale nic nie ma ech... cos czuje, ze na papierku (dyplomie) sie skonczy moja kariera

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-15, 11:20   #424
Ann_ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a ja jestem (jak juz pisałam) na wczesnej edukacji zintegrowanej i... w tym roku mam obrone. składam podania o prace do pzredszkoli i skzól ale nic nie ma ech... cos czuje, ze na papierku (dyplomie) sie skonczy moja kariera
Ojj trzeba wierzyć, że się uda Po obronie będziesz mieć mocną kartę w ręku, w przeciwieństwie do niektórych po pedagogice o innych specjalnościach (słowa moich wykładowców ). Początki są trudne, ale znam osoby, które miały podobnie, a na kilka dni przed rozpoczęciem roku szkolnego rozdzwoniły się telefony i trzeba było wybierać w ofertach 2-3 placówek . Głowa do góry! (za 3 lata też pewnie będę się tak dołować )
Stary 2008-03-15, 11:23   #425
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ann_ka Pokaż wiadomość
Ojj trzeba wierzyć, że się uda Po obronie będziesz mieć mocną kartę w ręku, w przeciwieństwie do niektórych po pedagogice o innych specjalnościach (słowa moich wykładowców ). Początki są trudne, ale znam osoby, które miały podobnie, a na kilka dni przed rozpoczęciem roku szkolnego rozdzwoniły się telefony i trzeba było wybierać w ofertach 2-3 placówek . Głowa do góry! (za 3 lata też pewnie będę się tak dołować )
dzieki za miłe słowa oby sie udalo, bo szkoda by było czekac kolejny rok na kolejne szanse

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-15, 14:14   #426
Feme21
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyżby na UŚ?? Na którym jesteś roku?? Studiuję tą samą specjalność i jestem baaardzo zadowolona (póki praktyki nie zaczęły się na dobre )
nie wiem czy stety czy niestety ale nie jestem na UŚ (nowa matura mi na to nie pozwolila..) studiuję w WSH w Sosnowcu

i jestem na pierwszym roku poniewaz dwa lata tkwiłam w policealnej na Terapii Zajęciowej z czego jestem bardzo zadowolona choć nie pracuje w zawodzie

Feme21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-15, 21:20   #427
Ann_ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Feme21 Pokaż wiadomość
nie wiem czy stety czy niestety ale nie jestem na UŚ (nowa matura mi na to nie pozwolila..) studiuję w WSH w Sosnowcu

i jestem na pierwszym roku poniewaz dwa lata tkwiłam w policealnej na Terapii Zajęciowej z czego jestem bardzo zadowolona choć nie pracuje w zawodzie
aha, rozumiem Już myślałam, że znalazła się jakaś bratnia dusza z UŚ i będzie można wymienić się spostrzeżeniami i podzielić absurdami dnia codziennego (ja wprawdzie z filii UŚ z czego nieraz bardzo się cieszę). Pozdrawiam!
Stary 2008-03-26, 16:29   #428
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07

dziewczyny, obuidzlam sie z przyslowiowa reka w nocniku..
tzn. na smeirc zapomnialam o cwiczeniach z historii wychowania jakie bede wlasnie miec..
Czy ma ktoras z was moze notatki z zagadnienia :

*kształtowanie sie nowoczesnych metod nauczenia poczatkowego i wychowania przedszkolnego , FREDER, KONSTANTY MSZYŃSKI (nie wiem czy nazwiska dobrze mam zapisane )

Jesli tak, blagam o pomoc.. jesli tylko bede mogla jakos sie odwdziecze !!
Stary 2008-03-27, 18:25   #429
kaszellek
Zadomowienie

GG do kaszellek

o ja też pedago na UW
animacja społ-kulturowa, aktualnie rok drugi, przymiarki do licencjatu i wzięcia dziekanki ;D
haha i wieczna próba ogarnięcia się z tymi studiami, które są ciekawe ALE tak zabałaganione jak chyba mało który wydział na UW
kaszellek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 14:36   #430
wiki1006
Przyczajenie

GG do wiki1006

domyslam sie ze studjujesz na PWSZ w Lesznie swietna uczelnia skonczylam ja 2 lata temu i bardzo dobrze wspominam wykladowcow i szkole
wiki1006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 20:54   #431
karmaniola
Przyczajenie

a ja skończyłam pedagogikę (konkretnie: praca socjalna) w ubiegłym roku, odrobiłam staż i teraz szukam pracy

same studia bardzo mi się podobały, tylko znaleźć pracę w zawodzie nie jest tak łatwo jak nam pewne osoby mówiły, kiedy wybieraliśmy specjalność

w każdym razie jeśli pracownikiem socjalnym nie zostanę świat sie nie zawali jest wiele zawodów, nie związanych z oświatą, pomocą społeczną itd., w których może odnaleźć się pedagog, w dodatku są to o wiele lepiej płatne prace...

a tak nawiasem mówiąc - czy to tylko ja tak mam? - za każdym razem kiedy ktoś mnie pyta, co skończyłam, a ja odpowiadam, że pedagogikę, słyszę: a to nauczycielką będziesz...
karmaniola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-11, 14:17   #432
anuteczka
Raczkowanie

Ale jestem zadowolona . W końcu udało mi się załatwić sobie praktyki . Byłam w tylu miejscach, ciągle słyszałam, że nie przyjmują studentów po pracy socjalnej. Ale w końcu mi się udało, będę miała praktykę w Ośrodku Interwencji Kryzysowej dla Kobiet i Ich Dzieci - Ofiar Przemocy w Rodzinie (w Olsztynie). Ośrodek należy do Caritasu. Będą to moje pierwsze praktyki. Jestem pozytywnie nastawiona i bardzo ciekawa jak będzie, szczególnie dlatego, że to Caritas. Może któraś z was "pedagożki" kochane miała praktyki w podobnym miejscu ?

anuteczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-11, 14:19   #433
kamilciaop
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karmaniola Pokaż wiadomość
a tak nawiasem mówiąc - czy to tylko ja tak mam? - za każdym razem kiedy ktoś mnie pyta, co skończyłam, a ja odpowiadam, że pedagogikę, słyszę: a to nauczycielką będziesz...

ojjj tak tak...za każdym razem to słyszałam...
kamilciaop jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-11, 19:52   #434
dzasta110
Wtajemniczenie

witam wszystkich pedagogów i studentów
mam pytanie: czy ktoś z was miał taki przedmiot jak komuniakcja społeczna?? A konkretnie poszukuje jakiś zabaw, ćwiczeń na temat męska i żenska komunikacja i nigdzie nie mogę znaleźć... może mógłby mi ktoś pomóc

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-12, 11:04   #435
Pati1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadia07 Pokaż wiadomość
dziewczyny, obuidzlam sie z przyslowiowa reka w nocniku..
tzn. na smeirc zapomnialam o cwiczeniach z historii wychowania jakie bede wlasnie miec..
Czy ma ktoras z was moze notatki z zagadnienia :

*kształtowanie sie nowoczesnych metod nauczenia poczatkowego i wychowania przedszkolnego , FREDER, KONSTANTY MSZYŃSKI (nie wiem czy nazwiska dobrze mam zapisane )

Jesli tak, blagam o pomoc.. jesli tylko bede mogla jakos sie odwdziecze !!
Niestety nie mam nic takiego, moja historia wuchowania jest na etapie "raczkowania" obecnie przerabiamy wychowanie u ludów pierwotnych
Stary 2008-04-14, 10:34   #436
milusia177
Raczkowanie

witam was dziewczyny

mam problem:P (juz do niektorych z was pisalam o prosbe)
Poszukuje jakiegos konspektu zajęć dla dzieci

czesc merytoryczna:Temat,cele,f ormy ,srodki zajec,metody i zasady zajęc,

czesc metodyczna: tok zajęc ,czynnosci wychowawcy i czynnosci wychowankow (to ma byc w tabelce)

i pytanie: moze ktoras z was ma cos podobnego i moglaby pomoc mi??

czekam jak cos na wiadmomosci prywatne ,pozdrawiam i milego poniedzialku
milusia177 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 12:44   #437
misty82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmaniola Pokaż wiadomość
NO niestety tez to słysze
ja skonczyłam Pedagogike pracy socjalnej hihi i na nauczycielke napewno zapędów nie mam

19.IX.2009 Nasz dzień
misty82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 15:12   #438
witaminka22
Przyczajenie

Witam wszystkie wizażanki.
Mam do Was prośbe. Chciałabym studiować pedagogike ale nie jestem do końca zdecydowana jaką specjalność. Chciałabym was prosić o rade.
Zastanawiam się nad specjalnosciami : doradztwo zawodowe i personalne albo resocjalizacja.
Proszę o rade. A może polecacie mi jakąs inną specjalność. Intersują mnie studia na UAM ( o ile sie dostane).
Poza wymienionymi przeze mnie są tam jescze specjalnoci takie jak: praca socjalna, pedagogika opiekuńczo-wychowawcza, edukacja elementarna i terapia pedagogiczna, no i pedagogika specjalna związana z edukacją i rehabilitacją osób z niepełnosprawnością intelektualną.

Mam nadzieje że mi doradzicie coś ponieważ jestem taką niezdecydowaną osobą że aż mi wstyd.

Przyznam że intersują mnie w szczegolności te dwie specjalności wymienione jako pierwsze. Tak więc prosze o rade.
witaminka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 16:46   #439
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminka22 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie wizażanki.
Mam do Was prośbe. Chciałabym studiować pedagogike ale nie jestem do końca zdecydowana jaką specjalność. Chciałabym was prosić o rade.
Zastanawiam się nad specjalnosciami : doradztwo zawodowe i personalne albo resocjalizacja.
Proszę o rade. A może polecacie mi jakąs inną specjalność. Intersują mnie studia na UAM ( o ile sie dostane).
Poza wymienionymi przeze mnie są tam jescze specjalnoci takie jak: praca socjalna, pedagogika opiekuńczo-wychowawcza, edukacja elementarna i terapia pedagogiczna, no i pedagogika specjalna związana z edukacją i rehabilitacją osób z niepełnosprawnością intelektualną.

Mam nadzieje że mi doradzicie coś ponieważ jestem taką niezdecydowaną osobą że aż mi wstyd.

Przyznam że intersują mnie w szczegolności te dwie specjalności wymienione jako pierwsze. Tak więc prosze o rade.
Wydaje mi się, że wszystko zależy od Twoich perspektyw, co chciałabyś robić po studiach. Resocjalizacja to chyba ciężki kawałek chleba bo teraz dzieciaki i młodzież są bardzo rozwydrzone, a zwłaszcza dzieciaki z problemami, które chcemy przywrócić do społeczeństwa. Powiem Ci, że mnie bardzo się podoba specjalizacja jaką jest resocjalizacja, na pewno pójdę na takie studia podyplomowe bo marzy mi się pracować w więzieniu. Niestety u mnie na UMK nie ma takiej specjalizacji więc wzięłam opiekuńczo - wychowawczą jako najbardziej naturalną człowiekowi, bo przecież opiekę i wychowanie masz na każdym kroku życia i to nie tylko jeśli chodzi o dzieciaki (opieka). Mogę Ci jedynie powiedzieć jak to wygląda z perspektywy pedagoga opiekuńczo - wychowawczego (kończącego studia, niepraktykującego) Zajęcia są miłe, ciekawe, również fakultety na temat technik negocjacyjnych, poradnictwa o-w więc takie wszystko w jednym. Bo tak naprawdę pedagodzy o-w mają styczność ze wszystkim Dla mnie to najbardziej naturalny kierunek na pedagogice, więc polecam

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 17:42   #440
dzasta110
Wtajemniczenie

ja miałam podobne problemy ze specjalnością jak Ty witaminka, dlatego też zdecydowałam się na profil ogólny, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam bo teraz konieczne są uzupełniające magisterskie albo podyplomówka, żeby mieć specjalność
moim zdaniem resocjalizacaja to taka specjalnośc przyszłościowa, bo ludzie mają coraz więcej problemów, a o młodzieży to już nie wspomnę, ale podobnie jest też z doradztwem, chociaż myślę, że tego to już nadmiar jest i będzie ciężko z pracą

Stary 2008-04-18, 11:10   #441
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

dziewczyny mam prośbę, za tydzień mam kolokwium zaliczeniowe z socjologii, wszystko mamy sobie sami opracować w domu, bo na ćwiczeniach zajmowaliśmy się wypełnianiem jakiś głupich ankiet :/
mam już prawie wszystko opracowane, ale nie mogę nigdzie znaleźć, co to jest RODZINA MONADYCZNA.
mam nadzieję, że ktoraś z was mi pomoże dzięki z góry
Stary 2008-04-18, 13:28   #442
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07

przede wszystkim chodzilo CI o rodzine NOMADYCZNA :P (literki pomieszalas to dlatego nie moglas znalezc )
jest to taka rodzina ktora zyje ze soba na odleglosc.
powszechne zjawisko w dzisiejszych czasach, kiedy np.jedno z malzonkow + dziecko zostaja w kraju, a drugie z maloznkow wyjezdza za granice pracowac

ja sie walsnie zabieram za nauke filozofii bo za tydzien mam egzamin.
czy ktoras z was wie mzoe..czy spor o uniwersalia to to samo co spor sceptykow(sredniowiecze) ?
Stary 2008-04-18, 14:20   #443
Daria_P
Wtajemniczenie

Dokładnie, tak jak napisała Nadia, literki sie poprzestawiały i ciężko znaleźć.
Rodzina nomadyczna: tzw. małżeństwo na odległość, małżonkowie żyją z dala od siebie ze względu na odległe miejsca pracy lub partnerzy mieszkają razem lecz nie widują się ze względu na nienormowany czas pracy; małżeństwa na odległość są częściej narażone na rozwód; „gdy pojawi się potomstwo, borykają się ze wzmożoną zazdrością o partnera pozostawionego bez kontroli

Daria_P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 15:04   #444
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

facet nam na auli dyktował zagadnienia i pewnie źle zrozumiałam i zapisałam
dzięki wielkie
Stary 2008-04-18, 16:15   #445
kamilciaop
BAN stały

a ja ztaka małą prośba sie zwracam...podpowie mi któraś jakie można przeprowadzic cwiczenia doskonalace umiejętności społeczne...bede wdzieczna...
kamilciaop jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 19:05   #446
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

potrzebuję jeszcze ładnej książkowej regułki "więzi rodzinnych", w moich xerówkach niczego nie znalazłam pomożecie?

edit: zaczęłam dziś metodologię badań socjologicznych opracowywać i nie mogłam wyszukać w swoich xerówkach następująych zagadnień:
1. źródła wiedzy socjologicznej (3rodzaje)
2. warunki przyczynowości (3 warunki)
3. przebieg procesu badawczego wg Szackiej
może któraś z was ma sprawdzone odpowiedzi na to? w necie niczego nie znalazłam,jednak wolałabym coś sprawdzonego "książkowego"

Edytowane przez sugar_kitty
Czas edycji: 2008-04-20 o 20:40
sugar_kitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-22, 13:18   #447
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Ja tez studiuje pedagogike obecnie jestem na pierwszym roku magistra. a dokladnie studiuje Pedagogike wczesnoszkolna i przedszkolna z terapia pedagogiczna.
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-22, 14:10   #448
dzasta110
Wtajemniczenie

mam pytanie do tych którzy już pisali prace licencjacka lub magisterską, bo nie wiem kompletnie jak zacząć mój ostatni rozdział, czyli opisy tych wszystkich badań. Ja stosuję wywiad i wiem, że muszę te osoby przedstawić (napisać kilka słów o nich), ale nie wiem jak to wszystko zacząć a czas nagli jakby ktoś mi pomógł byłabym bardzo wdzięczna

Stary 2008-04-22, 14:19   #449
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
mam pytanie do tych którzy już pisali prace licencjacka lub magisterską, bo nie wiem kompletnie jak zacząć mój ostatni rozdział, czyli opisy tych wszystkich badań. Ja stosuję wywiad i wiem, że muszę te osoby przedstawić (napisać kilka słów o nich), ale nie wiem jak to wszystko zacząć a czas nagli jakby ktoś mi pomógł byłabym bardzo wdzięczna
Ja właśnie piszę pracę magisterską i jestem na etapie badań, również moim narzędziem badawczym jest kwestionariusz wywiadu Na końcu każdego kwestionariusza umieszczasz tzw. metryczkę a w niej (w moim przypadku) płeć, wiek, wykształcenie (bo moje zmienne niezależne to właśnie płeć, wiek i wykształcenie). Badania do pracy dyplomowej maja zazwyczaj charakter anonimowy i metryczka zależy od Twoich zdefiniowanych zmiennych niezależnych w metodologii badań własnych No to się powymądrzałam trochę Jak coś to pytaj, może będę umiała Ci pomóc

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-22, 14:27   #450
dzasta110
Wtajemniczenie

a ja nie mam metryczki... nic mi kobieta nie mówiła, ani nie kazała takowej robić. U mnie zmienna niezlażena to nastoletnie macierzyństwo, zmienna zależna aspiracje życiowe. Wywiady mam już zrobione (8 sztuk) no i pytania dotyczą ciąży i aspiracji tych dziewczyn. No i niewiem jak mam zacząć ten ostatni nieszczęsny rozdział, bo sobie z książek łatwo było poprzepisywać a teraz trzeba uruchomić mózgownicę

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości