Lubelskie Żonki!! - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-20, 12:52   #421
martuko
Wtajemniczenie

Dot.: Lubelskie Żonki!!

alusia, to szybciutko zadzialaliście Życzę samych pozytywnych wieści i przezyć. Rozumiem,że chcesz potwierdzić wioadomośc jak najszybciej, ale może rzeczywiście troszkle poczekaj? Moja lekarka , jak rozmawialam z nią o planowaniu dziecka powiedziala, że jak sie zorientuję że jestem w ciązy to mam się zgłosić jakoś w 8 tygodniu, chyba żebym się źle czula i potrzebowala zwolnienia.
A my własnie mieliśy wizytę znajomych z trojką malych biegających szkrabow. TAjfun przeszedł nam przez mieszknaie - dobrze, że jest czas żeby sie spokojnie na takie doświadczenia przygotować no i nie rodzi sie kilku dzieci od razu
Yoolia. a Ty jak sie czujesz? I SOnia - dawnmo się nie odzywala, mam nafdzieję, że dobrze sie czuje ...
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 14:39   #422
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
alusia gratulacje

to bedzie chyab jakis 3 tydzień ciąży, obawiam się, że lekarz może jeszcze nie zobaczyć fasolci ale może wyslę cie na Bete HCG - a to najpewniejsze badanie pokazujące dokładnie wiek ciąży
ok 6 tygodnia na usg bedzie już widać bijące serducho
3tydzien jak to brzmi!Yoolia Ty tez na początku ciągle o tym myślałaś?Czuje sie jak pare dni przed ślubem.Ręce mi sie trzesą.każdemu bym się chwaliła ale mąż mówi,żebyśmy nikomu nie mówili bo może to nie pewne...on nie ufa testom.Ale to możliwe ,że test by żle pokazał?Ja myślałam,że trzeba szybko lecieć do lekarza sprawdzić czy wszystko ok itd.a tu piszecie,że nie trzeba sie spieszyć...
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 14:56   #423
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez alusia* Pokaż wiadomość
3tydzien jak to brzmi!Yoolia Ty tez na początku ciągle o tym myślałaś?Czuje sie jak pare dni przed ślubem.Ręce mi sie trzesą.każdemu bym się chwaliła ale mąż mówi,żebyśmy nikomu nie mówili bo może to nie pewne...on nie ufa testom.Ale to możliwe ,że test by żle pokazał?Ja myślałam,że trzeba szybko lecieć do lekarza sprawdzić czy wszystko ok itd.a tu piszecie,że nie trzeba sie spieszyć...
jak ja to dobrze znam
z jednej strony wielka radość i chec podzielenia sie ze wszystkimi a z drugiej obawa czy test dobrze pokazał.

no tak 3 tydzień licząc od zapłodnienia (mniej więcej 14 dni przed spodziewaną @), bo od ostatniej @ to będzie jakieś 5 tygodni.

Do lekarza mozesz pojsc, a nóż widelec coś tam juz zobaczy a jak nie to powinien cie wysłac na badanka.

Jak chcesz być bardziej pewna zawsze mozesz powtórzyć test (testy rzadko się mylą) albo pojsc do laboratorium i zrobić bete HCG - kosztuje ok 24 zł i bedziesz wiedziała w którym dokładnie jestews tygodniu

Martuko
czuję sie dobrze, ale juz jestem na zwolnieniu, brzuszek coraz większy i cięższy, często też twardnieje. Został mi miesiąc i kilka dni
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 14:57   #424
jodie
Zakorzenienie

Alusia gratulacje....

u mnie teoretycznie do przodu...w pracy super , ale w czwartek ktoś zburzył mój spokój , kolejny cios w moim poplątanym życiu....

opiszę póżniej , bo net w domku mi nie działa i piszę od koleżanki

pozdrawiam wszytskich i życze spokojnego weekendu
Stary 2007-10-20, 15:02   #425
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
jak ja to dobrze znam
z jednej strony wielka radość i chec podzielenia sie ze wszystkimi a z drugiej obawa czy test dobrze pokazał.

no tak 3 tydzień licząc od zapłodnienia (mniej więcej 14 dni przed spodziewaną @), bo od ostatniej @ to będzie jakieś 5 tygodni.

Do lekarza mozesz pojsc, a nóż widelec coś tam juz zobaczy a jak nie to powinien cie wysłac na badanka.

Jak chcesz być bardziej pewna zawsze mozesz powtórzyć test (testy rzadko się mylą) albo pojsc do laboratorium i zrobić bete HCG - kosztuje ok 24 zł i bedziesz wiedziała w którym dokładnie jestews tygodniu

Martuko
czuję sie dobrze, ale juz jestem na zwolnieniu, brzuszek coraz większy i cięższy, często też twardnieje. Został mi miesiąc i kilka dni
A takie badania to gdzie można zrobić.Rozumiem ,że prywatnie ale w przychodni ogólnej czy ginekologicznej?
Stary 2007-10-20, 15:03   #426
nicky_1981
Rozeznanie

WOW Alusia gratuluję!!!!!!:jup i:
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 15:16   #427
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
A takie badania to gdzie można zrobić.Rozumiem ,że prywatnie ale w przychodni ogólnej czy ginekologicznej?
ja robiłam w Lublinie w Luxmedzie.
myslę, że w każdym laboratorium (tam gdzie robisz badani krwi moczu) robią.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-20, 15:58   #428
tola3804
Zakorzenienie

Alusia! Gratuluję! Wspaniała wiadomość!
Stary 2007-10-22, 09:02   #429
alusia*
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny
Dzis chce zrobic to badanko o którym pisała Yoolia beta HCG ale u nas luxmed dopiero od10:30!
Ale szybko weekend zleciał...szkoda
Stary 2007-10-22, 09:02   #430
Sonia11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
alusia, to szybciutko zadzialaliście Życzę samych pozytywnych wieści i przezyć. Rozumiem,że chcesz potwierdzić wioadomośc jak najszybciej, ale może rzeczywiście troszkle poczekaj? Moja lekarka , jak rozmawialam z nią o planowaniu dziecka powiedziala, że jak sie zorientuję że jestem w ciązy to mam się zgłosić jakoś w 8 tygodniu, chyba żebym się źle czula i potrzebowala zwolnienia.
A my własnie mieliśy wizytę znajomych z trojką malych biegających szkrabow. TAjfun przeszedł nam przez mieszknaie - dobrze, że jest czas żeby sie spokojnie na takie doświadczenia przygotować no i nie rodzi sie kilku dzieci od razu
Yoolia. a Ty jak sie czujesz? I SOnia - dawnmo się nie odzywala, mam nafdzieję, że dobrze sie czuje ...
Dzieki, u mnie w sumie ok. Ale jak to na początku pewne objawy dają o sobie znać
Alusia- jeszcze raz gratulacje.
Mexx-zdjęcia piękne.
Ja w weekend oglądałam zdjęcia mojego brata z pleneru od Zomera. Byli podobnie jak my w Janowcu. Oczywiście powiedział P. Arturowi że jest moim bratem i że w związku z tym chcialiby aby zdjęcia były toche inne. Co do efektu-na 100 zjęć może 20 pozycji jest takich jak moje, a reszta-zupełnie inne. Poza tym są świetne. Więc widać że jednak sie da w tym samym miejscu zrobić coś innego.
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 09:06   #431
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Dzieki dziewczyny
Dzis chce zrobic to badanko o którym pisała Yoolia beta HCG ale u nas luxmed dopiero od10:30!
Ale szybko weekend zleciał...szkoda
alusiu a Ty nie pracujesz w Lublinie?

jesli tak to może przed pracą w Lublinie, Luxmed jest od 7-mej chyba do 19-tej, wyniki powinny byc tego samego dnia po 14-tej, najpozniej na drugi dzień

aha i bety nie trzeba robić naczczo, tak wiec o kazdej porze możesz zrobić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-22, 09:23   #432
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
alusiu a Ty nie pracujesz w Lublinie?

jesli tak to może przed pracą w Lublinie, Luxmed jest od 7-mej chyba do 19-tej, wyniki powinny byc tego samego dnia po 14-tej, najpozniej na drugi dzień

aha i bety nie trzeba robić naczczo, tak wiec o kazdej porze możesz zrobić
Pracowałam w Lublinie ale od kwietnia pracuje w Łęcznej,na miejscu.U nas jest Luxmed ale od 10:30.Uspokoiłas mnie ,że nie trzeba na czczo!Uf...Bo nie wyobrazam sobie do prawie 11 nic nie jeść!Ale jak będą wyniki to oni mi je tam odczytaja czy musze iść z nimi do lekarza?
W sobote w nocy bylismy ze znajomymi w Bidzie.Strasznie byłam głodna.podali danie najpierw naszemu koledze, jak poczułam zapach to dostałam mdłośći.Póżniej tylko dziubnełam troche swoją porcje.Narazie o moim stanie wie oczywiscie mąż,i dwie przyjaciółki.Głupio sie czuje ,że moja mam nie wie ale jak będe pewna to będziemy sie chwalić
Stary 2007-10-22, 09:36   #433
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Pracowałam w Lublinie ale od kwietnia pracuje w Łęcznej,na miejscu.U nas jest Luxmed ale od 10:30.Uspokoiłas mnie ,że nie trzeba na czczo!Uf...Bo nie wyobrazam sobie do prawie 11 nic nie jeść!Ale jak będą wyniki to oni mi je tam odczytaja czy musze iść z nimi do lekarza?
na wydruku z wynikami od razu masz podane normy i sama możesz zinterpretować
Stary 2007-10-22, 10:47   #434
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
na wydruku z wynikami od razu masz podane normy i sama możesz zinterpretować
Ale lipa w tej Łecznej.Badanie robią tylko do 11 a wyniki byłyby w piątek!Dzwoniłam do Lublina na Królewską i tam wyniki byłyby po14 tego dnia co robie badanie.Wyniki moga mi przesłac faksem,mailem lub podac telefonicznie.To pojade do Lublina i sobie zrobie będzie szybciej.Mam nadzieje,że w srode na srode dostane wolne.
Stary 2007-10-22, 10:50   #435
jodie
Zakorzenienie

Witam wszystkei Mężatki
Dziś piszę już od siebie z pracy wiec mam wiecej czasu...Rzeszów podoba mi sie coraz bardziej choć za Lublinem tęsknię a konkretnie to za najbliższymi...
ale wracając do czwartku - byłam wyjątkowo w Warszawie - po powrocie do domku okazało się ze ktoś postanowił wzbogacić się moim kosztem - miałam włamanie do mieszkanka - ktoś wdarł sie do mojej oazy spokoju i ją przepyrał - straciłam spokój i poczucie bezpieczeństwa i mnóstwo rzeczy- śladów policja żadnych nie znalazła więc są nikłe szanse na odnalezienie czegokolwiek.
Łatwo można popsuć komuś świat....
Stary 2007-10-22, 10:54   #436
Ela1
Raczkowanie

Alusia i Sonia - serdecznie gratuluję. Czyżby się zaczynał lubelski baby boom? Ja też nam zamiar niedługo dołączyć do tego grona, ale na razie cicho sza...

Jodie - a byłaś chociaż ubezpieczona? Zawsze przynajmnie coś się odzyska. Przykra sprawa.

Edytowane przez Ela1
Czas edycji: 2007-10-22 o 10:56 Powód: dopisek
Ela1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 11:04   #437
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Alu a to niespodzianka , wiec ja narazie mocno trzymam kciuki, żeby wszytko poszło po Waszej myśli

Cytat:
Narazie o moim stanie wie oczywiscie mąż,i dwie przyjaciółki.
no i jeszcze kilka dziewczyn z forum
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 13:57   #438
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
Witam wszystkei Mężatki
Dziś piszę już od siebie z pracy wiec mam wiecej czasu...Rzeszów podoba mi sie coraz bardziej choć za Lublinem tęsknię a konkretnie to za najbliższymi...
ale wracając do czwartku - byłam wyjątkowo w Warszawie - po powrocie do domku okazało się ze ktoś postanowił wzbogacić się moim kosztem - miałam włamanie do mieszkanka - ktoś wdarł sie do mojej oazy spokoju i ją przepyrał - straciłam spokój i poczucie bezpieczeństwa i mnóstwo rzeczy- śladów policja żadnych nie znalazła więc są nikłe szanse na odnalezienie czegokolwiek.
Jodie! Ty bidulko! Niech te kłopoty wreszcie się od Ciebie odczepią! Już i tak swoje wycierpiałaś... Teraz to już musi być tylko lepiej! Musi! Kiedy będziesz w Lublinie? Może zorganizujemy jakieś drugie spotkanko? Trzymaj się cieplutko!
Stary 2007-10-22, 16:55   #439
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam wszystkei Mężatki
Jodie współczuje Ci bardzo Pamiętaj ,że zła passa nie może trwac wiecznie i napewno niedługo bedzie wszystko dobrze!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-22, 18:37   #440
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

o rany, jodie, współczuję...
straty materialne to jedno, co innego utrata przedmiotów, które mają znaczenie sentymentalne... ale najgorsza jest chyba utrata poczucia bezpieczeństwa
ale to właśnie rzeszowskie mieszkanko spotkała taka przykrość?
musisz "przepracować" ten problem, i na pewno dasz sobie radę - mimo wszystko jesteś silna babka
ja jutro jadę do w-wy służbowo, i muszę zostać na środę też - na szczęście na straży ogniska domowego zostaje mąż, a ja nadrobię w międzyczasie zaległości z koleżanką z w-wy
chociaz mam trochę lenia przed tą wyprawą...

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 09:46   #441
jodie
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa mieszkanie mimo iż ubezpieczone to mało się odzyska - pamiątek nigdy, żadne pieniądze nie zapewnią mi jednak poczucia bezpieczeństwa które straciłam - mam kraty w oknach , czekam na rolety zabezpieczające, jutro ochrona będzie mi montować czujki alarmowe i antynapad, pod koniec tygodnia monitoring w domku, ale co mi po tym wszystkim jak nie mogę spać w moim własnym mieszkaniu bo się boję - wszystkie noce z gazem w ręku przy zapalonym świetle...koszmar...
najgorsze jest to ze 4 lata temu miałam dokładnie to samo - wtedy okradli moich rodziców , choć straty wtedy były nieporównywalnie większe to do tej pory jak jadę do nich to sprawdzam czy wszystkie okna są zamknięte i czy psy biegają po działce...
Staram się przepracować problemy ale to nie pomaga...3 etaty juz mam i wczoraj dostałam kolejna propozycję - bardzo interesującą i tak myślę czy sie nie zdecydować...tylko kiedy znajde czas na przyjemności...w weekend jadę nad solinę - odpocząć - nie mam zajęć
i pytanie z innej beczki - gdzie mogę zamówić bilety do zakopanego na małysza w styczniu - postanowiłam sprawić sobie prezent i pojechac
co do spotkanie to chętnie - w lublinie jestem teraz codziennie wieczorami i w weekendy

Tola wysyłam Ci prv.
Stary 2007-10-23, 12:40   #442
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
i pytanie z innej beczki - gdzie mogę zamówić bilety do zakopanego na małysza w styczniu - postanowiłam sprawić sobie prezent i pojechac
co do spotkanie to chętnie - w lublinie jestem teraz codziennie wieczorami i w weekendy

Tola wysyłam Ci prv.
Jodie faktycznie nieciekawa sytuacja z tym włamaniem, współczuje ogromnie. Ja bym chyba w ogóle w nocy spać nie mogła.

A co do biletów to wejdź na stronę www.pzn.pl. i tam na stronie głównej na górze jest informacja odnośnie biletów (sama sprawdzałam ze 3 dni temu bo też o tym myślałam) będzie je można zakupić od 29 października od godziny 16
Stary 2007-10-23, 14:18   #443
...:::Lady D.:::...
Przyczajenie

Alusia GRATULACJE!!! Powiedz, czy robilas jakies badania przed planowana ciaza czy tylko bralas kwas foliowy?
...:::Lady D.:::... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 15:14   #444
pola_m
Wtajemniczenie

jodie, współczuję serdecznie!! trzymaj się ciepło, na pewno będzie dobrze

alusia, gratulacje!! nono, przybędzie nam lubilinian
my, narazie chcemy poczekac- przynajmniej ten rok dopóki jestesmy w Lyonie, na lekarzy bysmy tu wydali niezly majatek.no i w ogole chcemy sie naiceszyć sobą.

a ja jutro idę na spotkanie w sprawie tego wolontariatu, mam nadzieję że mnie przyjmą.a juz w ogole super by bylo gdybym mogla zacząć wcześniej- nie w lutym. wyslalam tez cv do konsulatu tutejszego, strasznie bym chciala jakis stażyk odbyć, żeby zobaczyć w ogole jak wygląda tego typu praca.no i zreszta jeszcze całą mase innych cv,ale na prace bym nie liczyła, sama bym siebie nie zatrudniła gdybym byla fraccuskim pracodawcą, przy tylu utrudnieniach i zniechęcaczach...

a jak nie wyjdzie nic innego,to się zajmę opieka nad bachorkami...chociaz nie chciałabym tego robic,ale gdybym miala jakies dochody moglibysmy coś odłozyc.

pozdrowionka
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 09:16   #445
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ...:::Lady D.:::... Pokaż wiadomość
Alusia GRATULACJE!!! Powiedz, czy robilas jakies badania przed planowana ciaza czy tylko bralas kwas foliowy?
2miesiące przed ślubem odstawiłam tabletki (ślubowałam w czerwcu)a od sierpnia biore kwas foliowy.Pytałam ginekolog i powiedziała,żeby brać tylko kwas przed zajsciem.Boje sie co z moja wątrobą.Brałam bardzo długo tabletki i wiem ,że póżniej jak sie robi próby wątrobowe to nie zaciekawie wychodzą
Stary 2007-10-24, 12:50   #446
anka1900
Zakorzenienie

kwas foliowy powinno się brać kilka m-cy przed ciążą jak i również w pierwszych tygodniach ciąży podczas których tworzy się cały kręgosłup nowego człowieczka
przed ciążą lekarz poleca zrobić, cytologię, zaliczyć stomatologa, zrobić badanie na toksoplazmozę i szczepienie przeciw różyczce jeśli ktoś nie był szczepiony, oraz morfologię krwi i analizę moczu
Stary 2007-10-27, 17:13   #447
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Ale puściutko .
Dziewczyny wysłałam Wam maila z adresem stronki na której można obejrzeć nasze zdjęcia z wesela i pleneru. Dostałam kilka zwrotnych więc jeśli któraś z Was będzie miała ochotę obejrzeć fotki a maila nie odstała to dajcie znać na pw. pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-28, 20:40   #448
martuko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
Ale puściutko .
Dziewczyny wysłałam Wam maila z adresem stronki na której można obejrzeć nasze zdjęcia z wesela i pleneru. Dostałam kilka zwrotnych więc jeśli któraś z Was będzie miała ochotę obejrzeć fotki a maila nie odstała to dajcie znać na pw. pozdrawiam
puściutko, ja w weekend pracowalam choc czasem tez zajrzałam....
Dostałam linka, piękne masz zdjęcia, mi u mnie brak takich zbliżeń fajnych. ciekawe czy kiedys przestanie być dla mnie takie atrakcyjne oglądanie ślubnych zdjęć
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-29, 08:46   #449
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
Ale puściutko .
Oglądałam zdjęcia ale tylko z kościoła i wesela bo galeria z pleneru była pusta
Super zdjęcia.Juz Ci to pisałam ale wyglądałaś piękniePs.Twoja starsza kojarze z widzenia.
Stary 2007-10-29, 08:47   #450
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
puściutko, ja w weekend pracowalam choc czasem tez zajrzałam....
Dostałam linka, piękne masz zdjęcia, mi u mnie brak takich zbliżeń fajnych. ciekawe czy kiedys przestanie być dla mnie takie atrakcyjne oglądanie ślubnych zdjęć
Kiedy nie zajrze to pusto i nie ma co czytacDziwne to dla mnie bo przyzwycziałam sie ,że na Lubelskie panny młode był "ruch".
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości