Chętnie poznam Kobietę - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-20, 13:56   #421
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5
Konto usunięte

Dot.: Chętnie poznam Kobietę

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość

jest już taki wątek na wizażu (Arrio też sobie poczytaj, tak dla zdrowotności )
a tytuł jego brzmi: "Fajnych facetów już nie ma..."

Super!!! Lecę czytać!!!

6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 17:33   #422
arrio
Raczkowanie

[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;5328851]Arrio, może przeczytaj jeszcze raz wszystkie swoje posty, pomyśl trochę nad tym co napisałeś a będziesz wiedzieć o co mi chodzi.

Muszę przyznać, że mnie zaskoczyłeś tymi słowami!!! "Nie oczekuję żadnych OFERT" to po co ten wątek?? Chyba tylko po to, by się zabawić... "Ja nie szukam miłości" tym to już mnie zupełnie rozbroiłeś! Zastanów się co pomyśli sobie o takim tekście K O B I E T A!!!!
Jedna rada ode mnie, zanim cokolwiek powiesz lub napiszesz zastanow się nad tym 3 razy...

Wydaje mi się, że mam taką samą teorię... hmmm a może się mylę?

A mi się wydaje, że to Arrio tak właśnie myśli: że jest ideałem dla każdej kobiety. Zapewne będzie zaprzeczać, ale takie odnoszę wrażenie...

No to już!!!
Choć wydaje mi się, że Wizaż to nie jest aż tak dobre miejsce do szukania partnera..... trochę mało jest tu facetów.... ale zawsze można zmienić orientację...

Miałam tego nie pisać, aleeee nie mogę się powstrzymać.... Mało facetów, a co jeden to "zgnity, parchaty, zgnity, parchaty" jak te "warzywa ziemniaczane" w skeczu Kabaretu Moralnego Niepokoju...

[/QUOTE]

Maromavath - wybacz proszę, że wykorzystam Twój wątek do pokazania, dlaczego zależy mi na Kobiecie która już troszkę w życiu przeżyła

W tym Twoim poście i niektórych innych przebija się takie oto myślenie "rodem z sympatii", że skoro napisałem ten wątek, że "szukam" Kobiety, to teraz oczekuję na "oferty", zastanawiam się którą z Kobiet zabierających tu głos wybrać, że to jakiś konkurs piękności. Nic z tych rzeczy.
Jestem w stanie sobie wyobrazić posta czy PW, które zrobiłyby na mnie wrażenie. Ale to trochę tak jak wypatrywanie końca świata - nie ma co wypatrywać jego oznak - gdy przyjdzie to będzie wiadomo, że to on

Bawić się czyimś kosztem nie zamierzam, i szkoda by mi było na to czasu.
Skoro nie rozumiesz słów "nie szukam miłości, bo ta chodzi swoimi ścieżkami, i trafia tego, kogo zechce, a nie kto chce" to się ciesz. Ja kochałem, gdy nie byłem kochany. Byłem kochany, gdy nie kochałem. Więc wiem co napisałem i dlaczego.
Ja kiedyś też dużo rzeczy nie rozumiałem. Nie rozumiałem np. jak ktoś może mi powiedzieć "Jesteś za dobry dla innych, a za mało troszczysz się o siebie". No bo jak można być ZA DOBRYM dla innych? Okazuje się, że można, i teraz to rozumiem.
Sugerujesz mi abym się zastanowił co pomyśli o moim tekście KOBIETA... hehe A co mnie to obchodzi co ONA pomyśli o tym? Ja nie czaruję - jak uważa backie (ma do tego pełne prawo), nie zastanawiam się jakie to czy tamto wywrze wrażenie na Kobiecie. Jeśli coś piszę, czy mówię to dlatego, że tak myślę. Czy mam się wyrzekać tego, że mam wrażliwą duszę?

Muszę kończyć... może jeszcze odniosę się do tego ideału. Pisanie, że ktoś jest ideałem dla płci przeciwnej jest, że tak powiem niedorzeczne Żaden męzczyzna nie jest ideałem dla każdej kobiety i vice versa. Ja nie jestem ideałem. Ja tylko wiem jakie są moje atuty i słabości (może mi się tylko wydawać, że wiem, bo one się tak naprawdę ujawniają w relacji z bliską osobą). Wierzę, że gdzieś tam jest Kobieta - tzw. Moja Druga Połówka, która byłaby szczęśliwa akceptując mnie takiego jakim jestem, z wzajemnością.

pozdrawiam
arrio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 17:38   #423
syntagma
Zakorzenienie

pozdrawiamy również
Stary 2007-09-20, 17:51   #424
kasientos
BAN stały

Cytat:
Napisane przez arrio Pokaż wiadomość
No bo jak można być ZA DOBRYM dla innych? Okazuje się, że można, i teraz to rozumiem.
nie zgadzam sie... nie mozna byc ZA DOBRYM dla innych... jedynie mozna byc za malo dobrym dla siebie... pomagajac, dbajac o innych nie powinno sie zapominac o sobie... najlepszy jest taki 'zloty srodek' pomiedzy egoizmem a failantropia...

bo to ze jedna, druga.. osoba nie doceni Twoich staran to nie znaczy ze musisz skapic swojej dobroci innym... bo w ten sposob mozesz przeoczyc osobe ktora jej bardzo potrzebowala...

a osoba ktora nie docenila danej jej dobroci bedzie kiedys tego ogromnie zalowala... a nie ma co sie znizac do jej poziomu i odreagowywac tego na innych... bo wtedy sami przegramy....

musialam to napisac bo nie lubie jak ktos tak mowi

buziaki
kasientos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 18:46   #425
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Wiesz Arrio, zastanawiam się,to po co w ogóle jest ten wątek?Po to,żeby wieść dyskusje z inteligentnymi dziewczynami?Po to,żeby się rozpisywać,jaki jesteś super(ale znasz swoje wady),nie szukasz miłości(ale Kobiety swojego życia)...straciłam orientację i naprawdę się pogubiłamCały czas miałam wrażenie,że jednak szukasz tej miłości-a tu nagle NIE...Nadal uważam,że nie można poznać drugiej osoby inaczej,niż przez bezpośrednie relacje-bez względu na rewelacje typu "znalazłam miłość przez internet"-gdyby podczas spotkań w "realu"nic nie zaiskrzyło,to miłości by nie było(nie ma nic na siłę).A Twój wątek,czy chcesz,czy nie,przypomina casting-przez sformułowanie Twoich oczekiwań:taka,taka i taka...I tak nie pasuję,choć w jednym punkcie jestem taka jak chcesz-dużo przeszłam.
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 18:53   #426
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
.A Twój wątek,czy chcesz,czy nie,przypomina casting-przez sformułowanie Twoich oczekiwań:taka,taka i taka...I tak nie pasuję,choć w jednym punkcie jestem taka jak chcesz-dużo przeszłam.
ja też pod jednym względem nie pasuję
jestem ideałem, a arrio niestety nie szuka ideałów

no nie mogę już powoli... łapki mnie świerzbią żeby tu kogoś pozbawić złudzeń
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 18:58   #427
goldfish3000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
ja też pod jednym względem nie pasuję
jestem ideałem, a arrio niestety nie szuka ideałów

no nie mogę już powoli... łapki mnie świerzbią żeby tu kogoś pozbawić złudzeń
Lubię takie wątki Ale się pilnuję. Już, już coś bym napisała.... a tu...
PRASK!!!
Wyrozumiała i miłosierna dla bliźniego część mojej osobowości daje mi po łapach

Jestem w szoku.
Zaraz wracam.

Mój suwaczek
goldfish3000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 19:01   #428
syntagma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldfish3000 Pokaż wiadomość
PRASK!!!
oj, daje, daje..mi tez daje..
Stary 2007-09-20, 19:01   #429
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Benito jesteś rewelacyjna PozdrawiamNo wiesz,jak mam być szczera,to Arrio mnie nie pasuje...ma dziwmy sposób formułowania myśli i oburzania się,że my odbieramy to,jak odbieramy...i jest(wg mnie)niezdecydowany-bo albo szuka tej miłości,albo nie. Swoim zachowaniem potwierdza moje zdanie o mężczyznach...ale podejrzewam,że się tym nie przejmiew końcu,jak to mawiali starożytni de gustibus not dispundarum est
Stary 2007-09-20, 19:01   #430
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz Arrio, zastanawiam się,to po co w ogóle jest ten wątek?Po to,żeby wieść dyskusje z inteligentnymi dziewczynami?Po to,żeby się rozpisywać,jaki jesteś super(ale znasz swoje wady),nie szukasz miłości(ale Kobiety swojego życia)...straciłam orientację i naprawdę się pogubiłam.
Słuszne pytania.
Założył dla żartu, bądź z ciekawości.
Nie spodziewał się takiego odzewu.
Teraz się kreuje.
Tworzy pewną postać siebie samego.
Wrażenie wyjątkowości.
Próbuje ustosunkowywać się do naszych wypowiedzi, pod kątem swojego wizerunku, ale to wcale nie takie łatwe.
Moje zdanie,a raczej przypuszczenia.
W końcu sam przyznał, że mam do nich prawo.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 19:07   #431
maja55
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cbc6429be45513368b51b71e3 40d921ce6d338a3 Pokaż wiadomość
Słuszne pytania.
Założył dla żartu, bądź z ciekawości.
Nie spodziewał się takiego odzewu.
Teraz się kreuje.
Tworzy pewną postać siebie samego.
Wrażenie wyjątkowości.
Próbuje ustosunkowywać się do naszych wypowiedzi, pod kątem swojego wizerunku, ale to wcale nie takie łatwe.
Moje zdanie,a raczej przypuszczenia.
W końcu sam przyznał, że mam do nich prawo.
A ja myślę, że założył wątek, bo myślał, że
a)tabuny kobiet zachwycą sie jego zagadkowym i tajemniczym postem
b)sprowokuje tekstami w stylu"a co w zamian? nic.."kobiety, które potencjalnie mogłyby się nim zainteresować
c)nie urządzimy sobie tutaj niezłej zabawy w stylu konkurencji chodnikowych itp
Stary 2007-09-20, 19:13   #432
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maja55 Pokaż wiadomość
b)sprowokuje tekstami w stylu"a co w zamian? nic.."kobiety, które potencjalnie mogłyby się nim zainteresować
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 19:21   #433
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Zgadzam się z wami dziewczyny.I podejrzewam,że Arrio kompletnie nie wie,co z nami zrobićczy wybrać spośród wszystkich nas(przez losowane hehe)czy nadal dyskutować,a w rzeczywistości pisać w kółko to samo lub rozwijać nasze/wasze(bo mnie nigdy nie cytował,brutal)myśli i spostrzeżenia.Ehh,ja już chyba nigdy nie zmienię zdania o mężczyznach
Stary 2007-09-20, 19:22   #434
Iducha
Przyczajenie

Arrio, a ja też zaczyn am mieć jednak trochę wrażenie, że siebie samego uważasz za ideał, którego zechce każda kobieta i jako ideał wybierzesz, która ewentualnie jest Ciebie godna...
no, a jeśli tak nie jest to myślę, że wszystkich zainteresowałyby wreszcie jakieś konkrety o Tobie: ile masz w końcu lat, czym się zajmujesz, jakie jest Twoje hobby itd...bo inaczej to faktycznie są mrzonki i "czarowanie"- w sumieto jest istotne zanim w ogóle się kimś zainteresujemy, żeby wiedzieć w jakim jest wieku, czy jest kawalerem czy rozwodnikiem, czy ma dzieci, czy jest np. nauczycielem czy kucharzem/ lekarzem/murarzem albo innym -arzem...czy ma 1,55m wzrostu czy 2,00, czy waży 200kg czy jest łysy czy jest przystojnym blondynem...itd... WIĘC?????
Iducha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 19:29   #435
maja55
Zakorzenienie

Cytat:
rozwijać nasze/wasze(bo mnie nigdy nie cytował,brutal)myśli i spostrzeżenia.
Mnie tez nie zacytował
Ale ja jestem dla niego za mało dojrzała, wiec nawet nie zawraca sobie głowy moimi wypocinami

A ja choreografa zatrudniłam, żeby mnie nauczył poruszać sie po ulicy z gracją. Cóż - wykorzystam do ściągania spojrzeń innych mężczyzn

I jak pojawi sie kolejny - Pan-Idealny to mnie nawet benito nie pobije

Stary 2007-09-20, 19:37   #436
goldfish3000
Wtajemniczenie

Myślę, że nasz amant wygląda tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mozenawetoon.jpg (87,1 KB, 17 załadowań)

Jestem w szoku.
Zaraz wracam.

Mój suwaczek
Stary 2007-09-20, 19:38   #437
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Chreograf?Dobry pomysł,może i ja tak zrobięJa się nie uważam za zbyt mało dojrzałą dla Arrio-Pana-Idealnego,mogłabym polemizować,kto z nas jest dojrzalszy i wie,czego chce od życia...ale sama ze sobą polemizować nie będęjak również nie zamierzam nikomu udowadniać stopnia swojej dojrzałości,kobiecości,św iadmoego korzystania z życia i takie tam.
Złośliwie jednak dodam,że gdybym miała ucznia o podobnym stylu pisania co Arrio,nie dostawałby wyskoich ocen za wypracowania(nie pracuję w szkole,ale jestem: mgr filologii polskiej o specjalności nauczycielka więc sobie poużywam,póki mogę)
Stary 2007-09-20, 19:40   #438
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
PRASK!!!

no też to mam
Matka Teresa second edition + ochrona antybanowa mi się włączają

Cytat:
Benito jesteś rewelacyjna
a wiem wiem

również pozdrawiam

edit: Maja nie licz na to
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 19:41   #439
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Napisane przez maja55 Pokaż wiadomość

cos mam takie nieodparte wrazenie ze masz 100% racji..
ale pewnie bedzie zaprzeczal

maja a co to za choreograf??

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 19:45   #440
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Goldfish3000 jeśli tak wygląda Arrio to tłumaczy jego sposób formułowania wypowiedzi
Stary 2007-09-20, 19:50   #441
goldfish3000
Wtajemniczenie

Cytat:
Goldfish3000 jeśli tak wygląda Arrio to tłumaczy jego sposób formułowania wypowiedzi

Ale jeśli tak wygląda, to można przymknąć na to oko

Jestem w szoku.
Zaraz wracam.

Mój suwaczek
Stary 2007-09-20, 19:52   #442
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Bo ja wiem...polonistki są zboczone na punkcie stylu wypowiedzi...ale z drugiej strony te POTĘŻNE ZWAŁY MIĘŚNI,TO LŚNIĄCE,WYGIMNASTYKOWANE CIAŁO...
Stary 2007-09-20, 19:58   #443
paolla
Zadomowienie

Cytat:
Myślę, że nasz amant wygląda tak
ten facet jest pomarszczony jak kora mózgowa

a może pomarszczył się cały zamiast kory
paolla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 20:00   #444
goldfish3000
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo ja wiem...polonistki są zboczone na punkcie stylu wypowiedzi...ale z drugiej strony te POTĘŻNE ZWAŁY MIĘŚNI,TO LŚNIĄCE,WYGIMNASTYKOWANE CIAŁO...
Niestety w życiu bywa tak, że albo rybki albo akwarium albo kontrola urzędu skarbowego

Jestem w szoku.
Zaraz wracam.

Mój suwaczek
Stary 2007-09-20, 21:16   #445
musicman
Zadomowienie

Cytat:

Muszę kończyć... może jeszcze odniosę się do tego ideału. Pisanie, że ktoś jest ideałem dla płci przeciwnej jest, że tak powiem niedorzeczne Żaden męzczyzna nie jest ideałem dla każdej kobiety i vice versa. Ja nie jestem ideałem.

pozdrawiam
dlaczego zaraz niedorzczne, są pewne porządane cechy charakteru, która z nas nie chciałaby mieć u swego boku miłego, wrażliwego, kulturalnego, zadbanego, inteligentnego i zaradnego partnera? To jest uniwersalny ideał
A tak poważnie , nie odpowiedziałeś na pytanie jaki był cel zakładania takiego wątku, bo jeśli nie hmm poszukiwania (szukam żony jak szalony) to co, chęć wyżalenia sie przed kobitkami? , poużalania nad sobą że jeszcze nie znalazłem?
Swoją drogą ten Twój ideał to jakiś filmowy jest, najlepiej ogląda się takie laski w zwolnionym tempie z kamery na wysokości ich kolan.

Edytowane przez musicman
Czas edycji: 2007-09-20 o 21:24 Powód: skleroza
musicman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 21:25   #446
arrio
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasientos Pokaż wiadomość
nie zgadzam sie... nie mozna byc ZA DOBRYM dla innych... jedynie mozna byc za malo dobrym dla siebie... pomagajac, dbajac o innych nie powinno sie zapominac o sobie... najlepszy jest taki 'zloty srodek' pomiedzy egoizmem a failantropia...
Tak, chodzi o pewną dozę własnego egozimu.

Cytat:
Wiesz Arrio, zastanawiam się,to po co w ogóle jest ten wątek?Po to,żeby wieść dyskusje z inteligentnymi dziewczynami?Po to,żeby się rozpisywać,jaki jesteś super(ale znasz swoje wady),nie szukasz miłości(ale Kobiety swojego życia)...straciłam orientację i naprawdę się pogubiłamCały czas miałam wrażenie,że jednak szukasz tej miłości-a tu nagle NIE...Nadal uważam,że nie można poznać drugiej osoby inaczej,niż przez bezpośrednie relacje-bez względu na rewelacje typu "znalazłam miłość przez internet"-gdyby podczas spotkań w "realu"nic nie zaiskrzyło,to miłości by nie było(nie ma nic na siłę).A Twój wątek,czy chcesz,czy nie,przypomina casting-przez sformułowanie Twoich oczekiwań:taka,taka i taka...I tak nie pasuję,choć w jednym punkcie jestem taka jak chcesz-dużo przeszłam.
Odpowiem Ci. Mając chwilkę wolnego czasu, wpadł mi do głowy taki pomysł (z racji tego że niedawno zasiegałem tutaj porady), że może napiszę sobie taki wątek jak ten. Napisałem zatem. Liczyć mogłem/mogę jedynie na to, że może jakimś cudem pewna Kobieta przeczyta to co napisałem i ją to zainteresuje. Ale zainteresuje nie ze względu na obraz "kroczącej kobiety", nie ze względu na styl pisania, ale na przesłanie. I może napisze do mnie. Zwyczajnego posta czy PW. Nie jakąś ofertę. Nie opis siebie kroczącej w krókiej kiecce.
Chciałbym spotkać Kobietę podobną do mnie. Ot tyle i aż tyle. Ale nie można się nastawiać, że to zaraz będzie wielka miłość. Miłości nie da się zaplanować. Związek - taki na serio - do końca życia - to nie są uginające się kolana na Jego widok- jak wyczytalem dziś na wstępie wątku: "Fajnych facetów już nie ma..." Gdyby tak było to nie było by tu tylu wątków typu "Chciałbym Cię kochać tak mocno jak na początku!" "Plotkowy dla porzuconych" "Nie jesteś miłością mojego życia" "Rozwód - nie wiem czy tego chcę" "Niebezpieczne związki" "Różnica charakterów-jak znaleźć kompromis??". Spójrzcie ile na "intymnie" jest tego typu wątków.
To co tu napisałem to tylko taki mały epizodzik. Ale nigdy nie wiadomo z którego epizodziku coś się narodzi wielkiego.
Nie mam wątpliwości, że poznać można kogoś tylko w relacjach bezpośrednich. Ale nawiązać pierwszy kontakt można na rózne sposoby

pozdrawiam
Stary 2007-09-20, 21:35   #447
musicman
Zadomowienie

Arrio- po prostu żle zacząłeś, gdybyś napisał na początku to co teraz tak miło tłumaczysz być może wątek rozwinąłby się w zupełnie innym kierunku.
Stary 2007-09-20, 21:41   #448
arrio
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
Arrio- po prostu żle zacząłeś, gdybyś napisał na początku to co teraz tak miło tłumaczysz być może wątek rozwinąłby się w zupełnie innym kierunku.
Tylko ten kto nic nie robi, nie popełania błędów
Stary 2007-09-20, 21:43   #449
lemoorka
Zakorzenienie

o nasz ksiąze Witaj- jestes chyba najbardziej wyczekiwnaym mezczyzna na wizazu

I chyba najbardziej intrygujacym..........:
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 21:43   #450
musicman
Zadomowienie

Cytat:
Tylko ten kto nic nie robi, nie popełania błędów
to prawda
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości