|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
Hejka, ja znów niewyspana. Ala oczywiście budziła się w nocy na żarcie, od 20.00 do 5.30 wydoiła 500 ml...
Tiaaa, z tymi radami u mnie to ja szybko zakończyłam temat kiedy dwie ciotki, które same dzieci nie mają zaczęły mnie zasypywać radami co i jak. Jedna to mi nawet poleciła wizytę z psem u behawiorysty ![]() ![]() minia - młodą mamą jesteś ![]() ![]() ![]() ![]()
#422 |
Zakorzenienie
|
minia sto lat !!
![]() Klaudusia sto lat!! zeby zęby szybko wyszły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zadomowienie
|
Cześć Kobitki!
Boże, gdybym chciała odpisać na każdy temat, który poruszałyście jak mnie nie było, to by mi chyba dnia brakło ![]() Witam serdecznie nowe mamusie, które do nas dołączyły ![]() Wszystkie dzieciaczki śliczne jak zawsze ![]() U nas już ok. Mieliśmy trochę kłopotów z brzuszkiem Matiego. I od kilku dni odstawiłam kaszkę i kleiki i inne jedzonko. Ciągle płakał ale tak cierpiąco. A wieczory to były masakryczne. Teraz daję Matiemu Bebiko 2GR i chyba mu służy. W każdym bądź razie jest spokojniejszy ![]() Wczoraj byliśmy u ortopedy na kontroli. I jestem bardzo szczęśliwa , bo wszystko jest ok ze stópeczkami i lekarz jest zadowolony z efektów leczenia, tym bardziej że nie były nacinane ścięgna, które nacina się w 90 % przypadków. Jeszcze miesiąc z szyną na całą dobę, a potem już tylko na noc do 5 r.ż. Trochę się boję co to będzie jak szyna będzie tylko na noc, ale mam nadzieję, że będzie dobrze. Miniu - wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze, samych radości z macierzyństwa i dużo miłości ze strony TŻ'a ![]() ![]() ![]() Klaudusia,Kacperek, wszystkiego naj naj naj ![]() ![]() ![]()
#424 |
Zakorzenienie
|
miniu wszystkiego najpiękniejszego
![]() ![]() ![]() Klaudunia, Kacperku całuski z okazji waszej kolejnej szczęśliwej miesięczniczki ![]() ![]() eve tak u mnie też się zdarzyły ciocie i wujki dobra rada ![]() Pisałam Wam wczoraj, że moja znajoma zaczeła rano rodzić i o 21:35 przez cesarskie cięcie przyszła na świat Agatka 3700g i 57cm ![]()
#425 |
Konto usunięte
|
Wszystkiego naj, naj, naj... dla naszych cudnych bobasków- Klaudii i Kacperka oraz dla przeuroczej, młodej mamusi- mini.
![]() ![]() ![]() lea29, nie wiem jak Ci pomóc nasz Maks jest tak bezproblemowy, że wszystko lubi. ![]() Shem, fajnie że jesteś. ![]() Moje dziecię wypiło mleczko o 8:00, i dalej śpi, muszę go zacząć wybudzać, zje jabłuszko z bananem i idziemy w odwiedziny do kuzynki TŻ. ![]() Chyba w tym roku będzie wyż demograficzny! minisiu pogratuluj córeczki!! |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;5956735]Wszystkiego naj, naj, naj... dla naszych cudnych bobasków- Klaudii i Kacperka oraz dla przeuroczej, młodej mamusi- mini.
![]() ![]() ![]() [/quote] ![]() miniu ![]() my sie w nocy wycwanilismy.. Adi spi w miare ok do 4:30 potem sie kreci.. dzis wlasnie o tej porze polozylismy go na brzuchu i spal tak do 6:30 a potem spowrotem na bok i pospal jeszcze troche ![]()
#427 |
Zakorzenienie
|
lea weż sobie wklej już jakieś zdjęcie na naszej klasie, bo tak łyso jakoś przy twoim profilu
![]() juleczko super, że ze stópkami Mateuszka wszystko idzie ku lepszemu ![]() ![]() ![]() Aha zapomniałam Wam jeszcze napisać, ze u nas koniec karmienia zbliża się wielkimi krokami. Po kąpieli Hania wypije dwa cycki i jest mega ryk, więc dostaje jeszcze butle i wypije jeszcze 120ml i idzie ładnie spać, albo wogóle przy cycku jest płacz, poiągnie parę razy i koniec, a po butli się uspokaja. Karmię ją w zasadzie tylko już jak się przebudzi ok 6:00 i idzie dalej spać do 9:00. Poza tym daję ten Nutramigen 3xdziennie, obiadki, deserki, soczek, kaszka, więc nie ma się co dziwić, ale szczerze to się cieszę, że tak fajnie to powoli i stopniowo się uspokaja, bo i tak chciałam karmić do pół roku i też tak będzie ![]() EDIT: co myślicie o tym krzesełku: http://www.allegro.pl/item273335844_..._wys_0_zl.html
#428 |
Zakorzenienie
|
ale ze mnie ciemna masa nie zauwazyłam Kacperka
![]() mam nadzieje, ze sie nie pogniewał ![]() sto lat !! sto lat!! |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
minisia, ja jak zobaczyłam krzesełko Baby Dan, to już żadne inne mi się nie podoba
![]() ![]()
#430 |
Rozeznanie
|
ja nestety nadal chora, efekty lecznia marne, choć dziś to nie wiem, czy bardziej chora z niewyspania czy od przeziębienia. nie mogłam spac przez ten cholerny kaszel, normalnie masakra, zasnęłam o 5 rano
![]() buziaki dla Mini, sto lat! ![]() ![]() witajcie dziewczyny czytające w gronie piszących. Aelitka masz śliczną siostrę, no i sama tez jesteś śliczna ![]() Julia Twoja gwiazdeczka jest tylko o kilkanaście godzin starsza od mojego Tymka ![]() głowa mi pęka...
#431 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Dzieki za mile przyjecie. Pisze bez polskich liter bo Amelka wisi u cycka ![]() ![]() ![]() Jesli chodzi o odstawienie od piersi to zazdroszcze Ci Minisiu, ze tak ladnie spokojnie u Was to przebiega. Ja tez planowalam karmic 6 miesiecy, ale nie wiem jak to z tym odstawianiem bedzie. Amelka jest tylko na piersio narazie i boje sie, ze bedzie sie buntowac. Chociaz moze jak dojda inne posilki tez sie nam uda bezproblemowo przez to przejsc. Na pewno dluzej niz 10 miesiecy nie chce karmic. Xantia bardzo chetnie sie z Toba spotkam w Ostrodzie. Jak sie bedzie zblizal termin mojego przyjazdu to sie konkretnie umowimy. Bardzo juz tesknie za moim miastem. Ostatnio bylam w lipcu ![]() ![]() Wszystkiego naj naj dla dzieciaczkow majacych dzis miesiecznice i dla Mini ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
Hej Kobietki, dawno nie pisałam bo jakos mi sie humor popsuł...
Na impezie nie bylismy, bo zaspalismy, ale za to w sobotę kupilismy auteczko ![]() po za tym umarła siostra mojej babci, a ja sie boję jak ktoś umrzez, ze dusza przyjdzie sie pożegnać... wiem, że to głupie ale nie moge sobie tego w żaden sposób wytłumaczyc ![]() ![]() buziaki gorace dla wszytskich ostatnich imprezowiczów, oraz dla mini z Okzaji 18!!!
#433 |
Zakorzenienie
|
BASIU TRZYMAJ SIE
![]() WSZYSTKIM MALUSZKOM NAJ NAJ ŻYCZENIA ![]()
![]() |
#434 |
Zadomowienie
|
Miniu ty nasza wątkowa 18
![]() ![]() Również Klaudusiu i Kacperku ![]() A ja jestem wyspana ![]() ![]() Ewe dzięki bogu nikt mi nie doradza ![]() ![]()
#435 |
Zakorzenienie
|
Klaudia bardzo dziękuje za życzenia i przesyła Kacperkowi
![]() Byłyśmy na szczepieniu ale dziś nic z tego bo musimy odczekać 2 tygodnie po kuracji antybiotykowej. Zważyłam ją przy okazji i waży równe 8 kg. I od dzisiaj też mamy podawać gluten
![]() |
#436 |
Rozeznanie
|
Kacperek bardzo dziekuje za zyczenia i przesyla
![]() Mnie tez strasznie deneruwuja rady doswiadczonych mam typu mama, bacia itd., ale puszczam je mimo uszu. tylko czasami jak jestem bojowo nastawiona to sie kłócę. przeciez 20 lat temu zupelnie inaczej wychowywalo sie dzieci. lea29 - Kacper tez bardzo plakal przy kapieli przez pierwszy miesiac, ale sie przyzwyczail. teraz sie smieje jak go rozbieramy.ja widzialam kiedys jak moja ciocia kapala maluszka i zeby sie nie bal tata trzymal mu raczki i wtedy czul sie bezpiecznie. a my na poczatku kapieli wkladalismy do wody Kacpra powoli i powoli oblewalismy woda, zeby sie nie czul zaskoczony co sie dzieje. wiecej nie pamietam o czym pisalyscie. Kacper w nocy obudzil sie po polnocy i do 1 walczylismy ze smokiem bo na jedzonko bylo za wczesnie. o 2:40 obudzil sie na jedzenko i przed 7 czyli standard. potem wzialam go do lozka i spalismy jeszcze do 9, a Kacper sam zasnal obok mnie bez smoka i kolysania, tylko patrzyl na mnie ze ja mam zamkniete oczka to on tez musi zamknac ![]() EDIT: mysle zeby kupic cos takiego na swieta Kacprowi http://www.allegro.pl/item275909313_...kes_3_in1.html. co o tym myslicie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
katia no ja też myślę nad czymś takim, ale troszkę inaczej wygląda:
http://www.allegro.pl/item266264117_...spanialy_.html A od prababci Hania na Święta dostanie takie cos: http://www.allegro.pl/item275382937_...ce_nowosc.html
#438 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Julia - Kacper tez w wiekszosci spi na brzuchu. nawet na noc tak zasypia, ale jak ide spac to go przewracam na plecy zeby mi sie nie udusil. ale ewenementem jest to ze w nocy po cycku spokojnie zasypia na plecach. Edytowane przez katia21 Czas edycji: 2007-12-05 o 12:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
minia99 i minisia dziękuję bardzo
![]() jak dostaniesz krzesełko to napisz boję sie tego wszystkiego,przeraża mnie to;( jak ona to bedzie nosiła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Anula pisałaś, że podałaś Klaudii deserek z jogurtem. Kupiłam Hani też z Gerbera i powiedz mi były jakieś rewelacje, działo się coś po nim czy wszystko Ok
![]() A powiedzcie mi czy mogę dodać do kaszki ryżowej jakś deserek ze słoiczka, żeby to miało lepszy smak ![]()
#441 |
Konto usunięte
|
minisiu, ta zabawka 5w1 jest bardzo fajna.
![]() ![]() Fotki na naszej-klasie mówisz? jeszcze do tego nie doszłam. ![]() Byłam z Maksem na godzinnym spacerku, i jak nigdy, spotkałam po drodze wiele znajomych dziewczyn z wózkami. Nagadałam się za wszystkie czasy. Potem kawka u kuzynki TŻ-ta, i po trzech godzinach spacerkiem do domu. A jutro odwiedza mnie kumpela z podstawówki, która we wrześniu urodziła synka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
minisiu dawałam ten deserek przez 2 dni po pół słoiczka. Nic się nie działo, żadnych sensacji nie było. A ja do kleiku i kaszki ryżowej dodaje deserek owocowy żeby właśnie poprawić smak.
![]() |
#443 |
Zadomowienie
|
minisiu to już ci dziewczyny odpowiedziały. Ja do ryż lub kaszki kukurydzianej zawsze dodaję jakiś owoc, a to jabłko, a to śliwki a ostatnio morele. Podaję to łyżeczką na śniadanko dla Krzysia, bo on jak się dobrze wyśpi to tak na jawie nie chce ciągnąć butli, przy cycku też się zazwyczaj rozgląda. Ja karmię go już tylko 2 razy na dobę (rano i wieczorem, bo dodatkowe posiłki wyeliminowały cycka).
Poszłam do apteki z Krzysiem po Bebilon i dostaliśmy łyżeczkę. Zaszłam do sklepu kupiłam soczki i 2 kaszki z Nestle (jedna z miseczką gratis) i pani przy kasie dała nam 2 łyżeczki. Jak tak dalej pójdzie to plastikowe łyżeczki wezmą górę w naszej zastawie ![]()
#444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Klauduniu i Kacperku pozdroofy z Olsztyna!!!
![]() ![]() ![]() Miniu no Ty masz dobrze, znowu zyczenia ![]() uściski wielkie!!! lea29- u nas tez patent z pieluszka w kąpieli się sprawdził.Teraz to Wercia bryka,że hej, apieluszką jest kapielowym gadżetem. Ale na początku najpierw bawilismy się na przewijaku przykrywając odkrywając pieluszką maluszka, a w kapieli przykrywalismy Wercię nasączoną ciepłą wodą pieluszką. A tak przy okazji kąpieli czy któraś z WAs używa/ła delfinka/foczki do kąpieli w waniennce? Gdy kąpie mąż jest ok, bo on ma siłę, ale gdy ja to trudno mi jedną ręką utrzymac brykającą Wercię ![]() katia- też myślałam o takim placu zabaw/ o tym minisiowym/, żeby to ustrojstwo na nóżki miało, bo mała pracuje nóżkami,że hej! A jutro przychodzi Mikołaj ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#445 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ile dostałyście paczek takich z próbkami? Bo w szpitalu wypełniało się w sumie dwie takie ankiety, poza tym wypełniłam jedną ankietę na necie, a dostałam dotychczas tylko jedna paczkę z Nutrici. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
My mamy na mikołaja ospę gratis
![]() ![]() Lea, ja dostałam łyżeczkę z Hippa i Nestle z paczkami gratisów + paczka z Nutrici. A w szpitalu dostałam 2 kartony gratisów. M. in. pieluszki, kaszki, łańcuszek do smoczka itp. Naet była maszynka do golenia dla taty ![]()
#447 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Wtajemniczenie
|
Minia: wszystkiego najlepszego
![]() buziaki dla małych jubilatów ![]() witam nową mamę ![]() i nową siostrę ![]() ja chciałabym karmić tylko przez rok - trochę mam wyrzuty sumienia, bo WHO zaleca 2 lata, a córkę karmiłam 3 ![]() ![]() ![]() ![]()
#450 |
Zadomowienie
|
Lea my też musieliśmy kupić. Mieliśmy komplet: dużą i małą, a teraz będą 3 dodatkowe. Też dostaliśmy tylko 2 paczki z Nutricia, no i te same gadżety co Xantia w szpitalu.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.