Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-05, 08:15   #421
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II

Hejka, ja znów niewyspana. Ala oczywiście budziła się w nocy na żarcie, od 20.00 do 5.30 wydoiła 500 ml...

Tiaaa, z tymi radami u mnie to ja szybko zakończyłam temat kiedy dwie ciotki, które same dzieci nie mają zaczęły mnie zasypywać radami co i jak. Jedna to mi nawet poleciła wizytę z psem u behawiorysty . Powiedziałam im wprost, że najpierw niech same wychowają swoje dzieci a potem udzielają rad innym. Ich telefony były nie do zniesienia. Wcześniej dzwoniły dwa razy do roku - na święta wielkanocne i bożonarodzeniowe a jak się dowiedziały że jestem w ciąży to co tydzień . Teraz już nikt mi się nie miesza i robię po swojemu.

minia - młodą mamą jesteś , osiemnastka, fju fju . Najlepszości urodzinowe!!

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 08:21   #422
Kancia
Zakorzenienie

minia sto lat !!

Klaudusia sto lat!! zeby zęby szybko wyszły
Stary 2007-12-05, 09:10   #423
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Cześć Kobitki!

Boże, gdybym chciała odpisać na każdy temat, który poruszałyście jak mnie nie było, to by mi chyba dnia brakło .

Witam serdecznie nowe mamusie, które do nas dołączyły .

Wszystkie dzieciaczki śliczne jak zawsze .

U nas już ok. Mieliśmy trochę kłopotów z brzuszkiem Matiego. I od kilku dni odstawiłam kaszkę i kleiki i inne jedzonko. Ciągle płakał ale tak cierpiąco. A wieczory to były masakryczne.
Teraz daję Matiemu Bebiko 2GR i chyba mu służy. W każdym bądź razie jest spokojniejszy .

Wczoraj byliśmy u ortopedy na kontroli. I jestem bardzo szczęśliwa , bo wszystko jest ok ze stópeczkami i lekarz jest zadowolony z efektów leczenia, tym bardziej że nie były nacinane ścięgna, które nacina się w 90 % przypadków. Jeszcze miesiąc z szyną na całą dobę, a potem już tylko na noc do 5 r.ż. Trochę się boję co to będzie jak szyna będzie tylko na noc, ale mam nadzieję, że będzie dobrze.

Miniu - wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze, samych radości z macierzyństwa i dużo miłości ze strony TŻ'a

Klaudusia,Kacperek, wszystkiego naj naj naj
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 09:13   #424
minisia
Zakorzenienie

miniu wszystkiego najpiękniejszego

Klaudunia, Kacperku całuski z okazji waszej kolejnej szczęśliwej miesięczniczki

eve tak u mnie też się zdarzyły ciocie i wujki dobra rada A zawsze najwięcej maja do powiedzenia Ci, którzy nigdy nie mieli i nie maja dzieci. Dlatego jak ktoś zaczyna się wymądrzać to zaraz pytam - a dzieci masz??? I nie wiem dlaczego potem nastaje cisza...

Pisałam Wam wczoraj, że moja znajoma zaczeła rano rodzić i o 21:35 przez cesarskie cięcie przyszła na świat Agatka 3700g i 57cm

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 09:14   #425
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Wszystkiego naj, naj, naj... dla naszych cudnych bobasków- Klaudii i Kacperka oraz dla przeuroczej, młodej mamusi- mini.

lea29, nie wiem jak Ci pomóc nasz Maks jest tak bezproblemowy, że wszystko lubi. A rozbieranie do nagusa i kąpiel, to już w ogóle, nawet bez pieluszki tetrowej.

Shem, fajnie że jesteś. Jak już dojdziesz do ładu z porządkami w domu, to odzywaj się częściej. Gratuluje możliwości dokształcania się.

Moje dziecię wypiło mleczko o 8:00, i dalej śpi, muszę go zacząć wybudzać, zje jabłuszko z bananem i idziemy w odwiedziny do kuzynki TŻ. Z nas to takie "powsinogi".

Chyba w tym roku będzie wyż demograficzny! minisiu pogratuluj córeczki!!
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 09:20   #426
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;5956735]Wszystkiego naj, naj, naj... dla naszych cudnych bobasków- Klaudii i Kacperka oraz dla przeuroczej, młodej mamusi- mini.
[/quote]

miniu

my sie w nocy wycwanilismy.. Adi spi w miare ok do 4:30 potem sie kreci.. dzis wlasnie o tej porze polozylismy go na brzuchu i spal tak do 6:30 a potem spowrotem na bok i pospal jeszcze troche

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 09:23   #427
minisia
Zakorzenienie

lea weż sobie wklej już jakieś zdjęcie na naszej klasie, bo tak łyso jakoś przy twoim profilu

juleczko super, że ze stópkami Mateuszka wszystko idzie ku lepszemu

Aha zapomniałam Wam jeszcze napisać, ze u nas koniec karmienia zbliża się wielkimi krokami. Po kąpieli Hania wypije dwa cycki i jest mega ryk, więc dostaje jeszcze butle i wypije jeszcze 120ml i idzie ładnie spać, albo wogóle przy cycku jest płacz, poiągnie parę razy i koniec, a po butli się uspokaja. Karmię ją w zasadzie tylko już jak się przebudzi ok 6:00 i idzie dalej spać do 9:00. Poza tym daję ten Nutramigen 3xdziennie, obiadki, deserki, soczek, kaszka, więc nie ma się co dziwić, ale szczerze to się cieszę, że tak fajnie to powoli i stopniowo się uspokaja, bo i tak chciałam karmić do pół roku i też tak będzie

EDIT: co myślicie o tym krzesełku:

http://www.allegro.pl/item273335844_..._wys_0_zl.html

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2007-12-05, 09:43   #428
Kancia
Zakorzenienie

ale ze mnie ciemna masa nie zauwazyłam Kacperka

mam nadzieje, ze sie nie pogniewał

sto lat !! sto lat!!
Stary 2007-12-05, 09:50   #429
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

minisia, ja jak zobaczyłam krzesełko Baby Dan, to już żadne inne mi się nie podoba , bo te krzesełka pokazane przez Ciebie są na krótko, ja wolę tak jak Ajanna - zainwestować w porządną rzecz i mieć na dłużej .

Stary 2007-12-05, 10:21   #430
barwa
Rozeznanie

ja nestety nadal chora, efekty lecznia marne, choć dziś to nie wiem, czy bardziej chora z niewyspania czy od przeziębienia. nie mogłam spac przez ten cholerny kaszel, normalnie masakra, zasnęłam o 5 rano a o 7 obudził się Tymek. chodze na rzęsach, wybaczcie, że nie napiszę dzis za wiele.

buziaki dla Mini, sto lat! i buziaki dla Klaudii i Kacperka

witajcie dziewczyny czytające w gronie piszących.
Aelitka masz śliczną siostrę, no i sama tez jesteś śliczna

Julia Twoja gwiazdeczka jest tylko o kilkanaście godzin starsza od mojego Tymka

głowa mi pęka...
Stary 2007-12-05, 10:29   #431
Julia321
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Dzieki za mile przyjecie. Pisze bez polskich liter bo Amelka wisi u cycka. Wczoraj chyba ja przechwalilam, bo nie chciala mi najpierw usnac, w koncu odlozylam ja do lozeczka o 23 i sama zasnela, oczywiscie na brzuszku. Po jakiejs polgodzinie wyjelam jej spod glowki pieluche bo ulala i nie chcialam by na mokrym spala, No i ja obudzilam. Zaczela sie wiercic a po chwili strasznie plakac. Nie moglam jej uspokoic. Obudzila pewnie sasiadow. Okazalo sie, ze nie mogla otworzyc prawego oczka. Przemylam jej woda i bylo ok. Potem wzielam ja do nas do lozka, zasnela przy piersi i ja odnioslam do lozeczka. Obudzila sie jednak o 6 mega glodna. Wiec znow ja do siebie wzielam i spalysmy do 9:30. Dzis ma nad tym prawym oczkiem szrame, wiec podejrzewam, ze sie wczoraj zadrapala w oczko i ja bolalo.
Jesli chodzi o odstawienie od piersi to zazdroszcze Ci Minisiu, ze tak ladnie spokojnie u Was to przebiega. Ja tez planowalam karmic 6 miesiecy, ale nie wiem jak to z tym odstawianiem bedzie. Amelka jest tylko na piersio narazie i boje sie, ze bedzie sie buntowac. Chociaz moze jak dojda inne posilki tez sie nam uda bezproblemowo przez to przejsc. Na pewno dluzej niz 10 miesiecy nie chce karmic.
Xantia bardzo chetnie sie z Toba spotkam w Ostrodzie. Jak sie bedzie zblizal termin mojego przyjazdu to sie konkretnie umowimy. Bardzo juz tesknie za moim miastem. Ostatnio bylam w lipcu. Ale tata dostarcza mi Gazete Ostrodzka i jestem na bierzaco.
Wszystkiego naj naj dla dzieciaczkow majacych dzis miesiecznice i dla Mini
Julia321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-05, 10:30   #432
Madzia:))
Raczkowanie

GG do Madzia:))

Hej Kobietki, dawno nie pisałam bo jakos mi sie humor popsuł...
Na impezie nie bylismy, bo zaspalismy, ale za to w sobotę kupilismy auteczko Oczywiscie zza granicy, ale z papierami idzie w miarę gładko, zostało praktycznie tylko zarejestrowac...
po za tym umarła siostra mojej babci, a ja sie boję jak ktoś umrzez, ze dusza przyjdzie sie pożegnać... wiem, że to głupie ale nie moge sobie tego w żaden sposób wytłumaczyc Wiec miałąm 3bezsenne noce, a wstać do kuchni po butelke dla Matiego było zaiste dramatycznym przezyciem, bo wszedzie ja widziałam.. ale juz mi sie poprawia
buziaki gorace dla wszytskich ostatnich imprezowiczów, oraz dla mini z Okzaji 18!!!
Stary 2007-12-05, 10:32   #433
Patrilla
Zakorzenienie

BASIU TRZYMAJ SIE
WSZYSTKIM MALUSZKOM NAJ NAJ ŻYCZENIA
Stary 2007-12-05, 10:44   #434
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

Miniu ty nasza wątkowa 18 . Buziaczki

Również Klaudusiu i Kacperku

A ja jestem wyspana . Myślałam, że będzie inaczej, bo do 24 oglądałam Casanowę, a później zbajerowałam męża . Nasze dziecię obudziło się o 4.30, poszłam do kuchni, zrobiłam butlę ( 60 ml) na wypadek gdyby cyca było mało, wracam a ono spokojniejsze. Dałam smoka i się położyłam. Obudziłam się to męża już nie było w łóżku, Krzyś pogadywał troszeczkę, była 6.30. Nakarmiłam synusia i położyłam obok mnie, a on spał do 9.00. Ja musiałam wcześniej wstać, bo majster od podłóg przyjechał. Teściowa została z małym, a ja na działeczkę.

Ewe dzięki bogu nikt mi nie doradza . Babcie zachowują się jakby dzieci nie miały i robią to co ja im powiem. Tylko prababcie Krzysia ciągle się dopytują czy ja jeszcze karmię piersią. Zawsze jak mnie widzą, to jest mega denerwujące już. Przecież to nie najważniejsze jest. Moja babcia to mi nawet taki tekst rzuciła, że ona się modli, żebym ja pokarm miała i żeby się Krzysiowi uszko wyprostowało (bo lewe się lekko zawija jak śpi, podobnie jak u Hani, zakładam mu z tego względu na noc czapeczkę ala smerfetka i już jest lepiej).
Stary 2007-12-05, 11:02   #435
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Klaudia bardzo dziękuje za życzenia i przesyła Kacperkowi .

Byłyśmy na szczepieniu ale dziś nic z tego bo musimy odczekać 2 tygodnie po kuracji antybiotykowej. Zważyłam ją przy okazji i waży równe 8 kg. I od dzisiaj też mamy podawać gluten
Stary 2007-12-05, 11:35   #436
katia21
Rozeznanie

GG do katia21 Send a message via Skype™ to katia21

Kacperek bardzo dziekuje za zyczenia i przesyla dla kolezanki Klaudi, oraz razem z mama sle zyczenia dla cioci Mini.

Mnie tez strasznie deneruwuja rady doswiadczonych mam typu mama, bacia itd., ale puszczam je mimo uszu. tylko czasami jak jestem bojowo nastawiona to sie kłócę. przeciez 20 lat temu zupelnie inaczej wychowywalo sie dzieci.

lea29 - Kacper tez bardzo plakal przy kapieli przez pierwszy miesiac, ale sie przyzwyczail. teraz sie smieje jak go rozbieramy.ja widzialam kiedys jak moja ciocia kapala maluszka i zeby sie nie bal tata trzymal mu raczki i wtedy czul sie bezpiecznie. a my na poczatku kapieli wkladalismy do wody Kacpra powoli i powoli oblewalismy woda, zeby sie nie czul zaskoczony co sie dzieje.

wiecej nie pamietam o czym pisalyscie.

Kacper w nocy obudzil sie po polnocy i do 1 walczylismy ze smokiem bo na jedzonko bylo za wczesnie. o 2:40 obudzil sie na jedzenko i przed 7 czyli standard. potem wzialam go do lozka i spalismy jeszcze do 9, a Kacper sam zasnal obok mnie bez smoka i kolysania, tylko patrzyl na mnie ze ja mam zamkniete oczka to on tez musi zamknac wrocil mu chyba tez stary rytm dnia. tylko wczoraj byl wyjatek. teraz spi od 11 na dworze. wczoraj popoludniu zrobil sobie taka dluga drzemke od 14 do 16:30. dzisiaj na II sniadanie zjadl caly sloiczek jablka z bananem i brzoskwiniami, a teraz czeka na niego marchew z ryzem. ciekawe ile zje.

EDIT: mysle zeby kupic cos takiego na swieta Kacprowi http://www.allegro.pl/item275909313_...kes_3_in1.html. co o tym myslicie??
katia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 12:05   #437
minisia
Zakorzenienie

katia no ja też myślę nad czymś takim, ale troszkę inaczej wygląda:

http://www.allegro.pl/item266264117_...spanialy_.html

A od prababci Hania na Święta dostanie takie cos:

http://www.allegro.pl/item275382937_...ce_nowosc.html

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2007-12-05, 12:21   #438
katia21
Rozeznanie

GG do katia21 Send a message via Skype™ to katia21

Cytat:
Napisane przez minisia Pokaż wiadomość
katia no ja też myślę nad czymś takim, ale troszkę inaczej wygląda:

http://www.allegro.pl/item266264117_...spanialy_.html
tez to ogladalam

Julia - Kacper tez w wiekszosci spi na brzuchu. nawet na noc tak zasypia, ale jak ide spac to go przewracam na plecy zeby mi sie nie udusil. ale ewenementem jest to ze w nocy po cycku spokojnie zasypia na plecach.

Edytowane przez katia21
Czas edycji: 2007-12-05 o 12:55
katia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 13:59   #439
JOANNA16
Zakorzenienie

minia99 i minisia dziękuję bardzo
jak dostaniesz krzesełko to napisz

boję sie tego wszystkiego,przeraża mnie to;( jak ona to bedzie nosiła nazywa sie to poduszka frejki i ma aż24cm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-05, 14:29   #440
minisia
Zakorzenienie

Anula pisałaś, że podałaś Klaudii deserek z jogurtem. Kupiłam Hani też z Gerbera i powiedz mi były jakieś rewelacje, działo się coś po nim czy wszystko Ok

A powiedzcie mi czy mogę dodać do kaszki ryżowej jakś deserek ze słoiczka, żeby to miało lepszy smak

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2007-12-05, 14:55   #441
Konto usunięte

minisiu, ta zabawka 5w1 jest bardzo fajna. a jeśli chodzi o dodawanie deserku do kaszki, to jak najbardziej można, w tej książeczce na temat żywienia z Nutrici sa nawet takie przepisy na ostatnich stronach, bardzo fajne zresztą, niedługo sama będę testować.
Fotki na naszej-klasie mówisz? jeszcze do tego nie doszłam.

Byłam z Maksem na godzinnym spacerku, i jak nigdy, spotkałam po drodze wiele znajomych dziewczyn z wózkami. Nagadałam się za wszystkie czasy. Potem kawka u kuzynki TŻ-ta, i po trzech godzinach spacerkiem do domu.

A jutro odwiedza mnie kumpela z podstawówki, która we wrześniu urodziła synka. Ja to potrzebuje kontaktu z ludźmi jak ryba wody.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 14:56   #442
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

minisiu dawałam ten deserek przez 2 dni po pół słoiczka. Nic się nie działo, żadnych sensacji nie było. A ja do kleiku i kaszki ryżowej dodaje deserek owocowy żeby właśnie poprawić smak.
Stary 2007-12-05, 15:14   #443
kasia_mw
Zadomowienie

minisiu to już ci dziewczyny odpowiedziały. Ja do ryż lub kaszki kukurydzianej zawsze dodaję jakiś owoc, a to jabłko, a to śliwki a ostatnio morele. Podaję to łyżeczką na śniadanko dla Krzysia, bo on jak się dobrze wyśpi to tak na jawie nie chce ciągnąć butli, przy cycku też się zazwyczaj rozgląda. Ja karmię go już tylko 2 razy na dobę (rano i wieczorem, bo dodatkowe posiłki wyeliminowały cycka).

Poszłam do apteki z Krzysiem po Bebilon i dostaliśmy łyżeczkę. Zaszłam do sklepu kupiłam soczki i 2 kaszki z Nestle (jedna z miseczką gratis) i pani przy kasie dała nam 2 łyżeczki. Jak tak dalej pójdzie to plastikowe łyżeczki wezmą górę w naszej zastawie .
Stary 2007-12-05, 15:20   #444
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Cytat:
Napisane przez JOANNA16 Pokaż wiadomość
minia99 i minisia dziękuję bardzo
jak dostaniesz krzesełko to napisz

boję sie tego wszystkiego,przeraża mnie to;( jak ona to bedzie nosiła nazywa sie to poduszka frejki i ma aż24cm
joanno- nic sie nie martw.Taka poduszke nosiła siostrzenica mojego męża i naprawdę bez żadnych sensacji się obyło. Wprowadzali tę poduszke stopniowo, w miare wydłużając czas, az doszli do całej doby. I na szczęscie nosiła ja krócej niż się zapowiadało

Klauduniu i Kacperku pozdroofy z Olsztyna!!!

Miniu no Ty masz dobrze, znowu zyczenia
uściski wielkie!!!

lea29- u nas tez patent z pieluszka w kąpieli się sprawdził.Teraz to Wercia bryka,że hej, apieluszką jest kapielowym gadżetem. Ale na początku najpierw bawilismy się na przewijaku przykrywając odkrywając pieluszką maluszka, a w kapieli przykrywalismy Wercię nasączoną ciepłą wodą pieluszką.

A tak przy okazji kąpieli czy któraś z WAs używa/ła delfinka/foczki do kąpieli w waniennce? Gdy kąpie mąż jest ok, bo on ma siłę, ale gdy ja to trudno mi jedną ręką utrzymac brykającą Wercię

katia- też myślałam o takim placu zabaw/ o tym minisiowym/, żeby to ustrojstwo na nóżki miało, bo mała pracuje nóżkami,że hej!

A jutro przychodzi Mikołaj . U nas sie pastuje się buty, bo on w bucikach zostawia prezenty. A u Was jakie zwyczaje?

.
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 15:22   #445
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasia_mw Pokaż wiadomość
Poszłam do apteki z Krzysiem po Bebilon i dostaliśmy łyżeczkę. Zaszłam do sklepu kupiłam soczki i 2 kaszki z Nestle (jedna z miseczką gratis) i pani przy kasie dała nam 2 łyżeczki. Jak tak dalej pójdzie to plastikowe łyżeczki wezmą górę w naszej zastawie .
A ja nie dostałam żadnej łyżeczki. I musiałam sobie sama kupić.
Ile dostałyście paczek takich z próbkami? Bo w szpitalu wypełniało się w sumie dwie takie ankiety, poza tym wypełniłam jedną ankietę na necie, a dostałam dotychczas tylko jedna paczkę z Nutrici.
Stary 2007-12-05, 15:22   #446
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

My mamy na mikołaja ospę gratis , jak która chce to zapraszam

Lea, ja dostałam łyżeczkę z Hippa i Nestle z paczkami gratisów + paczka z Nutrici. A w szpitalu dostałam 2 kartony gratisów. M. in. pieluszki, kaszki, łańcuszek do smoczka itp. Naet była maszynka do golenia dla taty

Stary 2007-12-05, 15:32   #447
Aelitka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez barwa Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny czytające w gronie piszących.
Aelitka masz śliczną siostrę, no i sama tez jesteś śliczna

jakbym wiedziała, że usłyszę tyle miłych słów, to odezwałabym się wcześniej Dziękuje!
Aelitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 15:33   #448
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Xantia Pokaż wiadomość
My mamy na mikołaja ospę gratis , jak która chce to zapraszam

Lea, ja dostałam łyżeczkę z Hippa i Nestle z paczkami gratisów + paczka z Nutrici. A w szpitalu dostałam 2 kartony gratisów. M. in. pieluszki, kaszki, łańcuszek do smoczka itp. Naet była maszynka do golenia dla taty
ospę?? kogo dopadła??
Stary 2007-12-05, 15:36   #449
ajanna
Wtajemniczenie

Minia: wszystkiego najlepszego

buziaki dla małych jubilatów

witam nową mamę
i nową siostrę

ja chciałabym karmić tylko przez rok - trochę mam wyrzuty sumienia, bo WHO zaleca 2 lata, a córkę karmiłam 3 TŻ też naciska, żebym karmiła i ściągała dłużej zobaczymy, ale jeżeli będę się czuła tak jak teraz, to dłużej niż rok nie będzie miało sensu, bo się wykończę fizycznie i psychicznie . chociaż wszystko zależy od Olafka, który na razie zyskał przydomek cyckoholik
ajanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 15:36   #450
kasia_mw
Zadomowienie

Lea my też musieliśmy kupić. Mieliśmy komplet: dużą i małą, a teraz będą 3 dodatkowe. Też dostaliśmy tylko 2 paczki z Nutricia, no i te same gadżety co Xantia w szpitalu.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości