|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
Mieszam z wcierkami, ostatnio najczęściej ze świeżym wyciągiem z ziół
![]()
#424 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja stosuję ich szampon już dwa lata z okładem jak nie dłużej i myśl o tym, że mogliby przestać go produkować napawa mnie przerażeniem ![]() Chyba przyszedł czas żeby wypocić moją pierwszą recenzję ![]() Cytat:
![]() Czytałam o kobiecie, której włosy odrosły po bodajże 7 latach od zupełnego wyłysienia. Wiadomo, że zależy to też od podłoża wypadania włosów, ale trzeba myśleć pozytywnie ![]() Cytat:
I bardzo dobrze, że nie żółciejesz/ pomarańczowiejesz, bo to objaw przedawkowania betakarotenu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Najgorsze jest to, że trudno o diagnozę, bo nawet dobre wyniki badań hormonalnych jeszcze o niczym nie świadczą. Żeby być pewnym na 100%, że mamy do czynienia z tym rodzajem łysienia, trzeba stwierdzić miniaturyzację mieszka włosowego. Zresztą wklejam link do artykułu, na który ostatnio się natknęłam. Przeczytajcie, to podyskutujemy ![]() http://www.biochemiaurody.com/vademekum/alopecia.html Cytat:
Podobno jest w Herbapolu na Szewskiej. Jak zwykle najciemniej pod latarnią ![]() Cytat:
Jeśli masz tam bliznę, to niestety nie ![]() Ja dostałam huśtawką w policzek. Prawy ![]()
![]() |
#426 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#427 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() "Przyczyną są zaburzenia hormonalne, a dokładniej wzrost poziomu androgenów lub nadmierna wrażliwość mieszków włosowych na androgeny. Dochodzi do stopniowego ścieńczenia, przerzedzenia włosów, głównie na szczycie głowy Wysoki poziom androgenów u kobiet, oprócz utraty włosów, może powodować łojotok, trądzik oraz hirsutyzm, czyli nadmierny porost włosów w miejscach typowych dla mężczyzn." Ale czy to się czasem nie gryzie ![]() ![]() ![]() A ten link, który podałaś zostawie na jutro ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja już od 4 godzinek siedzę z maseczką na głowie - leń mnie dopadł i nie chce mi się jej zmywać ![]() A co do szamponów to ja ostatnio nabyłam Joanny miód i cytryna. Wiem, że skład pewnie nie za ciekawy... ale ten zapach ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A dokładniej-był to Alpicort E |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zosiu nadal męczysz się z wypadaniem czy już ustało ![]() BTW: Ostatnio natrafiłam na wywiad chyba z jakimś dermatologiem, który stwierdził, że nafta nic nie daje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Przyczajenie
|
Tak,Milko,niestety męczę się dalej.Od 18.01 jem inneov no i czekam ;-)
Znajomy przywiózł mi z Niemiec jakąś nowość Schwarzkopfa-tonik i szampon -specjalne dla kobiet na wypadanie włosów.Stosuje od 3-4 tygodni ale jakoś nic pozytywnego się nie dzieje:-( Cierpliwośc niestety nigdy nie była moja mocną stroną, a tu jej trzeba wieeele.No ale w końcu czego sie nie robi by odzyskać włoski,prawda dziewczyny? teraz stosuję (oprócz inneov i w/w toniku i szamponu) 2-3 x w tygodniu mieszankę z nafty,żółtka,oleju kokosowego i trochę soku z cytryny-trzymam to na głowie (w zależności ile mam czasu) od 20 min do godziny. |
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Twoje starania na pewno niedługo przyniosą jakieś rezultaty ![]() Ja dziś podczas porannego czesania ... uwaga ... na grzebieniu znalazłam dwa włosy ![]() ![]() Mykam do sklepu po porcje jabłek i jakiś warzyw i po sok marchewkowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#435 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja już zaczynam trzecie opakowanie vichy inneov. Jest lepiej i to widze. Jak będzie dalej dam znać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
ja też biorę Inneov
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Rozeznanie
|
U mnie jest tak,że te cieniutkie od skóry, po jakimś czasie im są dłuższe tym bardziej robią się grubiutkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a slyszalyscie moze cos o tabletkach Bellisa, tez sa podobno bardzo dobre...moze ktoras z Was stosowala to?Ja lykam od zeszlej srody ale na ewentualne efekty bede musiala jeszcze troooooche poczekac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Wtajemniczenie
|
DO WSZYSTKICH DZIEWCZYN, KTÓRYM LECĄ WŁOSY< ALBO JUZ NIE LECĄ, ALE SĄ OSŁABIONE I PRZERZEDZONE,
To nie jest tak, że wicerkami, witaminami przeciążacie skórę czy organizm. Zasada jest taka, jak mi powiedziała pani dermatolog z Akademii Medycznej w Gdańsku, im więcej tym lepiej. Im więcej różnorodnych substancji odżywczych dla włosów, tym lepiej!!! Zatem jeżeli łykacie Inneov, to możecie też łykać jakiś wyciąg ze skrzypu z witamina np. typu B. Możecie smiało pić skrzyp i pokrzywę, gotowane razem. Ja tak piłam latami, do tego np. Inneov i jakieś witaminki z grupy B. Tylko nie wolno ich kumulować! Ale przecież umiecie czytać i składy sobie odczytacie, prawda? Możecie stosować na noc np. jakiś olejek z Helfów (mają super składy), rano umyć włosy, potem wetrzeć np. biostyminę z nalewką z brzozy, a jeszcze póżniej (np. po 3-4 godz.) wetrzeć jakieś ampułki, czy odżywkę Jantar. Uważać muszą tylko te osoby, które mają naprawdę wrażliwą skórę głowy. Co do odrastania. ja wcierałam przez ponad rok zanim widocznie zgęstniały mi włosy. Ale jak to juz sie stało, to podwoiła mi się ich ilośc w ciągu 3-4 miesięcy. Nie liczcie na to, że wasze cienkie włoski, jak np. w przypadku Raus nagle zgęstnieją. Same włosy na główie (te, które juz są) raczej nie stają się nagle grubsze, Częśc z nich tak, ale musicie po prostu poczekać na nowe, zdrowe i grube odrostu. Tak właśnie jest w moim przypadku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U każdej osoby dotkniętej łysieniem androgenowym proces utraty włosów przebiega nieco inaczej. Na tej samej czaszce rosną grube włosy, którym żadne DHT krzywdy nie zrobi i cienizna, która wypada za lada podmuchem ![]() Tak więc łysienie androgenowe i hirsutyzm także nie muszą iść w parze. Cytat:
No niestety. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie ![]() ![]() Ten sam związek, który przetrzebia włosy na głowie, stymuluje również wzrost włosów na ciele. Cytat:
Z drugiej strony medycyna ludowa i te wszystkie opowieści o cudownym wpływnie nafty na porost włosów...No ale nasze prababki nie stosowały nafty kosmetycznej, tylko paliwo do lamp przefiltrowane przez kromkę chleba ![]() ![]() Cytat:
Szkoda, że to takie trudne w praktyce ![]()
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
Dzięki Mario
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ponad rok ![]() ![]() ![]() Ale to co piszesz podnosi na duchu ![]() A o olejku z helfa nie słyszałam ![]() ![]() Cytat:
Czyli ta nafta wogóle coś daje ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Na wizażu krążą pochlebne opinie o tym olejku
![]() ![]() http://www.helfy.pl/olejek-do-wlosow http://www.helfy.pl/olejek-indyjski-do-wlosow
#444 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Tak, tak właśnie czaję się na takie olejki. O ten:
http://www.helfy.pl/sesa-olejek-wypa...pecia-lysienie i http://www.helfy.pl/bhringaraj-wypad...e-eclipta-alba Oba mają super składy ![]() Co do mojej rocznej walki o włosy... No cóż, włosy odrastaja tyle, ile wypadały. W moim przypadku 3 lata więc zostały mi jeszcze niecałe dwa ![]() Ostatnio zesłabłam i chyba brakuje mi witamin bo od jakiegoś tygodnia obserwuje wzmożone wypadanie tzn. ze przy myciu nie wypadają mi 3 włosy, ale 30 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
Mario, Twoja walka o piękne włosy trwa dokładnie tyle samo co moja, czyli trochę ponad rok. Z tym, że ja na początku za specjalnie się nie przykładałam do ich odnowy i regeneracji, a brałam tylko jakieś tabletki na włosy. Dopiero teraz wzięłam się do "roboty", kupiłam wszelkie olejki, szampony - masuję, wcieram, itp
![]() Co do olejków helfy, to już mam bzika na punkcie tego portalu!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
mam pytanko, moze glupie ale naprawde nie wiem i znalezc nie moge
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuje Dziewczyny za info odnośnie tych olejków ![]() ![]() ![]() Kuzynce której wypadały włosy i łamały się paznokcie zdiagnozowano anemie - brak żelaza ![]() ![]() Z jednej strony ciesze się, że mam takie jasne włosy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BTW: Co oznacza jak włos kończy się taką małą białą kuleczką ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Przyczajenie
|
Milko,myślę ze to ni mniej ni więcej tylko cebulka
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak się cytuje kilka wątków na raz, tak jak zrobiła to np. Milka19? Przepraszam za to pytanie nie związane z tematem
![]() Ja tak jak pisałam wcześniej łykam tabletki vichy. Słyszałyście coś może o szampnach Iwostin na wypadanie włosów? Koleżanka mi mówiłam, że są takie, tylko ja ich nigdzie jeszcze nie widziałam, chyba jej się firma pomyliła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.