|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co na pierwszy taniec??
Hey "Mimo wszystko"
Kochaj mnie mimo wszystko Do niedzieli jakoś szło Lukier miód liryczne cudo Kochaj mnie mimo wszystko Nagle coś drobiażdzek wręcz Na manowce złości wywiódł mnie Kochaj mnie mimo wszystko Jeśli zwątpisz choć jeden raz Jeśli zwątpisz choć jeden raz Jeśli zwątpisz choć raz To choćbyś z pistoletem zaszedł mi drogę Powrotów nie będzie Czasem coś.. tyci czort Zdania szyk przestawi mi Kochaj mnie mimo wszystko Lub slalomem gubiąc krok wracam po dwóch głębszych pózno w noc Kochaj mnie mimo wszystko Jeśli zwątpisz choć jeden raz Jeśli zwątpisz choć jeden raz Jeśli zwątpisz choć raz To choćbyś z pistoletem zaszedł mi drogę Powrotów nie będzie Myslovitz "Chcialbym umrzec z milosci" Świat wypadł mi z moich rąk Jakoś tak nie jest mi nawet żal Czy ty wiesz jak chciałbyś żyć, bo ja też Chyba tak chciałem przez cały czas, lecz Jeśli muszę i wybrać będę mógł jak odejść To przecież dobrze, dobrze o tym wiem Chciałbym umrzeć przy tobie Wieje wiatr, pachnie wiosną i wiem Że ty łatwo tak zgodziłaś na to się i Jeśli muszę i wybrać będę mógł jak odejść To przecież dobrze, dobrze o tym wiem Chciałbym umrzeć przy tobie Jeśli kiedyś wybrać będę mógł jak to zrobić To przecież dobrze, dobrze o tym wiem Chciałbym umrzeć z miłości Nie na krześle, nie we śnie Nie w spokoju i nie w dzień Nie chcę łatwo, nie za sto lat Chciałbym umrzeć z miłości Nie bez bólu i nie w domu Nie chcę szybko i nie chcę młodo Nie szczęśliwie i wśród bliskich Chciałbym umrzeć z miłości |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
Dwie najpiękniejsze piosenki o miłości idealne na pierwszy taniec:
1.Tina Turner i David Bowie "Tunight" 2.George Michael i Mary J. Blige "As" Z piosenek dla rodziców... tu miałabym problem! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
Dot.: pierwszy taniec
Hej ja mam już upatrzony mój ulubiony kawałek którego moge słuchać non stop... więc Farba" Chcę tu zostać" będę miała weslele na którym będzie grał DJ więc poproszę go dodatkowo żeby przerobił go na troszke dłuższego.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
BAN stały
|
Wczoraj wpadła mi w ucho piosenka Christiana Wunderlich - "Forever toonight"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mhhh, ciekawa interpretacja, albo raczej nadinterpretacja. Ja właśnie ten utwór wybrałam na pierwszy taniec. I nie wyobrażam sobie innego. Pierwszy raz jak tylko usłyszałam ten utwór wiedziałam, że będzie tym najważniejszym na weselu. Myślę, że wyszło nam przepięknie, a mój mąż nauczył się nareszcie walca! Tak więc każdemu podoba się co innego, ale nie wyszukujcie w tekstach piosenek jakichś ukrytych przekazów, których nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
Droga Jolineczko!
Nie zgadzam się z twoją interpretacą "Niebieskiej piosenki".Piosenka jest niezwykła, jednak z cała pewnością opowiada o małżonkach, którzy stają przed Bogiem, a On się dziwi, że to już oni. To nie jest żaden ukryty przekaz, taka jest po prostu treść tego utworu. Opowieść o pięknej, dojrzałej miłości, która trwa nawet tam - po drugiej stronie. Utwór jest prosty w odbiorze, dlatego nie mów, że jest to nadinterpretacja.
![]() |
![]() |
#427 |
Zadomowienie
|
Mysle,ze kazda para bedzie interpretowala utwor jak jej sie podoba i kazdy znajdzie cos dla siebie,cos ze swojego zycia,czy doswiadczen..Czasami nie ma sensu sie doszukiwac w zwklych piosenkach o milosci..No chyba,ze poezja spiewana jest bzdecydowanie bardzo ambitna
![]() Ja sama wybieralam podklad muzyczny pod nasz weselny film i znalazla sie tam "niebieska piosenka"nie moglo jej zabraknac ![]() Pozdrawaim
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie, szczególnie do dziewczyn uczacych się tańczyc-co myslicie o fokstrocie na pierwszy taniec? Czy któraś z Was spotkała się z czymś takim zeby fokstrot był pierwszym tańceM? Szukam czegos żywszego i weselszego niz walc angielski a jedocześnie standardowego bo sobie nie wyobrazam, szczerze mówiąc, jakiejś łaciny, typu rumba, w tej długaśnej kiecy na kole. Zastanawiam się jak to w praktyce wyglada, bo to bardzo trudny taniec, wiadomo, ale może dałoby się zrobić, może jakoś go uproscić. Czasu mam dużo a i nie podejrzewam, zeby na weselu ktoś miał do mnie pretensje o złą pracę nóg czy jakieś kiepskie opadanie i unoszenie się... Co o tym sadzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
hmm...fokstrot?? no, w sumie moglby byc. Ale uwazam, ze jest to bardzo trudny taniec. Lepiej zatanczyc cos, co napewno wyjdzie pieknie i bedzie na 100% dopracowane, niz stresowac sie, ze ktos Cie tam moze ocenic,jezeli bys miala zle zatanczyc technicznie np.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Foxtrot nie jest trudnym trudnym tańcem. Problem polega na zrozumieniu jego charakteru.Ma sporo figur - może stąd ta trudność. Ale! - foxtrot nie jest dużo żywszy od walca angielskiego - w końcu 'najpiękniejszy spacer świata". Jak chcesz coś żywego - proponuję walca wiedeńskiego - prosty, szybki, piękny i klasyczny. Quickstepa - ale domyślam się, że tańczenie go w sukni na kole byłoby nie lada wyczynem. W każdym razie - jezeli masz jakies pytania - służę pomocą na Pw, ewentualnie jezeli jesteś z okolic Wrocławia to osobiście.
![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
Dziekuję Ci Jessy, troche mnie pocieszyłaś, dobrze usłyszeć zdanie kogoś kto tańczy i wie na czym to polega, o quickstepie tez myślałam ale obawiam się, że zaplaczę się w sukienkę, to raz, a dwa-moze to z kolei zbyt żywy taniec;
![]() fokstrot wydaje mi się idealny, bo jest elegancki i dostojny, a jednocześnie muzyka moze być trochę pogodniejsza i szybsza niż w walcu; może to głupio zabrzmi ale ja nie jestem jakoś specjalnie romantyczna, moje wesele będzie bardzo proste, w hotelu a nie w zamku, bez karety, wystrzałów z armaty i takich róznych, charakter walca angielskiego jakos nie bardzo mi do tego pasuje, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Przyczajenie
|
Witam ![]() ![]() Kancelaria " Zabiore Cie wlasnie tam ... " lub Seweryn Krajewski " Wielka milosc " jest bardzo duzo przeslicznych piosenek
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
Ja miałam "niebieską piosenkę " Grzegorza Tomczaka. Zakochałam sie w niej od pierwszego słyszenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Raczkowanie
|
My wybraliśmy piosenkę Stachurskiego:,, Z kazdym Twym Odechem" i do tego mieliśmy ułożoną choreografię- wyszło super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
Ja na swój pierwszy taniec wybrałam Bryan Adams "Look in tu my eys"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
Nasz pierwszy taniec to S. Krajewski- wielka miłość. a polecam też Lou Reed- Perfeck day.
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
My tańczyliśmy do piosenki zespołu Kindla - "Z kimś takim jak ty".Wspaniała
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
My wybraliśmy "Gdy wrócę do Irlandii swej" Carrantuohill
![]() |
#439 |
Rozeznanie
|
a my pierwszy taniec zatanczymy w rytm "zabiore cie" kancelarii..... bardzo mi sie podoba ta piosenka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
a naszym pierwszym tancem bedzie "orzetanczyć z Toba chce cala noc" Anny Jantar
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Wtajemniczenie
|
A my na nasz pierwszy taniec wybralismy Alicia Keys - If I ain't got you.
Po angielsku ale jakie piekne słowa... teraz gdy słysze ta piosenke to mam dreszcze- pozytywne oczywiscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
witam Ja na pierwszy taniec wybralam piosenke z filmu "Uprowadzenie Agaty" ale tylko dlatego ze ta piosenka od samego poczatku mnie i mojemu narzeczonemu towarzyszyla i ile razy ja uslyszymy to przypominamy sobie nasze pierwsze spotkania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
u mnie goroje jak narazie "przetancze z toba cala noc" jak i bajm-ta sama chwila- wole wesole piosenki niz smetne bo slub ma byc wesoly nie stypa
![]()
![]() |
#445 |
Zadomowienie
|
Witam. Mam pytanie do Natki Pietruszki. W Twoim poście( nr. 228) podajesz słowa piosenk. Czy mogłabys napisać wykonawcę i tytuł tego utworu?
Pozdrawiam,Ula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Przyczajenie
|
Dość duża lista piosenek "na pierwszy taniec": http://www.zalotka.pl/pierwszy_taniec_piosenka.html
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie!
![]() Moje przygotowania do ślubu trwają ![]() ![]() ... aktualnie szukam coś na pierwszy taniec i mam sporo piosenek, którymi chętnie się podzielę ![]() Pierwszy taniec:
![]() Pozdrawiam wszystkie przyszłe panny młode i nie tylko ![]()
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
![]()
Cześć dziewczynki!
Odświeżam, bo temat aktualny, mam nadzieję, że nie tylko dla mnie ![]() Mam wielki problem, otóż mam wrażenie, że juz wszyscy mają w swoich komputerkach piosenkę Bernadetty Kowalskiej "Kochani moi rodzice" tylko nie ja ![]() A jeśli nie będzie to problem i nie jest to zakazane w regulaminie może stwórzmy coś w rodzaju publicznego konta pocztowego na które będziemy wysyłać nasze propozycje i każdy kto wejdzie sobie na to konto prześle wybrane utwory do siebie na maila. W ten sposób będzie chyba prościej... Pozdrawiam. Proszę o mailika lub linka do strony z której można sobie ściągnąć lub posłuchać utwór Kowalskiej. aniaburza@poczta.fm
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a co sądzicie o motywie z filmu "NOCE I DNIE"? Nie wiem czy na pierwszy taniec nie bedzie za smętnie? Doradźcie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:57.