![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierścień NuvaRing - wątek zbiorczy!
Wiesz co, a może to jednak takie plamienia bardziej intensywne? Nie chcę się wymądrzać, bo sie nie znam, ale ja po założeniu Mireny też coś takiego miałam, wiesz... Dostałam od mojej gin fajne lekarstewko - bez recepty - pt. Cyclo3Fort, które się stosuje właśnie przy różnych plamieniach i DZIAŁA! Przestałam plamić i jest ok. Może spróbuj tego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
Ja dodatkow, do krwawienia, plamieniem tego nie nazwe, bo rano, kapie
![]() Mam dodatkowo taka hustawke nastrojów, ze nawet w ciązy chyba tak nie miewałam. Dziś wstałam, wsciekła generalnie, nawet na słońce ze świeci ![]() Libido, ZERO, przed i ze spiralką, byłam kwitnącą kobietą, teraz nie dość ze zwiędłam to i zgorzkniałam. Generalnie, najchętniej, bym pracowała (obowiązek), i spała (ucieczka). Tak reagowałam, na hormony kiedyś, zanim urodziałam syna 4 lata temu. Chyba nie chce wracać, do takiego życia. ![]() We wtorek mam wizytę, i porozmawiam, jednak nad powrotem do spiralki. Hormony, nawet w tak skapej ilości, nie są chyba dla mnie. Brakuje mi ochoty na seks ![]() ![]() Ja wiem, wiem, to dopiero 2 tydzień. Ale jest takie piekne słonko na dworze, a ja? nic, koc i spanie. Mąż zaczyna sie o mnie martwić. Dzieci omijać. A to chyba nie o to chodzi?
#423 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
w końcu byłam w lekarza i mam w domku krążek ![]() ![]() Czy naprawdę trzeba się tych godzin ściśle przestrzegać??? Ja nie jestem dobra w byciu regularną. ![]() Mam duże oczekiwania odnośnie ringa, jak mi nie powróci libido to będę załamana ![]()
#424 |
Raczkowanie
|
gosiaborkowska
jak na 2 tygodnie noszenia krazka to sie duzo dzieje a Ty jestes niecierpliwa. Wytrzymaj do konca z krazkiem a potem zobaczysz. Moze on nie jest dla Ciebie, przeciez nie musi byc dla wszystkich. Nie zalamuj sie i uszy do gory. Sprobuj rano wstac z dobrym nastawieniem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Do gosiaborkowska: No to faktycznie duzo sie dzieje i to jeszcze niezbyt pozytywnie. Moze faktycznie hormonow nie powinnas uzywac, jesli tak reagujesz... poczekaj jeszcze do konca tego koleczka, ale jak sie nie poprawi, to nie wiem czy ciagnelabym na sile... Z drugiej strony ja tez na poczatku bylam nie do zycia, ale myslalam ze to przesilenie wiosenne (wiosna zeszlego roku) i zanim sie skapnelam, to jakos mi przeszlo ogolne podkurzenie i zaczely sie same pozytywne rzeczy dziac. z mega libido na czele. Badz dzielna jeszcze do konca tego, ale jak sie nie poprawi... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak sobie myślę o tym nastawieniu do życia po założeniu ringa. Ale ty Naily brałaś wcześniej tabletki czy ring to twoje pierwsze hormony? Ja mam ostatnio delikatną depresję i mam nadzieję, że ring jej nie pogorszy ![]() A jeśli chodzi o to drugie pogrubienie w twojej wypowiedzi to ![]()
![]() |
#427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W mlodosci na cere bralam Diane, potem przez rok Yasmin i Yasminelle ponad 3 lata. Potem probowala plasterki, ale nie wyszlo... No trzymam kciuki, zeby Ci wyszlo. Dla mnie to naprawde zloty srodek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A brałaś kiedyś tabsy tudzież hormony w innej formie? Bo może to reakcja organizmu na hormony i może się unormuje... Ja z tabsów przeszłam na Mirenę, niby też hormony, ale zmiany widzę wyraźne, różne... Zasadniczo pozytywne... I mam nadzieję, że pomału wszystko będzie lepiej, pomijając oczywiście wygodę... Może i u Ciebie, po okresie burzy i naporu, wszystko się uspokoi, czego Ci szczerze życzę! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie cycuszki palce lizac. Takie sa fajne, mile w dotyku. Jestem szczerze zdziwiona i zarazem zadowolona. No i ta chetka na seks bardzo mnie zaskoczyla. No a moj partner - brakuje slow aby opisac jaki on jest zadowolony!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
Tak brałam, juz kiedys tabsy. 4 lata temu, zanim sie zdecydowalismy na 2 dziecko.
Niestety, tez mielismy z ginekologiem problem z dobraniem, wszystkie działały tak samo, jende mniej drugie bardizej, ale libido było "0" depresje mega w przerwach w depresji wścieklizna chodząca. Ja naprawde, byłam, pozytywnie nastawiona do NR. Pierwszy tydzień, walczyłam, z nastawieniem, tłumaczyłam sobie we wszystkie mozliwe strony. Ale u mnie wsciekłośc sie pojawiła już 4 dzień po wsadzeniu. I sie trzyma. Ciało kompletnie nie reaguje, na bodźce. Ja moge, go testować, kolejny m-c, ale nie wiem, czy moi bliscy to wytrzymają. Ja od kiedy urodziłam syna, byłam chodzącą radoscia, nawet napięcia przedmiesiączkowego nie miałam, tylko "efekt gniazda" czyli sprzatanie, 2 dni przed. Byłam chodzącym seksem, małzonek, czasem nawet marudził, na nadmiar. A teraz? Nic, Dupa. Ktoś mnie podmienił. ![]() No i nadal krwawie (15 dzień) , i wcale nie mniej, a nawet jakos bardziej. Jutro mam wizyte. Zobaczymy co powie lekarz.
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
Bralam, bralam..dlatego zdecydowalam sie NR, bo mi gin powiedzial ze albo rzucam hormony w diably i zostaja gumki, albo cos co nie idzie przez watrobe, bo mam zrujnowana.
W mlodosci na cere bralam Diane, potem przez rok Yasmin i Yasminelle ponad 3 lata. Potem probowala plasterki, ale nie wyszlo... No trzymam kciuki, zeby Ci wyszlo. Dla mnie to naprawde zloty srodek. Witam Naily ..Ja 5 lat brałam microginon ,a w tej chwili jestem przy 3 plastrze ,ale szczerze powiem ,że im nie ufam.Czytałam ,że ty też uzywałaś plastrów,a czemu z nich zrezygnowałaś.Mi się ciągle wydaje ,że mi się dobrze nie trzymają ,bo przy naciskaniu jakoś się tak ruszają nie wiem czy razem ze skórą czy jest tam po spodem powietrze .Boki raczej się nie odklejaja ,ale myśle o NR.W tamtym miesiącu dostałam receptę od gin.na plastry i krążek ,ale wybrałam plastry ,ale nie wiem czy to dobry wybór .Czy jeśli teraz chciałabym przejść na krążek to jak to zrobić,po przerwie na następny plaster ,czy w pierwszy dzień okresu. Edytowane przez gonia 35 Czas edycji: 2009-04-27 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
Dziwczyny koło południa wróciła (sama) mi radość życia , i jakoś nadal jest.
Normalnie, ręką odjął. Jak mi jest dobrze, teraz. Czyżby "pierwsze koty za płoty"? P.S. Krwawie nadal.
#434 |
Raczkowanie
|
gonia35
krazek nalezy wlozyc najpozniej w dniu nastepujacym po przerwie w stosowaniu tabletek lub plastra, ktore sa zlozonymi hormonalnymi srodkami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Trzeci dzień z ringiem, i na razie żadnych spostrzeżeń ani pozytywnych ani negatywnych.
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Wtajemniczenie
|
Podłączam się do pytania, jako że bardzo mnie to ciekawi...
![]()
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
Cóż Dziewczęta wypadam z wątku.
NR wyjety. Lekarz stwierdził,ze nie dla mnie. Szkoda zdrowia. O hormonach musze zapomnieć. Cóż. Wracamy do punktu wyjścia. Życzę powodzenia, posiadającym i mającym zamiar posiadać. Pa.
#438 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie tak szybko. Chetka przyszla dopiero po 3 krazku.
Na poczatku byly rozne dolegliwosci, a po 2 lekkie zniechecenie. Przez tydzien to byla dziwnie "duza chetka". Teraz jest normalnie jak przed krazkiem, kochamy sie praktycznie codziennie. Moze to brzmi dziwnie ale robimy to gdzie nas dorwie. ![]() Gosiaborkowska Powodzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny! poczytuję was żeby porównać wasze reakcje na NR z moją.
aktualnie jestem na 4 -tym krążku. w sobotę wyjmuję. i niestety stwierdzam, że im dłużej go stosuję tym niższe libido ![]() ![]() pierwszy miesiąc był świetny. aż czasem męczący ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje libido jest teraz na minusie, więc już mu nic nie zaszkodzi ![]() W takim razie spokojnie czekam, tak myślałam, że sytuacja się nie poprawi z dnia na dzień. ![]()
![]() |
#442 |
Przyczajenie
|
Witajcie, wczoraj założyłam ringa ale na razie nie mogę się jeszcze przyzwyczaić, ciągle mi się wydaje, że on za płytko siedzi, ale próbowałam głębiej wepchnąć i mi nie wychodzi, nie wiem czy mam za mało śluzu i dlatego się blokuje, czy po prostu tak ma być. Jestem w stanie go wyciągnąć wkładając właściwie 3/4 palca wskazującego, czy też tak macie?
A tak w ogóle to trochę zaskoczył mnie jego rozmiar i grubość, aż trudno uwierzyć że partner miałby go nie wyczuwać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja juz kurcze nie pamietam kiedy wkladalam pierwszy krazek, jak to bylo ze zmiana z plastrow. Wydaje mi sie ze robilam przerwe normalnie 7 dni, bo oba maja tyle samo estrogenow, wiec od razu jestes zabezpieczona. Sprawdze jeszcze w ulotce, to Ci pozniej napisze na bank. Ale warto zmienic, naprawde. Mi sluza duzo bardziej, no i wygodniejsze. ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez naily Czas edycji: 2009-04-30 o 22:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem, co się u mnie dzieje
![]() Mam wyjąć NR w poniedziałek... a już mam plamienio- krwawienie i czuję się, jak na okres ![]() Bo się martwię... ![]()
#445 |
Raczkowanie
|
Ja kupilam sobie pudlo rekawiczek jednorazowych, zawsze przydadza sie w domu. Kiedy wkladam krazek albojJak chce sprawdzic co z krazkiem, albo popchnac go to zakladam rekawiczke a potem wyrzucam. Stwierdzilam, ze golych palcow nie bede tam pchala.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:27 ---------- Poprzedni post napisano o 02:24 ---------- Cytat:
Oby bylo tak jak mowisz, trzymam kciuki. Bo jak tak bedziesz mialam z nastepnym cyklem to moze Ci go nie trzymac po prostu. A moze nie. Wsumie jak te pierwsze cykle to mialam plamienia prawie caly czas... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
naily nie no schudłam już 5kg, tylko ost. jakoś przez te krwawienio- plamienia po prosty jakbym okres miała i jadłam. Ale dziś na dietkę przechodzę
![]() Do 3 cykli można plamić, krwawić... więc czekam cierpliwie. ![]()
#448 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, coraz bardziej lubie te "pierscionki. "
Najlepsze w nich jest to, ze sama moge zadecydowac kiedy rozpoczne antykoncepcje i sama moge zdecydowac, ze chce przerwac i wyjac pierscien . Wkladam nastepny wszystko jest ok. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Przyczajenie
|
hej , potrzebuje pomocy ! stosuje nuvaring juz okolo 9 msc , powinnam go wlozyc w czwrtek o 21 ale zapomnialam i wlozylam go dopiero w piatek o 13 , wyrzucilam ta ksiazeczke razem z opakowaniem i teraz nie wiem jaka jest jego skutecznosc.bylabym bardzo wdzieczna gdyby ktoras z Was mogla mi pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
Spokojnie krazek bedzie dzialal, tylko pamietaj czas liczysz teraz od wlozenia go czyli od piatku.Powodzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.