Jakie macie pierscionki zareczynowe? - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-25, 23:30   #421
aga2111
Raczkowanie

Dot.: Jakie macie pierscionki zareczynowe?

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
No proszę i jeszcze sobie w avatar go wsadziła
Musiałam

Tak wyszło, że to była niespodzianka i Tż kupił za mały Cieszyłam się nim jeden dzień...następnego dnia zanieśliśmy go spowrotem do apartu, muszę czekac ok. miesiąca na większy, więc sobie go oglądam na zdjęciu
Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
aga2111 gratuluje oświadczyn. Bardzo ładny pierścionek.
Dziękuję
aga2111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-26, 10:52   #422
Kaffienka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga2111 Pokaż wiadomość
Tak wyszło, że to była niespodzianka i Tż kupił za mały Cieszyłam się nim jeden dzień...następnego dnia zanieśliśmy go spowrotem do apartu, muszę czekac ok. miesiąca na większy, więc sobie go oglądam na zdjęciu
Podoba mi się twój pierścionek. Ja dostałam pierścionek od Kruka i na serdeczny palec prawej ręki był za duży, ale po namyśle stwierdziliśmy, że go jeszcze powiększymy tak, by pasował na środkowy palec prawej ręki. W końcu i tak na serdecznym będę nosiła obrączkę. I też niestety muszę czekać na niego, ale do ok. 2 tygodni od wczoraj.

No nic... Na takie rzeczy warto czekać... Tak samo jak warto było czekać na dzień zaręczyn.
Kaffienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-26, 10:55   #423
Wiolka1984
Raczkowanie

GG do Wiolka1984

Cytat:
Ja też się pochwalę swoim pierścionkiem. Dostałam go w piątek

No śliczny, piękny cudowny.......
p.s. mam taki sam
Wiolka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-26, 17:14   #424
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kaffienka Pokaż wiadomość
Podoba mi się twój pierścionek. Ja dostałam pierścionek od Kruka i na serdeczny palec prawej ręki był za duży, ale po namyśle stwierdziliśmy, że go jeszcze powiększymy tak, by pasował na środkowy palec prawej ręki. W końcu i tak na serdecznym będę nosiła obrączkę. I też niestety muszę czekać na niego, ale do ok. 2 tygodni od wczoraj.

No nic... Na takie rzeczy warto czekać... Tak samo jak warto było czekać na dzień zaręczyn.
Twój pierścionek też mi się podoba
Ja wolałam nosić na serdecznym na prawej ręcę. Pomyślałam, że jak już będę miała obrączkę to zaręczynowy przełożę na lewą rękę

Cytat:
Napisane przez Wiolka1984 Pokaż wiadomość
No śliczny, piękny cudowny.......
p.s. mam taki sam
Tak śliczny, piękny, cudowny....delikatny, idealny, taki jaki chciałam p.s. Mają gust te nasze chłopaki
aga2111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-26, 21:21   #425
katalinka17
Zadomowienie

I ja mam zaszczyt wpisać się pierwszy raz na tym dziale wizażu jako świeżutka narzeczona, zresztą jak w suwaczku widać
Podczytywałam was wcześniej , a teraz jako pełnoprawna narzeczona mogę się pochwalić.
Oto moje cacko:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg my presiuuus.jpg (34,8 KB, 508 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pipi.jpg (45,0 KB, 276 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buba.jpg (55,1 KB, 658 załadowań)

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-26, 21:25   #426
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
I ja mam zaszczyt wpisać się pierwszy raz na tym dziale wizażu jako świeżutka narzeczona, zresztą jak w suwaczku widać
Podczytywałam was wcześniej , a teraz jako pełnoprawna narzeczona mogę się pochwalić.
Oto moje cacko:
Gratulacje!

Śliczny pierścionek
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-26, 21:43   #427
katalinka17
Zadomowienie

Dziękuję Agniesiu z całego serca, widzę że ty nowo poslubiona jesteśGratulacje!!

SYN
Stary 2007-11-27, 09:03   #428
Kaffienka
Raczkowanie

Cytat:
Twój pierścionek też mi się podoba
Ja wolałam nosić na serdecznym na prawej ręcę. Pomyślałam, że jak już będę miała obrączkę to zaręczynowy przełożę na lewą rękę
Ja nie lubię nosić pierścionków na lewej ręce zbytnio. Stąd wybrałam takie rozwiązanie.

Cytat:
Oto moje cacko:
Gratulujemy! Śliczny pierścionek!
Stary 2007-11-27, 11:46   #429
katalinka17
Zadomowienie

Kaffienko dziękuje za gratulacje, w suwaczku zobaczyłam że ty też niedawno zostałaś narzeczoną.Gratulacje.
Pierścionek obejrzałam-piekny!!

SYN
Stary 2007-11-28, 22:29   #430
agus87
Zakorzenienie

katalinka17 cudny
Stary 2007-11-29, 16:14   #431
aanka0308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
otóż mam pytanie, gdyż mój pierścionek zareczynowy rowniez jest z białego złota z trzema brylantami. Wydaje mi sie ze białe złoto jest niesamowicie delikatne i aż boje sie go nosić przy codziennych pracach domowych. Normalnie pierscionek powinno sie nosić bez względu na wszystko!Czy z twoim użytkowaniem białego złota jest podobnie??

Też mi sie wydaje że białe złoto jest bardzo delikatne ale za to daje piękny połysk. Ja na swój pierścionek mam 2 lata gwarancji dlatego jeśli cokolwiek sie z nim stanie mogę go dać do ponownego ozłocenia.
aanka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-29, 16:41   #432
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
katalinka17 cudny

Dziękuję agusiu

Białe złoto jest takie połyskliwe, jak tylko zaczęłam nosić swój pierścionek, zauważyłam że jest on bardzo przejrzysty, taki ''czysty''.Zupełnie inne od srebra, z którym jest mylone.Narazie przyzwyczajam się do noszenia go, zdejmuję na noc i do mycia naczyń. Zmartwiłyście mnie troche , nie wiedziałam że białe złoto jest takie delikatneBędę musiała uważać.

SYN
Stary 2007-11-30, 10:26   #433
TsaiNu
Rozeznanie

Jakie macie pierscionki zareczynowe?

Katalinka śliczny masz pierścionek ja mam dosc podobny tylko inny ksztalt koszyczka. Co do bialego zlota to to nierodowane (ja mam wlasnie nierodowane) ma dokladnie takie same wlasciwosci jak zloto zolte, natomiast rodowane no coz...rod po jakims czasie sie nieestetycznie sciera. Ja swoj pierscionek nosze juz prawie rok i nic sie z nim nie stalo na gorze nie ma nawet rysek (kiedys sobie go leciutko zarysowalam a potem ta rysa jakims cudem zniknela??!!)narawde nie ma sladu. Zawsze zreszta mozna go oddac do jurilera do wypolerowania dlatego polecam pierscionki nierodowane, moze sa troszke drozsze ale przynajmniej nic sie nie sciera. Moj pierscionek juz duzo przeszedl lacznie z utopieniem go w wc (nie pytajcie jak ja to zrobilam ) i w umywalce ale jest nadal taki jak na poczatku takze nie ma co przesadzac z tym dbaniem o biale zloto ja w nim robie wszystko i nie sciagam bo wiem ze predzej go zgubie niz zniszcze

uwielbiam ogladac wasze pierscionki, tylko szkoda ze nie wklejacie zdjec z nimi na palcach , bo w pudeleczku to inaczej wyglada

wkleje zdjecie mojego na ktorym widac jak wyglada nierodowany pierscionek - blyszczy bardzo mozno ale nie tak chlodno jak srebro
moj narzeczony sam by pewnie kupil rodowany, tylko ma znajomego ktory niedawno sie ozenil i polecil mu wlasnie nierodowane zloto

http://img239.imageshack.us/my.php?i...sc00029cu3.jpg

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-12-01 o 17:17 Powód: 3 posty pod sobą! Proszę używać opcji EDYTUJ!
TsaiNu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-30, 12:22   #434
katalinka17
Zadomowienie

TsaiNu bardzo ładny masz pierścionek, fajne zwężenie wokół kamienia.Nie mam zielonego pojęcia jakie to złoto noszę.Jest mi to obojętneGratuluję jeszcze raz, a kiedy ślub?

SYN
Stary 2007-12-01, 01:08   #435
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Narazie przyzwyczajam się do noszenia go, zdejmuję na noc i do mycia naczyń. Zmartwiłyście mnie troche , nie wiedziałam że białe złoto jest takie delikatneBędę musiała uważać.
Śliczny pierścionek. Ja swój z białego złota noszę już od 2 lat, i wszystko w nim robię - sprzątam, myje naczynia, robię remonty. W końcu to pierścionek jest dla mnie a nie ja na usługi pierścionka. I co - pierścionek ma się idealnie. Nie zmienił koloru, nie jest porysowany bardziej niż gdybym go zdejmowała do każdego machnięcia ręką. Najważniejsze to nie dać się zwariować.

BTW. mam koleżankę, która często traktuje swój pierścionek specjalnym płynem do diamentów... A jak ma go na palcu, to teatralnie gestykuluje akurat tą ręką
Stary 2007-12-01, 08:30   #436
Gabryysia
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Mam do was może i nie typowe pytanie. Spotkałyście się kiedyś z tym, że zamiast brylantów były cyrkonie?
Chodzi mi o to, gdy się zostawia pierścionek do przeróbki np. zmniejszenia, czy były takie przypadki, że kamienie zostawały podrobione.
Gabryysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-01, 08:42   #437
TsaiNu
Rozeznanie

Nie sądzę żeby coś takiego się działo, zresztą cyrkonię od brylantu można odróżnić gołym okiem, naprawdę bez problemu.
TsaiNu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-02, 16:21   #438
Kaffienka
Raczkowanie

Cytat:
Kaffienko dziękuje za gratulacje, w suwaczku zobaczyłam że ty też niedawno zostałaś narzeczoną.Gratulacje.
Pierścionek obejrzałam-piekny!!
Również raz jeszcze gratuluję zaręczyn i dziękuję...

Ładniutki pierścionek...

Cytat:
Napisane przez Gabryysia Pokaż wiadomość
Mam do was może i nie typowe pytanie. Spotkałyście się kiedyś z tym, że zamiast brylantów były cyrkonie?
Chodzi mi o to, gdy się zostawia pierścionek do przeróbki np. zmniejszenia, czy były takie przypadki, że kamienie zostawały podrobione.
Raczej nie... Ale jakby co w salonie (przynajmniej w Kruku) jest taki przyrząd do sprawdzenia czy to brylant. Ja dziś jadę odebrać swój pierścionek z powiększania. Miało być do 2 tygodni. A uwinęli się dokładnie w tydzień!
Stary 2007-12-03, 09:07   #439
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez Gabryysia Pokaż wiadomość
A ja wam powiem że właśnie takie sie rzeczy dzieją może nie w profesjona;lnych salonach ale też nie wiadomo jacy to ludzie. Radzę iśc ale do innego salonu nie tam gdzie kupowałaś ani nie tam gdzie zmniejszałaś i spytać, bo jeśli wiesz że pierścionek był z brylantem a ich nie ma to możesz sprawę założyć, ale pod warunkiem że masz papiery na te brylanty, w kazdym salonie znanym czy nie znanym jak sie kupuje pierścionek itp. z brylantem to dostaje sie zaświadczenie o autentyczności taki certyfikat. Ja mam, tobie też radze sprawdzić jesli masz takie podejrzenia. Powodzenia

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-03, 10:07   #440
Gabryysia
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
A ja wam powiem że właśnie takie sie rzeczy dzieją może nie w profesjona;lnych salonach ale też nie wiadomo jacy to ludzie. Radzę iśc ale do innego salonu nie tam gdzie kupowałaś ani nie tam gdzie zmniejszałaś i spytać, bo jeśli wiesz że pierścionek był z brylantem a ich nie ma to możesz sprawę założyć, ale pod warunkiem że masz papiery na te brylanty, w kazdym salonie znanym czy nie znanym jak sie kupuje pierścionek itp. z brylantem to dostaje sie zaświadczenie o autentyczności taki certyfikat. Ja mam, tobie też radze sprawdzić jesli masz takie podejrzenia. Powodzenia
..

Edytowane przez Gabryysia
Czas edycji: 2008-01-14 o 12:21
Gabryysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-03, 18:33   #441
Caramel Babe
Raczkowanie

Witajcie!

A oto moj pierscionek wykonany z platyny plus jedenascie naturalnych dimencikow, kupiony w Tiffany. Sporowy i nie rzucajacy sie w oczy.

Nareszcie moge pisac w tym watku!!!!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pierscionek3.jpg (106,8 KB, 426 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pierscionek4.jpg (104,4 KB, 831 załadowań)
Stary 2007-12-03, 21:27   #442
rav12345
Wtajemniczenie

Ładny, choć muszę przyznać, że wygląda raczej jak typowa amerykańska obrączka niż pierścionek.

PS. czy przez to że jest szeroki, nie jest niewygodny jak złączasz palce?
Stary 2007-12-06, 20:31   #443
EveMW
Rozeznanie

a to moje cudo.. 9ct biale złoto z 0.15 caratowym diamentem

ubezpieczony przez mojego ukochanego na 3 lata (czesto rozne rzeczy gubie , wiec chyba stwierdzil ze warto go ubezpieczyc)

informacje jak i zdjecie zaporzyczone ze strony H. Samuel
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (8,5 KB, 237 załadowań)

63kg (10.09.2008) - 62kg - 60kg ------> 58kg

Zapuszczam włosy
EveMW jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-07, 19:01   #444
Caramel Babe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
Ładny, choć muszę przyznać, że wygląda raczej jak typowa amerykańska obrączka niż pierścionek.

PS. czy przez to że jest szeroki, nie jest niewygodny jak złączasz palce?

Jest bardzo wygodny, jest cudowny i uwielbiam go nosic. Takie z diamentami dookola byly dosc niewygodne, dlatego wybralam lepszej jakosci diamenty lecz tylko na polowie pierscionka.
Stary 2007-12-08, 06:50   #445
mijjenka
Zakorzenienie

Witam
ależ ja wam zazdroszcze...takie sliczne pierscionki ja co prawda tez dostalam sliczny pierscionek ale nie zareczynowy...(za mloda :P ) A jak się Wam oswiadczyli Wasi mężczyzni?

To konto nie istnieje.
mijjenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-08, 10:18   #446
katalinka17
Zadomowienie

Eve śliczny pierścionekGratulacje!

SYN
Stary 2007-12-09, 09:51   #447
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Przejrzałam wszytskie wasze pierscionki . bardzo łądne. mÓj TZ zakupił mi piersionek 25 listopada (ale nie wiem kiedy jeszcze planuje zareczyny). a ja juz kompletnie nie pamietam jak ten mój wygląda wiem tylko ze jest bardzo delikatny
(bo mam małe palce - rozmiar 7 - i każdy większy by sprawial wrażenie jakby miał mi je wyrwac )
szykałam wśród waszych czy moze jest cos podobnego ale niestety nie
czy wy tez tak miałyscie, ze już po godzinie kompletnie nie pamiętałycie jak on wyglądał?? ja pamiętam kazdy inny ale nie ten TZ sie nawet martwi a co jesli mi sie nie spodoba

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-09, 11:09   #448
Kaffienka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Przejrzałam wszytskie wasze pierscionki . bardzo łądne. mÓj TZ zakupił mi piersionek 25 listopada (ale nie wiem kiedy jeszcze planuje zareczyny). a ja juz kompletnie nie pamietam jak ten mój wygląda wiem tylko ze jest bardzo delikatny
(bo mam małe palce - rozmiar 7 - i każdy większy by sprawial wrażenie jakby miał mi je wyrwac )
szykałam wśród waszych czy moze jest cos podobnego ale niestety nie
czy wy tez tak miałyscie, ze już po godzinie kompletnie nie pamiętałycie jak on wyglądał?? ja pamiętam kazdy inny ale nie ten TZ sie nawet martwi a co jesli mi sie nie spodoba
Jak już raz Ci się spodobał, to wkrótce ponownie się w nim zakochasz. Ja nie miałam takiej sytuacji i nie widziałam pierścionka, przed oświadczynami, więc nie mogłam zapomnieć jak wygląda. Po 3 dniach co prawda oddałam go do powiększenia (nie miałam go tydzień), ale i tak pamiętałam jak wygląda.
Rozumiem, że do oświadczyn co raz bliżej, bo gdzieś pisałaś, że będą jeszcze w tym roku... Trzymam kciuki!!!
Stary 2007-12-09, 15:14   #449
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaffienka Pokaż wiadomość
Jak już raz Ci się spodobał, to wkrótce ponownie się w nim zakochasz. Ja nie miałam takiej sytuacji i nie widziałam pierścionka, przed oświadczynami, więc nie mogłam zapomnieć jak wygląda. Po 3 dniach co prawda oddałam go do powiększenia (nie miałam go tydzień), ale i tak pamiętałam jak wygląda.
Rozumiem, że do oświadczyn co raz bliżej, bo gdzieś pisałaś, że będą jeszcze w tym roku... Trzymam kciuki!!!
tak, tak.. TZ kiedys wspomniał ze będą w tym roku już sie nie mogę doczekac. a zakup pierscionka był dla mnie kompletnym zaskoczeniem. Bo TZ mnie zabrał na oglądanie a jak mi się ten jeden spodobał to mi go kupił (a ja o mało co się w tym sklepie nie popłakałam bo kompletnie sie tego nie spodziewałam )
Tez mam taką nadzieje, ze skoro wtedy mi sposobał to teraz tez...

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-09, 20:21   #450
Kaffienka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
tak, tak.. TZ kiedys wspomniał ze będą w tym roku już sie nie mogę doczekac. a zakup pierscionka był dla mnie kompletnym zaskoczeniem. Bo TZ mnie zabrał na oglądanie a jak mi się ten jeden spodobał to mi go kupił (a ja o mało co się w tym sklepie nie popłakałam bo kompletnie sie tego nie spodziewałam )
Tez mam taką nadzieje, ze skoro wtedy mi sposobał to teraz tez...
Pewnie, że tak... W końcu sama go wybrałaś, a poza tym jakby mógł Ci się nie spodobać... W takiej chwili...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości