![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
moze za gesta? albo sa grudki?
Cytat:
![]() -2* mega paka pampersow - kaczucha http://www.zabawki-sklep.pl/pl/sklep...e/art1888.html juz jest mokra od sliny ![]() -gumowa kaczucha do kapieli z canpolu -chusteczki papersa *2 -chusteczki rosmanowskie -mydelka nivea i bambino -puder nivea -oliwka i szampon jonhsons -krem ziajki - balsam rosmanowski i pewnie jeszcze cos o czym teraz zapomniala ![]() Mycha dziurki? czy dziurka? u mnie jest jedna taka prostokatna
![]() |
#422 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kaszki, które daję Łucji są naprawdę gęste i lecą bez problemu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W ciagu dnia je 150 -daje mu tylko mleko, no i jakis obiadek, lub deser( a i to nie codziennie) do tego herbatka, lub soczek Cytat:
![]()
![]() |
#424 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak Nadinka? Co u niej słychać? Cytat:
![]()
![]() |
#425 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na poczatku było 180 ml mleka i ok 3 łyżeczek kaszki teraz jest 210 mleka i 4-5 łyżeczek kaszki i wszystko ładnie leci. może problem jest w ty ze dziecko nie chce sie przestawic na inny smoczek i nie chce ciagnac i dlatego nie leci bo u mnie take były poczatki ale po dwóch dnia było już ok.
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S Mycha Kubuś śpi więc specjalnie dla Ciebie zrobiłam fotkę smoka o jakie nacięcia mi chodzi
![]() |
#427 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Wtajemniczenie
|
sylwia- ja z pracy dostałam tylko talon za 100 zł.
no ale i tak sie cieszyłam
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
mycha no to taki jak ja...........pyska, ale masz pazurska
![]()
#431 |
Rozeznanie
|
kurde nie nadazam z odpowiadaniem...
![]() no wiec ten avent to mi dali w sklepie ze do kaszek... moze mi zly dali... hmmm... ale to jest taki z dziurka prostokatna pysia ty sie paznokciami chcialas pochwalic co ![]() ![]() smoczek fajny... moj jest inny, chyba sobie kupie ta butelke co ty masz u nadii ok... musze tylko isc zrobic jej badanie wzroku i juz bede wtedy szczesliwa, bo boje sie ze odziedziczyla wade po mnie... ostatnio cos zaczela oko krzywic |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
mycha masz dobry,tylko pewnie za geste- tu jest, ale nie widac gory http://www.allegro.pl/item320360455_...zeplywowy.html
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ... ja też mam w miarę krótkie pazurki i przy Kubusiu wcale mi nie przeszkadzają ![]() A co do wzroku to mam nadzieję że u Nadi będzie wszystko OK. Daj znać jak będziesz już po wizycie jak nie będziesz miała neta to napisz smska. Jeja ja się stęskniłam za tobą ![]() ![]() Ostatnio coś mnie naszło na kasowanie starych wiadomości sms w komórce i czytałam nasze sms z czasów jak jechałyśmy na porodówki z rozwarciem hehe ![]() ![]()
![]() |
#434 |
Rozeznanie
|
no tak, to jest ten. zobacze jak mi dzisiaj pojdzie ta butelka z lyzeczka. dzieki za pomoc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ohh ja za toba tez ![]() ![]() moze ja tez pazurki zapuszcze hmmm ![]() mi sie napewno wzrok pogorszyl, ide niedlugo do okulisty, a pozniej pojde z nadia, oj trzymajcie kciuki za nas przepraszam za moje koslawe wiadomosci ale pisze z nadia na rekach |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Rozeznanie
|
Ale sie wyspacerowlismy, 3 h. Jak szlam na spacer to spotkala nas tesciowa , ktora wlasnie do nas jechala... i pospacerowalysmy obie. Swietnie sie sprawdza nowa spacerowka w terenie. Dzisiaj bylo 17 st i super sloneczko. Max byl ubrany wiosenno i cale szczescie nie zakladalam mu niewygodny kombinezon i tak jak przupuszczalam super zniosl spacerek w wozku i nie grymasil bo mial bardziej umozliwione ruchy a w kombinezonie to jak kukla.
Lea przykro mi. Nic nie pisalas ,ze masz problemy. A od kiedy wiesz ze Oli ma nosic ten kask?Strasznie dorogi. 2000 £ to juz niezla pensja. Zycze wszystkiego dobrego i oby Oli nie musial dlugo nosic tego kasku ![]() Mycha co u Nadi nic sie nie chwalisz ![]() Sylwia wow to Macko tyle mleka wypija przed snem ![]() Macius fotogeniczny. A poza w wannie jest zabawna. Pysia jakie sliczne paznokcie. Wiele razy klikalam na watek paznokciowy i podziwialam twoje dziela. Jestes mistrzynia ![]() Dorka sliczna modelka w avtarku. ![]() Weronika ma fryzurke zabojcza. Ja bym jej juz jakiegos kucyka na czubku zrobila. Tylko pozazdroscic tak bujnej czuprynki. |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item320360455_...zeplywowy.html no ja mam ten i jest wszystko w porzadku. ja zawsze jak zrobię kaszkę to naciskam smoczek i sprawdzam czy leci
![]() |
#438 | |||
Zakorzenienie
|
Lea, jesteś wspaniałą mamą i to absolutnie nie jest Twoją winą, że Oli nie chce robić przewrotek ani leżeć na boczku (pamiętam, jak jeszcze w poprzednim wątku wspominałaś o tym). Wiem, że wybierasz się w Polsce do neurologa. Trzymam za Was kciuki, mam nadzieję, że Olivierek nie będzie musiał używać kasku, a jeśli jednak okaże się niezbędny, to że rodzina Was finansowo wesprze, a maluszek nie będzie protestował przeciw nowemu nakryciu głowy. Uściski! ![]() Berbeaa, Twoja gwiazda rodem z Hollywood ![]() ![]() Sylwuś, Maćko słodki! ![]() ![]() Cytat:
![]() Ostatnio usłyszałam takie pytanie, że aż mnie zamurowało. Koleżanka (w moim wieku) zapytała mnie, dlaczego wycięliśmy Jasiowi z tyłu włosy w kółko? ![]() ![]() Odpowiedziałam jej: "Jak myślisz, dlaczego akurat w kółko?" i wybuchłam śmiechem, bo nie spodziewałam się usłyszeć takiego pytania od dorosłej kobiety. Zapytałam ją jak sobie to obcinanie włosów w kółko wyobraziła ![]() Cytat:
A ja dziś też odebrałam paczkę z poczty ![]() ![]() Cytat:
![]() * * * Mnie też strasznie wypadają włosy. Od połowy grudnia. Wciąż karmię piersią i nie mogę brać żadnych suplementów (łykam tylko Prenatal). Mój fryzjer, a ostatnio i lekarz powiedzieli, że to jest zbędne i wypadanie po jakimś czasie się unormuje. Zresztą widzę dużo nowych, króciutkich włosów. Byliśmy dziś na długim spacerze, Jaś zafascynowany był przez dłuższą chwilę swoimi rękawiczkami, później dyndającym lewkiem, a później zasnął. Przed wyjściem próbowałam podać mu kolejne danie - szpinak z ziemniakami. Tragedia. Zjadł jedną łyżeczkę i zaczął sie wielki płacz. Siedziałam ze 40 minut i próbowałam go zachęcić do kolejnych paru łyżeczek, ale pluł, parskał, straszył mnie odruchami wymiotnymi, aż w końcu rozbeczał się na dobre. OK, pomyślałam, że może po spacerku. Było jeszcze gorzej. Lament się zaczął, gdy tylko zobaczył śliniak. Spazmy i szpinak na podłodze w całej kuchni. Zdenerwowałam się, rozpłakałam i nie wiem, co mam robić. Wcześniej jadł wszystko - początkowo niechętnie otwierał buzię, ale po jakimś czasie sam domagał się kolejnej porcji. Ładnie zjadał całe słoiczki. Po tej wysypkowej przerwie nic nie chce jeść prócz mleka, a i tego mało ssie ![]() ![]()
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do posilków to nie martw się demoniku, bo pewnie to zamartwianie się to na zapas... Pewnie ma taki okres za kilka dni się unormuje, skoro wcześniej chętnie je jadł to napewno ten stan rzeczy powróci cierpliwości. Będzie dobrze trzymam za Jasia kciuki. ************************* ************************* ************** My dziś mamy dzień MARUDY wszystko jest na nie ![]() Jedyne co mój synek robi to je i chce siedzieć inne pozycje są beeeeeeeeeeee aż mi sięryczeć chce ![]() Najlepiej mu w krzesełku do karmienia albo w foteliku, a jak już łóżeczko czy łóżko to tylko podciąga siędo siadania i innej opcji brak inaczej rykkkkkkkkkkkkk na cały blok...i co ja mam zrobić dziś z tym gagatkiem ![]()
![]() |
#440 |
Rozeznanie
|
Dzięki jeszcze raz za Weroniczkę! Jeszcze tylko niech Maatra je zobaczy, ona zawsze też pełna zachwytu tymi kłaczkami
Demoniku napewno Jaś będzie Ci znów wszystko pałaszował tylko teraz te ząbki mu się wyrzynają i nie ma apetytu. Zresztą my dorośli też czasem mamy kilka dni takich że nie bardzo nam się chce jeść! No może oprócz mnie bo ja żre jak opętana i co najgorsze cały czas jestem głodna... Będzie dobrze! Motylku ale u Was już cieplutko, zazdroszczę Ci A Poiss co znów się uczy? |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
widze,ze wszystkie chlopaki dzisiaj marudy
#442 |
Zakorzenienie
|
No właśnie Ivi coś dzisiaj cichutko siedzi...to pewnie cisza przed burzą hehe
![]() no właśnie, co jest ![]() Mam nadzieję, że do jutra mu przejdzie bo jedziemy na imieninki do rodziny i jak mały będzie taki to połowe rodziny wystraszy ![]()
#443 |
Zakorzenienie
|
Poiss juz chyba skonczyla nauke....... o jest
![]()
#444 |
Zakorzenienie
|
#445 |
Zadomowienie
|
Myycha na pewno wszystko z oczkami Nadi będzie dobrze.
Sylwia Maciuś superowy, włosy niedługo pewnie mu się posypią. Motylku zazdroszczę takiej pogody, ja byłam dziś 2 godziny na spacerze, niby ciepło było, a teraz mi zimno odkąd wróciłam, przewiał mnie ten wiatr, Maja w wózku to tak nie odczuwa, ona cieplutka była jak wróciłyśmy, a matka zmarzła. Demonik Jaś pewnie przez ząbki nie ma apetytu, a może musi się od nowa przyzwyczaić do "nowych" smaków. Pysiu bardzo ładne pazurki, ja jakoś nie mogę nic zrobić przy moich, ciągle brak mi na nie czasu. Co do długości też nie mogę mieć krótkich, bo mnie to boli, najlepiej taka długość jak twoja mi odpowiada. Też się zastanawiałam gdzie jest Ivy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | ||||
Zakorzenienie
|
Maciuś cudowny
![]() ![]() Je całym sobą ![]() Cytat:
Dlatego mojej małpce jest tak trudno cokolwiek wepchać z pokarmów stałych do otworu gębowego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pysia pazurki są super ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Choć szczerze powiem Ci (nie mam zamiaru Cię dołować ![]() ![]() ![]() Cytat:
O 14 usnęłam z Olcią w łóżku , obudziłam się o 16 i stwierdziłam, że na obiad miały być placki ziemniaczane ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Wtajemniczenie
|
Lea trzymaj sie.wiem,ze jestes silna i napewno sobie poradzisz.nie bede Cie zameczac wiadomosciami na prv,ale mam pytanie? czy do takiego kasku nie da sie zalatwic dofinansowania?moze on wcale nie bedzie konieczny, nie wiem gdzie bylas u lekarza...ehhh przykro mi
![]() ![]() Barbeaaaaaaaaaaa ja marze o coreczce i zeby byla taka piekna!!!!! jejuuuuuu zakochalam sie ![]() Demoniku nie przejmuj sie.Jas napewno ma gorsze dni,albo jak sama wspomnialas ma awersje do wszelkich pokarmow,przez zabkowanie. Kolezanka inteligencja nie grzeszy ![]() ![]() Sylwia, Macko wyglada jak wielki luzak w tej wanience ps ide robic butle i pozniej skrobne wiecej EDIT : podroz na lotnisko...dziecie moje zaczelo plakac po 5 min,ale stwierdzilam ze go przetrzymam chwilke i faktycznie po kilku min zasnal i spal do samego liverpoolu.nie przekraczalam 100km,widzialam jak wkurzam niektorych na autostradzie,ale mialam ich gdzies ,bo ja mialam synka za pasazera ![]() ![]() Tz nadal chory ;/ Simus znow obdarowany pieknymi prezentami,a ja polskimi czasopismami ![]()
#449 |
Wtajemniczenie
|
dobrej nocki
staram sie ostatnio wykorzystac to ze moje dziecko wczesnie zasypia i tez sie wczesnie kłade. Nawet jak nie usne tak szybko to chociaz odpoczne. myycha- powodzenia z kaszką Demoniku - gorsze dni sie zdarzaja- wiem cos o tym Sylwia- Macius w wannie superowo jak taki duzy facet tz jeszcze chory ale i tak duzo mi pomaga a mała się nie zaraziła -aż dziwne
#450 |
Rozeznanie
|
Maatra życzę Ci z całego serca córeczki i dziękuję w imieniu gwiazdy!
A teraz zapytam czy Wy nadal codziennie kąpiecie swoje dzieci? ja tak ale dziś odwiedziła mnie koleżanka, która wychowała dwójkę i powiedziła mi że nie muszę bo ona co 2-gi dzień kąpała. Ale zapomniałm ją zapytać czy na noc przebierał dziecko, czy wycierała chociaż chusteczkami? Ale wydaje mi się że wykąpane śpi smaczniej! Padam ze zmęczenia więc dobranoc mamusie i dzieciaczki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.