Panny Młode 2008 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-16, 15:02   #421
Esters
Przyczajenie

Dot.: Panny Młode 2008 ?

hello Panny Młode 2008
witam Serdecznie i zglasza sie kolejna - sierpień 2008
mam nadzieje ze dzieki Wam znajde tutaj duzo ciekawych informacji dotyczacych tego jakze WAZNEGO dnia

pozdrawiam
Stary 2007-04-16, 15:26   #422
blush
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ines.ka Pokaż wiadomość
sliczne obraczki
ja tez jestem za klasycznym - zoltym zlotem

dziewczyny, ktora byscie wybraly sposrod tych sukien??

http://www.emmimariage.pl/index.php/main/pl/of fer/2/1
wg mnie ta pierwsza najbardziej pasuje do hiszpańskiej urody i mnie osobiście najbardziej sie podoba, jest bardzo odważna i sexowna

Dziewczyny jaką próbę powinno mieć złoto żeby obrączka na długo zachowała piękny wygląd (tzn. nie zrysowała się za szybko i zmatowiła)??
Stary 2007-04-16, 15:38   #423
tiffi1
Rozeznanie

Co do moich majowych przygotowań, to ja bardzo podobnie tak jak ty Silesianno
mam zarezerwowaną salę i panią która będzie nam przygotowywał jedzenie.
pzoa tym mam zamówiony kosciół 16.30 i też będą śpiewac i grać moi znajomi. niesttey nie mamy jeszcze zespołu (ja nie znoszę dyskietkowych grajków), zalezy mi na gitarach, perkusji, fajnym wokalu i bardzo ucieszyłabym się gdyby był sax.

Co do obrączek, ja będę miała z białego złota - taką mam nadzieję

Jeśli chodzi o wybór suknii to najprawdopoodbniej pójdę ją przymierzać z moją przyjaciółką.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 18:07   #424
ryjek_1
Raczkowanie

Ines.ka mnie się najbardziej podoba 4 a zaraz po niej plasuje się 2.
My chcemy obrączki z białego złota i to już bedą na pewno te (dużo ich oglądaliśmy). Na żywo wyglądają olśniewająco i ślicznie wyglądają na palcu.
Troche jestem zdenerwowana, bo kompletnie nie mamy kiedy jechać spotkać się z kamerzystą. A mnie jak się coś spodoba to chce już, zaraz to załatwić. Wrrr
ryjek_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 18:13   #425
23_Aneczka
Przyczajenie

Hej dziewczyny. Ja tez planuje ze swoim ukochanym slub na czerwiec 2008 roku. Juz sie nie moge doczekac. Juz mamy wypatrzona sale
Pozdrawiam wszystkie panny mlode 2008roku
23_Aneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 21:50   #426
mika85
Raczkowanie

fajnie ze przybywa coraz wiecej panien mlodych 2008 ja juz nie moge sie doczekac
co do sukni ślubnej to nie bede miala wyjcia mama musi byc( jestem jej córeczka najmłodsza) no i na 100% moja przyjaciólka a tż zobaczy mnie w dniu slubu.
Co do obrączek to wybieram klasyczne z zółtego złota(ewentualnie delikatne zdobienie z bialego)
blush co do próby złota to najlepszą chyba jest 525, ale złotnik powinien ci doradzic!!!
a ja nadal nie mam kamerzysty i fotografa(mam nadzieje ze na poczatku maja to załatwimy )
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny slubujace w 2008 3majcie sie cieplutko

Mam jeszcze pytanko w jaki sposób podac date na pw????
mika85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 22:00   #427
ines.ka
Przyczajenie

hej dziewczyny, dziekuje wam za szybka odpowiedz i dziekuje za opinie.

moj narzeczony jak zobaczyl ta suknie (Janesa. 1) to powiedzial ''w tej chce cie widziec na naszym slubie, w zadnej innej!''

zna on moj hiszpanski temeprament, poza tym jestem instruktorem tanca i najbardziej lubie tance latynoamerykanskie, i gorace rytmy

poza tym mam taki styl bycia, heh, jak to dziewczyny powiedzialy z tancow ''jest ta suknia taka filiterna jak ty i ma taki jak ty temperament''

ale moja mama ma taki gust.... hm.. jest bardzo konserwatywna i oddana tradycjom...wiec...pokaze jej dopiero w dniu slubu

a suknie wybieralam z kolezankami, ale najbardziej zalezalo mi na opinii Misia

silesianna nie wiem czemu, ale przymierzalam ta suknie i nie widac kolan, ani nawet calych now, sa one przykryte koronkami (tak jak na pierwszym zdjeciu modelka ma na wybiegu, ze nic nie widac), poza tym to nie jest suknia krotka, tylko z ''a'la rozporkiem'' czy jak to sie nazywa ma rozciecie w poprzek tylko. a dopiero na innych zdjeciach modelka pokazala noge, mysle ze specjalnie by pokazac jaki mozna zroic rozkrok i pokazac buty (bo tez maja na zbyciu slyszalam).

Poza tym potrzebuje taka z rozporkiem by miec swobode ruchu (bo bede wywijac na weselu ) poza tym na pierwszy taniec mam taniec laczony - walc angielski z tancem szkockim, i wlasnie do tego szkockiego potrzebuje miec taka suknie
ines.ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-04-16, 22:29   #428
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mika85 Pokaż wiadomość
(...)Mam jeszcze pytanko w jaki sposób podac date na pw????

PW to prywatne wiadomości, chodzi Ci o wysłanie daty do moderatorki ..więc wejdź w Jej profil znajdż :"wyslij prywatną wiadomość" kliknij i tam napisz info.

Stary 2007-04-16, 22:40   #429
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ines.ka Pokaż wiadomość

silesianna nie wiem czemu, ale przymierzalam ta suknie i nie widac kolan, ani nawet calych now, sa one przykryte koronkami (tak jak na pierwszym zdjeciu modelka ma na wybiegu, ze nic nie widac), poza tym to nie jest suknia krotka, tylko z ''a'la rozporkiem'' czy jak to sie nazywa ma rozciecie w poprzek tylko. a dopiero na innych zdjeciach modelka pokazala noge, mysle ze specjalnie by pokazac jaki mozna zroic rozkrok i pokazac buty (bo tez maja na zbyciu slyszalam).
wiesz, faktycznie jak się przyjrzałam, to ona taka jest na pierwszy rzut oka (czyli fotka z nogą na krześle) wydawało mi się że to zupełnie inna kiecka. no ale się przyjrzałam dokładnie i już wiem

myślę, że jeżeli wszyscy Twoi bliscy twierdza, że to jest suknia dla Ciebie - to nie masz się co zastanaewiać
ja bym takiej w życiu nie założyła, chociaż też mam ognisty temperament, tyle, że niekoniecznie hiszpański... raczej hard-core'owy ja na przykład do ślubu najchętniej poszłabym w glanach no, ewentualnie w trampkach to są dopiero odchyły
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 22:41   #430
silesianna
Zakorzenienie

przepraszam, dubel
Stary 2007-04-16, 23:32   #431
ines.ka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
przepraszam, dubel

rozumiem

tez przez kilka lat bylam grunge'owa

ale czasy sie zmienily...

odkad zaczelam pracowac w biurze jako ksiegowa, a teraz prowadze Szkole Tanca...

niom, w ogole te suknie inaczej wygladaja na modelkach a inaczej w rzeczywistosci.

Ona na mnie nie wyglada wyzywajaco, ja na tej modelce, bo ja bede miala delikatny makijaz, a nie jak ona kocie-oczy, a noge moja dopiero widac jak postawie ja na krzesle jak ta modelka

a tak wyglada ona jak suknia bez rozciecia, i szczecie bo jest lekka, i bez gorsetu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-17, 07:21   #432
madziaq1
Przyczajenie

My bierzey ślub 19 lipca 2008 roku, mieszkamy oboje w Gdańsku a slub jest w Sosnowcu (tam się urodziłam Gdańsk to tylko studia no i tu sie niebawem wybudujemy) załatwiać po mału trzeba było wcześniej z razcji, że 45 osób przyjedzie z Pomorskiego a sal dużo nie ma ładnych z odpowiednią ilością pokoi dla gości...Cieszę się, że tak wcześnie bo na początku tego roku już zamówiliśmy sale wraz z pokojami ( tam jest możliwośc odbywania się dwóch wesel jednocześnie a nam zalezy na wszystkich pokojach jakie dysponują) a sala nowiuśieńka, tanio bo dopiero się rozkręca a i w pewnym sensie sprawdzona więc nie zawsze wszystko trzeba zostawiać na pół roku przed
ślubem... Orkiestra też już załatwiona w zeszły weekend umowa wstepna podpisana (jedna z najlepszych bądź najlepsza kapela jaka gra na weselach rozchwytywana że już teraz grafik maja po mału zapełniony... Ksiądz tz juz umówiony (ale znajomy rodziny więc z tym to problemu nie bedzie ) z kamerzystą także umowa już spisana...Ja i mój narzeczony wraz z moimi rodzicami wolimy po mału spokojnie sobie wybrać pojeździć a nie pół roku przed ślubem wybierać to co zostało na szybko bo jeszcze termin jakoś wolny... Wiec cieszę się, że idzie to własnie tak po malutku ale do przodu a nie stoimy w miejscu tylko planujac bo potem to róznie bywa....
aaaa suknia też już wybrana w salonie sukien ślubnych....i taniej bo zeszły model który baaardzo mi się podoba
madziaq1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 09:09   #433
karolinak86
Przyczajenie

wiam Was Panny Młode 2008!
My już mamy wszystko zarezerwowane na czeriec 2008! nawet księdza! w lutym mamy zaczać potwiedzać i wszystko uaktualniać! Ciesze sie bardzo i nie moge sie doczekać juz tego pięknego dnia!
Stary 2007-04-17, 14:48   #434
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

a my wczoraj zdecydowliśmy się na oprawę muzyczną na nasze wesele - wybrlaismy dj-a
Gość jest po prostu fenomentalny i urzekł nawet moją mamę - osobę trochę sceotycznie nastwioną do pomysłu wesela z dj-em-widzirejem, ale po rozmowie z nim i obejrzeniu kilku płyt, gdzie było pokazane jak prowadzi wesela moja mama dosłownie rozpływa się w zachwytach nad nim
Także kolejna rzecz załatwiona

jutro wybieramy sie do dwóch zajmujących się kamerowaniem i fotografią wesel
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 16:26   #435
niebieska.lwica
Rozeznanie

cześć dziewczyny. fajnie wam że macie już tyle pozałatwiane. my z TŻ byliśmy w sobote u księdza i zaklepaliśmy termin. zapisaliśmy się na ślub na godz 16 i ślubu prawdopodobnie będzie nam udzielał mój wujek coraz ciekawiej zaczyna się robić
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 09:36   #436
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Ja własnie tak sie teraz zastanawiam na którą najlepiej rezerwować Kosciól, gdy slub w sierpniu... raz mi przyszła opcja 15.00 ale to chyba za wcześnie ? Jeszcze nie zdąże sie wyszykowac i będzie .. Panna Młoda w wałkach hehe
Stary 2007-04-18, 11:24   #437
silesianna
Zakorzenienie

wiesz Marta, o takiej porze to zazwyczaj biorą ślub młodzi, którzy nie mają wesela, tylko obiad
jeśli masz wesele, to pomyśl - o 15:00 ślub, do 16:30 życzenia pod kościołem, na 17:00 jestecie w sali... a o 19:00 połowa towarzystwa leży pod stołem :

też na początku chciałam wcześniej - wiadomo - słońce, błękitne niebo - to wszystko ma wielki urok. ale w sumie zarezerwowaliśmy kościół na 17:00 - akurat na 18:30 będziemy w sali (mamy 15 minut na piechotę, ale piechotą nie będę gości gnać przy przelotówce, więc autobusem dojadą w 5 minut ) myślę że i tak będzie wystarczająco.

poza tym widmo mnie w wałkach na ślubie (tudzież w klapkach, bo nie mogłam znaleźć butów, lub zakładającej suknię w samochodzie, oraz spóźniającej się półtorej godziny) śni mi się po nocach od tygodni dlatego wolę późniejszą godzinę, większy pewnik, że ze wszystkim zdążę
Stary 2007-04-18, 11:32   #438
nysiunia
Raczkowanie

ja mam jak narazie zarezerwowany lokal (to już w styczniu zrobiliśmy) i orkiestre. teraz byliśmy u księdza i zaklepaliśmy termin - 19 kwiecień 2008 godzina 13:00. taka wczesna godzina to tylko dlatego że na Śląsku mieszkam a tam śluby sie od 12:00 zaczynają. ja wybrałam sobie 13:00 godzine bo zawsze troche więcej czasu na przygotowania. jak ktoś u mnie o 14:00 ma ślub to wszyscy wymyślają że za późno bo potem obiad jest o 16:00 i wszyscy goście głodni Teraz zaczniemy szukać kamerzysty i fotografa.

Edytowane przez nysiunia
Czas edycji: 2007-04-18 o 11:33 Powód: literówka
nysiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 12:16   #439
tiffi1
Rozeznanie

To prawda, ze na śląsku są tak wcześnie śluby, nieźle. U mnie najlepsza godzina to 17-sta, potem 18-sta i 16-sta. ja miałam do wyboru 16.30 lub 18.30, więc jednak zdecydowałam na 16.30. Generalnie trzeba troszkę czasu mieć by się przygotować.
Ale to fakt co region to obyczaj
Stary 2007-04-18, 12:54   #440
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

silesianna tak u mnie bedzie wesele i też od Kościoła mam niby 20 minut pechotą, ale i tak postanowiliśmy, że chociaż w jedną stronę bedzie gości wiózł autokar.
A jeszcze takie małe pytanko do Was zamawiacie tylko ceremonie ślubną czy ceremonie +msze?My jesteśmy raczej za opcją sama ceremonia..

Pozdrawiam a i jestem strasznie podniecona jak mysle o swoim ślubie (to chyba normalne ?!)
Stary 2007-04-18, 13:36   #441
silesianna
Zakorzenienie

ja będę miała ślub z mszą.
w moim regionie samego ślubu udziela się raczej w wypadkach,gdy jest to małżeństwo mieszane lub ze stroną niewierzącą. no ale wiadomo - wszystko zależy od regionu.
dla mnie łądniej wygląda ślub z mszą, a nie takie siup-siup, 15 minut i po kłopocie.
w dodatku za "ślub z mszą" i "ślub bez mszy" są podobne "opłaty", a ja już bym się czułą oszukana, gdyby chcieli ode mnie takiej samej "cołaski" za 15 minut, jak za 50
Stary 2007-04-18, 13:48   #442
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

My obydwoje jesteśmy wierzącymi...ale sama już niewiem, musze sie dokładnie zorientować..co byłoby lepsze

Pozdrawiam
Stary 2007-04-18, 15:35   #443
izabela1982
Raczkowanie

My bedziemymieli msze na 12
izabela1982 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-18, 16:46   #444
ines.ka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez izabela1982 Pokaż wiadomość
My bedziemymieli msze na 12

czesc rybnik, znowu sie spotykamy
Stary 2007-04-18, 17:58   #445
ryjek_1
Raczkowanie

My zarezerwowaliśmy ślub z mszą na 17. Wcześniej nie było sensu, bo po co się śpiszyć, a jak ślub jest wcześniej to i wesela się szybko kończą a my chcemy do białego rana szaleć. Mamy też nadzieję, że nie bedzie już tak gorąco bo to wkońcu lato będzie, więc ta godzina wydaje się nam idelna.
ryjek_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 19:15   #446
mika85
Raczkowanie

ja coprawda nie mam jeszcze zarezerwowanego ksiedza i kosciola, ale podziele sie moja opinia jeszcze nigdy nie slyszalam o samej ceremoni slubu bez mszy wiec bedziemy mieli msze i ceromonie a ślub bedzie dosc wczesnie bo jak juz pisalam najprawdopodobniej pojedziemy bryczka na sale mam 8 km i konie podreptaja ten odcinek jakies 40-45 min i zastanawiam sie nad godzina 14:30 skonczy sie po 15 + 45 min to jest 16 na sali szampan i sto lat i te wszystkie duperele to jest 16:30 ale moja mama uwaza ze to za pozno i mamy zrobic o 14...... Zobczymy co powie ksiadz jak pojdziemy do niego ale to na poczatku maja jak Tż przyjedzie na przepustke
mika85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 21:52   #447
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryjek_1 Pokaż wiadomość
My zarezerwowaliśmy ślub z mszą na 17. Wcześniej nie było sensu, bo po co się śpiszyć, a jak ślub jest wcześniej to i wesela się szybko kończą a my chcemy do białego rana szaleć. Mamy też nadzieję, że nie bedzie już tak gorąco bo to wkońcu lato będzie, więc ta godzina wydaje się nam idelna.
podobno to lato ma byc prawdziwe i słoneczne w całym kraju, zobaczymy jak bedzie za rok.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-18, 22:57   #448
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Ha już wisimy na liście (narazie jestem ja i Mika85 )
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=127037
Stary 2007-04-19, 13:00   #449
babeczka1985
Raczkowanie

Juz mamy zalatwiona cudowna sale , w poniedzialek podpisujemy umowe z DJem, zostanie jeszcze kosciol :P no i tez sie zastanawiam nad godzina..... tam gdzie chcemy slub, msze sa dosc czesto. O 16,17,18:30.... najchetniej chcielibysmy ok 17, ale chyba nie chce miec slubu w czasie mszy z innymi wiernymi... to ogromny kosciol i duze tlumy tam zawsze wala, wiec moze byc niezle zamieszanie.... wychodzi wiec na to, ze 15 bedzie wolna... no i sie bije w sobie jeszcze bede sie zastanaiwac....
co do snow przedslubnych to ostatnio mialam niezly KOSZMAR...
....Msza juz sie miala zczac, wszyscy goscie w kosciele, a panna mloda (czyli ja) przebiera sie na plebanii!!!! Wpadlam w panike bo okazalo sie, ze nie mialam gory sukienki! sam dol, no wiec nie wiedzialam co mam zrobic.... i jak to we snie myslalam "zeby wyjsc z twarza" postanowilam, ze poprosze ksiedza, zeby wyniosl mnie w trumnie, powiedzial, ze dostalam zawału i slubu nie bedzie.... yyyy...GENERALNIE SNY SIE NIE SPRAWDZAJA, PRAWDA?
brrrrrr. jak sobie pomysle o tym okropnym uczuciu!
miewacie juz koszmary zw. ze slubem/weselem?

15 sierpnia 2008!!!
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-19, 15:05   #450
tiffi1
Rozeznanie

Babeczko cóż za sen koszmarny - sny się śnią na odwrót, więc się nie przejmuj.

Co do planowania ślubu, to ja jakoś nie wyobrażam sobie samej ceremonii, często też są krótsze Msze, bez kazania. Ja wybrałam opcję długą z kazaniem. Poza tym moi znajomi będą śpiewać i grać.

Jeśli chodiz o godzinę, to tak jak psiałam w poprzednim poście,wszysto zależy od regiony. U mnie śluby zazwyczaj są: 16,17,18 - moze się zdarzyc 19.
Wszystko zalezy od preferencji.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości