|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#421 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 099
|
Dot.: Z ciemnego brazu na rudy...
efffunia16 prosimy o fotki
|
|
|
|
|
#422 |
|
Raczkowanie
|
fotki beda,ale nie dzis:P
|
|
|
|
|
#423 |
|
Zadomowienie
|
Czekam z niecierpliwo¶ci±
|
|
|
|
|
#424 |
|
Rozeznanie
|
efffunia16 no prosze jednak zaryzykowa³as
równie¿ czekam na fotosy
|
|
|
#425 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Dziewczyny, macie jaki¶ patent na to aby ta pomarañczowa po¶wiata na w³osach d³u¿ej siê trzyma³a? Jak wcze¶niej ju¿ wspomina³am, farbowa³am w³oski P³omiennym Fenixem i po trzech myciach s± znowu jak br±zowe ! od¿ywki nic nie daj±
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
no to prosze oto moje foto...pierwsze wersja PRZED,drugie wersja PO
Edytowane przez efffunia16 Czas edycji: 2009-12-25 o 15:00 |
|
|
|
|
#427 |
|
Zadomowienie
|
Kolorek bardzo fajny
Szkoda, ¿e na drugiej fotce nie widaæ twarzy.
|
|
|
|
|
#428 |
|
Przyczajenie
|
witam :) tez mam pytanie. mój aktualny kolor w³osów to ciemny br±z (na zdjêciu wygl±da na czarny xD). jaki¶ czas temu zamarzy³ mi siê p³omienny rudy. bardziej pomarañczowy- bez odrobiny czerwieni. wiem, ¿e nie obejdzie siê bez rozja¶niania. tu moje pytanie:
jaki± farb± mogê uzyskaæ taki kolor jak ma na zdjêciach LiLo? s³ysza³am, ¿e na rozja¶nianych w³osach rudy mo¿e z³apaæ na bardzo intensywn± marchewke ;P. czy do rudej farby powinnam w takim razie dodaæ troszke, np jasnego br±zu? pozdrawiam i dziêki za odpowiedzi ;* ... doda³am jeszcze jedn± fote idealnego koloru, dla wiêkszej jasno¶ci xD
Edytowane przez ToxiiQ Czas edycji: 2009-12-26 o 15:39 |
|
|
|
|
#429 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#430 |
|
Rozeznanie
|
efffunia16 no no kolorek ca³kiem ca³kiem fajniusi
![]() ToxiiQ mówisz ¿e chcesz bardziej pomarañczowy a foto które pokazujesz niema nic wspólnego z orange wiec hmm jakiego Ty koloru naprawde oczekujesz banditah no ciêzko utrzymac rudy kolor ooch tez mam z tym problem czyta³am gdzies o p³ukance z cebuli rabarbaru stosowa³as ? a jeszcze zaciekawi³ mnie produkt venity-papryka ale za chiny niemoge tego nigdzie znalezc ;/
|
|
|
#431 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 52
|
ja mam takie pytanko: mam wlosy sredniej dlugosci, farbowane na ciemnobrazowy. kiedys mialam rudy, po rozjasniaczu, bardzo fajny wyszedl, ale robila mi to kolezanka, ktora ma o wiele wieksze doswiadczenie w tym wzgledzie. wiec jezeli, zalozmy, uzyje rozjasniacza (jak go sie naklada???), potem farbe i wyjdzie mi wymarzony rudy, to co, gdy pojawia sie odrosty?? wtedy nakladam ruda farbe na calosc, czy uzywam znow rozjasniacza na calosc czy jak??? bo tego nie kumam
|
|
|
|
|
#432 |
|
Przyczajenie
|
mówienie lub pisanie o tym co chce nigdy nie sz³o mi za dobrze ;P
marze o tym co widaæ na zdjêciu: poprostu jak dla mnie tam jest wiêcej pomarañczowych odcieni ni¿ czerwonych :] a boje siê w³a¶nie czerwieni b±d¼ marchewki :) LiLo na zdjêciu ma taki... kurde, idealny (ju¿ nie bawie siê w opisywanie, hehe) czy farba, np garnier 743 da mi taki efekt??
|
|
|
#433 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Weso³ych Weso³ych ;*
A ja mam pytanie ;D Odno¶nie mojej przysz³ej ( mam nadziejê) rudo¶ci Ju¿ wiem, ¿e musze siê rozjasniac, wiêêêêccc .... 1. bardzo zniszczy mi to w³osy ? ( mam gêste, troche za uszy, ale cieniutkie oraz wiele razy farbowane w³osy na ciemna czekolade ;D zaznaczam ze juz od 3 mies sie nie farbuje ) 2.czy ruda farbe fryzjerka na³o¿y mi od razu ?? to chyba jeszcze bardziej mi je zniszczy, nie ? (3. taki sam efekt rozjasnienia uzyskam w domu robiac sobie to sama co u fryjzera ? ( tzn. planuje rozjasnic na jakis 'zdechly' rudy wiec wiecie )4. wlosow nie prostuje, nie susze i nic ... bede milala siano ?? |
|
|
|
|
#434 |
|
Raczkowanie
|
halo ktos mi odpisze???
|
|
|
|
|
#435 |
|
Przyczajenie
|
Jessiczka: nie stosowa³am ¿adnej z tych p³ukanek- szczerze mówi±c to w±tpiê aby takie naturalne sposoby utrzymania koloru dawa³y po¿±dany efekt... choæ mogê siê myliæ, nigdy takich nie próbowa³am. Ale nie zaszkodzi tego przetestowaæ
![]() Czy my¶licie ¿e po d³ugotrwa³ych farbowaniach np. Fenixem, moje w³osy (teraz ju¿ br±zowo-rudawe) osi±gn± po¿±dan± rudo¶æ bez ich tlenienia?
|
|
#436 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pewnie kolorek moze troszke rózniæ sie niz na opakowaniu bo pewnie mia³as ciemniejsze wlosy i je rozjasnia³as - prawda ;] tylko chyba az Ci odrosna Twoje naturalne .a rozjasnione pójda pod nozyce ja równie¿ borykam sie z takim problemem koñcówki pozopsta³y rozjasnione i szybko kolorek mi schodzi a czubek glowy nienaruszony ;/ grrr ... czy sie myle z ta teoria;>---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Myslê,¿e w domu jest mo¿liwosci dojscia do wybranego kolorku tylko pytanie czy chcesz sie babrac z tym czy fundusze pozwalaja na to by isc do fryzjera wypic kawke i wyjsc z wymarzonym kolorkiem![]() w Odp na Twoje zapytania to; 1) owszem rozjasniacz niszczy wlosy ale bez przesady potem regeneracja nawilzanie i niema zle ( wiem to po sobie) 2) u fryzjera-rozjasniacz potem farba bo jak wyjsc z kurczakowym kolorem a w domu chyba bys zrobila tak samo wiec wiadomo wlosy oslabione wyszuszone ale potem trzeba sie nimi dobrze zajac a czy bêdziesz miec siano kazdy wlosy inaczej reaguje wiec ciezko stwierdzic napewno beda wyszuszone...
Edytowane przez Jessiczka Czas edycji: 2009-12-27 o 11:34 |
||
|
|
|
|
#437 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 24
|
Ostatnio zamarzy³ mi siê pomarañcz
najpierw rozja¶ni³am rozja¶niaczem z Joanny, a pó¼niej na³o¿y³am toner w kolorze Mandarin. Jestem bardzo zadowolona z efektów, ale kolor do¶æ szybko siê zmywa I teraz chcia³abym zafarbowaæ, ale tak± zwyk³± farb±. Znacie jaki¶ kolor, który da mi podobny efekt, no mo¿e byæ trochê ciemniejszy
Edytowane przez Akira_chan Czas edycji: 2009-12-27 o 12:19 |
|
|
|
|
#438 | |||||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 352
|
Cytat:
Cytat:
ale jakie masz naturalne wlosy? jesli blond, jasny braz to bez rozjasniacza, wystarczy farba. jesli ciemne to mozesz uzyc rozjasniacza (zalezy jaka faba bedziesz farbowac) tylko na odrosty, po co na calosc gdy tam masz juz kolor taki jaki chcesz pozniej farba, mozesz odrazu na calosc nalozyc bo rozjasnione wlosy mocniej chwytaja.Cytat:
![]() Cytat:
2.mysle ze nalozy odrazu 3.napewno u fryzjerki kolor wyjdzie ci bardziej rownomierny niz gdybys sama to robila w domu 4.niekoniecznie. na poczatku moga byc sianowate, podetniesz koncowki, bedziesz wlosy nawilzac i bedzie dobrze ![]() Cytat:
|
|
|
#439 |
|
Przyczajenie
|
untouchable: dziêki za pomoc ;*
tylko, ¿e ja z castingiem mam niefajne prze¿ycia :/ my¶la³am te¿ ¿eby poprostu wymieszaæ jak±¶ intensywn± z np. jasnym br±zem. zobaczymy co z tego wyjdzie. jak na razie najlepsze odcienie to Palette Deluxe Wulkaniczna Miedz nr 464 Palette Deluxe Miedziana Czerwieñ nr 562 ewentualnie Schwarzkopf Natural & Easy 546 – ¦redni miedziany blond kto¶ ma ju¿ nimi jakie¶ do¶wiadczenia?
Edytowane przez ToxiiQ Czas edycji: 2009-12-27 o 18:24 |
|
|
|
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
z ciemnego brazu w miodowy?karmel?
na wizazu widzialam zdjecie dziewczyny, ktora uzyskala taki oto kolor mniej wiecej:
http://images.celeb9.com/blog/wp-con...ssica_alba.jpg i mam pytanie w zwiazku z tym: moje naturalne wlosy to braz, farbowalam je od jakiegos czasu na ciemny braz. co zrobic, zeby uzyskac taki kolor w warunkach domowych? fryzjerom nie ufam, zreszta szkoda mi kasy... ryzyko rzecz jasna wliczam POMOCY!---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- ?
|
|
|
|
|
#441 |
|
Przyczajenie
|
Dziêki za odpowied¼, dziewczyny! Jessiczka- i tu siê mylisz z teori±
ba³am siê o moje w³osy i dlatego nie u¿y³am dekoloryzatora. Mój obecny kolor mnie ju¿ zaczyna powoli irytowaæ, znowu jest br±zowy- chyba wejdzie tu w grê farbowanie co miesi±c.Untouchable- by³oby wszystko piêknie, ale ca³y problem w koloryzacji w³osów polega na tym, ¿e s± one ciemno br±zowe wprawdzie po intensywnej rudej farbie maj± pomarañczowy po³ysk, ale nie s± rude. Pozostaje z nich ocieplony br±z. Dlatego te¿ zapyta³am czy d³ugotrwa³a koloryzacja rudo¶ci± ma szansê siê w nie nieco 'wgry¼æ'
|
|
#442 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 485
|
Dot.: z ciemnego brazu w miodowy?karmel?
Skoro w³osy s± farbowane na ciemny br±z najpierw musia³aby¶ pomy¶leæ o dekoloryzacji - bo niestety farb± farby nie rozja¶nisz. Wiêc tak czy siak musia³aby¶ robiæ to u fryzjera
|
|
|
|
|
#443 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kolorystycznie to moze ta ostatnia. tylko po co chcesz mieszac intensywny rudy z brazem? ten kolor ze zdjecia ktory chcesz, uzyskasz zwykla farba drogeryjna bez mieszania. jesli nie chcesz castinga to moze miedziany kasztan garniera http://www.moda.na14.pl/sklep/files/fp54.jpg Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 908
|
Ja jestem farbowany czarnuch i planujê zej¶æ na rudawe co¶
Niekoniecznie od razu mocny rudy, wystarczy na pocz±tek co¶ ciemniejszego ![]() Wiem ¿e moja kole¿anka z klasy maj±c w³osy farbowane, bardzo ciemny br±z jaki¶, zesz³a na ³adny rudy bez rozja¶niania, tylko u¿ywaj±c farby. U¿ywa³a garnier 100% color z³ocistomiedziany blond (numer 743) i ³adnie jej z³apa³o od razu. Sama chcê spróbowaæ tak
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 327
|
Cytat:
|
|
|
#446 |
|
Przyczajenie
|
pofarbowalam swoje ciemne wlosy ruda farba i teraz mam braz (janiejszy niz wczesniej ) z rudymi refleksami ;p czego sie spodziewalam ;p
i mam pytanko : czy jak pofarbuje sie jeszcze raz i jeszcze raz to bede miala wkoncu swoj wymarzony rudy kolor ?? (bez rozjasniania sie) farbowalam tym : http://img.bazarek.pl/43770/6412/234...3f1cee5456.jpg ale teraz planuje tym : http://kosmetykidlaciebie.pl/sklep/i..._kolor/743.jpg mylicie ze mnie wezmie ?? bo ja ide taki tokie rozumowania : skoro czarna ( kolor wlosow u dziewczyny ) naklada rozjasniacz i nie wychodzi jej blond tylko jakies.. niewiadomo co, ale jak dziewczyna o brazowych wlosach nalozy rozjasniacz to bedzie miala jakis tam blond. A ja farbne³am swoj ciemny braz jasna farba ( czyli tak jak w przypadku tej czarnej dziewczyny ktora chciala miec blond ) alele gdybym pofarbowla sie ciemniejszym rudym (np z garniera ) to by mnie ladnie wziê³o dobrze mysle ? pogmatwane to troche nie xd ?( nie chce rozjasniac ) |
|
|
|
|
#447 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
wszyscy pisz±, ¿e palette jest z³a, a ja sobie chwalê, wcale mi nie niszczy wlosow, choc mam slabe
|
|
|
|
|
#448 |
|
Przyczajenie
|
Dok³adnie- te¿ po przeczytaniu tylu negatywnych wypowiedzi by³am podobnie nastawiona do Palette. Dotychczas farbowa³am L'orealami, to by³ mój pierwszy raz z Palette (parê dziewczyn na forum chwali³o tê farbê wiêc postanowi³am sprawdziæ). Totalne zaskoczenie, jest du¿o delikatniejsza od L'oreala, po farbowaniu którym zawsze wypada³a mi z g³owy kêpa w³osów, dodatkowo ten niezno¶ny smród amoniaku...
|
|
#449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale krotko i tresciwie: nawet jesli pofarbujesz kilkakrotnie tym rudym garnierem to nie uzyskasz takiego koloru, bez rozjasniania. moze tylko na odrostach.
|
|
|
#450 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.

(
a w domu chyba bys zrobila tak samo wiec wiadomo wlosy oslabione wyszuszone ale potem trzeba sie nimi dobrze zajac
I teraz chcia³abym zafarbowaæ, ale tak± zwyk³± farb±. Znacie jaki¶ kolor, który da mi podobny efekt, no mo¿e byæ trochê ciemniejszy ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)