![]() |
#421 |
Zadomowienie
|
Dot.: KONAD - Artystyczne Zdobienie Paznokci
Będziecie na targach w Krakowie z początkiem listopada?
#422 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() W poniedziałek zaopatruję się w maxi walizkę Waszej firmy i stąd moje dwa pytania: 1. czy przy zakupie a prawie 1000zł w sklepie można liczyć na mały gratisik? 2. czy przy takim zakupie mogę liczyć na prawo do certyfikatu? Jak to się odbywa? ![]()
#423 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam,
RoksiSK w Krakowie jesteśmy cały czas tutaj: http://www.konadnail.pl/kontakt więc na targach się nie wystawiamy ![]() fondue zakupy w sklepie w Krakowie czy na internecie? 1. tak 2. tak o ile pracujesz w branży Pozdrawiam Kasia |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
tak, w sklepie w Krakowie (o ile zdążę w 30min tam dojechać i zrobić zakupy), jeśli jednak czasowo nie zdążę, to przez internet..
Co rozumiemy pod hasłem "praca w branży"? Tzn., że musiałabym miec zarejestrowaną firmę, lub pracować w gabinecie kosmetycznym? Nie wystarczy wykształcenie w tym kierunku? ![]() ![]()
#425 |
Raczkowanie
|
Uwaga konkurs!!!
Witam wszystkich!
Właśnie uruchomiliśmy Konkurs "Pokaż pazurki" - wygraj do 2000 zł! Pokaż pazurki to konkurs promujący Twoje pomysły! Wymyśl nowy wzór zdobienia paznokci, zrób zdjęcie i zamieść je na stronie konkursowej Konad.pl. Wszystkie fotosy biorą udział w głosowaniu użytkowników. Nagrody to talony na: 1000 zł dla właścicielki najwyżej ocenionego zdjęcia, 1000 zł dla najbardziej profesjonalnej propozycji, kosmetyki dla głosujących. Akcja trwa do 28.12. Czekamy na Twoje propozycje! Zobacz więcej na http://www.konadnail.pl/konkurs_pokaz_pazurki Serdecznie zapraszam do udziału ![]() Kasia |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uwaga konkurs!!!
Witam,
może moje pytanie jest trochę off topem ale na stronie konadnail znalazłam produkt który nazywa się "akryl foremka" czy ktoś mógłby przybliżyć mi funkcjonalność tych foremek? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uwaga konkurs!!!
A ja mam pytanie co do konkursu. Czy użycie Konada jest obowiązkowe? Czy można nie używać? Czy praca może brać udział jednocześnie w innym konkursie?? I czy fakt uczestniczenia można zdradzać na forum publicznym? Czy autorzy prac muszą pozostać anonimowi??
Jeśli chodzi Ci o foremki, to są to takie kawałki silikonu z wyżłobionym wzorem. Wrzucasz do środka trochę mokrego akrylu, czekasz, wyjmujesz już suchy i masz zdobienie akrylowe.
#428 |
Raczkowanie
|
Ale takie płaskie do zatapiania w żelu czy takie wypukłe? Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić, przecież jak się robi wypukłe zdobienia to trzeba na pazurku żeby wszystko było dopasowane, nie wyobrażam sobie ulepić kwiatka na formie i nanosić go na pazurka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
poszukaj w wątku Cdz, ona wstawiała pazurki z wykorzystaniem foremek do akrylu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
@KattiePL
Złośliwiec :P Mam za to umysł ścisły ![]() @AnulaPPP Cdz to jak rozumiem jest nazwa użytkowniczki forum? |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
Witam
Czy taki zestaw byłby dobry dla początkującej w tej metodzie zdobienia? http://www.allegro.pl/item824690926_...dni_konad.html |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zadomowienie
|
Zestawik jest ok, ale pod warunkiem, że będziesz używała płytek z niedużymi wzorkami, czyli mniej więcej takimi jak w tym zestawie, bo na takie duże wzorki to ten stempelek może być za mały.
#434 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
A czy potrzebny będzie mi jeszcze lakier utrwalający zdobienia? Czy wystarczy zwykły bezbarwny? No i czy jak będę chciała dokupić płytkę z wzorami to tylko z tymi małymi? A do dużych nowy stempel, tak? A może lepszy będzie ten zestaw? http://www.allegro.pl/item803123580_...jny_konad.html ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Przepraszam, że marudzę, ale znalazłam jeszcze taki zestaw http://www.allegro.pl/item824690921_...uzy_konad.html i już teraz nie mam pojęcia, który zamówić... |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Zadomowienie
|
naruszenie regulaminu
![]() ![]() Razem z kilkoma dziewczynami tworzymy KLUB LAKIEROWY - katalog lakierów do paznokci, ale regulamin forum zabrania mi podania jego adresu. ![]() Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2009-11-26 o 06:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
KattiePL dziękuję bardzo, kochana jesteś
![]() Jeszcze raz dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich!
Nasz Konkurs "Pokaż pazurki" spotkał się z ogromnym zainteresowaniem! Otrzymujemy od Was setki zdjęć, a najpopularniejsze z nich obejrzało już prawie 1000 osób ![]() Przypominam, że głosowanie trwa do 28 grudnia. Zachęcam do komentowania, oceny prac oraz zamieszczania własnych pomysłów w naszej galerii. Nagrody czekają! Dla Autorek przygotowaliśmy też specjalne bony rabatowe i dodatkowe niespodzianki. Uwaga! Rabat konkursowy - 10% zniżki na żele UV w czasie trwania konkursu "Pokaż pazurki" wszystkie żele UV są 10% tańsze. W ofercie: żele standardowe, żele kolorowe oraz różne odcienie żeli ze specjalną formułą easy-off. Edytowane przez konad.pl Czas edycji: 2009-12-01 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Przyczajenie
|
zamierzam się z kupnem Konada u mnie koszt zestawu 2 lakierów 4 płytek i dużego stempelka ze zdrapką to 110zł... myślę, że to nie dużo... a tak mnie ciągnie do kupna, że szok :P
Pozdrawiam kobietki ![]() ![]()
#441 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie.
Niedawno zakupiłam zestaw KONAD. Niestety mam problem... Przy odbijaniu wzrorków na stempelku częsc jest zamazana lakierem lub obok jest jakas smuga mimo używania tej zdrapki to nadmiary lakieru... Ciężko jest potem modelowac te wzrorki na paznokciu. Co robić? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
BAN stały
|
widocznie nie poprawnie odbijasz stempel-musisz to zrobic nie odrywajac reki z jednej storny do drugiej ,a jezeli obok masz jaies pozostalosci po lakierze to wez bagietke nasacz zmywaczem i zmyj -zaden problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
wątek już jest prawie 2 lata a ja aż wstyd się przyznać dopiero niedawno na pokazie poznałam "stempelki". oczywiście juz zaopatrzylam się w mały zestaw i muszę przyznać że na początku bylam zalamana, siedzialam kilka godzin nad tym i nie bylo efektów, wzór nie odbijał się cały. gdy po 2 dniach postanowilam spróbowac ponownie efekty byly dużo lepsze. czyli wychodzi na to że trzeba ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. chociaż może defekt tkwi w moich lakierach o ile stempelki i plytki sa firmy KONAD to niestety lakiery innej, choć jak twierdzila pani w sklepie specjalne tylko do wzorkow. spróbuje zamowic oryginalne lakiery i mam nadzieje ze juz bedzie tylko lepiej, choc juz jestem zadowowlona lecz zdarza sie czasem ze wzor sie nie odbija.
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Przyczajenie
|
Ja tez te lakiery mam innej firmy. Mnie równiez je polecono w hurtowni kosmetycznej... Całą rezte mam z firmy KONAD. No nic to jak zamówisz te lakiery to napisz czy efekt jest lepszy, ok?
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
Ja używałam i normalnych i specjalnych KONAD-a do wzorków. Różnica jest.
Konadem-mają intensywne kolory i są gęstsze (zazwyczaj). Łatwiej się cały wzorek odbija. Natomiast normalnymi czasami ledwo je widać a żeby z taką precyzją kilka razy odbić jakiegoś kwiatuszka... no cóż ja nie umiem ![]() Dlatego myślę że warto kupić orginalne KONAD-a.
![]() |
#446 |
Rozeznanie
|
a ja mam takie pytanie... czy któraś z was używała do wzorków lakierów Konada ale tych które są nazywane "do paznokci" a nie do wzorków, lakiery te są o połowe tańsze ale nie wiem czy dadzą radę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
Ja używałam
![]()
![]() |
#448 |
Przyczajenie
|
Tyle lat maluję pazury, zdobię je sobie sama i dopiero teraz wpadłam na ten wątek? Powiedzcie mi tylko czy te stemple kupuje się non stop nowe? Skoro już raz się "ubrudzą"?
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
Nie. Kupujesz raz stempelek i ''scraper''. Do tego płyteczki sobie dokupujesz i lakierki
![]() ![]()
![]() |
#450 |
Przyczajenie
|
A wszystko czyscisz zmywaczem i wacikiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.