![]() |
#421 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
ja zazwyczaj lubie wieczormai ale ze mdlosci mam wlasnie wieczorem to nic z tego nei wychodzi a rano to tylko w weekendy bo ja lubie potem pospac, generlanie gdyby mnietak nie mulilo to bym chyba chciala czesciej niz normalnie
![]()
#422 |
Zadomowienie
|
dziewczyny jak wasze zachcianki ciążowe ?
na co macie ochote ? |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
BAN stały
|
Ja ogólnie pożeram wszystko co tylko jest kwaśne...Twarde kwaśne kiwi, cytrynę ostatnio ubóstwiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dokładnie to samo...!!! jeszcze nie mam 100% pewnosci ze rzeczywiscie jestem w ciazy chodz coraz bardziej w to wierze, ale fakt faktem ze na slodycze nie moge patrzec za to okroki kiszone, sledzie, sok pomidorowy.... no poprostu uwielbiam a tworcy ogorkow kiszonych to normalnie mogla bym pomnik postawic... i kolejny objaw to ciagle odbijanie i bekanie... paranoja!!! Aaaa i jeszcze dzieki dziewczyny za rady dot. zgagi, wczoraj po poludniu jakos sama pzeszla a dzisiaj na szczescie nie pali...
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak tam wasze brzuszki? Powiekszyły się już coś? Moj jest jakbym miała ogromne wzdecie, mam problem z zapięciem spodni, przytyłam kilogram, bo mam wilczy apetyt. Nie wiem jak sobie teraz radzić ze spodniami, bo przecież na ciążowe tojeszcze za szybko, a wiekszy rozmiar to bedzei za szeroki w biodrach i udach. A tak wogóle waze 42kg (przy 164cm), ciekawe ile mi sie przytyje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
ja ostatnio wcinam croissanty a jak juz sa z nadzieniem syropu klonowego i takimi orzechami to po prostu odkurzam do ostatniego okrucha, poza tym nie moge patrzec na czekolade i mieso
a w ogole to znowy rzygam non stop od wczorajszego wieczora, masakra i do tego zatwardzenie jakies mam co mi sie od wiekow nie zdarzylo
#427 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny w ktorych tygodniach ciazy dzisiaj jestescie?? ja teoretycznie wg OM koncze dzisiaj 5 tydzień, ale pierwsza faza cyklu troche mi sie wydluzyla wiec praktycznie to ok 4t 2d
![]() |
#428 |
Wtajemniczenie
|
ale 4,2 to przeciez 5tydz wlasnie
![]()
#429 |
Zadomowienie
|
ja w 9tc i juz mam dosyc :P
#430 |
Rozeznanie
|
tak wiem kochana
![]()
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
juz sie nie moge doczekac na pierwsze foto fasolci
![]() a beta superrrrrrrrr a tak sie martwilas ![]() ![]() ![]()
#432 |
Rozeznanie
|
![]() |
#433 |
Zadomowienie
|
A ja sie stresuję przed jutrzejszą wieczorną wizytą u gina
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zadomowienie
|
Laseczki kochane,
nie odzywałam się bo padam na ryjok takie mam mdłości. Właściwie to od poniedziałku popołudnia nie wychodzę z łóżeczka ![]() Byłam dziś u Pani Dr i mam zwolnienie do końca tygodnia... Jak tak dalej pójdzie to mnie wywalą z tej roboty a dopiero co awans dostałam ![]() Hhihihih Choć może nie będzie tak źle bo żona mojego szefa jest dokladnie na tym etapie co ja (rzyganko) więc może będzie troszke bardziej wyrozumiały ![]() Spadam wypić mleczko z lodówki, sucharka i spowrotem pod pierzynke... Całuski dla wszystkich... A przy okazji to juz 10tc wiec moze jeszcze 2 i bedzie po tych rewelacjach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie 7t 5d, ale poskracały m się cykle i miałam wcześniej owulkę więc teoretycznie dzidzuś może być starszy. Z zachcianek to codziennie co innego a jak to zjem to później patrzeć na to nie mogę.Śledzie już przerabiałam , duszoną młoda kapustkę też, kanapki z pasztetem i pomidorkiem..o kurczakach nawet nie mogę myśleć , bardziej wieprzowina, teraz marzę o takich zawijaskach z ogóreczkiem i papryczką w środku.Chyba niedługo pomysły na żywienie mi się skończą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zadomowienie
|
u mnie 9 tydzien tak pokazało usg
innych mozliwosci zreszta nie ma bo maz był własnie w tym okresie ! czuje sie doskonale ,zadnych mdłosci bóli brzucha tylko bola piersi i ta sennosc! jezeli chodzi o zachcianki to róznie mam ochote na rózne potrawy i tak je sobie po trochu realizuje! mam ochote na mieso na słodycze tez naszła ochota ! czy macie jakies przeczucie co do płci dziecka? |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Dziś miałam ciezki dzień i odczułam to dość mocno bo pierwszy raz od dłuuuuugoego czasu piprostu zasnęłam po obiedzie. Jesli chodzi o zachcianki - to ja przechodzę odechcianki, nic mi nie smakuje. Wczoraj jedynie ciągło mnie do czekolady.dziś wpadłam na pomysł by zrobić spagetti z presto, suszonymi pomidorami, oliwkami i kruszonymi orzechami. Jestem z siebie dumna- bo wreszcie skonsumowałam jakis normalny posiłek. Wek mojej dzidzi ciezko określić, niby jestem w 6 tyg ale wielkość jej wskazuje na jakis 4 tydz. Lekarz stwierdził ze jeszcze za wczesnie na rokowania , mam poczekać az pojawi sie głowa i pupcia, to na podstwie pomiarów obliczy. jesli chozi o płeć- to żadnych przeczuć. Choc mój mąż mówi że czuje że zrobił chłopca. Ja cichaczem wolała bym dziweczynkę. Ale tak czy inaczej imiona juz mam. A wy? |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
imiona mam dla dziewczyny
Adrianna ,Oliwia,Julia dla chłopca nie mam , zadne mi sie nie podoba !licze na dziewczynke! |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Rozeznanie
|
No wiedz z niem dzisiejszym juz z wielkim spokojem i przekonaniem zapisuje sie do grona ciezarnych
![]() ![]() Co do płci to przeczucie mowi mi ze chłopak, ale to generalnie bez znaczenia dla mnie ![]() Imiona dla dzieci wybrane byly juz kilka lat temu, dla mnie Kacper i Julia to niemal synonim słowa dzieci ![]()
![]() |
#441 |
Zadomowienie
|
Mi sie strasznie podoba Gabriela (Gabi), Łucja i Dawid.
Choć męskie imiona mi sie za bardzo nie podobają |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Witam cały skład ciężarówek
![]() ![]() Ja po wczorajszej wieczornej akcji bólowej - podbrzusze mnie kilka godzin bolało - pojechałam dziś do lekarza. Właściwie nic złego się nie dzieje, ale profilaktycznie dostałam L4 do wtorku i po kontroli będę je miała przedłużone. Widziałam też mojego bąbelka ![]() ![]() ![]() ![]() Tak więc będę się lenić w domu - jak długo? NIE WIEM... mąż się cieszy, że codziennie będzie obiad... podła bestia ![]() A wogóle to mi ostatnio powiedział, że zawsze podobała mu się SCANIA (dla niewtajemniczonych - olbrzymi TIR), nawet marzył o takiej nowiutkiej żółtej, ale... teraz widzi, że jest ładnejsza ciężarówka - jego żona ![]() Spokojnych snów Wam życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Kasiu sliczna fasolinka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() strasznie sie ciesze ze jest wszystko ok - odpoczywaj sobie kochana ![]() p.s ale fajną masz podkładke pod zdjęciem ![]() Pozdrawiam -głasie dla brzusia ![]() ![]() ![]()
#444 |
Zakorzenienie
|
Kasia sliczna fasolinda
![]() ![]() ![]() trzymam kciuki za bezstresową ciąże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Rozeznanie
|
rokxi1980 cudowna fasoleczka!!! ale ci zazdroszcze ja aby zobaczyc swoje malenstwo i dostac zdjecie musze czekac jeszcze 2tyg...
![]() |
#446 |
Rozeznanie
|
Kasiu sliczna fasoleczka
![]() ![]()
#447 |
Zadomowienie
|
Kasiu! Ale masz dorodny okaz Fasolki! - super!
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Zadomowienie
|
Kasiu Sliczne Fasolino
![]() Asiu biedactwo lacze sie w bolu, jeszcze sie jakos trzymam, ale mam zamiar isc do Dr dzisiaj i kto wie czy znowu nie skonczy sie na szpitalu, ledwo zipie. Akurat na przyjazd rodzicow ![]() Glizda poprosze dane ![]()
#449 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() obecnie 16!!! fasolowych tyczek ![]() j.kwiatek (Justyna, lat 29)Siedlce tp. 01/01/09
Siobhan (Joanna 29 lat) Dublin tp. 05/01/09 krolowaa (Malgorzata 29 lat) Rumia tp. 02/01/09 aniaszew (Ania, 33 lata)Warszawa tp. 06/01/09 pani z herbata (Bozena 27 lat) Shannon tp. 08/01/09 dalicja (Ania 23 lata) tp. 09/01/09 arletap110 (Arleta)Lask tp. 09/01/09 monisia22(Monika, 26lat)dolnoslaskie tp. 10/01/09 slaby wielblad(Monika 31 lat) tp. 10/01/09 Nika83 (Monika, 25 lat) Siemianowice tp. 15/01/09 mumi24 (Paulina, 25 lat) tp. ??/01/09 bezsennosc (Basia,24 lata)Boleslawiec tp. ??/01/09 roxi (Kasia,27 lat)Sosnowiec tp. 25/01/09 g85 (Gosia, 23 lata) tp. 26/01/09 freshona (Agnieszka, 33 lata)Slask tp. 26/01/09 Glizda (...)... tp. ??/??/09
#450 |
Zakorzenienie
|
Kasieńko gratulacje, toż to miss fasolowa tudzież misster fasol - prześliczna!!! Ani się obejrzysz jak w albumie będziesz porównywała zdjęcia z usg... ja pierwsze zdjęcia mam też takiej fasoleczki, a ponad tydzień temu dostałam zdjęcie już dorodnej "fredziulki" mojej Oleńki potwierdzającej po raz trzeci fakt, że jest dziewczynką. Tak bardzo się cieszę, że niedługo na wąteczku "nasze zdjęcia ciążowe" będę mogła Cię podziwiać
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.