przyszłe młode mamusie do 23roku życia - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-20, 08:12   #421
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia

Sanderinka no wiem, że muszę to zrobić dka dobra swojego i synka tak, że nie stchórze:\ Ładnie mi zęby w ciązy poszły buuuu miałąm nadzieję, że mnie to ominie ale trudno wszytsko wymaga poświęceń
Właśnie lubię w Housie jego wrodzoną złośliwośc i czarny humor, przydaje się to w szarym świecie

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 08:20   #422
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
samanthhha oooo 430 g ślicznie no pogratulowac maleństwa a z serduszkiem to cos bardzo nie tak bylo/ jest ?? tez bym chyba na twoim miejscu zrobila... dla pewnosci zeby nie martwic sie o maluszka nie wiem czy pytalam a jakie imie ??
Z serduszkiem dziecka pomoć OK ale ja wolę się upewnić w 200% a nie tylko w 99%... Ja jako dziecko miałam wrodzoną wadę serca i w wieku 6 lat operację tak więc lepiej dmuchać na zimne... A co do imienia to u mnie wstępnie Iwo Ale to się okaże jak go już zobaczę - czy pasuje

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Ładnie mi zęby w ciązy poszły buuuu miałąm nadzieję, że mnie to ominie ale trudno wszytsko wymaga poświęceń
Właśnie lubię w Housie jego wrodzoną złośliwośc i czarny humor, przydaje się to w szarym świecie
Mi jak na razie dziąsła poszły... Krwawią i krwawią... Eh my (kobiety) się na poświęcamy w tych ciążach

Chyba też tego Hausa obejrze bo widziałam, że są odcinki w necie. Jak nie kojarzycie tej strony to możecie sprawdzić - bo bardzo fajna jest www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 08:26   #423
zebra666
Zakorzenienie

Samanthhha gorąco polecam, jak na razie inne seriale się do tego umywają:P
Przeszłaś widzę za dziecka trochę tak, że nie dziwię się, ze chcesz wiedzieć czy z dzieckiem wszytsko w porządku
Ech mi nie krwawia wogóle za to plomby ulatują i zęby chetniej się psują:| wrrr

Stary 2009-08-20, 08:34   #424
samanthhha
Wtajemniczenie

Uroki ciąży, co? Czytałam kiedyś o bolących zębach i wiem, że to jest straszne... Ale dasz radę I ja dam i w ogóle wszystkie damy!!!

Musze sobie znaleźć zajęcie na dzisiaj... Zebarka co robisz teraz całymi dniami, wiadomo odkąd jesteś w ciąży to coś się zmieniło, nie?

A i w ogóle przypomnij mi, Ty studiujesz czy jak?

O!!! I widzę naszego dorotka86!!! Co u Ciebie kochana? Nie odzywasz się!

Edytowane przez samanthhha
Czas edycji: 2009-08-20 o 08:36
Stary 2009-08-20, 08:52   #425
zebra666
Zakorzenienie

Samanthha juz nie studiuje. Zrobiłam rok temu licencjata i na tym stanęło, pracowałam ... hehe za grosze nawet nie była to anjniższa krajowa a więc jak zaszłam w ciąże, chyba na początku 3eciego miesiąca poszłam na L4 bo praca fizyczna, ciężka i nie zależy mi na niej za takie oszukaństwo i grosze:\
A sobie na bierząco w domku mam zawsze co zrobic czy coś ugotować, popsrzątać no i mam psa więc ciągle a to an spacer z nim albo zająć się coś nim bo nei lubi samotności i piszczy jak już bardzo się nudzi hehe. Rzadko widuje się ze znajomymi jakos tak poprostu mało mam na to ochoty ale nie żebym odludkiem się stało bo od czasu do czasu:P gdzieś się wybierzemy albo ktoś do mnie wpadnie. O babcie też zawsze arz w tyg odwiedzam, poza tym przygotowania do ślubu cywilnego a więc zapraszanie i szukanie kreacji mnie absorbuje:P

Stary 2009-08-20, 08:58   #426
samanthhha
Wtajemniczenie

Aaa to masz co robić Ja to się nudze niestety często... Co do znajomych to mam podobnie - też mi się nie chce mimo, że koleżanki pod nosem

Ostatnio miałam manię oglądania bajek i seriali. Dużo jest tego w necie... I te bajki pełnometrażowe Moje ulubione Nie wiem kto w przyszłości z takiego oglądania będzie miał większą frajdę - ja czy synek

A tak poza tym to u mnie w domu przygotowania do remontu... jak będę miała więcej weny opiszę jak to będzie wyglądać. Tylko szkoda, że ja nic nie mogę robić....
Stary 2009-08-20, 09:40   #427
zebra666
Zakorzenienie

Ja właśnie pomyłam podłogi:P jak mi się zachciewa coś zrobić robię od razu bo szybko wraca leń hehe:P Ogólem jak mi się nudzi siedze na necie albo w ostateczności się kładę i leżę lub jak mam chęć i energię sprzątam:P

Stary 2009-08-20, 10:05   #428
samanthhha
Wtajemniczenie

To podobnie jak ja Właśnie kupiłam sobie diadem na ślub na allegro i mój Tż mówi, że jestem nienormalna hihi będę jak księżniczka
Stary 2009-08-20, 10:24   #429
zebra666
Zakorzenienie

A tam nie zna się i tyle:P hehehe Ten raz mas zprawo być jak księżniczka ja w przyszłym tyg ide zrobić zdjęcia już do dowodu bo sąsiadka powiedziałą, ze się zaokrąglam i na buzi też!! Nie mam zamiaru przez następne lata patrzeć an zdjećie w dowodzie z wilką glową ide teraz póki sibie przypominam:F

Jeszcze małapa z Nordei zadzwoniła do mnie zaś im coś się nie zgadza ... jak tam przystapiłam na stażu to było, ze coś z urzędeu pracy nie mają... teraz po2 latach , że z Zusu cos im nie pasuje poje... i jutro am jakiś fagas konsultant przyjechać mi truć i wkurzać:\ Oj napewno nie namówią mnei na łażenie i dowiadywanie się po zusach!! Normalnie w ich już mam. Zeby było śmieszniej moja siora też do nich należy i też wiecznie dzwonią do niej bo coś nie tak... Tyle funduszy a ja taki musiałam wybrać wrrr

Stary 2009-08-20, 10:38   #430
samanthhha
Wtajemniczenie

Jak to z funduszami bywa... Jeszcze będą denerwować ciężarną! eh tylko ich a co

Wiesz rozbawiłaś mnie Bo ja wczoraj zrobiłam zdjęcia do nowego dowodu z tego samego powodu Co najśmieszniejsze koleżanka mojej mamy z tyłkiem wielkim jak słoń wmawia mi, że się "zaokrąglam na buźce" mimo tego, że tak nie jest! Jak nigdy na buzi nie tyje, nawet mi schudła od tych wymiotów... No ale cóż - ludzie wiedzą lepiej

Mimo wszystko lepiej zdjęcia zrobić wcześniej
Stary 2009-08-20, 10:47   #431
zebra666
Zakorzenienie

Jestem tego samego zdania:P ja mogę sprawiac takie wrażenie bo schudłam wcześniej od wymiotów a teraz nadrobiłam co schudłam plus 1 kg:| wow w szoku byłam bo to w ciągu 3ech tygodni od wizyty do wizyty:P i może teraz się jej wydaje, ze mi zaokrągliła się gęba...ale ryzykować nie mam zamiaru :P Nawet podciełam włoski wczoraj żeby mieć już do ślubu i dowodu<lol> haha

Stary 2009-08-20, 10:52   #432
samanthhha
Wtajemniczenie

No i super A jak już jesteśmy w temacie zaokrąglania się to ile masz wzrostu i ile ważysz? Ja się zastanawiam ile mi przybędzie w tych ostatnich miesiącach ciąży... na razie to z 1,5 kg przytyłam Ja jestem niska bo mam 165 cm wzrostu to będę wyglądać pewnie jak piłka
Stary 2009-08-20, 11:52   #433
zebra666
Zakorzenienie

Przed ciążą warzyłam 57 przy 166zm wzrostu:P tydzień temu warzyłam prawie 58 ( po androbieniu tego co przy wymiotach straciłam) Nie wiem co mnie czeka bo smaki mam na jedzonko

Stary 2009-08-20, 12:51   #434
sanderinka
Zakorzenienie

czesc oooo ile czytania tylko ja tak dlugo spie :/ mi ta dziasla krwawia bez ciazy samanthhha hmm... na swoim tez chce miec diadem slicznie wyglada, nie ?? zebra666 ja mam 168 cm i 54 kg ciekawe ile przytyle u mnie 1 dzien bez Diany na jakich stronkach znajdujecie/robicie takie suwaczki ??
sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 12:58   #435
samanthhha
Wtajemniczenie

Na www.suwaczki.com lub pl duuużo tego, poszukaj w goooooglach
Stary 2009-08-20, 13:25   #436
Dżasta87
Raczkowanie

Spokojnie dziewczyny to co przytyjecie to szybko zrzucicie, no przynajmniej od razu ok 9 kg wam ubedzie.

Ja przy wzroscie 172 i wadze 54kg przytyłam 10kg w czasie ciazy. pozniej spadło mi 17 kg.
Stary 2009-08-20, 13:35   #437
samanthhha
Wtajemniczenie

Ło matko! Aż 17 schudłaś??? To Cie pewnie nie widać

Dżasta biorę ślub kościelny tydzień po Tobie Bo ja 14.08
Stary 2009-08-20, 13:52   #438
Dżasta87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Ło matko! Aż 17 schudłaś??? To Cie pewnie nie widać

Dżasta biorę ślub kościelny tydzień po Tobie Bo ja 14.08
No nie było mnie widac...na szczescie od jakiegoś pol roku wrocilam do swojej wagi. pamietam,ze była masakra jak wszystko na mnie wisialo i było za duze. A przeciez kobieta musi miec troche ciałka
Stary 2009-08-20, 14:15   #439
Puma13
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny, czytam was od jakiegoś czasu i postanowiłam się odezwać.
W sumie, to nie jestem jeszcze w ciąży, ale pilnie pracujemy nad dzidziusiem, więc może mnie przygarniecie?
to będzie nasze drugie maleństwo
Sanderinka, może nam się uda "zaskoczyć" w tym samym czasie
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 16:30   #440
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, czytam was od jakiegoś czasu i postanowiłam się odezwać.
W sumie, to nie jestem jeszcze w ciąży, ale pilnie pracujemy nad dzidziusiem, więc może mnie przygarniecie?
to będzie nasze drugie maleństwo
Sanderinka, może nam się uda "zaskoczyć" w tym samym czasie
No jasne, że przygarniemy! Im nas więcej tym lepiej

To napisz Puma coś o sobie, ile pierwsze maleństwo ma latek?

Dzasta a u Ciebie jak było z ciążą? Zaskoczyła Cię czy była planowana? Jeeej i napisz jakie wrażenia po porodzie

A ja właśnie wróciłam z zakupów.. Brzuch mnie rozbolał od tego chodzenia

Edytowane przez samanthhha
Czas edycji: 2009-08-20 o 16:32
Stary 2009-08-20, 19:30   #441
zebra666
Zakorzenienie

Samanthhha ja też padam an ryjek po wizycie i wybieraniu obrączek:P Jeszcze zajrzeliśmy do galerii ale jeśli chodzi o sukienki to wielkie G... i ejszcze drogie... wole już chyba coś w swoim małym mieście poszukać 3 razy taniej i ładniejsze

Puma miło Cię poznać

Dżasta ładnie schudłąś wow szok ciąża najlepszą dietą hehe

Stary 2009-08-20, 20:37   #442
sanderinka
Zakorzenienie

ooo i znowu czytanka az milo Puma hej no fajnie by bylo samanthhha no im wiecej tym lepiej bo jak wy juz urodzicie to nie bede sama zebra666 jakie obraczki wybraliscie jakies takie zwykle czy cos ciekawego ?? mnie juz zaczyna troszke brzuszek bolec ehhh no ale jakos sie przeczeka @ i do dziela , a ty Puma kiedy zaczynacie staranka ?? npo i napisz cos o pierwszym malenstwie pozdrawiam
Stary 2009-08-20, 21:21   #443
Dżasta87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość

Dzasta a u Ciebie jak było z ciążą? Zaskoczyła Cię czy była planowana? Jeeej i napisz jakie wrażenia po porodzie

A ja właśnie wróciłam z zakupów.. Brzuch mnie rozbolał od tego chodzenia
No ciąza jak najbardziej nieplanowana, czyli wpadka. Na poczatku szok moze wiecej strachu z cyklu: "Jak to powiem mamie?", mimo,ze ciaza nieplanowana to psychicznie i fizycznie byłam na nia przygotowana. Musiałam zrezygnowac ze studiow dziennych i przejsc na zaoczne, ale lepiej na tym wyszlam, bo w koncu jestem na tym kierunku co chciałam

Hmm...jak po porodzie? Wrazenie rewelacyjne, gdyby kazdy moj porod tak wygladal, moglabym rodzic codziennie, chociaz po pewnym czasie to wszystko lepiej wyglada. No ale obyło sie bez ciezkich i bardzo bolesnych skorczow, w sumie mialam tylko jeden taki co mnie zwalil z nog, ale poza tym to spoko. pielegniarki same byly zdziwione,ze tak szybko poszlo- myslaly,ze pierworodka to bedzie rodzic 3 dni ze szpitala tez jestem zadowolona, pielegniarki pomocne i chetnie rada sluzyly, wiec spoks.

Piersia karmilam 16 msc, wiec moze dlatego taki wielki spadek wagi, bo strasznie uwazalam na to co jem- dieta pierwszy raz w moim zyciu- wolałam ja z czegos zrezygnowac, niz pozniej sie meczyc jak dziecko kolke bedzie miało.

I wyszedł referat

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-20, 23:38   #444
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dżasta87 Pokaż wiadomość
No ciąza jak najbardziej nieplanowana, czyli wpadka. Na poczatku szok moze wiecej strachu z cyklu: "Jak to powiem mamie?", mimo,ze ciaza nieplanowana to psychicznie i fizycznie byłam na nia przygotowana. Musiałam zrezygnowac ze studiow dziennych i przejsc na zaoczne, ale lepiej na tym wyszlam, bo w koncu jestem na tym kierunku co chciałam

Hmm...jak po porodzie? Wrazenie rewelacyjne, gdyby kazdy moj porod tak wygladal, moglabym rodzic codziennie, chociaz po pewnym czasie to wszystko lepiej wyglada. No ale obyło sie bez ciezkich i bardzo bolesnych skorczow, w sumie mialam tylko jeden taki co mnie zwalil z nog, ale poza tym to spoko. pielegniarki same byly zdziwione,ze tak szybko poszlo- myslaly,ze pierworodka to bedzie rodzic 3 dni ze szpitala tez jestem zadowolona, pielegniarki pomocne i chetnie rada sluzyly, wiec spoks.

Piersia karmilam 16 msc, wiec moze dlatego taki wielki spadek wagi, bo strasznie uwazalam na to co jem- dieta pierwszy raz w moim zyciu- wolałam ja z czegos zrezygnowac, niz pozniej sie meczyc jak dziecko kolke bedzie miało.

I wyszedł referat

no to ciekawie... tez zastanawiam sie jak mamie powiem bo o planach nic nie wie... a twoi jak zareagowali??
Stary 2009-08-21, 07:33   #445
zebra666
Zakorzenienie

Sanderinka wybraliśmy takie z białym złotem w środku i żółtym po bokach

Stary 2009-08-21, 07:59   #446
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dziewczyny jestesmy juz z Tomusiem w domku Niestety nie moge za duzo pisac, bo Mały wymaga ciągłej uwagi. Załaczam fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nasz.jpg (45,4 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg synuś.jpg (58,9 KB, 39 załadowań)
Stary 2009-08-21, 08:47   #447
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestesmy juz z Tomusiem w domku Niestety nie moge za duzo pisac, bo Mały wymaga ciągłej uwagi. Załaczam fotki

Kochana, super, że jesteś!!!!! Tomuś przystojniak Cieszę się, że u Was ok i już jesteście w domku Gratuluję synka
Ach ja też chcę! Jak będziesz miała chwilkę wolnego to napisz jak było i w ogóle co tan, jak tam itd itp
Stary 2009-08-21, 09:27   #448
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Serdeczne gratulację!!!! Cieszę się, że w końcu możesz go przytulić Ale przystojniak z niegoGratuluję jeszcze raz

Stary 2009-08-21, 11:17   #449
Puma13
Zadomowienie

Mam 23 lata (prawie, za 1,5tyg skończę) a moja Amelka za 2 i pół tygodnia skończy dwa latka. Była planowana, ale też bałam się powiedzieć mamie, chociaż mieszkaliśmy sami prawie rok w sumie poród też miałam szybki, od takich konkretnych skurczyków po których dostałam znieczulenie, minęły 4 godz i mała była na świecie.
Sanderinka, myzaczęliśmy starania w tym miesiącu, więc zobaczymy co z tego wyjdzie.
WrednaAfrodyta,gratuluję synka
Zebra666 my też mamy takie, z białym złotem w środku. Na początku takich nie chciałam, ale jak je zobaczyłam na żywo i przymierzyłam, to się zakochałam i wiedziałam, że to na pewno te
Samanthhha, jakieś dzidziusiowe zakupy?
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 13:15   #450
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Grstuluje synka śliczny

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Sanderinka wybraliśmy takie z białym złotem w środku i żółtym po bokach
no własnie słyszałam ze ładne

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Mam 23 lata (prawie, za 1,5tyg skończę) a moja Amelka za 2 i pół tygodnia skończy dwa latka. Była planowana, ale też bałam się powiedzieć mamie, chociaż mieszkaliśmy sami prawie rok w sumie poród też miałam szybki, od takich konkretnych skurczyków po których dostałam znieczulenie, minęły 4 godz i mała była na świecie.
Sanderinka, myzaczęliśmy starania w tym miesiącu, więc zobaczymy co z tego wyjdzie.
WrednaAfrodyta,gratuluję synka
Zebra666 my też mamy takie, z białym złotem w środku. Na początku takich nie chciałam, ale jak je zobaczyłam na żywo i przymierzyłam, to się zakochałam i wiedziałam, że to na pewno te
Samanthhha, jakieś dzidziusiowe zakupy?

My zaczynamy juz za pare dni oj zeby sie udalo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości