![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 na wakacjach cz. VII
Nija_ dosyć czego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
#423 |
Zakorzenienie
|
jeżeli chodzi o to co czytałam, że niby UŚ nie ma renomy i ten wydział historii jest daremny to hm.... powiem krótko. BREDNIE. nie wierz plotkom.
Moim zdaniem każda osoba, która idzie na uś ma coś w głowie. Głupki na uniwersytet się nie pchają, mam wielu znajomych, którzy wybrali tą uczelnię i są zadowoleni. A to co piszą na forach to w 90% bajki wyssane z palca. Dla przykładu, to samo jest z ŚAM... też piszą, że brud, syf i że przyjmują po znajomości. A tak naprawdę każdy kto by się tam dostał sikał by w baty z radochy i szczęścia. I też zostałby lekarzem, i wiedziałby tyle samo co wielki doktor z Akademii Medycznej w Wawie... ![]() Takie komentarze piszą przeważnie osoby, które albo się na nią nie dostały, albo po prostu sobie nie radzą i muszą jakoś odreagować pisząc, że jest do dupy. Tak samo było przecież w szkole. Zawsze nauczyciel, który wymagał od ucznia więcej albo był surowy był beznadziejny i nie potrafił uczyć. I uczniowie byli niezadowoleni... Znam osobę, która miała do wyboru historię na UJ oraz historię na UŚ. Wybrała UŚ, teraz dodatkowo studiuje jeszcze jakiś dodatkowy kierunek i jest bardzo zadowolona. UJ jak dla mnie osobiście jest przereklamowany... Poza tym, każdy ma inny gust, każdy może napisać co mu się żywnie podoba. A jak nie spróbujesz, to będziesz żałować. Może akurat Tobie będzie się podobało? ![]() ... skaczę w wyrko... Buziaki, do jutra! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wydaje mi się, żeby ten wydział nauk społecznych był taki do niczego, już sama nie wiem co myśleć. Już to chyba tutaj pisałam, ale kiedyś na rekolekcjach w LO, wykładowca historii sztuki na uś, przyjaciel naszego księdza, przyjął zaproszenie na wykład w naszej szkole. Mówił o malarstwie, malarzach itd. Słuchałam z zachwytem i podziwiałam. Obrazy, ale przede wszystkim jego wiedzę, zapał i zaangażowanie. Większość oczywiście się nudziła ("Gorzej niż na WOKu" ![]() ![]() No to chyba się zapiszę, bo i tak nie mam żadnego innego pomysłu co zrobić w tym roku, a historię naprawdę lubię.
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
wpadlam sie przywitac i zaraz jade
![]() lele ja tez nie wiem ale wiem ze jak odejde z pracy to mu powiem co o nim mysle jki jest chamski itd i moze jeszcze mu klopotu narobie, bo wiele dziewczyn przez niego plakalo... co grozi za zatrudnianie bez umowy? Nija nie sluchaj plotek kieruj sie wlasnymi opiniami, ile szko, tyle opinii i od zawsze tak bylo ![]() Vill wez mnie do rzeszowa!a i powiedz potem czy sa juz przeceny ![]()
#426 |
Zadomowienie
|
dziiieeeen dobryy
![]() wczesniej wstalam bo wreszcie trzeba sie wybrac do lekarza tego... ciekawe czy Zetka wstała ![]() ![]()
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
Nija powiem Ci jedno:
Prawie cała kadra pedagogiczna z mojej szkoły skończyła studia na UŚ-iu ![]() A szkoła jest uważana za jedną z lepszych w mieście!
#428 |
Zakorzenienie
|
w ogole to my wszystkie chodzimy do dobrych szkol ;x
wszyscy cos rozszerzonego zdawali ![]() i dobrze ![]() ale to nie oddaje sredniej ludniosci ; ) Mariolcia, ok, jak chcesz jechac to chodz ;p zaraz wyjezdzam ![]()
#429 |
Zakorzenienie
|
wstałam
humor nadal beznadziejny kaca brak ![]() jadę z rodzicami za zakupy, kupie sobię jakieś buty na pocieszenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Vill ... ja jutro jadę do Mielca...
![]() Cytat:
Mój Tż pracował bez umowy i babka chciała mu wypłacić mniej kasy, za to że się zwolnił z dnia na dzień...ale postraszył ją, że skoro tak to spotkają się w sądzie...babka od razu wymiękła i wypłaciła bez mrugnięcia okiem kasę ![]() wyobrażacie sobie jakie miałaby problemy jeśli ktoś dowiedziałby się, że przyjmuje ludzi na czarno, nie płaci za nich podatku, nie są ubezpieczeni itp..?!
![]() |
#431 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() jeszcze raz gratuluję naszym studentkom. mam nadzieję, że za tydzień albo dwa wszystkie już będziemy mogły tak o sobie powiedzieć ![]() ![]() Hula, przeczytałam wczorajsze posty i powiem tak: dziewczyny mają racje, renoma szkoły to nie wszystko. ale jeśli marzysz o SGH to idź tam i nie przejmuj sie konsekwencjami. to twoje zycie i twoja decyzja! a jeśli masz wątpliwości(a widzę, że tak jest) i nie wiążesz swojej przyszłości z ekonomią to wybierz jednak AGH. to też bardzo dobra szkoła i nie ma, co się wahać, jeśli chodzi tylko o prestiż. fakt- SGH to skzoła na b. wysokim poziomie, ale juz ludzie, którzy tam studiują-niekoniecznie. właśnie dlatego nie składałam tam papierów, chcoiaż pisałam nawet maturę pod SGH. z reszta AGH= geodezja, a ja chcę mieć na forum jakąś koleżankę po fachu ![]()
#432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jakbym mogła to non stop bym mogła w samochodzie siedzieć, oczywiście za kierownicą ![]() czuję się jakaś piękniejsza i fajniejsza jak prowadzę ![]() Wiesz, tak się zaczęłam zastanawiać i stwierdziłam, że na jego miejscu pewnie też zachowywałabym się dziwnie. Jeśli planowałabym z moim chłopakiem wyjazd na studia do jednego miasta, a on składałby papiery do innego to już wtedy nie wiem czy by mnie coś nie ukłuło, że jemu nie zależy, żeby ze mną być. A jeśli by się dostał i zaczął wahać czy iść tam czy ze mną to nie wiem co bym zrobiła... Więc nie dziwie się nawet Twojemu TŻ, że się tak zachowuje. A on w ogóle powiedział coś, jak się dowiedział, że się dostałaś na SGH? Hula jesteś zakupoholiczką!
![]() |
#433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tyle, że Hula nie marzyła o SGH i nawet nie planowała tam składać. Było to raczej spontaniczne. Chodzi mi o to, że umówili się, że będą w jednym mieście... Ancesia (inne dziewczyny, które składały na PK) - udało Wam się wejść w Wyniki 2008?
![]() |
#435 | |
po prostu Em :)
|
Przynajmniej.
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ee, to nawet ja mam więcej. ![]() Ja słyszałam o UJ wiele złego, strasznie jedzie na opinii, no ale jak ładnie wygląda w CV. ![]() ![]() ![]() A ja idę na ten krytykowany z każdej strony UE i bardzo mi z tym dobrze. ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Spoko, Vill z reguły wie, że jest naj... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
Hej. mam pytanie do tych dziewczyn ktore skladaly podania na Politechnike Krakowska. Ja wciaz czekam na wyniki serwer jest przeciazony ale slyszalam ze wiele osob ma problem tzn ze nie dopuscili ich do postepowania kwalifikacyjnego bo nie przeslali jakiegos formulkarza. czy wy wysylalyscie cos takiego, przeciez w harmonogramie nie bylo o czyms takim m0wy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() ![]() IW, byłoby super, gdybyś już na 100% wiedziała, że wylądujesz w Krk. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#439 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem o co chodzi. Cytat:
![]() ![]() edit: Nie umiem znaleźć na tych stronach sposobu przeliczania punktów... Na 90% to już jest pewne, że będę w Krk ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dobra, to złożona tę historię. Złożenie papierów = dostanie się ![]()
![]() |
#441 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W końcu jakaś decyzja! ![]()
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Ja sie witam i lece do lekarza po zaswiadczenie na studia
![]() Milego dnia ![]() Ja dzis mam jednak wolne i jestem szczesliwa bo nogi mnie juz ladnie bola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
![]() Nija good decyzja ![]() a moja mama ma dzisiaj urodziny, a ja się z nią nie zobaczę dziś, bo pracuję do 23, a jak wrócę do domu to ona już będzie spała... ![]() Kupiłam jej dobrą kawę, czekoladki i kwiatuszka. Lubię robić prezenty... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przeszłam tylko rekruatcję i wpłąciłam pieniądze. Independent: Nie moge uruchomić strony PK, wszyscy chyba tam teraz próbują wejść
![]() |
#445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Porażka.
![]() |
#446 |
Zadomowienie
|
Dobrze chociaż że wiemy że sie dostałyśmy.
Zdziwiona jestem tymi jakimiś formularzami...
#447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Tak mi się dobrze spało dzisiaj
![]() Nija, powiem Ci jako siostra byłego już studenta, która wielu studentów zna i w ogóle :P Na studiach są różni ludzie- ci, którzy chcą się czegoś nauczyć i się przykładają; ci, którzy by chcieli dużo wiedzieć, a im się nie chce (tych jest raczej większość) i ci, którym się nie chce i nic nie robią i tak gadają: że a to nuda, a to łatwo, a to na jelenia na egzamin poszli i zdali... no i się ślizgają ![]() Jak się przyłożysz to będziesz miała poziom wyższy. Uniwersytet to nie byle co przecież ![]() A ja sprawdzam dni w kalendarzu, bo tracę rachubę czasu i boję się, że zaśpię po Tż w poniedziałek czy coś ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko, że ja własnie nie planowałam isć na SGH! TŻ zaczał się fochować juz wczesniej zanim sie dowiedziałam, że się dostałam! Wogóle nie skomentował tej całej sytuacji, siedział i się nie odzywał! Według niego nie mam chyba prawa być zła o to, że ostatnio zachował sie jak dupek! nic nie kupiłam ;/ chciałam dwie pary butów ale z żadnych nie było dla mnie rozmiaru;/;/;/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Rozeznanie
|
No od dzis jestem studentką
![]() ![]() politologii ![]() dziewczyny tam trzeba zawiezc paipery do 15 lipca a w innych uczelniach dopiero sa wyniki 16 czy mozna potem z wrocka tak bezkarnie je zabrac...?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.