|
|
#421 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Politechnika Śląska:)
Witam, 17 września miałam informację, że jestem zakwalifikowana do przyjęcia, więc do wtorku 21 muszę złożyć papiery. Trochę się denerwuję, bo praktycznie wszystko jest na ostatnią chwilę. Mam pytanie, czy są jeszcze miejsca w akademikach, bo co z tymi, którzy są z II naboru?
|
|
|
|
|
#422 |
|
Przyczajenie
|
Czesc, mam pytanie
na kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji na wydziale MT w gliwicach są specjalizacje... a słyszałam, ze na wydziale Inż. materiałowej i metalurgii nie ma tych specjalizacji, to prawda?
|
|
|
|
|
#423 |
|
Przyczajenie
|
MT:
Zarządzanie i Inżynieria Produkcji
IMiM: Zarządzanie i Inżynieria Produkcji
To za strony politechniki, nie mam pojęcia na ile jest to aktualne. |
|
|
|
|
#424 |
|
Przyczajenie
|
hej
dostałam się na ZiIP, złożyłam wniosek o akademik jak byłam zawieść papiery, wypełniając wniosek pytałam jak z tym będzie to pani mi powiedziała, że będą dzwonić jeśli dostanę akademik, jak się teraz okazało przyznali mi akademik, lecz nie wpłaciłam opłaty, ponieważ nic o tym nie wiedziałam. ;( Nie wiedziałam, że istanieje lista.... Myślałam, że zadzwonią a nie zadzwonili. Będę się jeszcze dopytywać jutro, ale wątpię by mi pozwolili zapłacić... Ma być jeszcze jakiś nabór?
|
|
|
|
|
#425 |
|
Przyczajenie
|
Witam.
Czy ktoś ogarnia te terminy rozpoczęcia i szkolenia BHP,konkretnie interesuje mnie wydział Geologia i Górnictwo?Nigdzie niema konkretnych informacji. Kiedy dzwoniłam do dziakanatu Pani była tak niemiła, że w ogóle nic sie dowiedzieć nie szło;/ Czy to szkolenie BHP jest obowiązkowe?
|
|
|
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
obowiązkowe
Edytowane przez piccess Czas edycji: 2016-10-21 o 10:04 |
|
|
|
|
#427 |
|
Przyczajenie
|
Wydział Inżynierii Materiałowej i Metalurgii ma szkolenie BHP 29 września o godz. 10 ( dla studiów stacjonarnych I i II stopnia ) i godz. 16 ( dla studiów niestacjonarnych I i II stopnia )
i na tym szkoleniu nam wszystko powiedzą
|
|
|
|
|
#428 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziewczyny!!! 1.10 jest takie rozpoczęcie ogólno uczelniane - tam nie trzeba przychodzić Obowiązkowe są rozpoczęcia wydziałowe, na których będzie między innymi to szkolenie BHP i tu nie ma jednej daty, każdy musi to sobie indywidualne sprawdzić w swoim liście z uczelni/w internecie/ w dziekanacie. |
|
|
|
|
|
#429 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny a co z tym spotkaniem zapoznawczym?
organizujemy coś?
|
|
|
|
|
#430 |
|
Przyczajenie
|
Cześć jestem z Gig-u właśnie tam trafiłam na to forum dlatego proszę powiedzcie mi jak to jest z tym szkoleniem BHP. Kolezanka sie ze mną kłóci że jest ona dopiero po rozpoczęciu. A czy na tym szkoleniu dostaniemy indeksy z wpisem o jego przebyciu ???Bardzo proszę o odpowiedz
|
|
|
|
|
#431 |
|
Przyczajenie
|
Nie dostalem ani listu, ani na stronie wydzialu nic nie pisze o tym szkoleniu, badz tu madry i pisz wiersze...
|
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Zdarza się, że nie mówią nic o szkoleniu, tylko robią niespodziankę i serwują godzinę nudów na wydziałowej inauguracji
I dostaje się indeks już z wpisem. Pewnie i tak dowiecie się o wszystkim w swoim czasie. Bez paniki
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
|
#433 |
|
Przyczajenie
|
Aaaaaa ktos tu mowil o jakims spotkaniu integracyjnym?
|
|
|
|
|
#434 |
|
Przyczajenie
|
Takie pytanie mam do starszych roczników
![]() Na planie mam zajęcia w polimerach, gdzie to jest? Jak tam dojść? Podejrzewam, że gdzieś na chemii, ale na białej czy czerwonej? |
|
|
|
|
#435 |
|
Przyczajenie
|
Macie już plan?
Znacie swoją grupę już czy możecie sprawdzić plan bez tego? |
|
|
|
|
#436 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny! . Mam małe pytanie czy inauguracja w budynku głównym Pś jest obowiązkowa .Bo w tym samym czasie mam szkolenie BHP na moim wydziale i chcąc nie chcąc trudno będzie mi się rozdwoić . Tak poza tym czy jakaś dziewczyna dostała się na budownictwo i będzie dojeżdżać ? I czy ktoś wie dlaczego to tej pory nie ma grup ani planów miały być po 15 września na internecie ?
|
|
|
|
|
#438 |
|
Raczkowanie
|
Ja dostalam sie na budownictwo, ale po angielsku, ale tez bede dojezdzac
i wlasnie nie mam pojecia , czy mam byc na rozpoczeciu czy na tym szkoleniu skoro to wszystko w jednym czasie ;| raczej sie nie rozdwoje :P A z jakiego miasta bedziesz dojezdzac? bo moze by sie cos razem wymysliloo
|
|
|
|
|
#439 |
|
Przyczajenie
|
Hej jak sprawdzić plan zajęć i grupę. Może jest tu ktoś kto idzie na chemię i się w tym wszystkim orientuje. Nie wiem, czy dostanę jakiś list, czy będzie jakaś informacja w module studenta. Nawet nie wiem kiedy jest rozpoczęcie. Nic nie wiem.
|
|
|
|
|
#440 |
|
Przyczajenie
|
Sendiri, wydział chemiczny ma rozpoczęcie 29.09, zresztą jest już info na stronie politechniki
![]() Grup jeszcze chyba nie ma, ale podejrzewam, że pojawią się w przyszłym tygodniu - ja chyba pójdę sprawdzić jak już będe w Gliwicach czy w gablotach przed wydziałem coś nie pisze. Co do planu, to ja go sprawdziłam chociaż nie znam grupy jeszcze ![]() (czwartki wolne od zajęć )
|
|
|
|
|
#441 |
|
Przyczajenie
|
Ja będę dojeżdżać z Jaworzna wiec jak ktoś chętny na zabranie sie ze mną to zapraszam bo we 2 raźniej i koszty mniejsze
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- A budownictwo angielskie podziwiam wszystkie wykłady po angielsku język techniczny którego trzeba sie nauczyć nie to co w szkole .Pomimo że zdawałam rozszerzenie to bym sie nie odważyła
|
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Wbrew pozorom słownictwa technicznego dopiero się uczysz na studiach
Na początek wystarczy znajomość języka na poziomie B1.
|
|
|
#443 |
|
Przyczajenie
|
Myślę że byłoby ciężko jeżeli bym sobie z czymś np nie radziła to zrozumieć to po polsku byłoby trudno a co dopiero po angielsku.Chociaż idze sie przyzwyczaić
|
|
|
|
|
#444 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze ja dojezdzam z Tychow ... hmm wiec jak ktos chetny to ja tez zapraszam... a ktoredy Ty z jaworzna jezdzisz bo ja mam 2 trasy przez mikolow a druga przez katowice i autostrada .. kurcze fajnie by bylo dogadac sie z tym dojazdem i pare osob znalesc choc widze ze ciazko bedzie ;/ ja po angielsku zaczynam sie juz bac dobra jestem z ang ale to zupelnie inne slownictwo i tak zupelnie inaczej
chociaz najbardziej sie boje poziomu z fizy... ze jak pojada z materialem czy cos... ogolnie troche juz schizuje :P
|
|
|
|
|
#445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a druga sprawa- w ubiegłm tyg byłam w dziekanacie zapytać sie czy dostane juz legitymacje ( na stronie sotsu mam od dawna status' gotowa do odbioru'). kobieta powiedziała mi, że mam sobie ja odebrac 1.10. ALE.. kolega, który pojechał tam wczoraj ...dostał legitke. Wiec co jest grane ? Mam pojechać tam drugi raz? Bo na stronie sotsu jest informacja, ze legitki do odbioru beda własnie 1.10, no ale wyobrazacie sobie jak to będzie wyglądac kiedy wszyscy sie po nie zjawią? Druga sprawa- legitymacja uprawnia do przejazdu komunikacja miejska, kolejowa na znizkach (nie mówie - nie bede robic problemu z tego , że muszę kupic bilet o 50 gr droższy) ale co z tymi, ktorzy dojezdzaja pociagiem ? Wtedy różnia cen może być większa... |
|
|
|
|
|
#446 |
|
Przyczajenie
|
mam pytanie - czy ktos wie kiedy jest inauguracja wydzialowa na GiG?
i jeszcze jedna sprawa - czy ktos moze pojedzie wtedy z Bielska-Bialej lub okolic? ![]() help
Edytowane przez FaramirLeo Czas edycji: 2010-09-26 o 15:46 |
|
|
|
|
#447 |
|
Przyczajenie
|
wiecie może ile ma trwać to szkolenie bhp ??
|
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie trwało chyba ze 2 godziny, w każdym razie wynudziłam się nieziemsko
Polecam sudoku wziąć
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
strasznie nudne... chociaż można było się pośmiać czasem z "żartów" prowadzacego... No i trwało tak jak pisze Myszołapka
|
|
|
|
|
#450 |
|
Raczkowanie
|
a mam takie pytanie czyli to szkolenie to takie jakby wydzialowe rozpoczecie? czy jak moj wydzial ma 1.10 o 11 [ ta sama pora jak ogolne rozpoczecie] to wydzial budownictwa idzie na szkolenie, ale hmm na elegancko? troche glupie pytanie wybaczcie, ale juz sie gubie w tym :P ;*
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

na kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji na wydziale MT w gliwicach są specjalizacje... a słyszałam, ze na wydziale Inż. materiałowej i metalurgii nie ma tych specjalizacji, to prawda?
i na tym szkoleniu nam wszystko powiedzą 

organizujemy coś?