![]() |
#421 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(
Pewnie,ze rozumiemy, bynajmniej ja. Tyle ze zareczyny to wedlug mnie cos nowego, milego, scalajacego jeszcze bardziej zwiazek. Pewnie, ze nie chce w wieku 21 lat brac slubu, ale bardzo chcialabym, zeby moj facet zaczal myslec o nas powaznie. Nie wymagam od niego pierscionka na tysiace...ale sam gest...
marzenie... |
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do samych zaręczyn, to może właśnie w kwestii ich postrzegania różnicie się z partnerem? Jakby na to nie patrzeć, zaręczyny są wydarzeniem poprzedzającym przygotowania do śubu, a Ty go w najbliższym czasie nie planujesz. Według Ciebie zaręczyny to coś miłego. Według niego, może to być zobowiązanie, na które nie jest gotów ze względów na przykład finansowych. Rozmawialiście w ogóle na ten temat?
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zadomowienie
|
Ja dokładnie tak rozumiem właśnie gest zaręczyn. Wg mnie nie ma sensu się zaręczać skoro nie planuje się w jakiejś konkretnej przyszłości pobrać. Bo i po co? Pokazać wszystkim, że noszę pierścionek? Czy może po to by się przekonać o prawdziwości uczuć naszych facetów - powinnyśmy to wiedzieć, skoro planujemy układać z tym facetem życie. Dlatego dziwię się dziewczynom, które nie planują ślubu, ale chciałyby się zaręczyć bo to "miłe". Kwiatki też są miłe. Miłe są wspólne spędzone chwile itd. To nie wystarcza?
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
POPIERAM !!!
![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez CarlaR Czas edycji: 2009-06-21 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem zaręczyny to tlyko symbolika..ale jaka ważna!!!Ja jestem ze swoim TZ już 3 lata i czekam i czekam i doczekac się nie mogę.. CHodzimy tu na wesele, tam na wesele..I nic..Wszystcy sie pytają kiedy, a on na to KIEDYŚ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 6paula9 Czas edycji: 2009-06-25 o 11:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Zadomowienie
|
Kazdy ma inne spostrzezenie na ten temat. Ja uwazam, ze jesli sie para zarecza to wcale nie musi brac slubu tak od razu.I znam wiele par ktore wlasnie sie zareczaja a slub odkladaja do momentu w ktorym bedzie je na to stac. |Jednak uwazam ze po tylu latach bycia razem jest a raczej powinno sie byc pewnym drugiej osoby i ja mojego TZ jestem pewna
![]() Tym bardziej ze wlasnie tak jak kolezanka wyzej napisala,chodzimy na wesela do znajomych, koledzy ze szkolnej lawki sie zareczaja a my? stoimi w miejscu...Kiedy pytaja nas "kiedy na nas czas" zawsze odpowiedz jest "kiedys, nie teraz, jescze nie" ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zadomowienie
|
Kiedys jak zebralo nam sie na powazne rozmowy a nieczesto sie to zdarza
![]() ![]() ![]() ![]()
#430 |
Zakorzenienie
|
Cóż za dojrzałe podejście... Nie ma to jak zaręczyć się, bo inni tak robią. Przerażające jest to, jak bardzo niektórzy biorą do siebie to, co ludzie powiedzą.
#431 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#432 |
Zadomowienie
|
Owsze, sa pary ktore sie zareczaja, biora slub i rozstaja, ale czy to jest standardowy scenariusz?
NIE Kazdy jest inny, u kazdego inaczej wszystko to przebiega. I nie chodzi o to,ze znajomi sie zenia, zareczaja, pytaja co z nami. Mnie nie inetresuje to co oni robia, nie chce zeby moj TZ oswiadczyl mi sie ze wzgledu na nich, ale ze wzgledu na mnie, na nas. Kochamy sie i chcemy byc razem. Dlatego uwazam,ze bylo by na miejscy gdyby to stalo sie w najblizszym czasie |
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakbyś opowiadała moją sytuację. Ja ze swoim TŻ jestem 5 lat! 5 lat! Studiujemy i ja mam 21 lat, a on 22. Ja bym chciała by się mi oświadczył, żebym wiedziała, że będzie ze mną. Jestem z nim tak szczęśliwa jak jeszcze z nikim nie byłam i nie sądziłam, że kiedykolwiek będę. I jest mi w sumie dobrze tak jak jest. Z tym, że cały czas się martwię, że coś się stanie. Chociaż mam do niego pełne zaufanie. To co mówie pewnie wyda się Wam dziwne. Może takie jest. Nie wiem. Dzisiaj tańczyliśmy sobie i się popłakałam. Ze szczęścia. Mój TŻ pyta dlaczego a ja mu na to, że ze szcześcia, ale i ze strachu, że tak nie będzie zawsze, a on do mnie "Gdzie ja taką drugą znajde, co?" i to było tak piękne, tak romantyczne, że teraz mi łzy lecą jak to pisze. I wiem, że będziemy zawsze razem, ale nie wiem dlaczego to jest gdzieś we mnie, że chciałabym żebym mi się oświadczył. Bez pierścionka, bez pięknej scenerii, poprostu uklęknął i spytał "Wyjdziesz za mnie?". Bez namysłu odpowiedziałabym "tak" a nawet pobiegła do księdza wziąć ślub, hehe od razu:P Przepraszam, że się tak rozpisałam. A na marginesie powiem, że kiedyś już pobiegliśmy do jubilera po dwie obrączki, później do kościoła i złożyliśmy sobie przysięge, że będziemy zawsze razem. Nosimy te obrączki na znak naszej miłości. Hmm... Może my już jesteśmy małżeństwem? Ciekawa jestem co teraz napiszecie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zadomowienie
|
Ja z moim TZ też kiedys kupilismy sobie obraczki. Nosilismy je do momentu az moj TZ jej nie zgubil. Wtedy dostal ode mnie na urodziny obaczke na ktorej wygrawerowalam mu pare slow. Te nosi na lancuszku do tej pory
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przepiekna ta Twoja historia, jak z filmu.. Ciekawa jestem co wymyśli mój..czasami naprawde mu sie nie chce byc kreatywnym, ale czasami mu się zdarza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zadomowienie
|
My tez nosimy obraczki bardzo dlugo ale to nie to samo co pierscionek zareczynowy
![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 6paula9 Czas edycji: 2009-06-29 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
Ja kiedys też chciałam takie srebrne obrączki, tak symbolicznie, żeby było wiadomo że zajęty i mój
![]() prawie 4 lata razem, tegoroczni absolwenci szkół wyższych, oboje pracujemy i zarabiamy, on ma swoje mieszkanie (3 pokoje z tym, że na razie z rodzicami, którzy się wyprowadzą do domku na wsi jak się synowie pożenią) jego brat już się oświadczył i jego narzeczona jest faktycznie zupełnie inaczej traktowana niż ja! Bo jak Piotrek miał sobie wybrać podłogę do mieszkania to ich mama kazała mu poczekać na Anię żeby sobie wybrała bo to jej będzie itp. A jak mój ma w tym swoim mieszkaniu zrobić kuchnię i kupić lodówkę to mnie się o zdanie już nie pyta, za to słyszę jego mamę: Kuba chodź musimy wybrać lodówkę, chodź musimy wybrać zabudowę... Załamka. Rozmawialiśmy o zaręczynach już z rok temu i miały być w tym roku. A w tym roku mają już być w następnym... Straciłam trochę zaufanie do niego bo po prostu mnie zwodzi chyba. Nawet raz się zbuntowałam i powiedziałam, że skoro on wybrał datę ślubu o ile rok można nazwać datą (2011) to ja bym chciała już się zaręczyć bo skoro mnie kocha i to ja mam być jego zoną to dlaczego tak odwleka te zaręczyny. Kazałam mu się ogarnąć i zdeklarować czy w prawo czy w lewo. No i zmiekł. Dzwonił, mówił, że mu zależy więc żyłam w przekonaniu, że TO będzie już w tym roku. Ale podczas wczorajszej rozmowy wyszło, że on nadal chce w przyszłym... I coś już we mnie pękło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
uuu wspolczuje uparty ten Twoj facet ale ja bym twardo obstawala przy swoim
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zadomowienie
|
moj spytal tak samo a ja mu na to ze napewno sie znajdzie chetny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 6paula9 Czas edycji: 2009-07-13 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Raczkowanie
|
No mój mi obiecał ślub w 2011 więc chyba się już nie rozmyśli... Drażliwa to też jestem i kłócę się z nim na potęgę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zadomowienie
|
A ja jestem 5 lat z moim i no na razie są czasem rozmowy o zaręczynach, o ślubie, mieszkaniu, przyszłości, ale wydaje mi się właśnie, że dobrze, że się nie śpieszymy.... dojrzewamy powoli do coraz mocniejszego związku itp Pewnie, że chciałabym szybciej dostać pierścionek itp, bo jestem pewna tej miłości, ale po co... co ma być, to będzie...lepiej nie być nachalnym, bo to nie zawsze dobrze się kończy. Ale jak mam tak myśleć przyszłościowo, to chyba jakoś 2012 lub 2013 rok to ślub by się zapowiadał.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Rozeznanie
|
Ach te wakacje, długo mnie tu nie było. Zrobiło się ciekawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() O ile Wam tż-ci się oświadczą,to szykuje się dużo PM2011. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jescze mam czekać :((
My też zaręczylismy się po 5 latach (i 3,5 miesiąca dla scisłości),tez mnie już wkurzało,to że niby chciałby,ale nic nie robi.
1,5 miesiąca przed zaręczynami podpisaliśmy umowę przedwstępną na zakup mieszkania-to był lepszy dowód na to,że chce ze mną być na zawsze ![]() Zaręczyny były bardzo miłe i wzruszjące,choć "czułam w kościach",że coś się szykuje. Ślub za rok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Witam Dziewczyny,
Tkwiac w 4 letnim zwiazku, tez ciagle tylko myslalam o tym kiedy on sie zdeklaruje, nic sie miedzy nami nie dzialo, zadnych nawet rozmow o przyszlosci, rozstalismy sie... Potem przezylam swoje pierwsze oswiadczyny na chodniku pod blokiem gdy kolejmy TZ nie chciał zebym od niego odeszla... :/ Uwierzcie teraz wole sie porzadnie i cierpliwie naczekac, ale zeby to mialo rece i nogi ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() popieram zadanie ze warto poczekac ![]()
![]() |
#449 |
Zadomowienie
|
My z moim chlopkiem tez czasami o tym rozmawiamy, no ale jakos na razie nic to między nami nie zmieniło...
Mam nadzieję,że w niedalekiej przyszłości stanie się to na co tak czekam...może jakos uda mi się to wyczuć ![]() Ale gratuluję wszystkim zaręczonym. |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Rozeznanie
|
Ja ostatnio byłam z moim TŻ na spacerze i powiedział "Musisz mi dać ten pierścionek, na pamiątke". Mhm... oboje wiedzieliśmy, że chodziło mu o rozmiar
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.