Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-07, 14:29   #421
jowisz
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

my też po spacerze, pogoda piękna, brakowało mi okularów przeciwsłonecznych. Iga jeszcze dosypia, zdjęłam jej czapkę, porozpinałam polar i nie obudziła się. jak zacznie jeździć w kombinezonie to już nie będzie tak pięknie i drzemka będzie kończyć się z wejściem do domu, wielka szkoda
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 15:10   #422
Judi21_84
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

My też byliśmy na spacerku ale pogoda kichowata może z godzinę pochodziłam a potem targałam wózek do domu i mały jeszcze na balkonie pospał z 30 minut.

Sosnowa ja będę chodzić na aerobik w poniedziałki i środy na 18 więc jakbyś miała ochotę to pamiętam ze poniedziałek Ci pasował

Kupiłam dzisiaj pampki 4 bo promocja była, płąciłam 44 zł. Są od 7 kilo a Tymek własnie ma 7, założyłam mu i zobaczymy widać ze są za duze ale one w końcu mają rozciagliwe bocz\ki i super sie dopasowują do ciałka ale jeszcze mam całą paczkę hugisów 3 do zużycia.
ale kupiłam sobie stację pogody super wiecznie goniłam do mamy patrzeć ile jest stopni na polku. a ty na jednym wyświetlaczu pokazuje mi ile mam stopni w pokoju ile jest na zewnątrz, godzinę i stan pogody
no i przyszedł dresik z adasia dla Tymka jest super
http://www.allegro.pl/item450711645_..._ladybird.html
nowiutki nie ruchany tylko przez te pieprzone szerokie pieluchowanie cieżko wchodzą na dupke, jak wiele innych gatków zresztą...

Leonko jak dodałaś filmik do picasy...??? Ja próbuję i normalnie chyba mnei zaćmiło...nie umiem

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 15:32   #423
wersta
Zakorzenienie

http://www.allegro.pl/item449310839_...zek_l0539.html
w końcu ten kupiłam, bo dla cięższego bobasa też się nadaje, a te które mi się podobały były do 9kg. trochę mało
piękny nie jest
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 15:41   #424
Kasiulka22
Zakorzenienie

Werstunia fajowy leżaczek, widzę że się rozkłada... super funkcja

A ja byłam z bratem i Olą na spacerku, zahaczyłam o dziecięcy sklep i kupiłam małej jeszcze 4 pary rajtadałów Fajniutkie, ale na Allegro większy wybór mają. Ja kupowałam u nas w Full Markecie, bo tu mam najbliżej. Zaraz spylam dalej z małżonem po silikon bezbarwny ale nie, nie nie będę sobie cyców powiększać tylko kabina prysznicowa nam się od spodu rozszczelniła przez co zalałam ostatnio łazienkę i od dwóch dni uskuteczniam przyjemne kąpiele w wannie. Ola jeszcze śpi po tym pierwszym spacerze, ale padła... to przez to że rano mi tak szalała i zasnąc nie mogła. Teraz czekam aż się obudzi żeby zjadła, bo inaczej będzie koncert w drodze.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 16:00   #425
wersta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Zaraz spylam dalej z małżonem po silikon bezbarwny ale nie, nie nie będę sobie cyców powiększać .
Stary 2008-10-07, 16:02   #426
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

heloł dziewuszki , byłyśmy dziś z lenką na szczepieniu troszke popłakała ale dalo się przezyc , jeszcze jedna dawka w listopadzie i wsio acha i waży 6400 i nawet do lekarki się śmiała a tak wogóle to kupiłam polecany przez was Olbas ale tam pisze zeby nie używać do dzieci poniżej 3 lat hmmm
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 16:18   #427
wersta
Zakorzenienie

Rusałko mi pediatra kazał używać tego olejku i sofijce pomogło i nic jej nie zaszkodziło
Stary 2008-10-07, 16:22   #428
Mijalea
Zakorzenienie

Kupilam wczoraj Huggies Premium, nr 3 - maja gumeczke z tylu, wygladaja na dobre Wyprobowalam na noc i jak narzie jest gites

Huggies Classic tez nie najgorsze

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 16:22   #429
maladT
Zakorzenienie

Wersta mam taki sam bujak... jest super... kupuj od razu baterie

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 16:39   #430
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
Rusałko mi pediatra kazał używać tego olejku i sofijce pomogło i nic jej nie zaszkodziło
to superowo dzis zastosujemi dzięki
Stary 2008-10-07, 16:39   #431
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Kupilam wczoraj Huggies Premium, nr 3 - maja gumeczke z tylu, wygladaja na dobre Wyprobowalam na noc i jak narzie jest gites

Huggies Classic tez nie najgorsze
my używamy premium i sa ok
Stary 2008-10-07, 16:47   #432
wersta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
Wersta mam taki sam bujak... jest super... kupuj od razu baterie
o właśnie a jakie baterie i ile?
to dobrze, że sę sprawdza
Stary 2008-10-07, 16:52   #433
Judi21_84
Zakorzenienie

podejrzewam że jedna r 20
my kupiliśmy akumulatorki r6 cztery sztuki ale można je wsadzic w adaptor(converter) r20. taki adaprot kosztuje 6 zł za dwie sztuki także wiecej baterii nie muszę kupować. ttylko ładować

Stary 2008-10-07, 16:54   #434
marticia
Zakorzenienie

Ale sie naczytalam..chyba zapomialo mi sie co mialam napisac

Zycze duzo zdrowka wszystkim zakatarzonym!!! fe katarek fe!!!

Cestia, normlanie az wierzyc mi sie nie chce, ale jest coraz lepiej, coraz mnie ulewa i teraz sobie purka bardzo czesto i jest duzo szczesliwszy. Wlasnie przyuwazylam,ze to banany mu szkodza..zjadlam wczoraj pol banana i znowu problemy sie pojawily.

Gratuluje wszystkim dzieciaczkom ochrzczonym! u nas chrzest dopierow listopadzie.

Dziewczynki a probowalyscie dawac swoim skarbom czegos do polizania? ja dzis lekko na usteczka polozylam joguru i maly tak lizal i sie cieszyl. Chyba nie zaszkodzi nie?

Wersta, Ty masz normlanie niedowage. A jak Ty to robisz? ja mam 176 cm i niestety jeszcze 5 kg do stracenia. o i ten walek...ach. Moj maz instruktor fitness caly czas mi powtarza, ze i tak mnie kocha z tym waleczkiem, ale ja sie nie znosze taka, a cwiczyc kurde nie chce mi sie.
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 17:43   #435
wersta
Zakorzenienie

Marticia samo się robi w ciąży miałam chociaż prawidłową wagę (+10)
też nie lubię ćwiczyć

Judi jak Ci się sprawdzają akumulatorki? ja mam tylko małe paluszki i krócej działają niż 1razowe baterie może mam jakieś wadliwe?
Stary 2008-10-07, 18:14   #436
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Ale sie naczytalam..chyba zapomialo mi sie co mialam napisac

Zycze duzo zdrowka wszystkim zakatarzonym!!! fe katarek fe!!!

Cestia, normlanie az wierzyc mi sie nie chce, ale jest coraz lepiej, coraz mnie ulewa i teraz sobie purka bardzo czesto i jest duzo szczesliwszy. Wlasnie przyuwazylam,ze to banany mu szkodza..zjadlam wczoraj pol banana i znowu problemy sie pojawily.

Gratuluje wszystkim dzieciaczkom ochrzczonym! u nas chrzest dopierow listopadzie.

Dziewczynki a probowalyscie dawac swoim skarbom czegos do polizania? ja dzis lekko na usteczka polozylam joguru i maly tak lizal i sie cieszyl. Chyba nie zaszkodzi nie?

Wersta, Ty masz normlanie niedowage. A jak Ty to robisz? ja mam 176 cm i niestety jeszcze 5 kg do stracenia. o i ten walek...ach. Moj maz instruktor fitness caly czas mi powtarza, ze i tak mnie kocha z tym waleczkiem, ale ja sie nie znosze taka, a cwiczyc kurde nie chce mi sie.
Ja dałam polizać winogrono z działeczki- chyba mu smakowało.Dostał ostatnio łyżeczkę marchewki, ale nie wie jak ma to jeść. I dostał z łyżeczkę (może pół) soku z jabłek, bo sobie utarłam to i mu dałąm na próbę.
Stary 2008-10-07, 18:25   #437
dorbar
Wtajemniczenie

Hej Mamuśki.

U nas piekna pogoda byłysmy na długim spaczerze. Ala całą noc przespała.
Wczoraj tak pieknie sobie gaworzyła ok 24 godziny, ona lubi takie pory

Paulette a moja maluda ciagle chce spać na wznak i wydaje mi się, zelubi jedną stronę barzdiej. To powinnam o tym pediatrze powiedziec i poprosić o skierowanie na rehabilitacje?

Dziewczyny mające bujaczki co wyślicie o tym, ze maluszki nie są w nich na płasko? Ja dzisiaj dostalam huśtawke z bujaczkiem i moja mama uważa, ze Ala nie powinna w nim być kładzona bo niby dziecko takie małe powinno być na płasko. a on jest tak wyprowilowany jak nosidelko.

Doszła dzisiaj także karuzela i śpiwór. Czyli do karuzeli najlepiej dokupić akumulatorki?
Stary 2008-10-07, 18:27   #438
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Marticia samo się robi w ciąży miałam chociaż prawidłową wagę (+10)
też nie lubię ćwiczyć

Judi jak Ci się sprawdzają akumulatorki? ja mam tylko małe paluszki i krócej działają niż 1razowe baterie może mam jakieś wadliwe?
wiesz co...dłużej trzymają, bo mi ta karuzela na bateriach szła dzień, dwa... a na akumularkach-niedaładowanych takich prosto ze sklepu 4 dni

Stary 2008-10-07, 18:31   #439
Sosnowa
Zakorzenienie

DorbaR, myślę, że powinanś powiedzieć. Może niekoniecznie będzie potrzebna rechabilitacja, ale warto sprawdzić. Łucję widziało kilku lekarzy i powiedzieli, żeby narazie walczyć domowymi sposobami. Odwrócić w łóżku, żeby spała nogami w drugą stronę, podkładać kilo cukru w ręczniku,żeby nie przewracał głowy w typową stron (gówno działa). I faktycznie jest troszkę lepiej. Dużo częściej odwraca głowę w lewo, ale ciągle ma tendencje...
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 18:36   #440
dorbar
Wtajemniczenie

Sosnowa a chodziłaś do prywatnych lekarzy? Bo u mnie są dwie pediatry i niezbyt oglądają dzieci. Tak troche na odpieprz
Stary 2008-10-07, 18:39   #441
Judi21_84
Zakorzenienie

my idziemy w czwartek na kontrolę bioderek, mam nadzieję, ze nie będzie gorzej, bo jak Tymek będzie musiał nosić takie szelki jak Antoś od nowaken do sie zapłaczę a lekarz straszył, ze jak nie będzie lepiej to trzeba bedzie założyć rozpórkę wrrrrrrrrr a małego chyba coś trafi............
a 21 na szczepienie i wtedy zapytam lekarki co z tą jego głową... bo jak śpi to częściej z główką na prawo, ale nie jakoś strasznie dużo ale jak go nosze po mieszkaniu pionowo buzią do otoczenia to on ma już charakterystycznie głowę przechyloną no zobaczymy, narazie ciągle go przekręcam, alboo jak leży na macie to zabawki ma powieszone tylko na jednej stronie by go zachecać do przekręcania głowy na lewo
moje dziecię po kąpieli smacznie śpi

Stary 2008-10-07, 19:14   #442
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

moja polozna poradzila mi bym poszla juz dzis z malym do pediatry ktora przyjmuje na przeciwko mnie w szpitalu.. zadzwonila do niej przy mnie i niby mialam wizyte o 18.00 no i poszlismy.. raz ze okropnie nie mila baba, juz na samym wejsciu nas opieprzyla bo nalezymy do innej przychodni, ze ona nie bedzie pracowac dla kogos, mowie jej ze jestem z polecenia i podalam imie i nazwisko poloznej, a ta sie wyparla ze nikt do niej nie dzwonil.. potem z laska zbadala mi dziecko, piotrek sie rozryczal bo w poczekalni usnal i wiadomo rozbudzone dziecko to maruda na 102.. osluchala go niby srodek czysty, i ze podejrzewa zapalenie uszu... galy wylozylam i stwierdzilismy z rafalem jak wyszlismy ze wredna suka z niej i tyle, bredzi to raz, dziecko nie ma zadnych objawow mogacych swiadczyc ze zapalenie ucha sie robi, bo ponoc jak nacisnela gdzies kolo uszu to maly glosniej zaplakal... tylko ze ona gdziekolwiek go dotykala to on ryczal jak wsciekly.. zla jestem i tyle bo szlam na darmo, a moglam dzieciaka nie meczyc wlasnie dorwalam namiary na super specjalistow pediatrow z ludzkim podejsciem do dzieci a nie jakis wredzioli ktorzy maja pretensje do swiata ze MUSZA udzielac pomocy. Mogla se wybrac inny zawod, ot chocby sprzataczka, bo wygladala na takowa, bo ani to lekarskiego kitla nie zalozyla, ani rak nie umyla przed dotykaniem Piterka..

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 19:18   #443
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
Chyba mamy takie samo zdanie. Czytałam tz-owi o tej syt. to powiedział, że nie potrzebnie męczą malutką i właściwie całe życie będzie miała przekichane.....

to jest tak...wiadomo ze dziewczynka sie meczy i jej rodzice tez....ale sadze ze jak kazdej z nas cos takiego sie przytrafilo to ratowalybysmy w kazdy sposob nasze dziecko........A dziecko napewno bedzie wdzieczne za to ze zyje....Nie wyobrazam sobie takiej sytuacji zeby pozwolic dziecku umrzec gdy sa szanse na to zeby zylo...i nie wazne w jakim stopniu bedzie niepelnosprawne
Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Leonko jak dodałaś filmik do picasy...??? Ja próbuję i normalnie chyba mnei zaćmiło...nie umiem
Kochana tak samo jak zdjecia...
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 19:43   #444
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
to jest tak...wiadomo ze dziewczynka sie meczy i jej rodzice tez....ale sadze ze jak kazdej z nas cos takiego sie przytrafilo to ratowalybysmy w kazdy sposob nasze dziecko........A dziecko napewno bedzie wdzieczne za to ze zyje....Nie wyobrazam sobie takiej sytuacji zeby pozwolic dziecku umrzec gdy sa szanse na to zeby zylo...i nie wazne w jakim stopniu bedzie niepelnosprawne

Kochana tak samo jak zdjecia...
no tak robię może film ma za duży rozmiar... podziałam jeszcze nad tym dzięki

Anisiu no co za wredne babsko!!!!!!!!! Biedny Piotruś... masz rację-po co poszła na pediatrę skoro zero powołania, jak ja nienawidzę lekaży którzy robią łąskę że w ogóle się do Ciebie odezwą nie mówiąc o zbadaniu....

Stary 2008-10-07, 19:57   #445
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

nie wiem mysle ze to nie jest wina duzego rozmiaru...Bo tam masz okreslona wielkosc calego albumu...a jak tym rozdysponujesz to chyba nie wazne...a spróbuj moze filmik z mniejszym rozmiarem tak na próbe...
Stary 2008-10-07, 20:24   #446
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

http://allegro.pl/item445486675_fish...cean_muza.html któraś z Was ma chyba taką karuzele i co o niej myslicie?Jak siesprawuje ?
Stary 2008-10-07, 20:39   #447
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hej kochane

Lecę się kąpać, ale nie mogłam sie powstrzymać, żeby nie zajrzeć

Anisiu współczuję wrednej baby... faktycznie na sprzątaczkę by się może nadawała, a i tak niekoniecznie.

Zapodam Wam coś na poprawę humorku i pędzę do łazienki.

Z cyklu "Ola i tygrys"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ola i tygrys.jpg (42,4 KB, 36 załadowań)

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 21:02   #448
wersta
Zakorzenienie

melduję, że sofijka po szczepieniu
i uwaga uwaga: mierzy 75cm i waży 6,5
wielkie babsko. za ok. miesiąc możemy zacząć podawać gerbery. mamy zacząć od marchewki i jabłka.

Leonko nam nie chodzi o odmawianie pomocy. nie chcę tu pisać o tym w razie co to na pw mogę wyjaśnić.
Stary 2008-10-07, 21:08   #449
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
melduję, że sofijka po szczepieniu
i uwaga uwaga: mierzy 75cm i waży 6,5
wielkie babsko. za ok. miesiąc możemy zacząć podawać gerbery. mamy zacząć od marchewki i jabłka.

Leonko nam nie chodzi o odmawianie pomocy. nie chcę tu pisać o tym w razie co to na pw mogę wyjaśnić.
jaka ona dlugasna ja jak mierzylam Pita ostatnio to jedyne 62cm... dzizas przyjdzie taki czas i Piterek bedzie siegal Zosi do cyckow a ona mu napluje na glowe

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 21:12   #450
wersta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
jaka ona dlugasna ja jak mierzylam Pita ostatnio to jedyne 62cm... dzizas przyjdzie taki czas i Piterek bedzie siegal Zosi do cyckow a ona mu napluje na glowe

ja byłam do 2 roku życia tłustym kurdupelkiem, pewnie w tatusia się wdała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości