|
|
#421 | ||
|
Wiedźma
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
Cytat:
Cytat:
|
|
#422 | ||||||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do rzeczy: Ostatnio testowałam 2 zapachy kóre od dawna bardzo chciałam poznać - NU edp- dziwny jest ten zapach, jakoś nie mogę go rozłożyć na cokolwiek, zaniepokoiło mnie tylko to, że zaczęła mnie owiewać od czasu do czasu nutka "świerzego porannego moczu" , a po kilku godzinach gdy nadgarstek nie pachniał już wogóle, w okolicy głowy czułam cały czas róże z jakimś dodatkiem Muszę jeszcze potestowac, bo coś mi się zdaje, że coś gorzej mi ostatnio![]() -Belle de Minuit- no pikne to jest, chociaż mało "rozwojowe" ale też jakoś szybko znika. Doszłam do wniosku że mój organizm czuje niedobór piernika i go wciąga- może po świętach będzie lepiej
|
||||||
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a gdzie jeszcze można przetestować stacjonarnie Hot Couture Givenchy EDP? Jest jeszcze takei miejsce w tym kraju? z naciskiem na w tym kraju i na Śląsk?
Ktoś widział jakieś egzemplarze czy już definitywnie wycofane. Czy to taki przypadek ajk z Sonią rykiel i FdB że są na dolnych półkach tu i ówdzie, ale ogólnokrajowo cięzko z dostępnościa. |
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#425 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Obecnie testuję żężąbra na TŻ
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Ach, żężąbr )A mąz wie , że to żężąbr ? I jak efekty?
|
#427 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
też się zakochał w tym słowie i mówi teraz do mnie mój żężąberku ![]() A efekty takie sobie, na mnie chyba lepsze , a wogóle to mam dziś chyba gorszy dzień (nos) jakoś słabo czuję... |
|
|
|
|
#428 |
|
Rozeznanie
|
Ambre d'Or Il Profumo - intensywne, gęste jak syrop, mleczne, maślane, słodkie, właściwie ulepne, miodowe, waniliowe i różane indyjskie kadzidełko. Tak pachną chyba bajkowe księżniczki rodem z Bollywood.
|
#429 |
|
spin doctor
|
Testowałam DKNY w tej podłużnej butelce-dla mnie horror, trauma na równi z Halloween i Hypnotic Poison
Po zaaplikowaniu poczułam dużo bardzo ostrej świeżości a potem było już tylko gorzej-liście pomidora roztarte z miętą i mrożoną wódką, całość bardzo ostra, zero słodyczy. Na końcu czułam jakby ktoś tego pomidorowego drinka zwymiotował prosto na mój nadgarstek. Trwały jak diabli.Ralph Lauren Notorious-co za nuda Zwykły trochę słodki, trochę kwiatowy, na koniec wyłazi coś nieco bardziej ciężkiego. Nie potrafię go opisać bo pachnie jak coś co już było. |
|
|
|
#430 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Testy wczorajsze: Orchid Demeter - tego się nie spodziewałam Zaatakował mnie diabelnie mocny goździk (przyprawa), trwały i buchający na dużą odległość od skóry. Nie zauważyłam kiedy i jak to się stało ale po jakichś dwóch godzinach nadgarstek pachniał już zupełnie inaczej. Zapach kwiaciarni lub szklarni kwiatowej, zmieszana woń kwiatów goździka, frezji i zielonych przybrań. Jak na zapach Demeter bardzo mocny i trwały. Ciekawe toto, zwłaszcza ta metamorfoza mnie zaskoczyła. Hibiskus jest, lekki herbaciany napar jest, ale to wszystko jakieś rozwodnione, cherlawe i z lekka wymiotne. Szkoda, myślałam, że to może będzie taki pysznie kwaskowaty hibiskusowy napar.I dzisiejszy: ![]() Edit: Po czasie Heliotrope zmienił się z marcepanu w zjełczałe orzechy. Co za szkoda
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2008-12-23 o 11:04 |
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Po raz ktorys testuje sobie L'eau par Kenzo, bo dostalam pribke. Zimny, wodny, nijaki... Moze dobry na lato, ale teraz potrafi dodatkowo zmrozic.
Poza tym 2 dni temu bylam w perfumerii i wachalam sobie Aliena - niestety jest to jasmin z kwiatem pomaranczy w tak koszmarnej dawce, ze ciezko mi go zniesc. |
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
no wchodziłaby, a konkretna jakas, czy tak ogólnie mówisz niewiele mam na wymianke z flakonów tylko to co na targowisku NR for her i Be delicious night a próbki to takie raczej przypadkowe nie pożądane do wymianek każdy je ma ale z tym to chyba an inny wątek musiałabym pobiec nie no znikam stąd bo nic dziś nie testowałam i zaśmiecam watek nie ma mnie |
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś w douglasie z zamiarem testów kingdoma, ale niestety nie było, jednak nie żałuje, bo gdyby był, to z pewnoscią nie sprawdziłabym flower by kenzo. I okazał się on strzałem w dziesątkę, tym czyms czego szukałam ostatnio, ale nie potrafiłam sprecyzować. Jest taki delikatny, ciepły, a jednocześnie intensywny i z duszą. Fantastycznie oddaje klimat makowego pola w upalny letni dzień.
Dałam też szansę obsession pana cleina, ale jednak nie będę obrończynią tego zapachu. jak dla mnie nie ma w nim nic pociągającego, jest zbyt krzykliwy i dosadny. Fakt, trwały, ale po tym całym czasie bytowania na moim nadgarstku zrobiła się z niego woda kolońska brutal. No i jeszcze zen blotterkowo - nie pamiętam początku, bo byłam juz nieco zamroczona jak go ujrzałam, ale teraz rozwinął się w przejrzysrty czysty kwiatkowy różyczkowy zapach. trochę przypomina mi coco mademoiselle. A, i jeszcze jedno odkrycie - czarna coco - pociągnęłam wprawdzie tylko "sztacha" z flaszki, ale aż mi się zakręciło w głowie - taki elegancki, piękny i bogaty. Tylko gdzie ja bym go nosiła. W każdym razie jeszcze bedę koło niego chodzić. |
|
|
|
#438 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Kingdom też bym chętnie potestowała, ale przynajmniej w Krakowie nie ma go w żadnym Douglasie ani Sephorze ani w GC
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2008-12-22 o 23:01 |
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio testowalam Midnight rain La Prairie. Bardzo ladny, kwiatowo-owocowo-orientalny, slodki i cieply, bardzo sexy i kobiecy. Myslalam, ze intensywny, ale wystarczylo, ze rece umylam i gdzies sie ulotnil. 100 razy lepszy od klasyka, mniej doslowny i nie meczy. |
|
|
|
|
#440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sabbath bardzo Cię przepraszam, ale nie zuważylam tego pytania...a jest ono z 20 listopada, teraz jak szukałam czegoś w wątku natknęłam się na Twojego posta ), ale chętnie odpowiem. Arabie ma w sobie jakąś taką nutę, która bardzo źle mi się kojarzy, nie potrafię tej nuty zidentyfikować ale to u mnie bardzo silna reakcja łącznie z dreszczem wstrętu przebiegającym po karku i intensywniejszą pracą slinianek (bynajmniej nie pod kątem smakowitości aromatu). Jak przejrzałam nuty to stawiam, że to mogłoby być połączenie kminku, gałki, liści laurowych i daktyli? Nie wiem, w każdym to taka troche moja trauma zapachowa.
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Choomiku, mam podobne odczcucia odnośnie Arabie
To taki kurczak w ziołach
|
#442 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Wchodzę wczoraj do Douglasa i patrzę Omnia stoi w całej okazałości, więc testuję na blotterek i dobrze zrobiłam. Bardzo kojarzy mi sie z obsession secret- najpierw jakaś niby czekolada, potem ogórki kiszone...sama nie wiem ja jakaś chyba skrzywiona jestem...
|
|
#443 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Dziękuję za wyjaśnienie, czekałam. Cytat:
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy któraś z was testowała perfumy Mojo, dostępne w Douglas? Jak z trwałością? Szukałam recenzji na KWC, ale nic nie znalazłam, więc pytam tutaj. A może któraś z was ma cały flakon któregoś z tych zapachów? Warto? Wąchałam wszystkie, niektóre mimo braku nowatorskich nut są nie brzydkie, więc jestem ciekawa opinii.
|
|
|
|
#445 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
#446 |
|
Piers do przodu
|
Ja dziś od rana testuję Amaze EDT by People of the Labirynth
![]() Początek kuszący, naturalna nie słodka róża w towarzystwie jakichś mchów ogrodowych i ziemi - mówię sobie - oooo coś na kształt Victorian Posy Penhaligon's .... ale rozwinięcie niestety w kierunku takiej kolońskości tej biednej zagłuszanej różyczki, że notorycznie kręci mnie w nosie, kicham i nie wiem, czy to efekt testowanego zapachu czy nadchodzącego w galopującym tempie kataru ![]() Sabbath - znalazłam dla Ciebie zapach (o ile nie znasz) DURO Nasomatto
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem obecnie w fazie testów Hypnose.
Znam ten zapach od dłuższego czasu i zawsze miałam tylko jedno skojarzenie: guma Donald(przejrzałam KWC i jak widać nie tylko mi się tak ten zapach kojarzy ). Swojego czasu używała tych perfum znajoma i to w dość przesadzonej ilości, co powodowało u mnie bóle głowy ![]() Sama co prawda robiłam kilka podejść w perfumerii, ale zawsze kończyło się pskiem na blotter i skwaszoną miną -> Kilka dni temu jednak pani w Sephorze uraczyła mnie próbką i choć nie byłam przekonana to jednak psiknęłam na nadgarstek i po kilku minutach gumo-donaldowego aromatu zakochałam się w Hypnose Zapach jest bardzo słodki, tak słodki, że aż odurzający i hipnotyzuje mnie cały dzień Z czasem nieco łagodnieje, ale jednak przykładając nos do nadgarstka wciąż jest obecny. Nie jestem w stanie określić jednoznacznie czy to zapach kwiatowy czy jadalny a może jeszcze inny...ma w sobie nieokreśloność i tajemniczość, którą tak lubię. Z pewnością niedługo będę posiadaczką pełnowymiarowego flakonika
|
#448 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Lewy nadgarstek - Rochas Madame (stara pudernica, a ja lubię stare pudernice
Prawy nadgarstek -Rochas Femme (chorrera - znów ta fizjologia ) Wniosek : powtórzyć testy w inną porę roku i fazę księżyca
Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-01-02 o 20:54 Powód: jednak nie edytuję |
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Sensations Jil Sander - gwoli przypomnienia, bo je kiedys kupilam bez zastanowienia, potem dalam siostrze. Niestety to nadal nie jest moj zapach. Taki gumowo-waniliowy.
Ferre lei - swiezuch bez wyrazu, mocny i swidrujacy w nosie, robi sie slodki w ostatniej fazie, ale jest zimny i taki jakis banalny. Guess - bylby fajny, gdyby byl trwalszy. Kojarzy mi sie z Envy me Gucci przez opakowanie, ale jest bardziej kwasny i mniej slodki. |
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś przypadkiem trafiłam na Max Mara, Kashmina Touch EDP - smakowita, ciepła, kobieca, pudrowa i elegancka. Na razie jeden psik w Douglasie ale miła się zapowiada znajomość.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

Tyle, że ze mnie co jakiś czas buchnie ta słodka przyprawowa chmurka, więc wiem, że gdzieś tam jest.
, a po kilku godzinach gdy nadgarstek nie pachniał już wogóle, w okolicy głowy czułam cały czas róże z jakimś dodatkiem
no pikne to jest, chociaż mało "rozwojowe" ale też jakoś szybko znika. Doszłam do wniosku że mój organizm czuje niedobór piernika i go wciąga- może po świętach będzie lepiej
)

Trwały jak diabli.
Zwykły trochę słodki, trochę kwiatowy, na koniec wyłazi coś nieco bardziej ciężkiego. Nie potrafię go opisać bo pachnie jak coś co już było.
Hibiskus jest, lekki herbaciany napar jest, ale to wszystko jakieś rozwodnione, cherlawe i z lekka wymiotne. Szkoda, myślałam, że to może będzie taki pysznie kwaskowaty hibiskusowy napar.

Sabbath bardzo Cię przepraszam, ale nie zuważylam tego pytania...a jest ono z 20 listopada, teraz jak szukałam czegoś w wątku natknęłam się na Twojego posta
i ziemi - mówię sobie - oooo coś na kształt Victorian Posy Penhaligon's .... ale rozwinięcie niestety w kierunku takiej kolońskości tej biednej zagłuszanej różyczki, że notorycznie kręci mnie w nosie, kicham i nie wiem, czy to efekt testowanego zapachu czy nadchodzącego w galopującym tempie kataru 

) Wniosek : powtórzyć testy w inną porę roku i fazę księżyca