STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!! - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-08, 10:40   #421
katiuszaaa
Rozeznanie

Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

Onaaa, a co na to Twoj mąż?Moja druga połowa ma ze mnie niezly ubawZobaczymy, co powie, jak poprosze go o takie ławeczkia na podwórku o bierznie
katiuszaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 10:43   #422
Onaaa23
Raczkowanie

zima biegalam na hali, teraz biegam na normalnych, pisakowych drogach, dla mnie jest ciezko pokonac 600 w takim czasie, bo do mety dobiegne, ale nie tak szybko... w sumie nie mierzylam sobie czasu, ale na pewno nie wynosi on 2, 5 minuty... na pewno na bierzni jest lepiej biegac, wygodniej i zdrowiej najlepiej zeby mieli na egzaminie jakiegos wscieklego psa i nas szczuli, oj wtedy to bysmy pobijali rekordy
Onaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 10:43   #423
strangergirl
Zadomowienie

O kurcze, ławeczka ma ma 30cm? te co ja mierzyłam miały 28 więc chyba jeszcze 'podkręcę ' swoją
strangergirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 10:45   #424
Onaaa23
Raczkowanie

eh no moj maz mnie bardzo mobilizuje, pilnuje zebym trenowala, czasami jak robie pompki to soi nade mna jak kat krzyczy: NIŻEJ! NIŻEJ! heheh

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

e tam 2 cm w ta czy w ta nie robi roznicy no chyba 30 tak cos mi sie obilo o uszy
Stary 2009-05-08, 11:04   #425
eleonore1
Rozeznanie

dziewczyny a jak ze skokiem u Was? niby banalna sprawa, hop i lądujesz na materacu ale na próbnym do 175 zabrakło mi kilku cm. a kopertę gdzieś ćwiczycie, jakie macie wyniki? ja te magiczne 600 przebiegłam ze stoperem w dłoni ale myślałam że będę musiała wzywać karetkę reanimacyjną mega ciężko, dla kogoś komu jedyny ruch towarzyszył w dyskotece
eleonore1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 11:24   #426
strangergirl
Zadomowienie

kopertę chyba najgorzej ćwiczyć bo tam przydałyby się słupki a skąd je wziąć? ja kładę na swoim trawniku jakieś przedmioty z domu i biegam między nimi ( a za mną mój pies, koty i dzieci) i oczywiście wprawiam w osłupienie sąsiadów ale nie robię tego często raczej ćwiczę po prostu bieganie

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

dodam tylko że moje dzieciaczki jak słyszą że znowu jedziemy na stadion dostają alergii i wysypki, też juz mają dość kiblowania na stadionie bo mama musi pobiegać. Ciągle mnie pytają kiedy wreszcie pojadę na ten maraton he he
Stary 2009-05-08, 11:25   #427
Chaoz
Raczkowanie

Ktoś sie pytał o prysznic po sprawnościowym, oczywiście jest i można się wykąpać na rozmowę kwalifikacyjną raczej niezbyt iść spoconym

Edaf jeśli chodzi o pytania na wariograf, nie ma standardowych one są układane do każdego osobno, układa je psycholog czytając to co napisałaś w odpowiedziach na pytania wcześniej u niego. Ewentualnie dwa trzy standardowe (czy brałaś narkotyki więcej razy niż napisałaś wcześniej, czy pisałaś prawdę w ankiecie w pytaniach)
Chaoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 12:26   #428
Onaaa23
Raczkowanie

chaoz oj to chyba nie psycholog uklada pytania do wario, skad ty w ogole to wiesz?????? juz to to jest chyba jakas bzdura!

dziewczyny, a ile razy zrobicie ugiecie na laweczkach? i ile pompeczek?
Stary 2009-05-08, 12:32   #429
katiuszaaa
Rozeznanie

Do Onaaa: Ja po 3 tygodniach codziennych cwiczen doszlam do 18 pompek, ale przy 3 ostatnich myslalm ze oczy wyjda mi z orbitŁaweczki wydawaly mi sie latwe, ale pewnie dlatego, ze nie robilam ich prawidlowoWspominal am o kombinacjach łóżko-krzesło he heDawno nie cwiczylam, wiec chyba zaczne od zera
Stary 2009-05-08, 12:35   #430
eleonore1
Rozeznanie

ja na pompkach polegne bez dwóch zdań, wycisne może 5 i więcej nie ma szans na wet po 3 tyg. walki nad nimi. ale i tak są postępy bo na początku to w ogóle jakaś farsa była... z ławką za to problemu nie będzie jak trzeba to i 40 się da... z brzuchami też mi kilka sekund jeszcze zostaje do minuty i tak to wygląda...
Stary 2009-05-08, 12:41   #431
katiuszaaa
Rozeznanie

Dziewczyny, jedno moge Wam poradzić; jeżeli chodzi o skok w dal, to nie róbcie tego w domuJa kiedys wpadlam na taki genialny pomysł i mało co się nie zabiłamNa drewnianej klepce miałam niezły poślizg

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Do Eleonorednośnie pompek-dla mnie najgorszy był ból dłoni, więc jeżeli masz to samo, to poćwicz na trawniku-jest wygodniej i wyciśniesz więceja na egzaminie robi się pompki na materacu?
Stary 2009-05-08, 13:02   #432
strangergirl
Zadomowienie

potwierdzam to co mówi Katiusza, skok w domu może grozić śmiercią ja na przykład pompek takich dobrej jakości wycisnę 18 ale wtedy ręce są już zmęczone więc ciężej jest po nich robić ławeczkę u mnie dużo zależy ile czasu mam na odpoczynek po pompkach. Dziewczyny a próbowałyście kiedyś zrobić tak jak na egzaminie wszystko po kolei?

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

a jak się trzeba ubrać na testy pisemne?
Stary 2009-05-08, 13:11   #433
eleonore1
Rozeznanie

o chryste... 18 pompek... pozazdrościć... mogę Was dziewczyny zapytać o przybliżony wzrost... ? Może po prostu muszę więcej ćwiczyć te pompeczki a z bólem dłoni to fakt, boli w okolicach nadgarstka. na egz. robi sie je na podłodze więc miękko nie będzie. ustawiacie dziewczyny dłonie pod mamym ramieniem czy nieco niżej bo ja juz zdążyłam zapomnieć prawidłowe ustawienie... paranoja!

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

miało być: samym ramieniem
Stary 2009-05-08, 13:30   #434
katiuszaaa
Rozeznanie

Ja mam niecale 170 cmnigdy nie robilam wszystkiego po kolei,nie mam za bardzo warunków, chyba pobiegam sobie naookolo bloku, ale to był by bieg z przeszkodami z powodu psich kup

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Rozstawiam ręce na czuja,ale na stronie KGSG jest filmik, mozna sobie porównaćJestem teraz w pracy, wiec troche by to dziwnie wygladalo, gdybym zaczela przed kompem robic pompki he he
Stary 2009-05-08, 13:31   #435
szwaku
Raczkowanie

Hello Kobitkija właśnie wróciłem było super heheh przynajmniej wiem że o sprawnościówke nie muszę sie martwić no poza tym żeby tylko na nią sie dostac
Sprawa że szkółką wygląda tak:
-na kartce którą otrzymaliśmy o II etpie piszę że planowane szkolenia odbędą się w terminach listopad/grudzień
-o drugim terminie II etapu (tego niby wakacyjnego) nic nie wiedzą
- ponoć pieniądze na badania w moim oddziale są i po egz najszybciej trzeba przyjechać po skierowanie
-zapytałem o szkółke na wakację to odpowiedzieli że oni nic nie wiedzą na ten temat a nawet o tym listopadzie czy tez grudniu ponieważ to jest tylko przewidywany termin przez nich to nie jest nic pewnego może być nawet dużo później
-z tej racji że maja pieniądze na badania mają sie starać o przyszpieszenie wysłania Nas na szkolenie ale podobno w-wa wszystkie te prośby odrzuca do czerwca aż odbedzie sie ta nowelizacjia budżetu i wtedy sie wszystko okaże.

Tkaże troche dziwne info no ale poczekamy jak sie zda to nie ma wyjścia.
Z mojego oddziału jedzie 33 osoby tylko to chyba nie duzo + podlaski to nawet pewnie 100 nie bedzie.
Jedziemy samochodem a tak wogole to spoko ludzie dzisiaj byli oby wszystcy tacy byli
A Wy kiedy się wybieracie??? my planujemy dzien wcześniej i coś do spoania załatwić

EDAF napewno nie można papierów składac do Nadbuanki??? mi sie wydje że możńa bo dzisiaj chyba była grupa w gajerkach i dziewczyny na rozmowie.

Także dziewczyny ćwiczyć bo mało osób będzie to trzeba się wykazać nie powiem Wam jak robiły dziwczyny bo była tlko jedna ale wszystko dobrze jej poszło no miała tylko problem z ławeczka a tak reszta na 5
Mi tez sie udało wszystko na max oprócz skoku 5cm mi zabrakło ;/;/;/;

ELEONORE pewnie sie poznamy bo chyba nikt więcej niemaca nie bedzie zdawał hehehe
szwaku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 14:01   #436
Onaaa23
Raczkowanie

Szwaku gratulacione kondycji hemmm nie chce nic mowic juz o szkolce , bo gdybym cos powiedziala to bym powiedziala:"A NIE MOWILAM ZE LISTOPAD GRUDZIEN LUB PAZDZIERNIK LISTOPAD?" heheh no ale nie bede nic mowila szwaku a jak w rzeczywistosci z tymi pompkami, faktycznie trzeba je robic kazda jak "w ksiazce pisze"? kurka dobrze ze zdecydowalismy sie na maj bo kto wie czy na pewno w wakacje ten II etap sie odbedzie... eh...
a co do cwiczen to cholercia jak pisalam wczesniej cwicze codziennie ale pompek robie coraz mnie chyba ze zmeczenia...

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

eleonore ja mam wzrostu caaaałe 162 cm

a bol nadgarstka minie, mi tez strasznie bolało jak zaczynałam cwiczyc, ale na upartego cwiczylam dalej i reka sie przyzwyczaila. Teraztymbardziej trzeba cwiczyc, bo jak przestaniecie i przed samym egzaminem znowu zaczniecie to bedzie wam bol dokuczal na egzaminie!!! wiec dziewczyny walka jeszcze raz walka

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

kurde no a o angielskim nikt nic nie pisze ze zdaje z tego przedmiotu ! to co ja sama mam byc!!!!!????

Edytowane przez Onaaa23
Czas edycji: 2009-05-08 o 13:56
Stary 2009-05-08, 14:04   #437
szwaku
Raczkowanie

Onnna tzn tak z tymi pompkami pytałem to mówili że jak kto chce no ale żeby mi było też zbyt szeroko rąk. był jeszcze gościu co oblał ostatnio i mówił tez że jak kto chciał to robił ale on był w koszalinie a co tutaj będzie to dopiero sie dowiemy mam nadzieje że dojdziemy do tych pompek hehe
No ta z tą szkółką jest nic nie wiedzą może uda im się wyłudzić pieniądze i wtedy by wcześniej zrobili no ale znając życie to jeszcze sie dlugo to wszystko pociągnie
Dostaniesz nowych sił na egz heheh także zrobicie te pompki
i buty ważna sprawa na koperte strasznie duzo ludzi traciło na zakrętach bo hamowali i jechali troche i nie bylo jak sie odbić z zakrętu.a najlepiej to jak nam gościu powiedział żeby sie nie ślizgać tylko biegać nawet wolniej to i tak się mniej straciNo ale naprawdę buty to podstawa
Aha jeden gościu miał trampki takie czarne hehe napewno wszyscy je znają jednak one sa do wszystiego dobre heheh chyba wogóle nie latał po zakrętach

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

wszyscy anglik i ruski
Stary 2009-05-08, 14:23   #438
Onaaa23
Raczkowanie

no tak, ale ten gosc k torym mowisz zdawal w koszalinie a teraz beda w ketrzynie, tam sa ostrzy wfisci jakos moze zrobie te pompki i reszte ale jezu 600 nie przebiegne na czas a buty mam z podeszwy kauczukowej typowe halówki wiec mysle ze beda dobre
Stary 2009-05-08, 15:23   #439
eleonore1
Rozeznanie

SZWAKU ja od kilku dni poważnie zastanawiam się nad anglikiem... z niemcem nie jet dobrze a ludzie mówią że anglik jest dość łatwy na egzaminie... sama nie wiem co robić waham się.
KATIUSZAAA pisałaś że po trzech tyg. doszłaś do 18 pompek. Napisz prosze ile robiłaś przed tymi trzema tygodniami.
Ja mam 175 cm i uwierzcie że nie łatwo przy tym wzroście namachać kilkanaście pompek zwłaszcza że nigdy wcześniej tego dziadostwa nie robiłam.
Stary 2009-05-08, 18:33   #440
katiuszaaa
Rozeznanie

Eleonore, przez pierwsze 3 dni, to ja jednej nie moglam zrobiccala familia miala ze mnie niezla polewkeale zawzielam sie i pomalutku, pomalutku doszlam do 18, ale to bylo kilka miesiecy temu!Teraz boje sie nawet probowacNie wiem, czy masz taka mozliwosc, ale pocwicz 2 razy dziennie. Na poczatku nie wyciskalam ile fabryka dalatylko seriami. Zacznij, dajmy na to, od 3 serii po 2 solidne pompki. Pozniej zwiekszaj pompki w seriach, np. po 4-5 pompki - tak jak czujesz.Nie ma sensu, zebys od razu tak sie katowala!A macie jeszcze troche czasu!
Sprawdz ten system i napisz jak Ci poszlo
Stary 2009-05-08, 18:53   #441
strangergirl
Zadomowienie

hej dziewczyny ja (BIOSG) mam 160cm a te pompki to zaczęłam ćwiczyć zaraz po rozmowie qwalifikacyjnej i to fakt nie było łatwo. czy egzamin pooprawkowy można zdawać tylko jak się obleje wf? czy z innego przedmiotu też?
Stary 2009-05-08, 19:30   #442
szwaku
Raczkowanie

ELEONORE oj no co Ty jakoś tam będzie ja pozwanie z ręką na sercu nic nie wiem z niemcamam zamiar sobie coś poczytać tydzień przed egz bo ten tydzień to z wosu. Oj mam nadzieje że sie uda na ten jeden pkt zrobić no!!!naprawde więcej nie chce. po pierwsze nie pamiętam mnustwo słówek, gramatyka to tylko odminana hehe oj ale cos może sie zakreśli dobrze.Damy rade

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

strangergirl----------w przypadku nie zdania jakiego kolwiek z egz z II etapu można powtarzać ale cały proces II etapu od nowa pod warunkiem jeżeli Cię dopuści komendant z Twojego Oddziału
Stary 2009-05-08, 20:12   #443
Onaaa23
Raczkowanie

dokladnie, mozna powtarzac cały II etap (tzn za zgoda Komendanta), jesli np zdasz wf i jezyk a wiedze oblejesz to od nowa wsio lecisz. Oł siet dzien za dniem umyka, a w głowie wiele nie przybywa masakrisz
Stary 2009-05-08, 21:26   #444
katiuszaaa
Rozeznanie

Mam pytanie, przegladalam te testy jezykowe, jaki to jest poziom?A1, A2, B1, B2 itd?
Do Szwaku:moze Cie przetestowac z niemcaJestem swiezo po zajeciach z deutscha
Stary 2009-05-08, 21:28   #445
szwaku
Raczkowanie

Katiuszka nie ma takiej potrzeby bo i tak nie zdam nawet u Ciebie niemca hehe vo innego to może bym i zdał
Stary 2009-05-08, 21:38   #446
katiuszaaa
Rozeznanie

ha ha ha ale jak by co, to sie polecam
Stary 2009-05-08, 21:40   #447
szwaku
Raczkowanie

spoko aja ze sprawnościówki mogę przetestować hehehe

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

dobra ide ja odpoczywać po ciężkim dniu coś Rekrut nie pisze ;/ do jutra
Stary 2009-05-08, 21:47   #448
Onaaa23
Raczkowanie

steskniles sie szwaku za rekrutem

Stary 2009-05-08, 21:54   #449
szwaku
Raczkowanie

No brakuje mi trochę wykładów z prawa oj jeszczze poczekam z tym spaniem z 10 min heheh
kurcze to nałóg to forum hehhe już mi literki z klawiatury znikają :P

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Zgubieni na rozstaju dróg, nie potrafimy wierzyć w cud, bo tak łatwiej!!!
Stary 2009-05-08, 22:01   #450
katiuszaaa
Rozeznanie

Dzieki SzwakuZainspirowaliscie mnie, zeby wziac sie znowu za treningi, moze uda mi sie zalapac na II etap w wakacje (jezeli w ogole sie odbedzie)Wrocil am niedawno z 30 min biegania i do tej pory nie moge dojsc do siebie, masakra, ale mnie przytkalo nie wyobrazam sobie, zeby te wszystkie cwiczenia wykonac jednego dnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości