|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]() ściana to standard... ja zawsze cos rozlewam ![]() ![]() ja dzis tez mam na obiad pulpeciki ![]()
![]() |
#422 |
Rozeznanie
|
Ilonka,
ja tez wlasnie chcialabym zdrowo sie odzywiac i nei miec tych cholernych napadow, no i 9 kilo, to szybciutko pozniej spadnie, najbardziej wlasnie nie podoba mi sie fakt, jak kobiety wcinaja wszystko co popadnie pod pretekstem ciazy, moje kuzynki , ktore wlsanie rodzily w tamtym roku, tak strasznie przytyly i do tej pory wygladaja strasznie zle!!!!!jedna z nich niedawno namowilam na SB, sporo stracila, mam nadzieje, ze wytrwa,powiedz mi kochana, to Ty ez bylas na SB bedac w ciazy? Nina, powiedz co zamowilas na stronce?ja wlasnie tez przymeirzam sie do zakupow biore sie za szykowanie salatki: salata, serek feta, jajko, papryka, serek wiejski, i majonez, heheh, troche smieszne zestawienie, prawie ciazowe
#423 |
Wtajemniczenie
|
HEJO
natalaplo- super gratuluje, ciekawie brzmi ta Twoja dietka co do zakupków w necie to zamówiłam sobie wczoraj na stronie mniammniam.pl silikonowe foremki do muffinów po za tym czerwony ryż o którym wspominała Ilona, ekstrakt waniliowy, przyprawy i suszone warzywka, jak przyjdzie to sie pochwale a wtyn młynie to za tydzien gzies zamówienie jak juz ropedze sie z II faza a dzis robie zaupy w aptece internetowj no i wyszło moje uzależnienie na jaw ![]() no to tyle acha no jeszcze ![]() ![]()
#424 |
Raczkowanie
|
Dzień dory dziewczyny
![]() 4 dzień II fazy SB i 29 A6W, coraz bliżej końca ![]() BAMBII moje gratulacje ![]() ![]() ![]() Jesli masz na coś ochotę lepiej zaspokoić ją za wczasu w małej ilości, niż dopuścić do bezmyślnego i nieograniczonego opychania się-czytaj wilczy głód. Dagirl ![]() ![]() Ilonko dziękuję za radę, faktycznie to surowe jabłuszko moglo być za ostre ![]() Efffo gofry powiadasz,mmmm...i znowu kusisz, a co do pulpecików w najbliższym czasie również się na nie skuszę ![]() Dziewczyny, życzę Wam miłego dietkowania ![]() Dzisiejszy jadłospis: Ś: kromka żytniego chlebka z sałatą lodową , brie light turka, czerwoną papryką i ziołami prowansalskimi, 4 łyzki otrąb granulowanych sliwkowych z 4 łyżkami jogurtu truskawkowego light P; 3 łyżeczki pestek dyni, 1 kuleczka z gorzkiej czekolady taka jak wczoraj ![]() O: gotowany filet drobiowy z surówką z gotowanje czerownej kapusty-musze ją wykończyć ![]() Na przekąskę planuję jogurt naturalny może z kakao, a na kolację saltkę z jajka, sałaty lodowej, kalafiora gotowanego, ogórka kwaszonego,czerwonej papryki w sosie jogurtowo-czosnkowym Pozdrawiam życzę miłego dnia, wpadnę Was podczytać wieczorkiem ![]()
#425 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuje za przykłady jadlospisu, tylko teraz bede sie bala, ze przytyje jak tak dorzuce ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Z kibelkiem mam, ze tak powiem ogromne problemy, mianowicie odwiedzam go raz na kilka dni ![]() Cytat:
Tak wlasnie myslalam, ze moze za mało jem, bo te napady są po prostu nie do powstrzymania ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja bardzo dobrze się czułam, a wlasciwie caly czas sie czuje dobrze i dlatego myslalam, ze jest ok, zjadam tyle, bo wlasciwie tyle mi wystarcza.. No powiedzmy bo tak szczerze powiedziawszy, to bywam glodna ![]() ![]() ![]() Nie dziekuje, zeby nie zapeszyc ![]() Dziekuje Wam bardzo, ze mnie tak zbeształyście ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
Natala no to super!!! Oby tak dalej
![]() ![]() Bambii, coz, ja ci powiem tak. W pierwszej ciazy przytylam 30 kg ![]() ![]() Druga ciaza 16 kg i tu juz mialam schody, stad tez dieta. I jezeli kiedykolwiek zdecyduje sie na trzecie dziecko, to na pewno pozostane na SB, przeciez to nie chodzi o to, ze w ciazy bedziesz sie odchudzac, tylko po prostu zdrowo jesc ![]() ![]() ![]() Gofry - przepis na stronie z przepisami. Polecam ![]() Gofry maślankowe z dżemem 4 porcje a`360 kcal składniki: szklanka mąki z pełnego ziarna szklanka płatków owsianych 1 łyżka + 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 granulowanego substytutu cukru [tu trzeba będzie pokombinować] 3 łyżki oleju canola 1 1/4 szklanki maślanki 0% lub 1% 1/2 szklanki wody 1 duże jajko 3/4 szklanki dżemu bez cukru przygotowanie: 1. w większej misce zmieszać suche składniki, 2. w drugiej ubić płynne z substytutem cukru 3. wlać płynne do suchych i mieszać aż się połączą 4. gofrownicę rozgrzać i natłuścić lekko sprayem go gotowania 5. wlać 1/2 szklanki ciasta i piec ~5minut aż gofr będzie zrumieniony i chrupiący - zużyć w ten sposób całe ciasto 6. nałożyć na każdy porcję dżemu i podawać *Po upieczeniu można zapakować każdy osobno i zamrozić [max 3 tygodnie]. Potem opiec w tosterze. Ja akurat zrobilam na mace graham, bo razowa mi wyszla. Ale dzis juz dokupilam zapas. Przejrzalam tez dwa dni temu Bogutyn Mlyn i mi sie nie oplaca tam kupowac, bo make kupuje taniej, fruktoze tez i duzo innych produktow, a tu jeszcze by doszly koszty przesylki. Choc zastanawiaja mnie u nich te mieszanki chlebowe, jak juz to pewnie to bym kupila ![]()
#427 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wszystkie składniki są potrzebne do życia, dlatego bzdura są wszelkie diety eliminacyjne, bo z początku chudniemy a i owszem ale potem kończy się to poważnym rozregulowaniem czynności życiowych kasze są jak najbardziej ok i jest wiele rodzai, tak jak i ryżu jednak przy chlebie bym się upierała czekolada najlepsza jest powyżej 70% kakao i bez cukru Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-15 o 12:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Rozeznanie
|
Dziekuje mamooli,
za przypomnienie, kwasik lykam od wczoraj, a kotka mam niestety w pracy ![]() ![]() Telik, ja mam to samo, uwielbiam kupowac w sieci, ciagle cos mi jest potrzebne ![]() postanowilam ze w Mlynie zrobie zakupy w weekend, jak bede u rodzicow, n apewno moja mama tez cos dla siebie wyszpera ![]()
#429 |
Wtajemniczenie
|
witajcie dziewczyny,
musze sie przyznac,ze zgrzeszylam wczoraj po kolacji i jest mi z tym zle... Wypilismyz TZ po 2 male drinki... dzis wyglada to tak: S koktajl bialkowy jak codzien z jezynami,blonnikiem i mlekiem sojowym bez cukru II jablko i kawa z mlekiem Lunch salatka z salaty,papryki i 2 jajek na twardo, kubek zupy pomidorwoej(bez ryzu i makaronu,sama woda) podw 2 serki trojkaty obiadokol warzywa na patelnie 400g + 200 g chudego mieska wieprzowego,zupa grzybowa i jak?powiedzcie ze ok... ![]()
#430 |
Zadomowienie
|
Kurde przez przepis nie zmiescil mi sie caly post
![]() Dagirll kasze jak najbardziej - jeczmienna w kazdej odmianie, gryczana - sa bardzo korzystne. Tak samo jak pieczywo pelnoziarniste i otreby. To sa wegle zlozone, organizm dluzej je rozklada niz czekolade. Makaron z pelnego ziarna, ryz brazowy - nie musisz jesc przeciez codziennie, raz do trzech razy w tygodniu, wymiennie z innymi weglami. Owoce sobie przegryzaj. Jedzac jak teraz, z pewnoscia znowu przytyjesz, a tego nie chcesz. Tak jak mowi Ilona - twoja waga na pewno na poczatk pojdzie w gore, ale spokojnie, organizm sie przyzwyczai, ze go nie glodzisz i zacznie pozytkowac na energie pozywienie. Tu chodzi o Twoje zdrowie i wage tez oczywiscie. Trzymam kciuki i naprawde my tu ci zle nie zyczymy, zeby nie bylo, ze zazdroscimy spadku wagi ![]() ![]() Ilona mam nadzieje, ze dzis sie juz lepiej czujesz ![]() Mamooli zrob gofry - Oli beda na bank smakowac, moje chlopaki wczoraj wcinali. Zreszta mlodszemu tez daje ta moja jablkoowsianke, wiec zrobic i karmi dziecko zdrowo ![]() MI sie nie oplaca robic zakupow w Bogutyn Mlynie, bo make kupuje taniej lub w tej samej cenie, podobnie np. fruktoze i kilka innych rzeczy. Zastanawiam sie jedynie nad tymi mieszankami chlebowym ![]() ![]()
#431 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie ten jadłospis nigdy nie będzie ok z dwóch powodów: 1] koktajl - co z tego, że zawiera ileś tam białka, skoro to białko przetworzone chemicznie, przeczytałam sobie skład, dziękuję postoję, na dodatek słodzony gotowiec on jest stworzony dla sportowców by wspomagać dietę a nie jako substytut posiłków 2] zdecyduj się na której fazie jesteś, jeśli na pierwszej to zrezygnuj z owoców, jeśli na drugiej wprowadź węgle bo wylądujesz jak dagirll Effa, @ się skończył, zawroty i uderzenia minęły. jak masz taniej to pewnie że bez sensu w necie kupować, ja niestety nie jestem w tak komfortowej sytuacji, nawet fruktoza droższa w supermarkecie a zresztą mam pokaźną zniżkę ![]() Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-15 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#434 |
Zadomowienie
|
Ja to mysle, ze twoja "diete" ciezko nawet nazwac SB, bo nijak to sie ma do zasad SB.
Ilona z tym koktajlem trafila chyba w sedno ![]() ![]() Ilona ciesze sie, ze lepiej i oby sie nie powtorzylo ![]()
#435 |
Wtajemniczenie
|
dagirll widze ze zaczynasz rozumiec swoj błąd to poierwszy krok do zdrowego odżywiania.
Co do weglowoodanów to nie chcemy wpychac ziemnaików ryzu i makaronu w Ciebie. ważne abyc powoli dodawac na początku w małych dawkach dobre weglowodany tj brazowy ryz, kasza jaglana, gryczana, makaron pełnoziarnisty, płatki niebłyskawiczne te wszystkie rzeczy sa bogate w błonnik(któremu zawdzieczamy wizyte w kibelku) oraz inne ważne skłądniki ważne choćażby dla włosów i cery aha no włśnie masz problemy z wypadającymi włosami, cerą i paznokciami? no i polecam warzywka bo to niezłe źródło błonnika i mają bardzo mało kalorii ![]() mysle ze poradzisz sobie, trzymam mocno kciuki ![]()
#436 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
toksoplazmozą można zarazić się głównie jedząc surowe mięso niewiadomego pochodzenia (np ze sklepów, marketów, tatar w knajpach) oraz rzadziej przez odchody kotów, psów lub nawet ptaków więc unikaj tatrów i bawienia sie kupkami kotków i piesków!!! -> lub grzebania gołymi rękami w ziemi lub wyciągania w niehigieniczny sposób odchodów zwierzątek np z kuwety lub kupki pieska z trawnika... uff, sorry jeszcze raz ale niecierpie okropnych zabobonów!!! a na tym sie znam!!! a badania na przeciwciała toksplazmowy mozna zrobic w kazdym laboratorium za kilkanaście złoty... zresztą prawie kazdy je ma bo w dziecinstwie przeszedł w piaskownicy tą chorobe bezobjawowo... i wcale nie krzycze tylko... tłumacze wyraźnie ![]() ![]() poza tym serdecznie gratuluje bambi!!! ![]() ![]() i jeszcze raz sory za OT ![]() i dagirll -> nie bój sie przybrania na wadze - mogą wskoczyć jakies kg na początku ale potem bankowo znów bedą spadać ![]() ![]()
![]() |
#437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() -zakwasy -chyba z 10 kg mąki (pszenna, żytnia, orkiszowa-różne typy) - będę mieszać ![]() -Fruktozę - ta drobna kosztuje tyle samo, co w marketach, ale mają też tu fruktozę krystaliczną- mnie kryształki nie przeszkadzają do większości moich przepisów, a jest sporo tańsza od tej drobnej, w tęczowym kartoniku -dżemiki z fruktozą, smarowidła -różne przyprawy -słodkości dla TŻta ....... ja też wolę na zimno ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Własnie zjadłam 1,5 kubka owsianki z rodzynkami i orzeszkami w ramach drugiego sniadania na obiad zjem na pewno piers z kurczaka z sałatka z warzyw na podwieczorek moze jablko? Na kolacje jedno jajko z warzywami (zrobie salatke). Może jak stopniowo tak zaczne dostarczac organizmowi wieksze ilosci, czy wegle, to moze uda mi sie bez tycia. Mam nadzieje, znam siebie, jak przytyje mi sie z 3 kg, bede załamana. Ale jestem dobrej mysli ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez dagirll Czas edycji: 2009-01-15 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
Dagirll bedzie dobrze
![]() ![]() ![]() Moim nalogiem jest... kupowanie ksiazek... masakra. Staram sie nie wchodzic do ksiegarni zadnej, a empik omijam szerokim lukiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#440 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak widać te stereotypy nadal funkcjonują ![]() Cytat:
![]() a ja tam wolę na ciepło, z jabłuszkiem, rodzynkami i wiórkami kokosowymi [pst ![]() Cytat:
![]() no ale ja uwielbiam czytać teraz ściągam z "chomika" i chyba się zapiszę do jakieś wirtualnej biblioteki, bo tak ściągać to trochę niepolitycznie ![]() objadłam się właśnie obiadkiem: plaster gotowanej szynki i sałatka z pieczonej papryki i kapustki tatsoi ![]() poprawiłam latte |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#442 |
Wtajemniczenie
|
ILona troche sie rzeczywiscie upilam
![]() ![]() co do koktajlu to bialko nie jest slodzone, 1 g wegli na 20g bialka. A co do kawy i jablka to przekaska a nie posilek. Sniadanie jem o 8,lunch o 12 wiec nie moge wcisakc kolejnego posilku jesli miedzy sniadaneim a lunchem jest 4h! Dlatego jem jablko i pije kawke,mimo ze nie jestem glodna. jem duzo warzyw i bialka i nie chodze glodna wiec naprawde nie widze gdzie problem.. ![]()
#443 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry.
Gratuluję zrzuconych kilogramów ![]() U mnie bardzo kiepsko, bardzo, bardzo. Chora jestem, chyba zapalenie ucha. Smaku nie czuje, zapachu też nie, do tego zatkane ucho, jem jak mam na coś ochotę, ale to dziwne rzeczy nie trzymające się I fazy. Chyba muszę zrobić sobie trochę przerwy... Pozdrawiam Was ;*
#444 |
Raczkowanie
|
[quote=natalaplo;10497061]z góry sory za OT ale ja musze jak czytam takie rzeczy...
toksoplazmozą można zarazić się głównie jedząc surowe mięso niewiadomego pochodzenia (np ze sklepów, marketów, tatar w knajpach) oraz rzadziej przez odchody kotów, psów lub nawet ptaków więc unikaj tatrów i bawienia sie kupkami kotków i piesków!!! -> lub grzebania gołymi rękami w ziemi lub wyciągania w niehigieniczny sposób odchodów zwierzątek np z kuwety lub kupki pieska z trawnika... uff, sorry jeszcze raz ale niecierpie okropnych zabobonów!!! a na tym sie znam!!! a badania na przeciwciała toksplazmowy mozna zrobic w kazdym laboratorium za kilkanaście złoty... zresztą prawie kazdy je ma bo w dziecinstwie przeszedł w piaskownicy tą chorobe bezobjawowo... i wcale nie krzycze tylko... tłumacze wyraźnie ![]() ![]() Myślę, że to raczej nie zabobony, ani stereotypy jak mówi Ilonka, uważam ,ze są to skróty myślowe, ale dziękuję Natalaplo za zgłębienie tematu- ukłon w Twoją stronę ![]() Nasza Bambii będzie teraz miała sporo tematów do zgłębienia ![]() ![]() A moja kolacja uległa modyfikacji ugotowałam jaka do sałatki, ale przy Oli Fasoli wyszły mi przez nieuwage na miękko ![]() ![]() Agee79 nie martw się brakiem ruchów wagi, często bywa tak, ze waga bardziej spada w drugim tygodniu I fazy, także cierpliwości ![]() Kasiamaja dziewczyny mają rację-to nie był taki wielki grzech, skoro nie potrafisz się powstrzymać to pozbądź się wszystkich produktów, które są niedozwolone- o ile jest to oczywiście mozliwe, jesli nie to ćwicz silna wolę ![]()
#445 |
Rozeznanie
|
hejka dziewczyneczki,
wlasnie wrocilam od tesciowej, ktora probowala mnei namowic na delicje, czego przez najblizsze 9 miesiecy robic jej zabronilam, heheh ![]() to moze ja tez teraz bede pisac swoje jadlospisy, zeby wszystko bylo jak sie nalezy: S1- owsianka na goracym mleku z cynamonem i odrobina frultozy plus 2 mandarynki P- jogurt naturalny o odrobina soku home made S2- salatka z salaty, jajka, papryki, sera fety, pomidora i odrobina majonezu P- serek wiejski O- pulpety w sosie pomidorowym(4 sztuki)plus salatla ogorkowo-paprykowa(konserwowa niestety, wiec pewnie z cukrem, robiona przez babcie) K- bedzie za chwile, serek homo naturalny, pomidorki koktajlowe i papryka tak sobei pomyslalam,z e bede jesc 2 sniadania, na pierwsze zawsze albo cos jajowego, albo 2 kromki razowca z czyms, lub owisnka z dodatkami potem za 2 godziny leciutka przekaska-jogurt, orzechy lub owoc, i na drugie sniadanie zawsze jakas salatka ze spora iloscia warzyw, potem za 2 godzinki znow przekaska, czyli wiesniak lub jakas muffinka, i o 16 musi byc goracy obiad, a 0 19.30 kolacja bialkowa tak dzisiaj wyszlo, myslicie ze bedzie OK?
#446 |
Zakorzenienie
|
bambii, ok
![]() moja spowiedź ś: ser chudy z jogurtem i ksylitolem, latte IIś: mix fasolowy do gotowania na parze Felco z plastrem koziej rolady, garścią orzeszków piniowych i winegretem z oleju lnianego i balsamico - na pół z mężem o: sałatka z pieczonej papryki, sezamu i tatsoi z winegretem posypana parmezanem i ponad 100g pieczonej domowej szynki p: galaretka kakaowa z wątku przepisowego i kefir k: rosół z mięsem indyka upiekłam też gofry - Bati wrąbał 2 i pół ![]() zrobiłam teraz trochę inaczej, bo z jogurtem, mąką pszenną 1850 i orkiszem 700, a ponadto ubiłam z białka pianę i dodałam pod koniec - mam wrażenie, że wyszły lepsze, zjem w weekend |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zadomowienie
|
Doszedl moj nowy robot kuchenny
![]() Kurde chleba u nas pelno, bo tz nie wzial do pracy kanapek i teraz nie wiem, co z pieczeniem... Przy okazji kupilam ksiazke o pieczeniu chleba, gdzie wiekszosc super przepisow jest z drozdzami, a nie zakwasem ![]() Ilona, jezeli w przepisie jest np. maka razowa i pszenna biala, to moge ja zastapic inna, np. orkiszowa 650 ![]() ![]() Bambii mozesz wegle spokojnie do ok 16.00 wprowadzac, wiec chlebek, makaron kasza, czy ryz do obiadu, albo na przekaske babeczki, czy inne cuda. Poza tym super ![]() Ja dzis: ś: omlet z pieczarkami, szynka i serem +dwa gofry z dzemem p: jogurt nat. z dynia i orzechami II sn: salatka z soczewicy, twarogu papryki i ogorka o: trzy klopsiki w sosie pomidorowym plus warzywka k: wiesniak z warzywami i ser zolty aaaa i kawalek makreli wedzonej ![]() Na II fazie nie mam problemu z podjadaniem. Nie wiem, czy wynika to z tego, ze najadam sie i nie dopuszczam do uczucia glodu, czy to przez wprowadzenie wegli czuje sie bardziej syta...
#448 |
Rozeznanie
|
u mnie salatka na jutro juz zrobiona
![]() ![]() rano jutro uderzam do piekarni po chlebek razowy, jak ja dawno go nie jadlam ![]() Ilonka, jaki smak ma to azjatyckie cudo z ktorym szalejsz ostanio i gdzie je dostajesz?bo chyba nie jest zbytnio popularne? ach te Twoje jadlospisy!!!!!zawsze mistrzostwo swiata ![]() chyba jeszcze pogrzebie w kuchni, moze jakies ciasteczka owsiane wymodze ![]() EFFA, ogromne buziaki za te pulpeciki, bo doslownie miodzik ![]()
#449 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja dzis na obiad pulpeciki zjadłam a na kolacje dwa jajka w sosie jogurtowo- musztardowym! mniam w międzyczasie jogurt naturalny wypiłam i zepsuła mi sie waga... musze kupić nową!!! zalałam woda i wyświetlacz nie działa... wogóle nie moge sie od Was uwolnic... przerwałam SB, zmieniłam diet a dalej tu pisze ![]() mysle o wątku proteinkowym ale to chyba mało popularna dieta, zresztą wątpie czy tak sobie można pierwszą faze przeprowadzac bez konsultacji lekarza... choc ponoć mozna... wg twórcy diety bynajmniej
![]() |
#450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.