![]() |
#421 |
Przyczajenie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa.
Własnie przeczytałam pare nowych wzmianek na temat operacji pio tygodniu wyjśc z domu hmm chyba ze pod czyjąś opieką, ja po tygodniu wyszłam tylko na zakupy i to nie sama bo po zdjeciu gipsu pojawiły m isię lekkie zawroty głowy. Jestem już 2,5 wróciłam do pracy ale , mam organizm jeszcze osłabiony, a prowadze jak totalna amotorszczyzna, wczoraj cofając samochód wjechaąłm na inny z tyłu i nie widziałam go ,nie odzyskałam jeszcze koncentracji, choć po wyglądzie nic nie widac. Jak tak czytam po ile wam wyceniają operację to mi włos na głowie staje i dochodze do wniosku że moja była dość tania i znakomity rezultat.
POZDRÓWKA |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
Ja bym chciala wymodelowac sama koncowke nosa, o ile sie orientuje jest to operacja na czesci chrzesnej. Ile mniej wiecej taka operacja kosztuje u dr Skupina.
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie fajnie. Ja jeśli bym się zdecydowała, chciałabym jak najszybciej wrócić ale widzę, że nie bardzo dałoby radę. I w ogóle tak sobie pomyślałam, że w pracy by to źle przyjęli. Znaczy część osób to chyba OK ale niektóre "panny" to by stwierdziły, że jestem po***** ![]() A w pracy to wolałabym, żeby nie dochodziło do takich stwierdzeń. :P Nika a co z tymi zdjęciami bo ja jestem ciekawa jak wygląda taki nosek przed i po? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Nika wstawiała na NK zdjecia tu chyba nie;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zauważyli, że miałam jakikolwiek zabieg - mówili tylko, że jakoś inaczej, ładniej wyglądam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
Jestem 4 dzień po zdjęciu gipsu, ale już wyszłam z domu. Nie było tak źle
![]()
#427 |
Przyczajenie
|
[quote=Alexandraa;4449229]W jednym z tematów wyczytałam, że koszt operacji to ok. 4500 zł.
Czy to stawka standardowa? Myślę nad operacją plastyczną nosa bo nie lubię go mimo iż wiem, że wiele osób ma dużo gorszy. Nie jest chbya aż taki zły ale ja się z nim źle czuje. Od wielu lat myślę o operacji. Niestety jak na razie mnie na to nie stać. Trzeba na pierwszym miejscu zrobić prawo jazdy bo już najwyższy czas do tego opłacić studia... Czesc, wiesz co wydaje mi sie że sama niestety musisz podjac decyzje. Wiem jedno ze nie nalezy kierowac sie cena zwlaszcza przy operacji twarzy!!! Serio przestrzegam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Shazney a jak u Ciebie z opuchlizną??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
cambell wolę nie oglądać bo się zniechęcę na pewno :P
Shazney właśnie jak tam opuchlizna? loss_lauri, chodzi o to, że pewnie zauważą i będą gadać. A wcale bym nie chciała im mówić. Poza tym gdybym się zdecydowała to chciałabym jak najszybciej wrócić do pracy i pewnie byłoby widać ślady. No ale póki co do odległa rzecz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Przyczajenie
|
Moj chłopak miał taka operacje, ale z konieczności. Wcale nie cierpial i wyglada teraz lepiej niz przed operacja. Mial co prawda prosotwana przegrode nosowa bo przeszkadzala mu w oddychaniu.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Opuchlizna jest taka że tylko ja ją widzę i moje najbliższe otoczenie. Ogólnie wyglądam bardzo dobrze, chociaż wiem, że nosek jeszcze wysmukleje.
A co do znajomych, to żadnemu nie mówiłam o op, bo wychodzę z założenia, że co to niby ich obchodzi. Jak zauważą zmianę i spytają czy coś robiłam, to odpowiem, że może tak, a może nie. Akurat mam to nieszczęście, że mam bardzo zazdrosne koleżeństwo i mało komu mogę w 100% zaufać ![]()
#433 |
Zakorzenienie
|
ja sie pochwaliłam tylko rodzenstwu chlopakowi i kuzynce...nikomu wiecej mówic nie mam zamiaru choc pewnie bedzie widac...
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
U mnie wiedzieli tylko rodzice i siostry.
gosiaczek6, a co planujesz zrobić z noskiem?
#435 |
Zakorzenienie
|
zjechac garb..a duzy jest ;/ skrócenia sie boje ze nie wyjdzie, wiec sobie odpuszcze chyba
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Jeśli masz duży garb, to radzę zdecydować się na skrócenie. Nos będzie wtedy za długi, za duży... Nie wiem, musisz popytać specjalisty u którego planujesz zabieg. Masz już ustalony termin czy dopiero robisz rozeznanie?
#437 |
Zakorzenienie
|
bylam juz w jednej klinice ale mi sierpien zaspiewali..wiec odmówiłam..po niedzieli jade do Trojmaista zaklepac termin jezeli sie uda
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Rozeznanie
|
mnie niestety nie stac jeszcze na operacje plastyczne ale jestem prawie pewna ze za 2-3 lata sobie takie cos zrobie..nie mam garbu na nosi ,tylko mam dlugi nos i koncowka nosa tak jakby opada do dolu...strasznie wyglada to z profiulu i wiem ze bardzo bym chciala to poprawic
![]() powiedzcie mi prosze,czy przed operacja waidomo jest mnustwo konsulatcji ,badan itp ale czy mozna sobie wybrac nosek jakiejs np aktorki ...i zeby mi na podstawie mojego zdjecia pokazal jak bedzie wygladal po operacji(na komputerze)?zeby poprostu nie isc w ciemno ,zeby sie nie okazalo ze mi taki nos nie pasuje np.
#439 |
Zakorzenienie
|
chodzi Ci o komputerowe metamorfozy??
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Rozeznanie
|
tak?
![]()
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
ja natomiast na konsultacji miałam zrobioną symulację w 3 stopniach - od najmniejszej zmiany po te największą, przy czym lekarz uprzedził mnie, że efekt moze być nieco inny. no i był - duuuzo lepszy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zadomowienie
|
A ja ze swojej symulacji jaka zrobiona mi w Linea nie jestem zadowolona. Nos zostal zmieniony bardzo minimalnie, jesli chodzi o czubek to nie widac roznicy. Ale pociesza mnie fakt, ze zdjecia symulacji pacjetek juz po zabiegach, tez byly slabe. Za to efekt po operacji duzo lepszy niz symulacja. Mysle, ze jesli juz ktos robi symulacje komputerowa, to zmienia ten nos minimalnie, zeby nie dawac zbytniej nadziei. Chyba nie ma sie co kierowac takimi wlasnie symulacjami. Najlepiej jesli dr pokarze zdjecia przed i po operacji swoich pacjetek.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, z tymi symulacjami jest różnie. Moja koleżanka wybrała się do lekarza, który pokazał jej na komputerze jak będzie wyglądał jej nos. Była zachwycona. Aż od momentu kiedy zdjęli jej gips po dzień dzisiejszy (jest 4 miesiące po op) rozpacza, że nos jest inny niż na obrazku.
#445 |
Zakorzenienie
|
uuu współczuje jej
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Przyczajenie
|
popieram, niestety ale nie jesteśmy z plasteliny, skalpel czyni cuda ale.. w granicach rozsądku, ja tez nie do konca chciałam miec taki nos jak mi zrobił pragnęłąm by pojechał ze scinaniem troche mocniej w dól a nie tylko wyprostował, ale nie mam co narzekac , juz czuje sie ok (prowadzenie tez mi wychodzi) ,. Byłam na kontroli moge juz spac bez gipsy jednak jeszcze mam lekka opuchlizne i dowiedzialam sie ze nos bedzie ksztaltowal mi sie do 5 mies. tak wiec nie ma co odrazu rozpaczac w koncy to kosc ktora była lamana a teraz musi sie zrosnac, jestem w trakcie pieprzenia sie z NFZ o zwrot kosztow siedze nad kodeksem praw pacjenta bo bylam zakwalifikowana panstwowo z ich niedociagniecia nie mialam w terminie
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Przyczajenie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa ???
Dzięki adus90pl. Skorzystałam z Twojej porady i umówiłam się na konsultację do dr. Kazimierza Cieślika. Wyznaczono mi termin na 29.10.2008r.
basia31 jak przebiegła Twoja wizyta? Masz już wyznaczony termin zabiegu? |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
ok dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.