Operacje nosa - zbiorczy! - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-17, 17:33   #421
NIKA5550
Przyczajenie

Dot.: Operacja plastyczna nosa.

Własnie przeczytałam pare nowych wzmianek na temat operacji pio tygodniu wyjśc z domu hmm chyba ze pod czyjąś opieką, ja po tygodniu wyszłam tylko na zakupy i to nie sama bo po zdjeciu gipsu pojawiły m isię lekkie zawroty głowy. Jestem już 2,5 wróciłam do pracy ale , mam organizm jeszcze osłabiony, a prowadze jak totalna amotorszczyzna, wczoraj cofając samochód wjechaąłm na inny z tyłu i nie widziałam go ,nie odzyskałam jeszcze koncentracji, choć po wyglądzie nic nie widac. Jak tak czytam po ile wam wyceniają operację to mi włos na głowie staje i dochodze do wniosku że moja była dość tania i znakomity rezultat.
POZDRÓWKA
NIKA5550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 19:43   #422
meredith85
Raczkowanie

Ja bym chciala wymodelowac sama koncowke nosa, o ile sie orientuje jest to operacja na czesci chrzesnej. Ile mniej wiecej taka operacja kosztuje u dr Skupina.
meredith85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 09:13   #423
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
Napisane przez NIKA5550 Pokaż wiadomość
Własnie przeczytałam pare nowych wzmianek na temat operacji pio tygodniu wyjśc z domu hmm chyba ze pod czyjąś opieką, ja po tygodniu wyszłam tylko na zakupy i to nie sama bo po zdjeciu gipsu pojawiły m isię lekkie zawroty głowy. Jestem już 2,5 wróciłam do pracy ale , mam organizm jeszcze osłabiony, a prowadze jak totalna amotorszczyzna, wczoraj cofając samochód wjechaąłm na inny z tyłu i nie widziałam go ,nie odzyskałam jeszcze koncentracji, choć po wyglądzie nic nie widac. Jak tak czytam po ile wam wyceniają operację to mi włos na głowie staje i dochodze do wniosku że moja była dość tania i znakomity rezultat.
POZDRÓWKA

To nie fajnie. Ja jeśli bym się zdecydowała, chciałabym jak najszybciej wrócić ale widzę, że nie bardzo dałoby radę.
I w ogóle tak sobie pomyślałam, że w pracy by to źle przyjęli. Znaczy część osób to chyba OK ale niektóre "panny" to by stwierdziły, że jestem po*****
A w pracy to wolałabym, żeby nie dochodziło do takich stwierdzeń. :P

Nika a co z tymi zdjęciami bo ja jestem ciekawa jak wygląda taki nosek przed i po?

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Alexandraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 10:22   #424
gosiaczek6
Zakorzenienie

Nika wstawiała na NK zdjecia tu chyba nie;/
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 12:01   #425
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraa Pokaż wiadomość
To nie fajnie. Ja jeśli bym się zdecydowała, chciałabym jak najszybciej wrócić ale widzę, że nie bardzo dałoby radę.
I w ogóle tak sobie pomyślałam, że w pracy by to źle przyjęli. Znaczy część osób to chyba OK ale niektóre "panny" to by stwierdziły, że jestem po*****
A w pracy to wolałabym, żeby nie dochodziło do takich stwierdzeń. :P

Nika a co z tymi zdjęciami bo ja jestem ciekawa jak wygląda taki nosek przed i po?
a po co miałabyś się komuś zwierzać, że miałaś operacje plastyczną? w dodatku osobom, które mają do ciebie taki stosunek? w moim przypadku znajomi wcale
nie zauważyli, że miałam jakikolwiek zabieg - mówili tylko, że jakoś inaczej, ładniej wyglądam.
loss_lauri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 16:52   #426
Shazney
Zakorzenienie

Jestem 4 dzień po zdjęciu gipsu, ale już wyszłam z domu. Nie było tak źle

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 08:09   #427
cambell
Przyczajenie

[quote=Alexandraa;4449229]W jednym z tematów wyczytałam, że koszt operacji to ok. 4500 zł.
Czy to stawka standardowa? Myślę nad operacją plastyczną nosa bo nie lubię go mimo iż wiem, że wiele osób ma dużo gorszy.
Nie jest chbya aż taki zły ale ja się z nim źle czuje. Od wielu lat myślę o operacji. Niestety jak na razie mnie na to nie stać. Trzeba na pierwszym miejscu zrobić prawo jazdy bo już najwyższy czas do tego opłacić studia...

Czesc, wiesz co wydaje mi sie że sama niestety musisz podjac decyzje. Wiem jedno ze nie nalezy kierowac sie cena zwlaszcza przy operacji twarzy!!! Serio przestrzegamNFZ Ci tego nie zrefunduje na 100% - chyba ze masz krzywa przegrode nosowa, ktora utrudnia Ci oddychanie, ale z tego co piszesz to nie jest Twoj problem. Słuchaj jak chcesz poznać jak wyglada ten zabieg krok po kroku to wpisz w google job nose - i znajdziesz tam preznetacje 3D w jezyku ang., jeszcze w Polsce jeden portal bebeauty.eu dosyc fajnie opisal ten zabieg i jego rozne metody lacznie z kosztami.
cambell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 08:17   #428
gosiaczek6
Zakorzenienie

Shazney a jak u Ciebie z opuchlizną??
Stary 2008-09-19, 08:47   #429
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

cambell wolę nie oglądać bo się zniechęcę na pewno :P

Shazney właśnie jak tam opuchlizna?

loss_lauri,
chodzi o to, że pewnie zauważą i będą gadać. A wcale bym nie chciała im mówić. Poza tym gdybym się zdecydowała to chciałabym jak najszybciej wrócić do pracy i pewnie byłoby widać ślady.

No ale póki co do odległa rzecz.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Alexandraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 12:48   #430
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraa Pokaż wiadomość
cambell wolę nie oglądać bo się zniechęcę na pewno :P

Shazney właśnie jak tam opuchlizna?

loss_lauri, chodzi o to, że pewnie zauważą i będą gadać. A wcale bym nie chciała im mówić. Poza tym gdybym się zdecydowała to chciałabym jak najszybciej wrócić do pracy i pewnie byłoby widać ślady.

No ale póki co do odległa rzecz.
rozumiem.
Stary 2008-09-19, 13:24   #431
destinysecret
Przyczajenie

Moj chłopak miał taka operacje, ale z konieczności. Wcale nie cierpial i wyglada teraz lepiej niz przed operacja. Mial co prawda prosotwana przegrode nosowa bo przeszkadzala mu w oddychaniu.
destinysecret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 14:23   #432
Shazney
Zakorzenienie

Opuchlizna jest taka że tylko ja ją widzę i moje najbliższe otoczenie. Ogólnie wyglądam bardzo dobrze, chociaż wiem, że nosek jeszcze wysmukleje.

A co do znajomych, to żadnemu nie mówiłam o op, bo wychodzę z założenia, że co to niby ich obchodzi. Jak zauważą zmianę i spytają czy coś robiłam, to odpowiem, że może tak, a może nie. Akurat mam to nieszczęście, że mam bardzo zazdrosne koleżeństwo i mało komu mogę w 100% zaufać

and random compliments.
Stary 2008-09-19, 14:25   #433
gosiaczek6
Zakorzenienie

ja sie pochwaliłam tylko rodzenstwu chlopakowi i kuzynce...nikomu wiecej mówic nie mam zamiaru choc pewnie bedzie widac...
Stary 2008-09-19, 14:26   #434
Shazney
Zakorzenienie

U mnie wiedzieli tylko rodzice i siostry.

gosiaczek6, a co planujesz zrobić z noskiem?

and random compliments.
Stary 2008-09-19, 21:23   #435
gosiaczek6
Zakorzenienie

zjechac garb..a duzy jest ;/ skrócenia sie boje ze nie wyjdzie, wiec sobie odpuszcze chyba

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-19, 21:35   #436
Shazney
Zakorzenienie

Jeśli masz duży garb, to radzę zdecydować się na skrócenie. Nos będzie wtedy za długi, za duży... Nie wiem, musisz popytać specjalisty u którego planujesz zabieg. Masz już ustalony termin czy dopiero robisz rozeznanie?

and random compliments.
Stary 2008-09-20, 09:49   #437
gosiaczek6
Zakorzenienie

bylam juz w jednej klinice ale mi sierpien zaspiewali..wiec odmówiłam..po niedzieli jade do Trojmaista zaklepac termin jezeli sie uda
Stary 2008-09-21, 19:19   #438
czarnulka80
Rozeznanie

mnie niestety nie stac jeszcze na operacje plastyczne ale jestem prawie pewna ze za 2-3 lata sobie takie cos zrobie..nie mam garbu na nosi ,tylko mam dlugi nos i koncowka nosa tak jakby opada do dolu...strasznie wyglada to z profiulu i wiem ze bardzo bym chciala to poprawic

powiedzcie mi prosze,czy przed operacja waidomo jest mnustwo konsulatcji ,badan itp ale czy mozna sobie wybrac nosek jakiejs np aktorki ...i zeby mi na podstawie mojego zdjecia pokazal jak bedzie wygladal po operacji(na komputerze)?zeby poprostu nie isc w ciemno ,zeby sie nie okazalo ze mi taki nos nie pasuje np.
Stary 2008-09-22, 07:52   #439
gosiaczek6
Zakorzenienie

chodzi Ci o komputerowe metamorfozy??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-22, 08:20   #440
czarnulka80
Rozeznanie

tak?
Stary 2008-09-22, 08:39   #441
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulka80 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi prosze,czy przed operacja waidomo jest mnustwo konsulatcji ,badan itp ale czy mozna sobie wybrac nosek jakiejs np aktorki ...i zeby mi na podstawie mojego zdjecia pokazal jak bedzie wygladal po operacji(na komputerze)?zeby poprostu nie isc w ciemno ,zeby sie nie okazalo ze mi taki nos nie pasuje np.
To ja powiem coś od siebie. Przed op umawiasz się na konsultację, zazwyczaj jedną. Wtedy oceniasz na ile wizja Twojego przyszłego nosa pokrywa się z wizją dra, czy jesteś gotowa zaufać w 100% lekarzowi i czy Ty jesteś gotowa, by poddać się zabiegowi. Jeśli tak, zaklepujesz sobie termin op. Listę badań do wykonania przekaże Ci dr, o nic się nie martw. Są to wyniki krwi, EKG i być może coś jeszcze (zależy od lekarza). Z doświadczenia wiem, że lekarze nie lubią, gdy przychodzi się do nich ze zdjęciami nosów z gazet. Bo każdy nos jest inny, wiele też zależy od stanu wyjściowego. Po prostu ograniczenia anatomiczne czasem nie pozwalają na skopiowanie nosa modelki. Ciało to nie karton, z którego można sobie dowolnie wycinać co się chce. I nie radzę podchodzić do tego, jak do wizyty u fryzjera - to operacja. Symulację komputerową radzę sobie zrobić w zaciszu domowym, np. w PS i zbytnio się do niej nie przywiązywać

and random compliments.
Stary 2008-09-22, 11:45   #442
loss_lauri
Zakorzenienie

ja natomiast na konsultacji miałam zrobioną symulację w 3 stopniach - od najmniejszej zmiany po te największą, przy czym lekarz uprzedził mnie, że efekt moze być nieco inny. no i był - duuuzo lepszy. sama na początku myślałam tylko żeby zdjąć ten przeklęty garbek i trochę skrócić nos a dr zaproponował też minimalne zwężenie nasady - zgodziłam się i mu zaufałam no i nie żałuję tak jak pisała Shazney będziesz musiała zrobić masę badań, m.in test na obecnosc wirusa HIV, oznaczenie grupy krwi itp, wszystko będzie wymienione na zleceniu badań. najważniejsze jest zaufanie wobec lekarza.
Stary 2008-09-22, 13:04   #443
patbar
Zadomowienie

A ja ze swojej symulacji jaka zrobiona mi w Linea nie jestem zadowolona. Nos zostal zmieniony bardzo minimalnie, jesli chodzi o czubek to nie widac roznicy. Ale pociesza mnie fakt, ze zdjecia symulacji pacjetek juz po zabiegach, tez byly slabe. Za to efekt po operacji duzo lepszy niz symulacja. Mysle, ze jesli juz ktos robi symulacje komputerowa, to zmienia ten nos minimalnie, zeby nie dawac zbytniej nadziei. Chyba nie ma sie co kierowac takimi wlasnie symulacjami. Najlepiej jesli dr pokarze zdjecia przed i po operacji swoich pacjetek.
patbar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-22, 16:08   #444
Shazney
Zakorzenienie

No właśnie, z tymi symulacjami jest różnie. Moja koleżanka wybrała się do lekarza, który pokazał jej na komputerze jak będzie wyglądał jej nos. Była zachwycona. Aż od momentu kiedy zdjęli jej gips po dzień dzisiejszy (jest 4 miesiące po op) rozpacza, że nos jest inny niż na obrazku.

and random compliments.
Stary 2008-09-22, 21:25   #445
gosiaczek6
Zakorzenienie

uuu współczuje jej
Stary 2008-09-22, 21:46   #446
NIKA5550
Przyczajenie

popieram, niestety ale nie jesteśmy z plasteliny, skalpel czyni cuda ale.. w granicach rozsądku, ja tez nie do konca chciałam miec taki nos jak mi zrobił pragnęłąm by pojechał ze scinaniem troche mocniej w dól a nie tylko wyprostował, ale nie mam co narzekac , juz czuje sie ok (prowadzenie tez mi wychodzi) ,. Byłam na kontroli moge juz spac bez gipsy jednak jeszcze mam lekka opuchlizne i dowiedzialam sie ze nos bedzie ksztaltowal mi sie do 5 mies. tak wiec nie ma co odrazu rozpaczac w koncy to kosc ktora była lamana a teraz musi sie zrosnac, jestem w trakcie pieprzenia sie z NFZ o zwrot kosztow siedze nad kodeksem praw pacjenta bo bylam zakwalifikowana panstwowo z ich niedociagniecia nie mialam w terminie
NIKA5550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 12:29   #447
L u c i l l e
Przyczajenie

Dot.: Operacja plastyczna nosa ???

Dzięki adus90pl. Skorzystałam z Twojej porady i umówiłam się na konsultację do dr. Kazimierza Cieślika. Wyznaczono mi termin na 29.10.2008r.
basia31 jak przebiegła Twoja wizyta? Masz już wyznaczony termin zabiegu?
L u c i l l e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 19:45   #448
L u c i l l e
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
w jakim miescie doktor Cieslik ma klinike?
Dr. Cieślik ma klinikę w Krakowie. Właśnie też mam zamiar oddać się w jego ręce
Stary 2008-09-26, 20:05   #449
L u c i l l e
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
w jakim miescie doktor Cieslik ma klinike?
Dr. Cieślik ma klinikę w Krakowie. Właśnie też mam zamiar oddać się w jego ręce
Stary 2008-09-26, 22:09   #450
gosiaczek6
Zakorzenienie

ok dzieki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości