EPIDUO- jak na was działa? - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-19, 21:42   #421
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska
Dot.: EPIDUO- jak na was działa?

Cytat:
Napisane przez niczka87 Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie, na ile Wam starcza tubka epiduo? co ile się marzecie nim?
Ja sie nim maziam niby co wieczór, ale czasami mam tak przesuszoną że odstawiam na pare dni no i tubka mi tak wystarcza ja wiem... z 2 miesiące? coś tak mi sie wydaje...
Stary 2009-11-20, 09:55   #422
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
niczka87, kupilas ten babydream?
jeszcze nie, na zakupy ide za tdyzień w pt a może jakiś delikatny żel do buzi polecicie, bez żadnych tam zbędnych parabenów, zapychaczy itd
Stary 2009-11-20, 12:00   #423
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze nie, na zakupy ide za tdyzień w pt a może jakiś delikatny żel do buzi polecicie, bez żadnych tam zbędnych parabenów, zapychaczy itd
ja uzywalam swego czasu zel do twarzy i ciala babydream (wogole jestem chyba od tego babydreamu uzalezniona) a teraz przerzucilam sie na plyn micelarny i jestem zadowolona
Stary 2009-11-20, 16:00   #424
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
ja uzywalam swego czasu zel do twarzy i ciala babydream (wogole jestem chyba od tego babydreamu uzalezniona) a teraz przerzucilam sie na plyn micelarny i jestem zadowolona
Możesz mi wkleić link z kwc do tego żelu, albo podać całą nazwę? Nie zapycha? Ma w składzie alkohol? Jak cena?
Stary 2009-11-20, 16:06   #425
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Ja uzywalalm żelu iwonstin purritin, ale nei znam sie na tych skladach itp;p Ale ten byl fajny bo mi naprawde pomagał widać bylo że mniej wyprysków. Troche sciągał ale w polączeniu z kremem avene to bylo ok
Stary 2009-11-20, 23:41   #426
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz mi wkleić link z kwc do tego żelu, albo podać całą nazwę? Nie zapycha? Ma w składzie alkohol? Jak cena?
prosze:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...l-do-mycia.htm
tam jest napisany sklad.
mnie absolutnie nie zapycha. cena - 9 zl i iles tam groszy za 500ml.
a co najwazniejsze po umyciu twarzy tym zelem skora jest naprawde czysta, a po makijazu nie zostaje nic - nawet tusz do rzes czy eyeliner
Stary 2009-11-20, 23:49   #427
anely
Przyczajenie

GG do anely

Ja epiduo stosuje już pół roku, przez pierwsze trzy miesiące skóra twarzy mnie piekła i to bardzo dodatkowo jeszcze się łuszczyła(ale to tak miało być, żeby zmniejszyć pory), dermatolog powiedział mi zebym po połowie godziny zmyła twarz i smarowała metronidazolem i musze powiedzieć że pomogło mi. Teraz epiduo smaruje twarz codziennie wieczorem i już nie odczuwam żadnego pieczenia, a skóra jest gładsza.
anely jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-21, 07:01   #428
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
prosze:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...l-do-mycia.htm
tam jest napisany sklad.
mnie absolutnie nie zapycha. cena - 9 zl i iles tam groszy za 500ml.
a co najwazniejsze po umyciu twarzy tym zelem skora jest naprawde czysta, a po makijazu nie zostaje nic - nawet tusz do rzes czy eyeliner
Wypróbuję, bo recenzje super i cena niska
Stary 2009-11-21, 16:49   #429
Wyfantazjowana
Raczkowanie

ja smarowałam buzię wtedy kiedy mi się chciało i kiedy po kilku dniach nie zobaczyłam efektów - poddałam się.
wiem, że leczenie trądziku jest długotrwałe i potrzeba dużo, duuużo cierpliwości więc ponownie zaczęłam smarować się Epiduo i powiem wam, że przez pierwsze dni była jakaś totalna porażka. Skóra łuszczyła się tonami i wyskakiwało więcej nowych pryszczy. Teraz kiedy smaruję się Epiduo od jakichś dwóch tygodni muszę powiedzieć, że widzę poprawę. Zaskórników mam mniej i mam gładszą cerę co jest dużym plusem.
Zamierzam odstawić jeszcze słodycze ale coś czuję, że mi się to nie uda.

pozdrawiam i wytrwałości życzę.
"Gdyby wszystko przepadło, a on jeden pozostał, to i ja istniałabym nadal. Ale gdyby wszystko zostało, a on zniknął wszechświat byłby dla mnie obcy i straszny, nie miałabym z nim po prostu nic wspólnego .. "
Wyfantazjowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-22, 17:21   #430
dripdrop
Raczkowanie

Witam wszystkich : ) ja biore Epiduo dopiero drugi tydzien, z trzydniową przerwą poniewaz mialam okropnie wysuszona twarz. Wogole nigdy wczesniej nie miałam takich problemów z cerą, aż takich problemów ! Ostatio wyskoczylo mi pełno podskórnych guzków, oprocz tego wysyfione czolo i nic nie pomagalo dlatego dermatolog przepisala mi Epiduo i Metronidazol. Epiduo na noc, Metronidazol na dzień. Kiedy odstawiłam Epiduo na 3 dni wydaje mi się ze mialam wowczas bardziej przesuszona skora niz podczas uzywania. Teraz znow uzywam i jest przesuszona twarz, ale wydaje mi sie ze mniej. I krostki z czola znikly. Za to dalej wydaje mi się jak bym miala papier scierny zamiast skory i okropnie piecze przy myciu, nawet przy smarowaniu kremem nawilżającym. Wiem, jestem dopiero na początku leczenia, mam nadzieje ze jakis rezultat będzie, jak nie to chyba jakies antybiotyki mnie czekaja ( kiedys juz bralam Tetralysal) ..

Cytat:
Napisane przez anely Pokaż wiadomość
Ja epiduo stosuje już pół roku, przez pierwsze trzy miesiące skóra twarzy mnie piekła i to bardzo dodatkowo jeszcze się łuszczyła(ale to tak miało być, żeby zmniejszyć pory), dermatolog powiedział mi zebym po połowie godziny zmyła twarz i smarowała metronidazolem i musze powiedzieć że pomogło mi. Teraz epiduo smaruje twarz codziennie wieczorem i już nie odczuwam żadnego pieczenia, a skóra jest gładsza.
hmm ja jak juz pisalam epiduo mam stosowac na noc, jakies 20 minut po wymyciu twarzy mam sie nim smarowac, a rano cos nawilzajacego i metronidazol ..
mam takie pytanko, czy metronidazol równiez moze wysuszac twarz ? bo w tej chwili trudno mi powiedzieć, co na nią tak zle wplywa ..
masakra -.-
pozdwawiam Was : )
dripdrop jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-22, 20:06   #431
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dripdrop Pokaż wiadomość
mam takie pytanko, czy metronidazol równiez moze wysuszac twarz ? bo w tej chwili trudno mi powiedzieć, co na nią tak zle wplywa ..
masakra -.-
Moim zdaniem może. Jakiego kremu używasz do nawilżania twarzy?
Stary 2009-11-22, 21:09   #432
dripdrop
Raczkowanie

Cytat:
Moim zdaniem może. Jakiego kremu używasz do nawilżania twarzy?

Używałam Physiogel przez jakiś czas ale bardzo miałam tłusta cere, wole od razu coś matującego, obecnie używam Perfecta - cera mieszana http://www.dax.com.pl/s/katalog/produkt/23
może polecicie coś jeszcze? ten z perfecty wydaje się nawet dobry, dobrze się rozprowadza, nie czuje uczucia napiętej skóry i fajnie się wchłania ; )
Stary 2009-11-22, 21:14   #433
karolynka90
Zakorzenienie

wiem, ze sie powtarzam, ale wyprobuj kremu Babydream z rossmanna.. pisalam o nim wczesniej, przeczytaj
Stary 2009-11-22, 22:31   #434
Pasmanteria
Przyczajenie

Witam,

Mój dermatolog zalecił mi do mycia twarzy Lactacyd Femina żel do higieny intymnej, utrzymuje naturalne ph skóry i jest bardzo dobrze tolerowany.
Epiduo stosuje codziennie wieczorem dopiero 1 miesiąc. Początki były trudne - zwiększony wysyp i podrażnienie, aby je złagodzić stosuje CETAPHIL MD http://www.cetaphil.pl/ genialna sprawa.
Pasmanteria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 09:14   #435
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Używałam Physiogel przez jakiś czas ale bardzo miałam tłusta cere, wole od razu coś matującego, obecnie używam Perfecta - cera mieszana http://www.dax.com.pl/s/katalog/produkt/23
może polecicie coś jeszcze? ten z perfecty wydaje się nawet dobry, dobrze się rozprowadza, nie czuje uczucia napiętej skóry i fajnie się wchłania ; )
No to proponuje physiogel na noc, a na dzień krem nawilżający do cery mieszanej. Próbowałaś dermedic. ?
Stary 2009-11-23, 15:21   #436
dripdrop
Raczkowanie

Cytat:
No to proponuje physiogel na noc, a na dzień krem nawilżający do cery mieszanej. Próbowałaś dermedic. ?
hmm z tym ze wlasnie nie wiem czy moge stosowac i epiduo na noc i jeszcze na to krem nawilzajacy, mozna tak mieszac ? albo na odwrot najpierw krem nawilzajacy a na niego epiduo ?

Nie probowalam nawilzajacych dermedic ale chyba się skuszę bo chyba są dobre, z tego co na ich stronie czytalam , tylko zastanawiam się który wypróbować, bo tam jest kilka tych nawilżających..

karolynka90 - czytalam wlasnie o tym babydream trochę i się zdziwilam pozytywnymi ocenami , ale zastanawiam sie czy nie zapycha porów taki krem, albo nie sciaga, czy nie powoduje pieczenia ?
Stary 2009-11-23, 15:25   #437
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
hmm z tym ze wlasnie nie wiem czy moge stosowac i epiduo na noc i jeszcze na to krem nawilzajacy, mozna tak mieszac ? albo na odwrot najpierw krem nawilzajacy a na niego epiduo ?

karolynka90 - czytalam wlasnie o tym babydream trochę i się zdziwilam pozytywnymi ocenami , ale zastanawiam sie czy nie zapycha porów taki krem, albo nie sciaga, czy nie powoduje pieczenia ?
mozna

uwierz mi, ze tez sie balam tego zapychania, ale jestem niesamowicie pozytywnie zaskoczona
nie zapycha mnie, nie podraznia, nie czuje sciagniecia twarzy.
no po prostu moj KWC
Stary 2009-11-23, 15:34   #438
dripdrop
Raczkowanie

Cytat:
mozna

uwierz mi, ze tez sie balam tego zapychania, ale jestem niesamowicie pozytywnie zaskoczona
nie zapycha mnie, nie podraznia, nie czuje sciagniecia twarzy.
no po prostu moj KWC

hmm sprobowac nie zaszkodzi i jutro go kupie : D
dzieki wielkie za rady : )

a tak wogole czy Wy nie zwatpilyscie na poczatku leczenia w epiduo ? kurcze, zastanawiam się kiedy wreszcie bedzie sie polepszac, a nie pogorszac .. bo wlasciwie co dzien wyskakuje mi cos na twarzy, masakra jakas ..

Edytowane przez dripdrop
Czas edycji: 2009-11-23 o 15:42
Stary 2009-11-23, 15:56   #439
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
hmm sprobowac nie zaszkodzi i jutro go kupie : D
dzieki wielkie za rady : )

a tak wogole czy Wy nie zwatpilyscie na poczatku leczenia w epiduo ? kurcze, zastanawiam się kiedy wreszcie bedzie sie polepszac, a nie pogorszac .. bo wlasciwie co dzien wyskakuje mi cos na twarzy, masakra jakas ..
prosze zwroc tylko uwage przy kupowaniu zebys wziela dobry krem, bo jak juz wczesniej pisalam, w podobnych opakowaniach sa tez chyba dwa inne.

co do pytania, zaczne moze od tego, ze nie mialam nigdy wielkich krost ani pryszczy, a raczej sporo malych krosteczek i zaskornikow.
epiduo stosowalam co trzecia noc i o dziwo nie mialam zadnych podraznien (musialam tylko mocno nawilzac skore bo byla bardzo sucha). na samym poczatku od razu byla duza poprawa. po jakims czasie zaczelo mi "wyrzucac" mnostwo nowych krostek na twarzy, a teraz po ok pol roku od rozpoczecia stosowania epiduo, moja skora jest gladka, nie jest juz sucha, jakas mala krosteczka czasem wyskoczy i to by bylo na tyle
Stary 2009-11-23, 20:36   #440
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:

Nie probowalam nawilzajacych dermedic ale chyba się skuszę bo chyba są dobre, z tego co na ich stronie czytalam , tylko zastanawiam się który wypróbować, bo tam jest kilka tych nawilżających..

1. Możesz stosowac krem i epiduo wieczorem, ale najpierw zaaplikuj epiduo, odczekaj z 30minut i nałóż krem.
2. Dermedica kremy polecam, mi po nim pryszcze dosłownie sporadycznie wyskakiwały. Miałam nawilżający do skóry mocno wysuszonej terpiami antytrądzikowymi czy jakoś tak. Tylko jest mało wydajny bo 1tubka=1 miesiąc. Ale cena w porządku bo ok 20zł.
Stary 2009-11-23, 21:07   #441
dripdrop
Raczkowanie

Cytat:
prosze zwroc tylko uwage przy kupowaniu zebys wziela dobry krem, bo jak juz wczesniej pisalam, w podobnych opakowaniach sa tez chyba dwa inne.

co do pytania, zaczne moze od tego, ze nie mialam nigdy wielkich krost ani pryszczy, a raczej sporo malych krosteczek i zaskornikow.
epiduo stosowalam co trzecia noc i o dziwo nie mialam zadnych podraznien (musialam tylko mocno nawilzac skore bo byla bardzo sucha). na samym poczatku od razu byla duza poprawa. po jakims czasie zaczelo mi "wyrzucac" mnostwo nowych krostek na twarzy, a teraz po ok pol roku od rozpoczecia stosowania epiduo, moja skora jest gladka, nie jest juz sucha, jakas mala krosteczka czasem wyskoczy i to by bylo na tyle

oo to w sumie fajnie masz : )
ja na wakacjach jeszcze moglam sie cieszyc ladna cera, od czasu do czasu mnie wysyfilo i po tem znow mialam na jakis czas spokoj. ale ostatnio tak mnie cos wzielo .. moze po slonku, po wakacjach, nie mam pojecia, ale wiem ze nigdy tak nie mialam : P az tak, chociaz niektorzy mowia ze wcale nie mam takiego trądziku.. ^^
teraz wydaje mi sie ze nawet jesli mi przejdzie i nie bedzie nic wyskakiwac przez jakis czas, to dalej bede miec taka cere jakby szara sucha .. i nawet podklad zle się rozprowadza, no ale coz moze cos z pania dermatolog wymyslimy : ) ostatnio slyszlam o dobrym produkcie z usa Proactive, ale cena dosc wysoka i w sumie rozne opinie, moja kolezanka ma tego wyprobowac i dac mi znac czy cos jej pomoze ; ) pozdr.

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
1. Możesz stosowac krem i epiduo wieczorem, ale najpierw zaaplikuj epiduo, odczekaj z 30minut i nałóż krem.
2. Dermedica kremy polecam, mi po nim pryszcze dosłownie sporadycznie wyskakiwały. Miałam nawilżający do skóry mocno wysuszonej terpiami antytrądzikowymi czy jakoś tak. Tylko jest mało wydajny bo 1tubka=1 miesiąc. Ale cena w porządku bo ok 20zł.
dzięki za odp. W sumie myslalam ze sa o wiele drozsze kremy z tej firmy

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
jejku ale zawracam glowe.. hmm mogalbys wrzucic linka z tym kremem o ktory chodzi , bo jest tez do mycia twarzy i ciala, i nawilzajace.. a ja sie nie bardzo orientuje ; )

Edytowane przez dripdrop
Czas edycji: 2009-11-23 o 21:09
Stary 2009-11-23, 23:35   #442
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
jejku ale zawracam glowe.. hmm mogalbys wrzucic linka z tym kremem o ktory chodzi , bo jest tez do mycia twarzy i ciala, i nawilzajace.. a ja sie nie bardzo orientuje ; )
zawracaj, zawracaj, po to jest forum
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...zy-i-ciala.htm
ale opakowanie jest inne!! teraz jest w tubce niebieskiej, a nie w takim opakowaniu jak na zdjeciu w KWC.
Stary 2009-11-24, 16:06   #443
dripdrop
Raczkowanie

ok dzięki, bede szukac w sklepie : )
Stary 2009-11-27, 00:05   #444
ksylwia
Zadomowienie

Witam, przedstawie sie po krótce - lat 27 czyli emerytka z pryszczami

Sytuacja wygląda w ten sposób, że tylko na policzkach potrafią wyskakiwać mi pjedyńcze, za to mega wielkie i długoterminowe niespodzianki.

Przez ostatnich 5 lat przebyłam daleką drogę, muszę przyznać, że jest trochę lepiej, ale nie idealnie. Na policzkach dalej coś wyskakuje, a o bliznach i kasie wydanej na zabiegi, nie wspominam

Po wypróbowaniu chyba wszystkiego, co jest na rynku ostatnio dostałam epiduo. Smaruję od 2 tygodni policzki - od tamtej pory nic nowego się nie pojawiło. Skóra nie podrażniona, nie zaczerwieniona, a smaruję dość grubą warstwę na noc. Pożyjemy, poobserwujemy i zobaczymy czy kolejny nie wyskoczy.

Na blizny to chyba tylko botox lub kwas hialuronowy mi został do wstrzyknięcia nic innego nie działa.
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 00:28   #445
principessina
Zakorzenienie

ksylwia ja podobnie jak Ty mam 27 lat i emeryturke pryszczowaod 2 tyg stosuje epiduo, na jednym policzku i skroniach straszliwie mnie wysuszylo, skora sie luszczyla, wiec nakladam cienke wartwe na nos, brode i troszke na policzki, rano krem Avene clean Ac i co drugi wieczor (na zmiane z epiduo) krem Lysalpha cicapeel na blizny i przebarwienia, hmmm co tu duzo mowic, cudow u mnie to juz nic nie zdziala, ale chociaz modle sie zeby jakies wielkie niespodziewajki przed slubem sie nie pojawily, do slubu czasu malo, wiec i stare blizny i paskudztwa zejsc nie zdaza, ale mam super fluid/korektor Pascala, po nalozeniu ktorego nic a nic nie widac
ah zapomnialam napisac, ze polecam kwas glikolowy szczegolnie jesli macie swiecaca buzke, co sprzyja powstawaniu nowych niespodzianek
Tak z ciekawosci pytam ile te epiduo Was kosztowalo?
Stary 2009-12-02, 00:55   #446
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Ostatni kupilam za 38 zl ale wczesniej potrafil kosztować ok 43zl
Stary 2009-12-02, 15:20   #447
6ab835231803f4b1cac896d6aed120cccc2755ce_65765102cc8be
Konto usunięte

Mój mnie kosztował 46zł :/
Stosuję go 3 tydzień już
Niestety teraz, gdy smaruję twarz strasznie mnie piecze i szypie.
Koszmarny ból :/
No i niektóre suche placki mam,
które rano smaruję nawilżającym kremem :P
_________________________ ______________
Dziewczyny! Mam pytanie.
Jak skończy mi się jedna tubka,
to iść do dermatolog,
żeby przepisała mi jeszcze jedną,
czy zrobić sobie jakąś przerwę?
6ab835231803f4b1cac896d6aed120cccc2755ce_65765102cc8be jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 15:31   #448
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Ja raczej nie robie przerw, dematolog raz mi przepisala ponad pol roku temu;p i od tamtej pory kupuje sobie sama, wiem ze powinnam isc do niej ale strasznie mi nie podrodze:P
Stary 2009-12-02, 16:02   #449
principessina
Zakorzenienie

jejq 30 euro zaplacilam!
Stary 2009-12-02, 23:04   #450
Marzena17
Rozeznanie

Hej, ja również dołączyłam do grona osób, stosujących epiduo i przypomniałam sobie jak to jest podczas kuracji czymś tak silnym... Mam się nim smarować co drugi dzień na początku i po wchłonięciu użyć czegoś nawilżającego, co czynię oczywiście. Dzisiaj dopiero trzeci raz się nim posmarowałam a skóra już piecze i się łuszczy, a nie wspomnę o początku wysypu, dosłownie w ciągu nocy wyciąga mi na wierzch pryszcze, co nigdy nie miało u mnie miejsca. Chwilowo muszę jakąś przerwę zrobić i pojutrze go nie użyję, bo mi skórę wypali, już teraz powieki mnie bardzo pieką i się łuszczą (żebyście sobie nie pomyślały, że nakładam to na oczy od razu mówię, że okolice oczu omijam szerokim łukiem)
Jeśli chodzi o cenę to ja zapłaciłam 45 zł
Jeśli chodzi o nawilżanie to mam balsam dla dzieci z babydreama, który sprawdził się przy retinie, jednak wydaje mi się, że będę musiała rozejrzeć się za czymś mocniej nawilżającym.
Marzena17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości