|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: EPIDUO- jak na was działa?
Ja sie nim maziam niby co wieczór, ale czasami mam tak przesuszoną że odstawiam na pare dni no i tubka mi tak wystarcza ja wiem... z 2 miesiące? coś tak mi sie wydaje...
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie, na zakupy ide za tdyzień w pt
a może jakiś delikatny żel do buzi polecicie, bez żadnych tam zbędnych parabenów, zapychaczy itd
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zapycha? Ma w składzie alkohol? Jak cena?
|
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uzywalalm żelu iwonstin purritin, ale nei znam sie na tych skladach itp;p Ale ten byl fajny bo mi naprawde pomagał widać bylo że mniej wyprysków. Troche sciągał ale w polączeniu z kremem avene to bylo ok
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...l-do-mycia.htm tam jest napisany sklad. ![]() mnie absolutnie nie zapycha. cena - 9 zl i iles tam groszy za 500ml. a co najwazniejsze po umyciu twarzy tym zelem skora jest naprawde czysta, a po makijazu nie zostaje nic - nawet tusz do rzes czy eyeliner
|
|
|
|
|
|
#427 |
|
Przyczajenie
|
Ja epiduo stosuje już pół roku, przez pierwsze trzy miesiące skóra twarzy mnie piekła i to bardzo dodatkowo jeszcze się łuszczyła(ale to tak miało być, żeby zmniejszyć pory), dermatolog powiedział mi zebym po połowie godziny zmyła twarz i smarowała metronidazolem i musze powiedzieć że pomogło mi. Teraz epiduo smaruje twarz codziennie wieczorem i już nie odczuwam żadnego pieczenia, a skóra jest gładsza.
|
|
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#429 |
|
Raczkowanie
|
ja smarowałam buzię wtedy kiedy mi się chciało i kiedy po kilku dniach nie zobaczyłam efektów - poddałam się.
wiem, że leczenie trądziku jest długotrwałe i potrzeba dużo, duuużo cierpliwości więc ponownie zaczęłam smarować się Epiduo i powiem wam, że przez pierwsze dni była jakaś totalna porażka. Skóra łuszczyła się tonami i wyskakiwało więcej nowych pryszczy. Teraz kiedy smaruję się Epiduo od jakichś dwóch tygodni muszę powiedzieć, że widzę poprawę. Zaskórników mam mniej i mam gładszą cerę co jest dużym plusem. Zamierzam odstawić jeszcze słodycze ale coś czuję, że mi się to nie uda. ![]() pozdrawiam i wytrwałości życzę.
"Gdyby wszystko przepadło, a on jeden pozostał, to i ja istniałabym nadal. Ale gdyby wszystko zostało, a on zniknął wszechświat byłby dla mnie obcy i straszny, nie miałabym z nim po prostu nic wspólnego .. "
|
|
|
|
|
#430 | |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich : ) ja biore Epiduo dopiero drugi tydzien, z trzydniową przerwą poniewaz mialam okropnie wysuszona twarz. Wogole nigdy wczesniej nie miałam takich problemów z cerą, aż takich problemów ! Ostatio wyskoczylo mi pełno podskórnych guzków, oprocz tego wysyfione czolo i nic nie pomagalo dlatego dermatolog przepisala mi Epiduo i Metronidazol. Epiduo na noc, Metronidazol na dzień. Kiedy odstawiłam Epiduo na 3 dni wydaje mi się ze mialam wowczas bardziej przesuszona skora niz podczas uzywania. Teraz znow uzywam i jest przesuszona twarz, ale wydaje mi sie ze mniej. I krostki z czola znikly. Za to dalej wydaje mi się jak bym miala papier scierny zamiast skory i okropnie piecze przy myciu, nawet przy smarowaniu kremem nawilżającym. Wiem, jestem dopiero na początku leczenia, mam nadzieje ze jakis rezultat będzie, jak nie to chyba jakies antybiotyki mnie czekaja ( kiedys juz bralam Tetralysal) ..
Cytat:
mam takie pytanko, czy metronidazol równiez moze wysuszac twarz ? bo w tej chwili trudno mi powiedzieć, co na nią tak zle wplywa .. masakra -.- pozdwawiam Was : ) |
|
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem może. Jakiego kremu używasz do nawilżania twarzy?
|
|
|
#432 |
|
Raczkowanie
|
Używałam Physiogel przez jakiś czas ale bardzo miałam tłusta cere, wole od razu coś matującego, obecnie używam Perfecta - cera mieszana http://www.dax.com.pl/s/katalog/produkt/23 może polecicie coś jeszcze? ten z perfecty wydaje się nawet dobry, dobrze się rozprowadza, nie czuje uczucia napiętej skóry i fajnie się wchłania ; ) |
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, ze sie powtarzam, ale wyprobuj kremu Babydream z rossmanna..
pisalam o nim wczesniej, przeczytaj
|
|
|
|
|
#434 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Mój dermatolog zalecił mi do mycia twarzy Lactacyd Femina żel do higieny intymnej, utrzymuje naturalne ph skóry i jest bardzo dobrze tolerowany. Epiduo stosuje codziennie wieczorem dopiero 1 miesiąc. Początki były trudne - zwiększony wysyp i podrażnienie, aby je złagodzić stosuje CETAPHIL MD http://www.cetaphil.pl/ genialna sprawa. |
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#436 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie probowalam nawilzajacych dermedic ale chyba się skuszę bo chyba są dobre, z tego co na ich stronie czytalam , tylko zastanawiam się który wypróbować, bo tam jest kilka tych nawilżających.. karolynka90 - czytalam wlasnie o tym babydream trochę i się zdziwilam pozytywnymi ocenami , ale zastanawiam sie czy nie zapycha porów taki krem, albo nie sciaga, czy nie powoduje pieczenia ? |
|
|
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwierz mi, ze tez sie balam tego zapychania, ale jestem niesamowicie pozytywnie zaskoczona nie zapycha mnie, nie podraznia, nie czuje sciagniecia twarzy. no po prostu moj KWC
|
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm sprobowac nie zaszkodzi i jutro go kupie : D dzieki wielkie za rady : ) a tak wogole czy Wy nie zwatpilyscie na poczatku leczenia w epiduo ? kurcze, zastanawiam się kiedy wreszcie bedzie sie polepszac, a nie pogorszac .. bo wlasciwie co dzien wyskakuje mi cos na twarzy, masakra jakas .. Edytowane przez dripdrop Czas edycji: 2009-11-23 o 15:42 |
|
|
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwroc tylko uwage przy kupowaniu zebys wziela dobry krem, bo jak juz wczesniej pisalam, w podobnych opakowaniach sa tez chyba dwa inne.co do pytania, zaczne moze od tego, ze nie mialam nigdy wielkich krost ani pryszczy, a raczej sporo malych krosteczek i zaskornikow. epiduo stosowalam co trzecia noc i o dziwo nie mialam zadnych podraznien (musialam tylko mocno nawilzac skore bo byla bardzo sucha). na samym poczatku od razu byla duza poprawa. po jakims czasie zaczelo mi "wyrzucac" mnostwo nowych krostek na twarzy, a teraz po ok pol roku od rozpoczecia stosowania epiduo, moja skora jest gladka, nie jest juz sucha, jakas mala krosteczka czasem wyskoczy i to by bylo na tyle
|
|
|
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Dermedica kremy polecam, mi po nim pryszcze dosłownie sporadycznie wyskakiwały. Miałam nawilżający do skóry mocno wysuszonej terpiami antytrądzikowymi czy jakoś tak. Tylko jest mało wydajny bo 1tubka=1 miesiąc. Ale cena w porządku bo ok 20zł.
|
|
|
|
#441 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oo to w sumie fajnie masz : ) ja na wakacjach jeszcze moglam sie cieszyc ladna cera, od czasu do czasu mnie wysyfilo i po tem znow mialam na jakis czas spokoj. ale ostatnio tak mnie cos wzielo .. moze po slonku, po wakacjach, nie mam pojecia, ale wiem ze nigdy tak nie mialam : P az tak, chociaz niektorzy mowia ze wcale nie mam takiego trądziku.. ^^ teraz wydaje mi sie ze nawet jesli mi przejdzie i nie bedzie nic wyskakiwac przez jakis czas, to dalej bede miec taka cere jakby szara sucha .. i nawet podklad zle się rozprowadza, no ale coz moze cos z pania dermatolog wymyslimy : ) ostatnio slyszlam o dobrym produkcie z usa Proactive, ale cena dosc wysoka i w sumie rozne opinie, moja kolezanka ma tego wyprobowac i dac mi znac czy cos jej pomoze ; ) pozdr. ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- jejku ale zawracam glowe.. hmm mogalbys wrzucic linka z tym kremem o ktory chodzi , bo jest tez do mycia twarzy i ciala, i nawilzajace.. a ja sie nie bardzo orientuje ; ) Edytowane przez dripdrop Czas edycji: 2009-11-23 o 21:09 |
||
|
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...zy-i-ciala.htm ale opakowanie jest inne!! teraz jest w tubce niebieskiej, a nie w takim opakowaniu jak na zdjeciu w KWC.
|
|
|
|
|
|
#443 |
|
Raczkowanie
|
ok dzięki, bede szukac w sklepie : )
|
|
|
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
Witam, przedstawie sie po krótce - lat 27 czyli emerytka z pryszczami
Sytuacja wygląda w ten sposób, że tylko na policzkach potrafią wyskakiwać mi pjedyńcze, za to mega wielkie i długoterminowe niespodzianki. Przez ostatnich 5 lat przebyłam daleką drogę, muszę przyznać, że jest trochę lepiej, ale nie idealnie. Na policzkach dalej coś wyskakuje, a o bliznach i kasie wydanej na zabiegi, nie wspominam ![]() Po wypróbowaniu chyba wszystkiego, co jest na rynku ostatnio dostałam epiduo. Smaruję od 2 tygodni policzki - od tamtej pory nic nowego się nie pojawiło. Skóra nie podrażniona, nie zaczerwieniona, a smaruję dość grubą warstwę na noc. Pożyjemy, poobserwujemy i zobaczymy czy kolejny nie wyskoczy. Na blizny to chyba tylko botox lub kwas hialuronowy mi został do wstrzyknięcia
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
ksylwia ja podobnie jak Ty mam 27 lat i emeryturke pryszczowa
od 2 tyg stosuje epiduo, na jednym policzku i skroniach straszliwie mnie wysuszylo, skora sie luszczyla, wiec nakladam cienke wartwe na nos, brode i troszke na policzki, rano krem Avene clean Ac i co drugi wieczor (na zmiane z epiduo) krem Lysalpha cicapeel na blizny i przebarwienia, hmmm co tu duzo mowic, cudow u mnie to juz nic nie zdziala, ale chociaz modle sie zeby jakies wielkie niespodziewajki przed slubem sie nie pojawily, do slubu czasu malo, wiec i stare blizny i paskudztwa zejsc nie zdaza, ale mam super fluid/korektor Pascala, po nalozeniu ktorego nic a nic nie widac![]() ah zapomnialam napisac, ze polecam kwas glikolowy szczegolnie jesli macie swiecaca buzke, co sprzyja powstawaniu nowych niespodzianek Tak z ciekawosci pytam ile te epiduo Was kosztowalo?
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatni kupilam za 38 zl ale wczesniej potrafil kosztować ok 43zl
|
|
#447 |
|
Konto usunięte
|
Mój mnie kosztował 46zł :/
Stosuję go 3 tydzień już ![]() Niestety teraz, gdy smaruję twarz strasznie mnie piecze i szypie. Koszmarny ból :/ No i niektóre suche placki mam, które rano smaruję nawilżającym kremem :P _________________________ ______________ Dziewczyny! Mam pytanie. Jak skończy mi się jedna tubka, to iść do dermatolog, żeby przepisała mi jeszcze jedną, czy zrobić sobie jakąś przerwę? |
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Ja raczej nie robie przerw, dematolog raz mi przepisala ponad pol roku temu;p i od tamtej pory kupuje sobie sama, wiem ze powinnam isc do niej ale strasznie mi nie podrodze:P
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
jejq 30 euro zaplacilam!
|
|
#450 |
|
Rozeznanie
|
Hej, ja również dołączyłam do grona osób, stosujących epiduo i przypomniałam sobie jak to jest podczas kuracji czymś tak silnym... Mam się nim smarować co drugi dzień na początku i po wchłonięciu użyć czegoś nawilżającego, co czynię oczywiście. Dzisiaj dopiero trzeci raz się nim posmarowałam a skóra już piecze i się łuszczy, a nie wspomnę o początku wysypu, dosłownie w ciągu nocy wyciąga mi na wierzch pryszcze, co nigdy nie miało u mnie miejsca. Chwilowo muszę jakąś przerwę zrobić i pojutrze go nie użyję, bo mi skórę wypali, już teraz powieki mnie bardzo pieką i się łuszczą (żebyście sobie nie pomyślały, że nakładam to na oczy od razu mówię, że okolice oczu omijam szerokim łukiem)
Jeśli chodzi o cenę to ja zapłaciłam 45 zł Jeśli chodzi o nawilżanie to mam balsam dla dzieci z babydreama, który sprawdził się przy retinie, jednak wydaje mi się, że będę musiała rozejrzeć się za czymś mocniej nawilżającym. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

od 2 tyg stosuje epiduo, na jednym policzku i skroniach straszliwie mnie wysuszylo, skora sie luszczyla, wiec nakladam cienke wartwe na nos, brode i troszke na policzki, rano krem Avene clean Ac i co drugi wieczor (na zmiane z epiduo) krem Lysalpha cicapeel na blizny i przebarwienia, hmmm co tu duzo mowic, cudow u mnie to juz nic nie zdziala, ale chociaz modle sie zeby jakies wielkie niespodziewajki przed slubem sie nie pojawily, do slubu czasu malo, wiec i stare blizny i paskudztwa zejsc nie zdaza, ale mam super fluid/korektor Pascala, po nalozeniu ktorego nic a nic nie widac