Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-24, 15:45   #421
Ryjek
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

już nie mieszkam we Wrocławiu

jakie modele polecacie jeszcze by wspomóc migrację?
Ryjek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 16:07   #422
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Hm, ale w polskiej rozmiarówce 75D?
To 75D to jest w przeliczeniu 70F. (po zaniżeniu obwodu, zwiększamy miski o 2)
notak w polskiej rozmiarowce 75D
dobrze ze znalazlam ten watek , niewiem czy w moim miescie bedzie sklep w ktorym znajde taki rozmiar ale sprobuje.
dziekuje dziewczyny za pomoc

Edytowane przez 940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Czas edycji: 2009-05-24 o 17:02
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 17:00   #423
nefretam
Raczkowanie

GG do nefretam

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
pomożemy a przynajmniej postaramy się pomóc.

Przy Twoich wymiarach proponuję:
brytyjskie 32(70) E
polskie 70F
Pamiętaj tylko o dokładnym zakładaniu stanika, źle założony będzie Ci się wydawał za duży.

Przy 97cm w zwisie może się to okazać za małe. Warto spróbować też brytyjskie 70f czy ff
nefretam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 17:02   #424
katty86
Rozeznanie

Witam!
Mam pytanko,czy nie przeszkadzają Wam takie wąskie obwody?
Tzn. jasne,że nie może być za luźny,rozumiem 2-3 cm mniej niż wychodzi pod biustem,ale widzę że kupujecie takie ze znacznie większą różnicą.
Czy to nie jest na dłuższą metę niebezpieczne?
Gdzieś kiedyś czytałam wypowiedź jakiegoś fizjoterapeuty,że zbyt ciasny stanik jest szkodliwy.Nie wiem na ile jest to prawda.
I od razu drugie pytanie.Czytałam że na początek polecacie miękkie staniki.Mogłybyście polecić jakieś modele odpowiednie dla początkujących,w miarę możliwości dobrze by było jakby mieściły się w 100 zł.Najlepiej tak,żeby było kilka z jednego sklepu.Widziałam na początku linki do sklepów,ale w sumie to dużo tego i za bardzo nawet nie wiem od czego zacząć.
I trzecia kwestia.Piszecie o fiszbinach,a ja nawet nie wiem gdzie to jest(wiem,wstyd)??
Co to znaczy,że wąska czy szeroka fiszbina i jak poznać które dla mnie będą lepsze?
katty86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 17:12   #425
nefretam
Raczkowanie

GG do nefretam

Cytat:
Napisane przez katty86 Pokaż wiadomość
Witam!
Tzn. jasne,że nie może być za luźny,rozumiem 2-3 cm mniej niż wychodzi pod biustem,ale widzę że kupujecie takie ze znacznie większą różnicą.
Gdzieś kiedyś czytałam wypowiedź jakiegoś fizjoterapeuty,że zbyt ciasny stanik jest szkodliwy.Nie wiem na ile jest to prawda.
I od razu drugie pytanie.Czytałam że na początek polecacie miękkie staniki.Mogłybyście polecić jakieś modele odpowiednie dla początkujących,w miarę możliwości dobrze by było jakby mieściły się w 100 zł.Najlepiej tak,żeby było kilka z jednego sklepu.Widziałam na początku linki do sklepów,ale w sumie to dużo tego i za bardzo nawet nie wiem od czego zacząć.
I trzecia kwestia.Piszecie o fiszbinach,a ja nawet nie wiem gdzie to jest(wiem,wstyd)??
Co to znaczy,że wąska czy szeroka fiszbina i jak poznać które dla mnie będą lepsze?
Obwód ma podtrzymywać biust, dlatego musi być odpowiednio dopasowany. Mi dośc ciasny obwód w ogóle nie przeszkadza (noszę 60 na 69 pod biustem) jest mi zdecydowanie wygodniej niż w za luźnych 70, które latały mi po plecach i które co chwilę musiałam poprawiać.
Jeśli jesteś bardzo szczupła i masz niewielki biust czasem zaniżenie 3,4 cm może wystarczyć.
Fiszbina to jest ten drut który okala pierś.
Szerokość fiszbin to szerokość U które tworzą (nie wiem czy jasno wytłumaczyłam)
Jeśli chodzi o staniki do 100zł to najlepiej Curvy Kate na dopasowanej lub jakieś okazje na allegro czy ebayu
nefretam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 17:21   #426
Iwi82
Wtajemniczenie

GG do Iwi82

Dziewczyny - wklejam mojego Harry'ego (Panache Cleo Harry) w rozmiarze 30E.
Ja się w nim dosłownie zakochałam. A co Wy sądzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Stanik.jpg (39,6 KB, 171 załadowań)
Iwi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 17:28   #427
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Iwi82 Pokaż wiadomość
ojjj kusisz powiedz mi - bardzo prześwituje pod białymi bluzkami? jak z rozmiarówką (obwód, miseczki) ? ii... dasz jeszcze zdjecie z boku ?
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-24, 17:36   #428
Iwi82
Wtajemniczenie

GG do Iwi82

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12445911]ojjj kusisz powiedz mi - bardzo prześwituje pod białymi bluzkami? jak z rozmiarówką (obwód, miseczki) ? ii... dasz jeszcze zdjecie z boku ? [/QUOTE]

Przyznam, że nie testowałam jeszcze pod białymi bluzkami bo mam go od piątku a byłam na urlopie teraz więc nie było okazji
Zdjęcie z boku będzie ale dzisiaj już chyba nie dam rady bo mi się coś aparat knoci ale postaram się
Co do rozmiarówki to ja niestety mało doświadczona w tych sprawach jestem :/ Mam jeszcze Panache Superbra Sienna ale w rozmiarze 30F bo ten model to podobno małomiseczkowiec. Ja pod biustem mam 70 a w biuście 90/91 i jest ok.

EDIT: dodaję zdjęcia z boku. Troche słabo wyszły ale może coś widać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Stanikbok 2.jpg (36,1 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Stanikbok 3.jpg (41,1 KB, 84 załadowań)

Edytowane przez Iwi82
Czas edycji: 2009-05-24 o 17:58
Stary 2009-05-24, 17:39   #429
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Witam!
na ciasne obwody nie narzekam, bo prawie takich nie spotykam... ścisłe to co innego - mam kilka staników, które jakimś cudem nie są za luźne kiedyś nosiłam gąbkowane h&mowskie i triumphowe puszapki i co? mogłam je bez rozpinania zdejmować przez głowę... zwyczajnie mało ktory stanik rozciąga się mniej jak 5-10cm, czasem ciągnie się i więcej - 20-30cm (jak te z h&m właśnie). stanik ma za zadanie podtrzymywać biust a nie tylko go zasłaniać

fiszbiny to te druty w staniku, na których trzyma się konstrukcja miski. czy jesteś typem szeroko czy wąsko fiszbinowym możesz się dowiedzieć w jeden sposób - mierząc staniki różnych firm w dobrym rozmiarze - fiszbina nie może nachodzić na pierś, bo to faktycznie może być szkodliwe, jeśli będzie za szeroka - łatwo to poznasz, bo biust nie będzie się za fajnie układał. proste - koniec fiszbiny ma celować w środek pachy.

na początek - szerokofiszbinowe tango marki panache, albo harmony, albo też wąskofiżbinowe rio marki freya. może też być w miarę pośrednia portia curvy kate. adresy sklepów i stacjonarnych i internetowych były podawane tu setki razy - rozejrzyj się
powodzenia

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 17:57   #430
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Przyznam, że nie testowałam jeszcze pod białymi bluzkami bo mam go od piątku a byłam na urlopie teraz więc nie było okazji
Zdjęcie z boku będzie ale dzisiaj już chyba nie dam rady bo mi się coś aparat knoci ale postaram się
Co do rozmiarówki to ja niestety mało doświadczona w tych sprawach jestem :/ Mam jeszcze Panache Superbra Sienna ale w rozmiarze 30F bo ten model to podobno małomiseczkowiec. Ja pod biustem mam 70 a w biuście 90/91 i jest ok.
hmm to chyba powinnam się zmieścić w to 65G Jak będziesz miała okazję zrobić test z białą bluzką to daj znać jak to się wygląda - potrzebuje czegoś jasnego.. myślałam o beżowym, ale nie ma nic ładnego a ten stanik jest piękny no i z pionowym cięciem !
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 18:43   #431
Iwi82
Wtajemniczenie

GG do Iwi82

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12446287]hmm to chyba powinnam się zmieścić w to 65G Jak będziesz miała okazję zrobić test z białą bluzką to daj znać jak to się wygląda - potrzebuje czegoś jasnego.. myślałam o beżowym, ale nie ma nic ładnego a ten stanik jest piękny no i z pionowym cięciem ! [/QUOTE]

Ja też lubię pionowe cięcia Obawiam się, że niestety on będzie się troche odznaczał bo jednak te kwiatuszki są kolorowe no i na ramiączkach ma niebieskie kokardki. Ale i tak jest śliczny
Stary 2009-05-24, 19:08   #432
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam!
Witaj .
Jeśli chodzi o to "ściskanie" to wydaje mi się, że może to być szkodliwe, jeśli ktoś zaniża obwód o więcej niż o kilka cm. Jeśli osoba nie ma do tego nie ma dużo tkanki tłuszczowej, a uciska sobie żebra to już w ogóle Sama po zakupie 60 musiałam ją kilka dni na krześle "rozciągać", bo po kilku godzinach chodzenia w niej bolała mnie cała klatka piersiowa.
Poza tym wiadomo- co za dużo to niezdrowo i ingerowanie w naturę zawsze jest złe. Zaniżanie obwodu o jakieś 15 cm. nawet przy dużej tkance tłuszczowej jest na pewno niekorzystne dla zdrowia- (tak jak np. majtki ściągające są niezdrowe ). Dlatego trzeba zachować umiar. Chodzi jednak o to, żeby stanik nie był za luźny- można kupić np. 10 cm. mniejszy obwód, ale na początku trzeba go nosić z przedłużką.
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 19:26   #433
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Witaj .
Jeśli chodzi o to "ściskanie" to wydaje mi się, że może to być szkodliwe, jeśli ktoś zaniża obwód o więcej niż o kilka cm. Jeśli osoba nie ma do tego nie ma dużo tkanki tłuszczowej, a uciska sobie żebra to już w ogóle Sama po zakupie 60 musiałam ją kilka dni na krześle "rozciągać", bo po kilku godzinach chodzenia w niej bolała mnie cała klatka piersiowa.
Poza tym wiadomo- co za dużo to niezdrowo i ingerowanie w naturę zawsze jest złe. Zaniżanie obwodu o jakieś 15 cm. nawet przy dużej tkance tłuszczowej jest na pewno niekorzystne dla zdrowia- (tak jak np. majtki ściągające są niezdrowe ). Dlatego trzeba zachować umiar. Chodzi jednak o to, żeby stanik nie był za luźny- można kupić np. 10 cm. mniejszy obwód, ale na początku trzeba go nosić z przedłużką.
Ja mam niewiele pod biustem (jakieś 64), a 60tki są stanowczo za luźne, dlatego też zwężam. Obcisły obwód ma podtrzymywać biust, dlatego nie sądzę, aby miałoto być jakieś szkodliwe. Jeśli ślady po staniku znikają w ciągu 20 minut to wszystko ejst ok. Gorzej jeśli zostają jakieś fioletowe ślady.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Ładny A czy on czasem troszkę nie spłaszcza, czy mi się wydaje?
Stary 2009-05-24, 19:28   #434
aniolusiek_
Zakorzenienie

moim zdaniem niektóre staniki można spokojnie zaniżać nawet o 15cm, pewnie znalazłyby się takie które można o 20cm zaniżyć, na początku wiadomo, że trzeba przedłużki użyć ale po miesiącu noszenia to takiego kostara przy moich 75 spokojnie w 60 bym weszła i nie narzekała

nie sądze też że komuś pasuje sytuacja gdy nie może nabrać głebokiego wdechu, więc nikt nie zaniża aż tak, wszystko zależy od rozciągliwości stanika i budowy danej osoby

a to panache cleo o dużomiseczkowce, bo na takie wymiary to chyba 30F powinien być

Edytowane przez aniolusiek_
Czas edycji: 2009-05-24 o 19:29
aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 19:28   #435
katty86
Rozeznanie

Wstyd się przyznać,ale nie umiem jeszcze wielocytowania.
Także napiszę po prostu:dzięki dziewczyny za pomoc i odpowiedzi na moje pytania.Rozjaśniłyście mi co nieco w tej mojej głowie.
katty86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-24, 19:41   #436
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Wstyd się przyznać,ale nie umiem jeszcze wielocytowania.
w tej sprawie też możemy pomóc
u każdej osoby, którą chcesz zacytować włączasz Wielocytuj (pomiędzy Cytuj a Odpowiedz po prawej stronie) a u ostatniej Cytuj

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 20:17   #437
Kiciunia85
Rozeznanie

Cześć, czy może mi któraś z Was powiedzieć czy istnieją staniki z miseczkami na pseudo-piersi, które (jak się patrzy na nie z boku) odstają od ciała ok.1 cm i nie są wcale pełne? Bo ich prawie nie ma. Mam w nich 74,5 cm, (ostatnio miałam 76 dziwne) a pod 69 cm. Sądzę, że nie ma. Heh, ogólnie, to ja na co dzień nie noszę nawet takich topików bo po co.

Opalone, a raczej przypalone, jędrne pośladki!
http://www.youtube.com/watch?v=APKyPYR7jAk
Kiciunia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 20:22   #438
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiciunia85 Pokaż wiadomość
Cześć, czy może mi któraś z Was powiedzieć czy istnieją staniki z miseczkami na pseudo-piersi, które (jak się patrzy na nie z boku) odstają od ciała ok.1 cm i nie są wcale pełne? Bo ich prawie nie ma. Mam w nich 74,5 cm, (ostatnio miałam 76 dziwne) a pod 69 cm. Sądzę, że nie ma. Heh, ogólnie, to ja na co dzień nie noszę nawet takich topików bo po co.
Ale pod biustem zmierzx się na wydechu, bardzo ciasno. Natomiast w biuście w pozycji pochylonej (do kąta prostego).

Najlepiej jak rozejrzysz się za czymś w rozmiarze
brytyjskim 60C (lub 65A)
albo polskim 60B

takie staniki są. Ostatnio na www.dopasowana.pl pojawiła się kolekcja Panache Cleo, która zaczyna się od 60C. Jedna z wizażanek dziś wklejała zdjęcie Bardzo kusząca sprawa.

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-05-24 o 20:24
Antii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 20:26   #439
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny,

Ja z zupełnie innej beczki - jak wy kupujecie bluzki koszulowe białe albo sukienki? Ja chciałam sobie kupić coś ładnego na wiosnę/lato i mam poważny problem. Pomijam już fakt, że jak sweterki i bawełniane bluzeczki kupuję to zawsze po zdjęciu są na biuście odkształcone, brzydko rozciągnięte...
Mam z tym problem, bo ostatnio przytyłam, a i pewnie migracja do tego doszła... Dramat Wszystko co ma być odcinane POD biustem odcina mnie w połowie biustu... Tylko ja tak mam?
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 20:28   #440
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Ja z zupełnie innej beczki - jak wy kupujecie bluzki koszulowe białe albo sukienki? Ja chciałam sobie kupić coś ładnego na wiosnę/lato i mam poważny problem. Pomijam już fakt, że jak sweterki i bawełniane bluzeczki kupuję to zawsze po zdjęciu są na biuście odkształcone, brzydko rozciągnięte...
Mam z tym problem, bo ostatnio przytyłam, a i pewnie migracja do tego doszła... Dramat Wszystko co ma być odcinane POD biustem odcina mnie w połowie biustu... Tylko ja tak mam?
A oglądałaś bluzeczki z www.BiuBiu.pl
Są to ubrania projektowane przez Biuściastą z Lobby, specjalnie dla kobiet, które chca podkreślic biust.
Są różne rozmiary ze względu na rozmiar biustu jaki mamy.
Stary 2009-05-24, 20:29   #441
Kiciunia85
Rozeznanie

Hym, nie mogę tam takiego znaleźć... czy mogłabyś mi wkleić zdjęcie takiego najmniejszego tutaj do wątku? i tak nie będę nosić staników bo po co. Chyba, że mi jeszcze urosną w co wątpię. Nie wierzę, że aż tak małe istnieją... jednak staniki muszą mieć co trzymać, więc nie wierzę, że na zerowe piersi coś da się znaleźć...
Antii89, weszłam w ten czerwony napis w Twoim podpisie i obliczyłam; wyszło mi 60A (na wydechu pod "biustem" mam 66 cm). Ale nawet na allegro takich nie ma...

Edytowane przez Kiciunia85
Czas edycji: 2009-05-24 o 20:35
Stary 2009-05-24, 20:34   #442
agta85
Wtajemniczenie

W rozmiarze 60C są te dwa staniki:
http://www.dopasowana.pl/product-pol...Cleo-5131.html
http://www.dopasowana.pl/product-pol...Cleo-5161.html
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 20:35   #443
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Hym, nie mogę tam takiego znaleźć... czy mogłabyś mi wkleić zdjęcie takiego najmniejszego tutaj do wątku? i tak nie będę nosić staników bo po co. Chyba, że mi jeszcze urosną w co wątpię. Nie wierzę, że aż tak małe istnieją... jednak staniki muszą mieć co trzymać, więc nie wierzę, że na zerowe piersi coś da się znaleźć...
http://www.dopasowana.pl/firm-pol-12...ache-Cleo.html te w rozmiarze 60C 60 C jest właśnie na76cm w biuście.
A stanik po co nosić? Po pewnym czasie noszenia dobrze dobranego stanika biust migruje, czyli może zrobić się większy (nie zawsze, ale np. u mnie to podziałało). Czasem nie wpływa to na cm, ale chociaż staje się pełniejszy.
Poza tym staniki są takie śliczne.

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-05-24 o 20:36
Antii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 20:39   #444
Kiciunia85
Rozeznanie

Widzę, że za duże. A poza tym ja nie chcę żeby mi urósł (tylko, żeby się wyrównały, bo jeden jest ciut większy... może mi jeszcze podrośnie). To wolę jednak nie nosić stanika...

Stary 2009-05-24, 20:40   #445
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
A oglądałaś bluzeczki z www.BiuBiu.pl
Są to ubrania projektowane przez Biuściastą z Lobby, specjalnie dla kobiet, które chca podkreślic biust.
Są różne rozmiary ze względu na rozmiar biustu jaki mamy.
Dzięki za link
Ale w takich "zwykłych", że tak powiem sklepach nic nie znajdę?
75 g to chyba jeszcze nie dramat?
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 20:43   #446
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzę, że za duże.
Ale staniki na zdjęciach nie mają rozmiaru 60C. W końcu firmie nie opłaca się zatrudniać kilkudziesięciu modelek, aby każdy rozmiar zaprezentować. Zatrudnia tylko jedną, czasem kilka, zazwyczaj ze średnim biustem

Edytowane przez agta85
Czas edycji: 2009-05-24 o 20:44
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 20:46   #447
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że za duże. A poza tym ja nie chcę żeby mi urósł (tylko, żeby się wyrównały, bo jeden jest ciut większy... może mi jeszcze podrośnie). To wolę jednak nie nosić stanika...
Skąd wiesz, że za duże... Na fotkach nie ma zdjęć 60C tylko większe... Przecież nie wkleją zdjęć, każdego rozmiaru.
Poza tym najpierw marudzisz, że taki mały, teraz, że nei chcesz, żeby ci się powiększył...

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Antii89, weszłam w ten czerwony napis w Twoim podpisie i obliczyłam; wyszło mi 60A (na wydechu pod "biustem" mam 66 cm). Ale nawet na allegro takich nie ma...
ale w rozmiarówce polskiej (poza tym ja brałam wymiar 76, więc 60B)

W brytyjskiej 60C jest...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-24, 20:53   #448
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
co widzisz takiego za dużego? gdzie? 60C powinno być ok. na allegro możesz spróbować z M&S http://www.allegro.pl/item643577762_...r_60b_30b.html

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 21:07   #449
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
co widzisz takiego za dużego? gdzie? 60C powinno być ok. na allegro możesz spróbować z M&S http://www.allegro.pl/item643577762_...r_60b_30b.html
Ten stanik z linka jest rozmiaru 30B bryt., czyli 65B- co odpowiada misce w 60D bryt. Twój stanik, Kiciuniu byłby mniejszy niż ten ze zdjęcia.
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 21:08   #450
Annie1441
Wtajemniczenie

nefretam- dzięki za rady.. mam tylko problem kiedy rozpoznać żerozmiarówka jest polska a kiedy ang?

kupuję ten jeden co mi dałaś napewno

a co z tymi np.
http://allegro.pl/item633345406_king...eason_70f.html
http://www.dopasowana.pl/product-pol...y-Panache.html
http://www.dopasowana.pl/product-pol...urvy-Kate.html

to plunge?
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości