![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
już nie mieszkam we Wrocławiu
![]() jakie modele polecacie jeszcze by wspomóc migrację? |
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
dobrze ze znalazlam ten watek ![]() ![]() dziekuje dziewczyny za pomoc ![]() Edytowane przez 940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 Czas edycji: 2009-05-24 o 17:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przy 97cm w zwisie może się to okazać za małe. Warto spróbować też brytyjskie 70f czy ff |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Rozeznanie
|
Witam!
Mam pytanko,czy nie przeszkadzają Wam takie wąskie obwody? Tzn. jasne,że nie może być za luźny,rozumiem 2-3 cm mniej niż wychodzi pod biustem,ale widzę że kupujecie takie ze znacznie większą różnicą. Czy to nie jest na dłuższą metę niebezpieczne? Gdzieś kiedyś czytałam wypowiedź jakiegoś fizjoterapeuty,że zbyt ciasny stanik jest szkodliwy.Nie wiem na ile jest to prawda. I od razu drugie pytanie.Czytałam że na początek polecacie miękkie staniki.Mogłybyście polecić jakieś modele odpowiednie dla początkujących,w miarę możliwości dobrze by było jakby mieściły się w 100 zł.Najlepiej tak,żeby było kilka z jednego sklepu.Widziałam na początku linki do sklepów,ale w sumie to dużo tego i za bardzo nawet nie wiem od czego zacząć. I trzecia kwestia.Piszecie o fiszbinach,a ja nawet nie wiem gdzie to jest(wiem,wstyd ![]() Co to znaczy,że wąska czy szeroka fiszbina i jak poznać które dla mnie będą lepsze? |
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli jesteś bardzo szczupła i masz niewielki biust czasem zaniżenie 3,4 cm może wystarczyć. Fiszbina to jest ten drut który okala pierś. Szerokość fiszbin to szerokość U które tworzą (nie wiem czy jasno wytłumaczyłam) Jeśli chodzi o staniki do 100zł to najlepiej Curvy Kate na dopasowanej lub jakieś okazje na allegro czy ebayu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny - wklejam mojego Harry'ego
![]() Ja się w nim dosłownie zakochałam. A co Wy sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Wtajemniczenie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12445911]ojjj kusisz
![]() ![]() ![]() Przyznam, że nie testowałam jeszcze pod białymi bluzkami bo mam go od piątku a byłam na urlopie teraz więc nie było okazji ![]() Zdjęcie z boku będzie ale dzisiaj już chyba nie dam rady bo mi się coś aparat knoci ale postaram się ![]() Co do rozmiarówki to ja niestety mało doświadczona w tych sprawach jestem :/ Mam jeszcze Panache Superbra Sienna ale w rozmiarze 30F bo ten model to podobno małomiseczkowiec. Ja pod biustem mam 70 a w biuście 90/91 i jest ok. EDIT: dodaję zdjęcia z boku. Troche słabo wyszły ale może coś widać. Edytowane przez Iwi82 Czas edycji: 2009-05-24 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() fiszbiny to te druty w staniku, na których trzyma się konstrukcja miski. czy jesteś typem szeroko czy wąsko fiszbinowym możesz się dowiedzieć w jeden sposób - mierząc staniki różnych firm w dobrym rozmiarze - fiszbina nie może nachodzić na pierś, bo to faktycznie może być szkodliwe, jeśli będzie za szeroka - łatwo to poznasz, bo biust nie będzie się za fajnie układał. proste - koniec fiszbiny ma celować w środek pachy. na początek - szerokofiszbinowe tango marki panache, albo harmony, albo też wąskofiżbinowe rio marki freya. może też być w miarę pośrednia portia curvy kate. adresy sklepów i stacjonarnych i internetowych były podawane tu setki razy - rozejrzyj się powodzenia
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Wtajemniczenie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12446287]hmm to chyba powinnam się zmieścić w to 65G
![]() ![]() Ja też lubię pionowe cięcia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o to "ściskanie" to wydaje mi się, że może to być szkodliwe, jeśli ktoś zaniża obwód o więcej niż o kilka cm. Jeśli osoba nie ma do tego nie ma dużo tkanki tłuszczowej, a uciska sobie żebra to już w ogóle ![]() Poza tym wiadomo- co za dużo to niezdrowo i ingerowanie w naturę zawsze jest złe. Zaniżanie obwodu o jakieś 15 cm. nawet przy dużej tkance tłuszczowej jest na pewno niekorzystne dla zdrowia- (tak jak np. majtki ściągające są niezdrowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem niektóre staniki można spokojnie zaniżać nawet o 15cm, pewnie znalazłyby się takie które można o 20cm zaniżyć, na początku wiadomo, że trzeba przedłużki użyć ale po miesiącu noszenia to takiego kostara przy moich 75 spokojnie w 60 bym weszła i nie narzekała
nie sądze też że komuś pasuje sytuacja gdy nie może nabrać głebokiego wdechu, więc nikt nie zaniża aż tak, wszystko zależy od rozciągliwości stanika i budowy danej osoby a to panache cleo o dużomiseczkowce, bo na takie wymiary to chyba 30F powinien być ![]()
Edytowane przez aniolusiek_ Czas edycji: 2009-05-24 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Rozeznanie
|
Wstyd się przyznać,ale nie umiem jeszcze wielocytowania.
Także napiszę po prostu:dzięki dziewczyny za pomoc i odpowiedzi na moje pytania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
w tej sprawie też możemy pomóc
![]() u każdej osoby, którą chcesz zacytować włączasz Wielocytuj (pomiędzy Cytuj a Odpowiedz po prawej stronie) a u ostatniej Cytuj
#437 |
Rozeznanie
|
Cześć, czy może mi któraś z Was powiedzieć czy istnieją staniki z miseczkami na pseudo-piersi, które (jak się patrzy na nie z boku) odstają od ciała ok.1 cm i nie są wcale pełne? Bo ich prawie nie ma.
![]() ![]() ![]() ![]()
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej jak rozejrzysz się za czymś w rozmiarze brytyjskim 60C (lub 65A) albo polskim 60B takie staniki są. ![]() ![]()
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." ![]() Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-05-24 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny,
Ja z zupełnie innej beczki - jak wy kupujecie bluzki koszulowe białe albo sukienki? Ja chciałam sobie kupić coś ładnego na wiosnę/lato i mam poważny problem. Pomijam już fakt, że jak sweterki i bawełniane bluzeczki kupuję to zawsze po zdjęciu są na biuście odkształcone, brzydko rozciągnięte... Mam z tym problem, bo ostatnio przytyłam, a i pewnie migracja do tego doszła... Dramat ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są to ubrania projektowane przez Biuściastą z Lobby, specjalnie dla kobiet, które chca podkreślic biust. Są różne rozmiary ze względu na rozmiar biustu jaki mamy. ![]()
![]() |
#441 |
Rozeznanie
|
Hym, nie mogę tam takiego znaleźć... czy mogłabyś mi wkleić zdjęcie takiego najmniejszego tutaj do wątku?
![]() ![]() ![]() Antii89, weszłam w ten czerwony napis w Twoim podpisie i obliczyłam; wyszło mi 60A (na wydechu pod "biustem" mam 66 cm). Ale nawet na allegro takich nie ma... ![]()
Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty? Ja nie, bo w ogóle nie nosze! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=APKyPYR7jAk ![]() Edytowane przez Kiciunia85 Czas edycji: 2009-05-24 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Wtajemniczenie
|
W rozmiarze 60C są te dwa staniki:
http://www.dopasowana.pl/product-pol...Cleo-5131.html http://www.dopasowana.pl/product-pol...Cleo-5161.html |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A stanik po co nosić? Po pewnym czasie noszenia dobrze dobranego stanika biust migruje, czyli może zrobić się większy (nie zawsze, ale np. u mnie to podziałało). Czasem nie wpływa to na cm, ale chociaż staje się pełniejszy. Poza tym staniki są takie śliczne. ![]()
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." ![]() Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-05-24 o 20:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Rozeznanie
|
Widzę, że za duże.
![]() ![]() ![]()
#445 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale w takich "zwykłych", że tak powiem sklepach nic nie znajdę? 75 g to chyba jeszcze nie dramat? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Wtajemniczenie
|
Ale staniki na zdjęciach nie mają rozmiaru 60C. W końcu firmie nie opłaca się zatrudniać kilkudziesięciu modelek, aby każdy rozmiar zaprezentować. Zatrudnia tylko jedną, czasem kilka, zazwyczaj ze średnim biustem
![]() Edytowane przez agta85 Czas edycji: 2009-05-24 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#447 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym najpierw marudzisz, że taki mały, teraz, że nei chcesz, żeby ci się powiększył... ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
W brytyjskiej 60C jest...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Wtajemniczenie
|
nefretam- dzięki za rady.. mam tylko problem kiedy rozpoznać żerozmiarówka jest polska a kiedy ang?
kupuję ten jeden co mi dałaś napewno ![]() a co z tymi np. http://allegro.pl/item633345406_king...eason_70f.html http://www.dopasowana.pl/product-pol...y-Panache.html http://www.dopasowana.pl/product-pol...urvy-Kate.html to plunge? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.