![]() |
#421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Finanse i rachunkowość
W jakiś sposób przynajmniej mobilizuje do pracy.
Ryzyko inwestowania w akcje przedsiębiorstw notowanych w obrocie giełdowy. A Ty jakiego masz promotora i temat? ![]()
![]() |
#422 | |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
![]() Temat, uwaga! Możliwość pozyskania środków na działalność operacyjną i inwestycyjną przez przedsiębiorstwa działające na rynku usług kosmetycznych ![]()
![]() |
![]() |
#423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#426 |
|
Bardzo prosto, muuuuuuuultum o kapitałach własnych i obcych już napisano
![]() No w części empirycznej co z tego się najbardziej opłaca ![]() ![]() Temat jest w gruncie rzeczy prosty i przyjemny tylko ja nie mam czasu napisać tej pracy, ech ![]()
Blog Edytowane przez kasienka.b Czas edycji: 2012-05-10 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Wtajemniczenie
|
To faktycznie może wydać się proste. I książek jest dość sporo
![]() A na jakiej jesteś specjalizacji? I czym bardziej chciałabyś zajmować się w przyszłości, chemią, czy finansami? Czy jakoś to połączyć? ![]()
![]() |
#428 | |
|
Cytat:
![]() Na przyszłość w kosmetykę idę - w tej chwili i tak w wolnej chwili zajmuję się wizażem i stylizacją paznokci i marzy mi się jakaś w kosmetyce... Abstrakcja to własna marka i SPA no ale wtedy bez FINANSÓW ani rusz ![]()
![]() |
![]() |
#429 |
Wtajemniczenie
|
Też się zastanawiałam nad tą specjalnością, i w tym kierunku chcę iść w przyszłości
![]() Brzmi ciekawie. I w sumie teraz coraz bardziej ośrodki SPA się stają, więc z dobrym pomysłem może się udać ![]()
![]() |
#430 |
Raczkowanie
|
Czesc,dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
Cześć, Dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
A ja dziewczyny chciałabym w tym roku pójść na FiR na UW na wieczorowe/zaoczne ale nie wiem który wydział wybrać czy WZ czy WNE..? Boję się, że na WNE nie dam rady
![]() ![]() (a i jeszcze chciałam zapytać, czy jak skoncze studia licencjackie wieczorowo lub zaocznie to czy to beedzie zaznaczone na dyplomie?) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przynajmniej do tej pory tak było. Może to czasami stanowić istotny problem, gdy się chce pracować na pełen etat. Nie wiem też, czy nasz wydział (Wz) jest łatwiejszy niż (WNE). Myślę, że to też kwestia poszczególnych przedmiotów i prowadzących.. Co do pracy -większość moich znajomych już pracuje i całkiem dobrze zarabiają. Więc myślę, że spokojnie studia na WZecie się nie odbiją negatywnie ![]() Zresztą pierwszy raz w sumie spotykam się z porównaniem WZ i WNE z perspektywy pracy ![]() Edytowane przez dansmapeau Czas edycji: 2012-05-25 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za odp ![]() Coraz bardziej korcą mnie studia zaoczne jednak... wtedy będę mogła pracować wszędzie na pełen etat ![]() A co do porównania WZ z WNE to ja już nie wiem ![]() ![]() ![]() Edytowane przez pingwinek=] Czas edycji: 2012-05-25 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Wtajemniczenie
|
Plan jednak "trochę" się różni. Wieczorowi zaczynają ćwiczenia popołudniu i (przynajmniej na I roku) nie mają wykładów razem z dziennymi. Większość wykładowców jest taka sama, ale wykłady są w innych godzinach. Dla porównania masz tutaj plan dziennych: http://www.wz.uw.edu.pl/panel/plany/...73037bcedb.pdf
i wieczorowych: http://www.wz.uw.edu.pl/panel/plany/...6572929448.pdf Biorąc pod uwagę godziny ćwiczeń i to, że wykłady są nieobowiązkowe (aczkolwiek przydatne) mogłabyś nawet pracować. Może nie na cały etat, ale jednak ![]() Podałam plan na II semestr. Nie wiem jak wieczorowi mieli w I ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Olean Czas edycji: 2012-05-25 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak czy inaczej, mówiłam z perspektywy obecnego IIIroku ![]() Co do pracy to właśnie chodziło mi wyłącznie o pełen etat ![]() ![]() Plotki są wszędzie ![]() Na przykład porównując program - na WNE jest dużo typowo matematycznych przedmiotów, na Wzecie jest z kolei co roku rachunkowość i jakiś przedmiot związany z prawem. Jedynie co mogę stwierdzić na pewno, mamy ładniejszy (bardziej nowoczesny) wydział ![]() Edytowane przez dansmapeau Czas edycji: 2012-05-26 o 10:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
A wiecie jak to teraz jest z tymi dyplomami? Czy będę miała napisane że ukonczyłam studia niestacjonarne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Wtajemniczenie
|
To prawda
![]() ![]() ![]() A co do Finansów, Rachunkowości i Ubezpieczeń to wydaje mi się, że zmiany będą tylko dla przyszłego I roku. Reszta będzie bez zmian. Rachunkowości faktycznie będzie sporo ![]() ![]() Dyplom wydaje mi się, że będzie inny niż na dziennych. Tak mi się przynajmniej obiło o uszy, ale pewna nie jestem
![]() |
#440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do dyplomu to nie wiem, jak jest obecnie. Dowiem się pewnie w lipcu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba zdecyduję się na FRiU zaoczne na WZ ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cenna informacja ![]() ![]() -------------------------- no i właśnie, jak już Wam napisałam, że zdecyduję się na zaoczne to rodzina zaczęła przekonywać mnie do wieczorowych ;/ Edytowane przez pingwinek=] Czas edycji: 2012-05-27 o 19:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Raczkowanie
|
zastanawiam się nad studiowaniem FiR. tylko tak sie zastanawiam, jak to jest później z pracą? wiadomo że o obecnych czasach jest cieżko :/ myślę też o pielęgniarstwie (tak wiem, że to dwa baardoz podobne do siebie kierunki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak to jest z planem na wieczorowym WZ na UW??
Bo na spotkaniu informacyjnym chyba było powiedziane, że zajęcia są tak jak dzienne, a wg planu nie do konca ![]() http://www.wz.uw.edu.pl/panel/plany/...6572929448.pdf czy wg Was bede mogla pracowac chociaz na 1/2 etatu studiujac fir na wz ?? (wieczorowo) a te lektoraty musza byc takie dlugie ![]() Edytowane przez pingwinek=] Czas edycji: 2012-06-05 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem spokojnie będziesz mogla pracować. Nie wiem o jakiej pracy konkretnie mówisz, ale pracodawca wie z czym się wiąże zatrudnienie studenta i grafik może ustawić do Twoich potrzeb.
A lektorat to po prostu 1,5h we wtorki i czwartki. Po prostu dla I roku te dni są przewidzane jako lektoratowe i w ten sposób zaznaczają to na planie. Sama wybierasz grupę (dzień i godzina) poprzez rejestrację przez usosa. Równie dobrze możesz chodzić na angielski na inny wydział, nikt Cię nie wiążę z WZ :P Co do zajęć jak dzienni. Wykłady są raczej o tych samych porach, natomiast ćwiczenia dzienni mają od 8 - 16 czyli wychodzi na to, że wieczorowi mają po nich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki za wytlumaczenie tych lektoratów, na tym planie coś kiepsko to wyjasnili ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
Studiuje ktoś może fir na UEK (Kraków) albo UW?
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.