![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grzybica pochwy
A ja proponuje spróbować półkąpiele z krwawnika (takie ziółko)
![]() pomagają na wszelakie swędzenia, pieczenia, białe upławy,grzybicę.... i łagodzą objawy. stosuje się je 1 raz w tygodniu 100g krwawnika zalac zimną wodą na noc. rano(w dzień) zagrzać (aż zawrze) i dodać do kąpieli. (najlepiej zeby woda zakrywala nerki) siedzieć w tej wodzie 20minut, a pozniej najlepiej posiedziec jakiś czas pod kołderką ziółka te można dostać w sklepie zielarskim, choć ponoć są osoby ktore same zbierają (daleko od dróg i samochodów)i suszą krwawnik. ![]() zycze powodzenia pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czy ktos stosował tabetki dopochwowe bez recepty CALEDULIN ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
ja stosowałam, ale nie na grzybice, natomiast kuzynka stwierdziła ze jej pomogło
![]()
![]() |
#425 |
Raczkowanie
|
czy zawsze podczas grzybicy musza byc obecne wszystkie objawy? czy moga byc same uplawy, i to wtedy jest "lzejszy" przebieg ?.. czemu ta zołza nie ustepuje!!! ;/ ehhh juz nie wiem co robic;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
Ja już też nie mam sił
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny, jakie są KONKRETNIE objawy grzybicy???
Bo ja zaczynam podejrzewać, że jej się ostatnio nabawiłam ![]() Przepraszam, jeśli już było to pytanie, ale do tej pory nigdy w życiu nie miałam żadnej grzybicy ani upławów. Dziękuję z góry za odpowiedzi
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.pfm.pl/u235/navi/199999 niżej znajdziesz info. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
wielkie dzięki natee
Przeczytałam i obawiam się, że to może być jednak grzybica pochwy ![]() Wybieram się do gina
#430 |
Zakorzenienie
|
Dobrze robisz,im szybciej tym lepiej,obyś trafiła do dobrego lekarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
a czy przy grzybicy miesiaczka "wyglada"normalnie?? czy jest to np. ciemno-brazowe plamienie??? aa.... ;/
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#432 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie do mojej stałej pani ginekolog, bo do niej trzeba zapisywać się na kilka tygodni przed, tylko do babeczki, którą poleciły mi koleżanki z pracy Pani ginekolog była bardzo konkretna, obejrzała mnie, zrobiła nawet USG dopochwowe (w cenie wizyty ![]() ![]() Będę się leczyć: - Fruconazole - 2 tabl. w odstępie tygodnia, dla mnie i TŻa - globulki dopochwowe Gynalgin - 10 szt. - Chlorchinaldin - krem do smarowania się dla Pana - Pimafucort - krem do smarowania się dla Pani Kremy mamy stosować przez 7-10 dni. No i 2 tyg.abstynencji ![]() Tylko gdzie ja się do jasnej anielki nabawiłam tego paskudztwa???
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
Fluconazole miałam i bardzo źle sie po nim czułam , Gynalgin jest dobry , mam zapasowe opakowanie w apteczce.
Dobra lekarka z tej babeczki jak Ci zaraz USG zrobiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na ulotce było napisane, że mogą po nim wystąpić nudności, wymioty. Czy o to Ci chodziło? Czy może miałaś poważniejsze objawy? Dziś zamierzam wziąć pierwszą tabletkę. I powiedzieć TŻ, że musi się ze mną leczyć ![]() Pozdrawiam wszystkie walczące z grzybkami
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grzybica pochwy a miesiączka
Dziś powinien mi zacząć się okres.
Leczę grzybicę pochwy m.in. globulkami dopochwowymi. Czy mogę je stosować w trakcie krwawienia? Pozdrawiam
#437 |
Zakorzenienie
|
Nie.Przerywamy kuracje tabletkami dopochwowymi na czas okresu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
Kasik- spokojnie to całkowicie normalne, a tak jak juz napisała natee na czas miesiączki nie można stosować globulek dopochwowych.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
BAN stały
|
![]()
Witam
Mam sklonnosc do nawracajacej grzybicy. Przyjmuja regularnie srodki bakteriobojcze (furagin). Chcialabym sie jakos ustrzec przed ta dolegliwoscia i stosowac profilaktycznie jakies leki. Jakie leki można dostać w aptece bez recepty na grzybicę pochwy? ![]() Chodzi mi tez o srodki doustne zapobiegające nawracajacym grzybicom. Z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam Emilia |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nawracajaca grzybica pochwy :(
Z tego co mi wiadomo furagin działa bardziej na nerki niż na grzybicę pochwy.Napewno musisz przeleczyć siebie i partnera ale grzybica ma to do siebie ze lubi powracać ja stosuję tantum rossa brałam też dopochwowo gynalgin i polseptol.Od 2 lat mam spokój ale co dwa trzy dni nadal uzywam tantum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Przyczajenie
|
Ja nie robiłam nasiadówek zawsze używałam go do irygacji działało o wiele lepiej.Jeśli odczuwasz pieczenie spróbuj wspyć mniej proszku zrobić troszke słabszy roztwór moze wtedy nie bedzie aż tak piekło.Jednak samą grzybicę najlepiej leczyc właśnie globulkami ja stosowałam na przemian gynalgin z polseptolem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
ja jestem własnie po gynalginie, stosuje teraz jogurt naturalny i póki co jest dobrze
![]() tatntum rose kiedys uzywalam jak mnie cos zaswedziało i nie przypominam sobie zeby cokolwiek mnie piekło , a dodam , ze tez mam skłonnosci do zapalen. |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Raczkowanie
|
Droga akryle !
Przede wszystkim należałoby ustalić u Ciebie powód nawracających infekcji!!! Czy byłaś z Twoim pytaniem u ginekologa? Wiem, że w przypadku nagłej, ostrej infekcji pochwy zazwyczaj stosuje się leki doustne typu Orungal, Flukonazol - są to typowe leki stosowane w przypadku różnego rodzaju infekcji grzybiczych. Na rynku jest tego typu leków dużo ( wydawane na receptę ). Jeżeli zaś chodzi o sposoby ustrzeżenia się tej dolegliwości to tak: przede wszystkim zaleca się regularne stosowanie globulek dopochwowych Lactovaginal. Można też zastosować czopki dopochwowe Clotrimazolum - są słabsze i mocniejsze. W przypadku nawracających infekcji należy też jeść jak najmniej słodyczy, zwłaszcza czekolady, natomiast spożywać jak największą ilość jogurtów - najlepiej tych naturalnych. Nie należy również podmywać się perfumowanymi środkami, nie są też wskazane płyny zawierające rumianek! Najlepiej stosować hypoalergiczne, bezzapachowe środki. Co do Furaginum na grzybicę pochwy nie słyszałam - lek ten stosowany jest bardziej w stanach zapalnych pęcherza moczowego. |
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Raczkowanie
|
wymaz z pochwy,posiew i antybiogram
Witam,
od lat wielu mam wieczne upławy, w koncu namówiłam (ja!) lekarza na zrobienie posiewu, mimo ze mi to odradzal,bo i tak nic nie wyjdzie, to sie uparłam i kazalam sobie zrobic. Mam juz wyniki,ale nast. wizyta dopiero w polowie lipca, wiec chcialabym aby Pan Doktor zerknął tutaj fachowym okiem. Cytat:
Panie doktorze, jaka jest Pana opinia o tych wynikach? Wizyte mam w lipcu dopiero,ale jak tylko bede miec jakas grubsza gotówke, to zrezygnuje z tego lekarza i pojde prywatnie. Wizażanki, ktoras z Was miala podobne wyniki i udalo sie z tego wyleczyc? Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
Dot.: wymaz z pochwy,posiew i antybiogram
nikt sie na tym nie zna???
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się (ale tylko wydaje), że napisano "nie stwierdza się wielobakteryjnego zakażenia pochwy", ponieważ z posiewu nie wyrosła duża hodowla tych bakterii. Wiesz, w niewielkich ilościach, to w pochwie mogą znaleźć się różne bakterie niebędące florą fizjologiczną - tak jak napisano: okresowo bytująca. I z taką niewielką ilością niepożądanych bakterii, Twój organizm (te dobre bakterie, środowisko kwaśne pochwy...) powinien sobie poradzić. Ale z wyniku można wyczytać, ze masz drożdżycę pochwy i to trzeba leczyć. Drożdżyca nie leczona, która potrafi ciągnąć się latami, sprzyja powstawaniu infekcji bakteryjnych (stąd może i te bakterie).Te drożdże powodują, że odczuwasz dyskomfort: duże upławy, swędzenie, bóje podbrzusza i ogólne rozdrażnienie. Radzę wybrać się do lekarza wcześniej jeżeli masz taką możliwość. Nie czekać do lipca, ba nie warto się męczyć. Leczenie obejmie Ciebie i Twojego partnera. Powodzenia i pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
ja mialam kiedys podobnie-candida albicans i enterococcus feacalis i wyleczylam sie gyno pevarylem-15 globulek(przeciwgrzybiczy ) i zaraz po skonczeniu bralam gynalgin(przeciwbakteryjn y na enterococcusy).Zreszta ja tez ciagle zmagam sie ze stanami zapalnymi pochwy-doszlo do tego ze z mezem nie mozemy wspolzyc bez prezerwatywy bo ja zaraz mam zapalenia pochwy i pecherza-bardzo rzadko sie to zdarza,ale chyba mam uczulenie na nasienie meza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
dziekuje bardzo za odpowiedz, chba w srode zaciągne debecik i pojde prywatnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
ja tez sie mecze z powracajaca grzybica, zmienilam lekarza i ostatnio nowa gin powiedziala ze zadnych tabletek mi tym razem nie przepisze, zadnymi masciami mam nie smarowac i mam zaczac wszystko od poczatku, bo to moze jakas zewnetrzna przyczyna, ktora i tak bedzie powodowac chorobe mimo wyleczenia
moze zalecenia mojej pani wam pomoga i mam nadzieje ze mi tez ![]() zadnych stringow!, majtki tylko bawelna, zadnych plynow do higieny intymnej, swoj osobny recznik tylko do wycierania muszelki, zmieniac go czesto i pozwolic mu wyschnac by bakterie w wilgotnym srodowisku nie mogly sie mnozyc na potege i pilnowac zeby naszym reczniczkiem nikt sie nie wycieral nalezy tez zadbac o odpowiedni proszek do prania bielizny, zeby byl delikatny bez intesywnego zapachu (osobiscie to przymierzam sie do zakupu plynu do prania cocosal ![]() golenie ![]() ja osobiscie mam podraznienie po piankach tylko cos doleci do blony sluzowej i juz zaczynam czuc dyskomfort wiec odstawiam pianki... przycinam wloski maszynka taka do wlosów (tez nalezy zadbac o czystosc maszynki) i nalezy sie zorientowac czy zwierzaczki w domu sa odrobaczone bo to tez moze byc przyczyna choroby |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.