QLAIRA - wątek zbiorczy - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-16, 08:39   #421
anuteczka
Raczkowanie

Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez szpilcia86 Pokaż wiadomość
Gonia ja mam do Ciebie pytanie albo w ogole do ktorejs z Was, która może mi pomóc... Zostalam jednak przy Yasminelle(mialam zmieniac na qlaire, ale po co skoro wszystko dobrze bylo). Juz ponad rok je biore i przed Sylwestrem postanowiłam 1 raz od kiedy lykam tabletki polaczyc dwa opakowania(krwawienie z odstawienia wypadaloby w Sylwestra i chcialam je przesunac...) Dzis jestem na 15 tabletce 2 opakowania i od 3 juz dni mam plamienia i bole brzucha... Niby nieduze ale sa... Czy to czasem normalne jak sie laczy opakowania? Troche sie wystarszylam, bo nigdy w trakcie brania nie mialam plamien, a tu takie cos.. Poza tym jakos takie dziwne wrazenie mam ze jestem strasznie nabrzmiala... albo przytylam nawet, ale to moze przez to wrazenie nabrzmienia... prosze poradzcie mi, bo nie chce wybierac sie do lekarza.. Bylam miesiac temu i robil mi wszystkie badania.. Tylko te male plamienia i bol brzucha troche niepokojace...
Tak, przy łączniu opakować to normalne . Ja raz też połączyłam, nie pamiętam już czy to było przy Yasminelle czy Cilest. Co prawda nie dostałam okresu tak jak zawsze powinien byc, ale... dostałam tydzień później a po około tygodniu kolejny już z 7dniowej przerwy myślałam, że się zaciukam

anuteczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-16, 08:44   #422
niezniszczalna
Raczkowanie

Hej dziewczyny, ja jestem w połowie 5tego opakowania. Przy pierwszym miałam plamienia, przy kolejnych już nie. Tolerancja jak narazie ok: z cerą nic się nie dzieje, a jak dzieje to na plus, włosy nie wypadają, waga ani drgnie, libido jak wysokie było tak wysokie jest. Jestem bardzo zadowolona
niezniszczalna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-16, 12:40   #423
rodos1
Przyczajenie

Cześć dziewczyny! Dołączam do Was w drugim miesiącu stosowania Qlairy. Zaczęłam ją brać po odstawieniu Yasminu,po którym czułam się tragicznie:tycie(6kg),mdł ości,zmęcznie później bezsenność,KOSZMAR
Na Qlairze czuję się super,nie mam wilczego apetytu,nie mam uczucia ciężkości,cerę mam jak niemowlak,włosy nie wypadają jest ogólnie super. Marwią mnie jednak plamienia:przy pierwszym opakowaniu do 13 tabletki,a teraz nawet od 6... Czy któraś też się męczy z plamieniem?
rodos1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-16, 21:52   #424
szpilcia86
Przyczajenie

Dziekuje Wam dziewczyny Bardzo mnie to uspokoilo Pozdrawiam Moze tez kiedys skusze sie na Qlaire Recepta bez daty lezy i czeka
szpilcia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-18, 12:45   #425
anusiaczekk
Przyczajenie

Dot.: QLAIRA - nowość! czy ktoś zna?

Witajcie Dziewczynki
Czy któraś z Was zmianiała Qlairę na Yaz??
Proszę o informację !!!
Bo mój G. właśnie mi je zminił i chciałabym poznać wasze opinie jeżeli któraś zmianiła już...
Dziękuję
anusiaczekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-19, 07:16   #426
malaOlaa
Raczkowanie

Hej!
Ja zmieniłam z Qlairy na Yaz- niestety te tez nie dopasowły
Zmieniłam z yasminu na qlaire ze wzgledu na zerowe libido- ani qlaira ani yaz tu nie pomogły-natomiast po yaz dodatkowo mam suchość-okropny ból podczas seksu. Teraz ginekolog zmienił mi na Milvane-wczoraj zaczelam brac-ciakawa jestem.

Pozdrawiam
malaOlaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-19, 16:42   #427
aga503
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Hej!
Ja zmieniłam z Qlairy na Yaz- niestety te tez nie dopasowły
Zmieniłam z yasminu na qlaire ze wzgledu na zerowe libido- ani qlaira ani yaz tu nie pomogły-natomiast po yaz dodatkowo mam suchość-okropny ból podczas seksu. Teraz ginekolog zmienił mi na Milvane-wczoraj zaczelam brac-ciakawa jestem.

Pozdrawiam

a jak zaczelas braz YAZ? robilas jakas przerwe?
aga503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-20, 07:24   #428
malaOlaa
Raczkowanie

Skończyłam Qlaire i bez przerwy brałam Yaz
malaOlaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-20, 11:53   #429
ewka1987
Rozeznanie

dziewczyny a jak u was ze sluzem? bo ja zauważylam po 4 miesiącach stosowania tabletek pewna prawidłowośc otóz na tabletkach 10-16 wystepuje u mnie tak jakby sluz "płodny" (wiem że przy tabsach nie ma dni plodnych i nieplodnych ale cóż ja na to poradze że taki sluz u mnie występuje) i jest go naprawdę dużo- czasami muszę aż zmieniać wkładkę w ciągu dnia bo czuję się strasznie "mokra" . w tych tez dniach mam zawsze mały wysyp na twarzy i zastanawiam się czy to normalne.
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-20, 21:55   #430
IceLinka
Przyczajenie

Witam.
Biorę drugie op. Q i wcale nie jest tak kolorowo, straszny ból głowy na początku zawroty, dzwonienie w uszach.Jak wczesniej miesiączka trwala 4-5 dni teraz było prawie10! plamienia, susza wszystko naraz. Całe szczescie ze niebawem mam wizyte u gin. moze cos innego bedzie lepsze.
Na mnie te pigułki nie robią wrazenia.zdecydowani e jestem na nie. Ale to zależy od kobiety przeciez wszystkie jestesmy inne pozdrawiam
Stary 2010-01-21, 07:55   #431
Gonia
Zakorzenienie

ja wziłęłam dzisiaj drugą czerwoną tabletke, po okresie ani śladu, plamien zero....boli mnie tylko brzuch i głowa.....
Cera narazie OK

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 08:34   #432
an2a
Przyczajenie

Dla mnie tez nie okazaly sie rewelacją. Odstawialm tydzien temu po obejrzeniu przez ginekologa wynikow badan. Po odstawieniu mialam takie skoki cisnienia, ze myslalam ze mam zawal! Teraz dopiero czuje jak fatalnie wplywala na moj nastroj, bo już nie czuje wiecznego przygnebienia i nie wkurzam sie tak latwo Dostalam recepte na Cilest ale narazie robie sobie przerwe z tabletkami, po tych mam dosyc

Pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez IceLinka Pokaż wiadomość
Witam.
Biorę drugie op. Q i wcale nie jest tak kolorowo, straszny ból głowy na początku zawroty, dzwonienie w uszach.Jak wczesniej miesiączka trwala 4-5 dni teraz było prawie10! plamienia, susza wszystko naraz. Całe szczescie ze niebawem mam wizyte u gin. moze cos innego bedzie lepsze.
Na mnie te pigułki nie robią wrazenia.zdecydowani e jestem na nie. Ale to zależy od kobiety przeciez wszystkie jestesmy inne pozdrawiam
an2a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 09:03   #433
aniolek8900
Przyczajenie

A ja jestem bardzo zadowolona z Q Na poczatku bóle głowy, które po paru dniach ustąpiły, cera jak najbardziej wporządku i większa ochota na mojego miśka(chociaz nigdy nie była mała)
No ale co racja to racja, nie każdym kobietom te tabletki odpowiadaja. Ja akurat miałam szczescie i wszystko jest super
aniolek8900 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-22, 06:44   #434
Gonia
Zakorzenienie

Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy - pomocy !!!!!

jesetem załamana !!!!!
w nocy obudziło mnie zdrętwienie obu stóp !!!!!!!
teraz tez mam lekko zdrętwiałe łydki

Przeczytałam w ulotce, zeby przy takich objawach natychmiast odstawic Q , bo to moga byc objawy udaru lub zakrzepicy !!!!
Dzisiaj idę wykupic recepte na Yasmin , tylko mam pytanie, jak teraz je brac ??????

Dzisiaj wezme 2 tabletke placebo , czyli kończe Q

Jakby kogos inteersowało to mam na zbyciu opakowanie Q ....

Edytowane przez Gonia
Czas edycji: 2010-01-22 o 07:09
Stary 2010-01-22, 13:37   #435
Villemooo
Przyczajenie

U mnie sprawa wygląda tak:
Dzisiaj biorę 3 tabletkę drugiego opakowania Q. Więc jedno opakowanie mam już za sobą. I jak? Nie jest źle. Nie było plamień, wyskoczyło za to parę zaskórników na pyszczku ^^ , troszkę pobolewały piersi. Przed okresem trochę mdliło, a w czasie jego trwania bolał brzuch (nie więcej niż zawsze) i strasznie głowa przez 2 dni (drugi dzień tabletki placebo i w pierwszym dniu nowego opakowania ból ustąpił). Nie wiem czy ból był spowodowany akurat tymi tabletkami, ale z reguły miewam inne bóle głowy, więc myślałam, że to jednak tabletki są powodem. Miesiączkę dostałam w pierwszym dniu białej tabletki, ale wieczorem po ostatniej czerwonej miałam już lekkie plamienie więc wiedziałam, że się zbliża
Cóż mogę jeszcze powiedzieć... Cena troszkę duża. Już dwa opakowania wykupiłam za 52zł (jedno)! Muszę się rozejrzeć w Poznaniu po aptekach, a nie do pierwszej lepszej
Villemooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-22, 17:43   #436
asiura113
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Villemooo Pokaż wiadomość
Dzisiaj biorę 3 tabletkę drugiego opakowania Q. Więc jedno opakowanie mam już za sobą. I jak? Nie jest źle. Nie było plamień, wyskoczyło za to parę zaskórników na pyszczku ^^ , troszkę pobolewały piersi. Przed okresem trochę mdliło, a w czasie jego trwania bolał brzuch (nie więcej niż zawsze) i strasznie głowa przez 2 dni (drugi dzień tabletki placebo i w pierwszym dniu nowego opakowania ból ustąpił). Nie wiem czy ból był spowodowany akurat tymi tabletkami, ale z reguły miewam inne bóle głowy, więc myślałam, że to jednak tabletki są powodem. Miesiączkę dostałam w pierwszym dniu białej tabletki, ale wieczorem po ostatniej czerwonej miałam już lekkie plamienie więc wiedziałam, że się zbliża
Cóż mogę jeszcze powiedzieć... Cena troszkę duża. Już dwa opakowania wykupiłam za 52zł (jedno)! Muszę się rozejrzeć w Poznaniu po aptekach, a nie do pierwszej lepszej
czytam to forum od dawna. od trzech miesięcy biorę tabletki qlaira i jak narazie jest nieźle. mam pytanko. przeniosłam się do Kędzierzyna Koźla i nie za bardzo mam rozeznanie w cenach. znacie może jakąś konkretna aptekę w której qlaira jest tańsza niż 50zł??? z góry dziękuje z odpowiedź
asiura113 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-22, 19:06   #437
niezniszczalna
Raczkowanie

Cytat:
w superpharm w King Crossie są za 46 zł
Stary 2010-01-23, 17:36   #438
Gonia
Zakorzenienie

dziewczyny, co mam zrobić z tym opaowaniem Q , nie jest juz zafoliowane, więc nie moge oddać do apteki...
Czy na all można sprzedawać tabletki anty ? szkoda mi tych 55 zł , może chociaż by mi sie połowa zwróciła.....

Stary 2010-01-23, 20:29   #439
niezniszczalna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość
dziewczyny, co mam zrobić z tym opaowaniem Q , nie jest juz zafoliowane, więc nie moge oddać do apteki...
Czy na all można sprzedawać tabletki anty ? szkoda mi tych 55 zł , może chociaż by mi sie połowa zwróciła.....
Nie można na allegro/za pośrednictwem internetu sprzedawać leków na receptę; moim zdaniem bez sensu zrobiłaś że kupiłaś opakowanie na zapas: albo się prosi ginekologa o kilka recept na pojedyńcze opakowania(mój bez proszenia tak robi ) albo prosi o odpis w aptece: wiele to ułatwia. Odsprzedawanie takiego leku w PL jest nielegalne
Stary 2010-01-24, 09:41   #440
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezniszczalna Pokaż wiadomość
Nie można na allegro/za pośrednictwem internetu sprzedawać leków na receptę; moim zdaniem bez sensu zrobiłaś że kupiłaś opakowanie na zapas: albo się prosi ginekologa o kilka recept na pojedyńcze opakowania(mój bez proszenia tak robi ) albo prosi o odpis w aptece: wiele to ułatwia. Odsprzedawanie takiego leku w PL jest nielegalne
nie kupiłam na zapas, kupiłam, gdy wzięłam 1 czerwoną tabletkę, więc na sam koniec

Stary 2010-01-25, 06:30   #441
anusiaczekk
Przyczajenie

Witajcie Moje Drogie Forumowiczki Jakiś czas temu zadałam wam pytanko czy, któraś z was miała zmianę z Q na Yaz. Powiem Wam że jak opisujecie mi te swoje dolegliwości z Q to miałam to samo. Ból głowy, taki tempy że można było oszaleć w pewnym momencie do tego, dziwny stan z moimi wnętrznościami, to nie był ból żył tylko jakby sucha substancja chciała przedrzeć się przez moje żyły. Bardzo nieprzyjemne uczucie, do tego mdliło mnie, cera się pogorszyła. Jak nigdy nie miałam z nią problemów, to nagromadziło mi się zaskórników i jakichś "przycisków" które nie wiem skąd się brały. Poszłam, do lekarza jak zobaczył mnie po 3 miesiącach brania Q, powiedział zmieniamy chociaż był bardzo zdziwiony bo niby Q jest najmniej ingerencyjną tabletką. Teraz jestem drugi tydzień na Yaz i wszystko wraca do normy. Chciałam powiedzieć też, że Q zatrzymała we mnie ok. 5 litrów wody i czułam się jak kula. A teraz wody już nie mam i czuje się super. Libido jak najbardziej w porządku co przy Q i zatrzymywaniu wody powodowało we mnie bardzo szybkie gaszenie światła i uciekanie pod kołderkę. Tak to właśnie było Myślę, że jak widzicie podobne objawy to od razu udajcie się do lekarza bo szkoda wciskać w siebie coś co wcale nie poprawia naszego samopoczucia.
Pozdrawiam Was Gorąco

Edytowane przez anusiaczekk
Czas edycji: 2010-01-25 o 06:33
anusiaczekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-25, 09:24   #442
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaczekk Pokaż wiadomość
Witajcie Moje Drogie Forumowiczki Jakiś czas temu zadałam wam pytanko czy, któraś z was miała zmianę z Q na Yaz. Powiem Wam że jak opisujecie mi te swoje dolegliwości z Q to miałam to samo. Ból głowy, taki tempy że można było oszaleć w pewnym momencie do tego, dziwny stan z moimi wnętrznościami, to nie był ból żył tylko jakby sucha substancja chciała przedrzeć się przez moje żyły. Bardzo nieprzyjemne uczucie, do tego mdliło mnie, cera się pogorszyła. Jak nigdy nie miałam z nią problemów, to nagromadziło mi się zaskórników i jakichś "przycisków" które nie wiem skąd się brały. Poszłam, do lekarza jak zobaczył mnie po 3 miesiącach brania Q, powiedział zmieniamy chociaż był bardzo zdziwiony bo niby Q jest najmniej ingerencyjną tabletką. Teraz jestem drugi tydzień na Yaz i wszystko wraca do normy. Chciałam powiedzieć też, że Q zatrzymała we mnie ok. 5 litrów wody i czułam się jak kula. A teraz wody już nie mam i czuje się super. Libido jak najbardziej w porządku co przy Q i zatrzymywaniu wody powodowało we mnie bardzo szybkie gaszenie światła i uciekanie pod kołderkę. Tak to właśnie było Myślę, że jak widzicie podobne objawy to od razu udajcie się do lekarza bo szkoda wciskać w siebie coś co wcale nie poprawia naszego samopoczucia.
Pozdrawiam Was Gorąco
ja robiłam zmiane z Q na Yasmin , a to prawie to samo co Yaz ...
i faktycznie wziełam tylko 1 op. Q, które na koniec spowodowało , że sie niexle przestarszyłam, tez wydawało mi sie, ze jakas taka bardziej napęczniała byłam i jesć mi sie bardziej chciało, od soboty znów biore Yasmin i czuje sie o wiele lepiej

Stary 2010-01-26, 11:22   #443
asiura113
Przyczajenie

hejka ja biorę te tabletki od trzech miesięcy. przedtem brałam Nowynet ale musiałam zmienić. Przy pierwszym opakowaniu Qlairy dostałam okres przy 22 tabletce. Był bardzo ale to bardzo bolesny. następny dostałam przy 18tej tabletce a kolejny przy 15tej. tak samo bolesne jak ten pierwszy. w dodatku trwały one po 7 dni. najgorsze jest to że zanim zaczęłam brać tabletki miałam PSM. przy Novynet to zanikło ale przy Qlaira pojawiło się znowu. napięcie, nerwy, zwiększony apetyt to bywa uciążliwe. dodam że poza tym nie mam żadnych innych kłopotów np z cerą, zatrzymywaniem się wody itp
Stary 2010-01-26, 15:17   #444
ojejka89
Zadomowienie

jesli przy czwartym opakowaniu Q znowu dostaniesz okres na tabletkach aktywnych- musisz zmienic tabletki...
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 17:56   #445
asiura113
Przyczajenie

niestety kolejne tabletki które mi nie pasują ;( w następnym tygodniu mam wizytę u ginekologa i pewnie zadecyduje o zmianie.
Stary 2010-01-27, 09:34   #446
Bejjka
Zakorzenienie

Witajcie
po trzech latach przerwy postanowiłam wrocić do pigułek inne formy antykoncepcji to jakaś katorga poza tym mam problem z wchłanianiem się żelaza i mam znaczny niedobór przez bardzo obfite miesiączki i lekarz (nie ginekolog) zasugerował mi powrot do antykoncepcji by je zmniejszyć

dostałam receptę na Q i niedługo ruszam z koksem

wcześniej bralam yasmin, czułam się dobrze, ale trochę przytyłam

Cytat:
Cena troszkę duża. Już dwa opakowania wykupiłam za 52zł (jedno)! Muszę się rozejrzeć w Poznaniu po aptekach, a nie do pierwszej lepszej
ja na górczynie kupiłam za 54 jak coś znajdziesz taniej to daj znać.....

Edytowane przez Bejjka
Czas edycji: 2010-01-27 o 09:46
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 10:48   #447
niezniszczalna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bejjka Pokaż wiadomość
Witajcie
po trzech latach przerwy postanowiłam wrocić do pigułek inne formy antykoncepcji to jakaś katorga poza tym mam problem z wchłanianiem się żelaza i mam znaczny niedobór przez bardzo obfite miesiączki i lekarz (nie ginekolog) zasugerował mi powrot do antykoncepcji by je zmniejszyć

dostałam receptę na Q i niedługo ruszam z koksem

wcześniej bralam yasmin, czułam się dobrze, ale trochę przytyłam

ja na górczynie kupiłam za 54 jak coś znajdziesz taniej to daj znać.....
ja po yasmin i yasminelle przytylam 13 kg, jak odstawilam, wszystko samo zeszlo w 3 msc;P
qlaira w Pzn jest za 46 zl w King Crossie w Superpharm

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 14:52   #448
kanadyjka7
Przyczajenie

3 opakowanie - krwawienie od 16 tabletki... Kiedyś już tak miałam w trakcie brania cilestu (z 7 lat temu) i wtedy zdecydowanie za długo się męczyłam. Idę we wtorek do lekarza i dołączam jednocześnie do grona tych, którym te tabletki nie podeszły.
kanadyjka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 15:00   #449
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezniszczalna Pokaż wiadomość
ja po yasmin i yasminelle przytylam 13 kg, jak odstawilam, wszystko samo zeszlo w 3 msc;P
qlaira w Pzn jest za 46 zl w King Crossie w Superpharm
dzięki
a jak dlugo bierzesz Q? ja zacznę za jakieś 2 tygodnie, bo wtedy powinnam dostać @

Dziewczyny, wciąż nie mogę znaleść*informacji o tym, że biorąc Q można przesunąć termin miesiączki
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 15:00   #450
anuteczka
Raczkowanie

To w końcu ja napiszę coś od siebie
Kończe pierwsze opakowanie, wczoraj brałam drugą czerwona tabletkę.
Ale od początku.
Po przejściu z cilestu na Q okres wystąpił tak jak powinien (z jedno dniowym opóźnieniem), trwał właściwie 3 dni (zawsze miałam 5), później do 10 tabletki miałam plamienie delikatne. Potem wszytsko ok, żadnych pryszczy, zmian nastroju, poczucia ciężkości! NIC . Czułam się lekko, jakbym w wogóle nie brała tabletek . Wczoraj wzięłam drugą czerwoną tabletkę i przepisowo dostałam okres, w nocy lub nad ranem . Jest na razie bardzo skąpy i mam nadzieje, że taki pozostanie.
Na razie jestem zadowolona, mam nadzieje, że nic się nie wydarzy

anuteczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości