|
Notka |
|
Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum
Cytat:
![]()
![]() |
#422 | |
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
Mam nadzieję, że tym razem zdążę ![]()
![]() |
#423 |
BAN stały
|
Najlepiej zamówić dla siebie 200 sztuk - tak jak ja i problem z głowy
![]() PS. Cbr dostałaś już paczuchę? |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
never say no to panda
|
Kasiu - nie, jeszcze nie
![]()
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnei dlatego zależało mi na organizacji rzutu, sama dla siebie zamawiam ok 80, moja współlokatorka zamawia 50 więc już sie robi dużo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
A co z zamówieniami samych próbek? Jakieś sugestie, pomysły?
Jeśli tak to też chyba jakieś minimalne zamówienie 40-50próbek? Stworzę i podwieszę dziś wątek z zasadami, terminami zakupów atomizerowych, aby zniecierpliwione dziewczyny wiedziały na czym stoją. Wrzucę tutaj jednak wcześniej i poproszę o ocenę. Zakupy atomizerów – terminy, zasady. Ze względu na duże zapotrzebowanie, terminy kolejnych zamówień to: 16.01(sobota) - (Agnieszka32) - rzut na max. 350 atomizerów 25.01 (poniedziałek) – (cbr) 8.02 (poniedziałek) – (joann_eve) - rzut na max. 350 atomizerów 22.02 (poniedziałek) - Potem, jeśli popyt się zmniejszy, rzuty będą odbywały się co 3 tygodnie: 15.03 (poniedziałek) 5.04 (poniedziałek) Nie wyklucza to jednak rzutów dodatkowych, których pojawienie się będzie uzgadniane w wątku Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum. Terminy rzutów będą ogłaszane w tym wątku. Terminy są ogłoszone z wyprzedzeniem, proszę więc przemyśleć liczbę zamawianych atomizerów, tak aby starczyła ona na chociaż miesiąc czy dwa. Organizatorki nie przyjmują wcześniej zapisów, nie przyjmują zamówień na PW. W momencie otwarcia wątku, rozpoczyna się rzut. Wszelkie wcześniejsze zapisy i zamówienia przez PW będą ignorowane. Ważne: - Naszym celem jest stworzenie Listy Stałych, doświadczonych Organizatorek zakupów atomizerowych. (chętne mogą się zgłaszać w wątku Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum). Jako że niewiele osób ma doświadczenie w zakupach atomizerów, nowo dopuszczone Organizatorki będą obowiązywały limity, pierwsze zamówienie nie może być większe niż 300-350 szklanych atomizerów. - Minimalne zamówienie uczestnika zakupów to 30 szklanych atomizerów. W przypadku osób zainteresowanych zakupem samych próbek czy penów: Same próbki - zamówienie minimum 40-50szt. Same peny - zamówienie minimum 30szt. Limit osób zamawiających same próbki czy peny w rzucie: max 2 osoby. Szablon do pierwszego postu nowo zakładanego wątku atomizerowego: 1. limit atomizerów na rzut: 2. minimalne zamówienie szklanych atomizerów na osobę: 30szt 3. max. termin zapisów: 4.termin zbierania wpłat: 5. orientacyjny termin wysyłki: 6. ceny atomizerów: 5ml - 1,76zł 9ml, 12ml - 1,88zł 10ml - 2zł 22ml - 2,37zł 33ml - 2,81zł 53ml - 2,74zł pen plastikowy 5ml - 1,60zł próbki szklane ok. 1,5ml - 0,31zł 7. koszty przesyłki: 8. lista chętnych: (tutaj też będzie zamieszczane rozliczenie) Szablon wpisu(postu) uczestnika zgłaszającego się do zakupów: 5ml – (ilość) - kwota 9ml – (ilość) - kwota 12ml – (ilość) - kwota 10ml - (ilość) - kwota 22ml - (ilość) - kwota 33ml - (ilość) - kwota 53ml - (ilość) - kwota pen plastikowy 5ml - (ilość) - kwota próbki szklane ok. 1,5ml – (ilość) - kwota Łącznie atomizerów szklanych: x + próbek x + penów x = y zł + z zł za przesyłkę Przypominam: Minimalne zamówienie uczestnika zakupów to 30 szklanych atomizerów. Podajemy tylko te atomizery które zamawiamy, jeśli nie zamawiamy którejś pojemności, nie podajemy ich w liście. Na końcu postu podajemy łączną ilość zamawianych szklanych atomizerów, obok wpisujemy próbki i plastikowe peny, łączną kwotę zamówienia i kwotę jaką wliczamy za przesyłkę. Tak napisany post pozwoli łatwo zliczyć ile uzbierano już atomizerów, szybciej wyłapać czy nie przekroczono limitu, łatwiej sprawdzić błędy w wyliczeniach. Proszę rzucić okiem, jakieś propozycje, sugestie? Pewnie o czymś zapomniałam, na pewno coś niezrozumiale napisałam.
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2010-01-15 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
uściślijmy: czy będzie obowiązywał limit na plastikowe peny? też 30szt.?
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co z osobami które chcą zamawiać same próbki - jakieś propozycje?
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
może można pozwolić takim osobym zamówić, ale niech to będą po 2 osoby na rzut nie więcej
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A same peny chyba już nie?
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
no ale właśnie mi chodziło o same peny, bo to są 5-tki i schodzą najszybciej, a szklane 10-tki i 20-tki zalegają u mnie najdłużej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Poczekajmy na sugestie organizatorek.
Wiem że u Gwai było narzucone kiedyś minimum szklanych i to aby brać te szklane szczególnie bo te są liczone przez hurtownie, a te plastikowe i próbki są dodatkowo. Same próbki - zamówienie minimum 40-50szt. Same peny - zamówienie minimum 30szt. Z tym że priorytetem są atomizery szklane, więc osób zamawiających same peny czy próbki nie powinno być więcej niż 2 w rzucie? Ma to sens? Inaczej czasem może być ciężko uzbierać 300 szklanych, które są potrzebne do realizacji zamówienia przez hurtownie, mając chętnych na 200 plastików czy próbek.
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2010-01-14 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#435 | ||
never say no to panda
|
Cytat:
Cytat:
ale powiem szczerze, że nie wiem, czemu taka ekscytacja tymi próbeczkami tutaj tańsze (o 6gr na sztuce) są fiolki z allegro, o wiele łatwiej do tych allegrowych zatyczkę założyć (w ostatnim albo przedostatnim rzucie dostałam info, że strasznie ciężko dopasować w gwaikowych fiolkach zatyczkę do szkła), a poza tym allegrowe są szczelne (natomiast prawie wszystkie gwaikowe, które miałam w pudle próbek, po dłuższym czasie wyciekły, bo od strony takiego plastikowego bździąga na koreczku, koreczek ów odstaje od krawędzi fiolki i przez to fiolka jest nie do końca szczelna (żeby nie było - kilka próbeczek się ostało nietkniętych, to fakt)
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-01-14 o 12:04 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
never say no to panda
|
wiesz, to moje subiektywne zdanie, najlepiej będzie samemu wypróbować (bo innej osobie mogą sie np. te allegrowe nie podobać
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba idealnych nie ma ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnosnie fiolek-kupowalam na All i osobno byly pakowane fiolki oraz zatyczki,bywalo tez tak,ze od razu byly polaczone ze soba i kwestia przeciekania byla rozna.Nie ma na to reguly-mam probki w fiolkach od Gwai i nic sie z nimi nie dzieje,w allegrowych zakupach tez zdarzaja sie przeciekajace fiolki... Najciekawsze fiolki mialam ze sklepu,ktory sprzedaje wszelkie akcesoria do laboratorium-byly zakrecane ale niestety od dluzszego czasu nie maja juz tych fiolek ![]() Dobra jakosc fiolek z All mam zawsze od Emigi/Ozdoby1;Dominkana i Anmar. Zreszta odnosnie przeciekania byly glosy zadowolonych z nowych atomkow 5-tek-choc nie wszyscy ale tez i spotkalam sie z osobami,ktore narzekaly na stożkowe 5-tki....Wiadomo,ze mozna trafic na rozne egzemplarze,czasami tez nie zawsze dobrze sie dokreci.Mialam okazje wyrzucic kilka atomkow bo byl krzywo zrobiony gwint.... Jednak w moim mniemaniu drobne niedogodnosci nie przeszkadzaja mi w uzywaniu Gwaikowych atomizerow ![]()
![]() |
#440 | |
never say no to panda
|
Cytat:
no... może nie za bardzo lubię 20tki, bo się je ciężko pakuje do koperty i zawsze boję się, że po drodze poczta je pogruchocze i jeszcze 5ml i 12ml - za nierówne wykonanie, ale to już takie moje wybrzydzanie przy odlewkowaniu ![]() ogółem - mucha nie siada
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
BAN stały
|
W ogóle dziewczyny zauważyłam ostatnio, że na atomizery są chętne osoby mające np. 5 wiadomości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Ewas1 Czas edycji: 2010-01-14 o 14:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się że osoby które wpadają tutaj, mając 5 postów, chcą atomizery na użytek własny, nie wymiankowy czy flaszkowo rozbiórkowy.
Jeśli widzicie potrzebę ograniczeń, że w zakupach atomizerów mogą uczestniczyć użytkowniczki, z powiedzmy 100 postami i stażem dłuższym niż 4 miesiące, to ja jestem za. Organizować rzuty atomizerowe będą na pewno osoby które mają doświadczenie. Nadal szukamy chętnych na stałe organizatorki. Wątek podwieszę już jutro, bo treść jeszcze nie ustalona, a ja już niedługo wychodzę z pracy.
![]() |
#445 |
Zona najukochanszego Meza
|
Powiem tak ja planowalam udzial bo tez chcialam kiedys cos rozebrac. Nie mam zbyt wiele postow albo stazu ale mam za soba udzial w kilku zakupach wspolnych i chyba dalam sie poznac jak ktos wiarygodny mam nadzieje
![]() Ilosc postow nie wiem czy jest dobrym kryterium - moge codziennie po kilka razy pisac co dzisiaj jem na obiad czy czym pachne - by nabijac posty - ja tego nie robie. Co do czasu bycia na forum mozna sie zalogowac i nic nie pisac po pol roku. Of course dostosuje sie do zasad ustalonych przez wszystkich ale chcialam tez zwrocic Wasza uwage na minusy powyzszych rozwiazan. Milego wieczoru, G. |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zadomowienie
|
Z góry przepraszam za lenistwo, nie uczestniczyłam w czytaniu wątku od początku.
Mam pytanie, czy będzie założony jakiś wątek w którym będzie można dawać propozycje rozbiórki flakonu? Albo pytać o to, czy ktoś planuje zakupy Demeter, Lucky, etc? Pozdrawiam.
#447 |
Zadomowienie
|
Dyskusje, widzę, w toku.
I jeszcze 3 grosze chciałam dorzucić. Jak ktoś planuje w najbliższym czesie zamówić jakąś dużą liczbę atomizerków (jak słyszę 60, 80, 100) to moze powinien pomysleć nad zorganizowaniem własnego rzutu, jednorazowego nawet. Są to zazwyczaj doświadczone organizatorki organizujące dużo flaszek. Potrzebują tych atomizerków. Więc co stoi na przeszkodzie? A tu tym czasem brak chętnych organizatorek, jak widze. No i, według mnie, trzeba koniecznie na razie zagęścić te rzuty. To żeden problem że nowy wątek się otwiera gdy jeszcze działa drugi. Chodzi o nienakładanie się samych terminów zbiórek chętnych. Nawet juz mógłby iść następny. Przecież o to chodzi, żeby zaprowadzić płynnośc atomkową. A tu wielu osobom spędza ten temat aktualnie sen z powiek. Nie moze tak być że rzut rozchodzi się w 15 minut. Są osoby, które nie chcą być stałymi organizatorkami, ale teraz by chętnie trzasnęły rzucik, bo same są w potrzebie atomkowej. Uważam, że mogłyby to zrobić. W sprawie zamawiających same próbki to żaden problem. Niech nie zamawia atomów na siłę. I tak nie chodzi tu przecież o zebranie odpowiedniej ilości, bo to i tak sie zbierze. No i ten limit 300 atomów da się odrobinke przesunąć. Jakby było np. 280 atomów i 100 próbek, to takie zamówienie tez przejdzie w hurtowni. Ale minimalna ilośc próbek zamówionych przez jedną osobę 40 sztuk jest oczywiście ok. A propos próbek to ja też nie uważam żeby były super. Osobiście używam innych. Plastikowych, laboratoryjnych, takich z fioletowym korkiem (zapewne wiele takie ma jako pochodzące ode mnie, z wymian próbkowych ze mna, z wymian wymian, z wymian wymian wymian (nie mylić z wymionami ![]() ![]()
![]() |
#448 |
Zadomowienie
|
Z atomkami jest tragedia - na ostatni rzut zapisy twały od chwili wpisania się pierwszej osoby - 14 minut. Dlatego chciałabym zorganizować najbliższe zakupy - na już, w których kupowałabym na własny użytek 70-100 atomków (pod wpływem tego, co się dzieje teraz, raczej 100;-)
Niniejszym zgłaszam się na organizatorkę. Nie wiem, czy będę mogła zorganizować więcej zakupów niż te jedne, z uwagi na to, że na wizażu bywam zrywami - jestem przez 3 miesiące, a potem nie ma mnie przez drugie tyle. Ale na pewno te najbliższe zrobiłabym najrzetelniej, jak potrafię. ![]() edit: tak się przejęłam, że zapomniałam podziękować gwai za interwencję ![]()
![]() Edytowane przez Agnieszka32 Czas edycji: 2010-01-14 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
never say no to panda
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
Gwai pisałam do Ciebie PW, na poprzednie PW odpowiedź niby dostałam ale tak jakby bez treści
czekam już tylko na przelew od jednej osoby, został dzisiaj wysłany więc jutro powinien być, czy mogłabyś mi pomóc jutro złozyć zamówienie? co mam Ci dostarczyć? już dostaję PW żeby przy kolejnym rzucie pamiętać o pewnych osobach bo one są chetne i żeby je powiadomić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.