Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-07, 13:25   #421
asia0287
Przyczajenie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)

Małogosiu napisz jaką miałaś orkiestre i czy sie sprawdzili. Pozdrawiam
asia0287 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 13:39   #422
Pastelaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oshinek Pokaż wiadomość
Pastelko to chodzi o HD - za kilka lat te wszystkie płyty DVD będzie można wrzucić do kosza, tak jak kwadratowe TV i nie będzie można odtworzyc sobie swojego ślubu. Taka kolej rzeczy.
A cena 2100 to nie jest tak drogo, wiem że niektórzy płacą 2,5-3 tysiące za HD
Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
moj maz kategorycznie zażadal opcji HD. Za kilka lat wszystko inne bedzie przestarzale i naprawde jest duzy sens zrobienia tego HD, jak sie ma zamiar ogladac swoj film za kilka lat....
to tak jak z kaseta video... kiedys szal, a teraz kto to oglada
my doplacalismy 500 za opcje HD
Aha,dzięki za wyjaśnienie.....widzicie żonki jak się tu przydajecie na forum

Cytat:
Napisane przez tadorotkatamalusia Pokaż wiadomość
Absolutnie długość pazurków nie jest kłopotliwa (zależy gdzie chcesz go wkładać ) to tylko takie wrażenie, ale są bardzo wygodne.
No i każdy na nie patrzy...
Bez obrazy ale jakieś takie kiczowate te pazury, za bardzo "naciapane"... to tylko moje zdanie hehee

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
heja

dziewczynki powiedzcie mi coś na temat jakiś komisów z sukniami ślubnymi, mamy coś takiego w lublinie? i czy w ogóle coś fajnego można tam znaleźć? wybieram się w przyszłym tygodniu na takie małe rozeznanie co i jak i nie wiem nawet gdzie uderzać chcę najpierw zobaczyć co tam w komisach słychać zanim zacznę salony zwiedzać
Podłączam się pod pytanie, też najpierw tak z ciekawości chciałabym popatrzeć co tam w komisach jest. Ale słyszałam nieciekawe opinie o tych sukniach, prawda to ? Chociaż 3 lata temu koleżanki siostra wypożyczała i nie powiedziałabym, że jest z komisu. Jak się dowiedziałam to zrobiłam oczy bo suknia była naprawdę ładna i nieznoszona.

Cytat:
Napisane przez ewelinaaa Pokaż wiadomość
Co prawda nie jestem Pasetela ale wydaje mi się że chodziło o te małe gazetki "przyślij przepis" czy jakoś tak
Dokładnie tak

Małgoś i Clovera czekamy na relacje i fotki !!! Jeszcze raz wszystkiego najlepszego !!!

Edytowane przez Pastelaa
Czas edycji: 2009-09-07 o 13:41
Pastelaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 15:16   #423
bernadeta85
Rozeznanie

W oczekiwaniu na relację naszych dziewczynek... to ja się może wykażę... dzisiaj byliśmy w salonach sukien ślubnych i mam kompletny mętlik w głowie... wszyscy tylko mówią przy każdej sukience że pięknie, ślicznie, cudownie i w końcu ja sama nie wiem co wybrać... no dobra zaczniemy od początku
1. Salon Alkyone na fabrycznej w internecie spodobały mi się sukienki ale jak dotarliśmy na miejsce okazało się że nie ma juz nic ciekawego wszystko wyprzedane mierzyłam tylko jedną sukienkę o wdzięcznej nazwie .... "Calineczka". Pani bardzo miła, uprzejma zapraszała dopiero na listopad bo będzie nowa kolekcja...
2. Zupełnie nieplanowany salon też na fabrycznej na samym końcu tych pawilonów ale nie pamiętam nazwy bo to był zupełny spontan.... pani też bardzo miła zaczęła doradzać co i jak przymierzyłam chyba 8 sukien ale w żadne sie nie zakochałam.... też same wyprzedaże nowa kolekcja ok 20 października...
3. Giselle - fabryczna - wspaniała sprzedawczyni widać, że lubi swoją pracę przymierzyłam 4 sukienki w tym Serenadę Emmi Mariage mojemu tż aż dech zaparło ale mama zaczęła że nie pasuje i wogóle ale przyznaję że suknia piękna...
4. Pojechaliśmy do Mona Lisa zmierzyć moją wybraną Sweetheart 5884 i chyba to jest to sukienka idealna jak dla mnie. Przymierzyłam chyba jeszcze ze 4 inne ale nie zachwyciły mnie aż tak żeby zapisywać które to... dziewczyna tez bardzo przyjemna, doradza pomoże we wszystkim...
5. dalej przeszlismy do Reginy i tutaj spotkał mnie zawód ponieważ w czwartek umawiałam się na godzinę i pytałam czy będzie suknia agnes 4764 i miała być a dzisiaj się okazało że nie ma jest na wypożyczeniu..... no ale przymierzyłam kilka sukni atelier diagonal i czarnym koniem w wyścigu o suknię dla mnie okazała się suknia AD model 1829 w kolorze naturalna biel (jeśli zdecyduję sie na nią do końca tygodnia to mam ja za 2500+welon z hiszpańskiej koronki długi) i w końcu sama nie wiem czy szyć suknię czy lepiej kupić....
no to na tyle mojej opowieści....podsumowując dzień spędziliśmy miło na salonach moja mama przypłaciła tylko ta wyprawę bólem głowy...

Dodam jeszcze że w żadnej sukni panie nie mogły mnie dopiąć do końca a biustu wcale nie mam takiego dużego bo noszę 75E ... dodaję zdjecia z ukrycia sukni Sweetheart 5884 i AD 1829 tylko nie znalazłam w kolorze naturalnej bieli....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1829.jpg (14,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1829_1.jpg (14,0 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1829_2.jpg (12,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00200.jpg (155,7 KB, 120 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00204.jpg (157,5 KB, 112 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00205.jpg (152,8 KB, 92 załadowań)

http://s10.suwaczek.com/20100410650113.png

Edytowane przez bernadeta85
Czas edycji: 2009-09-07 o 15:28
bernadeta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 15:24   #424
blondynka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiniaa1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was pewną sprawę, mam nadzieję że coś mi podsuniecie, a mianowicie:
poszukujęnamiarów na dobrego kamerzystę z 3 kamerami?? (w sensie żeby z jednej firmy)
I jakąś orkiestrę, dobrą najlepiej taką ok. 2000tys., a jak wiecie że da się wynegocjować taniej to też dajcie cynk;P I żeby gdzieś dało się obejrzeć filmik jak grają??
Bo poszukujemy na studnióweczkę. I jest nas mało, tak więc tniemy po kosztach, a przynajmniej gorączkowo się staramy.
orkiestrę dobrą za mniej niż 2 tys...ja nie znam
kamerzystę może podsunę

Cytat:
Napisane przez pszczolaola Pokaż wiadomość
Małgosiu i Clovera! Pogoda pięknie na po południe Wam się poprawiła! Mam nadzieje, że wszystko pięknie się udało!!!

Laseczki, a ja mam pytanie! Gdzie w lublinie jest fajny wybór kamizelek do garnituru ślubnego, bo wszędzie gdzie trafiam to albo nie ma albo słaby wybór wzorów
dużo kamizelek było w olimpie we wszystkich sklepach z gajerkami ale w sumie jest ok. 10 wzorów w ecru i bieli / bieli ze srebrem
http://s5.suwaczek.com/200901024031.png
blondynka77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 15:27   #425
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernadeta85 Pokaż wiadomość
W oczekiwaniu na relację naszych dziewczynek... to ja się może wykażę... dzisiaj byliśmy w salonach sukien ślubnych i mam kompletny mętlik w głowie... wszyscy tylko mówią przy każdej sukience że pięknie, ślicznie, cudownie i w końcu ja sama nie wiem co wybrać... no dobra zaczniemy od początku
1. Salon Alkyone na fabrycznej w internecie spodobały mi się sukienki ale jak dotarliśmy na miejsce okazało się że nie ma juz nic ciekawego wszystko wyprzedane mierzyłam tylko jedną sukienkę o wdzięcznej nazwie .... "Calineczka". Pani bardzo miła, uprzejma zapraszała dopiero na listopad bo będzie nowa kolekcja...
2. Zupełnie nieplanowany salon też na fabrycznej na samym końcu tych pawilonów ale nie pamiętam nazwy bo to był zupełny spontan.... pani też bardzo miła zaczęła doradzać co i jak przymierzyłam chyba 8 sukien ale w żadne sie nie zakochałam.... też same wyprzedaże nowa kolekcja ok 20 października...
3. Giselle - fabryczna - wspaniała sprzedawczyni widać, że lubi swoją pracę przymierzyłam 4 sukienki w tym Serenadę Emmi Mariage mojemu tż aż dech zaparło ale mama zaczęła że nie pasuje i wogóle ale przyznaję że suknia piękna...
4. Pojechaliśmy do Mona Lisa zmierzyć moją wybraną 5884 i chyba to jest to sukienka idealna jak dla mnie. Przymierzyłam chyba jeszcze ze 4 inne ale nie zachwyciły mnie aż tak żeby zapisywać które to... dziewczyna tez bardzo przyjemna, doradza pomoże we wszystkim...
5. dalej przeszlismy do Reginy i tutaj spotkał mnie zawód ponieważ w czwartek umawiałam się na godzinę i pytałam czy będzie suknia agnes 4764 i miała być a dzisiaj się okazało że nie ma jest na wypożyczeniu..... no ale przymierzyłam kilka sukni atelier diagonal i czarnym koniem w wyścigu o suknię dla mnie okazała się suknia AD model 1829 w kolorze naturalna biel (jeśli zdecyduję sie na nią do końca tygodnia to mam ja za 2500+welon z hiszpańskiej koronki długi) i w końcu sama nie wiem czy szyć suknię czy lepiej kupić....
no to na tyle mojej opowieści....podsumowując dzień spędziliśmy miło na salonach moja mama przypłaciła tylko ta wyprawę bólem głowy...
nieźle, to się namierzyłaś...
ja bym nie miała tyle cierpliwości i chęci.
co prawda idę jutro, ale sukienek, które chcę przymierzyć jest 4 i dwie z nich tylko dlatego, żeby sprawdzić czy w jakimś innym, niż upatrzonym przeze mnie modelu będzie mi dobrze
i tak się zmuszam na nawiedzanie salonów, bo zupełnie nie mam na to chęci i na samą myśl mi się nie chce i
więc tym bardziej podziwiam Ciebie i Twój zapał
i to, że gwiżdżesz na przesądy (żeby tż nie widział sukni)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2009-09-07 o 15:34
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 15:44   #426
kamab22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Clovera Pokaż wiadomość
Dziękuję wam kochane za te wszystkie życzenia!!! Relację zdam później jak będę miała więcej czasu. Na zachętę napiszę wam tylko, że zaliczyłam chyba wszystkie możliwe wpadki :P , ale i tak było super!!!
Nie trzymaj nas zbyt długo w niepewności

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ja również dziękuje za życzenia
Jak pięknie słonko zaczeło świecić jak ślubowaliśmy, prosto z witraży na nasze twarze.... eh było superr!!!

Clovera opowiedz jakie to wpadki bo ja to miałam mnóstwo heheh ale kto by się tam tym przejmował ważne że zabawa była przednia i nie mogę stać na stopach bo mam podparzane od plosów i tańców

W sobotę koniec imprezy o 5, o 6 rano leżałam w łóżeczku dopiero , o 10-30 wtaliśmy i juz o 14 byliśmy na poprawinach no i powrót dzis o 1 w nocy, heheh nasi znajomi dali czadu a orkietra to już wogóle jestem bardzo zadowolona z zespołu

Uciekam , obszerna relacja będzie bo tyle rzeczy się działo dziś mykam posprzątać ii poprawka jeszcze jedna dziś będzie
Małgoś jak żałuje ze nie mogłam być na Twoim ślubie ale nie miałam z kim młodego zostawić. Czekam na relacje, zapowiada się interesująco...

Maggie jak po odwiedzinach w salonach z sukniami? Opowiadaj bo ciekawa jestem..

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Bernadetko wg mnie ślicznie Ci w tej sukni, talia b. ładnie wyeksponowana, dekolt masz cudny tylko ze mi się jakoś te ramiączka nie podobają, ale to oczywiście moje, skromne zdanie

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
nieźle, to się namierzyłaś...
ja bym nie miała tyle cierpliwości i chęci.
co prawda idę jutro, ale sukienek, które chcę przymierzyć jest 4 i dwie z nich tylko dlatego, żeby sprawdzić czy w jakimś innym, niż upatrzonym przeze mnie modelu będzie mi dobrze
i tak się zmuszam na nawiedzanie salonów, bo zupełnie nie mam na to chęci i na samą myśl mi się nie chce i
więc tym bardziej podziwiam Ciebie i Twój zapał
i to, że gwiżdżesz na przesądy (żeby tż nie widział sukni)
O a Ty Maggie dopiero jutro, a mi się coś ubzdurało ze Ty dziś szalejesz po salonach, heheh...
kamab22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 15:58   #427
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
4. Pojechaliśmy do Mona Lisa zmierzyć moją wybraną Sweetheart 5884 i chyba to jest to sukienka idealna jak dla mnie. Przymierzyłam chyba jeszcze ze 4 inne ale nie zachwyciły mnie aż tak żeby zapisywać które to... dziewczyna tez bardzo przyjemna, doradza pomoże we wszystkim...

Dodam jeszcze że w żadnej sukni panie nie mogły mnie dopiąć do końca a biustu wcale nie mam takiego dużego bo noszę 75E ... dodaję zdjecia z ukrycia sukni Sweetheart 5884 i AD 1829 tylko nie znalazłam w kolorze naturalnej bieli....
Talia bardzo ładnie, jesteś bardzo proporcjonalnie zbudowana i w cięcie masz super-exra. Dół też ładnie, ale dekolt wygląda jakoś dziwnie. Poczekaj do listopada, cena tej sukni i tak nie skoczy w górę jeśli jest z tegorocznej lub starszej kolekcji.
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 16:12   #428
bernadeta85
Rozeznanie

Góra sukienki tak dziwnie wychodzi na zdjęciach bo pani nie mogła mnie dopiąć mój biust wystrzeliłby z tej sukienki i dlatego tak wygląda tak jak już pisałam wczesniej nie mam az tak duzego biustu a w żadnej sukience mnie nikt nie dopiął...

A jakość zdjęć taka mizerna bo robione komórką z ukrycia

http://s10.suwaczek.com/20100410650113.png

Edytowane przez bernadeta85
Czas edycji: 2009-09-07 o 16:14
bernadeta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 16:40   #429
ladyinred85
Rozeznanie

Czesc Dziewczynki Ja juz po podróży poślubnej Było super, wszystkim polecam Czarnogórę, przepiękne, urokliwe miejsce, cieplutkie morze ahh Tylko podróż autokarem nas umeczyła, ale warto było Ja komus nie wyslalam fotek, to znaczy ze juz mnie nie było. Zaraz coś ponadrabiam, które z nas ostatnio sie hajtnęły? A i w środe mam nareszcie plener (mial byc dzis, ale cos mi wyskoczyło i musialam przelozyc)

Edytowane przez ladyinred85
Czas edycji: 2009-09-09 o 16:34
ladyinred85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 17:15   #430
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:

też mierzyłam atelier diagonal 1829... i też mialam zaproponowanego gratisa jesli podejmę szybką decyzję... to było jakis miesiąc temu i jak widac suknia jeszcze wisi...
Bernadetko jak będę w domku podeślę Ci zdjątka,w kolorze z salonu (również robione komórką)tylko podaj swojego maila
potwierdzam-zamotka niesamowita-ale trzeba ochłonąć troszkę i wtedy podjąć jakąś decyzję

Edytowane przez maciejka83
Czas edycji: 2009-09-07 o 17:18
maciejka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 17:26   #431
ona911
Rozeznanie

Bernadeta85
Sukienki spoko.. jeszcze jakby Ci Pani ja dopasowała to by było extra.. ale tak pisała Amirka wstrzymaj się lepiej do listopada..może pojawi się jeszcze coś fajnego i wpadnie Ci w oko pospiech w tych sprawach nie jest wskazany

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

Edytowane przez ona911
Czas edycji: 2009-09-07 o 17:28
ona911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 17:45   #432
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamab22 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Bernadetko wg mnie ślicznie Ci w tej sukni, talia b. ładnie wyeksponowana, dekolt masz cudny tylko ze mi się jakoś te ramiączka nie podobają, ale to oczywiście moje, skromne zdanie

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

O a Ty Maggie dopiero jutro, a mi się coś ubzdurało ze Ty dziś szalejesz po salonach, heheh...
dziś to ja szalałam w pracy projektując system ocen dla pracowników, o czym wiedzę mam czysto teoretyczną ze studiów a na stażu odwalam robotę za paniusię, która przez miesiąc nie miała czasu żeby zerknąć na to, co zrobiłam. ja się męczę a ona dostanie za to kasę i będzie, że ona zrobiła
dopiero jutro idę na sukieny, jak sie nie rozmyślę, bo mi sie nie chce
ani nastroju na mierzenie nie mam ani nic i niestety inne sprawy na głowie
Cytat:
Napisane przez Amira_2007 Pokaż wiadomość
Talia bardzo ładnie, jesteś bardzo proporcjonalnie zbudowana i w cięcie masz super-exra. Dół też ładnie, ale dekolt wygląda jakoś dziwnie. Poczekaj do listopada, cena tej sukni i tak nie skoczy w górę jeśli jest z tegorocznej lub starszej kolekcji.
zgadzam się. mnie również od razu rzuciła się w oczy super podkeślona talia, ale sama suknia niestety mnie nie powaliła. może dlatego, że w czym innym gustuje.
A skoro Maciejce miesiąc temu była proponowana super ekstra promocja, poczekaj.. suknia nie zając jak widać, nie ucieknie no chyba, że juz na nią zachorowałaś
Cytat:
Napisane przez ladyinred85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki Ja juz po podróży poślubnej Było super, wszystkim polecam Czarnogórę, przepiękne, urokliwe miejsce, cieplutkie morze ahh Tylko podróż autokarem nas umeczyła, ale warto było Ja komus nie wyslalam fotek, to znaczy ze juz mnie nie było. Zaraz coś ponadrabiam, które z nas ostatnio sie hajtnęły? A i w środe mam nareszcie plener (mial byc dzis, ale wyskoczyla mi rozmowa o prace i musialam przelozyc)
dawaj dawaj jakieś focie z tej podróży do czarnogóry bym się chętnie wybrała może kiedyś... choć ktoś znajomy w ubiegłym roku mówił, że tam za Polakami nie przepadają i lepiej niż po polsku po rosyjsku śmigać . prawda to?
bo ja ruskiego nie paniemaju

Zapraszam
Stary 2009-09-07, 18:22   #433
iwonka861
Rozeznanie

Cytat:
Jak pięknie słonko zaczeło świecić jak ślubowaliśmy, prosto z witraży na nasze twarze.... eh było superr!!!

Clovera opowiedz jakie to wpadki bo ja to miałam mnóstwo heheh ale kto by się tam tym przejmował ważne że zabawa była przednia i nie mogę stać na stopach bo mam podparzane od plosów i tańców

W sobotę koniec imprezy o 5, o 6 rano leżałam w łóżeczku dopiero , o 10-30 wtaliśmy i juz o 14 byliśmy na poprawinach no i powrót dzis o 1 w nocy, heheh nasi znajomi dali czadu a orkietra to już wogóle jestem bardzo zadowolona z zespołu

Uciekam , obszerna relacja będzie bo tyle rzeczy się działo dziś mykam posprzątać ii poprawka jeszcze jedna dziś będzie
Małgosiu, czekamy na relację, pochwal się jaki grał u Ciebie zespół?

Cytat:
Czesc Dziewczynki Ja juz po podróży poślubnej Było super, wszystkim polecam Czarnogórę, przepiękne, urokliwe miejsce, cieplutkie morze ahh Tylko podróż autokarem nas umeczyła, ale warto było Ja komus nie wyslalam fotek, to znaczy ze juz mnie nie było. Zaraz coś ponadrabiam, które z nas ostatnio sie hajtnęły? A i w środe mam nareszcie plener (mial byc dzis, ale wyskoczyla mi rozmowa o prace i musialam przelozyc)
Laydyinred, ja, ja nie dostałam zdjęć
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 18:56   #434
negila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pszczolaola Pokaż wiadomość
Laseczki, a ja mam pytanie! Gdzie w lublinie jest fajny wybór kamizelek do garnituru ślubnego, bo wszędzie gdzie trafiam to albo nie ma albo słaby wybór wzorów
my też szukamy teraz kamizelki i jakoś szału z nimi nie ma, a że mało czasu zostało to pewnie wezmiemy cokolwiek co nie znaczy że ładne.

Cytat:
ja tez jeszcze nie dostałam fotek ale cierpliwioe poczekam
i jak byś mogła to napisz mi na pw w wolnej chwil coś więcej o tej czarnogórze

mój tż strasznie mnie dzisiaj wku.. i z tej złości zaczełam sprzątać i rozwaliłam sobie palca, ale jak to się mówi do wesela się zagoi za to złość przeszła

negila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 19:02   #435
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dawaj dawaj jakieś focie z tej podróży do czarnogóry bym się chętnie wybrała może kiedyś... choć ktoś znajomy w ubiegłym roku mówił, że tam za Polakami nie przepadają i lepiej niż po polsku po rosyjsku śmigać . prawda to?
bo ja ruskiego nie paniemaju
o, tam tobym z chęcią tez się udała, ale na wypad niezależny, nie z biurem podróży
Ja tam pa ruski panimaju oczień charaszo

Dziewczynki, kamizelki to rzeczywiście najlepiej w Olimpie, bo tam jest sporo męskich sklepów, ewentualnie na Hempla w tym budynku co Fashion. W Plazie mizerny wybór. Jakieś sklepy są też na Lubartowskiej oraz na Świętoduskiej z jeden.

A ja cierpię - ósemka dziś wyrwana, pół szczeny mnie boli.

No i zaczęła się jazda z rozsadzaniem gości. Ubiję rodziców albo siebie
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 19:19   #436
negila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, kamizelki to rzeczywiście najlepiej w Olimpie, bo tam jest sporo męskich sklepów, ewentualnie na Hempla w tym budynku co Fashion. W Plazie mizerny wybór. Jakieś sklepy są też na Lubartowskiej oraz na Świętoduskiej z jeden.

A ja cierpię - ósemka dziś wyrwana, pół szczeny mnie boli.

No i zaczęła się jazda z rozsadzaniem gości. Ubiję rodziców albo siebie
biedactwo ale to chyba lepiej teraz niz tuż przed ślubem

Świętoduska prawie nic nie ma.

A u mnie się wszyscy sprzeciwiają się usadzaniu

Stary 2009-09-07, 19:25   #437
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
biedactwo ale to chyba lepiej teraz niz tuż przed ślubem

pewnie, do jutra powinno być ok z tą szczeną W tygodniu przed ślubem idę na wybielanie ząbków.

na Świętoduskiej jest jeden grajdołek, ale mają kamizelki.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 19:29   #438
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:
my też szukamy teraz kamizelki i jakoś szału z nimi nie ma, a że mało czasu zostało to pewnie wezmiemy cokolwiek co nie znaczy że ładne.
Negilka jak mierzyłam suknie w reginie, to przyszedł akurat jakiś przyszły mężuś i wypożyczał kamizelkę - moze to byłoby jakieś rozwiązanie...
Stary 2009-09-07, 19:32   #439
negila
Rozeznanie

Cytat:
wiem wiem byliśmy tam nawet tam tz kupił swój garniturek, tyle że z jego rozmiaru była jedna kamizelka

Cytat:
Napisane przez maciejka83 Pokaż wiadomość
Negilka jak mierzyłam suknie w reginie, to przyszedł akurat jakiś przyszły mężuś i wypożyczał kamizelkę - moze to byłoby jakieś rozwiązanie...
o dobrze że piszesz to jest jakieś rozwiązanie bo przeciez potem już mu się nie przyda. podjedziemy tam jutro

Stary 2009-09-07, 19:44   #440
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:
W tygodniu przed ślubem idę na wybielanie ząbków.
oo to dobrze, ze napisałaś-zabiorę okulary przeciwsłoneczne, co by mnie blask nie poraził
-a tak na serio,to jaką metodą i co i jak?
Stary 2009-09-07, 19:53   #441
sweetdevil666
Raczkowanie

GG do sweetdevil666

Witajcie przejrzałam kilka stron ale wszystkich nie dalam rady, nie mam cierpliwosci z moim obecnym mezem:P postanowilismy ze slub i wesele organizujemy po kosztach wiec kupowanie sukni za 3000zl nie wchodzilo w gre wiec po dlugich wyprawach po salonach trafilam do malenkiej pracowni sukien slubych poleconych przez znajoma i uszylam sobie sukienke dokladnie taka sama jak mierzylam w formowym salonie po pierwsze duuuzo taniej a szyta na miare sukienka inaczej lezy po drugie byla uszyta dokladnie i z dobrych materiałow, koronke wybralam sama bo identycznej nie bylo:P ale sukienka pozatym jednym szczegolem byla 'identyczna' do salonowej. I wytrzymala dwa prania w pralce i wyglada jak nowa a panie w salonie tez chicialy sprzedac mi sukienke po 'promocujne'cenie i za 100zl dorzuca jeszcze welon... Moim zdaniem to lekka przesada...
Mam nadzieje ze wybaczyci ze sie rozpisałam
sweetdevil666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 19:56   #442
madzikownia
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do madzikownia

Cytat:
pewnie, do jutra powinno być ok z tą szczeną W tygodniu przed ślubem idę na wybielanie ząbków.

Ja zamowilam sobie paski wybielajace a juz wiesz jak bedziesz miala stoly rozlozone??? jutro jade ustalic menu i tak myslalam ze z wlascicielka pogadam zeby stoly byly ustawione w piatek i wtedy rozloze winietki...
madzikownia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 20:02   #443
jolanta280
Raczkowanie

sweetdevil666
o! to może namiary na te szyjące panie by można, proszę ładnie

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

dziewczyny przeżyłam lekka załamkę
zaręczylismy się na 2 lata przed slubem
to myslałam spokojnie ze wszystkim zdążę
salę pierwszą zamówiłam , termin w kosciele
przyszło do zespołu i co się na jakiś zdecyduję wszystko już nie ma terminu

nie mam wyboru
będę musiała ostro wiązć sie za szukanie
bo myslałam że jeszcze mam czas a tymczasem jeszcze troche i bedzie za póżno
a tak mi zależało żeby poprowadzili częśc wesela w jezyku ang ,żeby rodzina mojego TZta bardziej się zintegrowała
jak dotąd tylko zespół Krokodyl był w satnie to zrobic, ale nie mieli już terminu
Stary 2009-09-07, 20:16   #444
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanta280 Pokaż wiadomość
sweetdevil666
o! to może namiary na te szyjące panie by można, proszę ładnie

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

dziewczyny przeżyłam lekka załamkę
zaręczylismy się na 2 lata przed slubem
to myslałam spokojnie ze wszystkim zdążę
salę pierwszą zamówiłam , termin w kosciele
przyszło do zespołu i co się na jakiś zdecyduję wszystko już nie ma terminu

nie mam wyboru
będę musiała ostro wiązć sie za szukanie
bo myslałam że jeszcze mam czas a tymczasem jeszcze troche i bedzie za póżno
a tak mi zależało żeby poprowadzili częśc wesela w jezyku ang ,żeby rodzina mojego TZta bardziej się zintegrowała
jak dotąd tylko zespół Krokodyl był w satnie to zrobic, ale nie mieli już terminu
na pewno jakiś fajny zespół znajdziecie.
nie wszystkie mają terminy przeładowane i zapełnione na 10 lat do przodu. trzeba tylko cierpliwości, żeby przesłuchać wycie niektórych by dotrzeć do prawdziwej perełki, na którą czekacie.
jestem przekonana, że Krokodyl nie jest jedynym zespołem, który poprowadzi wesele w dwóch językach.
powodzenia i głowa do góry

Zapraszam
Stary 2009-09-07, 20:26   #445
kiniaa1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blondynka77 Pokaż wiadomość
orkiestrę dobrą za mniej niż 2 tys...ja nie znam
kamerzystę może podsunę

Oki. dziękuję. To dobrze, bo orkiestrę już znaleźliśmy i wynegocjowaliśmy 2200
Pozdrawiam

pajacyk
kiniaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 20:33   #446
jolanta280
Raczkowanie

dzięki kochana
musze po prostu sie uzbroic w cierpliwośc i nie panikować
Stary 2009-09-07, 21:05   #447
ewelinaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamkaa25 Pokaż wiadomość

wracam do polski za miesiac i musimy ostatecznie pdjac decyzje nt zespolu, zastanawiamy sie miedzy salsa band 22 maja, eden na 3 lipca albo kompas 3 albo 10 lipca... jakbysioe slyszaly cos o tych zespolach, napiszcie, prosze tzn czytalam ze salsa band super graja, mam pytanie- tylko babka spiewa? czy jest tez wokalista>?

eden z lecznej- dzwonilam i cwaniakowaty troche koles, ze jhacy tooni sa rozchwytywani itd... jaka jakos itp.. ale tez slyszalam o nich dobre opinie, tylko koles powiedzial ze graja tylko polskie piosenki :/ ale specjalnie dla mnie moga zaspeiwac do 10 zagranicznych gratis... moj narzeczony mowi ze [pewnie kazdemu tak gadaja

no a kompas to malo znany zespol, ale tez slyszalam ze ok.

no i w kropce jestem...

czekam na relacje malgosi
Ja słyszałam tylko o Salsa Band, oczywiście same pozytywy, sama też brałam ich pod uwagę ale jednak brakowało by mi męskiego brzmienia

Co do tego Eden, to jak mówią że grają tylko polskie przeboje to te 10 w innym języku podejrzewam nie są zachwycająco wykonywane... (no ale skoro tylko polskie to pewnie są tańsi)

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
to witaj w klubie.
ja miałam jedną, ale znaczącą.

jak sie teraz czujesz Żono?
MAGiALENA a tak mogę zapytać jak to było u Ciebie na weselichu bo nie pamiętam realcji jaki zespół fryzjer itp może jakieś foteczki ?? nieśmiało pytam

Cytat:

No to fajnie że wszystko się udało

Mam pytanko bo widzę że pisałaś o poprawinach i późnym wstawaniu, czy u was nie ma tak że młoda para musi pójść w niedziele do kościoła?? czy to jeszcze u nas aby się praktykuje ?

Jak to jest u was dziewczyny???

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kamab22 Pokaż wiadomość
.
Mi się sukieneczka podoba, co prawda ja też nie lubię grubych ramiączek, ale do tego fasony pasują. bardziej mi sie podoba ta na Tobie niż ta druga. Tak się tylko zastanawiam jak one mają ją na Ciebie przerobić skoro się nie dopina??? przecież nie dołożą materiału?? bo rozumiem że skoro promocją to bierzesz tą ostatnią z manekina?? W sumie co z tego że poczekasz do listopada skoro to będzie nowa kolekcja czyli ceny koło 4000 tys

Cytat:

Ja, ja też niecierpliwie czekam na zdjątka

Cytat:

A u mnie się wszyscy sprzeciwiają się usadzaniu
Eh u mnie też nie są za usadzaniem, bo przecież twerdzą że bez przesady raczej ludzie zajmują pokolei miejsca i nie zostawiają pustych, a jakby co to się przesuną...
mi też się zbytnio nie chce robić winietek ale zastanawiam się jak to będzie....

Cytat:

jaką metodą i wogóle opowiadaj
a wybielałaś już kiedyś??
bo podobno potem zęby są nadwrażliwe??

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez madzikownia Pokaż wiadomość
Ja zamowilam sobie paski wybielajace a juz wiesz jak bedziesz miala stoly rozlozone??? jutro jade ustalic menu i tak myslalam ze z wlascicielka pogadam zeby stoly byly ustawione w piatek i wtedy rozloze winietki...
A gdzie zamawiałaś paski wybielające na all gzdieś?? I za ile??
ewelinaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 21:24   #448
Telka10
Zakorzenienie

Jak ja nie cierpię lubelskich urzędów...wszelkich!!! Mam nadzieję że w przyszłości TŻcik będzie stał w kolejkach
Bo to jest tak:
pobudka - 6 rano
w urzędzie - 7 (urząd od 7.30, rejestrują od 7.45)
w koljece - gdzieś po środku...
wyszłam stamtąd - ok 12...
wizyta - niezapomniana...
Plusy - przycztana książka Daniel Stylle

Widzę że Żonki nam się wyniosły...więc skazane jesteśmy na siebie drogie PMki tylko że chciałam się ich podpytać ile alkoholu na głowę kupowały bo to dla mnie i TŻta znak zapytania...żadno z nas nie pije wódki..no i ile i jaką kupić to problem jest... niby ta gorzka żołądkowa polecana..ale jak ją spróbowałm na ostatnim weselu to stwierdziłam że u mnie jej nie będzie...pasudna jest...

Szczęśliwi

Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 21:37   #449
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość

Widzę że Żonki nam się wyniosły...więc skazane jesteśmy na siebie drogie PMki tylko że chciałam się ich podpytać ile alkoholu na głowę kupowały bo to dla mnie i TŻta znak zapytania...żadno z nas nie pije wódki..no i ile i jaką kupić to problem jest... niby ta gorzka żołądkowa polecana..ale jak ją spróbowałm na ostatnim weselu to stwierdziłam że u mnie jej nie będzie...pasudna jest...

Telka- liczy się 0,5 litra na osobę-ale z tego co wiem to w praktyce tyle nie schodzi, chociaż nasza Frogiee mówiła, ze im poszla cala wódeczka....
my kupiliśmy 120 butelek-niby na 140 osob,ale już wiem ,że co po niektorych nie będzie i wyjdzie pewnie ok. 120 wlaśnie

co do winka to z tego co pamiętam to dziewczyny pisały,że na 120 os. 30 butelek, choć pewna nie jestem
Stary 2009-09-07, 21:37   #450
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinaaa Pokaż wiadomość

Mam pytanko bo widzę że pisałaś o poprawinach i późnym wstawaniu, czy u was nie ma tak że młoda para musi pójść w niedziele do kościoła?? czy to jeszcze u nas aby się praktykuje ?

Jak to jest u was dziewczyny???

ja to zawsze słyszałam, że jeśli Msza jest w sobotę po 16 to już jak niedzielna może być traktowana. żeby "liczyła się" za niedzielę podczas ślubu powinna być niedzielna ewangelia i psalm (nie wiem, czy drugie czytanie również, ale chyba nie). Edytka kiedyś o tym pisała.

w kwestii usadzania gości jestem zdecydowaną zwolenniczką winietek. uwierz mi - goście nie siadają jeden przy drugim, żeby nie było pustych jednoosobowych miejsc, tylko biegną czym prędzej zająć miejsca sobie i kilku osobom i takich pojedyńczych miejsc zostaje całkiem sporo. i wcale nie są chętni do przesiadania się a zadbanie o znalezienie każdemu miejsca spada na rodziców później i tylko kłopot i nerwy niepotrzebnie są
Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
Jak ja nie cierpię lubelskich urzędów...wszelkich!!! Mam nadzieję że w przyszłości TŻcik będzie stał w kolejkach
Bo to jest tak:
pobudka - 6 rano
w urzędzie - 7 (urząd od 7.30, rejestrują od 7.45)
w koljece - gdzieś po środku...
wyszłam stamtąd - ok 12...
wizyta - niezapomniana...
Plusy - przycztana książka Daniel Stylle

a ja jutro do urzędu śmigam po pieniążki za kolejny miesiąc stażowania... ciekawe co mnie tam czeka, tym bardziej, że najpierw do pracy a później załatwiać sprawy urzędowe dopiero od południa

Gorzka żołądkowa
więcej jej nie tknę, no chyba, że jakimś cudem w drinku, ale w innej postaci nie przyswajalna już jest, nawet mocno schłodzona

Zapraszam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości