![]() |
#421 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Buuu ![]() ![]() lindsley no to oby zadzwonił z dobrą nowiną facet. Ale dziwne metody ma i jeszcze te gadki o tym, że zamknięta jesteś. A co to za spoufalanie się z obcymi. Myślał, że mu się będziesz zwierzać i cieszyć jak dziecko jak on zadzwoni? Dziwny koleś. ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- A u mnie ziiimnnoooooo. Włożyłam rajtuzy, na nie grube skarpety i kurtkę zimową na spacer z psami. A do miasta już nawet beret wyciągnęłam i płaszcz. No lody bambino dzisiaj ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- a tak wogole to pierwszy dzien poza mna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
Pomidorko ja mam juz tego tyle, ze ze 3 mamusie moglabym obdzielic
![]() ![]() Abz wydaje mi sie, ze ten 4.XI bedzie ok Lindsley ja tez z tego co pamietam, to najpierw Wam napisalam o malutkiej ![]() Ollliwko z fasolka masz racje, nawet wiekszas ginow, tak mowi na poczatku Lindsley na fotce z 10tc, ktora tu wrzucalam i mam w albumie, moja mala byla juz miniaturka czlowieka (normalnie raczki, nozki ![]() ![]() Awenturyn to nie moze byc po prostu taki urok !! Po prostu konowaly nie potrafia znalezc przyczyny ![]() Link co podalas pewnie jakis dolujacy, wiec nawet nie zerkam - wybacz Daria ![]() Lindsley jezeli zamierzasz cala ciaze prowadzic u tego 2 lekarza, to u niej nie zakladaj (on Ci zalozy). Bo do becikowego to nie ejst wazne kiedy mialas karte ciazy zalozona, tylko kiedy sie zglosilas do lekarza, zeby ciaze potwierdzic. Wielkie gratki i powodzenia jutro w pracy ![]() ![]() Wiolqn witaj ![]() ![]() Sloneczko a ja marze o tym, zeby sobie ten groszowy KRUS oplacac zamiast cholernie drogie ZUSu. Jakie to niesprawiedliwe, ze rolnicy i pseudorolnicy placa kwartalnie tak smieszne pieniadze, a my co m-c ponad 700zl ![]() ![]() ![]() ![]() Olayya to wielka szkoda, ze tak wyszlo z ta podyplomowka ![]() Lindsley co do usg i zdjec, to moze najpierw zadzwon i zapytaj, bo z tego co wiem, to nie wszystkie sa na tyle nowoczesne, ze mozna wydrukowac zdjecie.A na usg MASZ PRAWO isc z kim Ci sie podoba i NIE MOGA ci tego zabronic.wiec zpokojnie idz z TZ (najwyzej zrob awanture i powiedz, ze znasz prawa pacjenta) Ollliwko ojjjj ja tez bym Cie opieprzyla, za psa bez smyczy ![]() ![]() ![]() Scio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Rozeznanie
|
witam
dzień paskudny wieje okropnie dziewczyny ja chce wiosne ![]() dzisiaj rozpaliłam w piecu ale nienawidze tego robic mam takiego starcha ze masakra ![]() Pomidora bo od dzisiaj znowu mam wiecej ćwiczeń z młodym wiolqn witaj scio ![]() zmykam bo czas mlodego do spania szykowac jutro szkoła i weekend no i musze pomyslec co z nim robic bo pogode zapowiadaja kiepska wiec raczej czeka nas siedzenie w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
aldii a jakiej rasy Twoja sunia? P.S a jak pies ma się wybiegać jak ma być cały czas na smyczy ( nawet w miejscach gdzie nie chodzą ludzie) ? przecież pies musi pobiegać , każdy pies. Dla mnie to trochę krzywdzące przepisy są
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Oliwka to może chociaż w kagańcu - krzywdzące dla Ciebie ale pomyśl - jak ktoś się boi albo dzieci chodzą?
Cytat:
![]() Też myślałam że to najczęściej używane przez moment... 2. Może faktycznie masz rację z tą kartą... Pójdę na usg i jak będzie wszystko ok to potem dopiero 29.10 3. No właśnie nie wiem czy mi Tz-a wpuści babka bo ona tak oschła jakaś jest... Lecę na House'a
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
Aldii ja jestem teraz właśnie takim "psełdorolnikiem"
![]() Awenturyn najpierw zimę, ja chce śnieg ![]() Scio oby następna nie przyszła ![]() wiolqn ten KRUS jest z góry przez nich narzucone bo moj mąż posiada ha przeliczeniowe i on opłaca Krus więc ja jako żona też muszę Lindsley trzymam ![]() co do piesków to wiele z nich to takie chodzące szczekacze co wiele krzywdy nie zrobią tylko sobie obszczekują, ale masakrycznie przeszkadzają mi kupy na trawniku i musze patrzeć pod nogi jak nie idę chodnikiem żeby przypadkiem w coś nie drepnąć ![]() ![]() ![]() dziewczynki miłej i owocnej nocki życzę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Ollliwko moja sunia ejst po terierze, wiec maly wariat
![]() Lindsley ja zanim zalozylam karte ciazy to po drodze do gina, ktory prowadzi moja ciaze, odwiedzilam 3 innych ![]() ![]() Sloneczko zazdroszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
lindsley ale co tak naprawdę mają dzieci i ludzie do jednego dziada , który z odległości 300 m na migi pokazuje ,że mam zapiąć psa bo on swojego ma na smyczy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
No dobra Oliwka ja nic nie mówię na temat tej syt. Nie mam tu pieska ale mama ma suczkę i ona nie biega ani na smyczy ani w kagańcu tyle, że to mały piesek i zaprzyjaźniony z wszystkimi sąsiadami. Mogę opowiedzieć tylko o swoich doświadczeniach z psami. Kiedyś jak jeszcze studiowałam i zdarzało mi się chodzić nocami po parku w mieście to znienacka (w okolicy był mój ówczesny chłopak ja i jakiś facet) wyskoczył wielki biały pies i leciał prosto na mnie. Dosłownie minął mnie o włos - myślałam, że zawału dostanę. A gość nawet nie przeprosił... U mnie po osiedlu często biega pies jakiś mieszaniec z tych groźniejszych sam bez smyczy i kagańca - nawet jeśli w środku nocy - mam prawo bez obaw wysiąść z auta i wejść do domu no nie? To tylko przykłady jak bardzo nieodpowiedzialni potrafią być niektórzy właściciele psów. Dlatego ja się nigdy nie będę dziwić, że ktoś się wkurza jak pies biega luzem. I ma prawo myśleć stereotypowo.
#431 |
Zakorzenienie
|
Lindsley sama mam psa (i kota), ale w 100% popieram to co napisalas. A jak zaczne chodzic z mala na spacery to chyba 10 razy dziennie bede dzwonic po straz miejska (poki co jeszcze nie dzwonie)
![]() ![]() A ja szukam takiego oto sprzetu: http://www.consumer.philips.com/c/av...870_22/prd/pl/ widzialyscie to gdzies moze? a jak tak, to po ile ? |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ![]() lindsley oj nie spieram się z Tobą , bo masz rację , może to głupie , ale sama uciekałam przed psami jak jeszcze nie miałam suni ![]() ![]() ![]() a co do małych psów to zdziwić się można bardzo , miałam jamniczke , która jak tylko innego psa zobaczyła ( każdego) to jazgot... to samo z ludzmi więc mama mowiła mi ,że nie raz komuś nie podobało się jak chodzi bez smyczy bo niby ugryzie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
Ok
![]() A wiecie co... Ja nie wiem co się dzieje ale dziś dzwoniła do mnie babka z UP i mówi, że mają pilną ofertę pracy dla mnie w szkole jako nauczyciel fizyki. I mówi, że najlepiej od razu już teraz dzwonić do dyrektora. Problem w tym że to spory kawałek stąd. I powiedziałam jej, że byłam na rozmowie i do niedzieli czekam na odp w spr pracy tu na miejscu. I że mogę dać odp w pn. Kazała mi dzwonić do dyra. Zaraz chyba to zrobię. Ale ja nie wiem... tyle czasu nie mogłam znaleźć pracy a teraz sami do mnie dzwonią, nie muszę nawet cv wysyłać ![]()
#434 |
Zakorzenienie
|
lindsley do niedzieli już niedługo, niech sie lepiej facet zdecyduje. Co do szkoły to chyba nie miałabym sumienia przyjąć tej pracy, u tego goscia jakoś inaczej, bo w negatywnym świetle go przedstawiasz, to mniej mi go żal
![]() Ollliwka staram sie zrozumieć ludzi, którzy boja sie psów i tak reagują. Nawet jak idziemy z psem męża (ma boksera) na smyczy a on ciągnie w strone ludzi tak, ze schodzą z chodnika, to mówie mu zeby go krótko trzymał, bo ja też bym nie chciała na swojej drodze spotkać obcego psa, który nie wiem co mi zrobi i jeszcze muszę mu ustępować z drogi. Jest wiele przypadków gdzie tez bym miała ochotę krzyczeć na właścicieli psów. A dziadek moze się obawiał, ze twój piesek pobiegnie szybko do jego pieska i sie pogryzą, bo wiesz jak psy potrafia szybko biegać... ![]() ![]() daria napiszesz coś więcej jak było?? aldii nie spotkałam nigdzie takiego sprzętu, pewnie na all sprawdzałaś? Poszukaj w sklepach internetowych, nic ci nie wygooglowało?
#435 |
Zakorzenienie
|
lindsley a jak daleko jest ta szkoła? bo wiesz jak masz dojeżdżać 30 km to trochę nie wygodne w Twoim stanie, ale jeśli to 15 km to spoko dałabyś radę, tymbardziej że najważniejsze żebyś miała pracę właśnie po to żeby później na L4 iść......
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do sumienia... Kurczę boję się właśnie tego wręczania L4 albo zaświadczenia o ciąży, bo tak się zastanawiam, czy jeśli się będę dobrze czuła i praca będzie ok czy sobie jednak nie popracować troszkę. Wszystko zależy... A poza tym cóż mogę powiedzieć - "takie jest życie" każdy walczy o to żeby jemu było dobrze. Tak na prawdę czemu mam się przejmować, że kogoś na lodzie zostawie? Tak czy tak nie wrócę, do tej pracy... Mną się nikt nie przejmował tyle czasu... A boję się jeszcze, że tak się o mnie biją a na końcu zostanę z niczym ![]() ![]() Edit: Dzwoniłam do dyra. Bardzo miło się z nim rozmawiało ![]()
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami ![]() ![]() Michaś ![]() Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2009-10-02 o 09:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
a oto szymonek po wtorkowej wizycie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
lindsley zawsze możesz popracować pół roku, nabierzesz doświadczenia i zawsze to później wychowawczy możesz mieć....... bo chyba trzeba mieć pół roku przepracowane ale moge sie mylić
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
elcia super
![]() lindsley wiesz, ja na takie sytuacje patrze ze strony pracownika i pracodawcy. Bo wiem np jak ty długo szukałaś pracy i jak ci na tym zależy a wiem też jak sie czuje pracodawca kiedy kogoś zatrudnia a on zaraz idzie na chorobowe. Moi rodzice maja firmę, wujek też i przez niejednego by z nerwów zawału dostał. Bo ludzie do pracy potrzebni, niby przychodzą a zaraz dają l4 a płacic za takich trzeba. Ale jak juz mówiłam rozumiem też ciebie, bo tobie właśnie na tych świadczeniach zależy. Jeżeli praca w szkole bardziej by ci odpowiadała to widać masz na to szansę ![]()
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Abz ale w szkole ja bym troszkę popracowała. Nie od razu na l4, może do końca semestru? A u tego gościa to nie wiem, on był taki sobie na tych rozmowach i u niego nie miałabym wyrzutów sumienia. Zobaczymy co będzie. W sumie to nie muszę podejmować decyzji. Wszystko samo się rozwiąże... Elcia super Szymonek. Ja czekam na moje pierwsze usg z niecierpliwością ![]() Aha... Jutro mówimy rodzicom i się trochę boję ich reakcji....
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami ![]() ![]() Michaś ![]() Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2009-10-02 o 10:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
lindsley rodzice na pewno będą się cieszyć, jestem przekonana
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Panciusia widzę, ze dosyć długo już nas podczytujesz, nie chcesz sie dołączyć??
#442 |
Zakorzenienie
|
lindsley nie wiem co bym zrobila w Twojej sytuacji.. o prace w szkole chodzi
![]() ![]() ![]() ![]() abz pisałaś dawniej ,że nie chciałabyś zwierzaka a tu dzisiaj dowiaduje się,że Twój mąż ma psiaka tak ? ale mieszka u Was w pokoju czy bardziej z rodzicami przebywa? elcia zdjęcie do albumu ![]() wróciłam z pogaduch od koleżanki , miałam jechać z nią po 20 do centrum handlowego do empiku konkretniej i nie tylko , ale jak TŻ sie dowiedział to sam się zgłosil ,że mnie zawiezie i wejdzie tam ze mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Ollliwka ja pisałam, ze chcę zwierzaka? To chyba nie mogłam być ja. Może pisałam jedynie tyle, że jakbym miała mieć pieska to byłaby to miniaturka, bo dużych psów nie lubie.
Mój mąż ma psa, ale pies mieszka z jego rodzicami. Ten pies to wielka miłość teściowej i męża, naprawdę. Takie spełnienie marzeń. I chyba ubolewają, ze ja go nie lubie, no dobra trochę lubie, ale slini sie tak ochydnie jak siedzimy przy stole i jemy i jest ciężki itp. ![]() ![]()
#444 |
Zakorzenienie
|
Za dużo mam teraz do myślenia
![]() ![]() ![]() ![]() Idę gary myć bo już prawie nie ma w czym jeść ![]()
#445 |
Zakorzenienie
|
Super Szymonek
![]() lindsley jeśli chodzi o pracę w szkole, to byłabym szczera. Bo szkoda ich oszukiwać skoro Wasze drogi mogą się zejść jeszcze kiedyś. Jeśli się dobrze czujesz, to możesz powiedzieć, że jest taka i taka sytuacja, ale np chcesz pracować jak długo się da. Przecież nie musisz dawać koniecznie L4 od razu. Z resztą później jakby się etat zwolnił, to na pewno nie przyjmą osoby, która ich oszukała wcześniej. A my byliśmy na zakupach. Jutro jedziemy odwiedzić bratanka męża. Kupiliśmy mu cudny dresik ![]() No i już jutro mamy zajęcia. Zajęcia 8-20, więc trochę lipa, ale może uda się coś zakombinować ![]() Panicusia zapraszamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Tity jakbym powiedziała to by mnie nie zatrudnili... Powiedziałabym krótko po rozpoczęciu pracy ale nie przed. Wiem, że wyjdę na egoistkę itp ale cóż... Co do późniejszej współpracy z tą szkołą - bardzo wątpię... Będę potem szukała jednak w swojej okolicy bo tam jest dość ciężki dojazd
![]()
#447 |
Zakorzenienie
|
lindsley nie stresuj się tak bardzo tą sytuacją, nie miej wyrzutów sumienia bo życie to życie...... jeśli chcesz to przyjmij pracę w szkole, przecież okiem pracodawcy możesz nie weidzieć o ciąży, a do końca semestru możesz pracować jak zdrówko pozwoli.......
![]() dziewczyny podczas obiadu ksztusiłam sie ością ryby......masakra.... na szczęście juz lepiej |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
abz ale ja właśnie napisałam ,że nie chciałaś zwierzaka
![]() ![]() ![]() lindsley Twoja decyzja , każda z osobna napisała jakie ma zdanie na temat tej pracy w szkole Twojej,ale przecież wiadomo ,że i tak podejmiesz decyzje taką jaką będziesz chciała ![]() co robicie dziewczyny? zaraz TŻ podjedzie i jedziemy z psem do wet. a później do tego centrum h. i może pojadę z Nim do dobrego kumpla naszego , ale to nie wiem bo może jednak niech sobie chłopy sami pogadają , nagrają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki,
wczoraj wróciliśmy z wakacji ![]() ![]() Staranka w toku od jakiegoś czasu, dziś 31dc, to pierwszy cykl po tabletkach, zobaczymy co z tego wyjdzie ![]()
#450 |
Zakorzenienie
|
Abz no wlasnie nie
![]() ![]() Lindsley ja bym sie zdecydowala na ta szkole. Po pierwsze, to praca w zawodzie(doswiadczenie przyda sie w razie W na potem), po drugie stres chyba mniejszy niz u tego dziada, a po 3 moze bedziesz czula sie na tyle dobzre, ze bedziesz uczyla do konca ciazy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.