![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jesienne Cudaczki Niemowlaczki 2009
Hej Dziewczynki.
Ale dyskusja na temat szczepionek ![]() ![]() I jeszcze pytanie.. Jak Wasze dzieciaki zareagowaly na szczepienia? Maily goraczke, albo jakies inne objawy przyjecia tych wszystkich preparatow? Boje sie, ze Matylda bedzie miala goraczke, albo cos podobnie nieprzyjemnego.. Co robic jak goraczka sie jednak pojawi?? Boje sie tych szczepionek jak szalona.. Szczegolnie, ze wizyte mamy w srodku tygodnia i bede z Matylda calkiem sama w ciagu nastepnych dni, i nie wiem, czy wszystko ogarne w razie jakichs niespodzianek.. ![]() Sandra wspolczuje Ci z calego serca.. Takich facetow trzeba izolowac.. Faktycznie, powoli zaczynaj nazywac go "tata swojego dziecka" a nie TZ.. Sciskam Cie najmocniej ![]()
![]() |
#422 |
Wtajemniczenie
|
eloteteie, gratulacje dla Mai ze takie ladne postepy robi
![]() ![]() Sandraa, my wiemy, ze nigdy bys nie narazila swojego synka na niebezpieczenstwo i ze poprostu nie spodziewalas sie takiego zachowania od ojca Twojego dziecka. Nastepnym razem juz bedziesz wiedziala i bedziesz sie trzymala jaknajdalej od tego fagasa. CatHot, ja swoje zdanie na temat szczepionek wypowiedzialam, wiec juz powtarzac sie nie bede. Piszesz, ze sie zastanawiasz nad "kokami i rotawirusami", bo nie planujesz malej wysylac do zlobka w najblizszych latach. A co bedzie jak juz w koncu mala pojdzie wsrod inne dzieci? Dopiero wtedy bedziesz szczepic? Wydaje mi sie, ze niektore szczepionki podaje sie w odpowiednim czasie i moze byc juz za pozno za te kilka lat, narazajac dziecko na choroby. Ale nie jestem pewna na 100%, gdyz byc moze niektore szczepionki mozna podac pozniej. Napisze Ci na co szczpilismy Adasia i na co bedziemy szczepic Eve. Niektore szczepionki bede pisac w skrocie, bo niestety nie znam tlumaczen na jezyk polski. A wiec podalismy Adasiowi takie szczepionki: Hepatitis B - 3 dawki (birth, 1 month, 8 months) DtaP - 4 dawki (2 months, 4 months, 6 months, 18 months) HIB - 3 dawki (2 months, 4 months, 18 months) Rotavirus - 3 dawki (2 months, 4 months, 6 months) Polio - 3 dawki (3 months, 5 months, 7 months) Prevnar - 4 dawki (3 months, 5 months, 7 months, 15 months) Hepatitis A - 2 dawki (12 months, 24 months) Varicella - 1 dawka (12 months) MMR - 1 dawka (15 months) Adas mial goraczke tylko po pierwszym szczepieniu - i to byl stan podgoraczkowy raczej, a nie goraczka. Eva miala tak samo - po drugim szczepieniu juz wszystko bylo ok. W takim przypadku podajesz na noc Tylenol i juz nastepnego dnia wszystko w porzadku ![]() Pozdrawiam i uciekam spac, bo juz pozno u nas ![]()
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
Matylda zrobila OGROMNEGO kupsztala
![]() ![]() ![]() eloteteie gratulacje dla Mai ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Schoolcraft, caly czas sie zastanawiam.. Jeszcze mam tydzien na decyzje. Do tego nie pisalam jeszcze, ze planujemy z Mala leciec do Polski na kilka miesiecy (TZ dolaczy do nas pod koniec pobytu- na kilka tygodni) i nie wiem jak bedzie z kolejnymi dawkami poszczegolnych szczepionek, ale pewnie da sie cos z tym zrobic ![]() ![]() kashin gratulacje dla Twojej Matyldy ![]() ![]() Ehhhhh.. Te szczepionki.. Ale mam zagwozdke.. Szczerze, to wolalabym, zeby bylo ich jak najmniej..
![]() |
#424 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
no, ale nam odejdą pneumokoki i prawdopodobnie rotawirusy...a powiedz mi - Jak Twója córcia reagowała na rota? Miała pierwszą dawkę , tak? Moja Niunia, jakoś w poniedziałek czyli jak skończyła 7tż leżąc na brzuchu taty tak wysoko podniosła główkę, że aż wszyscy się mocno zdziwiliśmy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do szczepionek to ja strasznie boję się reakcji po .. i reakcji po - długo terminowej :/ Obawiam się jak mała zniesie nawet te podstawowe szczepienia, które podobno i tak zdrowe nie są bo też zawierają śladowe ilości rtęci.....masakra jakaś. Na pneumo na pewno nie będe szczepiła. a wiecie...wczoraj Julkę położyłam na pleckach i nad nią trzymałam pozytywkę - taką pluszową zieloną gwiązdkę , na której jest Miki a na dole wiszący Pluto za którego trzeba pociągnąć aby grała muzyczka.... ![]() ![]() ![]() Za to nad ranem jak się obudziła i była marudna, poszłam do niej zmienić pieluszkę i przygotować do śniadanka, mówiłam jej różne rzeczy np. że jest tak rano...że dla mamy to jeszcze jest noc...a Julka krzyczy i krzyczy....i wiecie co? Wyśmiała mie prosto w twarz...... ![]() Edytowane przez tancerkaGd Czas edycji: 2009-12-03 o 07:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny!!!! dawno do was ie zagladalam, ale to przez to ze jak Nikodem idzie spac to ja staram sie razem z nim, zeby troszke odpoczac, chociaz przyznam ze czasem niestety, ale sie nie da no bo sa inne zajecia.
co do tych szczepionek to Nikodem 2 dni po porodzie byl zaszczepiony przeciwko gruzlicy no i za 2 tygodnie idziemy na kolejne szczepienie, ale wstyd przyznac ale nwet nie wiem co to bedzie za szczepienie, musze to sprawdzic. aha i musze sie pochwalic, ze 19 grudnia przylatuje do mnie mama z bratem na swieta!!!! juz nie moge sie doczekac!!!! bede mogla sobie troszke odpoczac, no i wyjsc na jakiegos drinka. a tak wogole to chcialam sie was jeszcze zapytac odnosnie jednej rzeczy, bo moj synek w nocy ma bardzo niespokojny sen. wydaje rozne odglosy, macha raczkami. kreci glowka no i nie wiem jak temu zaradzic!!! moze wy macie jakies pomysly???? pozdrawiam was serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Rozeznanie
|
hej hej
mam takie pytanko do mam , które już złożyły wniosek o becikowe i dostały już pieniążki na konto ![]() Ile czeka się na wpłynięcie pieniędzy na konto od dnia złożenia wniosku? sylwiatkoo1 co do niespokojnego snu Twojego synka - niestety nie potrafię Ci pomóc, bo moja córka jak tylko ją się owinie w kocyk, przykryje kołderką i położy obok buźki tetrową pieluszkę śpi jak aniołek - straszy z niej zmrźluszek (a pomyśleć, że zawsze chciałam przykrywać dziecko samym kocykiem aby nie przegrzewać...no, i nie przegrzewam bo nigdy nie jest mokra ani nie ma potówek, ale tyle musi mieć warstw przykrycia, że szok ![]() Może inne mamy będą miały dla Ciebie jakąś radę ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Julkę szczepiliśmy też Infanrixem plus pneumokoki i rotawirusy (bo na codzień ma styczność z bratem przedszkolakiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
BAN stały
|
czesc wam
dzisiaj bylam na kontroli z mala w celu zwazenia i hurra mala super przytyla 400 g w ciagu tygodnia takze teraz bedzie juz tylko lepiej...jej jak sobie pomysle ile ona sie nameczyla...nie mogla jesc a ja jej inne butelki dawalam...inne smoczki...dziurki ekstra w smoczkach robilam... ale skad moglam wiedziec |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
Ja to dawno tu nie zagladalam bo z Patrykiem mielismy problem z problemem ![]() Musze sie Wam wygadac choc pewno zadnej z Was to nie interesuje ale moze mi troszke ulzy... Bylismy ostatnio z Patrykiem w szpitalu u chirurga bo zrobil mu sie wodniak na jonderku i nawet lekarka mowila ze moze to miec operowane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Juz dawno nie bylam tak bezradna jak w tych ostatnich dwoch tygodniach ![]() Po za tym mamy juz za soba pierwsze szczepienie (tzn trzy szczepienia), no i badanie bioderek. Pocieszajace jest tylko to, ze przy badaniu bioderek lekarz stwierdzil ze ma je pierwszej klasy...choc tym nie musialam sie martwic. Na domiar tego wszystkiego, to jak bym miala za malo stresu, to zupelnie zanikl mi pokarm i od jakichs 4 dni karmie tylko sztucznie ![]() Zalamalam sie tym totalnie, a jak bylam na tym badaniu bioderek to czekajac w poczekalni, doszla jeszcze jedna mama z dzidzia i zaczela ja karmic tam piersia a ja to widzac sie rozryczalam jak walnieta...totalna porazka ![]() No to sie wyzalilam heh. A mam jeszcze jedno pytanie, kiedy dostalyscie pierwsza miesiaczke dziewczyny? Tzn po jakim czasie o to mi chodzi. Bo ja dostalam po porodzie od razu a teraz jeszcze nic i zaczynam sie martwic czy moze i moje zdrowie zaczyna szwankowac a moze dlatego nie dostalam bo mam anemie? Juz nie wiem co o tym myslec ![]() Przepraszam ze nawet Was nie poczytam ale nie mam na nic sily ![]()
![]() |
#430 |
Wtajemniczenie
|
Monecitka, witaj! Z calego serca wspolczuje takich przezyc z maluszkiem
![]() ![]() Co do karmienia piersia, to naprawde bardzo Ci wspolczuje ze zanikl Ci pokarm ![]() ![]() ![]() ![]() Jezeli chodzi o miesiaczke, to wszystko zalezy od organizmu kobiety. Jesli nie karmisz wogole piersia, to okres powinien sie pojawic w ciagu 6 tygodni. Ja odciagalam mleko 2 razy dziennie zanim Adas skonczyl 8 miesiecy i wyobraz sobie ze przez ten caly czas nie mialam okresu ![]() ![]() Nie stresuj sie tylko spokojnie poczekaj na miesiaczke - w koncu to nie jest az taka przyjemna rzecz, zeby za nia tesknic ![]()
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
tancerkaGd ja złozyłam wniosek o becikowe 25 października,potem dostałam zawiadomienie że mi przyznano i do 30 listopada wpłyną pieniądze na konto, a do dzis nie wpłynęły, bede musiała przedzwonić.
Dla mnie wygodniej by było dostać kase pocztą niż na konto,ale u mnie w urzędzie powiedzieli ze tak sie nie da i musze podac nr konta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki dzieki za komentarze na temat szczepionek, cały czas sie zastanawiam
![]() Monecitka kochana ściskam Cie najmocniej jak tylko umiem.. Wiem sama co to znaczy ryczec na każdym kroku. Całe szczęście, że z Twoim Maluszkiem coraz lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() sylwiatkoo1 kobitko, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę odwiedzin mamy i brata, i to jeszcze w Święta.. Ehhh.. Korzystaj z ich pomocy i towarzystwa ![]() A ja musze sie pochwalic, że wczoraj wcale nie ryczałam.. Nawet jedna łezka mi nie poleciała.. Dzisiaj to już inna sprawa, ale nie zawsze musi byc różowo.. Jutro jedziemy do mojej położnej na mój przegląd techniczny. Nie za wcześnie? To dopiero 5 tydzień po porodzie ![]() No cóż.. Słodkich snów Mamusie w Europie ![]() ![]()
![]() |
#433 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie szczep na rota i pneumokoki - jeśli nie ma kontaktu z dziećmi to niewarto! Cytat:
![]() Majka nie chce leżeć na brzuchu. Kiedyś pięknie podnosiła głowę, potem przestaliśmy ją tak kłaść i automatycznie przestała podnosić głowę, więc teraz codziennie kładę ją na kilka minut, ale się złości. Cytat:
![]() ![]() Dziękujemy za gratulacje! Cytat:
![]() ![]() Co do rota - Majka bardzo ulewała, była strasznie rozdrażniona, płakała. Lekarz powiedział, że to na 90% przez szczepienie na rota ![]() Cytat:
Co do nocy - dzieci tak mają, nie należy ich wtedy budzić, dotykać, brać na ręce, to dla nich naturalne, że tak postękują, wymachują itp. Cytat:
![]() Cytat:
Co do miesiączki - jeszcze nie mam i nie narzekam. Ale u mnie jak przyjdzie za rok to pewnie będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Ja miałam przegląd po 6 tygodniach (tak zalecają w szpitalu i na zajęciach w szkole rodzenia), więc 5 na pewno jest w normie ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do niku pokarmu to wydaje mi sie ze nie mozesz miec pretensji do siebie, bo stalo sie to samoczynnie, pewnie jakis wplyw mial na to stres no ale jak tu sie nie stresowac??? jak karmiac malego butelka masz wyrzuty sumienia to zawsze powiedz sobie ze nie robisz tego z wlasnego wyboru, karmisz tak no bo nie masz wyjscia. cathot- brawa dla ciebie ![]() co do krwawienia to ja jestem 4 i pol tygodnia no i roznie to bywa, jednego dnia mam lekkie plamienie, a zauwazylam ze jak duzo nosze malego to wtedy zaczynam mocniej krwawic, pewnie ma to jakis zwiazek z wysilkiem, okres kiedy dostane to nie mam pojecia, ale nie tesknie za nim. martwie sie teraz tylko o ten przeglad, bo nawet nie wiedzialam ze jest to wskazane, mi tutaj nikt tego nie powiedzial.... bede musiala poprosic meza...hehehe....on to zrobi z przyjemnosia.... bo narazie trzymam go na odleglosc... hehehe... a tak serio no to chyba bede musiala sie do kogos z tym wybrac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Zadomowienie
|
Monecitka - na kolki polecam Gripe Water!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
BAN stały
|
czesc wam
wlasnie w nocy wybrobowalam gripe water bo mala cos sie kulila i miala twardy brzuszek i plakala bardzo i gripe water dziala pare minut po mala poszla spac ale tez nie chce jej dawac tego za czesto...jak narazie to nie wiem czy to kolka byla czy moze ja brzuchol bolal zobaczymy dzis...jak bedzie placz to juz wiadomo ze kolki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewuszki
![]() Eloteteie jutro pujde do apteki po ten gripe water skoro on dziala cuda ![]() ![]() A tak wogole, to gratuluje Ci, ze Maja sie zaczyna podnosic i powiem Ci ze moj Patryk tez jakos tydzien temu odkryl ze ma raczki ![]() ![]() sylwiatkoo1 dzikuje za slowa otuchy ![]() ![]() A ja probowalam kazdego sposobu domowego nim siegnelam po farmakologie na te kolki i naprawde ani kompiel, ani suszarka,a nawet noszenie na rekach nie pomagalo zeby Patryk sie uspokoil ![]() Co do karmiienia to wiem ze najwazniejsze jest aby dziecko bylo najedzone, ale jakos nie umiem sie powstrzymac od lez bo brakuje mi bliskosci z dzieckiem choc moze to glupio brzmi ![]() CatHot dziekuje kochana za slowa otuchy i moze egoistycznie to zabrzmi co teraz napisze, ale dobrze jest wiedziec, ze nie tylko ja ciagle placze ![]() schoolcraft dziekuje Ci z calego serca za te slowa otuchy i wsparcia ![]() ![]() A co do karmienia to wiem to ze jeszcze dlugo sie nie pogodze z tym, ze nie moge czuc tej bliskosci z dzieckiem ![]() A pisalas ze Twoja corcia nie chce lezec na brzuszku, a wiesz ze my mamy taki sam problem z malym ![]() ![]() zuzanna12 to na pewno nie byla kolka, tylko moze brzuszek Twoja corcie bolal bo jak by miala kolke, to uwierz mi, ze wiedziala bys ze to to ![]() ![]() A wlasnie tez dzis zaczelam kleic Patrykowi na brzuszek plasterek bo przez ten kolkowy placz brzydko mu pempus zaczal wystawac i musze mu jakos go schowac, a mial go taki ladny ![]() ![]() Oki zmykam spac puki maly spi. A musze sie Wam pochwalic ze Patryk po kompieli o godz 20 dostaje swoja butle i wstaje dopiero o 3 na pierwsze nocne karmienie ![]() ![]() Zycze milej nocy a dziewczynom zza oceanu milego popoludnia ![]() Zobaczcie jak Patryk ssie kciuka bo tez niedawno odkryl ze ma raczki ![]()
![]() |
#438 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Monecitka, cudownego masz synka ![]() ![]() CatHot, i jak tam po przegladzie technicznym? ![]() ![]() Mialam ostatnio Ciebie zapytac, ale wylecialo mi z glowy, wiec pytam teraz. Kiedy Ty sie wybierasz do Polski? Bo cos ostatnio wspomnialas. Wydawalo mi sie, ze to Twoi rodzice maja do Ciebie przyjechac ![]() Asiuuuuula, jak tam synek sie czuje? Moj nadal smarka, ale ogolnie jest ok. Za to ja cos podlapalam - bolalo mnie gardlo, a teraz zaczelam kaszlec i leci mi z nosa jak z kranu ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie i milego weekendu zycze ![]()
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
monecitka- co do tego lefaxu to my go malemu podawalismy jak mial napad kolki po posilku, prosto do buzki, nie dawalismy do kazdego posilku, nie wiem czy dobrze robilismy, ale w kazdym badz razie to skutkowalo, dosyc sporo mi go jeszcze zostalo no i mam w pogotowiu bo z tymi piorunskimi kolkami to nigdy nic nie wiadomo. synusia masz cudownego i pomyslec ze biedactwo tak cierpi przez te kolki, ale praktycznie kazde dziecko przez to musi przejsc, jest to jak czytalam spowodowane niedojrzalym ukladem pokarmowym, takze najlepszym lekarstwem jest chyba czas, trzeba to poprostu przeczekac, az dzidzius troszke podrosnie i wszystko mu sie bardziej wyksztalci. swoja droga mogli by juz cos wymyslec takiego skutecznego w 100%, takiego co by pomoglo pozegnac ten problem na zawsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
BAN stały
|
czesc mamy
pytanie do dziewczyn ktore karmia formula....dziewczynki czy wy dajecie waszym maluchom cos do picia ( herbatke z rumianku, herbatke z kopru wloskiego) ja daje bo lekarz mowil ze nie zaszkodzi a pomoze z kupkami moja mama tez mi tak mowila i tata tez natomiast tesciowa jak uslyszala to z buzka na mnie ze takiemu dziecku to tylko mozna dac wode z cukrem...wiec ja za telefon i dzwonie tt o lekarza a on na to ze glukoze to dawano 35 lat temu a teraz podaje sie herbatki raczej mala spi...jest super...wczoraj to chyba nie byla kolka bo dzis jest wszystko ok......tfu, tfu, (nie mozna chwalic) dobrej nocki wam zycze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mysle, ze woda nie zaszkodzi. A co do herbatek, to nawet nie mam pojecia jakie mozna takiemu malenstwu podawac. Tak jak napisalam wyzej, ja niczym nie dopajam. Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#442 |
BAN stały
|
witam
akurat te herbatki mam skonsultowane z lekarzem wiec rumianek i z kopru wloskiego oczywiscie nie dajemy tego w takiej ilosci jak jedzenie tylko jakies 80 do 100 ml na dobe....takze w sumie wychodzi po troszke miedzy karmieniami.....moje malenstwo juz spi i powiem wam ze hurra znow spi w lozeczku jedyne co to musi usypiac ze mna takze musze sie polozyc obok niej na kanapie poprzytulac i mala spi a wtedy bum ja do lozeczka....jedyne co to gorzej nam to w nocy idzie bo ja jestem rozespana i czasem zasne pierwsza od niej....tym ktore chca nas zobaczyc zapraszam na nasza klase http://nasza-klasa.pl/profile/1609499/gallery |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
Schoolcraft moi rodzice planuja jechac w przeciagu 2 tygodni do ambasady, wiec
![]() ![]() ![]() eloteteie caly czas mam watpliwosci co do tych szczepionek nieszczesnych.. Najchetniej bym nie szczepila.. Ale teraz tak- jak pojedziemy do Polski, Matylda bedzie miala kontakt (nie codziennie, ale jednak) z synkiem siostry mojego TZ. Jej synek chodzi do przedszkola od tego roku.. Moje kolezanki tez maja dzieci w roznym wieku, ale wszystkie sa starsze od Maluszki.. I nie wiem, czy to juz jest ryzyko, czy jescze nie.. Szczepic, czy jednak nie ![]() ![]() Monecitka- Patryk slodki jak cukiereczek ![]() Ja dzisiaj juz po przegladzie ![]() Dziewczynki powiedzcie czy Wasi lekarze rozmawiali z Wami na temat antykoncepcji po porodzie? Jak sie teraz zabezpieczacie, albo bedziecie zabezpieczac? Ja rozmawialam na ten temat z moja polozna i doszlysmy do wniosku, ze najlepsze dla mnie beda minipigulki jednoskladnikowe (dla mam karmiacych piersia). Juz mam zaopatrzenie na 3 miesiace- zaczynam brac po 6 tygodniu pologu, czyli od przyszlego tygodnia. Buziaki dla Was.. Smigam spac, bo jestem wykonczona..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widzę, że niektóre z Was pisały o przeglądzie po połogowym ![]() ja byłam umówiona do lekarza ale godzinę przed wizytą strasznie źle się poczułam..musiałam odmówić :/ A zaraz po tym zaczęłam tak wymiotować, że szok...i całą noc potem :/ Okazało się później , że zatrułam się mlekiem . Otworzyłam nowe, ale było kwaśne...wlałam do kawy i nic nie poczułam, że jest coś nie tak ![]() Teraz muszę się na nowo umówić....a w poniedziałek miną już 8 tyg po porodzie... a muszę się Wam pochwalić moją córeczką ![]() ![]() A dzisiaj zapowiada się myły dzień bo jesteśmy zaproszeni do mojej mamy na obiad z okazji jutrzejszych mikołajek - będą też moi dziadkowie czyli pradziadkowie Julci ![]() Przygotowałam już Małej kreacje na tą okazję ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Zadomowienie
|
hej. co do tych herbatek to my tez podajemy. z kopru wloskiego jest od pierwszego tygodnia zycia i wczoraj dalam tez malemu pierwszy raz uspokajajaca- jest ona od pierwszego miesiaca. tutaj polozna tez mowila mi o samej wodzie miedzy karmieniami, czasem ja tez podaje.
dziewczyny tak sie zastanawiam, czy jest gdzies spis dzieciaczkow z tego watku??? bo jak czytam o waszych dzieciaczkach, ze robia juz jakies postepy w swoim rozwoju, ze np, ladnie glowke trzymaja itp. to pierwsze co to zastanawiam sie kiedy sie urodzily wasze dzieciaczki zeby porownac z moim maluchem, niestety jak narazie to niespamietalam jeszcze wszystkich, wiec moze istnieje taki spis, na ktory bym mogla sobie zawsze zerknac???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do szczepionek, nie pomogę, moja pani pediatra odradza absolutnie, pani, która jest specjalistką od szczepień dziecięcych też odradzała, nie wiem... Ale my nie mamy kontaktu z innymi dziećmi. A co mówi Wasz lekarz? Przedstaw mu sytuację. Mi lekarz też przepisał pigułki dla karmiących, ale poczytałam o nich na forach i jest bardzo dużo jakichś skutków ubocznych, m.in. tycie i krwawienia, więc wolę się pomęczyć z gumkami, a na normalne pigułki przejść jak skończę karmić Majkela ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() Zacznę od tego że jak zwykle muszę przeprosić jeśli komuś nie odp ale dziś mam dzień sprzątania i kiedy Mateusz śpi ja glancuje chałupe ![]() zuzanna12 śliczną masz córeczkę a Ty też bardzo ładnie wyglądasz, fajne te zdjęcia z urlopu, taka opalona jesteś ![]() Monecitka Twój synuś jest uroczy, tak fajnie ssie ten kciuk jak bobasek taki już przynajmniej 5 miesięczny ![]() CatHot ja jeszcze nie byłam u lekarza ale planuje iść w przyszłym tyg ale już z tż zaczęliśmy przytulanki ![]() ![]() Co do zabezpieczenia to na razie mamy gumki ale będę brać pigułki które moga brać karmiące(zobacze jak ptrzytyje po nich to odstawie), bądź co bądź na razie nie planujemy 2 bobasa ![]() eloteteie ja też daje smoka ale mój Mateusz ma różnie raz zasnie z nim raz bez i tak wedle jego widzimisia ![]() A co do becikowego to tż był jakoś pod koniec października i 30 listopada mielismy do odbioru także kaska jest tancerkaGd gratuluję że Julia śpi bez smoczka ![]() ![]() Schoolcraft mam nadzieję że szybko się wykurujesz i nie złamię Cię żadne przeziębienie ![]() SANDRAA współczuję przeżyć z tż moim zdaniem dobrze zrobiłaś odchądząc od niego ale nie dawaj mu juz Maksia, tzn niech nie zostaje z nim sam bo to co wyprawia to naprawdę niebezpieczne ![]() No nic uciekam, pa ![]()
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Piszę w imieniu bratowej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
BAN stały
|
czesc
ja swoja mala owijam w kolderke i klade sie z nia na kanapie smoka daje jej dobuzi i przytulamy sie 10 min mala spi a wieczorem jak ja wykapie to tez to samo...tylko ze pierw jest jedzenie potem kapiel zawijam w kolderke smok w buzie klade sie z nia i 5 minut mala spi przez nastepne 3 godziny a musze sie pochwalic ze juz 2 noc spala sama w lozeczku i wstwala tylko jesc i dalej spac oby tak dalej jedyne co to mala pojawil sie tradzik niemowlecy przemywam jej woda z soda oczyszczona bo tak mowil lekarz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też zaczęło boleć gardło, psikam Bioparox do gardła i czekam czy się rozwinie ![]() A Wasze choróbska jak? Mam nadzieję, że przeszły ![]() Dziewczyny, czy Was coś jeszcze boli po porodzie? Bo już ponad 2 m-ce po porodzie ale przy wstawaniu z łóżka (napięciu mięśni brzucha) troszkę boli, ból taki jakby zakwasowy ![]() ![]() Robiłam test obciążenia glukozą 75 gr, wyniki dobre ![]() Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2009-12-06 o 20:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.