![]() |
#421 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II
To moze i tak ja nie jestem na bieżąco wiem że jak szłam z Kubą to wymagali, ale to było już dawno temu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
"Dobra wiadomość dla tych, które nie są ubezpieczone. Dnia 07.08.2008 weszło w życie nowe rozporządzenie Rady Ministrów w sprawie sposobu i trybu finansowania z budżetu państwa świadczeń opieki zdrowotnej. Zgodnie z rozporządzeniem kobieta jest uprawniona do bezpłatnego leczenia na podstawie faktu, że jest w ciąży. Nie musisz mieć żadnego ubezpieczenia. Bezpłatna opieka ma być zapewniona w czasie połogu oraz dzieciom do 18. roku życia.
Pracownicy placówek medycznych nie mają żadnego prawa żądania od ciebie dokumentów potwierdzających prawo do bezpłatnego leczenia. Jeśli będą z tym jakieś problemy możesz skontaktować się z Narodowym Funduszem Zdrowia np. telefoniczne." Z Gazety Prawnej. A tu ciag dalszy historii ze szpitala w Chełmie: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...osc_prasa.html Ale Wam dzisiaj prasówkę zrobiłam ![]()
![]() |
#423 |
Wtajemniczenie
|
Castro - oczywiscie najlepsze zyczenia
![]() hmmmm cio to ja mialam aaaa wkurzylam sie dzis strasznie bo mnie szefowa o*******ilam ze nie wrocilam po wczorajszej wizycie w szpitalu do pracy - jakby inne laski co u nas sa w ciazy by wracaly to bym nawet nie pomyslala ze moge nie wrocic -ALE TU NIKT DO PRACY NIE PRZYCHODZI JAK MA CHOCBY 5 min WIZYTE LEKARSKA - pytanie czemu ja musze??? Bo jestem polka!!!!BEZ komentarza co do koszul polecam 3 sztuki plus stary wielki podkoszulek meza do porodu - bo potem bedzie sie nadawal do dwoch rzeczy do spalenia lub umieszczenia w koszu na smieci.... 3 sztuki koszul polecila mi niejedna znajoma bo w szpitalu siedzisz dwa dni tutaj wiec sie tak nie ubrudzisz - i ze ponoc to tak naprawde to przez 24h po porodzie to Ci wszystko jedno jak wygladasz a marzysz jedynie o dobrym snie - NIE WIEM CZY PRAWDA - przekonamy sie w praktyce w marcu lub w kwietniu....pewni kazda bedzie miala inaczej to tyle a sterylizator i podgrzewacz - niepotrzebne lepiej sie sprawuje zwykly garnek - dla mam butelkowych zwykly czajnik elektryczny bo sztuczne mleko rozpuszcza sie w przegotowanej wodzie i nic nie trzeba grzac..... Ale znam tez osoby ktore bardzo wychwalaja zwlaszcza podgrzewacz..... nio coz ja nie kupuje bo mam zamiar karmic piersa....potem ewentualnie pomysle....
#424 |
Zadomowienie
|
Hejka!
apropo pazurkow, sama jestem po kursie i z tego co wiem nie powinno sie miec tipsiakow wtedy kiedy bedziesz rodzila, bo w razie czego (tfu tfu np operacji cc) to plytka paznokciowa powinna byc czysta, bo lekarze potrafia z niej "wyczytac' to i owo ![]() No i wiadomo trzeba wybrac dobra stylistke paznokci, zeby niewprawna osoba nie uszkodzila naturalnych paznokci, no i i kategorycznie nie zdejmowac samemu!! Niezbyt sie tu udzielalam do tej pory,ale systematycznie Was podgladalam ![]() Wklejam moje zdjecie z 21 tyg, teraz w 23 niewiele sie rozni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, mama mi kupiła właśnie PRENATAL CLASSIC I PRENATAL DHA... i nie wiem co mam z tym zrobić
![]() ![]()
#426 | |
Wtajemniczenie
|
JoannM zgrabniutki masz ten brzusio
![]() ![]() MadCat dzięki wielkie za informacje wszelakie. AIDS'em oczywiście mnie postraszyłaś... chociaż... jako domator nie miewam "ciekawych" przygód, ale kurde fakt faktem, zachciało mi się takowy test zrobić. A z tym ubezpieczeniem to już w ogóle WIELKIE DZIĘKI za info ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
castro- najgorętsze życzenia!!
![]() Ja tez zakladam od 3 lat paznokcie, w czasie porodu nie powinnas ich miec zalozonych na pewno. Sama teraz nie zakladam sobie, plytke niszcza i nie da sie zrobic tak by bylo inaczej. izumi dresy sa cheroke ![]() a tak w ogole dzien dobry ![]()
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
co do pazurkow zle bym sie czula bo swoimi jest jednak wieksze wyczucie niz z tymi
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- baobabek zobacz sklad czym sie od feminatalu rozni
![]() |
#430 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a była któraś z Was już w IKEI w Łodzi?
Ciekawa jestem jak tam z zaludnieniem i w ogóle jak zaopatrzenie czy cos ciekawego jest, jakieś promcje na początek? ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Kurcze dziewczyny ja tez cały czas biorę prenatal i z Kubą też go brałam i moja gin wie o tym i nic mi nie mówiła że może to zaszkodzic. Sama nie wiem co teraz robic. Ja też narazie nie noszę pazurków chociaż bardzo mi ich brakuje. Nie chce mi sie co drugi dzień malowac swoich i mam nieciekawe, Przyznam ze moja płytka też się wzmocniła teraz mimo że tyle lat nosiłam pazury, teraz mogę swoje zapuścić długie. Ja nie zakłdam teraz z tego powodu ze nie mam na to sił energii i weny, a tym bardziej jak dzidziole się urodza. Edytowane przez izaizula Czas edycji: 2009-12-01 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Mam zamiar jechac w tym tyg. jesli sie nie uda to w przyszlym na bank
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- wszystko zalezy jak moj bedzie pracowal
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
chcialam zrobic sztuczne paznokcie bo te moje maja nieciekawy ksztalt...tzn jeden ten srodkowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
Podziwiam Waszą chęć do zmian i eksperymentów w tym stanie. Ja to już na mało co mam siły. Włosy mi się wzmocniły ale za to farba nie chwyta tak jak przed ciążą więc może bym się na ten czas wstrzymała Młoda z totalną zmianą koloru? Bo jak Ci wyjdzie zielony? ;> hehe, nie no żartuję.
a oto moje brzusio ![]() ![]()
#434 |
Zakorzenienie
|
Mi też jakoś odeszła ochota na eksperymenty. Jakoś mi się nie chce... chyba się zaniedbam ;P
Postanowiłam, ze nie będę farbować włosów w czasie ciąży, żeby mi odpoczęły... Nie, że się boję w ciąży czy cos takiego, po prostu dam im odpocząć. Poza tym wszystkim Wam się polepszają włosy a u mnie niestety gorzej... lecą jak szalone. Wiec tym bardziej dam im spokój. Na paznokcie nigdy nie narzekałam, mam dość długą płytke i są dość mocne. A w ciąży też zaprzestałam ich malowania. Oj rozleniwiłam się ![]() Blada, siwa ![]() ![]() ![]() EciaPecia- brzusio śliczny... chyba spory, przynajmniej z tej perspektywy ![]()
Weroniczka (05.04.2010r) ![]() "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) ![]() Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2009-12-01 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Izumi dziekuje! ![]() Czasem tylko pobolewaja mnie te miesnie podtrzymujace brzuch, szczegolnie jak po schodach wchodze gdzies. Troche sie nawet wystraszylam jak pierwszy raz tak powaznie je poczulam, ale poczytalam watek mamusiowy i widze ze was tez to dopada ![]() EciaPecia fajne zdjecie ![]() Edytowane przez JoannM Czas edycji: 2009-12-01 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
dlatego moze co do paznokci to moze dam sobie spokoj....nad wlosami pomysle...
![]() a i od rana jakos kiepsko sie czuje...caly czas mnie mdli i kluje tak z boku brzucha....czasami w gornej czesci....taka jakas slaba jestem dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
wrocilam od poloznej
![]() ![]() wkurzylam sie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja chce juz kwiecien i chce juz urodzic dlaczego ciagle mam pod gorke ?? dobrze ze chociaz z moim dzidzia jest ok < podlaczyla mnie pod usg hihi tak pocichaczu :P > ale tylko glowke i kregoslup widzialam i nie dostalam zdjecia ![]() ![]() a i jeszcze kazala mi nie kaszlec bo od kaslzu moge miec przedwczesne skurcze i moze rozpoczac sie akcja porodowa ale jak ja mam to nie robic i tak jak kaszle to w klebek sie zwijam zeby dzidziaka naszego zabardzo nie wytrzasna ![]() ![]() a teraz ide nadrabiac zaleglosci dostalam kolejne paczki z allegro tylko musze sprawdzic bo chyba jednych bodziakow nie dostalam :L ![]()
#438 |
Rozeznanie
|
Ecia Pecia widze że też bedziesz miała Antka to tak jak ja. Tesciowej strasznie się nie podoba ale jakoś mi to dynda i powiewa. Antoś mmmmmmmm super
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
Ja sie w nocy obudzilam momentalnie zrobilo mi sie zimno, pozniej cieplo, potem niedobre zaczela bolec glowa, masakra
![]() Mam do was pytanie Przed tym całym moim przeziębieniem miałam to białko w moczu. I kazala brac mi furagin i bralam ale jak przepisala tamte leki to bylo ich tyle ze znajoma pielegniarka powiedziala zebym na raize furagin odstawila bo za dlugo tez w ciazy sie go brac nie powinno. A teraz zaczynam siusiac jak szalona, co chwila i to malymi ilosciami i nie wiem czy to od stanu w jakim sie znajduje czy znow nie tak cos a wizyta nie wbten czwartek tylko w nastepny. ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- mnie brakuje farbowania wlosow ale obiecalam ze nie bede i nie farbuje. Zwlaszcza ze ja mam krociusieńkie swoje a rozjasnialam z czarnych na biale sama bo ie nie chcial fryzjer podjac wiec teraz niech odpoczna, ale jak urodze i bede sie lepiej juz czula to Kacperek bedzie musial sam z tatusiem zostac a ja mykam do fryzjera ![]()
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
drcron o jej bidulko ty nasza....dobrze wiesz ze oni to wszystko robia zeby wiedziec czym cie leczyc a nie zeby na zlosc ci i dzieciaczkowi zrobic...bedzie dobrze..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
izaizula ja chcialam Tymka malego na poczatku ale zostal Kacper;p i chyba mniejsza krzywda dla dzidzi:P
![]() |
#442 |
Rozeznanie
|
Dlaczego uważasz e Tymek to byłaby krzywda. Też fajne imie, Kacperka tez mam fajnego w grupie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
drcron- widzisz... a Tobie się chciało do sklepów wychodzić, pamiętasz?? Oj, Ty niedobra!!
![]() No, a teraz leżeć ładnie w łóżeczku i kurować się!! I bez dąsów!! To dla dobra kruszynki ![]()
#444 |
Zakorzenienie
|
DRCRON - Tobie to sie jakies kopy należą!! I to porządne!! Ciągle narzekasz a jakbys lezala w domu i nie poszla do lekarza to mogloby byc duuuuzo gorzej!
Żadnego wychodzenia do ludzi!! Lezec lezec lezec i jeszcze raz lezec!! Fajnie ze z dzidziulkiem wszystko ok, tylko mamusia ciagle narzeka! Bardzo dobrze ze Cie przebadali wiesz na czym stoisz i oni tak samo a takto bys sie zamartwiala!! I prosze ludzi nie denerwowac tylko sie stosowac do zalecen lekarza!! Ufff ... babo jedna, drakonie TY! ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Nie bo stwierdzilam, ze jednak Tymoteusz Żurawski - mnie sie w sumie podobalo bardzo na poczatku ale moj sie krzwil itd. i w koncu wyszlo tak ze nam sie odwidzialo Tymuś ![]() ![]()
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
dalej nie wiem co z tym prenatalem...ale porównywałam skład z feminatalem N, on też jest na cały okres ciąży i nie wiele się różni składem, jednych składników jest więcej prenatalu, innych w feminatalu N; a kwasu jest taka sama ilośc tego foliowego, więc chyba będę brać, a do tego będę łykać ten prenatal dha, bo tu jest sam jakiś olej rybny i 0 witamin i ten magnez co mi gin przepisał. Nie będę za to łykać żelaza bo w prenatalu jest go sporo. Ot tak postanowiłam
![]() ![]() drcron ja to bym Cię zlała normalnie...musisz się przemóc przed lekarzami, oni na pewno Ci krzywdy nie chcą zrobić, masz się stosować i nie marudzić i leżeć, niech Cię nie korci wychodzić z domu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mrowak dobrą decyzję podjęłaś ![]() ![]() Co do imon dla chłopców, to macie rację ANTOŚ bardzo ładnie, mam ucznia o takim imieniu i strasznie go lubię - śliczny chłopczyk, mądry i pozytywnie przebiegły i cwany ![]() ![]()
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pytalam najpierw poloznej potem lekarki o co kaman z tym kwasem foliowym to obydwie powiedzialy bym nie dramatyzowala i nie stresowala sie niepotrzebnie bo to co tam jest zawarte te 800 to w zupelnosci nie szkodzi a wystarcza w dziennej dawce zapotrzebowania i jest calkiem bezpieczne dla dzidzi a dzieki kwasowi foliowemu to mamy mocniejsze paznokcie i wlosy tak samo a i na hemoglobinke kazali mi duzo jesc kiwi ![]() ![]()
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
Tymuś.... podoba mnie siem
![]() izaizula - mój chłopek tak nazwał synka - Antoś no i przyjęło się wśród znajomych a ja trochę mam obawy co do tego imienia i w sumie jeszcze dumam czy nie zmienić. Brzuchol dosyć spory, niedawno tak mi go wysadziło i aż ciężko się oddycha, chyba za dużo piję ... wody ![]() A tu jeszcze jedno zdjęcia mieszkanka małego, wcześniej jakieś za duże wkleiłam i drugie mi już nie weszło hehe.
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Fajny brzuchol
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- a DRCRON ja tez nie znosze lekarzy po mojej ciazowej historii, ale teraz kurcze uzalezniona jestem od nich, co prawda nie mam kontaktu z tymi ze szpitala a mojej gin wtedy akurat nie bylo, ale i tak mam uprzedzenie ogromne. A lepiej sie stosowac do zalecen niz pozniej miec wyrzuty sumienia, prawda?
![]() |
#449 |
Wtajemniczenie
|
to ja w zamian wklejam foto mojego dzidziola - jak ktos ma jakies typy czy chlopak czy dziewczyna to chetnie poczytam opinii
#450 |
Zakorzenienie
|
Baobabek ja popieram branie tych tabletek skoro maja sklady podobne
![]() co do pobierania krwii to ja kiedys w szpitalu jak mi pobierali mowie ze zemdleje i czy moge usiasc a ta pielegniarka ze nie ze jeszcze troche pozuka i znajdzie ta zyle a wiercila w rece jak wiertlem w scianie oj bolalo bolalo i ja jej sru na ziemie pod stol i krzeslo tak ze nie mogla sie do mnie dostac zawolala lekarza ocknelam sie jak mnie po twarzy stukal patrze na niego i mowie a nie mowilam ze zemdleje ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.