Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-08, 16:06   #421
powered
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Cytat:
Napisane przez nieprzytomna Pokaż wiadomość
Jak wyżej

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

No cóż, nic dodać nic ująć, Twój jadłospis bardzo mi się podoba Oby tak dalej
Proszę o odpowiedź odnośnie pierogów
Pierogi mialy w srodku ser i cynamon kupiłam w lidlu
Stary 2009-12-08, 16:12   #422
boulangerie
Raczkowanie

dzisiejsze U:
śniadanie: owsianka na mleku sojowym (z cukrem migdałowym , przyprawą do piernika, cynamonem, imbirem) z bananem, wiórkami kokosowymi, migdałami, pestkami słonecznika, dyni, rodzynkami, suszoną żurawiną, bananami, daktylami, kandyzowanym ananasem, papają... i odrobina musu owocowego (truskawki, wiśnie, porzeczki, maliny)
przekąska: jabłko
II śniadanie: 2 kromki żytniego z camembertem kozim, sałatą, rzodkiewką, pietruszką
obiad: 2 kotlety mielone z mięsa indyczego z fasolką szparagową i połową woreczka ryżu brązowego
kolacja (będzie): 2 kromki żytniego z pieczoną piersią indyka nadziewaną groszkiem , do tego sałata, pomidorek koktajlowy, szczypiorek, mieszanka kiełków i czosnek

oceni ktoś...?

i mam pytanie, czy ucięcie z jadłospisu ok. 300-400kcal będzie dobrym sposobem na małą redukcję...?

boulangerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 16:12   #423
Stworka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
jestem po diecie, podczas ktorej w czasie 3 miesiecy schudlam 10kg. jadlam codziennie ok 1000kcal. teraz waze 41kg przy wzroscie 158. wygladam troche za chudo moim zdaniem i nawet moi znajomi mi mowia, ze powinnam przytyc. no i nie mam okresu od 2 miesiecy. dlatego postanowilam skonczyc z dieta i przytyc kilka kg. mam nadzieje, ze uda mi sie odzyskac okres.
Skoro chcesz przytyć, to dlaczego zamiast porządnego podwieczorku i kolacji, zapychasz się a to jogurtem, a to orzechami to jeszcze jabłkiem? Mogłaś sobie z tego zrobić pożywny podwieczorek (np. jabłko pieczone z łyżką jogurtu i orzechami), a potem jeszcze powinna pojawić się wartościowa kolacja.
Jesteś pod opieką jakiegoś psychologa?
Stworka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 16:18   #424
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez powered Pokaż wiadomość
Pierogi mialy w srodku ser i cynamon kupiłam w lidlu

To jakaś nowość/edycja limitowana, czy zawsze tam są?
Jak wygląda opakowanie?
Jaka "firma"?
Ile ich jest(waga) i ile kosztują?

Sorry za tyle pytań, ale po prostu ślinka mi pociekła na samą myśl...

Cytat:
Napisane przez boulangerie Pokaż wiadomość
dzisiejsze U:
śniadanie: owsianka na mleku sojowym (z cukrem migdałowym , przyprawą do piernika, cynamonem, imbirem) z bananem, wiórkami kokosowymi, migdałami, pestkami słonecznika, dyni, rodzynkami, suszoną żurawiną, bananami, daktylami, kandyzowanym ananasem, papają... i odrobina musu owocowego (truskawki, wiśnie, porzeczki, maliny)
Ładnie Smaczna musiała być ta owsianka
II śniadanie: 2 kromki żytniego z camembertem kozim, sałatą, rzodkiewką, pietruszką
Również bardzo ładnie
obiad: 2 kotlety mielone z mięsa indyczego z fasolką szparagową i połową woreczka ryżu brązowego
Ale mi apetyt roooobisz

Dlaczego nie ma podwieczorku

kolacja (będzie): 2 kromki żytniego z pieczoną piersią indyka nadziewaną groszkiem , do tego sałata, pomidorek koktajlowy, szczypiorek, mieszanka kiełków i czosnek
Skromnie, ale nie jest źle, może być

oceni ktoś...?

i mam pytanie, czy ucięcie z jadłospisu ok. 300-400kcal będzie dobrym sposobem na małą redukcję...?
Tak, myślę, że to dobry sposób Słodyczy u Ciebie dzisiaj np nie widzę, więc nie ma z czego rezygnować... W każdym razie nie rezygnuj z żadnego posiłku, tylko najlepiej wszystkie równomiernie zmniejsz
Aha, i pamiętaj, że na redukcji typowo białkowa kolacja powinna być
Stary 2009-12-08, 16:20   #425
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stworka Pokaż wiadomość
Skoro chcesz przytyć, to dlaczego zamiast porządnego podwieczorku i kolacji, zapychasz się a to jogurtem, a to orzechami to jeszcze jabłkiem? Mogłaś sobie z tego zrobić pożywny podwieczorek (np. jabłko pieczone z łyżką jogurtu i orzechami), a potem jeszcze powinna pojawić się wartościowa kolacja.
Jesteś pod opieką jakiegoś psychologa?
nie jestem pod opieka psychologa. sama sobie ustalam posilki. codziennie jem jakies slodycze, zeby troche przytyc i miec okres.
kiitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 16:29   #426
powered
Raczkowanie

Cytat:

To jakaś nowość/edycja limitowana, czy zawsze tam są?
Jak wygląda opakowanie?
Jaka "firma"?
Ile ich jest(waga) i ile kosztują?

Sorry za tyle pytań, ale po prostu ślinka mi pociekła na samą myśl...

Tak, myślę, że to dobry sposób Słodyczy u Ciebie dzisiaj np nie widzę, więc nie ma z czego rezygnować... W każdym razie nie rezygnuj z żadnego posiłku, tylko najlepiej wszystkie równomiernie zmniejsz
Aha, i pamiętaj, że na redukcji typowo białkowa kolacja powinna być
Paczka ma chyba 900 gr z firmy Frozen Dream
Kiedys z tej firmy zawsze kupowalam knedle z nadzieniem sliwkowo-cynamonowym a teraz odkrylam pierogi
zielono-biale opakowanie i kosztowaly 6 zł;]
Stary 2009-12-08, 16:29   #427
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
nie jestem pod opieka psychologa. sama sobie ustalam posilki. codziennie jem jakies slodycze, zeby troche przytyc i miec okres.
na okres to od słodyczy lepsze orzechy , masło i oliwa

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-08, 16:37   #428
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez powered Pokaż wiadomość
Paczka ma chyba 900 gr z firmy Frozen Dream
Kiedys z tej firmy zawsze kupowalam knedle z nadzieniem sliwkowo-cynamonowym a teraz odkrylam pierogi
zielono-biale opakowanie i kosztowaly 6 zł;]
Dziękuję Niebawem wybieram się na poszukiwania
Stary 2009-12-08, 16:48   #429
stupify
Zakorzenienie

O BOŻE PIEROGI Z SEREM I CYNAMONEM? muszę je mieć!
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 17:15   #430
pyskatka89
Rozeznanie

Nie mam mobilizacji do nauki, wszystko mnie rozprasza, więc chociaż swoje Pe wrzucę.

Śn. buła razowa z masłem, pół z szynką wiejską, białym serem, pomidorem i rzodkiewką, pół z sojowym pasztetem pomidorowym i pomidorem; herbata zielona z cytryną i imbirem
jabłko smażone z roztopionym paskiem białek czeko i cynamonem
II Śn. duży jogo nat. z wkrojonym bananem, dużą garścią (50g ?) mieszanki bakalii w czekoladzie (orzechy laskowe, arachidowe, migdały i rodzynki), kromka razowca z masłem i miodem
Ob: duży drobiowy kotlet mielony (smażony na oliwie), pół woreczka kaszy gryczanej podsmażonej na masełku z fasolką czerwoną z puszki, buraczki tarte (kupne...); szklanka kompotu z wiśniami
D: znów bakalie w czekoladzie, nie wiem ile, ale siedziałam i jadłam ;p
Pod: 2 pieczone skrzydełka z kurczaka z chrupiąca skórką z sosem czosnkowym (na jogurcie z dodatkiem majonezu i ziół), kilka pomidorów koktajlowych i ogórków kiszonych, 3 zapiekane ziemniaki z koperkiem i masłem; herbata
Kol: będzie ok 19.30 sałatka z tuńczyka, brokułów, kukurydzy, świeżego ogórka, rzodkiewki i jajka z łychą majonezu i ketchupu, do tego 2 kromki razowca z masłem i żółtym serem

a po kolacji wpadną na pewno marchewki.
i może jeszcze jakieś ciastko.

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 17:17   #431
mpati86
Zadomowienie

Moje dzisiejsze UUUU:
Ś: 1 bułka podłużna ciemna: pół z masłem i jajkiem gotowanym, pół z masłem i serkiem topionym hochland pieczarkowym; pomidor, sałata, ogórek kiszony, rzodkiewki, czarne oliwki; serek homogenizowany waniliowy w to garstka orzechów włoskich; kawa z mlekiem
IIŚ: 1 kawałek chleba orkiszowego( taki większy prostokątne kawałki) z masłem, serem i rzodkiewką z solą
O: zupka barszcz ukraińska- gęsty-dużo warzyw+ w to mięso
P: filiżaneczka cappucino szarlotkowego 1 jogurt serduszko orzechowy
K: 1 kromka chlebka orkiszowego( jw) z masłem, serem i pomidorem; sałataka( 1 puszka-tuńczyk wsw,1 twarożek lekki, natka pietruszki, pół puszki fasoli czerwonej konserwowej,3 małe ogórki kiszone wymieszane doprawione)- tak z pół porcji tej sałatki- pół miski tata i pół ja kalorycznie, jak na noc

i jak? proszę o ocenę, nadaje sie na u?:ro lleyes::rolleye s::ro lleyes::rolleye s:
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

Edytowane przez mpati86
Czas edycji: 2009-12-08 o 17:34
mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 17:18   #432
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiesz co... hm A na czym chcesz być?

Jak dla mnie jest to U, ewentualnie P(gdybyś wychodziła z ED).
Warzywka są, chociaż mogłabyś dorzucić jakieś na kolację jeszcze
No i mało NNKT, zadbaj o to
pwinno byc P i to takie przez duze Pee... ehh

mam nadzieje ze dzisiejsze lepsze:

śn: owsianka na budyniu: budyn Slodka chwila, sliwki, morele, rodzynki, zurawina suszona, dynia (po lyzce), garsc wloskich, garsc spora fitnesow z migdalami, kawa z mlekiem, siemie lniane

2 sn: 2 kromki chleba bulkowego, duzo masla, 2 plastry goudy, 4 fileta z indyka, ketchup, pomidor, szczypiorek

ob; kasza jeczmienna (1/3), udko z kuraka pieczone z ketchupem, smietana, garsc warzyw z mrozonki: zupa jesienna, sos paprykowy, kawa z mlekiem
d; pierniczek, cukierek toffi, kawalek andruta

po; 250ml kefiru, jablko, cynamon, otreby pszenne, rodzynki, troche orzechow z mieszanki

kol; pasta rybna z polowy kostki twarogu polowu puszki szprotek w pomidorach, cebulo, szczypiorku, ketchupu, kromki chleba, pomidor, i jedna kromka chleba z sazmazana kapusta

po; jablko, pierniki
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 17:40   #433
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Gorzkakawa--> dziękuję za ocenę

I wczorejsze U:

I. grahamka (100g) z otrębami, masłem, sałatą, tuńczykiem wsw, cambertem i ketchupem --> zapieczona, pomidor z cebulką, herbatka malinowa z soczkiem

II. serek homogenizowany waniliowy TSM z orzechami włoskimi i żurawiną, wielkie jabłko

III. szyja z indyka gortowana, ryż brązowy --> to polane nieprzyzwoicie dużą ilością boskiej potrawki z żurawiną , duuuuużo surówki z marchewy z oliwą

IV. omlet z 2 jaj na maśle z wędliną, żółtym serem, brokułą, kukurydzą, papryką polany ketchupem,

gimnastyka przy muzyczce ok. 50 min

I dzisiejsze Utzryanko

I. miseczka musli owocowego sante z orzechami włoskimi, miodem i jogurtem naturalnym, kawka z cynamonem

II. 2 kromki żytniego ze śliwką z masłem, sałatą, jajem na twardo, majonezem, szczypiorkiem, rzodkiewką, kawałek spory papryki

III. sałatka owocowa banan, mandarynka, kiwi z orzechami włoskimi, kubas kawki malinowej z soczkiem

basen

IV. (za jakież pół godziny będzie bo właśnie kasza zaczęła się gotować ) 2 zawijane z wołowinki, kasza jaglana z sosem grzybowym, buraczki, por z jabłkiem i majonezem, kilka korniszonów

i ślicznie proszę o ocenkę
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 17:54   #434
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pyskatka89 Pokaż wiadomość
Nie mam mobilizacji do nauki, wszystko mnie rozprasza, więc chociaż swoje Pe wrzucę.

Śn. buła razowa z masłem, pół z szynką wiejską, białym serem, pomidorem i rzodkiewką, pół z sojowym pasztetem pomidorowym i pomidorem; herbata zielona z cytryną i imbirem
jabłko smażone z roztopionym paskiem białek czeko i cynamonem
Ładnie
II Śn. duży jogo nat. z wkrojonym bananem, dużą garścią (50g ?) mieszanki bakalii w czekoladzie (orzechy laskowe, arachidowe, migdały i rodzynki), kromka razowca z masłem i miodem
OK, zdrowo i sycąco, no i smacznie
Ob: duży drobiowy kotlet mielony (smażony na oliwie), pół woreczka kaszy gryczanej podsmażonej na masełku z fasolką czerwoną z puszki, buraczki tarte (kupne...); szklanka kompotu z wiśniami
Bez zastrzeżeń

Pod: 2 pieczone skrzydełka z kurczaka z chrupiąca skórką z sosem czosnkowym (na jogurcie z dodatkiem majonezu i ziół), kilka pomidorów koktajlowych i ogórków kiszonych, 3 zapiekane ziemniaki z koperkiem i masłem; herbata
Tak trochę nie podwieczorkowo, ale jest dobrze
Kol: będzie ok 19.30 sałatka z tuńczyka, brokułów, kukurydzy, świeżego ogórka, rzodkiewki i jajka z łychą majonezu i ketchupu, do tego 2 kromki razowca z masłem i żółtym serem
OK
Jadłospis jest generalnie bardzo dobry, ale moim zdaniem bardziej nadaje się na U, niż na P Ale jeśli na tym tyjesz, to ok

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze UUUU:
Ś: 1 bułka podłużna ciemna: pół z masłem i jajkiem gotowanym, pół z masłem i serkiem topionym hochland pieczarkowym; pomidor, sałata, ogórek kiszony, rzodkiewki, czarne oliwki; serek homogenizowany waniliowy w to garstka orzechów włoskich; kawa z mlekiem
Bardzo ładnie
IIŚ: 1 kawałek chleba orkiszowego( taki większy prostokątne kawałki) z masłem, serem i rzodkiewką z solą
Mało, ale ładnie
O: zupka barszcz ukraińska- gęsty-dużo warzyw+ w to mięso
hmmm to może chociaż jakiś deser? Skromny ten obiadek
P: filiżaneczka cappucino szarlotkowego 1 jogurt serduszko orzechowy
mało
K: 1 kromka chlebka orkiszowego( jw) z masłem, serem i pomidorem; sałataka( 1 puszka-tuńczyk wsw,1 twarożek lekki, natka pietruszki, pół puszki fasoli czerwonej konserwowej,3 małe ogórki kiszone wymieszane doprawione)- tak z pół porcji tej sałatki- pół miski tata i pół ja kalorycznie, jak na noc
No co Ty gadasz?

i jak? proszę o ocenę, nadaje sie na u?
Oczywiście, że nadaje się na U... nie bój się tak tych kalorii, P to na pewno nie jest

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość

śn: owsianka na budyniu: budyn Slodka chwila, sliwki, morele, rodzynki, zurawina suszona, dynia (po lyzce), garsc wloskich, garsc spora fitnesow z migdalami, kawa z mlekiem, siemie lniane
A nie lepiej zwykły budyń(nie instant)? Poza tym OK Chociaż dorzuciłabym jakiś świeży owoc

2 sn: 2 kromki chleba bulkowego, duzo masla, 2 plastry goudy, 4 fileta z indyka, ketchup, pomidor, szczypiorek
OK, ale na P to za mało

ob; kasza jeczmienna (1/3), udko z kuraka pieczone z ketchupem, smietana, garsc warzyw z mrozonki: zupa jesienna, sos paprykowy, kawa z mlekiem
d; pierniczek, cukierek toffi, kawalek andruta
Mało jak na P....

po; 250ml kefiru, jablko, cynamon, otreby pszenne, rodzynki, troche orzechow z mieszanki
I jak wyżej...

kol; pasta rybna z polowy kostki twarogu polowu puszki szprotek w pomidorach, cebulo, szczypiorku, ketchupu, kromki chleba, pomidor, i jedna kromka chleba z sazmazana kapusta

po; jablko, pierniki
Dużo tych pierników?
Moim zdaniem na takim "P" nie przytyjesz...

Jakościowo jadłospis OK
Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość
I wczorejsze U:

I. grahamka (100g) z otrębami, masłem, sałatą, tuńczykiem wsw, cambertem i ketchupem --> zapieczona, pomidor z cebulką, herbatka malinowa z soczkiem
OK, smacznie

II. serek homogenizowany waniliowy TSM z orzechami włoskimi i żurawiną, wielkie jabłko
Ładnie
III. szyja z indyka gortowana, ryż brązowy --> to polane nieprzyzwoicie dużą ilością boskiej potrawki z żurawiną , duuuuużo surówki z marchewy z oliwą
Jest OK

Gdzie podwieczorek
IV. omlet z 2 jaj na maśle z wędliną, żółtym serem, brokułą, kukurydzą, papryką polany ketchupem,
Ładnie, a może by tak do tego jakieś pieczywo?

gimnastyka przy muzyczce ok. 50 min

I dzisiejsze Utzryanko

I. miseczka musli owocowego sante z orzechami włoskimi, miodem i jogurtem naturalnym, kawka z cynamonem
OK

II. 2 kromki żytniego ze śliwką z masłem, sałatą, jajem na twardo, majonezem, szczypiorkiem, rzodkiewką, kawałek spory papryki
Hm... mało... skoro żytni ze śliwką, podejrzewam że Schulstadt ;> A jakie te skibki mają wymiary każdy wie....

III. sałatka owocowa banan, mandarynka, kiwi z orzechami włoskimi, kubas kawki malinowej z soczkiem
No, powiedzmy ze OK, orzechy uratowały sytuację

basen

IV. (za jakież pół godziny będzie bo właśnie kasza zaczęła się gotować ) 2 zawijane z wołowinki, kasza jaglana z sosem grzybowym, buraczki, por z jabłkiem i majonezem, kilka korniszonów
OK

i ślicznie proszę o ocenkę
j.w.
Stary 2009-12-08, 17:59   #435
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez pyskatka89 Pokaż wiadomość

jabłko smażone z roztopionym paskiem białek czeko i cynamonem o mniammmciu to jabłko musiało byc pyszne
II Śn. duży jogo nat. z wkrojonym bananem, dużą garścią (50g ?) mieszanki bakalii w czekoladzie (orzechy laskowe, arachidowe, migdały i rodzynki), kromka razowca z masłem i miodem mhm, ładnie
Ob: duży drobiowy kotlet mielony (smażony na oliwie), pół woreczka kaszy gryczanej podsmażonej na masełku z fasolką czerwoną z puszki, buraczki tarte (kupne...); szklanka kompotu z wiśniami też ładnie i smacznie ale pół woreczka to nie mało?
Pod: 2 pieczone skrzydełka z kurczaka z chrupiąca skórką z sosem czosnkowym (na jogurcie z dodatkiem majonezu i ziół), kilka pomidorów koktajlowych i ogórków kiszonych, 3 zapiekane ziemniaki z koperkiem i masłem; herbata super
Kol: będzie ok 19.30 sałatka z tuńczyka, brokułów, kukurydzy, świeżego ogórka, rzodkiewki i jajka z łychą majonezu i ketchupu, do tego 2 kromki razowca z masłem i żółtym serem hehe, planuję podobną kolację

moim zdaniem ładne P

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze UUUU:
Ś: 1 bułka podłużna ciemna: pół z masłem i jajkiem gotowanym, pół z masłem i serkiem topionym hochland pieczarkowym; pomidor, sałata, ogórek kiszony, rzodkiewki, czarne oliwki; serek homogenizowany waniliowy w to garstka orzechów włoskich; kawa z mlekiem bardzo fajnie
IIŚ: 1 kawałek chleba orkiszowego( taki większy prostokątne kawałki) z masłem, serem i rzodkiewką z solą skromnie coś, mogłaś jakiegoś owocka dodac
O: zupka barszcz ukraińska- gęsty-dużo warzyw+ w to mięso fajnie, że mięsko było
P: filiżaneczka cappucino szarlotkowego 1 jogurt serduszko orzechowy za mało
K: 1 kromka chlebka orkiszowego( jw) z masłem, serem i pomidorem; sałataka( 1 puszka-tuńczyk wsw,1 twarożek lekki, natka pietruszki, pół puszki fasoli czerwonej konserwowej,3 małe ogórki kiszone wymieszane doprawione)- tak z pół porcji tej sałatki- pół miski tata i pół ja kalorycznie, jak na noc no proszę Ciębez takich

i jak? proszę o ocenę, nadaje sie na u
jw mały podw i 2 śn skromne

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość

śn: owsianka na budyniu: budyn Slodka chwila, sliwki, morele, rodzynki, zurawina suszona, dynia (po lyzce), garsc wloskich, garsc spora fitnesow z migdalami, kawa z mlekiem, siemie lniane a może do tego jakaś bułeczka słodka/drożdżowe skoro to ma byc P z prawdziwego zdarzenia?

2 sn: 2 kromki chleba bulkowego, duzo masla, 2 plastry goudy, 4 fileta z indyka, ketchup, pomidor, szczypiorek ok, a jakiś owocek/jogo?

ob; kasza jeczmienna (1/3), udko z kuraka pieczone z ketchupem, smietana, garsc warzyw z mrozonki: zupa jesienna, sos paprykowy, kawa z mlekiem ok, ale kaszy stanowczo za mało
d; pierniczek, cukierek toffi, kawalek andruta ok

po; 250ml kefiru, jablko, cynamon, otreby pszenne, rodzynki, troche orzechow z mieszanki tutaj też mogła wpaśc jakaś kromeczka/bułeczka...

kol; pasta rybna z polowy kostki twarogu polowu puszki szprotek w pomidorach, cebulo, szczypiorku, ketchupu, kromki chleba, pomidor, i jedna kromka chleba z sazmazana kapusta chyba wyszło sporo więc ok

po; jablko, pierniki fajnie, że po K też coś jest a reszta jw

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-08, 18:21   #436
warrior_mortal
Rozeznanie

uU:

I: 2 kromy wielożbożowego (made in bierdonka) z masłem, wędliną dr., papryką (3 kolory) i sałatą, twarożek domowy+kubas zielonej z imbirem

II: bułka żytnia posmarowana masłem, z 2 pl. sera wędzonego, sałatą+jabłko

III: duży jogurt kawowy do picia 400g

IV: ok.1/2 woreczka kaszy gryczanej, 1/2 brokuła, indy (bitka) gotowany+kubas zielonej

V: (przed chwilą skończyłam szamać) bułeczka ciemna, ziarnista z masłem, łososiem wędzonym, rozdkiewką i sałatą+pomidorki koktajloweee, sporo+kubas zielonej imbirowej

i jak...? proszę o ocenę i pozdrawiam
Stary 2009-12-08, 18:28   #437
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez warrior_mortal Pokaż wiadomość
uU:

I: 2 kromy wielożbożowego (made in bierdonka) z masłem, wędliną dr., papryką (3 kolory) i sałatą, twarożek domowy+kubas zielonej z imbirem

II: bułka żytnia posmarowana masłem, z 2 pl. sera wędzonego, sałatą+jabłko

III: duży jogurt kawowy do picia 400g

IV: ok.1/2 woreczka kaszy gryczanej, 1/2 brokuła, indy (bitka) gotowany+kubas zielonej

V: (przed chwilą skończyłam szamać) bułeczka ciemna, ziarnista z masłem, łososiem wędzonym, rozdkiewką i sałatą+pomidorki koktajloweee, sporo+kubas zielonej imbirowej

i jak...? proszę o ocenę i pozdrawiam
Ładnie, ale jakoś tak skromnie się wydaje
Poza tym mało NNKT
Ale ogólnie rzecz biorąc jadłospis całkiem niezły
Stary 2009-12-08, 18:38   #438
oktawijaa
Raczkowanie

cześć dziewczyny dziś nie będę się za bardzo rozpisywać,nie chcę Was już tak męczyć. wrzucam swoje U/p i liczę na oceny i rady

a więc poowiedzmy,że p:

śn. owsianka(4 ostatnie;/ łychy owsianych,2 garście BF,2 garście cornFlakes, duża garść orzechów przeróżnych,łycha słonecznika zagotowane w ponad szkl. mleka 2%), pomarańcza,mandarynka
międzyczas: ricore pół na pół z mlekiem 2% i cynamonem
2śn. 2 kromki razowego 1 z samym masełkiem(gdyż chlebek jeszcze chrupiący,cieplutki,musia łam!)2 z masłem i dużym 50g plaster szynki drobiowej, 2 ostatnie grube,soczyste plastry świeżego ananaska,pomarańcza
ob. i tu 2 dania miska krupniku gęstego nie za chudego, prawie cały woreczek kaszy gryczanej z żeberkiem pieczonym we własnym tłustym sosie i słodko-pikantnej glazurze, sałatka:papryka,pomidor,s ałata lodowa,słonecznik
po kawa rozp. z mlekiem
podw.(sukces u mnie) jabłko pieczone oblane później filiżanką maślanki brzokwiniowej,pomarańcza
gdzieś tam później herbatka malinowo-żurawinowa
kol. makrela wędzona ok 150-200g ,duża pajda razowego,sałatka jak do obiadu tylko większa porcja(tak z półtorej michy)
i naszła mnie ochota na marchewkę słodziutką więc teraz ją pochrupuję pisząc

z racji,że nie byłam w szkole zjadłam wcześniej obiad i zmieścił się podw. gdy chodzę do szkoły,bywa gorzej,no ale .. czas to zmienić:

i jak dziś?proszę o oceny
oktawijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 18:47   #439
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez oktawijaa Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny dziś nie będę się za bardzo rozpisywać,nie chcę Was już tak męczyć. wrzucam swoje U/p i liczę na oceny i rady

a więc poowiedzmy,że p:

śn. owsianka(4 ostatnie;/ łychy owsianych,2 garście BF,2 garście cornFlakes, duża garść orzechów przeróżnych,łycha słonecznika zagotowane w ponad szkl. mleka 2%), pomarańcza,mandarynka
międzyczas: ricore pół na pół z mlekiem 2% i cynamonem hmm no ok smacznie z pewnością było
2śn. 2 kromki razowego 1 z samym masełkiem(gdyż chlebek jeszcze chrupiący,cieplutki,musia łam!)2 z masłem i dużym 50g plaster szynki drobiowej, 2 ostatnie grube,soczyste plastry świeżego ananaska,pomarańcza i szklanka mleka/jogurt/seri i git
ob. i tu 2 dania miska krupniku gęstego nie za chudego, prawie cały woreczek kaszy gryczanej z żeberkiem pieczonym we własnym tłustym sosie i słodko-pikantnej glazurze, sałatka:papryka,pomidor,s ałata lodowa,słonecznik
po kawa rozp. z mlekiem niom taki obiadek mi się podoba
podw.(sukces u mnie) jabłko pieczone oblane później filiżanką maślanki brzokwiniowej,pomarańcza no taki marny troszkę ten podw, raczej jak deser, ale fajnie, że jednak coś wpadło
gdzieś tam później herbatka malinowo-żurawinowa
kol. makrela wędzona ok 150-200g ,duża pajda razowego,sałatka jak do obiadu tylko większa porcja(tak z półtorej michy)
i naszła mnie ochota na marchewkę słodziutką więc teraz ją pochrupuję pisząc makreli sporo więc ok

z racji,że nie byłam w szkole zjadłam wcześniej obiad i zmieścił się podw. gdy chodzę do szkoły,bywa gorzej,no ale .. czas to zmienić:

i jak dziś?proszę o oceny
jw

- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
Stary 2009-12-08, 19:03   #440
kasiekasiek
Zadomowienie

Moje dzisiejsze U :

I Śn.: jogurt Activia truskawkowa, dwie kromki chałki z masłem śmietankowym, kromka razowca posmsrowana serkiem śmietankowym almette, herbata.

II Śn.: ( w szkole) kanapka: dwie duże kromki wieloziarnistego (razem chyba nieco ponad 100g ), odrobina masła, trzy plastry polędwicy sopockiej, duży ogórek kiszony, napój tymbark wiśniowo-jabłkowy + 2 mandarynki

Obiad: spora porcja chińszczyzny w wersji mojej mamy (ryż, do tego podsmażone kawałki piersi z kurczaka, papryka świeża, groszek zielony, pietruszka, spora ilość przypraw i sos sojowy ciemny, wbite jedno jajko i wszystko razem wymieszane na patelni)
Deser: dwa pierniki, delicja, herbata.

Podwieczorek: w biegu, więc tylko banan i dwie garście orzechów arachidowych niesolonych.

Kolacja: około 100g twarogu ze szczypiorkiem i 1/3 papryki, łyżeczką śmietany, kromka wieloziarnistego + jeden piernik znowu.

Bardzo proszę o ocenę
Stary 2009-12-08, 19:12   #441
monisia02
Zadomowienie

GG do monisia02

Może być takie jadło na R:

I. owsianka (4 lyżki pł. owsianych zalane mlekiem 3%) z jabłkiem, kiwi, mandarynką, cynamonem.
II. jabłko, 2 mandarynki z jogurtem naturalnym(lub wieśniakiem)
III. Placek owsiany (z 3łyżek płatków, 2 jajek, łyżki serka homogenizowanego waniliowego) z resztą serka i jabłkiem lub innym owocem
IV. jajecznica z 3 jajek z warzywkami.

planuje tak na jutro. ujdzie? Jeszcze mogę pozmieniać coś. Ile może tu być kcal?
monisia02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 19:26   #442
pyskatka89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiekasiek Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze U :

I Śn.: jogurt Activia truskawkowa, dwie kromki chałki z masłem śmietankowym, kromka razowca posmsrowana serkiem śmietankowym almette, herbata. brakuje mi jakiegoś owoca albo warzywka do tego... albo jakiś dżem / konfitury na chałkę ?

II Śn.: ( w szkole) kanapka: dwie duże kromki wieloziarnistego (razem chyba nieco ponad 100g ), odrobina masła, trzy plastry polędwicy sopockiej, duży ogórek kiszony, napój tymbark wiśniowo-jabłkowy + 2 mandarynki nie bój się masła ładnie.

Obiad: spora porcja chińszczyzny w wersji mojej mamy (ryż, do tego podsmażone kawałki piersi z kurczaka, papryka świeża, groszek zielony, pietruszka, spora ilość przypraw i sos sojowy ciemny, wbite jedno jajko i wszystko razem wymieszane na patelni) pysznościi jutro zrobię sobie takie cuś.
Deser: dwa pierniki, delicja, herbata.

Podwieczorek: w biegu, więc tylko banan i dwie garście orzechów arachidowych niesolonych.no troszkę malutko... ale lepsze to niż nic, fajnie, że nnkt wpadły

Kolacja: około 100g twarogu ze szczypiorkiem i 1/3 papryki, łyżeczką śmietany, kromka wieloziarnistego + jeden piernik znowu. a moze dwie kromeczki ? ładna kolacja.

Bardzo proszę o ocenę
smacznie i zdrowo
tylko brakuje mi czegoś w I śniadaniu... no i jakiegoś jogurtu / serka w podwieczorku.

Cytat:
Napisane przez monisia02 Pokaż wiadomość
Może być takie jadło na R:

I. owsianka (4 lyżki pł. owsianych zalane mlekiem 3%) z jabłkiem, kiwi, mandarynką, cynamonem. okeej
II. jabłko, 2 mandarynki z jogurtem naturalnym(lub wieśniakiem) zdecydowanie lepszy wieśniak , jogurt to węgle.
III. Placek owsiany (z 3łyżek płatków, 2 jajek, łyżki serka homogenizowanego waniliowego) z resztą serka i jabłkiem lub innym owocem hmm... to obiad? bardziej jak śniadanie wygląda... chyba troszkę za dużo owców jak na R. I serki smakowe out. Może zamiast takich placków, zrobisz omleta z 2 jajek ? i do tego farsz z tuńczyka / kuraka / warzyw ?
IV. jajecznica z 3 jajek z warzywkami. 5 jajek w ciągu jednego dnia na R chyba nie bardzo... Poza tym to chyba troszkę za dużo tłuszczy na noc. Proponowałabym jakiś biały twarożek z rzodkiewką / szczypiorem / pomidorem

planuje tak na jutro. ujdzie? Jeszcze mogę pozmieniać coś. Ile może tu być kcal?
jw. Nie powiem Ci ile kalorii, ale na pewno nie wystarczająco dużo.
Mało konkretów jest, mało warzyw !, mało nnkt (a właściwie to ich brak, chyba, że placek na oliwie) i za dużo jajek jak na mój gust. Serek waniliowy zamień na naturalny, jeśli już I dodaj jeszcze jakiś białkowy podwieczorek, jeśli dasz radę,

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.

Edytowane przez pyskatka89
Czas edycji: 2009-12-08 o 19:35
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 19:27   #443
Cristin@
Raczkowanie

Moje dzisiejsze U(?)

ŚNIADANIE(8.30)
2 kromki razowca(jedna z pasztetem i ogorkiem, gruga z zoltym serem i pomidorem), 2 ciasteczka cynamonowe, biojogurt o smaku pomaranczy, jablko.

IIŚNIADANIE(14.00)
garsc paluszkow z sezamem, kostka czekolady, cukierek michalek, ciasteczko cynamonowe. Herbata.

OBIAD(17.00)
Warzywa na patelnie(okolo 1/3 opakowania) z miesem mielonym.

KOLACJA(20.00)
Serek wiejski, kromka razowca z maslem orzechowym.

Lepiej dzisiaj ?
Cristin@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 19:46   #444
Stworka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze U(?)

ŚNIADANIE(8.30)
2 kromki razowca(jedna z pasztetem i ogorkiem, gruga z zoltym serem i pomidorem), 2 ciasteczka cynamonowe, biojogurt o smaku pomaranczy, jablko.

IIŚNIADANIE(14.00)
garsc paluszkow z sezamem, kostka czekolady, cukierek michalek, ciasteczko cynamonowe. Herbata.

OBIAD(17.00)

KOLACJA(20.00)

Lepiej dzisiaj ?
Lepiej niż wczoraj, ale ogólnie, moim zdaniem, masakra.
Co to ma być ten drugi posiłek? Trochę tego, trochę tamtego, ale w sumie zero konkretów. Te wszystkie cukierki/ciasteczka powinny stanowić dodatek do jakiejś kanapki. Do obiadu też przydałaby się jakaś kasza/ryż/ziemniaki. Ogólnie za mało warzyw i owoców, nnkt też w sumie niewiele.
Cristin@, weź się w garść i zacznij w końcu jeść normalnie. Weź spójrz na jadłospisy innych dziewczyn na U (których, rzecz jasna, jadłospisy komentowane są pozytywnie) i porównaj sobie ze swoim. Jak w końcu stwierdzisz, że są podobne (chociażby w tym, że mają cztery/pięć pełnowartościowych posiłków), to dopiero wtedy zamieść je tutaj. Dzięki temu przestaniesz męczyć innych użytkowników.
Stworka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 19:58   #445
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze U(?)

ŚNIADANIE(8.30)

IIŚNIADANIE(14.00)

OBIAD(17.00)

KOLACJA(20.00)

Lepiej dzisiaj ?
Nie, nie jest lepiej i będę napierac na moderatora o udzielenie Ci punktów karnych

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

U:

I. Jajecznica z parówką, pomidorkiem, szczypiorkiem, odrobiną sera, grahamka-połowa z maselkiem i sopocką, połowa z masełkiem i galantyną z kurczaka, polane ketchupem, herbata, 2 x mandraynka

II. Bułka słodka z makiem i serem, jogo do picia, kilka paluszków

III. Ziemniaczki polane czymś, duży schabowy, jakaś surówka (na uczelni) kompocik

IV. Herbatniki w czeko, kilka paluszków i orzeszków w czeko

V. Naleśniki: 1 z serem, 1 z dżemem i serem, kubas kakao

VI. Sałatka z tuńczyka+jajo+pomidor,ogó rek, papryka+"odrobina" majonezu i ketchupu, grahamka z masełkiem i sopocką oraz galantyną jw

a teraz podjadam Mikołaja z czeko

Wyrak dzięki

JC"
Stary 2009-12-08, 20:01   #446
boulangerie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez boulangerie Pokaż wiadomość
dzisiejsze U:

oceni ktoś...?

up

boulangerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 20:14   #447
oktawijaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Nie, nie jest lepiej i będę napierac na moderatora o udzielenie Ci punktów karnych

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

U:

I. Jajecznica z parówką, pomidorkiem, szczypiorkiem, odrobiną sera, grahamka-połowa z maselkiem i sopocką, połowa z masełkiem i galantyną z kurczaka, polane ketchupem, herbata, 2 x mandraynka

II. Bułka słodka z makiem i serem, jogo do picia, kilka paluszków

III. Ziemniaczki polane czymś, duży schabowy, jakaś surówka (na uczelni) kompocik

IV. Herbatniki w czeko, kilka paluszków i orzeszków w czeko

V. Naleśniki: 1 z serem, 1 z dżemem i serem, kubas kakao

VI. Sałatka z tuńczyka+jajo+pomidor,ogó rek, papryka+"odrobina" majonezu i ketchupu, grahamka z masełkiem i sopocką oraz galantyną jw

a teraz podjadam Mikołaja z czeko

Wyrak dzięki

dzięki za ocenęstaram się jak mogę, bo chcę z tego wyjść.
Twój jadłospis też pyszności
oktawijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 20:15   #448
mpati86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość

U:

I. Jajecznica z parówką, pomidorkiem, szczypiorkiem, odrobiną sera, grahamka-połowa z maselkiem i sopocką, połowa z masełkiem i galantyną z kurczaka, polane ketchupem, herbata, 2 x mandraynka super śniadanko

II. Bułka słodka z makiem i serem, jogo do picia, kilka paluszków ja bym też sobie zjadła bułeczkę słodką, albo maślaną, może jakiś owocek albo warzywko

III. Ziemniaczki polane czymś, duży schabowy, jakaś surówka (na uczelni) kompocik mniam na uczelni są dobre obiadki zazwyczaj

IV. Herbatniki w czeko, kilka paluszków i orzeszków w czeko słodko

V. Naleśniki: 1 z serem, 1 z dżemem i serem, kubas kakao mniam

VI. Sałatka z tuńczyka+jajo+pomidor,ogó rek, papryka+"odrobina" majonezu i ketchupu, grahamka z masełkiem i sopocką oraz galantyną jw super

a teraz podjadam Mikołaja z czekoświątecznie widzę

Wyrak dzięki
jw. mało trochę nnkt, ale widać luz
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Grecja Kreta
2013- ?

Stary 2009-12-08, 20:17   #449
mikusia1302
Raczkowanie

Troche mnie tu nie było i widze że kolejna część powstała fajnie ;D
Ja jutro mam kontrole w szpitalu ale przytyłam około 5 kg więc powinno być ok

moje dzisiejsze U:

ś: kromka pszenna posmarowana masłem, na to plaster sera żółtego i 2 plastry szynki, plasterki pomidorka z cebulką i szczypiorkiem kawka z mlekiem i cukrem, mandarynka

w szkole:
4 kromki jedna z pasztetem a druga z serkiem topionym na to ogórek zielony i papryczka sok z czarnej porzeczki

o: noga z kurczaka gotowana, 300 g surówki pekińskiej takiej z pojemniczka pyszna była!
kromka z serkiem almette czonkowym i pomidorek na to
ogrooomne jabłucho

k: kromka pszennego + serek danio waniliowy
2 jabłka
cukierek "kasztanek"
2 pierniki własnej roboty
kilka krakersów sezamowych

i co myślicie? proszę o ocenkę
Stary 2009-12-08, 20:17   #450
mpati86
Zadomowienie

poza tym chcę bardzo podziękować Kice i Nieprzytomnej za ocenianie moich jadłospisów, dużo mi to daje i dużo się uczę i obiecuję, że będziecie ze mnie dumne, jeszcze trochę, ale codziennie bliżej- bliżej lepszego życia dziękuję kobitki. jestem wdzięczna i myślę, że nie tylko mi dajecie motywacje. pozdrawiam
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Grecja Kreta
2013- ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości