![]() |
#421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
dzisiejsze U:
śniadanie: owsianka na mleku sojowym (z cukrem migdałowym ![]() ![]() ![]() przekąska: jabłko II śniadanie: 2 kromki żytniego z camembertem kozim, sałatą, rzodkiewką, pietruszką obiad: 2 kotlety mielone z mięsa indyczego z fasolką szparagową i połową woreczka ryżu brązowego kolacja (będzie): 2 kromki żytniego z pieczoną piersią indyka nadziewaną groszkiem ![]() ![]() oceni ktoś...? ![]() i mam pytanie, czy ucięcie z jadłospisu ok. 300-400kcal będzie dobrym sposobem na małą redukcję...?
#423 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jesteś pod opieką jakiegoś psychologa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() To jakaś nowość/edycja limitowana, czy zawsze tam są? Jak wygląda opakowanie? Jaka "firma"? Ile ich jest(waga) i ile kosztują? Sorry za tyle pytań, ale po prostu ślinka mi pociekła na samą myśl... ![]() Cytat:
![]() ![]() Aha, i pamiętaj, że na redukcji typowo białkowa kolacja powinna być ![]()
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedys z tej firmy zawsze kupowalam knedle z nadzieniem sliwkowo-cynamonowym a teraz odkrylam pierogi ![]() zielono-biale opakowanie i kosztowaly 6 zł;]
![]() |
#427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#428 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
O BOŻE PIEROGI Z SEREM I CYNAMONEM?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Rozeznanie
|
Nie mam mobilizacji do nauki, wszystko mnie rozprasza, więc chociaż swoje Pe wrzucę.
Śn. buła razowa z masłem, pół z szynką wiejską, białym serem, pomidorem i rzodkiewką, pół z sojowym pasztetem pomidorowym i pomidorem; herbata zielona z cytryną i imbirem jabłko smażone z roztopionym paskiem białek czeko i cynamonem ![]() ![]() II Śn. duży jogo nat. z wkrojonym bananem, dużą garścią (50g ?) mieszanki bakalii w czekoladzie (orzechy laskowe, arachidowe, migdały i rodzynki), kromka razowca z masłem i miodem Ob: duży drobiowy kotlet mielony (smażony na oliwie), pół woreczka kaszy gryczanej podsmażonej na masełku z fasolką czerwoną z puszki, buraczki tarte (kupne...); szklanka kompotu z wiśniami D: znów bakalie w czekoladzie, nie wiem ile, ale siedziałam i jadłam ;p Pod: 2 pieczone skrzydełka z kurczaka z chrupiąca skórką z sosem czosnkowym (na jogurcie z dodatkiem majonezu i ziół), kilka pomidorów koktajlowych i ogórków kiszonych, 3 zapiekane ziemniaki z koperkiem i masłem; herbata Kol: będzie ok 19.30 sałatka z tuńczyka, brokułów, kukurydzy, świeżego ogórka, rzodkiewki i jajka z łychą majonezu i ketchupu, do tego 2 kromki razowca z masłem i żółtym serem a po kolacji wpadną na pewno marchewki. i może jeszcze jakieś ciastko.
#431 |
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze UUUU:
Ś: 1 bułka podłużna ciemna: pół z masłem i jajkiem gotowanym, pół z masłem i serkiem topionym hochland pieczarkowym; pomidor, sałata, ogórek kiszony, rzodkiewki, czarne oliwki; serek homogenizowany waniliowy w to garstka orzechów włoskich; kawa z mlekiem IIŚ: 1 kawałek chleba orkiszowego( taki większy prostokątne kawałki) z masłem, serem i rzodkiewką z solą O: zupka barszcz ukraińska- gęsty-dużo warzyw+ w to mięso P: filiżaneczka cappucino szarlotkowego ![]() K: 1 kromka chlebka orkiszowego( jw) z masłem, serem i pomidorem; sałataka( 1 puszka-tuńczyk wsw,1 twarożek lekki, natka pietruszki, pół puszki fasoli czerwonej konserwowej,3 małe ogórki kiszone wymieszane doprawione)- tak z pół porcji tej sałatki- pół miski tata i pół ja ![]() ![]() i jak? proszę o ocenę, nadaje sie na u? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2009-12-08 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieje ze dzisiejsze lepsze: śn: owsianka na budyniu: budyn Slodka chwila, sliwki, morele, rodzynki, zurawina suszona, dynia (po lyzce), garsc wloskich, garsc spora fitnesow z migdalami, kawa z mlekiem, siemie lniane 2 sn: 2 kromki chleba bulkowego, duzo masla, 2 plastry goudy, 4 fileta z indyka, ketchup, pomidor, szczypiorek ob; kasza jeczmienna (1/3), udko z kuraka pieczone z ketchupem, smietana, garsc warzyw z mrozonki: zupa jesienna, sos paprykowy, kawa z mlekiem d; pierniczek, cukierek toffi, kawalek andruta po; 250ml kefiru, jablko, cynamon, otreby pszenne, rodzynki, troche orzechow z mieszanki kol; pasta rybna z polowy kostki twarogu polowu puszki szprotek w pomidorach, cebulo, szczypiorku, ketchupu, kromki chleba, pomidor, i jedna kromka chleba z sazmazana kapusta po; jablko, pierniki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
Gorzkakawa--> dziękuję za ocenę
![]() I wczorejsze U: I. grahamka (100g) z otrębami, masłem, sałatą, tuńczykiem wsw, cambertem i ketchupem --> zapieczona, pomidor z cebulką, herbatka malinowa z soczkiem II. serek homogenizowany waniliowy TSM z orzechami włoskimi i żurawiną, wielkie jabłko III. szyja z indyka gortowana, ryż brązowy --> to polane nieprzyzwoicie dużą ilością boskiej potrawki z żurawiną ![]() IV. omlet z 2 jaj na maśle z wędliną, żółtym serem, brokułą, kukurydzą, papryką polany ketchupem, gimnastyka przy muzyczce ok. 50 min ![]() I dzisiejsze Utzryanko ![]() I. miseczka musli owocowego sante z orzechami włoskimi, miodem i jogurtem naturalnym, kawka z cynamonem II. 2 kromki żytniego ze śliwką z masłem, sałatą, jajem na twardo, majonezem, szczypiorkiem, rzodkiewką, kawałek spory papryki ![]() III. sałatka owocowa banan, mandarynka, kiwi z orzechami włoskimi, kubas kawki malinowej z soczkiem basen IV. (za jakież pół godziny będzie bo właśnie kasza zaczęła się gotować ![]() i ślicznie proszę o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moim zdaniem na takim "P" nie przytyjesz... Jakościowo jadłospis OK ![]() Cytat:
![]() |
#435 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Rozeznanie
|
uU:
I: 2 kromy wielożbożowego (made in bierdonka) z masłem, wędliną dr., papryką (3 kolory ![]() II: bułka żytnia posmarowana masłem, z 2 pl. sera wędzonego, sałatą+jabłko III: duży jogurt kawowy do picia 400g IV: ok.1/2 woreczka kaszy gryczanej, 1/2 brokuła, indy (bitka) gotowany+kubas zielonej V: (przed chwilą skończyłam szamać) bułeczka ciemna, ziarnista z masłem, łososiem wędzonym, rozdkiewką i sałatą+pomidorki koktajloweee, sporo ![]() i jak...? proszę o ocenę i pozdrawiam
![]() |
#437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym mało NNKT ![]() Ale ogólnie rzecz biorąc jadłospis całkiem niezły ![]()
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() ![]() a więc poowiedzmy,że p: śn. owsianka(4 ostatnie;/ łychy owsianych,2 garście BF,2 garście cornFlakes, duża garść orzechów przeróżnych,łycha słonecznika zagotowane w ponad szkl. mleka 2%), pomarańcza,mandarynka międzyczas: ricore pół na pół z mlekiem 2% i cynamonem 2śn. 2 kromki razowego 1 z samym masełkiem(gdyż chlebek jeszcze chrupiący,cieplutki,musia łam!)2 z masłem i dużym 50g plaster szynki drobiowej, 2 ostatnie grube,soczyste plastry świeżego ananaska,pomarańcza ob. i tu 2 dania ![]() ![]() po kawa rozp. z mlekiem podw. ![]() gdzieś tam później herbatka malinowo-żurawinowa kol. makrela wędzona ![]() i naszła mnie ochota na marchewkę słodziutką więc teraz ją pochrupuję pisząc ![]() z racji,że nie byłam w szkole zjadłam wcześniej obiad i zmieścił się podw. gdy chodzę do szkoły,bywa gorzej,no ale .. czas to zmienić: i jak dziś?proszę o oceny |
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze U :
I Śn.: jogurt Activia truskawkowa, dwie kromki chałki z masłem śmietankowym, kromka razowca posmsrowana serkiem śmietankowym almette, herbata. II Śn.: ( w szkole) kanapka: dwie duże kromki wieloziarnistego (razem chyba nieco ponad 100g ), odrobina masła, trzy plastry polędwicy sopockiej, duży ogórek kiszony, napój tymbark wiśniowo-jabłkowy + 2 mandarynki Obiad: spora porcja chińszczyzny w wersji mojej mamy (ryż, do tego podsmażone kawałki piersi z kurczaka, papryka świeża, groszek zielony, pietruszka, spora ilość przypraw i sos sojowy ciemny, wbite jedno jajko i wszystko razem wymieszane na patelni) ![]() Deser: dwa pierniki, delicja, herbata. Podwieczorek: w biegu, więc tylko banan i dwie garście orzechów arachidowych niesolonych. Kolacja: około 100g twarogu ze szczypiorkiem i 1/3 papryki, łyżeczką śmietany, kromka wieloziarnistego + jeden piernik znowu. Bardzo proszę o ocenę ![]() ![]()
#441 |
Zadomowienie
|
Może być takie jadło na R:
I. owsianka (4 lyżki pł. owsianych zalane mlekiem 3%) z jabłkiem, kiwi, mandarynką, cynamonem. II. jabłko, 2 mandarynki z jogurtem naturalnym(lub wieśniakiem) III. Placek owsiany (z 3łyżek płatków, 2 jajek, łyżki serka homogenizowanego waniliowego) z resztą serka i jabłkiem lub innym owocem IV. jajecznica z 3 jajek z warzywkami. planuje tak na jutro. ujdzie? Jeszcze mogę pozmieniać coś. Ile może tu być kcal? |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tylko brakuje mi czegoś w I śniadaniu... no i jakiegoś jogurtu / serka w podwieczorku. Cytat:
Mało konkretów jest, mało warzyw !, mało nnkt (a właściwie to ich brak, chyba, że placek na oliwie) i za dużo jajek jak na mój gust. Serek waniliowy zamień na naturalny, jeśli już ![]()
Your future starts today, not tomorrow. najtrudniej być piękną dla siebie. ot tak. Edytowane przez pyskatka89 Czas edycji: 2009-12-08 o 19:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze U(?)
ŚNIADANIE(8.30) 2 kromki razowca(jedna z pasztetem i ogorkiem, gruga z zoltym serem i pomidorem), 2 ciasteczka cynamonowe, biojogurt o smaku pomaranczy, jablko. IIŚNIADANIE(14.00) garsc paluszkow z sezamem, kostka czekolady, cukierek michalek, ciasteczko cynamonowe. Herbata. OBIAD(17.00) Warzywa na patelnie(okolo 1/3 opakowania) z miesem mielonym. KOLACJA(20.00) Serek wiejski, kromka razowca z maslem orzechowym. Lepiej dzisiaj ? |
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Co to ma być ten drugi posiłek? Trochę tego, trochę tamtego, ale w sumie zero konkretów. Te wszystkie cukierki/ciasteczka powinny stanowić dodatek do jakiejś kanapki. Do obiadu też przydałaby się jakaś kasza/ryż/ziemniaki. Ogólnie za mało warzyw i owoców, nnkt też w sumie niewiele. Cristin@, weź się w garść i zacznij w końcu jeść normalnie. Weź spójrz na jadłospisy innych dziewczyn na U (których, rzecz jasna, jadłospisy komentowane są pozytywnie) i porównaj sobie ze swoim. Jak w końcu stwierdzisz, że są podobne (chociażby w tym, że mają cztery/pięć pełnowartościowych posiłków), to dopiero wtedy zamieść je tutaj. Dzięki temu przestaniesz męczyć innych użytkowników. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- U: I. Jajecznica z parówką, pomidorkiem, szczypiorkiem, odrobiną sera, grahamka-połowa z maselkiem i sopocką, połowa z masełkiem i galantyną z kurczaka, polane ketchupem, herbata, 2 x mandraynka II. Bułka słodka z makiem i serem, jogo do picia, kilka paluszków III. Ziemniaczki polane czymś, duży schabowy, jakaś surówka (na uczelni) kompocik IV. Herbatniki w czeko, kilka paluszków i orzeszków w czeko V. Naleśniki: 1 z serem, 1 z dżemem i serem, kubas kakao VI. Sałatka z tuńczyka+jajo+pomidor,ogó rek, papryka+"odrobina" majonezu i ketchupu, grahamka z masełkiem i sopocką oraz galantyną jw a teraz podjadam Mikołaja z czeko ![]() Wyrak dzięki ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki za ocenę ![]() Twój jadłospis też pyszności ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
Troche mnie tu nie było i widze że kolejna część powstała
![]() Ja jutro mam kontrole w szpitalu ale przytyłam około 5 kg więc powinno być ok ![]() moje dzisiejsze U: ś: kromka pszenna posmarowana masłem, na to plaster sera żółtego i 2 plastry szynki, plasterki pomidorka z cebulką i szczypiorkiem ![]() w szkole: 4 kromki jedna z pasztetem a druga z serkiem topionym na to ogórek zielony i papryczka ![]() o: noga z kurczaka gotowana, 300 g surówki pekińskiej takiej z pojemniczka ![]() kromka z serkiem almette czonkowym i pomidorek na to ![]() ogrooomne jabłucho k: kromka pszennego + serek danio waniliowy 2 jabłka cukierek "kasztanek" 2 pierniki własnej roboty ![]() kilka krakersów sezamowych ![]() i co myślicie? proszę o ocenkę ![]()
#450 |
Zadomowienie
|
poza tym chcę bardzo podziękować Kice i Nieprzytomnej za ocenianie moich jadłospisów, dużo mi to daje i dużo się uczę i obiecuję, że będziecie ze mnie dumne, jeszcze trochę, ale codziennie bliżej- bliżej lepszego życia
![]()
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.