|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Irlandzkie mamuski - nasze brzuszki i maluszki
Cyprysik Bardzo jestem oburzona tym co napisalas - tzn, ze tz na Ciebie krzywo patrzy... No przeciez Ty urodzilas "przed chwila", co on sobie do cholery mysli, ze ze szpitala to od razu modelki wychodza ??? Ciekawe jak on by wygladal po ciazy ... Wkurzaja mnie tacy faceci ![]() Prasowanie - ja prasowalam i wiem, ze zalecaja prasowanie bo to zabija zarazki. No i wzgledy estetyczne ![]() Puder po kapieli... A tz tez pudruje swoje cialo, ze Ci takich rad udziela??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Wtajemniczenie
|
Ja nic nie używam po kąpieli, bo Iguś ma ładną skórkę - jestem zdania że im mniej chemii i kosmetyków tym lepiej
![]() Co do kaszek milupy to zgadzam się z Eve, są bardzo dobre, ale mało wydajne - chyba 2 łyżki kaszki na łyżkę wody. |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
Heksa
To fakt, blyskawicznie mi sie opakowanie konczy, ale trudno... Niedawno w Dunnes byly 3 za 2 i do tego sloiczki po 20centow, wiec zrobilam zakupy za prawie 150e ![]() ![]() A z polskimi kaszkami z kolei jest tak, ze rzadka, rzadka i nagle lyzka stoi - raz kupilam Nestle i szlag mnie trafial jak je przygotowywalam - bo nie robie tego doslownie 1 lyzeczka, 2 lyzeczki, tylko "na oko". |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Wtajemniczenie
|
Cholerka, 20 centów? No spora promocja, szkoda że nie wiedziałam bo też bym zrobiła zapas
![]() To prawda, na początku z nestle też tak miałam, teraz czasami używam zamiennie z milupą ale już wiem ile "na oko" wsypywać żeby konsystencja była ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
witam was kochane ja dzisiaj jestem zrabana pojechalam do szpitala o 8 na wizyte kontrolna i siedzialam tam do 13 myslalam ze wyjde z siebie bo okazalo sie ze mam dzisiaj cukier sprawdzic no i dwa pobrania potem kazali czekac na wyniki dwie godziny no i cukier w normie wiec jestem zadowolona
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
HEKSIU a co to jest?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Wtajemniczenie
|
Komplet witamin w kropelkach. Mi niepotrzebny, bo karmię sztucznym, które ma to wszystko w swoim składzie
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p2583-Cebionmulti |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
a to ja jeszcze nie wiem czy mi sie przyda
![]() kurcze dzisiaj TZ dal mi karte bankomatowa i szlam taka podjarana ze na zakupy sobie skocze jak weszlam do sklepu popatrzlam na ciuchy ze niczego nie potrzebuje bo juz prawie koniec ciazy wiec nie oplaca sie kupic no to mysle sobie dla malego cos kupie no to poszlam na dzieciecy i tak patrze patrze kurcze wszystko mam dla niego a nawet za duzo wiec nie mam co kupowac no kurde ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Rozeznanie
|
Elcia, ja tez podczytuje 'M jak Mama' i 'Dziecko'. Kolezanka oddala mi chyba z 10 starych numerów i juz raz wszystko przewertowałam, ale teraz przed koncem ciazy goraczkowo przegladam wszystko jeszcze raz
![]() Dobrze, ze z Szymkiem wszystko dobrze ![]() Co do zakupow to ja tez tak mam, ze teraz jak wchodze do sklepu to dla mnie samej średnio mi sie chce cokolwiek kupowac. O tej karcie mozna przypomniec tz-owi za pare miesiecy ![]() Heksiu, co do witaminek to tez jeszcze nie wiem ![]() Dobra, lece zmywac, bo lenia mam od paru dni strasznego a naczynia same sie niestety nie pozmywaja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
eve
![]() ![]() no moze nie ze wzgldu na ilosc cukru ![]() ![]() ![]() tak jak mowisz.... lepij sie "rozpuszcza" tez mnie szlag trafial jak robilam nestle... sypie sypie i zadka... za chwile kuzwa taka gesta ze szok! ![]() co do prasowania... ostatnio nie prasuje Kubie bo spi w polarkowych spichach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
*****— Alen Baxton Edytowane przez pakusia86 Czas edycji: 2010-01-15 o 17:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Co do prasowania to u mnie tak jak u Eve....
Musi byc wszysciutko wyprasowane i równiutko poskładane ![]() Ale to takie moje zboczenie ![]() A co do kaszek to daje młodemu bobovita... Milupa tez dawałam ale mało wydajne były..... Musiałam młodemu wsypywac pół opakowania na jedna kaszke bo on je łyzka i musi byc geste... ![]() No ale tez sie zgodze ze te polskie kaszki to niewiadomo kiedy gestnieja.... tez daje na oko i nieraz łyzka dosłownie stała i dolewałam wody ![]() chociaz ostatnio zauwazyłam ze one robia sie gesciejsze tak po kilkunastu sekundach mieszania.... takze daje mniej mieszam i potem juz pokazdej łyzce mieszam... takze mam zabawe.... No a poza tym to my czesto jemy juz kasze manne prawdziwa... Robie na wodzie 220 ml i dodaje pozniej 60ml wody w której rozrabiam 7 łyzek mleka... No i kilka razy jedlismy manne na mleczku normalnym... teraz pewnie ktos mnie zlinczuje ze je daje... A Wy od kiedy macie zamiar dawac mleko normalne....? Czytam i czytam o tym mleku i niewiem sama w co wiezyc a w co nie? Tyle ludzie kłamstw pisza zeby zarobic ze juz sama niewiem co jest dobre dla dziecka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
Kellysss
Nie wiem kiedy podam Olkowi mleko... choc w sumie juz mu je podalam.... Cow & Gate robi jogurty dla dzieci od 4 m-ca i tam jest mleko ![]() Ja bylam na mleku niemal od poczatku, i to na "prawdziwym", prosto od krowy i bylam niezwykle zdrowym dzieckiem, wiem, z to bylo KILKA lat temu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
kellys wlasnie czytam dzisiaj zakupiona gazete Dziecko i tu pisze o mleku
![]() ![]() Wiadomo ze dla malego dziecka najlepszym pokarmem jest mleko mamy a jesli ona nie moze karmic piersia mleko modifikowane.Ale czy to znaczy ze malec nie moze skorzystac ani odrobiny mleka krowiego? Moze.Zgodnie ze stanowiskiem europejskich gremitow a dokladnie Komitetu ds.Zywienia przy Europejskim Towarzystwie Gastroenterologii,Hepatol ogii i Zywienia Dzieci,mleko krowie w niewielkich ilosciach mozna proponowac dziecku juz w drugim polroczu zycia.Ale uwaga:do konca pierwszego roku dominujacym posilkiem mlecznym pozostaje nadal pokarm kobiecy lub mleko modyfikowane . ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- sa tu jeszcze takie krotkie pytania jak : -mowi sie ze dziecko po ukonczeniu pierwszego roku zycia moze juz jesc niemal jak dorosly .czy to oznacza ze moze jesc z doroslymi owsianke na mleku UHT? -jak dlugo w ideale nalezy karmic mlekiem modyfikowanym? jak ktoras by chciala to moge napisac odpowidzi jesli kogos interesuja |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
Witam wieczorowa porą
![]() Ja o dziwo juz sie super wypoczeta teraz czuje po godzinnej popołudniowej drzemce ![]() Jesli chodzi o prasowanie - mam na tym punkcie fioła - musi byc wszystko wyprasowane - i tak jest tez z ciuszkami naszego jeszcze nienarodzonego syncia. Praktycznie wszystko mam juz wyprane i wyprasowane, nawet ochraniacz na lozeczko tez wypralam i wyprasowalam ![]() ![]() A jesli chodzi o smarowanko cialka- to slyszalam ze oliwka moze wysuszac, nie wiem ile w tym prawdy ale..., tez slyszalam czesto, ze kosmetyki johnsona uczulaja. Ale w tej kwestii nie bede sie wymadrzac bo jeszcze mama nie jestem, dopuszcze do glosu doswiadczone mamusie ![]() A wlasnie mamusie gdzie sie podziewacie - weekend sie zaczal, robimy party??? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale kiedy wprowadze takie mleko - mleko! nie wiem... trudno powiedziec... teraz jeszcze o tym nie mysle... pomyslimy jak skonczy rok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
PAKUSIA - bo to chyba nie ma zasady, dla jednych dzieci jest dobre, a drugie uczula, nie wiem - pisze co slyszalam od znajomych i tutaj i z PL.
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Wtajemniczenie
|
No wkoncu jestem w domku
![]() Dziekuje wam za porady w sprawie pecherza, ![]() co do zurawiny to wiem ze podobno pomaga ,ale mi akurat nic nie daje ![]() Ja mam probemy z pecherzem raz na jakis czas to juz troche kombinowalam z roznymi rzeczami ,no ale wiadomo bedac w ciazy nie bardzo mozna... Oczywiscie spie z termoforem miedzy nogami ale to tez mi nijako pomaga ![]() ![]()
#439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#440 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to trzeba samemu sprawdzic ![]() Cytat:
![]() a co to za gorace kapiele ????? !!! przeciez w twoim stanie to niebzpieczne ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie!
![]() Cyprysik-śliczna córcia! Ja daję Oliwce polskie kaszki bobovita mleczno -ryżowe ,Oliwka bardzo je lubi ,zaczeliśmy od bananowej ,i brzoskwiniowej a teraz jak byłam w polsce to dawałam jej pyszna owsianka na śniadanie bobovity i inne . Co do oliwki to urzywaliśmy jej tylko przez może 2 pierwsze tyg,pózniej niunia miała jakąś wysypke ,ja myślałam że to skaza biąłkowa bo w rodzinie tz wszystkie dzieci mają lub miały ale naszczęście nie bo przez jakiś czas nie jadłam nic co zawiera mleko ,a pózniej zaczęłam i nic się nie działo ,tak że niunia nie ma tego.Ale od tego czasu używamy taki krem natłuszczający Diprobase ,jest tutaj iw polsce dostępny bez recepty ,u nas sprawdza się super ,Oliwka ma super skórę ,zadnych odparzeń itp. A co do oliwki to słyszałam to od znajomej i pediatry że jest ona bardzo niedobra ,wrecz niewskazana ,zatyka pory u dziecka ,a napewno juz u dzieci ktore maja jakies problemy ze skora mnp.skaza bialkowa ub atopowe zapalenie skory.Do kąpieli na początku używaliśmy Oilatum a teraz używamy płyn Jonsona . DZiEWCZYNY POMÓŻCIE JAK PRZEKONAĆ MAŁĄ DO PICIA MLEKA Z BUTELKI? Już od tygodnia nie karmię małą cycem bo poprostu nie była nim zainteresowana ,więc kupiłam jej mleko Aptimal\zaczęłam jej dawać z butlki ,pociągnie 2 razy i tylko jak się kapnie to już za nic nie można jej zmusić ,próbowałam też jak ona śpi ale jest to samo ,łyżką przecież będzie trwało to wieki ![]() Zjada mi ładnie zupkę ,owocki ,deserki ,kaszki mleczno -ryżowe ,a także jogurciki,ale boje się ze teraz jak już jej nie karmię cycem to potrzebuje mleka. Witam nowe forumowiczki! życzę dobrej nocki! |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
Glamorous gdzie jesteś ? smutno tu bez Ciebie !!!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
no to pisze
![]() -mowi sie ze dziecko po ukonczeniu pierwszego roku zycia moze juz jesc niemal jak dorosly .czy to oznacza ze moze jesc z doroslymi owsianke na mleku UHT? od drugiego roku zycia dziecka rodzice maja wybor moga podawac maluchowi dwuprocentowe mleko krowie (gotowac na nim dania mleczne czy dawac do picia) lub mleko modyfikowane typu junior.Mleko typu junior zostalo stworzone na bazie mleka krowiego ale tak zmodyfikowane by najlepije odpowiadalo potrzebom dziecka.Mieszanki oznaczone cyfra 3 przeznaczone sa dla maluchow powyzej 1 roku zycia,a oznaczone cyfra 4 dla dzieci powyzej 2 roku zycia .Preparaty te zawieraja potrzebne nienasycone i nasycone kwasy tluszczowe a ich wchlanianie mozliwe jest dzieki zawartosci mieszaniny tluszczu mlecznego i roslinnego.Natomiast mniejsza zawartosc bialka w stosunku do mleka krowiego nie obciaza nadmiernie nerek dziecka i prawdopodobnie zmniejsza ryzyko otylosci i cukrzycy.Mleko typu junior jest wzbogacone w wapn,witamine D,cynk,jod,zelazo oraz innewitaminy i skladniki mineralne w ilosciach i proporcjach optymalnych dla potrzeb malucha w drugim lub trzecim roku zycia.Co wazne ma tez wartosc energetyczna odpowiednia dla dziecka po pierwszym roku zycia. -jak dlugo w ideale nalezy karmic mlekiem modyfikowanym? Wielu pediatrow zaleca karmienie nim az malec skonczy trzy lata.Oczywiscie jest to sugestia jesli rodzicow na to nie stac mozna wprowadzic mleko krowie w drugim roku zycia.Choc mleko modyfikowane jest dobrze dostosowane do potrzeb malucha ,nie ma wiarygodnych danych o jego przewadze nad mlekiem krowim,jesli poza tym dziecko ma zdrowa i roznorodna diete. |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
Katia25 - w zadnym wypadku w ciazy nie mozna brac goracych kapieli ani w wannie ani pod prysznicem - to niebezpieczne dla dzidzi
![]() No, ale nastepnym razem bedziesz wiedziala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Wtajemniczenie
|
Ja uwielbiam sie moczyc w wannie i nigdy mi nikt nie powiedzial ze mi nie wolno....masakra...
#447 |
Raczkowanie
|
No nic Kochaniutkie ja sie zawijam powoli do lozeczka, bo cos czuje male zmeczenie i plecki daja sie we znaki
![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
"Temperatura ciała podnosi się również podczas gorącej kąpieli i w saunie. Gorąca kąpiel nie powinna trwać dłużej niż kilka minut, a najlepiej zastąpić ją prysznicem i nie narażać się na podniesienie temperatury ciała. Jeśli jednak marzniesz w nogi to nie musisz obawiać się moczenia nóg w gorącej wodzie. Z sauny i długiej gorącej kąpieli lepiej w trakcie trwania ciąży zrezygnować. Podwyższona temperatura może spowodować między innymi uszkodzenia płodu oraz skurcze macicy grożące przedwczesnym porodem lub poronieniem. " ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#449 |
Wtajemniczenie
|
Pakusia o matko!! ale mnie nastarszylas....Wiec musze zapomniec o wannie na jakis czas...
dzieki za info ![]()
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie musisz zapominac o wannie ![]() ![]() nic sie nie stresuj ![]() ja pamietam ze goraca kapiel jest rewelacyjna wtedy gdy zaczynasz rodzic ![]() ![]() jesli skurcze ustana to falszywka ![]() ![]() ale w twoim tygodniu lepiej juz uwazac na takie gorace kapiele ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.